-
jakou baterii do digitálu?
Cus!
Koupil jsem si včera Canon Powershot A530 + 1GbMMc kartu
(dneska by měl dojít) :-)
Nevím ale, jakou nejvhodněější dobíjecí baterii k němu mám koupit??
(poměr: cena-výkon-výdrž)
http://www.alzasoft.cz/18844764/tuzkove-aa.htm
Co třeba tyhle?
http://www.alzasoft.cz/gp-akumulator...-ks-d62410.htm
nebo raději tohle?
http://www.alzasoft.cz/varta-powerpl...-ks-d61267.htm
Edit:
Test AA baterií GP 2700 na Canon PWS A530
baterie koupeny 17.5.2006
První nabití 21.5. večer
1, 360 fotek (z toho 93 s bleskem)+ 47min videa + prohlížení
Druhé nabití 30.5 večer
240 fotek+100 ( z toho 200 s bleskem)+ 35min videa a spooousta prohlížení (matura:-) )
Druhé nabití 18.6 ráno
300 fotek (z toho 50 s bleskem)+ 45min videa a prohlížení
Třetí nabití 13.7 večer
186 fotek necelá hodinka videa + prohlížení
(ZOO Olomouc)
Čtvrté nabití 2. 8. 2006
234 fotek 20min videa a nějaké to prohlížení
Páté nabití 20. 8. 2006
350 fotek 35min videa (ségra dovolená)
Šesté nabití 15. 9 2006
150 fotek 38min videa a nějaké to prohlížení
Sedmé nabití 27.9. 2006
203 fotek 50min videa (brácha)
Osmé nabití 5. 10. 2006
60min videa a 108 fotek
Deváté nabití 2. 11. 2006
Už mě to přestává bavit
100 fotek??? Vybité baterky??
Bohužel vlastní blbostí jsem přišel o soubor, kam jsem si ukládal nabíjecí cilky :-( Nicméně dnes tj 29. 9. 2007 můžu říci že baterie jsou pro fotoaparát nepoužitelné! Poslední snímek má poř. číslo IMG. 3485 tj na tyto zakoupené baterie se vyfotilo 3485 snímků a délka videa je něco kolem 15 hodin záznamu (pouze orientačně!)
Na fotoaparátu se objevila "závada" (při focení s bleskem ikonka blesku blikala ale blesk nefungoval) Po reklamaci přístroje (byl v pořádku) se zjistilo, že za vše můžou baterie!!! Prostě mají již malou kapacitu a nestačí dodávat energii blesku. Jinak bez blesku fotoaparát na tyto baterie funguje a bez problémů s němi nafotí ještě cca 200 snímků do začátku upozornění o vybitých baterií.
-
Re: jakou baterii do digitálu?
Papierovo sú tie GP lepšie ale to už je pri tvojom foťáku a celkovek kapacite 5Ah jedno. Podľa mňa nemá cenu kvôli 2x200mAh platiť skoro dvojnásobnú cenu, zober tie Varty. :)
-
Do 90Kc/ks jsou 2500 nebo i 2600 mAh GP. Ma je vetsila lidi. Taky si myslim, ze je zbytecny priplacet vic.
http://www.computershop.cz/eshop/def...-2600mah-tuzka
-
dobry ceny maji tusim na www.alfacomp.cz
ps: ja bych osobne koupil nejaky 2500ky (asi nejlepsi pomer cena/vykon)
ps: Mam doma SANYO a GP a oboji me fachaji uplne bez problemu.
koukni na tyto:
http://www.alfacomp.cz/php/zbozi.php...=460&zbo=64528
http://www.alfacomp.cz/php/zbozi.php...=460&zbo=64165
http://www.alfacomp.cz/php/zbozi.php...=460&zbo=64533
-
-
Panasonic 2600 nebo Sanyo 2500 - sou moc dobrý a cena taky dobrá.
-
Ja u kompaktu pouzival 2300mAh GP a Sanyo a 2500mAh Sanyo. Pritulka ma 2300mAh Energizer.
Myslim, ze nejspokojenejsi jsem byl s temi Sanyo - v jednom modelarskym shopu v Praze se daji koupit asi za 85Kc v 2500mAh variante.
edit. nicmene koukam ze ty ceny na alzaci jsou trosku lepsi :)
-
Tak digitálek mám doma!! Jupíí! Konečně využiju PC+tiskárnu :-)
Jinak Sehnal jsem tady v PV (www.obchudecek.cz) baterie NiMH GP 2700mAh za 206Kč (v balení jsou dvě), tak si myslím dobrá cena?! Varty neměli.
-
AnsMann...maximalni spokojenost...mel jsem Hamy - total shit u ktereho rychle klesala kapacita. Sanyo - spokojenost, ale po castem pouzivani sla kapacita baterek taky dolu a ansmann se mi zatim vyplatil a drzi perfektne.
-
Doporučuji Sanyo 2300 mAh a víc, případně Ansmanny. Panasonicy a Energizery jsou taky dobré, špatné nejsou ani Unirossy, rozhodně lepší než GP. Na druhou stranu ty rozdíly nejsou fatální, předně si kup slušnou nabíječku.
-
nabíječky mám na rozdávání :-) Solid MW 1270
http://www.solid-czech.cz/cz/katalog.php?section=1.2.#
Doufám že stačí?
-
Nema nekdo zkusenost s temahle?
http://www.hahnel.ie/index.cfm?actio...group&mbid=189
Znamy se pry nestacil divit, kolik vydrzi (konkretne canon 510 - kolem 500 s bleskem, bez blesku lehce pod 1000 fotek). Jedny jsem na zkousku vzal, tak uvidime (cena kolem 300 s dph za 4 kusy)
-
Citace:
Původně odeslal Hynchenzo
Nema nekdo zkusenost s temahle?
http://www.hahnel.ie/index.cfm?actio...group&mbid=189
Znamy se pry nestacil divit, kolik vydrzi (konkretne canon 510 - kolem 500 s bleskem, bez blesku lehce pod 1000 fotek). Jedny jsem na zkousku vzal, tak uvidime (cena kolem 300 s dph za 4 kusy)
Hahnel dela dobre li-on baterky takze bych se nedivil kdyby i tyhle klasicky tuzkovky byly dobry.. navic za tu cenu je to imo dobrej kauf, podle s nima chybu neudelas.
-
-
Citace:
Původně odeslal Marty
Kde se to da koupit? :-)
Zeptam se a dam vedet.
-
Citace:
Původně odeslal Hynchenzo
Zeptam se a dam vedet.
JInak po cechach to distribuuje ofiko Olympus, tohle pujde imo mimo ne. Protoze oni by tak nizkou cenu nenasadili. Zatim jsem nejmin na ceskym eshopu videl 370/4ks..
edit:// Da se to sehnat trebas tady:
http://eshop.impactcomp.cz/?s-sn=Hah...ti&StiId=49324
-
Tak je pry bere z velkoskladu ale jak SX02 nademnou naznacil, daji se sehnat i jinde viz.
http://jyxo.cz/s?q=H%C3%A4hnel+Ni-Mh&d=cz
-
Citace:
Původně odeslal Antiloopa
...mel jsem Hamy - total shit u ktereho rychle klesala kapacita.
Ja mam Hamy uz nejakej ten rok, jsou to sice jen 1600mA/h ale jsem s nima naprosto spokojen.
-
No akorat ted resim problem, jestli nemam bug v nabijecce nebo ve fotaku (ale tam asi nee) Mam levnejsi Solid MW 1270 a ted se mi to stalo opet....dam nabijet vsechny 4 (nejdrive vybijim) vlozim do fotaku udelam par cvaku, 2 dny nechal lezet a vcera na oslave zas low-baterry....kdyz jsem je koupil, tak jsem je rovnou dal do fotaku a vydrzelo to snad 400 fotek...ted 50 a kaput...takze bud fotak nejakou vybiji, coz asi ne, kdyz bez prvniho nabiti v nabijecce vydrzely 400 fotek, nebo hold nabijecka nedava tak velkou kapacitu pri nabijeni(2700mAh), ale je pravda, ze to same delaly i ty Hamy 1650mAh. Nevite, jak nejefektivneji zmerit kapacitu po nabiti, resp. jestli je to pak mozne vyreklamovat? Zkusim jeste nabijeni po 2ks a kdyz ani to ne, tak hold poradnou nabijecku s mikroPC.
-
Ake stare su tie baterie? Mne po roku aj daco robili to iste aj 2300mAh Sanya...
-
Citace:
Původně odeslal otas
Ja mam Hamy uz nejakej ten rok, jsou to sice jen 1600mA/h ale jsem s nima naprosto spokojen.
Mám HAMA 2000 a oproti SANYO nebo GP jsou to neskutečné šroty - dávám je do externího blesku a když je mám jako záložní vedle v brašně, ztrácejí kapacitu pomalu rychleji, než ty Sanya, se kterými zrovna fotím!!! :mad:
-
Citace:
Původně odeslal PiT
Ake stare su tie baterie? Mne po roku aj daco robili to iste aj 2300mAh Sanya...
Hamy jsou stare tipuju 2 roky, ale AnsManny kolem mesice :(
-
Citace:
Původně odeslal Antiloopa
Hamy jsou stare tipuju 2 roky, ale AnsManny kolem mesice :(
No 1270mA se mě zdá docela malá kapacita na foťák?! Já tomu sice moc nerozumím, ale rozhodně bych nekupoval baterie s tak "slabou" kapacitou? Proč nevyzkoušíš 2500mA?? Jinak Já si koupil GP 2700mA a jelikož mám od středy 17.5. new foťák tak jsem je hned vyzkoušel. Vydržely (2x 2700ma) cirka 360 fotek( z toho + - 100 fotek s bleskem ( většinou "kravinky") + cirka 50min videa (a samozřejmě prohlížení toho co jsem vytvořil) Baterky jsem dal na nabíječku poprvé až včera večer, takže jsem zvědavý kolik nabíjecích ciklů vydrží! Budu to průběžně sledovat a poctivě zapisovat :-) (takový "dlouhodobější test")
Když jsem je kupoval bylo mě řečeno že jsou na 500 nabíjecích ciklů a plné kapacity dosáhnou až po cirka 5 nabití! (samozřejmě údaje +-)
budu to průběžně editovat hned v prvím postu!
-
Rychle stracanie kapacity je signalom, ze NiMH alebo NiCD bateria to uz ma za sebou. Dalsim signalom je velky vnutorny odpor - naprazdno je napatie dobre, ale pri zatazi velmi klesa a fotak (napr.) sa vypina aj ked su baterie nabite.
-
Citace:
Původně odeslal Gizmo_CZ
No 1270mA se mě zdá docela malá kapacita na foťák?! Já tomu sice moc nerozumím, ale rozhodně bych nekupoval baterie s tak "slabou" kapacitou? Proč nevyzkoušíš 2500mA?? Jinak Já si koupil GP 2700mA a jelikož mám od středy 17.5. new foťák tak jsem je hned vyzkoušel. Vydržely (2x 2700ma) cirka 360 fotek( z toho + - 100 fotek s bleskem ( většinou "kravinky") + cirka 50min videa (a samozřejmě prohlížení toho co jsem vytvořil) Baterky jsem dal na nabíječku poprvé až včera večer, takže jsem zvědavý kolik nabíjecích ciklů vydrží! Budu to průběžně sledovat a poctivě zapisovat :-) (takový "dlouhodobější test")
Když jsem je kupoval bylo mě řečeno že jsou na 500 nabíjecích ciklů a plné kapacity dosáhnou až po cirka 5 nabití! (samozřejmě údaje +-)
budu to průběžně editovat hned v prvím postu!
Spatne jsi to precetl....Solid MW 1270 je nabijecka a baterie mam AnsManny 2700mAh + Hamy 1650mAh. No nic jdu to pichnout po 2 bateriich a uvidime.
-
Citace:
Původně odeslal Rainbow
Rychle stracanie kapacity je signalom, ze NiMH alebo NiCD bateria to uz ma za sebou. Dalsim signalom je velky vnutorny odpor - naprazdno je napatie dobre, ale pri zatazi velmi klesa a fotak (napr.) sa vypina aj ked su baterie nabite.
No ty moje HAMA takhle kolabovaly už jako nové - je možné, že ležely nějakou dobu na skladě, ale stejně je jejich chování výrazně horší než u jiných "značek"... :(
-
Antiloopa máš pravdu! Sem nějakej přejetej! V pondelí 29 mám maturu a tak sem mimo :-)
-
Aktuálne pozorujem podobné rýchle strácanie kapacity aj ja. Najprv u sady batérií 4x Sanyo 2500mAh, a v poslednom čase aj u 4x Kodak 2100mAh. Používam hodinovú (4 batérie 2500mAh nabíja skôr za 3) rýchlonabíjačku Sanyo: http://www.computer.cz/DetailPage.asp?DPG=63028. Keď batérie úplne nabijem tak po týždni mi v blesku už ani neceknú. Dosť ma to sere, lebo nemajú ani rok a boli pomerne málo používané. Tie Sanya boli nabité asi 50x. Kodaky mám od zimy a nepoužil som ich ani 10x, len vždy čakali dobité (alebo už somvybité) v ruksaku ako záložné. Bojím sa kupovať novú sadu batérií, lebo sa bojím, že na tom budú podobne ako tie ktoré mám doteraz. Kebyže to je vada nabíjačky, tak radšej kúpim novú nabíjačku než batérie. :???:
-
e1:
Presne rovnaku nabijacku mam aj ja.
-
trak taky vám tu hodím jeden menší příspěvek, Mám Sony DSC-H1 a používám baterky Sony Stamina 2100mAh a po 3/4 roce častého používání jim po nabití klesá více kapacita,takže musím častěji nabíjet , ale uvažuju o koupi nových nabíjecích NiMH baterek a pravděpodobně o kapacitě 2500mAh- jen sem se zatím nerozhodl o značce ale jak sleduju vaše příspěvky, tak si určitě něco vyberu:cool:
-
Citace:
Původně odeslal Nazalogy
trak taky vám tu hodím jeden menší příspěvek, Mám Sony DSC-H1 a používám baterky Sony Stamina 2100mAh a po 3/4 roce častého používání jim po nabití klesá více kapacita,takže musím častěji nabíjet , ale uvažuju o koupi nových nabíjecích NiMH baterek a pravděpodobně o kapacitě 2500mAh- jen sem se zatím nerozhodl o značce ale jak sleduju vaše příspěvky, tak si určitě něco vyberu:cool:
mam taky SONY DSC H1 a mam k ni origo+GP 2600ky+Sanyo 2500ky a v pohode..Nato jaka je to krava ten fotak, ma vydrz opravdu vybornou (LCD-bez blesku odhaduju tak 300-350fotek)
-
Nejlepší zkušenosti mám se značkou Sanyo,minimální rozptyl kapacity baterek v sadě a kapacita odpovídá tomu,co píšou.Jelikož mám nabíječku Accu Trainer AT2 s měřením kapacity,provedl jsem test s novými baterkami několika značek,vše nové,první nabití
Sanyo 2300mA -sada 4 kusy,rozptyl 2260 až 2280mA
Energizer 1700mA -sada 4 kusy,rozptyl 1910 až 1960mA,koupeny nové v bazaru za 50 korun/ks,super poměr/výkon
Hama 2000mA-naštěstí ne moje,8ks,rozptyl 1250 až 1640mA
GP 1300mA -4ks,1100 až 1250mA
-
Citace:
Původně odeslal
wizard
Hama 2000mA-naštěstí ne moje,8ks,rozptyl 1250 až 1640mA
Teda to je ale podvod!! Že se nestydí něco takového dát do obchodu a říkat tomu 2000mA!!!
-
Citace:
Původně odeslal
Gizmo_CZ
Teda to je ale podvod!! Že se nestydí něco takového dát do obchodu a říkat tomu 2000mA!!!
Vitej ve skutecnem svete ;-)
deje se bezne....
-
Citace:
Původně odeslal
Gizmo_CZ
Teda to je ale podvod!!
A co teprve ten Energizer! :p
-
Citace:
Původně odeslal
wizard
Nejlepší zkušenosti mám se značkou Sanyo,...
Pozor na 2500mAh verzie, tie sú nepodarené. Mám jednu sadu a po necelom roku používania strácajú svoju kapacitu za necelý týždeň po úplnom nabití. Podobnú skúsenosť s opisujú všetci majitelia.
-
Citace:
Původně odeslal
e1
Pozor na 2500mAh verzie, tie sú nepodarené. Mám jednu sadu a po necelom roku používania strácajú svoju kapacitu za necelý týždeň po úplnom nabití. Podobnú skúsenosť s opisujú všetci majitelia.
Tak přesně stejnou zkušenost jsem s nimi udělal taky,dám je do foťáku a za 14 dnů jsou vybité.Když s nima fotím hned po nabití,jsou OK.Jinak ty 2500 se ani nevyplatí kupovat,2100 nebo 2300 jsou podstatně levnější a rozdíl v praxi není velký.Je lepší si připlatit za nabíječku,dost často v sadě chcípne jen jeden akumulátor a pokud máte možnost to detekovat,dá se využívat dál.Osobně jsem koupil celkem 12 Sanyo článků 2100mA-používám je v blesku,foťáku,baterce a accu šroubováku a tak nemám problém dát k sobě články s podobné,na Volcraft AT2 po nabití vidím dosaženou kapacitu
-
Citace:
Původně odeslal
wizard
Je lepší si připlatit za nabíječku,dost často v sadě chcípne jen jeden akumulátor a pokud máte možnost to detekovat,dá se využívat dál.Osobně jsem koupil celkem 12 Sanyo článků 2100mA-používám je v blesku,foťáku,baterce a accu šroubováku a tak nemám problém dát k sobě články s podobné,na Volcraft AT2 po nabití vidím dosaženou kapacitu
TO je zajimavé, kolik taková nabíječka stojí?
-
Pokud neoperujete opravdu velkým množstvím článků a hlavně potřebou setů po 4 kusech, jsou investice do pořádných nabíječek (nabíjení, detekce, atd. po kanálech) imho dost zbytečné. Stačí slušný set rychlonabíječky pro 4xAA se dvěma kanály (i s 4xAA kolem 500,--) a v okamžiku, kdy odejde jeden článek, tak buď zjištovat který, nebo vyhodit oba. Ale je to o přístupu k věci, pokud jde o zrcadlovku na 4xAA, blesk na 4xAA a další příslušenství, není investice řádově kolem 1,5K do nabíječky zas tak neopodstatněná, ale je třeba stejně menší cestovní nabíječky. AA akumulátory jsou z mého pohledu spotřebák a o moc nejde.
btw: používám NiMH Ansmann 2300, Energizer 2500 a Sanyo 2300 a NiCd Sanyo 1000, se všemi jsem spokojen, neodešel mi ani jeden kus, Energizery jsou z NiMH zřejmě nejlepší (ale nehraje to roli).
-
Citace:
Původně odeslal
Zdenek Dubnicky
TO je zajimavé, kolik taková nabíječka stojí?
No,musíš počítat s cenou cca 1800 korun a více,u nás jí koupíš třeba na www.conrad.cz
Ansmann dělá taky fajn nabíječky,ale u nich za tuhle cenu koupíš tu bez měčení kapacity.Samozřejmě,můžeš brát AA články jako spotřebák,ale když máš na ně hodně věcí-foták,blesk,baterka,šroubovák,přehrávač atd. už se vyplatí počítat a kvalitní nabíječka může být i skladná,pokud nepořebuješ nabíjet velikosti C a D
-
Citace:
Původně odeslal
wizard
No,musíš počítat s cenou cca 1800 korun a více...
Jasně, díky za tip. Já teď užívám pouze AAA dva páry GP (750 a 800) k přehrávači..už je na nich ale znát, že se vybíjejí pouhým "neužíváním"...naštěstí za pár dnů dostanu Ipod takže nové baterie či nabíječka jsou zbytečné. Nicméně doma se používá dost nabíjecích AA, takže to navrhnu otci, příjde mi to jako rozumná investice..
-
Máte už někdo zkušenosti se Sanyo eneloop ? Vypadá dost zajímavě a co jsem před nedávnej viděl test, jejich kapacita byla reálně vyšší než u stejně označených klasických akumulátorů. http://www.eneloop.info/
-
Taky sem mel Sanya...mel...ke CoolPixu 2100 sem dostal dva Sanyo 2000mAh clanky, k tomu koupil jeste dalsi dve stejne. Vydrzely asi dva roky. Pak sem koupil 2500mAh Sanya a za pul roku sem je vzteky hodil do kose. Sracka...
Ted mam nejaky KINETIC 2000mAh a sem spokojeny..slapou v pohode. Nak
-
Citace:
Původně odeslal
Nakadah Al Jaffa
Taky sem mel Sanya...mel...ke CoolPixu 2100 sem dostal dva Sanyo 2000mAh clanky, k tomu koupil jeste dalsi dve stejne. Vydrzely asi dva roky. Pak sem koupil 2500mAh Sanya a za pul roku sem je vzteky hodil do kose. Sracka...
Ted mam nejaky KINETIC 2000mAh a sem spokojeny..slapou v pohode. Nak
Sanyo 2500 mAh je chybová řada, už si na ně stěžovala spousta lidí. To ale neznamená, že Sanyo je obecně špatné. Naopak, co se kvality týče, patří mezi špičku. Je to jeden z největších (ne-li největší) výrobců akumulátorů na světě.
-
Citace:
Původně odeslal
e1
Presne tak, delaji mi to same po necelem pul roce pouzivani :-(
Citace:
Původně odeslal
Eagle
Máte už někdo zkušenosti se Sanyo eneloop ? Vypadá dost zajímavě a co jsem před nedávnej viděl test, jejich kapacita byla reálně vyšší než u stejně označených klasických akumulátorů.
http://www.eneloop.info/
eneloopy jsou hodne zajimave, ale pokud vim tak u nas se snad jeste neprodavaji :-/
-
Taky se musím Sanya zastat-chybný výrobek,to se holt může stát každému,zvláště dneska,když zákazník kouká na každý mA kapacity.Ty ostatní se totiž těm deklarovaným 2500 moc nepřibližují,osobně jsem nenatrefil na baterii,co by měla více jak 2300 v reálu.Ale je tam napsáno 2500 nebo dokonce 2600mA,prodávají to támhle v tržnici za dvě kila,tak to přece musí být super,nebo ne...??Bohužel,tímhle způsobem uvažuje 90 procent zákazníků.Mimochodem,Sanyo dělá i baterie pro Ansmann a jsou to jediné baterie,které spolu s Energizerem snesou i brutální nabíjení 7,5A/15 minut,tuhle nabíječku dělá Energizer,na rozdíl od Varty funguje s každou dobrou baterií,Varta má senzor,který podle povrchu detekuje firemní baterie a umožní 15 minut režim.Takhle nabíjí každá článek zvlášť,ventilátorem je chladí a pokud uvažujete o článcích jako o spotřebním zboží,mohu jí doporučit.Nevydrží tak dlouho jako z Accu Traineru AT1 až 3,ale nijak radikálně to jejich životnost nezkrátí a na jedno nabití vydrží jen o málo méně než z těch šetrných nabíječek.Osobní zkušenost?Ano,je to tak,používám jí na cestách nebo když jsem zapomněl nabít a za 20 minut mi jede autobus...
-
Cau, potrebuju tuzky do blesku FL-36, takze nejaky hodne tvrdy a hlavne aby po mesici nezacaly meknout. Nabijet hodlam ve starsi NiCd nabijecce, ktera nabiji 220mA, takze pri kapacite kolem 2000-2500 to bude 0,1C, cili pomale a velmi zdrave nabijeni. Co byste na to doporucili? Dikes
-
Citace:
Původně odeslal
Holda
Cau, potrebuju tuzky do blesku FL-36, takze nejaky hodne tvrdy a hlavne aby po mesici nezacaly meknout. Nabijet hodlam ve starsi NiCd nabijecce, ktera nabiji 220mA, takze pri kapacite kolem 2000-2500 to bude 0,1C, cili pomale a velmi zdrave nabijeni. Co byste na to doporucili? Dikes
protoze pises o kapacitach > 2000, tak predpokladam, ze chces koupit ni-mh, ale pokud ta nabijecka je urcena jen pro ni-cd, tak je v ni znicis..
jinak pro vysoke proudove odbery jsou vhodnejsi ni-cd (az kolem 10A, ni-mh davaji myslim jenom 2-3A), takze s ni-cd by se mohl blesk nabijet rychleji (prakticke zkusenosti ale nemam).
-
Citace:
Původně odeslal
Jirik
jinak pro vysoke proudove odbery jsou vhodnejsi ni-cd (az kolem 10A, ni-mh davaji myslim jenom 2-3A), takze s ni-cd by se mohl blesk nabijet rychleji (prakticke zkusenosti ale nemam).
Praktické zkušenosti sice nemáš, ale říkáš to zcela správně. Obecně je slabinou FL-36 pouze recharge time a tomu se dá pomoci právě použitím NiCd. Takže pokud Ti nezáleží na počtu cyklů, tak Sanyo NiCd s max. kapacitou jsou tou správnou volbou, pokud naopak záleží na co největší výdrži aku, tak vysokokapacitní NiMH (viz výše, tedy např. Sanyo, Ansmann, apod., většinu z nich koupíš za dobré peníze v setu i s rychlonabíječkou). Pro mě je kritickou hodnotou recharge time, počet cyklů mě moc nezajímá.
Rozdíl ve výdrži je hrubým odhadem 100% ve prospěch NiMH, NiCd dobíjejí tak o pětinu rychleji, čerstvé možná ještě líp.
-
zatim jsem videl NiCd max o kapacite kolem 1000mAh, delaji se io nejou tu stovecku silnejsi?
K tomu nabijeni NiMH v NiCd nabijecce myslim, ze neni problem. Nabijecka nema DeltaV a pri 0,1C si staci ohlidat nabijeci cas ktery lze snadno vypocitat
-
Já mám 1000 mAh a mám zato, že s vyšší kapacitou se nedělají - alespoň Sanyo ne.
-
Ni-Cd sa robia do 1100mAh (raz som niekde videl, ale už neviem aká to bola značka), s väčšou kapacitou asi nenájdeš. Treba sa rozhodnúť medzi tým či potrebuješ fakt rýchle nabíjanie ktoré potrebuješ hlavne pri akčnom fotení keď robíš sériu záberov za sebou, alebo môžeš dať prednosť väčšej kapacite. Ja osobne by som uprednostil Ni-MH, lebo sú dostatočne výkonné na to aby stačili rýchlo nabiť blesk a rozdiel v kapacite je dosť veľký (4 vs. 10 Ah) nehovoriac a kratšej životnosti Ni-Cd.
Väčšinou ti blesk aj tak nestriela na plný výkon a dobiť chýbajúcu kapacitu blesku Ni-MH články zvládajú v pohode. Neviem či to platí všeobecne, ale mám také skúsenosti že čím väčšia kapacita Ni-MH, tým rýchlejšie sa aj blesk nabíja. Moje predošlé 4x 2500mAh Sanyo boli rýchlejšiie ako 4x 2100mAH Kodak ktoré používam teraz. Rozdiel nie je veľký, ale niekedy to je citiť a po zmene sa mi často stávalo že som fotil s bleskom ktorý ešte nebol úplne nabitý, lebo som bol zvyknutý na rýchlejšie nabíjanie so 4x Sanyo 2500mAh. Samozrejme vtedy som mal vždy podexponované fotky.
P.s.: Kodak by som si normálne nekúpil, ale v dobe keď mi ešte dobre slúžili Sanya, mal som možnosť kúpiť 8 kusov za 400 Sk. Ako záložné sa zídu a nekúp to za toľko. :) Inak podľa toho čo som na nete čítal, tak doporučujem jednoznačne Sanyo (ale nie tie 2500mAh) alebo Ansmann.
P.s. 2: eneloop - máte už niekto skúsenosti? Až na to ze majú kapacitu "iba" 2000mAh, vyzerajú byť dobré. Hodili by sa do blesku v ktorom mi niekedy ležia batérie aj mesiac nabité.
-
Jasně, na ebayi jsou 1100 mAh běžně, ale Sanya 1000 jsou podle porovnání uživatelů o řád lepší.
K tomu dobíjení - FL-36 je pouze na 2 tužky, tudíž na full-power trvá recharge skutečně dost dlouho. A pokud se zkrátí o 1-2 vteřiny použitím NiCd, tak to je rozdíl citelný. U většiny blesků na 4 tužky bude přínos o dost menší.
-
Sorry, nevedel som (a nepozrel som sa) že FL-36 je iba na dve batérie. V tom prípade aj rozdiel v kapacite sa mení na 2Ah vs. 5Ah a možno naozaj bude lepšie kúpiť Ni-Cd batérie. Ja osobne by som potom kúpil dve Ni-Cd a dve Ni-MH batérie a používal ich podľa toho, že aká pohotovosť/výdrž blesku je potrebná, prípadne by som začal uvažovať nad výmenou blesku za výkonnejší model. Dvojnásobná kapacita/výdrž, rýchlejšie nabíjanie a vyšší výkon je už dosť veľa argumentov na výmenu.
-
Citace:
Původně odeslal
e1
prípadne by som začal uvažovať nad výmenou blesku za výkonnejší model. Dvojnásobná kapacita/výdrž, rýchlejšie nabíjanie a vyšší výkon je už dosť veľa argumentov na výmenu.
Ono to sem nepatří, jen jednu reakci - každé má svoje. Většině lidí takový výkon v drtivé většině situací bohatě dostačuje a pro ty je FL-36 takřka ideálním bleskem - mimo výbavy je i kompaktní a lehký (to je výhoda 2x AA namísto 4), navíc za rozumnou cenu. Výdrž problémem není (a opět jeden kompletní náhradní set čítá 1/2 počtu aku), zůstává jen pomalejší recharge time, který je daní za to všechno ostatní, NiCd ale docela pomohou.
Píšu to sem mimo jiné i proto, že spousta lidí má blesk za 10-15K s GN50+ a přitom ho nikdy nevyužije, běžnému amatérovi GN36 stačí i s bouncerem a když ne, tak zvedne citlivost ...
-
tak jsem koupil 2ks NiCd Sanyo 1000mAh a 2ks NiMH Sanyo 2300mAh
a uvidim, co je lepsi sam.
Jinak k tomu blesku....nebudu porizovat novy za trojnasobnou cenu, kdyz FL36 jeste lezi zabaleny v krabicce a voni obchodem :D
-
info pro vsechny kteri by chteli akumulatory s malym samovybijenim, sanyo eneloop uz se daji sehnat v CR!
http://www.shop-online.cz/Sanyo/Bate...ORU_g3911.html
http://www.elektroraj.cz/detail.asp?...p=76&id=101140
http://www.solid-czech.cz/cz/katalog.php?section=13.
".. po 6 či 12 měsících skladování poskytne téměř plný výkon (90% po 6 měsících, 85% po 12 měsících.."
-----
k dostani jsou i akumulatory uniross hybrio, ty uvadeji maximalni ztratu kapacity po pul roce 20%
http://www.prag-info.cz/_shop/index_...etail&id=69675
-
-
Citace:
Původně odeslal
Neller
Hezke, ani nejsou prilis drahe. Tech 500 nabijecich cyklu me pripomina Li-Ion baterii...pouvazuju o nic. Kinetic me asi dlouho nevydrzi. Nak
-
Ty počty nabíjecích cyklů jsou teoretické, v praxi se jim beztak nelze ani vzdáleně přiblížit ať už použiješ kterýkoliv z nejběžnějších akumulátorů - NiMH, NiCd, LiIon nebo LiPol. Což samozřejmě nemění nic na tom, že tyhle akumulátory zajímavé jsou a jsem zvědavý na uživatelské zkušenosti.
-
Pročetl jsem si tento a tento thread a šel jsem pro baterky... máme tu v ČB dvě speciálky na zboží tohohle typu a v obou jsou velice ochotní, takže jsem se dozvěděl i nějaké nové info:
1. Sanyo nemělo vadnou jen 2500mAh sérii, ale prý se stejným způsobem na reklamacích vracely i 2700mAh :-( Prodejce v prvním krámku mi řekl, že tím se Sanyem skončil, protože takových problémů a tolik naštvaných zákazníků ještě kvůli ničemu jinému neměl.
2. Akumulátory vyšších kapacit jsou v poslední době hůř dostupný - nejsou prý suroviny, takže se prodávají buďto novinky, nebo zbytky skladových zásob. Během jara by se to mělo zlepšit.
3. GP uvádí novou řadu akumulátorů s potlačeným samovybíjením (obdoba Sanyo Eneloop), široce dostupné budou taktéž během jara.
4. V druhé prodejně (kde jsem rovnou řekl, že bych chtěl Ansmanny 2700mAh do foťáku) mi doporučili vzít raději nové Uniross HYBRIO (novinka, takéž obdoba Sanyo Eneloop), které se prý v 2100mAh provedení při použití ve foťáku vyrovnají minimálně konkurenčním klasickým 2500mAh. Prodávají se rovnou nabité, 6 měsíců od nabití by měly držet 90%, 12 měsíců 85% kapacity. Vzhledem k tomu, že byly o něco levnější, než Ansmanny, o tkeré jse si řekl, by se tomu dalo i věřit (kdyby chtěl prodejce jen vydělat, nedoporučoval by mi, předpokládám, levnější zboží :-) )
Nakonec jsem koupil Uniross HYBRIO 2100mAh i Ansmann 2700mAh, vyzkouším, uvidím, k něčemu se vždycky využijou :-)
-
uz od vanoc mam Eneloopy ve fotaku a nafotim na ne stejne fotek, jako na nove sanya 2500 (budiz jim zeme lehka). takze zatim obrovska spokojenost.
jo a koupil jsem jednu extra a dal jsem ji do budiku, tak sem zvedavej jak dlouho tam vydrzi:-)
-
Sanya 2500 nepoužívam už ani ja, eneloopky sú lepšie. Keď mám batérie v brašni niekoľko týždňov už z polovice vybité držia sa, môžem sa spolahnúť na to že zvyšok kapacity tam ešte naozaj je a nemusím stále dobíjať. Jednoducho fotím keď potrebujem a nemusím stresovať kvôli batériám. Pohodička. :)
-
pouzivam Ansmann 2400 a jsem s nima velmi spokojenej
-
Já jsem koupil Duracell 2500mAh jednu za 59kč. máte s nimu nějaké zkušenosti?
-
Ozivuju opet tohle tema - Jake jsou delsi zksuenosti s Eneloopama?
Na trhu se objevily asi podobne baterky od GP (Recyklo+) a nevim ktery zvolit - mate tedy nekdo zkusenosti?
-
Zatial na eneloopky nemôžem povedať ani jedno zlé slovo. Vydržia mi dlho a samovybíjanie naozaj nie je. Už nemusím riešiť kapacitu batériíí keď raz za čas idem fotiť s bleskom. Batérie som nabil, tak sú nabité, bodka.
-
Citace:
Původně odeslal
e1
Zatial na eneloopky nemôžem povedať ani jedno zlé slovo. Vydržia mi dlho a samovybíjanie naozaj nie je. Už nemusím riešiť kapacitu batériíí keď raz za čas idem fotiť s bleskom. Batérie som nabil, tak sú nabité, bodka.
Potvrzuji, mám je do blesku ze stejného důvodu jako e1. A taky je používám do univerzálního dálkového ovládání, kde měním po půl roce...
-
Jeste bych mel malej dotazik - vzhledem k tomu ze to chci pro segru na cesty - prodavaj se ty eneloopy v nejakym futralu? Na netu to skoro tak vypada ale jistej si nejsem:
http://www.cybex.cz/Produkt.aspx?Typ...SAN-HR3UTG-4BP
pripadne nevite kde za rozumnou cenu sehnat takovou tu krabicku (plastovou) na skladovani 4 tuzkovek?
-
Ked kupis 4 pack, tak k tomu dostanes taku umelohmotnu krabicku... Ale nie je velmi kvalitna... Predstav si taky ten klasicky lisovany obal, z ktoreho obvykle nevies dostat bez rozsklbania nic (na tom linku od Teba su v nom vlastne zabalene tie baterky :D )... Z takeho plastu je aj ta krabicka... Je priehladna. To modre, co vidiet vsade na fotkach v shopoch, je len folia, ktorou je obalena...
-
PiT: Diky moc za vysvetleni, lepsi tohle nez nic.
Koukam ze sehnat eneloopy nebude problem, ale spis shanim tedka ten futral. (kvalitnejsi) uz jsem zkousel ruzny varianty do googlu a nasel jen tohle (v aukci) http://www.aukro.cz/item208605362_pl..._r3_aa_r6.html
ale fakt se mi za to 60kc davat nechce. Nevidel to nekdo nekde jinde? (pragl, nebo rozumejsi eshop?)
-
Tak zhodou okolnosti presne rovnaku krabicku som dostal k eneloopkam, ktore som kupoval z UK cez ebay :D (4pack + ku kazdym 4om takato modra krabicka zdarma) :) Ta je celkom dobra.
Tato modra = pevnost, je mensia, ale hrkaju v nej baterky
Ta v baleni = nehrkaju baterky, menej odolna, vacsia
-
Cus all
nějak nebyl čas a taky jsem na tohle téma zapoměl.
Jak jsem v prvním přízpěvku načal výdrž mnou zakoupených baterií tak musím konstatovat že nyní po vyfocení cca 2456 (č. poslední foty) fotek a cca 2h videa
Jsou ty GP baterie totálně v háji! Na jedno nabití vydrží už jen cca 30 fotek a i když je dám do foťáku přímo z nabíječky, tak foťák hlásí nízký stav!
-
Aku mas nabijacku? Ked hodinovu, tak je to z casti pre to... Treba radsej take nabijacky na noc... Hodinove nicia baterie :( Presne rovnaku diagnozu som mal u SANYO 2500iek... Vravelo sa, ze chybna seria, ale neverim tomu... imho je to rychlonabijanim...
-
Citace:
Původně odeslal
PiT
Aku mas nabijacku? Ked hodinovu, tak je to z casti pre to... Treba radsej take nabijacky na noc... Hodinove nicia baterie :( Presne rovnaku diagnozu som mal u SANYO 2500iek... Vravelo sa, ze chybna seria, ale neverim tomu... imho je to rychlonabijanim...
Baterie se v ní nabíjí cca 3 - 5h do rozsvícení zelené diody.
Typ je to SOLID MW1270
http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4508000000045O
-
Od chvile kdy jsem si poridil Sanyo Eneloop jsem vsechny ostatni akumulatory vyhazel - solidni vydrz i rychlost nabijeni a nehrozi ze by po mesici kdy treba nepouzivam ext. blesk byly vybite.
-
Citace:
Původně odeslal
TOPIČ
Od chvile kdy jsem si poridil Sanyo Eneloop jsem vsechny ostatni akumulatory vyhazel - solidni vydrz i rychlost nabijeni a nehrozi ze by po mesici kdy treba nepouzivam ext. blesk byly vybite.
Tak s tímhle můžu jenom souhlasit!!
Neteř je používá již rok v Canon PS 75 a jsou doslova jako nové!!
-
Citace:
Původně odeslal
PiT
Tak uvidíme za nejaký pol rok až rok. Ja naďalej nabíjam hodinovkou. ;)
-
Edit prvního postu!!
Baterie jsou pro foták nepoužitelné!
-
Ehm, baterie jsou jedna věc, nabíječka druhá - jakou nabíječkou jsi je nabíjel?
-
Citace:
Původně odeslal
jan555
Ehm, baterie jsou jedna věc, nabíječka druhá - jakou nabíječkou jsi je nabíjel?
Nejdříve čti a až poté piš :D:D
kukni nahóru :)
-
Citace:
Původně odeslal
Gizmo_CZ
Nejdříve čti a až poté piš :D:D
kukni nahóru :)
Díky za radu, budu asi vždycky prolézat 2 strany diskuzí :rolleyes: . To, co ti to dělá je buď a) shitoidní nabíječkou (jakože shitoidní je), nebo za b) špatným kusem aku (stačí jeden špatný kus a je to špatné celé) nebo za c) obojím (přičemž to obsahuje i b) způsobené a) ).
-
jan555: když už jsme u toho (a zároveň vidím, že je tu odborník na nabíječky), tak bych se chtěl zepat, jestli je tahle taky shitoidní
http://shop.emos.cz/zbozi/1603007000...baterii-bc-1hu
-
Prvně odborník na nabíječky nejsem, ale tahle nabíječka splňuje snad všechno, co bych od pořádné nabíječky já chtěl (taky cena tomu odpovídá), jediné, co mi není z popisu zřejmé je, jestli i při nabíjení více článků nabíjí a indikuje každý zvlášť (podle toho, že umí nabíjet libovolný počet článků bych předpokládal, že ano, mohlo by to být přesně popsáno v manuálu). A doufám, že to víčko může být při nabíjení otevřené - aktivně chlazená asi nebude a při zavřených dvířkách by se mohly články přehřívat. Značku neznám, ale nabíječka vypadá imho velmi slušně. (ta Gizmova je něco úplně jiného a proto jsem jí taky bez skrupulí jako shitoidní označil - za jeho problémy může dost pravděpodobně právě ona)
-
víčko může být otevřené, chlazená není a klidně může jeden článek nabíjet a tři vybíjet zároveň...
-
Nj teď to shit je ale když jsem jí kupoval pře 1.5 lety tak stála skoro 900Kč! Hold je už "stará" :-(
-
Citace:
Původně odeslal
Gizmo_CZ
Nj teď to shit je ale když jsem jí kupoval pře 1.5 lety tak stála skoro 900Kč! Hold je už "stará" :-(
Eh, tak to snad není ani možné - dávno předtím jsem kupoval za stejné peníze nabíječku + 4x aku od Ansmannu ... Změř si každý jeden článek, osobně si myslím, že jeden/dva ze setu budou více-méně zdechlé ...
no-X: pohoda :) .
-
Citace:
Původně odeslal
jan555
Eh, tak to snad není ani možné - dávno předtím jsem kupoval za stejné peníze nabíječku + 4x aku od Ansmannu ... Změř si každý jeden článek, osobně si myslím, že jeden/dva ze setu budou více-méně zdechlé ...
no-X: pohoda :) .
jj byly k tomu i 4x baterie
-
http://digiarena.zive.cz/Titulni-str...1/default.aspx
Po Ansmanech....přišla další firma s tou "novou"technologií NIMH akumulátorů:oBylo už na čase..
-
No, neprišiel tým Ansmann, ale Sanyo s modelom eneloop (pokiaľ ja viem).
Ja osobne tie eneloopky používam skoro rok a som naozaj spokojný. Nechápem že prečo to nevymysleli skôr.
-
e1: aby vypredali sklady plne starych bateriek :mweheh:
-
Citace:
Původně odeslal
e1
No, neprišiel tým Ansmann, ale Sanyo s modelom eneloop (pokiaľ ja viem).
Ja osobne tie eneloopky používam skoro rok a som naozaj spokojný. Nechápem že prečo to nevymysleli skôr.
A nespadá Sanyo pod Ansmann?Já zas používám Ansmanny a už docela dlouho a naprostá spokojenost;)
For Shell: taky možnost:D Ale stejně je v dnešní době ještě dost lidí kteří si kupují furt ty "staré":D
-
-
K mému velkému překvapení jsem se dočetl, že Eneloopy (a evidentně i další kvalitní s nízkým samovybíjením) se chovají jinak než standardní NiMH - u většiny externích blesků by měly min. 2X (!!!) zrychlit recharge, zkoušel někdo? (já je na krámě neviděl, takže ani nemám, ale vyzkouším co nejdříve)
-
Nejako som to nespozoroval (rozumej zda sa mi to uplne rovnake ako s normalnymi NiMH).
-
Citace:
Původně odeslal
PiT
Nejako som to nespozoroval (rozumej zda sa mi to uplne rovnake ako s normalnymi NiMH).
Môžem aj ja potvrdiť.
-
Nevíte, jak jsou na tom kvalitativně li-ion od Ansmannu?
-
-
Citace:
Původně odeslal
Sinpa
Malo by to byť +/- rovnaké ako originálna batéria, žiadne zázraky nečakaj. Porovnaj kapacitu (tam bude minimálny rozdiel) a cenu a rzhodni sa podľa toho.
P.S.: Mrkni na eBay, neoriginálne batérie sa tam dajú kúpiť za naozaj slušné ceny, pritom sú kvalitou vyrovnajú originálom.
-
Originální mám S006E, 710mAh. Loni jsem si přes ebay koupil rezervní - vybíral jsem podle kapacity, 1100mAh noname. Subjektivně vyšší kapacitu měla možná při prvních 2-3 použitích, teď mi připadá, že je na tom stejně, ne-li hůř, než starší originál. Proto jsem doufal, že Ansmann bude alespoň nějaká záruka.