-
Kvalitní placený hosting
Zdravím,
našel jsem tu podobné téma, ale je dva roky staré a internet i internetové společnosti se mění rychle a často, tak bych to s dovolením rád zopakoval.
Jaké máte doporučení na kvalitní placený hosting? Jde mi hlavně o kvalitu a spolehlivost.
Aktuálně jsem třeba na Savana.cz a sice celkem ok, ale relativně často výpadky a různé nečekané chybovky...
Co doporučujete? Prosím jen opravdové zkušenosti, ne názory z třetí ruky přes páté koleno.
-
Re: Kvalitní placený hosting
Dost zaleží na požadavcích, které jsi skoro neuvedl, ale pro běžný webík bych doporučil onebit.cz, myslím že nezávislé měření dostupnosti o něčem vypovídá:
http://mereni.kyblsoft.cz/
Jsem u nich něco přes rok, a nikdy s ničím nebyl problém, ale mám na hosting poměrně dost nízké nároky.
-
Od savany jsem utekl k www.tojeono.cz, doporučili mi ho na konfeře webservery na builderu a zatím 100% spokojenost. IMHO hodně lidí odradí ne zrovna povedený webdesign jejich stránek, ale nechal sem se ukecat. Hlavní výhoda pro mě je, že 24h nonstop se dá na někoho obrátit a reagují nejpozději do 20-30 minut. Není problém i s dost nestd. požadavky se kterými jsem na savaně pohořel.
PS: fakt nejsem placený agent;)
-
co se týče mě, platí to co jsem napsal zde.. téma, které tě bude určitě zajímat.
Kam umístit stránky?
http://4um.overclocking.cz/showthrea...hlight=hosting
-
frelichl: Požadavky jsou hlavně spolehlivost a neméně důležitá je rychlost i při vyšším trafficu. Součástí stránky je fórum, kde očekávám poměrně velký provoz. S tím - a možností uploadu - se váže i požadavek na rozumnou diskovou kapacitu: pár GB dlouhodobě stačit nebude.
Koukal jsem třeba na ONEbit WEB VIP, zda by to byla vhodná volba? Ale něčemu levnějšímu bych se taky nebránil :D
-
Citace:
Původně odeslal
MarK (CZ)
frelichl: Požadavky jsou hlavně spolehlivost a neméně důležitá je rychlost i při vyšším trafficu. Součástí stránky je fórum, kde očekávám poměrně velký provoz. S tím - a možností uploadu - se váže i požadavek na rozumnou diskovou kapacitu: pár GB dlouhodobě stačit nebude.
Koukal jsem třeba na ONEbit WEB VIP, zda by to byla vhodná volba? Ale něčemu levnějšímu bych se taky nebránil :D
To bych skoro uvažoval o nějakém virtuálním serveru, pokud se v tom trochu vyznáš.
http://www.aspone.cz/30700/Serverhosting-VPS.aspx
Třeba tady tarif business vypadá docela fajn (osobní zkušenost nemám).
-
No zkušenosti s tím žádné nemám. Předpokládám, že by to znamenalo, že si všechno musím nastavit sám..? Což s sebou kromě svobody přináší i dost rizik... Sice dělám dlouhá léta s webtechnologiemi, ale o tohle jsem se nikdy nestaral a nerad bych to zvrtal :D
-
Taky to teď řeším, mám jednoduché stránky s malou návštěvností, ale štve mě nízká dostupnost-časté výpadky u free hostingu pipni.
Zkusím asi tu kapustu...
-
Citace:
Původně odeslal
MarK (CZ)
No zkušenosti s tím žádné nemám. Předpokládám, že by to znamenalo, že si všechno musím nastavit sám..? Což s sebou kromě svobody přináší i dost rizik... Sice dělám dlouhá léta s webtechnologiemi, ale o tohle jsem se nikdy nestaral a nerad bych to zvrtal :D
V tom případě bych se do virtuálního serveru asi fakt nepouštěl.
-
Tak už mám aktivní tu kapustu, vybral jsem program malina ;D
Jen řeším problém, co s DNS... mám to u pipni a tam neumožňují změnit A záznam pro @ a www, takže asi přesunu DNS hosting k IGNUMu a budu si to spravovat tam...
-
Citace:
Původně odeslal
Marty
Jen řeším problém, co s DNS... mám to u pipni a tam neumožňují změnit A záznam pro @ a www, takže asi přesunu DNS hosting k IGNUMu a budu si to spravovat tam...
Myslíš na domena.cz? Tam to mám taky, ale cz domény mají docela drahé a neumožňují platbu kartou, navíc administrační rozhraní se mi moc nelíbí.
Předtím jsem DNS záznamy na web4u.cz, cz doména levnější, uměli platbu kartou, i administrace se mi líbila víc, ale neuměli (a asi ještě pořád neumí) TXT záznamy.
-
Já mám u domena.cz registrováno, jen jsem měl DNS hosting právě u pipni. (registroval jsem se vlastně u pipni, takže jsem to měl všechno tam, ale před pár lety se registrátor změnil na ignum/domena.cz). Takže správa NS se přesunula pod Ignum a DNS hosting a veškerá ostatní administrace zůstala u pipni.
Jinak už jsem to vyřešil, DNS jsem přesunul na domena.cz (Ignum). Musím pochválit podporu za asistenci - promptně (cca. do 10 minut reakce na mail) a efektivně pomohli.
Stejně tak kapusta, vše mi aktivovali na základě screenshotu z IBankingu během asi hodinky, včetně odpovědi na pár dotazů.
Takže spokojenost... teď jsem zvědav na dlouhodobé zkušenosti. U freehostingu pipni jsem byl 6 let... :eek: se divím, že jsem to tak dlouho vydržel :-)
edit.
jinak ty názvy u Kapusty jsou hustý... až se u toho uchichtávám jak magor ;D
ftp - paprika.kapusta.cz
jméno programu - kapusta malina
;D
-
Zkusil jsem to dle Martyho:
~ 10:50 - objednávám na kapustě malina hosting a cz doménu
~ 14:23 - posílám mail s fotkou platebního příkazu z KB, který jim až zítra (!) odešle platbu
~ 16:43 - dostávám mail, že je vše aktivováno a mohu začít svoji doménu, hosting, mail, sql a vůbec vše používat.
Prozatím tedy spokojenost na 110% :D.
-
Citace:
Původně odeslal
Bob van Sikorski
Zkusil jsem to dle Martyho:
~ 10:50 - objednávám na kapustě malina hosting a cz doménu
~ 14:23 - posílám mail s fotkou platebního příkazu z KB, který jim až zítra (!) odešle platbu
~ 16:43 - dostávám mail, že je vše aktivováno a mohu začít svoji doménu, hosting, mail, sql a vůbec vše používat.
Prozatím tedy spokojenost na 110% :D.
Přesně stejně u mě, taky mi to aktivovali ještě dřív, než jim odešla platba (jen na základě mé zprávy, že jsem to odeslal).
Jinak co se týká dostupnosti, tak výpadek občas je. Ale za tu dobu, co u nich jsem, mám absolutní dostupnost 99,811%.
-
Pánové, jaké máte zkušenosti s tou kapustou? Momentálně se rozhoduji mezi ní a onebit.
Na stránkách bude e-shop, cca do 100 položek, ke každé pár fotek. Nic náročného. Takže program jablko za 70kč měsíčně vypadá jako extrémně výhodná nabídka.
-
Nechci delat reklamu, ale mam dve registrace u http://www.hosting-zdarma.cz/ a no problemo.
-
1 Příloh-a(y)
Citace:
Původně odeslal
Khadgar
Pánové, jaké máte zkušenosti s tou kapustou? Momentálně se rozhoduji mezi ní a onebit.
Na stránkách bude e-shop, cca do 100 položek, ke každé pár fotek. Nic náročného. Takže program jablko za 70kč měsíčně vypadá jako extrémně výhodná nabídka.
Kapusta v pohodě, z hlediska dostupnosti nemám problém... z hlediska podpory viz výše, víc jsem nepotřeboval řešit.
-
Taky mam u kapusty program malina a neni si na co stezovat. Vcera akorat zaslali mail, ze hosting konci za 31 dni a jestli nechci prodlouzit... No a zrovna meli akci(50% slevu) :)
-
Osobně jsem poslechnul místní tipy a na kapustě mám hosting pro zcela nenáročné stránky a spokojenost na 100%. Na co mě ale upozorňoval kolega, že např. redakční systém drupal potřebuje pro sebe více RAM než je na mnohých serverech, případně že může vadit safe mode On . Máte u kapusty zkušenosti i s tímto? Dá se to u nich řešit/přenastavit, nebo je lepší zvolit jiný )dražší) hosting který mě omezovat nebude?
-
Citace:
Původně odeslal
Millisx
Osobně jsem poslechnul místní tipy a na kapustě mám hosting pro zcela nenáročné stránky a spokojenost na 100%. Na co mě ale upozorňoval kolega, že např. redakční systém drupal potřebuje pro sebe více RAM než je na mnohých serverech, případně že může vadit safe mode On . Máte u kapusty zkušenosti i s tímto? Dá se to u nich řešit/přenastavit, nebo je lepší zvolit jiný )dražší) hosting který mě omezovat nebude?
Dá se to řešit, u vyšších tarifů mají víc paměti. Já mám ten snad nejnižší tarif a dokonce mi ten limit paměti zadarmo navýšili, aby mi běžel WordPress. Ale teď jsem chtěl upgradnout na novou verzi a zas to hlásí, tak to už nebudu řešit - hlavně že to běží.
-
Tak jsem to protentokrát nakonec našel.
http://faq.kapusta.cz/content/4/7/cs...ghlight=memory (memory limit)
A vyšší tarify než malina mají safe mode ON/OFF. Líbí se mi kapusta, cenově skutečně přístupná a bez potíží.
-
Tak mě pánové z kapusty teď poněkud zklamali...
Přesouvali svoje servery společně se změnou IP adres. Avšak o této změně zákazníky neinformovali. Aspoň já jsem nedostal žádný email, ani to nepíšou na svém webu. Při takto závažné změně bych očekával informaci s dostatečným předstihem. Problémy to mohlo způsobit zejména zákazníkům, kteří u nich nevedou svoje DNS, mezi které já patřím.
Teď komunikace:
Citace:
Původně odeslal Já
Vážení,
mám u vás zaplacený hosting domény - myslenka.net.
Poněkud mě překvapilo, že jste bez vědomí zákazníků provedli tak zásadní změnu, jako je změna IP adres serverů. Očekával bych, že při takto zásadní změně nastavení zákazníky informujete s dostatečným předstihem tak, aby si včas zajistili úpravu DNS záznamů. Rozsah komplikací, které tato změna způsobila, nejsem schopen odhadnout, neboť doména 3.ř. www aktuálně funguje (a zřejmě fungovala), což se ale nedá říci o jiných subdoménách - zde mi dokonce vznikla finančně vyčíslitelná škoda, protože subdoménu aukro.myslenka.net využívám k uložení obrázků ke svým aukcím na serveru aukro.cz.
Dosud jsem s vámi byl velmi spokojen, zejména s dostupností. Na konci aktuálně předplaceného období jsem chtěl přejít na vyšší hostingový program. Avšak po této zkušenosti budu zvažovat přechod k jinému poskytovateli.
Žádám vás o sdělení, z jakého důvodu jste zákazníky neinformovali o změně IP adres předem a návrh kompenzace, která mi bude hradit ztráty z mých aukcí a přesvědčí mě o tom, že bych u vaší společnosti měl zůstat. Rád bych tuto kauzu bral jako zcela výjimečnou, která se již nebude opakovat.
a odpověď:
Citace:
Původně odeslal Kapusta
Dobrý den,
My jsme na tuto skutečnost upozorňovaly emailem, je možné že se někde ztratil.
Je důležité používat naše DNS ns1.kapusta.cz ns2.kapusta.cz v ostatním případě
negarantujeme dostupnost viz podmínky. v případě že nepoužíváte naše dns měl jste
je změnit mezitím co proxy překládá IP na nové.
Děkujem za pochopení.
S pozdravem / Best regards,
Michal Jeník
Přátelský webhosting Kapusta.cz
E-mail:
podpora@kapusta.cz
Tel.: +420 739 308 654
----------------------------------------------------------------------------
V rámci urychlení požadavků prosím zachovávejte veškerou historii komunikace
včetně ID tiketu, které je obsaženo v hranatých závorkách v předmětu e-mailu.
Děkujeme.
což považuji za dost neuspokojivou odpověď - viz jejich podmínky (kompletní):
Citace:
Původně odeslal Pravidla webhostingu
Objednáním jakékoliv služby na webu kapusta.cz potvrzuji dodžovat nasledující body.
- Je zakázáno úmyslně přetěžovat servery nevhodnému skripty apod.
- Webhosting kapusta.cz nenese žádnou právní zodpovědnost za weby našich zákazníků!
- Je zakázáno umísťovat na server nelegální software, PROXY servery a pod.
- Je zakázáno ukládat na server objemné soubory co s webovou prezentací nemají nic společného, např: zálohy, logy, …
- Garantováná dostupnost služby je 99.9% je brána z ročního pruměru statistik, garantovaná dostupnost je granatovaná mezi serverem a switchem, TZN negarantujeme nefunkčnsot na straně operatoru. Garance 1 min nedostupnsoti 100Minut hostingu zdarma.
- Pravidla pro registraci domén se liší podle druhu koncovky.
- Porušení některých z těchto bodu muže vést k pokutě od 100 – 5000kč nebo k vyloučení z web-hostingu.
- V případě že nepoužíváte naše DNS, neni garantována dostupnsot serveru!
Odpověděl jsem jim ještě toto, na což už jsem nedostal žádnou odpověď.
Citace:
Původně odeslal Já
Dobrý den,
pokud jste na tuto skutečnost upozorňovali mailem, já jsem tento mail nedostal - ani ve spamu nebyl.
Překlad IP vaším proxy serverem funguje jen pro záznam www, s doménami 3.ř. (mod_rewrite) zjevně nefunguje.
Podmínky hostingu celkem chápu, píšete "V případě že nepoužíváte naše DNS, neni garantována dostupnsot serveru!" - nicméně za předvídatelných nebo plánovaných okolností, což přesun serverů bezesporu je, bych očekával vstřícnost.
Mrzí mě, že naše spolupráce takto končí. Zároveň mě mrzí, že jsem vás doporučil mnoha svým přátelům, kteří si u vás také hosting zřídili. Budu je před vaším jednáním rozhodně varovat.
Takže bohužel půjdu jinam. I když předpokládám, že se něco takového nebude opakovat (tj. že servery přesouvají dvakrát do roka), už z principu tenhle přístup nejsem ochoten akceptovat.
-
Hm to je škoda takový odpal... se ani nezamysleli co odpovídají a jak....rovněž používám a rovněž jsem doporučil. Mé požadavky byly bez potíží a promptně vyslyšeny a vyřešeny (memory limit, safe mode).
-
Citace:
Původně odeslal
Millisx
Hm to je škoda takový odpal... se ani nezamysleli co odpovídají a jak....rovněž používám a rovněž jsem doporučil. Mé požadavky byly bez potíží a promptně vyslyšeny a vyřešeny (memory limit, safe mode).
Pan Jeník to sice psal v půl druhý v noci, ale to jaksi neomlouvá... Bývalo by to na normální reakci počkalo do rána, takhle holt přišel o zákazníka. Docela mě to mrzí.
-
Tak dorazila reakce na mail viz výše:
Citace:
Původně odeslal Kapusta
Dobrý den,
Ja vám tohle věřím, moc se vám omlouváme ale z naší strany nám přišlo dostačující
upozornění emailem. navíc klientů který používaly naše DNS se to takřka nedotklo.
Kdyby jste používal naše DNS viz pravidla (který jsme zavedly již minuly rok při
stehovaní prvních serveru), tak by se toto nestalo. A veškerý klienty důrazně
upozorňujeme aby používaly naše DNS pokut nás kontaktují na naší technický podpoře.
PS: cituji email vaší komunikace s náma ze 29/04/2009 10:15:01 kde vám píši:
"Dobrý den,
Nejlépe kdy by jste nastavil DNS na ns1.kapusta.cz, ns2.kapusta.cz. a poslal nam
MX a cname záznamy a můžeme v našich DNS nastavit směrovaní na GOOGLE APS.
"
Kde bylo přímo doporučeno využívaní našich DNS.
S pozdravem / Best regards,
Michal Jeník
Přátelský webhosting Kapusta.cz
E-mail:
podpora@kapusta.cz
Tel.: +420 739 308 654
V rámci urychlení požadavků prosím zachovávejte veškerou historii komunikace
včetně ID tiketu, které je obsaženo v hranatých závorkách v předmětu e-mailu.
Děkujeme.
a moje reakce
Citace:
Původně odeslal Já
Dobrý den,
naši komunikaci si samozřejmě pamatuji. DNS hosting jinde (IGNUM) jsem zachoval proto, že jsem byl s DNS hostingem spokojen a nastavení DNS mám poměrně dost složité a jeho přenos by byl komplikovaný. Zároveň by změna DNS ovlivnila doručování pošty, což je nepřijatelné. Sám jistě tyto důvody chápete.
Já vaše podmínky samozřejmě chápu, ale opakuji, že při tak zásadní změně jste měli věnovat více pozornosti informování zákazníků - ani na webu o tom nic napsáno nemáte...
-
proboha ten pravopis! :-o:-o:-o
-
jedna věc ke kapustě: právě koukám: Využití prostoru: 38.06 MB/600 MB
- takže zvedli Malinu z 500 na 600, přičemž teď stojí 30k4 měsíčně. Já už nevím, jestli jsem objednával tehdy za 25 nbo 20 měsíčně, každopádně pro nás, co už to jeden je zjevně tohle navýšení zdarma. To se mi líbit :-)
-
Tak pan Jeník ztratil dalšího zákazníka. Nebyl schopen provést naprosto jednoduché přesměrování...než abych se s ním dohadoval, tak jsem radši doménu převedl jinam. Fakt strašný, naprosto amatérskej přístup k zákazníkovi. Asi dokud není potřeba něco řešit, tak je kapusta ok. Pak už ne...
Citace:
Původně odeslal
Bob van Sikorski
proboha ten pravopis! :-o:-o:-o
Pravopis má strašný, češtinu by si měl zopakovat. Napsat ve všech emailech "pokut" místo pokud, to je síla. A teď čtu Martyho maily a to je ještě horší. Nejsem v gramatice nějak skvělej, obzvlášť v interpunkci, ale proboha, v komunikaci se zákazníkem musí být i/y a další základní věci v pořádku!
-
Já jsem u nich nakonec zůstal - zaprvé se změny IP serverů nedějí dvakrát do roka a zadruhé by mě sralo všechno instalovat jinde... ale ještě jedno podobné škobrtnutí a jdu pryč.
-
Tak kapusta je v p**i - a to takovým způsobem, že je asi i po datech. To jsem si zase jednou něco vybral.
Takže pozor na následující osobu:
Michal Jeník
Roztocká 145, 25264, Velké Přílepy, CZ
případně adresa jeho "nového" projektu "timehosting":
Janovského 710/55, Praha 7 - Holešovice
Více info na fanpage na fcb: http://www.facebook.com/pages/httpka...9158943?v=wall
A na antifanpage:
http://www.facebook.com/pages/Kapust...85951398103686
Já asi pána pojedu navštívit no...
-
-
Zrovna jsem tenhle thread hledal, abych mrknul, jestli někdo nepíše, co se děje, je to totálně nedostupné, du počíst vo co go, snad se něco dovím. Zatím jsem našel hodně velmi rozhořčených komentářů...
edit: tak jsem se jen dočetl, že už to pár dní nejede a nikdo moc nereaguje. Proč a jak to vypadá aspoň s tím, dostat se k datům, nikdo momentálně neví... jednu ze stránek mám online, ale nedostanu se na FTP.. k datům. No krása.....a to jsem doporučoval mnoha známým :(
-
Jedná se o to, že několik týdnů s přestávkami nejede FTP přístup, postupně přestávaly fungovat i webové servery.
Teď nefunguje nic. Štve mě, že jsem si toho nevšiml dřív, mohl jsem mít aspoň zálohu webu... teď nemám nic.
Zkusím se ještě obrátit na housing, kde měli hostované servery, jestli něco nevědí.
-
Proto neriskuju a jsem u lidí, kteří vědí, co dělají... A hlavně jich neni 1, slovy JEDEN, v celém "týmu". I kdyby to byl nejlepší síťař a server admin na světě, tak by to prostě nemohl sám zvládnout a dřív nebo pozdějc by se průser stal...
-
No kamarád mi hlásil, že mu občas nelze přistoupit k mailu. Ale ohlasy jsem nezaznamenal, tak jsem tomu moc nevěnoval pozornost. Nemám tam vyloženě životně nutné weby, vyhovovalo mi mít takový finančně nenáročný vedlejší hosting s tehdy kladnými ohlasy i přístupem. Ale to co se stalo teď je mazec z jakéhokoliv úhlu pohledu.
-
Dismembered: jenže ze seriozně vyhlížejících stránek těžko poznáš, kolik za tím stojí lidí.
Psal jsem do hostingu, kde mají svoje servery a dostalo se mi odpovědi, že tam je vše v pořádku - že smluvní vztah mezi hostingovou firmou a kapustou je bez problémů, dál využívají jejich služby. Takže jim zjevně jenom drbly servery a asi je neměli zálohované, jinak si nedokážu vysvětlit, proč to takhle zazdili...
-
Ono se není moc čemu divit, nejlevnější věci málokdy bývají ekvivalentní "drahým". Jako vedlejší hosting proč ne, ale člověk musí počítat s horším supportem, zálohou apod.
-
Problém je, že jsem předpokládal, že když přejdu z něčeho, co je free, na něco placeného, tak že to bude lepší. Zjevně není přímá úměra v ceně služby a její kvalitě.
-
V tomhle případě bohužel kapusta nejde srovnávat co se týče supportu ani s free hostingama, protože ani ty nemají jednočlenné týmy :D
-
Jasně, horší support, horší zálohy apod, nečekal jsem podporu 24/7 . Ve výsledku mne ani nezajímá, kolik lidí za tím stojí, protože to ani nemám jak zjistit. Ale že by nebyly zálohy vůbec nebo že by to padlo úplně je amatérizmus, co však ještě hůř, jak tak pročítám, jaký mají přístup a že je jakože ticho po pěšině, nikdo pořádně neví co se děje, nikde žádné vyjádření a některým to prostě způsobí velké problémy, to je neodpustitelné, a když kvůli ničeho jiného, tak jen kvůli tomu přístupu prostě půjdu bez pardonu jinam. Platím sice málo, ale pořád platím a něco od toho čekám. Je to spíš jenom takový povzdech, nemá to vyznít jakože to tady chci nějak "vyřešit" hospodským stylem...
edit: jinak z diskuze, www.timehosting.cz má stejného provozovatele.
edit2. z jiné diskuze.
Nejspíš jeden zákaznik na zeď přidal toto info.
Tak jsem se dovolal na jedno z těch čísel co tu zveřejnila podpora, bylo mi řečeno následující..
- servery prý byly napadeny, velká číst dat znehodnocena - ne smazána ale překopírována přes sebe...
- pracuje se na obnově, část dat a služeb už byla obnovena
...
- kapusta už čelí nějáké žalobě, takže nevím jak to celé dopadne
Tak osobně nějaké starší zálohy mám a jdu koukat jinam, rozčilovat se tady nevyřeší nic ;) Ale těm, co tam maj eshopy a podobně fakt nezávidím...:(
-
Pokud mě paměť neklame, tak začátkem prosince 2009 ne-nepodobným-způsobem padnul neomezeny-hosting.cz - lítaly slova jako hack, ale taky kleknutí diskového pole, všechna data fuč, zálohy nikde... Pár dnů to tehdy vypadalo na omluvu + "balíme, hoďte nám na mail zákaznicky číslo a číslo účtu, kam chcete poslat peníze, vrátíme vám zbytek", pak jsem kdesi zaslechl, že na ně padají žaloby, že tam někdo měl nějakej hodně drahej web a kdesi cosi, že si to lidi nenechávají líbit, snad padla i nějaká žaloba (?)... Nakonec někdy loni v únoru psali o tom, že to rozběhnou znova...
Měl jsem tam tehdy u známýho na subdoméně hozenou fotogalerii (po znovunaběhnutí hostingu jsem ji dělal celou znova) a když jsem se v prosinci 2010 přesouval pod vlastní hosting a doménu k OVH a chtěl jsem si nechat vyexportovat DB, tak ještě tehdy neměli funkční půlku administrace atd. :D Nicméně nějak mi tu DB nakonec vytáhnul...
A pokud se dobře pamatuju, tak někdy v květnu dělali velice předobjednávky na znovurozjetý hosting, pak ze dne na den změnili mainpage a tak zůstala dodnes...
Takže tolik "moje" zkušenosti s takhle spadnutými hostingy - asi nikoho nepotěším, ale moc nadějí bych si nedělal - jenom doufám, že tohle mi u OVH nehrozí (jsem tam na personal hostingu a pokud opomenu sem tam napolovičato přeloženy položky v administraci z francouzštiny, tak si nemůžu na nic stěžovat).
-
Citace:
Původně odeslal
Millisx
Ve výsledku mne ani nezajímá, kolik lidí za tím stojí, protože to ani nemám jak zjistit.
Souhlas. Ale imo nejde projekt takovýho rozsahu dělat v jednom člověku, to je prostě nesmysl. Dá se to dělat v případě, že ve smlouvě je klauzule "za nic neručím, všechno je na vaše triko" :)
-
Ano, to nejde, to je zcela zřejmé. Mimochodem nedivím se ničemu, narazil jsem na blogy, kde popisují, jak zákazníkovi napadl web spambot a vytížil server kapusty tak, že i ostatní weby byly nedostupné. Mladý pan provozovatel to vyřešil tak, že daný web shodil, a ostatním se omluvil!!! tak, že poslal screen ještě s nějakou komunikací soukromou všem, tento screen umístil na doménu s tímhle jménem...... blablabla/tojetenkokotcoshodilrajce.jpg .
Kdyby se mě někdo zeptal, řeknu mu, že toto není možné, aby někdo udělal, sám dělám nebo jsem z větší části dělal s kontakty se zákazníky, a ono to možné je......fakt nevím, smát-li se, nebo brečet :D Vzal si příliš velké sousto a myslím, že když to začlo vydělávat a rozrůstat se + jakákoliv nezkušenost s podnikáním = pád kapusty.
edit: každopádně je neuvěřitelné, kam až se to dostalo, myslím rozrostlo před tím, než začaly problémy, vzhledem k tomu, že to fakt dělal jeden člověk....
-
Jo, taky jsem to čet :D Jako klobouk dolů, že mu to vydrželo tak dlouho, vzhledem k tomu, že mu ještě snad není ani dvacet, tak je to docela mazec.
-
To mi pripomina slavne "z duvodu havarie diskoveho pole ukoncujeme hostingove sluzby" ;D
-
mno, kdyby nekdo potreboval prostor na mensi nekomercni projekty, dejte vedet (SZ) ... nic neslibuju, ale tech par lidi co u me neco ma, jsou vesmes spokojeni :)
-
Fakt paráda. Před časem se rozjela mainpage kapusty, přibylo tam prohlášení xhostingu, že přebírají celou kapustu s tím, co se zachránilo, se servry a vším a kdo chce, může hostovat u xhostingu. Dnes nejede ani mainpage kapusty, ani xhostingu. Maj to fakt marné....:) Nejedou dokonce ani weby,. které celou tu dobu problémů jely...
reportáž TV Prima
http://www.youtube.com/watch?v=xPGBAMJKYI8
edit: a ješte zmínka o společnosti, která převzala kapustu :)
Zajímavé, tak http://www.xhosting.cz/ je hacknutáý nějakým duchem61. Určitě si necháme prodloužit doménu a zřídit webhosting u této společnosti. :)
25 únor v 23:43 · 1 osoba
-
Otevírám znovu toto téma. Kupodivu můj hosting na kapusta.cz stále jede. Ale přeci jen, pro klid duše, a když už měním doménu bych rád něco "prověřenějšího". Nějaké nápady pro hosting na webshop o 100 položkách? Náklady do 1000Kč/rok.
Dík!
-
Já jsem přešel k http://hosting.wedos.com/ , a za ty peníze si to nemůžu vynachválit(vesměs osobní nebo zcela jednoduché komerční weby). Přehledná detailní administrace, dostupnost, cena (navíc jsem chytil akci -50% ) . Nemám u nich nejmenší problém. K tomu to vypadá, vzhledem k seriálu, jak se rozšiřují, jak a co rekonstruují a plánujou, že to myslí docela vážně a že jich tam bude víc jak jeden (no OK.. kopat do mrtvoly se nesluší...).
Mám dojem, že jsou na trhu relativně krátce, ale čtu samou chválu a sám zatím úplně v pohodě.
-
U WEDOSu mam virtualek a taky spokojenost :)
-
Nezdaji se vam az moc levni? Ja mam k temto superlevnym sluzbam strasnou neduveru, vzdycky si rikam, jak dlouho asi vydrzi. V cene 1000 kc/rok +- jsem mel onebit.cz a spokojenost velika.
-
Citace:
Původně odeslal
frelichl
Nezdaji se vam az moc levni? Ja mam k temto superlevnym sluzbam strasnou neduveru, vzdycky si rikam, jak dlouho asi vydrzi. V cene 1000 kc/rok +- jsem mel onebit.cz a spokojenost velika.
ANO! Onebit.cz můžu i já doporučit !!
-
+1 Na Onebit uz jedu druhym rokem, absolutne bez problemu.
-
Mám docela dobré zkušenosti s cesky-hosting.cz.
Máte někdo zkušenosti s Forpsi nebo C4 ?
-
S Forpsi mám zkušenost cca 5 let, za mě perfektní.
-
Znamemu jsem hledal hosting a v ramci ceny a referenci jsem zkusil pro nej Wedos a vypada to jako velice zajimavej poskytovatel.