Tak pro vyznavace stareho dobreho AGP je tu dalsi upgrade
http://www.powercolor.com/Global/pro...ProductID=1730
Jen aby se podarilo doladit ovladace - pry HD a AGP nejak nejde dohromady...
Printable View
Tak pro vyznavace stareho dobreho AGP je tu dalsi upgrade
http://www.powercolor.com/Global/pro...ProductID=1730
Jen aby se podarilo doladit ovladace - pry HD a AGP nejak nejde dohromady...
No sice nie som vyznavac stareho AGP ani neviem ci je dobre ale funkcnu 3850 do AGP by som bral. Dnes som posunul prec moju Geforce 6800GT a ficim na Geforce 5200. Upgrade celeho PC je teraz to posledne do coho sa mi chce ale novsie hry by som si rad zahral. Mam max. rozlisenie 1280x1024 tak 3850 s 512 MB RAM by mohla chvilku stacit.
Povodne som chcel brat ATI 1950 Pro ale ak bude 3850 dostupna v Q1/2008 tak to pockam.
Mas nejake konkretne informacie coby nemalo fungovat ohladne AGP a 3850?
Tak som konecne videl na jednom mieste popisany co za problem je z niektorymi ATI AGP kartami na niektorych systemoch (aj ked je ich asi viac nez dost). Aj ked som skor fanusik geforce a nakup ati ma nuti len fakt, ze nvidia nema nic do agp tak som optimista, ze 3850 v agp bude ok. Ak nebude sposobom, ze vobec nepojde direct 3d tak taku kartu reklamujem ako nefunkcnu a neviem co ekvivalentne do agp by mi dali takze mi asi vratia bubaky.
Osobne mam kombinaciu X1950Pro + NForce3 a vsetko (Direct3D akceleracia) funguje bezchybne (ovladace Catalyst 7.10 + Nforce 5.10 + XP Pro SP2).
Asi to bude zavisiet na konkretnej kombinacii zakladna doska + graficka karta.
Tak Sapphire uz ma taky tuhle karticku v nabidce:
Sapphire HD3850 512MB / From Spec Doc:
SAPPHIRE SUPPORTS AGP with HD 3850
Now latest graphics architecture fits legacy systems
SAPPHIRE Technology, industry leader in graphics solutions, has just announced support for legacy PC systems using the AGP graphics bus with a new product in its HD 3000 series which brings the latest graphics architectures and features to this industry standard platform.
The SAPPHIRE HD 3850 AGP is available with 512MB of GDDR3 memory, running at 846MHz (1.7GHz effective) and has a core clock speed of 700MHz. It is a standard ATX format card, compatible with the industry standard AGP interface and with its slim fan assisted cooler the card occupies only a single expansion slot in the PC.
The SAPPHIRE HD 3850 AGP shares the 320 stream processors and 512-bit internal ring bus memory controller of the latest PCI-Express models together with multiple rendering units and a programmable tessellation unit. This new product’s unified shader architecture with support for Shader Model 4.0 and the forthcoming DirectX 10.1 combine to deliver the most outstanding graphics performance ever available to AGP users.
Now manufactured in a new 55nm process technology, the GPU in the HD 3000 series delivers high performance with lower power consumption than previous generations. A new feature known as ATI PowerPlay actively reduces power consumption depending on loading. On the AGP model, additional power is required via the 8-pin PCI-Express connector fitted, which can be provided from a standard power supply with an adapter cable (supplied).
The SAPPHIRE HD 3850 AGP incorporates the latest ATI Avivo™ HD Technology for enhanced Video display and features a built in UVD (Unified Video decoder) for the hardware accelerated decoding of Blu-ray™ and HD DVD content for both VC-1 and H.264 codecs, considerably reducing CPU loading. Two independent display output controllers provide support for two dual link DVI displays as well as TV-out and HD TV options. HDCP is supported.
SAPPHIRE HD 3000 series graphics cards are Microsoft Windows Vista™ Premium certified and supported by the ATI Catalyst® suite of software, ensuring customers have ongoing access to software updates for performance, stability and added features.
Vyplatí se vyměnit X1950 Pro za tuhle kartu - upgrade celého PC chci až na konci roku.
Ja budu resit asi stejnou otazku, az se tyhle karty objevi. Ale urcite si pockam na zkusennosti jinych, testy atd. Moje 14dni stara X1950Pro me prijemne prekvapila tim, ze zvlada naprosto vsechny hry bez problemu, tak me nic nenuti ji menit.
Podle mě se to vyplatí, pokud člověk má K8 s AGP taktlou tak někam aspoň na 2,6ghz. Co se týče K7 nebo Netburstů, tak tam bych to už nedával, pro ty je i 1950pro dost neuživitelná karta.
Mě Power Color moc jako značka nevoní, spíš mám zálkusk na 3850 APG od Sapphire, řek bych že to asi bude fakt poslední karta do AGP :)
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=51999
No ja asi budem rad ak nejaku 3850 do AGP zozeniem. Idealne by som bral pasivne chladenu od Saphire tak ako ju robia do PCI-E ale ktovie ci bude taka aj pre AGP.
Inak ten chladic na powercolor vyzera na prvy pohlad lepsie ako ten od saphire ale zas zdanie moze klamat.
Nemate niekto skusenosti s tymito chladicmi? Prinajhorsom chladic vymenim za iny ale ma to byt posledny vykrik mojho systemu tak do toho nechcem vrazat a navyse ktovie aky chladic bude na tuto kartu pasovat.
Tak jsem různě něco přečetl a podle všeho se to vyplatí - hlavně u mě je to o tom, že nehraju moc žádné střílečky, já tak Hellgate London, strategie ap.X1950 Pro je výborná karta , ale rád bych stále provozoval rozlišení 1600x1200 (Samsung 204B) a to chvílema jaksi už nestíhá - i když si vyloženě nestěžuji, ale někdy padá FPS hooodně dolů. HD 3850 by mohla být opravdu ta "poslední" karta v AGP v mém PC.(o X 1950 Pro jsem si to taky myslel :)).Takže si myslím, že do ní určitě půjdu !
jo chce to testy s porovnáním X1950, pokud bude nějaký slušný nárůst, tak do ní taky půjdu...
v hlavnej diskusii o 3850 je spomenute napr.
http://www.extrahardware.cz/upgrade-...00-gt?page=0,0
ale tam je 3850 s 256 MB
ja planujem verziu s 512 MB kde predpokladam, ze nebude ani tak vadit ze je tam "len" AGP
==
edit: este som zvedavy ako poslape na single core cpu lebo dovjjadro do s939 sa mi zhanat ani platit nechce, jedine keby niekto daroval za odvoz:-)
vypadá to dobře, v CZC už mají v nabídce i od jiného výrobce, a ta cena ? to je zlo http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=52029
Si myslím, že jak ji budou mít skladem, tak se cena "vyšplhá" nad ceny PCI-E verze.Jinak jo, ta cena takhle nastavená by byla fajn.Když si vzpomenu na prodej X1950 Pro v době, kdy skladem ji mělo pár obchodů, tak na czc se během chvíle cena změnila o 500 .- (samo směrem nahoru :)), protože ti ji právě sklade měli.4.500.- jsem ochoten do toho dát.A ještě dotaz - myslíte, že udělaj do AGP i HD 3870 ?
Nemam konkretne cisla ale znamy testoval 3850 (256 MB, PCI-E) na A64 3000+ (1.8Ghz), 1.5 GB RAM a bol spokojny (Crysis, Bioshock, COD4, The Witcher, 1280x1024). Pri vysokom AA+AF udajne stracala dych, zrejme kvoli 256 MB. Viem, ze je to prilis subjektivne ale mne to dodalo optimizmu, ze to k niecomu bude aj na starsom stroji.
Pisal som do Sapphire ci bude aj pasivne chladena 3850 pre AGP tak odpisali, ze bude. Otazne je, ci a kedy sa dostane ku nam.
Podle tohohle testu http://www.extrahardware.cz/upgrade-...00-gt?page=0,0 asi neni duvod vahat. Myslim, ze v bazaru bude dostatek X1950Pro za libove ceny :)
To není v podstatě otázka výrobní ceny, ale je to o tom, že karty do AGP se moc neprodávají (oproti PCI-E), takže je pak i prodejní cena takové karty vyšší - zisk se zjednodušeně počítá marže (zisk) na 1 kusu výrobku krát počet prodaných. Takže tak. Proto jsou DDR dražší nežli DDR2 atd.
Jinak mě docela překvapuje, že se ještě dělají karty do AGP - mám pocit že výrobci s každou takovou grafikou slibují, že je pro AGP poslední :-) ale je fakt, že ne každý chce upgradovat desku nebo komp. Ale stejně... kua :-D
PCI-E karta je dnes na výrobu levnější, nemusí tam bejt můstek/převodník. Pokud má někdo doma K8 aspoň na 2,6ghz, tak se mu upgrade na tuhle grafiku furt vyplatí. A neřekl bych, že X1950 se do AGP prodalo málo.
Neviete ci je tato karta uz dostupna? V CSSR som ju videl akurat v CZC ale samozrejme nedostupna, napisali ze ked objednam, ze pride priblizne za 3 tyzdne co mi pripada ako vycucane z prsta ale mozno im krivdim. Ked som pisal par distributorom v SR tak nikto o nej nic nevie.
i na cdr se psalo o únoru, takže nejspíše během toho měsíce. Jinak nikdo nemá nic potvrzené.
Ja mam podobnu kombinaciu HW + Omega Drivers 4.8.442 (Catalyst 7.12) Direct3D akceleracia funguje v pohode... jedine co nefunguje je akceleracia HD videa. a myslim, ze maju s tym problemy aj ine AGP karty okrem X1950Pro (HD2600). Hadam vydaju Catalysty kde to bude konecne opravene. Pre Radeon 3850 do AGP by to bol nepekny handicap...
Myslim, ze AGP zbernica a jej prenosova sirka pasma je na akceleraciu full HD videa dost slaba.
http://www.driverheaven.net/reviews/...0AGP/video.php
# 737-29894: Radeon HD 2xxx AGP Series - High CPU usage or system crash during HD playback
# 737-29770: Radeon HD2900 XT/1xxx series - CPU Usage jumps to 100% while playing back HD Content
http://forum.3dfx.cz/images/smiles/icon_eek7.gif Sběrnice AGP je natolik rychlá, že bys jí protlačil obsah celého DVD za dvě vteřiny. A obsah 20GB médium by přenesla během deseti vteřin. Dokážeš mi vysvětlit, PROČ by neměla stačit, když dokáže data přenášet asi 100x rychleji, než je optická mechanika načítá z média?
...mne sa zda cela akceleracia videa cez gpu zbytocna, teda niezeby to bola zla myslienka ale co mam skusenosti tak to bud nefunguje alebo ked tak len za urcitych podmienok
mam v systeme pomerne starsie cpu (a64 3200+, momentalne nepretaktovane) a nemam problem prehrat ci uz 720p alebo 1080p a je mi uplne jedno ci to dekoduje cpu ale gpu
davnejsie som mal athlon xp 1700+ pretaktovany na 2.2 GHz a nejake ukazky WMV 1080p z microsoft webu slapali ok
hmmm... vzhladom na to, ze prenosova rychlost AGP portu je 2133 MB/s tak by to malo byt viac nez postacujuce. ale podla tej recenzie je na tom PCIE a HW akceleracia videa o dost lepsie, vid posledna veta:
For the first time in our tests we can see a big difference in performance between the two cards. Enabling video acceleration on both card caused a similar drop in CPU usage (11% and 15%). The interesting thing is that the CPU usage was a lot higher when the AGP card was being used. It looks like the AGP bus was finally pushed to it's limit and the CPU was performing additional cycles for the same end result.
tak to ja mam zostavu v podpise a pri prehravani videa 1080p kodovaneho v H.264 mam zataz procesora na 100%, takze pomoc GPU pri dekodovani mi pride ako celkom dobra vec. wmv a podobne srandy prehram aj na 10 rocnom pentiu. skusal som toto video
http://www.apple.com/quicktime/guide/hd/ducati.html
Na notebooku s podporou dxva mi to video ide lepsie ako doma na podstatne silnejsom stroji..
akceleracia videa - ako v podstate to vitam ale stale sa mi to zda take nijake ci uz na nv alebo na ati
==
pisal som si so sapphire najprv o pasivne chladenej 3850 (ako som pisal vyssie) a teda na odpoved, ze bude som sa opytal ci uz vobec je aspon aktivne chladena kedze ju nemozem zohnat tak mi odpisali, ze ani ta este nie je, ze mam skusit neskor
stanley: problém není ve sběrnici, ale v softwaru (tím nemyslím jen ovladače VGA, ale i ovladače pro čipset, DirectX a někdy i samotné přehrávače)
V tej recenzii co som daval link, system setup bol uplne ten isty pre obe karty:
Both cards were tested in the same setup, as the motherboard we used supports both bus standards. As such, the only difference between the test systems were the cards themselves.
http://www.driverheaven.net/reviews/...hers/VIDEO.jpg
tak zítra má být v CZC 6 kousků PowerColor, u Sapphire bohužel dodání neznámé, jelikož na ní chci dávat vodníka, tak se mi nevyplatí koupit s lepším chlazení (+500 oproti Sapphire)
neví někdo jestli nejsou někde skladem Sapphire ?
v czc su este 3 ks powercolor
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=52029
ak to niekto zoberie tak by mohol napisat skusenosti
predsa len, ja to radsej zoberiem niekde v SR
inak nechapem, ze ak je tato karta uz realne dostupna, ze preco nie je vonuk ziadny test? ved nejake kusy zvyknu byt na testovanie k dispozicii dlho pred predajom
==
edit: zas 6 ks :-)
PetrT> mluvis z vlastni zkusennosti? Podle obrazku ten vetrak vypada prave ze by nemel byt moc hlucny. Otacky se nedaji korigovat v ATT nebo CCC?
Ano mluvim z vlastni zkusenosti, viz podpis.
Otacky pres CCC se regulovat nedaji, ATT nahlasil u fanu nepodporovane zarizeni (na x1950pro jsem jej pouzival pro regulaci) a Rivatuner jsem v te dobe nemel (ten jsem zkusil az po vymene chlazeni).
Vetrak u Connect3D HD3850 je zapojen pres 4 dratky, takze usuzuji na PWM regulaci. Ten PowerColor ma jen dva dratky - z toho tipuju, ze tam zadna regulace neni (grafika sice muze menit napeti dle teploty, ale bez monitoringu otacek nema zpetnou odezvu).
hmm, tak to je pekne na ho..., chtel jsem do tehle karty jit...jakej vetrak jsi tam dal nebo hodlas dat?
sry, ale v podpisu vidim 3870...
uz jsi udelal nejaky testy?
Odkazal jsem te na muj podpis, tak jsem ocekaval, ze jej prectes a pochopis :-)
S1 = Accelero S1
S12 = Noctua S12 800ot/s se zapojenym odporem (cca 500ot/s)
(pocital jsem, ze chladic menit budu tak jako tak, neveril jsem, ze jsou default dostatecne tiche, ale ze to bude rvat tak moc a ze nove chlazeni koupim hned druhy den jsem tedy necekal).
Osobne bych vzal nejlevnejsi (neorezanou) 3850AGP a k tomu nove chlazeni. Treba tato je o 400kc levnejsi jak uvedena PowerColor = cenu dorovnas Accelerem (a zkusis ho mit pasivne, ci na nej doma strcis nejaky fan).
edit: ano mam 3870, ale chlazeni je tam stejne - a o to tu ted jde.
dik za info (bude asi zajimat i spoustu dalsich) :)
s tim Accelerem to bude asi to spravny reseni
myslis, ze by tam slo dat i accelero x2, ktery ted mam na 1950pro? Je docela tichy a chladi vyborne
jeste jedna zajimavost - ta saphire na alfacomputer ma uvadeny takty jinak (niz), nez ta sama na czc, nebo budou dve verze?
Jo a jeste se objevil dalsi vyrobce, kterej do toho sel
http://www.xmaestro.com/view.php?cisloclanku=2008010023
Gecube se k nám stejně nedostane, ostatně jako X1950XT do AGP, všude byla k dispozici za slušný prachy (USA, Německo, Polsko, Rakousko,GB...) u nás nebyla šance jí sehnat.
Já osobně taky čekám na tu od Sapphire, kvůli nižžší ceně (budu dávat vodníka) Jenže zatím není nikde dostupná :(
Len male varovanie pre kombinaciu nforce3+a64x2+ati_agp+vista
http://nvidia.custhelp.com/cgi-bin/n...bCZwX3BhZ2U9Mg
Hovoril som si, ze mozno by som skusil zohnat dual core aby som grafiku nebrzdil a este som si hovoril, ze ked uz ma karta dx10, ze si kupim vistu ale takto asi oboje necham plavat.
ono vubec jsem vypozoroval na ruznych forech, ze ATI AGP a MB s nVidia chipsetem neni to prave orechove...
Club 3D představil Radeon HD 3850 512MB AGP Edition
http://www.svethardware.cz/art_doc-6...B00413DCA.html
http://www.svethardware.cz/sh/media....ElemFormat=jpg
tak s temi zpravami o nforce 2 cipsetu jste me moc nepotesili. uvidime, jestli se to tyka opravdu vsech desek s timto cipsetem, ci nikoliv.
chtel jsem kartu zakoupit k athlonu xp-m @ 2600 MHZ, 1GB RAM @ CL2, NF7-S 2.0, ted to urcite pozdrzim. myslite si, ze komp tuto kartu utahne - mam na mysli cpu? zdroj mam 550w lc power.
skoda, ze ji jeste nikdo neotestoval..
vlastne by mi stacila jakakoliv karta na agp, ktera by mi pomohla dekodovat video v 1080p, protoze to muj cpu nestiha. u nvidie neni reseni - planovane grafiky na agp odlozili na neurcito.. 7600gt to nezvlada, pokud procesor neumi sse2, coz je takove jakesi podivne. nicmene videa jsou ulozena v mkv. existuje vubec nejake funkcni reseni? premyslel jsem o 2600xt na agp, ale take jsem se nikde nedocetl zda toto umi?
no tie problemy sa tykaju urcite nefunkcnosti direct3d a to hlavne na nforce2, semtam zrejme aj inde ale intel chipset tusim bol mimo tohoto problemu
udajne je to problem nvidie (chipset) a nie ati grafiky
hotfix pre catalyst 8.1 to mal riesit ale niekomu to nepomohlo
zvysok tvojho systemu...
mam obavy aj na mojom a64 (2 GHz), 1 GB RAM
RAM zrejme rozsirim na 2 GB ale DDR je nejaka draha (oproti DDR2)
zdroj - nepoznam presne tvoj zdroj ale ja sa chystam utiahnut to na 350W enermaxe, ten ma ale slusne parametre a meral som nedavno spotrebu pc a mal by som tam mat rezervu
video v 1080p... asi zalezi ake presne video mas na mysli, akceleracia videa cez graficku kartu podporuje len nieco a tusim, ze na agp kartach s tym boli vseobecne problemy :(
skusal si skor poskumat moznosti prehravacov, kodekov?
ked som mal axp 1700+ @ 2.2 Ghz tak minimalne wmv 1080p mi islo bez problemov (1 GB RAM, geforce 6800gt), ale mkv a pod bude zrejme ine kafe
Osobne som davnejsie (cca 6 mesiacov nazad) skusal Sapphire X1950Pro AGP v zakladnej doske Epox 8RDA6+ Pro (NForce2 Ultra) a vsetko fungovalo bez problemov. Hry (Need For Speed Underground 2, Carbon) "slapali" stabilne a v ramci vykonovych moznosti procesora (XP-M 2500+ @ 2.2GHz).
Ja som takisto pouzival X1950Pro spolu s Nforce 2 a vsetko v pohode. Do verzie catalystov 7.6 fungovala v poriadku aj akceleracia h.264 videa. Vo vseobecnosti maju AGP karty od ati problemy s dxva.
Co je pravdy na tom, ze vyrobci pozastavili prodej 3850 AGP karet kvuli momentalni absenci ovladacu?
PowerColor pry dodava ke karte jen nejake CD-R bez labelu s nejakymi svymi katalysty :)
na czc je u 3850 agp - powercolor - jiz rada vysledku z programu 3dmark05. sapphire v ceske republice pravdepodobne jeste neni prilis dostupny. vsechno to z czc diskusniho fora prepisuju sem, at to nemusite hledat.
http://www.czechcomputer.cz/product_...A003613B4.html
ATI RADEON HD 3850 AGP - 3DMark05:
Athlon X2 4400+: 11967
Athlon 64 4000+: 10251
Athlon XP 2500+ (Barton OC@2.2GHz): 8566
Athlon 64 3000+: 8194
Pentium 4 3,45GHz (i850E & AGP 4x): 6980
Muj komp pro srovnani: Athlon XP-M 2600+ (Barton OC@2,5Ghz) s Leadtek Winfast A7600GT TDH(no OC): 5846
Takze co tam dat..? S 3850 AGP bych mohl mit tak 9000-9500(hadam), coz neni spatne, ale spis by stacilo i neco pomalejsiho - v uvahu pripada X1950 nebo 2600XT, otazkou vsak je, jestli by tu byl nejaky velky rozdil vs stavajici 7600GT.
Take vysledky sa dosahuju s Radeonom X1950Pro... podla mna to len dokazuje, ze ovladace na HD3850 AGP su piece of shit. Otazka je ci vobec nejake vyjdu a kedy. ???
...kym nie 3850 AGP dostupna (Sapphire) tak riesim podobnu dilemu, pre cpu Athlon64, momentalne na default 2 GHz kedze nic nehram ale inak stabilny na 2.7 GHz.
Chcel som povodne zobrat 1950 Pro ale nebola na skladoch a potom som zahliadol, ze by mohla byt aj 3850 za nie ovela drahsiu cenu.
Podla toho co som cital tak mam zhruba takuto predstavu (snad bude zrozumitelna):
- nove CPU (C2D) + 3850 je pre mna vseobecne 100% grafickeho vykonu, od ktore sa odrazaju dalsie percentaze
- stare CPU (A64) + 3850 je povedzme 75%
- stare CPU (A64) + 1950 je povedzme 50%
Za tohoto predpokladu si stale myslim, ze je lepsie zobrat 3850 radsej ako 1950 aj ked nebude naplno vyuzita vzhladom na cenu. Zoberiem do systemu este 1 GB RAM a system este nejaky cas posluzi. Viem, ze to nie je optimalne ale zda sa mi to pouzitelne.
Navyse dopad slabsieho CPU v hrach nemusi byt vzdy drasticky. Spominam si, ze som hral Splinter Cell 3 (Chaos Theory), rozlisenie 1280x1024, vsetko na max. na nForce2, Athlon XP 1700+ @ 2200 MHz, 1 GB RAM, GeForce 6800GT 256 MB. Ked som vymenil dosku za nForce3 ultra a CPU za Athlon 64 3200+ @ 2700 MHz tak rozdiel konkretne v tejto hre bol nulovy a to bolo novsie CPU + 500 MHz na ferkvencii.
hmmm riesim podobnu dilemu ako vsetci tu :)
moja momentalna konfiguracia:
Asus P4P800 SE (i865PE)
Pentium M 740 @ 2.64GHz (cez redukciu Asus CT-479)
Kingston 2GB RAM @ 440MHz CL2.5
Sapphire Radeon X1950GT @ 580/1490
3DMark 2005Pro - 9400+ bodov
oplati sa upgrade na HD3850 podla Vas?
To urychlovanie HD videa ma tiez zaujima. Zaujimalo by ma ci je potrebne mat na to specialny player. HD videa mi niektore nejdu (plynulo) cez moj (default) Media Player Classic, ale vsetky (vratane 1080i) mi idu plynule cez VLC Media Player. Zeby vdaka vlastnym kodekom prehravaca VLC? Je to nanajvys zaujimve.
mam v tom hokej ???
ano, je tomu tak, viz.... AGP is dead alias Radeon HD 3850 AGP čili Octa-CrosFire
Ten článek psala nějaká LAMA. Jeví se mi to tak ze stylu psaní i dle obsahu. Nevím nač potřebuje WHQL ovladače, navíc pochybuji že má takové na všechen jeho hardware. Funkční ovladače v nejnovější verzi pro tuto grafiku samozřejmě existují a jmenují se "Catalyst 8.1 hotfix". Lze předpokládat, že běžné Catalysty budou tuto kartu znát dost možná už v příští verzi. Řekl bych, že se asi nejvíc vyplatí sledovat diskusi k této kartě na stránkách Czechcomputeru(http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=52029). Co se týče pozastavení prodeje, nikde jsem to neviděl potvrzené. Nicméně pokud by tomu tak bylo, určitě je to dočasné, ty grafiky budou chtít prodat.. jen se nejspíš čeká na oficiální ovladače, možná i na to WHQL.
Jarko: V tvém případě to budou vyhozené peníze. Procesor bude grafickou kartu příliš brzdit. Bodů v benchi 3DMark05 s ní budeš mít +- stejně.. tipuju okolo 10000.
Rieste tu grafiku, nie cpu, dakujem.
Ta grafika nejede ani s hotfixem 8.1
hafo lidi ceka na nove drivery vcetne me
Na webu Sapphire jsou ke stazeni katalysty z 24.2. 08. pro jejich AGP HD3850. Tak snad budou funkcni.
Me slapou v pohode ty, co byly na cd s kartou od Sapphire ze zacatku ledna 2008. Vyzkousim ty nove.
ups... link
http://www.sapphiretech.com/us/support/drivers.php
Tak ty drivery z konce unora jsou totozne z temi s instalacniho cd datovanymi 10.1. :( Ale jsou funkcni, tak pohoda.
Objevila se nova verze RivaTuneru 2.07. Bohuzel me v tom nefunguje o/c a nastaveni vetraku u karty AGP 3850. mate nekdo jinou zkusennost? Bohuzel zatim musim pouzivat CCC...