-
Samsung SpinPoint F1 HD322HJ
Mám problém ohledně výše zmíněného disku,dnes jsem ho dostal darem a po připojení a vytvoření partky jsem mrknul do HDtune kde jsem zjistil že disk běží v režimu ATA100 a jeho rychlost se mi nezdá být taková jako v některých testech které jsem našel,instaloval jsem na něj wokna v domnění že v ovladačích pro desku bude něco pro Sata II ale zdá se že ne:(...poradí někdo...předem díky
-
Re: Samsung SpinPoint F1 HD322HJ
já mám desku na G35 + ICH9R, na ní pověšenej WD5000AAKS a dělalo mi to to, co tobě. pravděpodobně je to chyba v HD Tune. když je disk v IDE-compatible modu, tak HD Tune to bere jako ATA-100 disk, ale dokáže z něj vytáhnout SMART. když je disk v AHCI módu, HD Tune z něho nevytáhne nic.
zkus se na to mrknout třeba v Everestu, ten mi to ukázal korektně v obou případech.
btw ten ovladač pro SATA-AHCI disky je ovladač k jižnímu můstku chipsetu, nLitem naintegrovat do instalačky a jedeš.
-
Kdyz je SATA prepnuto na IDE tak se disk chova (tedy aspon to tak vypada) jako obyc ide - v moznostech radice (spravce zarizeni) zmizi polozky na zapinani NCQ, SATA1/2, BIOS controled speed atd. - misto nich je tam klasicky prepinani mezi PIO/DMA. Proto vzdy prepinam na AHCI - jistota je jistota :wink: Defaultne je to na IDE takze snad vsichni co maji pocitace sestavene firmou jedou se sata disky na ide :cool:
Potvrdi/vyvrati mi nekdo jak to s tim IDE modem doopravdy je???
-
je to tak jak píšeš. v IDE nejsou k dispozici SATA features, ale je plně kompatibilní, nejsou potřeba drivery k instalaci XPček. v AHCI/SATA-native je k dispozici vše, je potřeba ovladač k chipsetu a některy softy majou problém s detekcí features (viz HD Tune).
-
Mno tak jestli je to opravdu tak jak jsem myslel a ty potvrdil tak to uprime lituju vsechny co maji pocitac z obchodu - jeste jsem nevidel zadnej co ma nastaveno AHCI :o (ikdyz ja ani nic jinyho necekal - hold profici - ono to da zabrat vrazit disketu s ovladacema pred instalaci a zmacknout F6 :), na Vistach se muze ovladac nahrat az po instalaci - reknou si o reset)... Tusim ze se musi nainstalovat celej operak znova kdyz se to prehodi, nebo staci opravit MBR (myslim tim XP)? Jestli to nejde opravit bez reinstalace tak je docela sranda mit SATA2 disk ale jet "jen" na IDEcko :mweheh:
-
Na AHIC spadnou Wokna při startu,muže to zpusobovat druhý disk který je Sata 1?
-
Citace:
Původně odeslal
.::Richmond::.
Mno tak jestli je to opravdu tak jak jsem myslel a ty potvrdil tak to uprime lituju vsechny co maji pocitac z obchodu - jeste jsem nevidel zadnej co ma nastaveno AHCI :o
Vzhledem k minimálnímu výkonovýmu rozdílu a množství problémů, který můžou nastat s AHCI to naprosto chápu. Pokud stavím počítač pro někoho, tak si dvakrát rozmyslím jestli mu při nejbližším reinstalu woken chci všechno vysvětlovat. Klidně mě tu začněte kamenovat, ale většinou na AHCI kašlu a nechávám IDE.
-
Citace:
Původně odeslal
Peca-on-line
Vzhledem k minimálnímu výkonovýmu rozdílu a množství problémů, který můžou nastat s AHCI to naprosto chápu. Pokud stavím počítač pro někoho, tak si dvakrát rozmyslím jestli mu při nejbližším reinstalu woken chci všechno vysvětlovat. Klidně mě tu začněte kamenovat, ale většinou na AHCI kašlu a nechávám IDE.
Kdyz mu nastavis v BIOSU AHCI tak je potom uplne jedno jestli si operak nainstaluje sam nebo jinak... Nemuzu rict 100% jestli je nutne reinstalovat XP pri zmene IDE/AHCI. Jake problemy muzou nastat pri nastaveni na AHCI?
-
Typickej scénář je, že uživatel zničí systém do takový míry že to nenabootuje. Někde sežene instalačku woken a chce naformátovat disk a nahodit novej systém.
V tu chvíli jsou tři možnosti:
1) disk je v IDE -> nejspíš se mu to povede -> no problem
2) je tam AHCI = problém pro mě, protože uživateli to nevidí disk a já mu buď musím vysvětlit co a jak nebo udělat nlitem novou instalačku
3) je tam AHCI -> nemám na to nervy -> snadná změna v biosu -> bod 1)
Nějak jsem nenašel výhodu AHCI která by stála za zdržování se se sháněním a instalováním ovladačů řadiče.
-
1. tam je to snad jasny...
2. na XPckach zrejme ano
3. hold profik no...
Az budu u pc s XP tak vyzkousim jestli to nejde necim opravit (neco jsem zahlid v txt u intel matrix storage, mozna by pomohlo opraveni mbr z konzole). Jde mi spis o to, proc je u sata radice prepinani do ide (jeste k tomu defaultne, jako safe-mode). Ze na to XPcka nemaji ovladace to chapu, nicmene na nforce po instalaci ovladacu si reknou o restart, v biosu to prepnu a normalne to najede s tim ze mam u radice to samy jako pri pouziti diskety pres F6.
-
Citace:
Původně odeslal
Peca-on-line
Pakliže tam není rozdíl ve výkonu,tak mě AHCI režim ani nějak netáhne......díky všem za rady:)
-
Citace:
Původně odeslal
Gestler
Na AHIC spadnou Wokna při startu,muže to zpusobovat druhý disk který je Sata 1?
nemůže. jestli je to BSoD s textem INACESSIBLE_BOOT_DEVICE, tak chybí právě onen ovladač.
-
Ne,bootovat to začne ale po chvíli to hodí modrou smrt a restart.
-
Jj, presne tohle udelaji i Visty, jenomze do nich se da ovladac dodatecne nacpat, popr. vratit do puvodniho stavu pomoci instalacniho cd.
Docela by me zajimal vykon v tech XPckach - nahod sem screen napr. z HWiNFO at to muzem alespon orientacne porovnat.
S tim vykonem mam jiste pochybnosti, F1 je vcelku rychlej, to IDE by ho mohlo mozna brzdit...
-
na screenech z testů (HD Tune, HD Tach apod.) viditelnej rozdíl není (akorát je v burstu namísto 100MB/s 200MB/s, což je v praxi stejně jedno), ale při práci s většími bloky v seeku NCQ podlě mě poznat jde. záleží na konkrétní aplikaci. pro práci s malými bloky je lepší NCQ vypnout, protože nějakej čas taky trvá, než se ty požadavky seřadí. na seek větších bloků je to lepší zapnuty.
-
Rychlosti oproti referenčím testúm se mi nezdaj no:confused:nejde mi sem vecpat screen..nahrávání souboru selhalo:( v HD tune min54,6 max113,2 average 90,7 ..přístupovka 13,2ms,Burst 160
-
Dnes maluju pokoj takze jsem vystehovanej a jedu pres umpc tak si zatim stahnu hd tune a nahodim sem vysledky vecer, mozna az zitra :wink:
-
Zdravim lidi. Čtu tady váš problém a nějak se v tom nevyznám. Chci si tenhle harddisk koupit a když tady čtu co s nim provádíte??? tak se mi z toho motá hlava. Takže když na tenhle nový disk, který chci rozdělit na systémový(40gb) a datový(zbytek) a hodim na něj Visty Ultimate, tak budu muset ještě něco instalovat k disku???
-
Citace:
Původně odeslal
vinniczech
Zdravim lidi. Čtu tady váš problém a nějak se v tom nevyznám. Chci si tenhle harddisk koupit a když tady čtu co s nim provádíte??? tak se mi z toho motá hlava. Takže když na tenhle nový disk, který chci rozdělit na systémový(40gb) a datový(zbytek) a hodim na něj Visty Ultimate, tak budu muset ještě něco instalovat k disku???
No...u Vist woken snad problém nebude a za 1000Kč je to stále asi jeden z nejrychlejších a nejtišších diskú+je vážně chladný.
-
no ještě jestli je spolehlivý. Já se Seagatem končim. A WD už nechci ani vidět. Už od mých 10 let co jsem kupoval disky. Tak všechny odešly:mad: Byly to Seagate a WD. Všeci šli do křemíkovýho nebe. Přitom se ani nezahřívaly a ani nechladly. Zkusim Samsung:) Ještě když vítězí v mnoha testech, tak do něj určitě jdu. Stejně tak jako a-data ramky. Vítezily v testech, tak jsem je vzal a žádné problémy. Je to jednoduché. Řídit se testy a je to.
-
Citace:
Původně odeslal
vinniczech
no ještě jestli je spolehlivý. Já se Seagatem končim. A WD už nechci ani vidět. Už od mých 10 let co jsem kupoval disky. Tak všechny odešly:mad: Byly to Seagate a WD. Všeci šli do křemíkovýho nebe. Přitom se ani nezahřívaly a ani nechladly. Zkusim Samsung:) Ještě když vítězí v mnoha testech, tak do něj určitě jdu. Stejně tak jako a-data ramky. Vítezily v testech, tak jsem je vzal a žádné problémy. Je to jednoduché. Řídit se testy a je to.
Hm ani ne,já dám spíš na osobní zkušenosti lidí kteří mají ROZUM,koupil jsem dnes chladič pro CPU a i když muj puvodní chladič proti tomu novému byl naprostý propadák a ve všech testech prohrával tak u mě je prostě citelně lepší takže o testech to rozhodně není.
-
mno o testech to urcite vsechno neni, ale jen do jiste miry. Stale jsem vystehovany... Screen urcite poslu, dost mi zajima vliv IDE/AHCI...
[OT]Podle toho co mas v podpisu usuzuju ze mame podobny vkus - pocinaje Patriotama, pres F1 :arrow: Suprou konce (ikdyz ja radsi Skyline,ale to je v evrope spis rarita)...[/OT]
-
Sky sem vozkoušel a je to fajn ale to už jsem rozebíral s lidmi se sky a Suprama a pokaždé dojdeš ke stejnému závěru....ten kdo měl první Supřinu,bude vždy tíhnout k supře,ten kdo měl první pořádný SKy ...nedá na něj dopustit...a já se mu nedivím,R32GT-R i GTS-T jsou skvělá auta R33 se netrefili do cílové skupiny ale R34 to vše napravil....supra se už od MKI drží stále stejné filozofie a to komfotního svezení na urovni limuzíny ale přesto mužu po D1 312KM/h a 400m za 12,24s ;) a to mi uplně stačí.Nicméně když koupím Gemin IIS o kterém se dočtu že je to krám a že ho Freezer Xtreme zbuší jak prd a pak když ho koupím zjistím uplný opak.....to je jak lidi s Báwama....jezděj v uplnejch sra..... ale nikdy si to nepřiznaj:D
-
Mno Arcticy nejsou spatny, ale kdyz si vezmes ze u nich musis vylapovat zakladnu na ktery jsou stopy po freze a vymenit "ultratichy" fan s fluidnima loziskama (ktery podle me cvakaj) tak si radsi koupim prave ten CM - zpracovani je o uroven vys nez u AC. Osobne stavim i ty nejlevnejsi sestavy do skrini od CM (Centurion, Cavalier) narozdil od profi firem ktery se nestydej davat pc do EC vcetne zdroje... BTW otec ma BMW E46 Combi benzin (aby se tam naky to pc veslo) na nakupy a dopravu zbozi k zakaznikovi a nestezuje si - jezdi to kopec-nekopec bez rozdilu ;) ale kdyz chces vymenit cdcko tak musis do kufru... Arctica bych prirovnal spis tak k nejaky nejsilnejsi octavce, CM spis k tomu bmw... Me docela zarazi testy Scythe vs Noctua - konkretne treba Ninja 1 mi s klidem jede na pasiv, Noctua chce alespon profouknout jinak jsou teploty vyssi nez u Ninjy ale skoro ve vsech testech je Noctua hodnocena lip (coz vzhledem ke konstrukci Ninjy s velkyma mezerama mezi zebrama celkem nechapu)
-
A jak je nastaven ten samsung:rolleyes: na sata nebo sata 2???
-
-
a je třeba ho nějak dochlazovat? myslim tím, dát ho do boxu nebo jinak. skříň mám poměrně dobře odvětranou:)
-
Rekl bych ze urcite ne - hreje se min nez WD (disky nechladim, pouze vynechavam jednu pozici), hlucnost je take mensi nez WD (subjektivne, nekdo tvrdi opak)
-
WD5000AAKS (3 plotny) u mě má (za fanem 120mm připojeným na 5V) teploty do 37°C. absolutně bez problému. slyšet je jenom, když dám hlavu pěkně blízko k disku, přes case slyšet není. ale srovnání se samsungem nemám, těm nedůvěřuju.
-
Ja porovnavam WD jednoplotnovy (tedy starsi revize, novy jsem jeste nemel v ruce), stejne jako je F1. Oba ve stejne bedne, hlucnosti myslim seek, jinak jsou oba temer neslysne. Duveru jsem zpocatku nemel k SpinPointum ale do HTPC byly diky hlucnosti dobry, ale zas byly o to pomalejsi. WD uz davno neni to co to byvalo - to co driv vydrzely 5 let dnes drzi stezi 3. Naopak Hitachi (byvale IBM) se celkem polepsily. Jinak jsem fanda WD odzacatku ;)
-
Tak já teď budu kupovat můj první Samsung, tak doufám nezklame.:p
-
WD take vyrabi jednoplotnove 320GB, takze at si kazdy vybere podle sveho, F1 je pro tu druhou cast... U me postupne odesly 4 disky ve fileserververu a nakonec i posledni v mym pc takze proto jsem zvolil F1, ale treba budu jeste rad za WD ;)
-
No mě odešly všechny WD co jsem měl. Takže ten bych si koupil jedině za poloviční cenu. Můj harddisk mi už odchází na věčnost. Taky už zažil své.
-
Citace:
Původně odeslal
Mno Arcticy nejsou spatny, ale kdyz si vezmes ze u nich musis vylapovat zakladnu na ktery jsou stopy po freze a vymenit "ultratichy" fan s fluidnima loziskama (ktery podle me cvakaj) tak si radsi koupim prave ten CM - zpracovani je o uroven vys nez u AC. Osobne stavim i ty nejlevnejsi sestavy do skrini od CM (Centurion, Cavalier) narozdil od profi firem ktery se nestydej davat pc do EC vcetne zdroje... BTW otec ma BMW E46 Combi benzin (aby se tam naky to pc veslo) na nakupy a dopravu zbozi k zakaznikovi a nestezuje si - jezdi to kopec-nekopec bez rozdilu ;) ale kdyz chces vymenit cdcko tak musis do kufru... Arctica bych prirovnal spis tak k nejaky nejsilnejsi octavce, CM spis k tomu bmw... Me docela zarazi testy Scythe vs Noctua - konkretne treba Ninja 1 mi s klidem jede na pasiv, Noctua chce alespon profouknout jinak jsou teploty vyssi nez u Ninjy ale skoro ve vsech testech je Noctua hodnocena lip (coz vzhledem ke konstrukci Ninjy s velkyma mezerama mezi zebrama celkem nechapu)
Ono je to téměř v každé skříni individuální,v každé je něco trochu jiného a tudíž nikdy to v testu nemúže chodit tak jako u tebe doma,navíc spoustě testú už proto jak jsou napsané nevěřím,nejsem žádnej machr ani ho ze sebe nechci dělat,jsem prostej mechanik/elektronik se zbytky zdravého ruzumu ale když čtu články např v posledním Score,dělá se mi špatně.
(proti BMW jako rodiné limuzíně na pohodu svezení,cestování nic nemám)
-
já mám skříň eurocase a tak nějak se rozpadá. ne že bych si na ní vyléval vztek, ale známe přeci kvality této firmy. Mám boxovaný chladič na procák a v téhle skříni dost hučí. skoro se u toho nedá spát.:drool: jenže nejsou peníze na to, abych pořád cpal prachy do kompa.:confused:
-
To je jak nakupovat podle reklamy.
Vypadá to, že problém ani tak není ve výrobcích, jako spíš o rukách... Ne, že bych nepotkal mrtvý disk, ale z vlastních mi (od roku 1996) neodešel žádný WD ani Seagate, ve strojích, které jsem stavěl, pak odešla jedna WD 40 BB. S WD, Seagate, Hitachi (IBM), Samsungem, Fujitsu i Maxtorem (a kdysi ještě Quantum a Conner) jsem zažil doby poruchových sérií, kdy odcházelo skoro všechno* a netroufal bych si tvrdit, že by Samsung byl spolehlivější, moc starších jich mezi lidmi není a poměr počtu živých k mrtvým nebo problematickým zrovna zázračný není.
*) třeba 800 MB Seagaty, Barracudy III, WD x1600, IBMkoidy, Maxtory obecně, IBM 34, 75, 60 GXP, apod. Tyto disky měly 50, ale klidně i více, než 100 % úmrtnost.
Navíc ani bedna od EC (samozřejmě jak která) nemusí být překážkou netopícímu a tichému PC.
A ještě jeden dodatek k testům - CD-ROM BTC taky vyhrávaly, co se dalo a kolik jich přežilo tehdy ještě půlroční záruku...
-
Jj, IBM mely serie (zminene GXP) ze bud ten disk neprezil prvni mesic nebo jedou dodnes. Ty 4 WD byly kupovany soucasne, paty asi mesic potom a odchazely postupne, skoro kazdy s jinou vadou (bud nenajel vubec nebo najizdel natrikrat apod., u myho se vrti plotny ikdyz je vypnutej a dela zvuk ala cirguralka). Nikde jsem nepsal ze jsou Samsungy bez vad nebo ze jsou lepsi nez XY - to ostatne prokaze cas a pochybuju ze jsou na trhu tak dlouho aby se dalo o poruchovosti nejak jednoznacne mluvit. Psal jsem pouze proc jsem ja volil F1 - vubec nikomu ho nevnucuju, kazdy sveho stesti strujcem. Osobne nejvic jsem byl spokojenej s Hitachi TKxxx az na "skrceni slepic" ktery me vubec netrapilo hlavne ze disk jel bez sebemensich naznaku problemu. Podle testu vychazi nova serie jednoplotnovych WD dokonce rychlejs nez F1, ale kdo by chtel preinstalovavat pc ze?
edit: BTC byly rychly, cetly vsechno, jedinou vadou na krase byla hlucnost.... a za pul roku si ji moh vyhodit uplne... Diky bohu za Teaca CD54 (uz si nepamatuju jak to presne bylo) skoda ze neco podobnyho se uz dnes nedela...
-
tak pro F1 jsem se už rozhod. Do týdne si pro něj jdu. Pak se uvidí. Kdo nezkusí, nic nezíská. Ten WD bych musel dostat, abych ho zkusil. Sám osobně po mých zkušenostech s WD je nemusim. Seagate taky ne. Řve to, ale fláká se to.
-
Moje předposlední disky byly: WD,byl rychlý,tichý...jednou zacvakal a už jsem nenabootoval-mrtvola,po něm byl hitachi...rychlejší,tišší,studený a funguje dodnes,teď mám Samsunga který neslyším je o dost rychlejší než puvodní Pata Hitachi ale mám ho pár dní takže spolehlivost zatím nezjištěna,osobně jsem ale moc spokojen.
-
Citace:
Původně odeslal
BTC byly rychly, cetly vsechno, jedinou vadou na krase byla hlucnost.... a za pul roku si ji moh vyhodit uplne... Diky bohu za Teaca CD54 (uz si nepamatuju jak to presne bylo) skoda ze neco podobnyho se uz dnes nedela...
Jen si jeste dovolim dodat, ze nektere kusy BTC se chovaly prvnich nekolik dni az tydnu jako ty z testu. Pamatuji si dobu pred 10 lety, kdy se mi majitele vychvalovanych 40x BTC smali, ze jsem si koupil o 300 drazsiho TEACa 532EB, nicmene do roka a do dne meli TEACy (532 a 540) vsichni, pricemz nekteri stihli BTC reklamovat (nebo dokonce i koupit) i 2x, nebo jim to chciplo tesne po pulrocni zaruce.
Vratme se k diskum - preci jen se jedna o velice choulostivou elektroniku navic se zranitelnymi mechanickymi castmi a krome opravdu vadnych serii je to pak kus od kusu, disky mohou byt obrovske drzaky (WD AC 2850F), ale i mezi nimi se muze najit exemplar, ktery v uplne stejnych podminkach klekne (a nasel se, po nejakych 10 letech sluzby :-D). V dobe, kdy se ze vseho bohuzel stal spotrebak (o mechanikach se nic jineho rici bohuzel neda) tak zavisi hodne i na provoznich podminkach a na chovani majitele k disku a ani presto nema uzivatel zadnou zaruku, ze mut o vydrzi...
K te poruchovosti - verim tomu, ze je mene Samsungu mrtvych v absolutnich cislech, ale take kolik se proda WD a ST, s nimiz mam dlouhodobe mnohem lepsi zkusenosti - pak uz to muze vypadat ponekud jinak.
Nicmene (a tomu udaji si myslim, ze lze verit) se obecne uvadi, ze poruchovost disku se pohybuje do 5 % (ted mozna diky vetsi "spotrbakovosti" 10 %). Sveho casu u me oblibene Barracudy 7200.7 muj dodavatel udaval, ze se vracelo kolem 2 % disku, pricemz i ostatni vyrobci se vesli do 3 %. Pochopitelne v to nepocitame proflakle uz drive zminene rady.
A ted si vemte, ze ten disk musi vydrzet cestu od vyrobce v Malajsii (Thajsku, Cine) z tropu, lodi ve slanem prostredi nebo letadlem s peknymi zmenami tlaku vzduchu, pak vlakem nebo spedici, poustu narazu a otresu a na stole mate kousek vyrobeny pred mesicem. Tezko to vyrobce stihne poradne otestovat, i ta preprava zanecha na nekterych kusech stopy. Kdyz je to mrtve po koupeni, je to pech. Pokud to odejde - bohuzel, stava se, nevydrzelo to provoz. Nemelo by to byt, ale ani jiny vyrobce to riziko proste neeliminuje. Muzeme mit stesti a jiny disk to uz vydrzi, ale stejne tak tam muze chcipat uplne vsechno.
[OT]Konec grafomanske exhibice.[/OT]
-
Pokud budeme uvažovat z hlediska nakupování nových diskú a 3 leté záruky,je spolehlivost vlastně druhořadé kritérium,neumím si představit že bych s diskem vydžel 3roky nebo déle,spíš tak rok max dva.Ceny lepších kouskú po čase padají na snesitelné urovně a není problém vymněnit svuj stávající disk za nový ale samozřejmě chápu lidi kteří mají na HDD tak cená data že je pro ně spolehlivost velmi dúležitá.Pro mě konkrétně když se ten disk podělá jednou za 6měsícú...není problém,nic ceného na něm nemám a pokud ano zalohuju pálením bo na jiný disk:)
-
Tady ani nejde tak o zaruku ale spis o klidny spanek :wink: Ono kdyz mas v serveru 5 let stary disky (nebyl s nimi zadny problem) a pak upgradujes na vetsi, rychlejsi, novejsi - samozrejme stejne znacky a cenove hladiny a pak postupne zacnou odpadat tak to o necem svedci - minimalne o tom ze driv byly disky daleko kvalitnejsi. Kdyby to padlo cely jednou za dva roky tak nemam nic proti, ale kdyz odchazeji postupne tak jeste stravis zbytecne cas nad reinstalama. V domacich pc se tohle zaplatpanbuh neresi - vetsina lidi upgraduje bud prubezne nebo komplet novym pc jednou za dva roky.
edit: nejak se mi to malovani zvrhlo na restauraci steny a casti stropu ;-) dneska vecer budu snad uz ve sym...
-
Citace:
Původně odeslal
Tady ani nejde tak o zaruku ale spis o klidny spanek :wink: Ono kdyz mas v serveru 5 let stary disky (nebyl s nimi zadny problem) a pak upgradujes na vetsi, rychlejsi, novejsi - samozrejme stejne znacky a cenove hladiny a pak postupne zacnou odpadat tak to o necem svedci - minimalne o tom ze driv byly disky daleko kvalitnejsi. Kdyby to padlo cely jednou za dva roky tak nemam nic proti, ale kdyz odchazeji postupne tak jeste stravis zbytecne cas nad reinstalama. V domacich pc se tohle zaplatpanbuh neresi - vetsina lidi upgraduje bud prubezne nebo komplet novym pc jednou za dva roky.
edit: nejak se mi to malovani zvrhlo na restauraci steny a casti stropu ;-) dneska vecer budu snad uz ve sym...
Tak o tom žádná,snad jen že snižující se ceny nutně nemusí znamenat i nižší kvalitu.
-
1 Příloh-a(y)
tak jsem to taky meril a vysledky jsou stejny, akorat mam o 20mb mensi burst :confused:
edit: tak jsem poprve za pul roku udelal defragmentaci a spadlo mi vytizeni cpu na 2.8% a vykon sel nahoru (burst dokonce 167mbs), ale meril jsem to hdtune pro 3.1...