-
Zkušenosti s A-DATA DDR2 Extreme Edition
Nenašel jsem žádnou byť podobnou diskuzi, tak si dovolím založit...
Osobně mám 2x1GB 1066 a jsem trochu rozpačitej. Hodněkrát jsem četl, jak jsou tyhle paměti super z hlediska přetaktování... Ale mně se to nějak nezdá. Na 2.3V mi snad nešly ani 1100MHz při 15-5-5-5. A na 950 s časováním 12-4-4-4 jsem je rozjel jen taktak. A přitom někdo s 800MHz verzí nedávno psal, že na 975 (asi?) jely s výchozím časováním. Buď dělám něco špatně, nebo mám smůlu na kus.
Co mě taky mate jsou SPD hodnoty. Je fajn viděl časování pro 266, 400, 400 a 533MHz. Akorát že většinou jedu úplně jinak. Co si pak vybrat? Vzít nejbližší hodnotu a tu po x testování poupravit?
Co ostatní majitelé? Jakou frekvenci jste z nich vymáčkli?
-
Re: Zkušenosti s A-DATA DDR2 Extreme Edition
A nekecá ti deska s napětím pamětí? Co když si myslíš, že mají napětí správné, a přitom je to o 0,2V nižší, než to ukazuje. Kterási deska (tuším od Asusu) to dělala.
-
No ja nevim co mi ukaze presny napeti... Everest je spolehlivej?
Otazka spis je, co by mely zvladat a co ne. 12-4-4-4 je default pro 800MHz a 2.0V. Je ok nebo neni 950 na stejnym casovani a 2.2? (nebo mozna 2.1, nevim presne, bios je zmatenej).
Koukejte nahodit kam az jste se s nima dostali. To plati pro jako 800 tak 1066 verze :)
-
no, mám 800+EE a 980cl4 (4-4-4-12), 1100cl5(5-5-5-15)... víc než +0,4V (tj. na 2,2V) jsem nemohl dát - neutáhla to deska (prostě když jsem dal +0,5V tak nenaběhl komp i když nebylo taktováno), ale trochu mě deska overvoltuje - alespoň podle everestu tam bylo 2,35V (a ten mi ukazuje dobře...) běžně provozuju na 800 cl4 1,9V...
po geilech a patriotech konečně trochu slušný OC :)
-
vysvetlim : tenhle fenomen poslednich X let se jmenuje "marketing"
skull Ti to jen potvrdil, ze rozdil mezi modely 800 a 1066 je prakticky nulovy, proste vzali 8kila s CL4, daj to na vyssi takt a snizej to na CL5.. a maj "novy pameti" :lol: (just my opinion, jestli chodej vetsine mezi 1100-1200, tak my bad)
-
Jo, to by mě zajímalo. S aktuální hodnotou FSB mám jediný možnosti cca 900, 1020 a pak až asi 1200MHz, což podle mě nemají šanci dát. Ale i tak se mi líběj :)
Akorát si nejsem jistej, jestli do nich mám narvat těch 2.3V a snižovat časování co to jde, nebo spíš snížít napětí a časování nechat navolno s tím, že nebudou topit jak teflonová pánev...
-
Citace:
Původně odeslal
Octopuss
Akorát si nejsem jistej, jestli do nich mám narvat těch 2.3V a snižovat časování co to jde, nebo spíš snížít napětí a časování nechat navolno s tím, že nebudou topit jak teflonová pánev...
Casovani na Intelu neres, dulezitejsi je vysledna frekvence.... ;)
-
Zdravím, mám takový možná jednoduchý dotaz. Mám zatím win Xp a rozhoduji se jestli mam zatím ponechat 2 GB ram A-Data EE nebo si, jelikož mám možnost, dostadit další modul takže dohromady bych poté mel 3GB...časem samozřejmě předpokládám přechod na vistu, ale má to teď smysl? Nebo je výhodnější ponechat 2 GB (2 x 1 GB) s tím že pojedou v dula chanelu?
díky
-
nech jak to je
rozdil mezi 2 a 3GB neni moc a Visty jsou mrdka nejvetsi.
-
Citace:
Původně odeslal
Octopuss
nech jak to je
rozdil mezi 2 a 3GB neni moc a Visty jsou mrdka nejvetsi.
eheh až tak? asi ju tak ten modul necham asi v šupliku :-) ono by už pak bylo lepší tam prdnout 4 GB aby to jelo v dual, ale budiž uvidím dikec i za Vistu :-D ale snad to tak horký nbude :lol:
-
Visty nám dodávají předinstalovaný na všechny kompy co do práce koupíme. Jednou jsem to zkoušel a znova mi to práh nepřekročí. Dám tomu šanci zase za rok, až budou kompy 2x výkonnější a bude aspoň něco jako ServicePack.
Ale to je ot.
-
Inak mne osobne sa nikdy nepodarilo dostať A-DATA (mam 2 kity po 2x1GB) pamate nad 950 MHZ, ani pri mizernom casovani...neviem preco.
Kazdopadne som sa na to po relatívne krátkom vykašlal a prevádzkujem ich na cc 890 Mhz s časovaním 15-5-5-5 a napájaní 1,9V. Netopia mi a som spokojný:-)
-
mne idu 4x 1 GB na 972 pri 2.1 V stabilne
-
Ja mam tydle ramky 800MHz
Vcera jsem delal test, protoze mi obcas vyskocila BSOD pri velke zatezi a ..
Co myslite, je to na reklamacku nebo je to zpusobene nejakou nekompatibilitou ci nastavenim
Memtest86+ - ( default 5-5-5-18 ) | Memtest86+ - ( 4-4-4-12 T2 - nastaveno dle vyrobce ) | Memtest86 - ( 4-4-4-12 T2 ) | GoldMemory - ( default 5-5-5-18 )
http://img329.imageshack.us/img329/9...1348ny3.th.jpghttp://img134.imageshack.us/img134/2...1351im7.th.jpghttp://img395.imageshack.us/img395/5...1357gz1.th.jpghttp://img510.imageshack.us/img510/6...1352cu7.th.jpg
-
Jake mas napeti pameti? Zkus jim treba trochu pridat...
-
2.0V
Ale je mi divne, ze to ve 2 testech s ruznym casovanim hodilo stejnou chybu
-
Není 2V málo? sice mám 1066 verzi, ale to snad nebude moc rozdíl... POŽADOVÁNO je 2.3.
-
Dle vyrobce (stitku na pametich) 2.0-2.1V
-
Tak skus este 2.1V
Ked blbnu len na 2.0 a na 2.1 pojdu ok tak ti IMHO reklamaciu uznat nemusia
Ked to nepojde ani na 2.1 stabilne tak ti reklamaciu zobrat musia
-
mě osobně 2x 1 giga 800 EE šlapou i na 450/900 ddr vše na default
-
Citace:
Původně odeslal
JERROME
mě osobně 2x 1 giga 800 EE šlapou i na 450/900 ddr vše na default
default - máš na mysli : 450(900) MHz, 12-4-4-cl4 pri 2,0-2,1V ? Alebo ako???
-
asi tohle bude lepší ted koukám dokonce 451 :) ale kolik de do nich V uvidim kde? no ještě du restartnout a mrknu na to v biosu
-
Citace:
Původně odeslal
JERROME
asi tohle bude lepší ted koukám dokonce 451 :) ale kolik de do nich V uvidim kde? no ještě du restartnout a mrknu na to v biosu
nooo, bežíš na 18-5-5-cl5, čo je to pomalšie časovanie. Rozdiel vo výkone medzi týmto časovaním a tým agresívnejším je mizerný (ale je:-) )...No keďže máš Čo sa týka napájania rRAM a jeho zistenia z WIN, tak ja to sledujem v Speedfane - položka VCORE2.
-
Zdravi Vas...
tiez mam tieto pamate (zatial 2x1GB, ale uz mi lezi na stole dalsi 2x1GB kit, pridam ho ale az cez vikend - caka ma trosku vacsia prekopavka kompu...)
Citace:
Původně odeslal
s.skull
alespoň podle everestu tam bylo 2,35V (a ten mi ukazuje dobře...) běžně provozuju na 800 cl4 1,9V...
Prosim, kde v EVERSTe najdem napajanie pamati ??? Mam EVEREST ULTIMATE EDITION v4.20.1170
Citace:
Původně odeslal
Dave . . .
2.0V
Ale je mi divne, ze to ve 2 testech s ruznym casovanim hodilo stejnou chybu
mno mne chodia 4-4-4-12 2T 800MHz na 2,1V... ked som im dal len 2,0V tak boli chyby jaq v memteste tak v ORTHOSe...
Citace:
Původně odeslal
oso
mne idu 4x 1 GB na 972 pri 2.1 V stabilne
prosim a ake mas nastavene casovanie ??? vdaka.
Tak ako som pochopil, kedze mam procak INTEL => lepsie je vyssia frekvenia a nizsie casovanie... TAK ???
Inaq co som si vsimol na tych pamatiach - tie cervene heatspreadery su nalepene na cipoch docela tucnou obojstrannou paskou (neviem, ci sa mi to len zda)... dufam ze je aspom dobre teplovodiva... Skusal tu niekto odlepit tie pliesky ??? Ake pamatove chipy su pod nimi ???
-
Nevite cim to muze byt, ze mi nechteji spustit komp s casovanim 4-4-4-12 T2?
Reklamoval jsem je a dostal jsem nove, cili stare jsem vytahnul a dal tam fungl nove. Stare jsem mel v pohode nastavene na 4-4-4-12 T2, ale ty nove jedou jen na 5-5-5-18.
-
Citace:
Původně odeslal
Dave . . .
Reklamoval jsem je a dostal jsem nove, cili stare jsem vytahnul a dal tam fungl nove. Stare jsem mel v pohode nastavene na 4-4-4-12 T2, ale ty nove jedou jen na 5-5-5-18.
Pokud takto položíš dotaz, tak to naprosto odpovídá tvému avatarovi :-/
Pouštíš je v defaultu na 800MHz nebo jsou taktované? A při jakém napětí? Dělal jsi i jiné změny (HW, BIOS)? Tyhle A-DATA jsou certifikované pro 800MHz (tuším) 5-5-5-18 při 1,8V. Kromě toho víme, že co kus to unikát...
-
No pokud se nemýlím, tak kdysi (cca rok zpátky) se prodávaly A-DATA Vitesta EE s časováním 4-4-4-12, které garantoval výrobce - ovšem za cenu zvednutí voltáže. Byly to dost oblíbené moduly za dobrou cenu a spousta lidí je koupila.
Jenomže jak šly ceny a kurz USD dolů, najednou A-Data byly jen 5-5-5-18 potichoučku, polehoučku, většina e-shopů se ani neobtěžovala opravit specifikace v popiskách, ale pořád to byly "stejné" Extreme Edition... Ty s původním časováním zmizely a nedalo se je nikde ani sehnat.
A nedávno se opět u A-Data probudili, a tento měsíc se objevily nové moduly EE Vitesta, opět s časováním 4-4-4-12. Předpokládám tedy, že ti vyměnili skutečně s horším časováním.
-
Nechci ti do toho kecat, ale vis doufam jaky je vliv casovani na intel platforme, ze? daleko dulezitejsi je frekvence nez casovani, to je dulezitejsi u AMD..
Citace:
Původně odeslal
Dave . . .
-
to Petrik: Vim vim, ale spise me zajima proc to nejde
to meteor: nemuzu za to, ze si me nepochopil, pak by sis mozna mel vzit muj avatar.
Vyrobce techdle pameti doporucuje 4-4-4-12 pri 2.0~2.1
A ono celkem nezalezi jestli je mam taktovanene nebo ne, jak jsem psal VYTAHNUL JSEM "STARE" KUSY A DAL TAM UPLNE STEJNE PAMETI, ALE "NOVE" (CILI VYMENA KUS ZA KUS), NASTAVENI SE NEMENILO. Nejsou schopne fungovat na stejnem casovani jako ty stare a casovani doporucene vyrobcem 4-4-4-12 nejde nastavit ani pri voltazi 2.1V
to Aigor: dostal jsem uplne stejne pameti
http://ukazto.com/img_small/3052951%7EDSC0137322.jpg
-
Mno tak dovtípit jsem se mohl, ale: jednak ty se ptáš a já se snažím poradit = položit komplexní dotaz, a jednak by nebylo jisté, že jsem se dovtípil správně ;-)
To už ale řešit nemusíme, jelikož je jasné co a jak. Pokud ti teda tvoje nová A-DATA nejedou při 800MHz a napětí 2,1V s časováním 4-4-4-12, tak bych je zkusil ofukovat (nevím jaký máš průvan ve skříni, ty předchozí moduly se třeba nepřehřívaly, tomu dávám tak 0,5% :-)) a jestli to nepomůže (= paměti se chovají pořád stejně), tak je dát na reklamaci.
A to časování 4-4-4-12 s voltáží 2,0 až 2,1V není IMHO doporučené výrobcem, ale paměti jsou certifikovány, že to dají.
-
to meteor: teplotou to nebude, donesl jsem je, zapojil a nejely, ani se nemely cas zahrat :) Ve skrini nasavam a vyfukuju 120-kama
Me uz boli hlava, kdyz slysim slovo reklamovat :(, jeste je zkusim otestovat memtestem, jestli nechazou chyby... :(
-
Citace:
Původně odeslal
Dave . . .
to meteor: teplotou to nebude, donesl jsem je, zapojil a nejely, ani se nemely cas zahrat :) Ve skrini nasavam a vyfukuju 120-kama
Me uz boli hlava, kdyz slysim slovo reklamovat :(, jeste je zkusim otestovat memtestem, jestli nechazou chyby... :(
Ešte by som to možno skúsil pri osadení len 1x ram - SINGLE CHANNEL...
Možno je z nich jedna horšia a nedá to špecifikované časovanie za stanovených podmienok...
A možno sú kvalitné obe, resp. je chyba niekde ktovie kde...
-
Jeste jsem se mrknul so SpeedFanu na DIMM info.
A nejak se nemuzu dohledat, jestli PARITY: NO PARITY je OK
Kód:
Scanning SMBus at $0400...
Decoding DIMM #0
Memory type is DDR2
Module Rows : 97
Levels : 1.8V
Parity : NO PARITY
Refresh Rate : 7.8us
Total Size : 49664MB
Decoding DIMM #2
Memory type is DDR2
Module Rows : 97
Levels : 1.8V
Parity : NO PARITY
Refresh Rate : 7.8us
Total Size : 49664MB
-
ano, NO PARITY je ok, já to tak mám taky... a pokud se nemýlím tak parita je metoda detekce chyb
-
edit: Předpokládám, žes zkoušel nastavit všechno na auto a napětí frknout těch 2.1?
-
Citace:
Původně odeslal
Octopuss
edit: Předpokládám, žes zkoušel nastavit všechno na auto a napětí frknout těch 2.1?
ano zkousel ...
-
-
Mám čerstvou zkušenost s 1066MHz verzí. Spálil jsem si o ně prst. Nekecám. Z další výplaty okamžitě kupuju něco na čem se nedaj usmažit vejce...
-
Citace:
Původně odeslal
Octopuss
Mám čerstvou zkušenost s 1066MHz verzí. Spálil jsem si o ně prst. Nekecám. Z další výplaty okamžitě kupuju něco na čem se nedaj usmažit vejce...
A nebolo by lacnejšie ich ofukovať nejakm tichým 120 mm fanom?
Ja osobne to tak mám, z tým, že čiastočne to ofukuje 4x1GB RAM a čiastočne NB na GB965DS3, ktorý sám o sebe pečie jedna radosť...
-
Další větrák ani omylem :(
Navíc to nějak není kam namontovat
-
pak tedy jen pokud moc pečou buď časem odejdou pak je duležitá záruka ale zas co já jsem kupovak vitesty ty mají i hezký hlinik jako chladič na sobě.... edit: radši si na ně nešahnu :)
-
Chladič je pěknej, ale to je tak všechno.
Ono to funguje bez problémů, nic nepadá... Ale je to opruz. Fakt jsem na tom vteřinu držel prst, pak ucuknul a ještě hodinu tu cejtil. Fuj. A to do nich nepouštím víc než chtějí.
Stejně jsem chtěl přejít na 4GB, takže to prodám někomu, kdo hodně větrá :)
-
Tak musím dát za pravdu všem těm, kdo mi před pár měsící říkali, že A-DATA nejsou nic moc.
Koupil jsem novou desku, která je ale prakticky totožná se starou (viz podpis) a nějak jsem tuhle zjistil, že MemTest háže chyby. Dřív myslím ok. U D_a_v_i_da ani nenaběh počítač a v CzC na reklamacích taky ne. Vyměnili mi je za http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=39994 a je to jak nebe a dudy. O 0,1V menší napětí, jsou tak max teplý v porovnání s A-D, o který jsem si spálil prst (doslova) a kupodivu jsem šel u FSB z 405 na 413 stabilní frekvenci. Nechápu, ale jsem spokojen.
-
já jsem s těmito pamětmi naprosto spokojený. skříň mám odvětranou, takže se o ně nespálim, ale horké to jsou, to ano. moje deska si s nima hravě poradila. tyto paměti jsou pro ty, kteří nechtějí cpát tisíce do jedné komponenty a chtějí trochu zábavy. já osobně jsem chtěl corsairy xms, ale ty neměli, tak jsem vzal a-daty, poněvadž mi šlo o latenci s frekvencí a samozřejmě kapacita v gigabajtech. záleží hlavně na základní desce. co já jsem čet o firmě Gigabyte, tak od nich bych si nekoupil ani otvírák na konzervy (kdyby ho vyráběly):D
-
Citace:
Původně odeslal
vinniczech
já jsem s těmito pamětmi naprosto spokojený. skříň mám odvětranou, takže se o ně nespálim, ale horké to jsou, to ano. moje deska si s nima hravě poradila. tyto paměti jsou pro ty, kteří nechtějí cpát tisíce do jedné komponenty a chtějí trochu zábavy. já osobně jsem chtěl corsairy xms, ale ty neměli, tak jsem vzal a-daty, poněvadž mi šlo o latenci s frekvencí a samozřejmě kapacita v gigabajtech. záleží hlavně na základní desce. co já jsem čet o firmě Gigabyte, tak od nich bych si nekoupil ani otvírák na konzervy (kdyby ho vyráběly):D
-Skříň mám odvětranou velmi dobře a spálil jsem se o ně.
-Deska si s nima taky hravě poradila, což ale nemění nic na faktu, že to skutečně je shit.
-poněvadž mi šlo o latenci s frekvencí čímž chceš říct, že Corsair je v tomhle směru horší? lol
-poznámka o GigaBytu už zavání absurditou. Radši už nic nepiš, tohle je fakt tragický.
-
;)To jsi mě špatně pochopil. Corsairy jsem nevzal, protože je neměli, tak jsem vzal ty a-daty. Corsair je pochopitelně lepší. A nechci psát, že Gigabyte je špatná firma, samozřejmě je to špičkový výrobce mezi základními deskami. Jenom už jsem četl takových problémů se základními deskami od Gigabytu, že to radši s ním zkoušet nebudu. Zatím jsem spokojený s MSI.
-
koukám ty A-data budou asi kus od kusu záležitost takže trochu low end, u mne zatim šlapou, fungujou. to jsem je měl z 800 na 900
-
dnes i u kvalitnějších výrobců je to tak trochu loterie koupit fungující paměti. No nevim no. Ale testy se nemýlí, i když některé nejsou zrovna přesvědčivé.
-
Aha, tak jo.
Já ty A-DATA původně vychvaloval, ale nakonec se ukázaly jako problémisti...
-
Citace:
Původně odeslal
vinniczech
... A nechci psát, že Gigabyte je špatná firma, samozřejmě je to špičkový výrobce mezi základními deskami. Jenom už jsem četl takových problémů se základními deskami od Gigabytu, že to radši s ním zkoušet nebudu. ...
Tak ja to po svojich skusenostiach s cca 20kou Gigabyte dosiek v priebehu casu poviem rovno - Gigabyt JE spatna firma :!: ;D
Robia dosky, ktore maju velmi dobre prislusenstvo, obvykle velmi dobry design, cena tiez fajn... Ale co sa poruchovosti tyka, tak je to des a hroza.
-
aspoň někdo mi má za pravdu. já naštěstí žádnou desku od Gigabytu neměl a ani to neplánuji, ale jak už jsem psal, tak jsem o Gigabytu četl až moc problémů na to, abych si pořídil. Mě co se značky týče, tak já se přikláním k MSI a Asusu. U grafických karet Gainward. Jak jinak;)
-
Citace:
Původně odeslal
PiT
Tak ja to po svojich skusenostiach s cca 20kou Gigabyte dosiek v priebehu casu poviem rovno - Gigabyt JE spatna firma :!: ;D
Robia dosky, ktore maju velmi dobre prislusenstvo, obvykle velmi dobry design, cena tiez fajn... Ale co sa poruchovosti tyka, tak je to des a hroza.
Tohle hodne smrdi zacinajici flamewar :rolleyes:
Ja mam zkusenosti presne opacne, ale radeji to nebudu rozvadet, at nerozsiruju OT ;)
-
Tak ako pise Aigor.
Je to vlakno o RAM-kach a nemalo by sa tu odbocovat k nejakym PR resp. anti PR vstupom.
Ad tieto ram: je to obycajny mainstream - ak niekto od toho necaka nejake OC zazraky a nema pri kupe vyslovene smolu na blbe kusy - resp,. nebodaj seriu, tak by s nimi mal byt OK...
-
Citace:
Původně odeslal
Janikbanik
ak niekto od toho necaka nejake OC zazraky a nema pri kupe vyslovene smolu na blbe kusy - resp,. nebodaj seriu, tak by s nimi mal byt OK...
Tak, tiez sa pripajam k spokojnym zakaznikom.... mam 4x1GB v doske ASUS P5K-SE uz takmer rok a maximalna spokojnost... chodia na 960MHz pri 1,95V... keby im pripeciem 2,1 alebo 2,2V (co by mali zvladnut) - asi by isli aj vyssie...
-
Citace:
Původně odeslal
vinniczech
Mě co se značky týče, tak já se přikláním k MSI a Asusu.
No vidíš, já měl 3x desku od MSI a už si od nich žádné MoBo nekoupím. Čestné pionýrské! :cool:
-
Já mám první desku od MSI a jsem s ní naprosto spokojený. V nastavení pamětí nechybí nic, co jsem tam hledal, což se u některých desek stává. A-daty jsem nastavil na 2V a 4-4-4-12 2T a je to stabilní. Paměti nejsou vařící, jak hodně lidí tvrdí. Někdy jsou teplé a ve vedrech jsou horké, ale prst se na nich udržet dá:)
-
Taky přidám skušenost,2x2GB max 850MHz při 4-4-4-12,zvýšení napětí i na 2,2V téměř nemá vliv,na vyšších taktech jen s nižším časováním...značně nespokojen:confused: naštěstí jsem je nekupoval pro sebe:) teď je zkouším při 2,1V na 4-4-4-10 na 800Mhz a proti 2x1GB patriotum CL4 jsou pomalejší...subjektivně mi příjde že je PC pomalejší
-
No...já měl před těmito ramkami jen 1gb ddr2 800mhz cl5, takže nemůžu posoudit, ale po výměně jsem ihned přesedlal na Visty a tam nemám žádné problémy s rychlostí. Jen mě brzdí můj "rozsekaný" harddisk, který zažil tolik restartů kvůli zdroji Eurocase, že ho chudáka lituji, ale půjde z kola ven
-
Patriot CL4 800Mhz latence pod 60ns-Adata 72,3ns,reakce OS jsou citelně pomalejší i ostatní parametry jsou horší,zkusím asi schválně risknout koupi stejných modulú Patriot které mám akorát 2x2GB abych porovnával stejné kapacity...mám XP SP2 což je asi naprd..
-
s tim tvym počítačem můžeš mít bez problémů Visty. Na 8600Gt jsou pod vistama hry nic moc, ale na mýho Silent Hunter 4 nebo Halo 2 to bohatě stačí na plné detaily.
-
Paměti jsem nasadil do červených slotú a nastalo celkem slušné zlepšení,při 1,9V 5-5-5-15 900Mhz a při 2,1V 5-5-5-15 960Mhz (latence 61ns)ale i tak jsou stále pomalejší než Patriot 4-4-4-12 912Mhz,*ALE*musím uznat že při těch 1,9V jsou vážně studené,Patrioty hřejou jak svině a zvedaj mi slušně teplotu CPU i celé skříně.Co nechápu je to,že paměti v jiných slotech snesou jiné takty:eek: i když mám takový dojem že už jsem to tady někde na foru četl a to mě donutilo to vyzkoušet:)
-
To mě překvapuje. O slotech se mluvilo kdyysi dávno v souvislosti se stabilitou, ale obecně, ne o konkrétní značce. Ale zkoušel jsem to taky a nepozoroval rozdíl...
-
Hm,taky na to čučim jak střevo...u Patriotu je to ve všech slotech stejné...sakra!! už jsem byl natěšenej jak je pustim 3-3-3-8:D...no nakonec ty Adata nejsou tak špatné,ale pro sebe bych si je nekoupil:)
EDIT:Adata nokonec podávají nejlepší výkon při 2,0V 902Mhz 5-4-4-12,ještě jsem si ale povšiml zásadní věci která se ale asi vztahuje pouze na GB MB,pokud jsem v biosu nastavil Performance Enhance na normal OC poteciál je nižší a hlavně časování je zapotřebí prodloužit,když jsem nastavil Turbo nebo extreme tak ve výkonu samotném rozdíl nenastal ale paměti hned ochotně sežraly 5-4-4-12 narozdíl od Patriotú které na extreme podávají o cca 10% lepší výkon než na normal ale zase OC jde dolú.
-
Tak poslední zkušenosti s těmito pamětmi jsou následující 976Mhz 5-5-5-15 ustojí i při 1,8V v červených slotech,1000Mhz při 1,9V též 5-5-5-15 ale je nutné vyměnit chladiče,použil jsem 1,5mm měděné pláty a mužu to vřele doporučit,zatím to takhle jede 2dny takže ještě budu testovat ale musím uznat že proti prvotním zkušenostem jsem zcela změnil názor a koupil jsem si tyto paměti i pro sebe.Ještě dodatek k origo pasivum...jsou tam téměř k ničemu,určitě pokud máte možnost je nějak levně vyměnit udělejte to,teplota ve skříni mi prokazatelně klesla o 2-3°
-
Taky přidám zkušenost. Na Gigabyte GA-MA78G-DS3H mi zatím dávají nejvyšší výkon při 980MHz 5-5-5-15. Napětí mám pro jistotu 2.2V, takže to fest peče, ale stabilní to je a to mi stačí. Možná až někdy bu mít čas, tak ještě zkusím pár experimentů.
-
taky neco pridam:
A-DATA 2x1GB EE
- provozuji to na 800 5-4-4-12-16 1.8 V (2800/7x2:)
- pokud chci jit s casovanim niz (4-4-4-12-16 pripadne 4-4-4-11-15), tak tam musim cpat 2.1V (a pameti zacnou celkem topit, navic rozdil v propustnosti nic moc)
- max co jsem zkousel 1040-1050 (uz nevim presne) 5-5-5-18-24 2.1V
-
Tak na 1000MHz 5-5-5-15 je zapotřebí pro 100% stabilitu 2,0V což je ale myslím stále dost dobré.Asi jsem trefil nějaké dobré kousky:)
-
Napadá mě jedině, že 800MHz verze prostě přetočit jde a 1066 ne. Jen doufám, že nejsou takový prasata, že by všechno dělali 800 a co se jim přetočit povedlo prodávali jako 1066.
-
Taky to tak nejspis je, zalezi kolik tech cipu co daji 1066 maji, pokud hodne tak jsou i v tech 800+ :)
-
No dávalo by to smysl a i praxe by na to ukazovala... což je řadí mezi největší bastardy ;D
Ty 1066 moduly co jsem měl šly sotva o pár MHz, kdežto všichni co měli/mají 800 se dostanou minimálně o 100 nahoru. A i ty napětí, že :)
-
Taky myslim že čipi budou stejný,přeci jenom patří tyhle paměti mezi levnější a myslím že páchat to s jedněma čipama je pro ně velká úspora.Navíc pokud nechám napětí a časování na auto tak deska do 850MHz drží 4-4-4-12 1,8V nad 850MHz drží napětí 1,8V ale časování 5-5-5-15,nad 900Mhz si deska přitlačí na 2,1V a na 1000Mhz 2,2V 5-5-5-19 což nasvědčuje tomu že 1066 maj jenom jiné SPD a nápis na chaldiči
-
teraz som kupil Adata extreme 1066+ 2x2 GB a musim povedat ze celkom pekne sa daju dat na 1094 5-5-5-15 este je to stabilne pri 2.2 V vobec netopia aj pri tak vysokom napeti, ked to porovnam s 800+ mam ich 2x1 GB tak pri napeti 2.3 V daju max 1020 alebo tak nejak uz si presne nespominam ale poriadne topia, neda sa na chladici udrzat ruka, preto pochybujem ze tam budu tie iste chipy aj ked je pravda ze 2GB moduly ich maju asi ine ;), za tu cenu si myslim je to dobra kupa
-
Tak to gratuluju k jednomu ze sta dobrejch kusů :)
-
Citace:
Původně odeslal
oso
teraz som kupil Adata extreme 1066+ 2x2 GB a musim povedat ze celkom pekne sa daju dat na 1094 5-5-5-15 este je to stabilne pri 2.2 V vobec netopia aj pri tak vysokom napeti, ked to porovnam s 800+ mam ich 2x1 GB tak pri napeti 2.3 V daju max 1020 alebo tak nejak uz si presne nespominam ale poriadne topia, neda sa na chladici udrzat ruka, preto pochybujem ze tam budu tie iste chipy aj ked je pravda ze 2GB moduly ich maju asi ine ;), za tu cenu si myslim je to dobra kupa
U těch 800+ dej Trfc na 70-72 a uvidíš jak choděj i na 1100Mhz:) u mě tuším 2,3V nebo 2,4V 5-5-5-19
-
Citace:
Původně odeslal
Gestler
U těch 800+ dej Trfc na 70-72 a uvidíš jak choděj i na 1100Mhz:) u mě tuším 2,3V nebo 2,4V 5-5-5-19
tak to musim skusit ;)
-
U mě to byl jeden z duvodu nestability,měl jsem ten parametr na auto a 5-5-5-19 1000Mhz nehledě na zvyšování napětí mi to ve hrách dělalo chyby i když prime95 i orthos byl 2h bez problému,pak jsem četl někde nějakou recenzi na paměti a majitel tam psal právě o taktění a paramtru Trfc a jeho dopadu na OC,bylo to sice u jiných pamětí ale všiml jsem si v Everestu že nehledě na takt mi deska tento parametr nemění,tak jsem zkusil z tuším 62 nastavit 72 a pokusně 6-6-6-26 a bylo po problému,pak jsem šel postupně s časováním dolú a zjistil jsem i 5-5-5-19 bylo pak stable:) musím ale doplnit že na pamětech mám měděné 1,5mm pláty místo origo chladičú;)
-
tak som skusil ale nic nejdu viac ako 1040 naproti tomu 1066 verzia mi ide stabilne na 1097 pri 2.2 v coz je celkom slusne takze spoko aj tak ich teraz mam len na 916 kvoli e 6300 nasobic x7 a fsb na 458 pri 2 V
-
Vubec žádný vliv?!Jak máš nastavené Preformance Enhace???
-
Performance enhance má vliv JEN a POUZE pokud patřičnej parametr, který mění, je nastavenej na AUTO...
-
Správně a jelikož jistě většinu ostatních parametru nechal na auto tak mě to dost zajímá:)
-
[QUOTE=Gestler;823310]Patriot CL4 800Mhz latence pod 60ns-Adata 72,3ns
nevim jestli jsem to měřil správně, ale Everest mi naměřil 49ns
-
Citace:
Původně odeslal
Gestler
Patriot CL4 800Mhz latence pod 60ns-Adata 72,3ns
nevim jestli jsem to měřil správně, ale Everest mi naměřil 49ns
Ide o to, či ste merali obaja v rovnakej verzii Everestu...
-
myslim, ze jsem meril tim nejnovejsim. ale asi taky zalezi na kombinaci procesoru a zakladni desky.
-
Tak určitě jsem se nechtěl chlubit,jistě je spousta desek+pamětí které mají kratší latence a tvá konfigurace je toho dukazem,49ns to už je moc pěkný,měřím v Everest Ultimate Edition v4.60.1500 a má současná latence je 57.2ns při 950Mhz(5-5-5-15) 3.8GHz FSB 475 při FSB 500 čili paměti 1000MHz je to na hranici 50ns ale přesně nevím...zatím jsem ve stádiu pozorování rozdílu provozu těhto FSB a myslím že asi zustanu na nižších taktech páč kromě nepatrně pomalejšího načítání třeba u Stalkera jsem nic extra nepozoroval:confused:
-
sice to sem nepatří, ale když už mluvíš o tom stalkerovi a čtu tvoji sestavu. mame stejne pameti (ja teda jenom 2gb) a grafiku. Jak se ti to hraje? když jsem to zkousel poprve hrat, tak se to hrozne sekalo. mel jsem v te dobe jeste 1gb ramky a procak a grafiku na defaultu. proto jsem stalkera zahodil. chci mu dat jeste sanci;)
-
tak předtim jsem měřil latenci pamětí verzí 4.5, ted jsem to přeměřil verzí 4.6 a rozdíl nulový. takže verze programu nebude při tomhle hrát nějakou důležitou roly.
-
Ja som si objednal 800+ky 2x2GB, tak som na ne zvedavý. Len mám takú lama otázku: 1T sa nedá rozbehať? Resp. 1T DDR2 sa nerobia? Sorry, ale tieto veci som už dlhšiu dobu neštudoval.
-
Ja som si objednal 800+ky 2x2GB, tak som na ne zvedavý. Len mám takú lama otázku: 1T sa nedá rozbehať? Resp. 1T DDR2 sa nerobia? Sorry, ale tieto veci som už dlhšiu dobu neštudoval.
Edit: kua, prečo to mám dvakrát?
-
zkoušel jsem nastavit 1T, ale nebylo to stabilní:(
-
-
Citace:
Původně odeslal
vinniczech
sice to sem nepatří, ale když už mluvíš o tom stalkerovi a čtu tvoji sestavu. mame stejne pameti (ja teda jenom 2gb) a grafiku. Jak se ti to hraje? když jsem to zkousel poprve hrat, tak se to hrozne sekalo. mel jsem v te dobe jeste 1gb ramky a procak a grafiku na defaultu. proto jsem stalkera zahodil. chci mu dat jeste sanci;)
To mne zaujalo u mne při lehkém přetočení jak cpu tak pravě ram stalker funguje 1280x1024 bez problému na x 1950 gt Ale celkově bych řek dlouho vyvíjená hra, vcelku srágora co se týče hratelnosti, samozřejmě věc názoru.... sestavu máme vcelku shodnou...
-
jj, to jsem rád. zachvíli ho vyzkouším. jenom co dotáhnu patche:(
-
No u mě jede v poho 1024/768/32 střední det.
To JERROME:plně s tebou souhlasim,hratelnost 0 grafika 0....celkově jsem byl dost zklamanej,Crysis hraju se stejným nastavením a dělám víc snímkú+kratší loading levelú,o hratelnosti a grafice nemluvě.Abych nebyl uplně OT tak dodám že stalker u mě žere nejvíc paměti oproti ostatním hrám a proti 2x1Gb je ve hře citelný rozdíl..ale v jiných hrách ani nikde jinde rozíl necítím...možná když mi jede více "ramžravých" aplikací..ale jinak rozdíl 0
-
tak stalker uz jede na skoro plné detaily. dynamické mám naplno. rozliseni 1024/768/32.fps tak kolem 40 venku a uvnitr 70. grafika se mi líbí, az na nekteré textury. hratelnost jde, ale je nuda chodit ty dálky. stačilo, kdyby tam daly motorku. to by bylo cool
-
Takže ako som písal, mám tu 2x2GB DDR2 800+, podľa CPU-Z mám okrem dvoch Jedec profilov aj dva EPP profily. Preto som nahodil druhý (najlepší) EPP profil, t.j. 800 MHz, časovanie 4-4-4-11-20-2T, napätie 2,0V. Výsledky Everestu: read 8953, write 9088, copy 8862, latency 47,5, pri frekvencii CPU 3,2GHz (neviem či to vydrží). Najprv budem šteľovať procesor, neskôr skúsim aj ramky.
Len tak som skúsil nahodiť DDR 1066 pri default časovaní 5-5-5-18-24 a napätí 2,2V a výsledky everestu boli horšie (viem, že na AMD je lepšie časovanie). Len neviem prečo CPU-Z ukazoval frekvenciu DDR 460 a deličku CPU/7, pričom everest ukazoval frekvenciu DDR 533 a deličku CPU/6.
-
na 960 5-5-5-18 jedou v klidu, měl jsem i nějak kolem 1030-40 tušim (to když jsem experimentoval s taktama), ale po chvilce jsem tu rušil a trochu to stáhl, takže nevím, každopádně asi 2 hodiny zevlování ve vistách fungujou v poho :)
-
http://www.extrahardware.cz/a-data-d...ejsi-z-dvojcat
Takže 800MHz extreme jsou 1066Mhz extreme jak jsem si myslel:) jen časování jiné