Zdravim,
ted budu vybirat nejakou pumpu na +12V... Chci se zeptat tech kteri nejakou takovou maji aby se tady podelily o svoje zkusenosti.
- eheim 12V, aquastream, eheim HPPS, oase 12V...
dekuji
Printable View
Zdravim,
ted budu vybirat nejakou pumpu na +12V... Chci se zeptat tech kteri nejakou takovou maji aby se tady podelily o svoje zkusenosti.
- eheim 12V, aquastream, eheim HPPS, oase 12V...
dekuji
M.K ma Eheim HPPS a myslim ze je velmi spokojny. Vykon ma vyssi ako 1048 a pritom je tichsi ako 1046.
BTW ... mozem sa spytat, ze ako ich budes shanat, respektive kde a za akych podmienok by si ich vedel zohnat ? Pretoze by som chcel ten Eheim HPPS.
to tedy nevim kde ho tady sehnat.. M.K. rika ze ho koupil v Nemecku...
jj, koupil jsem ho v DE za 64€ a jsem naprosto spokojenej
mám novější HPPS Plus (mod)
http://www.liquidluxx.de/cgi-bin/ubb...9&t=000013&p=5
Aha ja som myslel, ze ak si takto zhanas info, tak uz mas nejaky sposob ako ho tu dostat. Z nemecka sa to da normalne objednat, ale musis pocitat s postovnym a balnym a dorovnami DPH + 3%. Niektore obchody si uctuju celkom dost. Kazdopadne az budes mat vybrate tak mi pisni kludne icq/sz a nejak sa dohodneme. Bud si dame aspon mi dvaja napol tie vydavky na balik, alebo este budeme moct skusit ozhnat par ludi aj na ine veci z daneho obchodu a naklady by sli na viac casti. Mne to uplne nehori a zariadim sa podla teba, ale ak teda sa rozhodnes ze niektore chces, tak by som urcite vyuzil moznost :wink:
take se chystam na nakup toho HPPS, zatim jsem ho nasel ( v CR ) jennom v TNtradu, samozrejme dost drahe ... pro nasi firmu 2208,- bez DPH ... nevi nekdo o nejakem jinem prodejci v CR ? A k tomu cerpadlu se musi dokoupit nejaka redukce ? Na hadice myslim ...
Je i na www.casemodding.cz, ale cena je jen o trochu nižší...
http://www.casemodding.cz/index.php?pg=vypis&kat=204
Jinak vůbec špatná není pumpa Aquastream 12V. Výkonná, tichá, super...
me zcela vyhovuje ze ma elektroniku pod zadnim kryten cerpadla... staci jen zapojit a jedeeem... Zadne zbytecne panely ci konektory. Ale ta cena... 2880 je tedy hodne moc..... :?
co se tyce redukci tak to opravdu netusim. Vyhovuji mi soucasne plastove adaptery dodane s eheimem, na 10/14 jako delane.
Ze zahranici jsem nic nebral, ale kdyby nekdo mohl tak by se tu dalo par lidi dohromady, ne ?
edit: jake jsou jeho rozmery ??
No o ten HPPS bych asi i ja mel zajem, ale neni mi jasne napojeni hadicky na vystupu, to je asi zavit, ze? a to je pro silikonove hadicky nevhodne ne?
Jinak bych asi taky sel do toho objednani od nemcouru....
Ja mam lehce moddlej 1048 zafixováním vrtulky na hřídelce pomocí teflonový pásky a hlučnost je žádná, výkon čerpadla se mi zdá pro pc účely s klasickým sériovým zapojenim naprosto dostačující. Jinak ten 12V mod by se dal nak udelat ne? ten plošnák nevypadá tak složite nebo naky uz hotový výrobek a trochu ho upravit s GME.cz atd. nejsem elektrikář v tom se moc nevyznám.
No tak som pisal s Mawom, a napisal mi ze by sa vedel dostat s cenou k 2300Kc za kus, ak by nas bolo aspon 4. A stym ze zaruka by bola uneho, takze pohoda a vsetko by aj zariadil on, co je super, pretoze vtom chodi a teda to vybavi rychlo a este ktomu nikdo znas sa stym nemusi drbat. Co vy nato ? Ja by som jedno na 100% bral.
Inak tu upravu toho 1048 mam tiez, a vyrazne sa tym stisil, no kedze mam PC na stole, tak tam stale je mierne dunenie ( vibracie ), ktore sa prenasaju na stol. No keby som mal PC na zemi, tak by to snad bolo ok.
Ja bych do toho sel, je ochoten to poslat na dobirku? Jo a jeste je to ta verze Mod? Diky za info ...Citace:
Původně odeslal janko_hrasko
mod spočívá v tomtoCitace:
Původně odeslal danikd
a nový HPPS ho už má, proto http://www.webshop-innovatek.de/00000094271139704/000000942713b3501/50142494350d4b925/501424943d0d41000.html]HPPS Plus[/url]
ja kazdopadne shanim nove cerpadlo na +12V takze ten HPPS Plus beru...
tak to uz jsme 3, ne :idea:
Pokud neni problem (predpokladam ze ne) na to nasoukat silikonove 10/14 hadicky, tak se radim do fronty....cili 4.
Takže kdyby měl ještě někdo zájem, jsem je schopnej dodat za cenu 2150,- s DPH. Záruka dva roky v ČR, daňový doklad, zasílám i na dobírku. 8-)
Doba dodání do cca deseti dní....
Kdyžtak napiště SZ
Janko tak ho nejak kontaktujes? POtreboval bych to co nejdrive ... dikyCitace:
v casemodding ho maji za 2150 s dani.... Plus verze, uz by sis mel rezervovat... ;)
Aha tak to je casemodding jo? Ahaaaaaa, a tam je tusim ta sleva ze? DikyCitace:
Původně odeslal epidot
Ok tak sa rozhodnite ako chcete, ale asi chcete co najlacnejsie, takze ked tak berte cez casemodding. Tam ani nemusime byt 4ja, takze ked tak kontaktujte honzanuna.
2danikd : stacilo sa pozriet do podpisu honzanuna :wink:
Ja vim sem tele ... a jeste k tomu jsem nemocny ( docasne :) )...Citace:
jeste mi pls poradte ... jsem v tom zacatecnik ... koupim tohoto eheima a chci tez zakoupit CPU WB Coolermaster a pisou u nej toto
"Connector Inside Dimension Φ5mm
Connector Outside Dimension Φ7.8mm
Tube Pitch Dimension Φ6.5mm"
Jakou velikost hadic ( a konektoru po celem vodnikovi mam volit ) ... dekuji, jsem fakt asi lama ...
Edit : A neni to nahodou tak ze prumer hadicky 8/6 a nebo 10/8 a pak uchyceni 1/4" ??? Dekuji ...
Edit2 : A tento Eheim HPPS Plus ma jake uchyty?
1) vnutorny priemer fitinguCitace:
Původně odeslal danikd
2) vonkajsi priemer fitingu
3) priemer pouzitelnej hadice (aspon myslim, ale vyzera to tak)
Inak tento blok ti vrele nedoporucujem, kvoli tym priemerom. Najdi si nejaky co ma nejmenej 8mm vnutorny priemer fitingu, idealne by bol s 10mm.
Ak by si sa ale pre ten blok rozhodol, tak by tam sli pouzit hadice 6/8 (vnutorny/vonkajsi priemer hadice).
A ake ma tie eheim fitingy, fakt neviem .. ale bud 8/10 alebo 10/12.
No jo ale ja jsem zatim zadny s vetsim prumerem nenasel ... muzes doporucit nejake bloky ( CPU a VGA )? Cena reknem okolo 1k za jeden ... Ja fakt nemuzu najit ...Citace:
prakticky veskera produkce Galaxi/RadekB/Pirs je vhodna, problem je ze Galaxi a RadeB podle nekterych ohlasu v posledni dobe. at uz z jakychkoliv duvodu, nereaguji. A jak je na tom Pirs osobne netusim, tusim ze Negryk ma jeho novy bloky na CPU a GPU. Pripadne muzes bloky vzit rovnou od Innovateku, jelikoz je ta pumpa vyrobena/upraveny primo od nej. Ale cena ??Citace:
Původně odeslal danikd
ten eheim hpps plus ma 3 nastavitelne mody behu pomoci jumperu pod zadnim modrym krytem..... take rikaji ze zmenou techto modu se prichazi o zaruku :lol:
Changing the modes will VOID THE WARRANTY. To change the mode - pull off the blue end cap, extract the control board and move the jumpers to the setting you want to use.
Silent Mode: In Silent Mode the microprocessor in the pump changes the operating instructions the pump's drive so the pump becomes completely "inaudible". The pump however loses some pumping performance (5.4 foot discharge head - which is still more than sufficient.)
Power Mode:In Power Mode the pump's microprocessor boosts the maximum operating voltage to bring the discharge head closer to 13 feet and looks independently for the maximum possible operating point! The pump will no longer be very quiet, but the performance increase is signifcant.
Normal Mode (delivery condition): This is the compromise between maximum performance and minimum noise. This is generally the optimal operating condition in normal water cooling systems - the pump is almost inaudible and still has extreme performance (6.7 foot discharge head).
Tam stejne asi necham nastaveny ten normal mod ...
vidíš to, já ji mám doma a ani to nevím :lol:
ale stejně bych to neměnil...
jisteze to nema cenu menit.... mozna dokonce bych zkusil ten tichy chod ;)
btw ta na 12V je 1046 ??? aky je rozdiel vo vykone medzi klasickou 1046/1048 ? jedine tak v prietoku je to poznat ???
ano 1046, rozdíl zdeCitace:
Původně odeslal Sharker
Tak jseum jiz hrdym majitelem Innovatek 12V HPPS Plus apotreboval bych poradit, co mam na nej koupit, abych mohl pripojit silikon hadisky 10/14? Diky
take mi vcera prisel.... a mam na nem hadice 10/14 :)
bez redukce. Vystupni fitinku nechas a odsroubujes jeji odjimatelnou cast. Pres zavit natahnes hadici a stahnes paskou. ..hotovo.
no a jak ji hodnotíš? :-)Citace:
Původně odeslal epidot
Je to dobra pumpa, uz nemusim lezt pod stul a zapinat cerpadlo do zasuvky... ;D pripada mi ale ze 1048 pumpuje rychleji! Pri prvotnim zavodneni kdyz je voda jen v expanzce tak 1048 ji vysaje pod 1s a hpps tak 3s. HPPS se asi lepe vyporada s tencima trubkama a vetsim odporem. Vytlacny vykon klesa mene nez u 1048 (muj nazor)
Diky z areakci, na vystup mam jak popisujes fitinku s prevlecnou matici, ale na vstup mam jen plast s vnitrnim zavitem, nemam na co nasunout hadicku, nechybelo mi neco v krabici? Nebo jsi pouzil svou vstupni fitinku?
Tusim ze vystup vstupu ( :wink: ) musi dokoupit a nebo mit expanzku urcenou pro Eheimy a ta ma douru presne na rozmer toho plastu a tesnenou Okrouzkama ...Citace:
Původně odeslal Uni
presne tak... na vstupu ma byt expanzka...
- toto je 1048ka ale je to to stejne...
http://epidot.wz.cz/pumpa.jpg[/url]
To si kupoval len kvoli tomu zapinaniu??? A co tak dat kompa na predlzovacku s vypinacom, das to vedla pc a ked vypnes pc, stacis nohou a je, Ja mam nato vsetko zapojene, repro, pc, monitor a tym padom setrim elektrikou, kedze doska je stale pod prudom, repro sa mi nechce zozadu vypinat na subwoferi.Citace:
Původně odeslal epidot
A co hluk ? Ako je natom oproti 1048 ?Citace:
Původně odeslal epidot
Btw .. ja mam tu 1048 zapojenu 24/7 aj ked je vypnuty komp. Cerpadlo je nato stavane, cerpadlo skor nici to stale vypinanie a zapinanie (aj ked nie v ziadnej velkej miere).
takove to tiche ,,vrneni motoru,, je znatelne tizsi az skoro neslysitelne... A nechrci ani s vymenikem z tenkych trubek... Take neni slyset start cerpadla, coz 10xx zacvaka poradne...
Mno, tak expanzku budu mit od Ertyho, takze toto reseni mi nepomuze. Kde a jakou fitinku bych tedy prosim mel koupit? Nebo staci nabehnout do nejakych inst. potreb, ukazat na diru a rick, chci aby toho vylezlo neco pro silikon hadicku 14/10?
Zajimalo by me, zda-li nekdo uz odzkousel tuhle pumpu od Aseteku http://www.frozencpu.com/ex-pmp-34.html?cid=prf
můžeš si koupit redukci 3/8" na 1/4" a pak použít klasickou fitinku 1/4" pro 10/1x mmCitace:
Původně odeslal Uni
http://www.jsc-computers.cz/product_...oducts_id/1725
Supr diky, ale platit za postovne kvuli jedne fitince...., nicmene aspon vim co mam po Praze shanetm diky
Proč by jsi platil za poštu. Objednej si to na www.casemodding.cz a vyzvedni osobně...
Citace:
Původně odeslal Uni
Jakou nejlepe expanzku k pumpe AP900?
rad bych zapnul u HPPS SILENT MOD, ale nejak nerozumim tomu, proc bych mel prijit o zaruku? Je na tom snad neco riskantniho? Muze dojit ke zniceni cerpadla? nebo jak tomu mam rozumet...diky za odpoved :-)Citace:
Původně odeslal epidot
NO skor ide oto ze tam nemas jumpre, ale len plosky na spojenie. Takze ak chces modovat tak tie plosky proste musis spojit pajkou + cinom. Este by sa to mozno dalo modnut vodivim lakom, co by bolo lepsie kvoli tomu ze by si o zaruku neprisiel.
Inak to cerpadlo je v normal mode dost tiche akurat vibruje .. to staci odstranit tak ze pod neho hodis molitan. Ja to tak mam a som spokojny..
v navodu pisou:Citace:
"move the jumpers to the setting you want to use"
... neni to nahodou tak, ze plosky na spojeni melo starsi HPPS nonPlus?
a ze novejsi Plus uz ma ty propojky?
Neviem ale ja som sa pozeral a mal som tam len plosky. Ako inak by ti nato prisli ze si to mal prehodene, ak by si to pred reklamaciou mohol vratit s5 ?
Inak celkom dobra otazka stym Plus a nonPlus .. ako zjistim ci mam Plus ? :) mas to niekde napisane ? (krabica, cerpadlo)
EDIT > aky je vobec rozdiel medzi Plus a nonPlus ?
Innovatek HPPS
http://www.watercooling.de/catalog/i...umpe02-2_4.gif
Innovatek HPPS Plus
http://www.webshop-innovatek.de/images/hpps42.jpg
Jak psal Janko, pokud to spojíš tak, aby to šlo vrátit do původního stavu....Citace:
Původně odeslal MegaKremilek
http://www.cooling-masters.com/image...ages/hpps9.jpg
Ja mam na krabici nalepenou samolepku s napisem "PLUS Version HPPS Plus - 12 V"Citace:
A mozes sa pozriet na tu elktroniku, ci ju mas taku ako na tom obrazku co tu dal MK ?Citace:
Původně odeslal Prtik
Inak nevie nikedo aky je fyzicky rozdiel medzi Plus a nonPlus ?
Uz to bylo zminene vyse,
HPPS Plus ma jiz integrovany eheim mod
http://www.webshop-innovatek.de/asse...-innovatek.de/
Tak jsem se prave kouknul a je to stejne jako obrazek od MK vcetne napisu na tistaku HPPS V2.0.Citace:
takze kdyz chci prepnout do SILENT MODu, mam nastavit 66Hz?
jde na toto cerpadlo HPPS Plus pripevnit fitinky na 10MM hadice??
nebo jdou jenom 8MM?
HPPS je pro hadice 8/10, muzes na ne pouzit i treba 8/12, 8/14 a pod, ale asi je budes muset stahnout plastovym stahovakem, puvodni prevlecne matice uz na fittinky nedas...
me jde o vnitrni prumerCitace:
Původně odeslal MegaKremilek
jestli jdou koupi na toto cerpadlo takovy fitinky, aby byl vnitrni prumer(i v tom cerpadle) 10MM
ja se obavam toho, ze pokud budu mit vsude 10MM a cerpadlo 8MM, aby to nedelalo neplechu=>tzv nezvysila se hlucnost cerpadlo
to cerpadlo si chci koupit kvuli nizke hlucnosti
pokud sezenes fittiny se stejnym sroubenim, tak je tam bez problemu das, pochybuju ze by to mohlo nejak delat neplechu, a uz vubec ne nejaky hluk...Citace:
Původně odeslal MISKOBOSS
Taky budu shanet 10/12 fitinku do teto pumpy a taky do WB na NB.
Vetsinou jsou ale ty fitinky s kratkym zavitem a do cerpada to nepujde, takze asi budu muset poridit redukci na G1/4. Ted tam je tusim G1/8.
Jestli se pletu, tak mne opravte.
ano v čerpadle je na výstupu 1/8" závit, takže 10mm všude není možný
ahoj.
nemáte někdo zkušenosti s těmahle čerpadlama? jak si stojej ve srovnání s HPPS+.
http://www.casemodding.cz/index.php?...o=2083&kat=204
http://www.casemodding.cz/index.php?...o=1933&kat=204
připojení mám na nástrčný fitinky na hadice 10/14.
Je tižší, je to dobrá pumpa. Pokud nepotřebujete brutální výtlak.
Ještě k těm redukcím, kupujte je v haous/horn nebo "probytu" (voda,topení,plyn). Stojí tam pár korun, ale možná vám chvilku dá než najdete tu správnou. (S o-kroužkem asi nenajdete, ale teflonová páska stačí)
Jedna z nejlepších pump je Laing D5, dá se sehnat v ČR už za 2200 bez DPH, jinak nechci nějak štvát ale Eheim HPPS+ je předražená pumpa, za její cenu je lepší si koupit Laing DDC s topem a budete mít lepší výkon... To je moje osobní zkušenost, protože jsem HPPS+ měl a D5 si ted nemůžu vynachválit...;)
HPPS+ je na def nastavenej rychlosti pri polozeni na molitan takmer nepocutelna pumpa. D5 sa drzi tej urovne hluku tak do 2-3stupna rychlosti kde je aj rovnako vykonna asi. Pri stupni 4-5 je D5 aj na molitane dost pocutelna a za tichu ci dokonca nepocutelnu by som ju v tomto rezime nenazval ani nahodou.
Tak to mas asi velmi zly sluch ak nepocujes D5 pri plnom vykone. Ten rotor pocut celkom zretelne. Odvzdusnene som to mal samozrejme poriadne. A co som sa rozpraval aj s inymi uzivatelmi ktory ho maju, tak mali rovnake skusenosti ako ja. Cerpadlo bolo velmi tich len po 3 stupen .. potom uz rotor zacinalo byt pocut.
O můj sluch opravdu strach mít nemusíš. ;) Já mám tu pumpu od Swiftechu, předtím jsem měl D4 od Alphacoolu a ani na jednu si nelze stěžovat. Pokud někdo udělal tu chybu a koupil si tu pumpu přímo od Laingu, tak má smůlu, to bych klidně souhlasil, že hlučná být může. Dotyčný si měl ale zjistit informace předem. Klasická D4-ka byla v jednom testu, tušim z francouzskýho webu, i s nahrávkou - neuvěřitelně hlučná. Když je pak sehnal ten člověk z Casemodding.cz, tak sme si mlaskali, že se jedná o naprosto tichou pumpu. Když sem se pak zajímal třeba na XS fóru, tak tu pumpu Alphacool ( nebo někdo jinej, to sem tak úplně při překladu nepochopil ) upravil ( snížení hlučnosti a zvýšení spolehlivosti, která byla zezačátku tragická ). A to, co dnes prodává třeba Swiftech, je vlastně pořád to samé, jenom s regulátorem, asi o 100l větším průtokem a o pár cm vyšším výtlakem.
Pokud vím, tak Janko mluví právě o Swiftech MCP655 a HPPS+ má doma taky, tak asi ví co říká, když mohl srovnávat. HPPS+ jsem měl a je hodně tichá. To, že je Swiftech slyšet na max mám taky potvrzený i jinde.
O větrákách taky lidi všude píšou jak jsou při xx otáčkách neslyšný a já je slyším vždy i s podstatně nižšími otáčkami než uváděj oni.
Presne tak .. dik za doplnenie. A stymi vetrakmi mas tiez pravdu .. myslim ze sme sa otom prave uz bavili .. takze myslim ze moj sluch je tiez velmi dobry.
2wector: ja sa o tvoj sluch nebojim .. ale pozeram ze ty by si sa o neho mal bat ak nepocujes MCP655 (D5) na plny vykon.
Hádat se s váma nebudu, já vím, co mám v PC a moje uši fungují dobře.