-
Asus M2A - VM HDMI sc. AMD-ATI 690G...máte ji někdo?
Zdarec,máte někdo už tuto desku?Mohli byste sem hodit pár postřehů jak je na tom ta deska?Mám na mysli, kompatibilitu hw,jaký je int. zvukový kodek(jestli je tam šum,lupání apod. nešvary),jaká je ta int. grafika X1250?Ptám se proto, že chci bráchovi skládat nové pcdlo....
-
Re: Asus M2A - VM HDMI sc. AMD-ATI 690G...máte ji někdo?
http://www.techpowerup.com/reviews/ASUS/M2A-VM
nech sa paci ;)
a tu je test sapphiretech:
http://www.techpowerup.com/reviews/S...-AM2RS690MHD/3
tam je aj test pri 1080p rozliseni videa, cize tiez dobre pozriet.
;)
-
-
Nz ;) Ja som kupil MSI K9AGM2-L s 690V. Zatial ako docasne riesenie, neskor kupim gigabyte s 690G ked uz bude dostupna v obchodoch, pretoze msi a ani asus nemam velmi v laske :) Tu sapphire by som bral, ale kde ju zohnat v cz alebo sk :? preto uz len gigabyte zostava.
-
No já jsem bral toho Asusa taky jako "startovní podvozek" - byl tam cenový limit na celou sestavu...ale zatím co jsem to dal dokupy tak se zdá že je to v pohodě...jednak je to tiché, moc to netopí (case je TT Mambo s 350W zdrojem-1 80mm fan na zdroji, 1 fan 92mm-tuším-na case)-teda jen můj odhad-nemám tam čidla...Já zas naopak s mobo od Asusu mám dobré zkušenosti:D...Taky jsem pošilhával po tom MSI ale jestli se nemýlím tak má jenom 2 sloty na pamět:confused:...dle těch testů ten sapphire vypadá líp...jinak původně jsem chtěl verzi s HDMI...bohužel v republice je resp. byla k nesehnání...podobně jsem dopadl s původním case - Asus TM551 alias T9xx, poté TA861:confused:...jestli se mi povede tak to projedu nějakýma testama a benchmarkama...a postl bych to tu...
Ještě přidám zkušenost s int. grafárnou....nevím čím to ale občas se na xp objevil bsod - s výpisem že to dělá grafika....a ted to občas vytvrdne(zejména po hraní nfsu2) a ve správci událostí v xp to vypisuje TrueVector něco...takže ty ovladače na to asi nejsou odladěné(stahoval jsem poslední z webu ATI)...resp. ta grafika může být nedotáhlá nebo vadná...uvažuju o vyzkoušení nějaké pcie karty abych zjistil jestli to bude dělat i u té externí karty...
-
Stavim na tom Asusu PC a pridam zkusenosti. Na prvni pokus se deska nerozjela a po pripojeni PC speakeru to podle pipani vypadalo na spatnou grafiku. Po nekolika pokusech se rozjela po prendani pameti do tretiho slotu (v manualu se doporucuje osadit 1. nebo 2.). Po nastaveni BIOSu a ulozeni uz jede i s pameti v nejakem z prvnich dvou slotu. Asi se potrebovala probudit :-)
Pasiv na cipsetu se mi zda docela horky a to jsem jeste nezkousel poradne zatizit grafiku.
-
Taky sem pridam moje zkusenosti (z jineho pohledu). Vse co sem postnu se tyka M2A-VM (bez HDMI). Zkopirovano a lehce upraveno ze sekce Nakupni poradny.
Instalace ze SATA mechaniky na SATA HDD bez problemu, chipset je dost horky (vic jak 10s na tom prst neudrzim). PWM regulace CPU fanu nefunguje tak dobre jako rizeni otacek pres napeti (v biosu volba DC vs PWM. BOX CPU chladic je zapojeny na 4 piny). V PC je Samsung HDD a jediny zdroj hluku je 12cm vetrak v EC zdroji.
Narazil jsem ale na jeden problem, ktery nevim jestli se tyka MB ci zdroje. Po prepnuti PC do rezimu spanku nejde pres USB znova zapnout (ani mys, ani DO Microsoft). Chvilku po vypnuti sice iR prijimac jeste na signal z DO reaguje (rozne se dioda oznamujici prijem signalu), ale po par sekundach uz ani to ne. PC se ani v jednom pripade nezapne. Na obou pocitacich z podpisu tato funkce funguje bez problemu (s jinym zdrojem).
Nastaveni v BIOSU je na 99% spravne - stejne mam nastaveny i BIOS na Asusu ze spodniho PC v podpisu. I na GB to nebyl problem.
Zdroj je EC 450W. V mojich PC jsou Chill a nejaky Enermax ci Fortron (ani nevim). Vymenovat zdroj kvuli testu bohuzel nebudu. Duvod nasleduje dal...
Integrovana grafika po instalaci sice umoznuje primo v ovladacich nastavit rozliseni na LCD 1366*768, ale TV se pri tom prepina do 1080i rezimu (takze Catalysty nejak haluzi). Rozliseni 1360*768 funguje jak ma (i pixel mapping 1:1). Akorat na leve hrane obrazu je zeleny pas - sirky cca 2 pixely. Pri nastaveni full screenu zelena linka zmizne, ale uz nemam pixel mapping 1:1.
Chtel jsem pomoci PowerStripu nastavit spravne rozliseni 1366*768/50Hz, jenze v PowerStripu je neaktivni polozka "advanced settings", takze nepridam zadne rozliseni. Zkousel jsem vsechno mozne jak polozku aktivovat, ale neuspesne. Do MB jsem dal x1600pro a tam vse fungovalo jak melo.
Catalysty jsem zkusil jak z instalacniho CD od MB, tak stazene z netu (v7.4). Ocekaval jsem u integrovane grafiky rady x1... stejne moznosti jako maji externi reseni stejne rady. Toho jsem se nedockal.
Nevim jak by se choval tento MB ve verzi s HDMI vystupem. Propojeni TV a grafiky bylo pres DVI-HDMI kabel. Analog-Analog jsem nezkousel (mam z testovani na x1600, x1950 a nv6100 vyzkouseno, ze to nema na nic okolo nastaveni vliv).
-
vlozim jsem prispevek ktery jsem dal i do nakupni poradny. kdyby nekdo v budoucnu cetl tohle vlakno, tak at to nema roztahané po x threadech :-)
tak uz pisu z tatoveho PC se zakladem 690G od ASUSu (s HDMI). CPU A64 3000+, 1GB 800MHz A-Data
instalace bez sebemensich problemu. velice prehledný BIOS. win XP instalace bez problemu. po nakopani systemu stacilo akorat vlozit ASUS-CD a kliknout na "install all" a tim se nainstaluje grafika, zvuk, sitovka. vse po automatickem restartu bez problému a 100% funkcní.
k té grafice. bohuzel tata tady nema zadny poradny monitor, jen 17ku CRTčko, takze nemuzu vyzkouset ruzne rozlišení, kazdopadne jsem udelal screen co vse GK umoznuje za rozliseni (myslim ze vse). v Catalistech jsem take nasel funkci "podpora HDTV". ja ATI GK nemam tak nevim jestli je tohle standartni soucast ovladacu nebo jestli je to spešl pro tuto s HDMI. prikladam screenshot - vemte si z toho kazdy co potrebujete
ted jeste me OSOBNI nazory pouze na desku:
- pasivy jsou DOST teplý! je to urcite dano tim, ze zrovna nemam po ruce zadny vetrak ktery bych mohl strcit do mATX casu ve kterem neni ani 120mm zdroj, pouze BOX chladic. urcite to takhle zustat nemuze, proto pridam nejaky ventilator do casu a myslim ze se to zlepsi. presto ale oznacuju chipset za vic "topivý".
- potesilo me, ze HDMI "redukce" do PCIe je udelana tak, aby nebranila airflow ve skrini. resp. ze jeji velikost je mala a v casu nezabírá místo
- 1 PATA - mam na tom DVDRW i HDD, takze rozsireni jen SATA, coz neni asi problem. pouze pokud nekdo má treba 2xPATA disk v raidu, tak at nezapomina, ze mechanika uz musi byt sata
- pro me az prekvapive kvalitni zvukový vystup! velka pochvala!
-
Já musím varovat mám tuto desku a jen samé problémy.
1. TV výstup nefunguje při současném zapojení monitoru přez analog.
2. TV výstup je strašně rozmazaný. Není použitelný.
3. Novější verze ovladačů od 7.4 způsobují naustále pády systému.
4. Po vyjmutí precesoru z patice a opětného nasazení mám problémy s paměťmi.
Deska mi příjde jako nedodělek, který není schopen provozu, již bych ji znovu nekoupil.
-
Citace:
Původně odeslal
Zdroj
Já musím varovat mám tuto desku a jen samé problémy.
1. TV výstup nefunguje při současném zapojení monitoru přez analog.
2. TV výstup je strašně rozmazaný. Není použitelný.
3. Novější verze ovladačů od 7.4 způsobují naustále pády systému.
4. Po vyjmutí precesoru z patice a opětného nasazení mám problémy s paměťmi.
Deska mi příjde jako nedodělek, který není schopen provozu, již bych ji znovu nekoupil.
Ad bod 1 - je to jen tvoje blbost, toto je uvedeno vsude. Podpora je RGB+DVI/HDMI a TVout+DVI/HDMI, ale RGB+TVout neni podporovan. Ke kvalite TV vystupu se nemuzu vyjadriv (stejne jsem jeste kvalitni analog nevidel).
Bod 3 muze byt jen vada kusu. Ja jsem si niceho nevsiml. Ovladace jsem i menil ze starsich na aktualni a no problem. Majitel si taky na nic nestezuje.
-
Citace:
Původně odeslal
PetrT
Bod 3 muze byt jen vada kusu. Ja jsem si niceho nevsiml. Ovladace jsem i menil ze starsich na aktualni a no problem. Majitel si taky na nic nestezuje.
presne...ja ani nevim jakou verzi jsem tam dal ja - jen tu co byla na CD. nebylo potreba menit, protoze vse fungovalo bez problémů.
-
Ano bod 1 je moje blbost to uznávám, ale ty další jsou již problém. To, že se na TV výstup nedá koukat je problém, zvláště, když tuto desku AMD/ATI prezentuje jako přímo k tomuto účelu vhodnou. Problémy s ovladači má víc lidí a rozhodně mi nepříjde nejideálnější muset si nechat 3, nebo 4 měsíce staré ovladače přiložené k desce.
-
No ja jsem vsude cetl, ze problem je s beta verzi 7.4. Existuje uz finalni? A co verze 7.5 ?
-
Naposledy fungující je 7.3. Dokázal bych pochopi, že problém bude u verze 7.4 a ATI to co nejrychleji opraví, ale problémy přetrvávají i u 7.5.
-
je to relativne dost novy chipset. nebyl bych tak narocnej. navic me vse zatim fungovalo...je otazka casu nez to vyladí pokud ma teda nekdo nejaky zavaznejsi problemy. a to ze je TV out nekvalitni...no nevim, nezkousel jsem a ani zkouset nebudu :-) ale tak je to integrovana grafika a deska je levná, tak bych nebyl tak "prisnej"
-
Citace:
Původně odeslal
Zdroj
...To, že se na TV výstup nedá koukat je problém, zvláště, když tuto desku AMD/ATI prezentuje jako přímo k tomuto účelu vhodnou.
Pozor na to, vsude mimo nas kocourkov se chape spojeni teto desky a TV ve smyslu HDTV pres HDMI ci DVI. TVout je pravek ke kteremu se nikdo, kdo vyzkousel HDMI/DVI pripojeni, dobrovolne nevrati.
Ja jsem v te desce zkousel i PCIe X1600Pro, ovladace jsem prehazoval jako magor a po navratu zpet k integrovane grafice vse jelo jak melo. Mozna stesti na me strane (aspon nekdy).
PS: kdyz ti funguje Cat 7.3, tak proc tam cpes novejsi ? Vykon je tak zalostny, ze ve zvyseni FPS ve hrach bych moc nedoufal. Chorobna snaha cpat vsude vse novejsi neni vzdy nejlepsi reseni. Mimochodem, OMEGY jsi zkousel ?
PPS: ten TVout ... to jsi jel pres Svideo, component ci compozit ? U posledne jmenovaneho bych se rozmazanosti ani nedivil.
-
Citace:
Původně odeslal
PetrT
PS: kdyz ti funguje Cat 7.3, tak proc tam cpes novejsi ? Vykon je tak zalostny, ze ve zvyseni FPS ve hrach bych moc nedoufal. Chorobna snaha cpat vsude vse novejsi neni vzdy nejlepsi reseni. Mimochodem, OMEGY jsi zkousel ?
presne tak...ja tam strcil prilozeny drivery z CD a vse jelo tak jsme to dal neresil a vubec nic me ted netrápí ;-) mam vypnuty i aktualizace woken :lol:
-
No já tady jen popisoval moje zkušennosti s danou deskou. Stavím PC již dlouho a měl sem v rukou i desky PCChips později ESC, na které spousty lidí nadávalo, stejnětak jako sem stavěl PC na deskách s Nforce chipsety a nikdy sem nezažil tolik problémů jako právě s touto deskou. Pokud vám příjde normální, že po přepnutí řízení otáček na DC topí procesor na 60 stupňů a deska si nechá ventilátor jet na 500 otáček (toto se dělo s původním biosem). Pokud je normální, že několik po sobě jdoucích driveru od ATI/AMD konkrétně 7.3, 7.4 a 7.5 způsobují pády systému. Jestliže nevadí, že se na TVOUT opravdu díky jeho nekvalitě nejde dívat (pak mi ovšem uniká smysl proč tam vůbec je). Prostě zlatá deska za ty prachy.
-
Citace:
Původně odeslal
Zdroj
že po přepnutí řízení otáček na DC topí procesor na 60 stupňů a deska si nechá ventilátor jet na 500 otáček (toto se dělo s původním biosem).
To ze neco zlobi s puvodnim biosem je ale prece "normalni". Pokud to novejsi bios opravil, tak bych to proste ani nezminoval. To se stava a jestli to Asus vyresil, tak diky za to (imho, radeji 60°C, ale ticho :-) ).
PS: a mozna mas fakt jen smulu na podivnou desku. Udelej nejake kvalitni fotky toho TV vystupu... i na nejakem korekcnim obrazci.
-
Zítra dorazí taky tahle deska, tak jí otestuji a hodím své poznatky. Doufám, že budu mít štestí na kus, ale beru od Asusu, tak snad ne :)
-
mám túto dosku, bude určená pre HTPC, moja otázka je či prídavná karta s HDMI do PCIEX má byť vo WXP alebo Viste zobrazená v správci zariadení. U mňa nie je a ani nefunguje TV výstup (TV s HDMI zatial nemám). Pre doplnenie MB je v skrini coolermaster CM-260 cez risercard. V biose je samozrejme povolené HDMI. Dakujem za odpovede.
edit: Tak chyba bola medzi stoličkou a klávesnicou, nedal som tam ten prepojovací káblik. TV-out už funguje ale je to nepozeratelné.
-
ja mam s nou momentalne problem. nejde mi totiz dvihnut obnovovacia frekvencia monitoru (a na crt s 60Hz sa moc pozerat neda)
neviem o co sa jedna - proste dvihnem frekvenciu a okamzite mi vyskoci okno, ze ci chcem ponechat nove nastavenia ale pritom sa nic nezmenilo. uz som menil cez windows, catalysty a skusal som aj power strip. ten mi dokonca vypisuje, ze mam 1789750Hz :)
EDIT: mam ho pripojeny cez D-SUB. je to nejaky stary relisys.
-
Citace:
Původně odeslal
Sherpa
ja mam s nou momentalne problem. nejde mi totiz dvihnut obnovovacia frekvencia monitoru (a na crt s 60Hz sa moc pozerat neda)
ja (tata) tento problem nemam...1280x1024@75Hz ;-)
-
Citace:
Původně odeslal
Sherpa
neviem o co sa jedna - proste dvihnem frekvenciu a okamzite mi vyskoci okno, ze ci chcem ponechat nove nastavenia ale pritom sa nic nezmenilo. uz som menil cez windows, catalysty a skusal som aj power strip. ten mi dokonca vypisuje, ze mam 1789750Hz :)
EDIT: mam ho pripojeny cez D-SUB. je to nejaky stary relisys.
Vypni DDC informaci u monitoru (v CCC nevim kde to je, mam Omegy) a nastav natvrdo max rozliseni co ten monitor umi a max frekvenci kterou umi. Myslim, ze by to mohlo byt tim. Ten PowerStrip mi ukazoval podobne kraviny. Nechapal jsem proc.
Info viz tady
-
Tu riesime problem s doskou - Asus M2A-VM HDMI
http://forum.zive.sk/viewtopic.php?t...=asc&st art=0
Skoda ze nemam ziadnu LCD telku aby som to vyskusal. Ale na vianoce si nejaku kupim
Mne zatial ide OK ale mam Catalysty z original CD k MB.
-
desku mam. bylo par halucinaci s osazovanim grafiky, kdy se s ni nechtela bavit, ale po chvili premlouvani ji spolkla, aktualne si hraju s oc. nekde na webu jsem zahlidnul, ze max fsb je 236mhz, pravdou je, ze mi 240mhz mi padal stalker a orthos me taky posilal do kytek. ovsem problem nebyl u cpu, ale u pameti, ... pridal jsem jim 0,1v a orthos ted bezi cca 2h a zadnej problem. ano, deska to na taktovani rozhodne neni urcena nicmene, jeji strop bych videl nekde kolem 250-260mhz, ale za tu cenu ... :)
-
strop bude okolo tych 260MHz
"we could still get the system to run at over 258 MHz, completely stable."
techpowerup.com
-
na win vista se s prvni verzi biosu 0902 (nyni jiz je druha; puvodne byla pri koupi verze 0502 pokud se nemylim ) pc hryzal neskutecnym zpusobem, nyni jsem updatnul na 1001 a prozatim *klep klep* to vypada koser, kdyby se s tim nekdo setkal ...
-
Citace:
Původně odeslal
dwori.
na win vista se s prvni verzi biosu 0902 (nyni jiz je druha; puvodne byla pri koupi verze 0502 pokud se nemylim ) pc hryzal neskutecnym zpusobem, nyni jsem updatnul na 1001 a prozatim *klep klep* to vypada koser, kdyby se s tim nekdo setkal ...
prvni verze co byla u nás byla 0302 a ta šlapala naprosto v pohode (tuhle verzi jsem nechaval tatovi v pc). lidi ale preflashovali na 0502 a ta nebyla v poradku. 0702 taky nic moc neresila, ale byla o poznani lepsi a 0902 je uz pomerne vyladeny bios s kterym uz problemy nejsou. takze kdo ma problem at flashuje na novejsi bios....
-
jj, ac je ted logicky novejsi verze biosu 1001, tak tomu tak neni, neb novejsi datum vydani ma druha verze 0902, ostatne na asus sajte je to dostatecne jasne videt, takze by se mohl splest jen slepec :)
no a diky zpetne zajisteny stabilite novym, snad stabilnim, biosem, v prubehu tydne konecne otestuju maxima oc na tyhle desce, ac jiz bylo nekolikrate uvedeno, ze pro oc rozhodne neni, ... ale tak, at je jasno :)
-
Citace:
Původně odeslal
dwori.
jj, ac je ted logicky novejsi verze biosu 1001, tak tomu tak neni, neb novejsi datum vydani ma druha verze 0902, ostatne na asus sajte je to dostatecne jasne videt, takze by se mohl splest jen slepec :)
tímto bych si nebyl jistej
-
Zdravím,
postavil jsem zrovna jedno PC s touto deskou, BIOS 1001, Athlon 64 3800+ box, ram 2x512 Geil, hdd sata2 seagate, zdroj Fortron 350W. Nemůžu za boha nainstalovat originál oem Vistu 64bit (vím, že to není nejlepší nápad). Instalace zamrzne při dokončení nebo se pc samovolně vypne a potom už nejde instalace dokončit. Nemáte někdo podobnou zkušenost. Budu ještě zkoušet paměti, ev. přidám další 1GB, dále bych potřeboval vyzkoušet silnější zdroj.
Dík
-
Citace:
Původně odeslal
Peloš
tímto bych si nebyl jistej
cim,, ze 0902 neni novejsi nez 1001?
Version 0902 2007/07/06 update
Version 1001 2007/07/04 update
-
Ted tu mam Foxcona s 690V chipsetem a pro tuto chvili se mi podarilo PowerStripem definovat nativni rozliseni LCD TV. Zitra zkusim PC pripojit na TV a uvidim zda se podari vse rozjet.
Instaloval jsem nejnovejsi PowerStrip, drivery Catalyst 7.8 (XP). BIOS na desce nevim z jakeho je data. Otazka by byla, jestli by s temato zmenama jel i Asus - bohuzel jej uz nemam ve sve moci.
edit: tak jsem to zkusil na TV a bohuzel skoro stejny vysledek jako poprve. PowerStrip i Win hlasi, ze davaji 1366x768, ale TV to bere jako 1280x720. Proc nevim. Jedine reseni je jet 1360x768. Test pro me neprosel a vracim se k x1600Pro kde vse funguje jak ma.
-
Zvažuji koupi této desky, ale nechci upgradovat celé domácí kino. Mohl by někdo pastnout foto obrazu na klasické TV připojené přes kompozit a Svideo případně i přes komponent?
Díky.
-
deska mi jede bez problémů, jen mi z nějakého důvodu nejdou nainstalovat ovladače zvuku realtec. nemáte někdo radu?
-
Citace:
Původně odeslal
large-x
deska mi jede bez problémů, jen mi z nějakého důvodu nejdou nainstalovat ovladače zvuku realtec. nemáte někdo radu?
Co to znamena, ze nejdou nainstalovat ? Pise to nejakou chybu ? Istalujes to pres ten instalacni program ? Pokazde jsem vsechny 690x desky instaloval pres instalacni aplikaci, ktera se spusti autorunem a vzdy vse fungovalo (Asus, Gigabyte, Foxconn)
-
Instaluju to standartním způsobem... už jsem pár desítek pc postavil, nejsem úplná lama... :o) Ale prostě cca v 80% instalace ovladače z originálního cd i nejnovějších z netu instalace skončí s hláškou, že došlo k chybě a instalace bude ukončena.Není tam nic víc.. žádné číslo, žádná bližší specifikace.
-
Citace:
Původně odeslal
large-x
Instaluju to standartním způsobem... už jsem pár desítek pc postavil, nejsem úplná lama... :o) Ale prostě cca v 80% instalace ovladače z originálního cd i nejnovějších z netu instalace skončí s hláškou, že došlo k chybě a instalace bude ukončena.Není tam nic víc.. žádné číslo, žádná bližší specifikace.
asi bych zkusil aktualizovat bios (jen pro jistotu, pokud to jde) a pokud ani pak nepujdou natlacit nejnovejsi ovladace z webu, tak asi reklamace... (nic jineho me totiz nenapada).
ps: snad jen ... pod jakym OS ? Ja to vzdy delal pod XPckama.
-
Díky za radu, jinak jedu pod XP prof. SP2
-
to je zvlastní error...ja ani bios neupdatoval a vzdy mi vse jelo (2x 690G od Asusu). postupoval jsem stejne jako Petr tj. vlozenim CD co bylo u desky.
dal si po prechodu na novou desku reinstall systemu (tim myslim woken) nebo ne?
-
Zdar, tak už ji mám konečně taky, ale mám drobný problémek - zatím se mi nepodařilo rozchodit televizi.
Mám tam Vistu Ult. 32bit a Catalysty 7.11 ale v control panelu vidím jen parametry ke komponentnímu výstupu, nemůžu enablovat nebo nastavovat parametry Svideo/kompozitního výstupu.
Je možné do toho minidinu, ke kterému je redukce na komponent, poslat signál na Svideo? Mám tam zapojený Svideo kabel směrem do televize, ale (asi proto že tam je komponent) mi tam jde jen ČB ...
Kompozit nejde vůbec, i když dám force TV, na chvíli se jakoby v panelu objeví enabled, ale hned se vypne (a s TV to stejně nic nedělá).
za jakoukoli radu budu vděčný.
-
-
Je to veselá diskuze, je tam pár zajímavých věcí, ale nakonec se mi to podařilo vyřešit.
Připojil jsem normální monitor a doklikal to v CCC... spíš to byla moje lamárna, neb jsem nevěděl, jak se v CCC pracuje při vybírání obrazovek.
Každopádně platí, že u téhle desky není možné mít dual display na VGA DSUB a SVIDEO/kompozit. (funguje to jedině v kombinaci s DVI nebo HDMI). Detaily jsou v manuálu popsané.
-
Akcelerace HD videa
Ahoj, mam dotaz ohledne HD videa 720p 1080p. Mam tuto desku a CPU AMD X2 2350@2.1GHz.
Nejde mi kvalitne prehravat video (trha se) 720p lehce a 1080p znatelne vcetne zvuku. Docela me to prekvapuje protoze grafika by mela podporovat akceleraci HD nehlede na to ze i v pripade ze by nefungovala, mel by to procesor utahnout.
System je cerstve nainstalovany vcetne driveru pro C&Q a poslednich driveru pro grafiku. Mam WinXP. Poradte prosim cim by to mohlo byt.
Prehravac co pouzivam je GomPlayer. Tento prehravac pouziva i kolega s AMD64 3000+@1.8GHz, 7600GS ktera akcelaraci HD nema byt je jinak vykonejsi a vse bezi skoro plynule. Nekde jsem cetl ze je potreba pouzivat Power DVD nebo WinDVD ale to platilo jen pro akceleraci pomoci PureVideo (nvidia)
-
Ten procesor je imho slabej a ta grafika na tuto akceleraci nepouzitelna. Akceleraci HD zvlada nejak solidneji az nova rada (HD2000/3000).
Mozna by to pomohlo dekodovat HD videa pres CoreAVC.
-
Citace:
Původně odeslal
PetrT
Ten procesor je imho slabej a ta grafika na tuto akceleraci nepouzitelna. Akceleraci HD zvlada nejak solidneji az nova rada (HD2000/3000).
Mozna by to pomohlo dekodovat HD videa pres CoreAVC.
AMD 64 3000+ na nizsim taktu jedno jadro se stejnym prehravacem (ma svoje kodeky tudiz problem s kodeky by jsem vyloucil) a bezi az na malinky zaskuby v 1080p v pohode.
Mam jeste Intel Little Valley BLKD201GLYL (SiS 662) Intel Celeron 215@1.33GHz a 720p jde o neco lepe. Takze to ze by CPU nestacilo mi prijde nerealne.
Diky za tip na CoreAVC
Jeste tohle je pocitac pritelkyne, ktera to az tolik nevyuziva. Ale planuju pocitac k LCD TV. Chci tam dat EE X2 4850@2.5GHz 45W tzn, stejny CPU architekturou ale o 400MHz vetsi takt. To by melo stacit? Deska stejna.
-
Ja mam u TV X2 3600+ (2GHz) a x1600 grafiku. 720p to zvlada s prstem v nose a 1080p to taky prehralo plynule. Predchozi Sempron na 1.6GHz a stejnou grafikou dal 720p taky v pohode. Ta 690G je podle me desna brzda, proto cekam na 780G.
ps: predchozi post byl smerovan na prehravani 1080p videa. 720p by ti to melo zvladat.
-
Citace:
Původně odeslal
PetrT
Ja mam u TV X2 3600+ (2GHz) a x1600 grafiku. 720p to zvlada s prstem v nose a 1080p to taky prehralo plynule. Predchozi Sempron na 1.6GHz a stejnou grafikou dal 720p taky v pohode. Ta 690G je podle me desna brzda, proto cekam na 780G.
ps: predchozi post byl smerovan na prehravani 1080p videa. 720p by ti to melo zvladat.
Prave ze 720p taky neni uplne v poho, je to plynuly asi jako u kolegy 1080p, tedy ne zcela, ale koukat na to jde.
Ted jsem na 780G koukal, asi tam prijde taky, az bude u nas k sehnani od Asusu.
Mas o fous pomalejsi CPU, X1600 je urcite vykonejsi na hry, ale jak je to s akcelarci videa?
Ta HW akcelarace by mela bejt pres drivery dostupna pro vsechny prehravace? Nebo se pletu? Diky
-
Citace:
Původně odeslal
PetrT
720p x264 zvládne i stařičkej 2GHz AthlonXP s AGP X1600 pokud člověk ví co a jak nastavit:). Jinak 690G mi přijde v pohodě, má jí tady spolubydla s nějakým 2.2 nebo 2.4GHz X2 a 720p filmy jedou bez jakýhokoliv dolaďování s velkou rezervou. 1080p tu teď žádný nemám, ale v případě zájmu by se dal udělat test. (Je tam Vista x64 a přehává se ve VLC nebo KMplayeru.)
EDIT: 2Martin Šrámek: podle mě máš nějakej bordel v kodecích/filtrech, 720p tam musí běhat jako z praku.
-
nevim jak to presne je, v dobe nakupu x1600 sem tu na foru resil jake jsou moznosti akcelerace videa u teto grafiky a bylo mi napsano, ze x1600 akceleruje "az" 720p, x1900 az 1080p. Pak prisly nove modely atd atd a ja to prestal resit. 780G bude stat pakatel, ma na sobe HD3000 grafiku a kdyz si vemu kolik mne ted zere 720p video (dekodovane ffdshow filtrem), tak je to k smichu.
-
Citace:
Původně odeslal
Peca-on-line
720p x264 zvládne i stařičkej 2GHz AthlonXP s AGP X1600 pokud člověk ví co a jak nastavit:). Jinak 690G mi přijde v pohodě, má jí tady spolubydla s nějakým 2.2 nebo 2.4GHz X2 a 720p filmy jedou bez jakýhokoliv dolaďování s velkou rezervou. 1080p tu teď žádný nemám, ale v případě zájmu by se dal udělat test. (Je tam Vista x64 a přehává se ve VLC nebo KMplayeru.)
EDIT: 2Martin Šrámek: podle mě máš nějakej bordel v kodecích/filtrech, 720p tam musí běhat jako z praku.
Zadny kodeky mimo GOMu nemam. Ten je ma v sobe. Tenhle prehravac mam na dvou pc a v pohode. Core2Duo 2.66Mhz a 3.60MHz
-
Citace:
Původně odeslal
PetrT
nevim jak to presne je...
Přehrávání videa je souslednost několika kroků,
http://img.hexus.net/v2/graphics_car...D3870/UVDs.png
karty s UVD zvládnou provést všechny kroky v GPU a zátěž CPU je tak prakticky nulová, u starších grafik závisí zátěž CPU na tom, kolik ze všech potřebných kroků je schopná karta vzít na sebe, což se u jednotlivých řad liší.