-
Re: NVIDIA GeForce 8800GT
Citace:
maniak: to neznám hod link prosím
Vtune je program dodávany výrobcom Nvidia ku svojim grafickym kartám, aspoň teda k mojej to bolo :P Uploadnem to na free server, dufam, že to admini nebudu brať ako warez, soft je free dostal som ho ku karte :P . Tato verzia je určena pre 32bitové systémy.
Link:
Kód:
http://www.edisk.sk/stahni/22852/Setup32.exe_784.04KB.html
-
Citace:
Původně odeslal
tnema
Poslední RT mi neukazuje teplotu GPU, resp. ukazuje ale hodnota je stále na nule,
kde tedy zjistit teplotu GPU
O jakou konkrétní 8800GT se jedná?
Pokud nemá senzor ADT 7473, tak je jí musí nějak "domluvit".
-
tnema--->>K tej mojej xpertvisionke bol dodany aj vTune, tiež mam senzor ADT7473 a zvlada to bez problemov. Či sa jedna o OC alebo o teploty = no problem. Skus ten program snaď ti pomože :)
-
maniak - díky ale bohužel i v VTune je teplota nula, to stejné ukazuje i RT :-(
Shit: - http://4um.overclocking.cz/showpost....&postcount=733
http://klasika.ukazto.com/img/1612432,temp__.jpg
zde bios: http://www.ulozisko.sk/27617-ORIG.ROM.html
Shit 22:24 - díky
ale bojím se že to je již vyřešené :-(
Citace:
Původně odeslal
Shit z PCT
Ale on tam právě nemusí mít senzor ADT 7473 (konkrétně ho nemají grafiky 8800GT od Asusu založené na nereferenčním PCB).
22:45 - dík za odkaz, ale vůbec nevím co v RT -- F75373S.cfg změnit resp. aktivovat
-
Citace:
Původně odeslal
maniak
tnema--->>K tej mojej xpertvisionke bol dodany aj vTune, tiež mam senzor ADT7473 a zvlada to bez problemov. Či sa jedna o OC alebo o teploty = no problem. Skus ten program snaď ti pomože :)
Ale on tam právě nemusí mít senzor ADT 7473 (konkrétně ho nemají grafiky 8800GT od Asusu založené na nereferenčním PCB).
-
Citace:
Původně odeslal
tnema
Tohle se už řešilo na "guru3d" v sekci RT -> jdu hledat link...
http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=248622 ?
-
Citace:
Původně odeslal
mraky
To teda bylo, ale bylo toho malo pro tak obrovsky zajem vyvolany vlnou kvalitnich a narocnych her.
Podivej se na nejake testy a pak neco takoveho vykrikuj. Ty jsi typicky produkt marketingu, ktery nvidia zvlada mnohem lepe nez ATI. Ukazu jenom malinkaty priklad - pri uvedeni R600 se porad dokola omylalo jakou ma obrovskou spotrebu, jak uplne ujela. Viz nasledujici linky
http://pctuning.cz/ilustrace3/oberma...0/Spotreba.png
http://hwmag.cz/data/stories/Yngwie/...2/spotreba.png
Jo ale dneska uz se nad tim nikdo nepozastavi, protoze maji v hlave vypalene "R600 vysoka spotreba, ostatni nizka".
Jinak s tou dostupnosti ti Behemot snad dostatecne viditelne ukazal, ze to neni tak horke. Co je spatne jsou ceny. Ale kdyz na ty ceny koukam, tak 3870 a 8800GT ceny rozhodne nemaji temer stejne. Je fakt, ze kdyz se podivam na nejdrazsi model 3870 a nejlevnejsi 8800GT, tak jsou "temer stejne". Ale jakakoliv logika se zde vytraci :-/ .
Muj osobni nazor je, ze obe company udelali dobry karty a kazda se snazi pokryvat jiny segment trhu.
Vzhledem k tomu že jsem vlastníkem Ati 3870 a již 6 let jsem nic jiného než ati nekoupil tak jsi nepochopil evidentně o čem byla řeč né o výkonu né o marketingu ale o situaci která je na trhu a tvůj názor jí nezmění a a ty ceny jsou bohužel takové jaké jsou až bude obojího dostatek tak budou podstatně lepší.
-
Na atcomp.cz měli dneska pár kousků Gigabytu se Zalmanem za solidní cenu, no než jsem objednal a napsal to sem, tak už nejsou. Ještě že jsem objednávku stihl.
Ale vyloženě už se blýská na lepší časy...
-
Citace:
Původně odeslal
Rean
Na atcomp.cz měli dneska pár kousků Gigabytu se Zalmanem za solidní cenu, no než jsem objednal a napsal to sem, tak už nejsou. Ještě že jsem objednávku stihl.
No řekl bych že to jsou jenom takové třešničky na dortíku který má asi tak 10 pater.Jak jsi správně napsal "než jsem napsal tak se zaprášilo"
-
Citace:
Původně odeslal
Rean
kolik je u tebe solidni cena ??
-
Citace:
Původně odeslal
Senky
kolik je u tebe solidni cena ??
5500 Kč vč. DPH z atcomp.cz, ale i jejich prodejci to dávají koncákům za podobnou cenu, třeba tady http://eshop.empyrea.net/zbozi/gigab...px?p=z:111211& Ten obchod neznám, jenom jeden z mnoha prodejců atcompu, kterej se ani nesnažil moc předělat design :-)
-
5 Příloh-a(y)
tak vcera mi konecne dorazila Palit 8800GT Sonic.
kupovano zde http://www.eo.cz/AC9400802-palit-xpe...upersonic.html
takty jsou 650/1625/1900
cervene pcb me prekvapilo. Sonic je fakt mazec, dost velikej, zasahuje pres dva sloty.
par fotek dole (jen z mobilu) :o)
-
Inno3D unveils factory OCed Geforce 8800GT "Shark"
Citace:
Inno3D unveils a new 8800GT “Shark”. The card is reference designed, with the giant APACK Hurricane HC92 Cu 8800 VGA cooler. Shark is factory overclocked to 700/1625/2000MHz(core/shader/mem).
You can read review of HC92 Cu 8800 cooler
here.
In the package the card bundled with a RPM adjuster. With it you can easily adjust the fan speed. But no words about the card’s price for now, we only knows the card will be available in late January.
Expreview
http://i18.tinypic.com/6yojpk6.jpg
http://i8.tinypic.com/8bp61op.jpg
-
http://www.fajnceny.cz/zbozi/gigabyt...spx?p=z:109891
Myslim ze tech 14 dnu za to stoji,co vy na to????????
-
SmartDoc508 již jakštakš funguje
http://dlsvr02.asus.com/pub/ASUS/vga...martDoc508.zip
Jen ten soft jaksi špatně reaguje na změny teploty, zpustím-li "Real-time HDR INL" tak se změna teploty neprojevuje, musím smartdoc zavřít, ukončit RT HDR a rychle spustit znovu smartdoc,
ale supr aspoň že něco funguje ......
-
Citace:
Původně odeslal
xmen
heh videl jsem nekolik eshopu, kde maji i mensi cenu a status: "na ceste" uz mesic a nic, oni nektery eshopy tak trochu oblbujou lidi s nebo sami nevi kdy budou.
-
Citace:
Původně odeslal
xmen
Tipnul bych, ze je to tam uz od listopadu.... :rolleyes:
-
Akiste viete z ineho threadu, pre mna osobne je solidna cena ~5100Kc v bohemii ;-)
-
No ja uz jsem se rozhoupal.Porad jsem premyslel mezi GT a GTS za nejaky supr prachy a vcera jsem dostal nabidku na novou Inno3D 8800GT OC za 5500,- i se zarukou (samozrejme ze je z VO),takze jsem kyvnul ze to beru a uz se tesim.Za ty prachy budu snad spokojenej.
Uz se mi povedlo taky stahnout z netu par modded BIOSu s velmi dobrymi takty(se zmenenou voltazi),tak kdyby nekdo chtel vedet jaky takty tam jsou,tak to sem klidne postnu,popr. kdyby mel nekdo zajem o ty BIOSy,tak je muzu dat take k dispozici.Rozhodne to vypada ale dobre. :)
EDIT: Jinak te cene Gigabytu take moc neverim.Urcite je to tam fakt uz dyl.
-
Ahoj, tak jsem včera koupil 8800GT od Gigabytu s tím Zalmanem.
Asi chladí dobře , ale je docela hlučný. K ventilátoru vedou pouze dva dráty,
takže nejde monitorovat otáčky :eek: , u současných karet, bych to považoval zasamozřejmost.
A když jsem chtěl stáhnout otáčky v ntune, nebo Rivatuner , tak možnost ve 2 D chyběla a ve 3D to bylo nefunkční.
Neměli by jste někdo nějaký nápad, jak to vyřešit ???? hlavně mi jde o menší hluk.
PS: mám navíc jeden chladič zalman VF900-cu , myslíte , že bych ho tam mohl zkusit??
-
Citace:
Původně odeslal
Jendal
Ahoj, tak jsem včera koupil 8800GT od Gigabytu s tím Zalmanem.
Asi chladí dobře , ale je docela hlučný. K ventilátoru vedou pouze dva dráty,
takže nejde monitorovat otáčky :eek: , u současných karet, bych to považoval zasamozřejmost.
A když jsem chtěl stáhnout otáčky v ntune, nebo Rivatuner , tak možnost ve 2 D chyběla a ve 3D to bylo nefunkční.
Neměli by jste někdo nějaký nápad, jak to vyřešit ???? hlavně mi jde o menší hluk.
PS: mám navíc jeden chladič zalman VF900-cu , myslíte , že bych ho tam mohl zkusit??
No měl, žádny experimenty s těmahle radoby větrákama a koupit accelero S1 :) je prostě nejlepší :)
-
Citace:
Původně odeslal
Jendal
90-korunova investicia - Zalman FANMATE 2 (RPM controler) regulátor napětí a otáček http://www.softcom.cz/produkt/zalman...tacek/?flist=1
-
to "pulec7" - dík za tip - co ventilátor??? nebude potřeba nějaký na ofuk pamětí???
to "tomase" - i tobě dík za tip- vypadá to jako krajní nouze. Je to takové nepohodlné - radši bych nějakou softwerovou cestou na nastavení 2D a 3D režim. Ale nakonec asi nic jiného nezbude :-/
Oběma pánům děkuji :idea:
-
Jendal: No u toho Accelera v podstate zadny ventilator nepotrebujes,melo by to uchladit i pasivne,ale radeji bych to moc neriskoval a dal na to nejaky pomalobezny 12cm ventilator jako to ma takhle vetsina lidi.Tim padem to bude perfektne chlazeny a teplota bude nizka.
Jinak ja mam Zalman VF-900 Cu (na ATI X1950Pro) a k nemu take ten regulator a regulaci vubec neresim.Mam to nastavene stale na nejnizsi otacky a chladi to v pohode a tise.
-
Accelero tu grafiku uchladi (dle meho nazoru a tusim, ze to tu uz nekdo i psal) pasivne cca stejne jako originalni chladic na default nastaveni (teploty v zatezi kolem +- 90 stupnu, coz me prijde dost). Problem je ale s tim, ze nebudou ofukovany ofukovany pasivy na pametech a pasivy na regulatorech (ktere si myslim, ze jsou nutne na regulatory dat pro to, aby se mohlo pouzivat Accelero pasivne). Jinak kdyz das na Accelero jeden 12 cm vetrak a stahnes otacky na 800 ot./min. tak ty teploty budou uplne spica (ja osobne jsem je mel se Zotacem 8800 GT v zatezi do 55 stupnu) a slyset to nebude.
To Luk(y)isek: Jenze srovnavat X1950PRO a 8800GT nejde (sam osobne si netroufnu odhadnout, zda by to dokazal Zalman na nejnizsi otacky uchladit a pokud ano, tak je zde opet problem ofuku pasivu na pametech a regulatorech). A navic podle me teda Zalman VF-900 Cu neni ani na nejnizsi otacky tichy chladic (ale to je subjektivni pojeti ticha kazdeho z nas :D ).
-
Citace:
Původně odeslal
Pitrs82
To Luk(y)isek: Jenze srovnavat X1950PRO a 8800GT nejde (sam osobne si netroufnu odhadnout, zda by to dokazal Zalman na nejnizsi otacky uchladit a pokud ano, tak je zde opet problem ofuku pasivu na pametech a regulatorech). A navic podle me teda Zalman VF-900 Cu neni ani na nejnizsi otacky tichy chladic (ale to je subjektivni pojeti ticha kazdeho z nas :D ).
Ja to nesrovnavam,napsal jsem to do zavorky proto,aby nekdo pak nerikal jak to ze mam v podpisu X1950Pro,ale to se brzy zmeni,uz nekdy pristi tyden mi ma dorazit 8800GT.
Jinak ja si myslim ze na nejnizsi otacky by Zalman tu GT uchladil urcite mnohem lepe nez def. chladic.Sice ne tak dobre jako Accelero,to je jasne,ale i tak by ty teploty byly urcite v pohode a ne na nejakych 85°C a vice.
S tou hlucnosti mas pravdu,u kazdeho je to opravdu jine.Ja osobne ho vubec neslysim,ale je to nejpsis tim,ze v PC jsou jiny casti ktery jsou hlucnejsi.Kazdopadne pro me je to dost tichy,pro dalsiho to muze byt hlucny...
-
S referencnim chladicem nove revize karta topi max na 78C. Neni to sice nic extra, ale na normalni provoz bez OC to plne dostacuje.
-
Tak jsem dnes zkoušel ztišit ten ventilátor.
Po celým dnu, různého vymýšlení jsem se dostal k výsledku který popsal "TOMASE"(zkusil jsem i zapojit ventilátor do zákl.desky a regulovat speedfanem-ale speedfan nepodporuje moji desku :mad: ).
odpojil jsem regulátor FanMate2 od ventilátoru na zadní straně skříně a použil na 8800Gt . Abych nezapoměl- vyměnil jsem původního Zalmana za Zalmana VF900-cu . teplota byla hned o 10°C menší.
Nyní jsem stáhl otáčky z 2500 na 1700. Hned je to tišší a teplota dosahuje ve 3D maxima 52°C a ve 2D v klidu 31°C (podle Evrestu)- pro úplnost teplota v místnosti 21°C
-
Citace:
Původně odeslal
Luk(y)isek
No ja uz jsem se rozhoupal.Porad jsem premyslel mezi GT a GTS za nejaky supr prachy a vcera jsem dostal nabidku na novou Inno3D 8800GT OC za 5500,- i se zarukou (samozrejme ze je z VO),takze jsem kyvnul ze to beru a uz se tesim.Za ty prachy budu snad spokojenej.
Uz se mi povedlo taky stahnout z netu par modded BIOSu s velmi dobrymi takty(se zmenenou voltazi),tak kdyby nekdo chtel vedet jaky takty tam jsou,tak to sem klidne postnu,popr. kdyby mel nekdo zajem o ty BIOSy,tak je muzu dat take k dispozici.Rozhodne to vypada ale dobre. :)
jasne ked ju budes mat a vyskusas tie BIOSY tak daj vediet, ja mam tiez INNO3D a taktit ide fajn len je trosku nestabilna (kvoli zdroju) ale ked najds nejaky super BIOS tak daj vediet
-
Citace:
Původně odeslal
ricixxx
jasne ked ju budes mat a vyskusas tie BIOSY tak daj vediet, ja mam tiez INNO3D a taktit ide fajn len je trosku nestabilna (kvoli zdroju) ale ked najds nejaky super BIOS tak daj vediet
Urcite Ti ty BIOSy muzu poslat,ale ten clovek od kteryho budu mit tu grafiku jich testuje uz vice a nejaky ten modnuty BIOSik mi tam uz nejspis rovnou hodi.Domluvil jsem se s nim,at taky vyzkousi rovnou strop,takze snad budu mit fajn kus :)
MV: jj,na normal provoz asi postacuje,ale pro me je 78°C dost a navic grafiky neprovozuju na normalni provoz,takze by to bylo asi jeste vice ;)
-
Citace:
Původně odeslal
svaca
Jo bylo to tim, mas pravdu .. :-) Napadlo me to pred chvili ...
karta je taktovana na 700/1900 s vyroby - ale proste nejede tak ..
na 650/1900 jede OK ...
NEchapu jak to testuji kreteni ...
Diky.
Stejná karta (Gigabyte 8800GT Turbo Force Edition se Zalmanem a pamětma Quimonda), stejnej problém. 3DMark06 - asi po minutě se rozsype obraz a tuhý. Podtaktoval jsem na 680/1860 a všechno v pohodě.
A to já si chtěl koupit funkční kartu s tím, že přetaktovávat nebudu, protože moje pokusy v minulosti byly rozporuplné a nechtěl jsem pořád řešit problémy se stabilitou. Proč to proboha přetaktovávají, když to pak není stabilní? Jako to, že po podtaktování je karta o pár procent pomalejší je mi fuk, ale jde o princip. Za svoje prachy chci funkční výrobek. Reklamace je na nic - budu měsíc čekat a co - maximálně někdo v BIOSU přepíše defaultní takty.
Nebo vítě někdo něco o těch problémech s pamětma Quimonda? Opravdu je nějaká vadná série? Pomohla by reklamace a výměna karty?
-
Mozna by bylo dobry zkusit si sehnat na tu kartu nejaky modnuty BIOS,ktery by mel treba stejny takty,ale lehce zvednutou voltaz.Potom by to treba mohlo jit bezproblemu.
Za zkousku nic nedas a vzdycky tam muzes dat zase ten puvodni.
-
Citace:
Původně odeslal
Rean
Nebo vítě někdo něco o těch problémech s pamětma Quimonda? Opravdu je nějaká vadná série? Pomohla by reklamace a výměna karty?
Jde o to že tyhle paměti prostě někdy nezvládaj takty 1900+ při vyžších teplotách, takže to někteří výrobci řeší úpravou BIOSů navýšením otáček větráků chladiče. Takže nějaké zvýšení voltáže bude mít spíš opačný efekt. Většině lidí pomohlo podtaktování pamětí na cca 1800MHz. GT celkem topěj při vyžších taktech a stock chladiče moc učinné nejsou, obzvláště v casech s horším airflow. Horké GPU pak nadměrně zahřívá paměti, které jsou na teplo při vyžším taktu citlivé. Podpora BFG o tom problému ví a uvolnili novej BIOS pro OC edici GTeček.
http://www.bfgtech.com/bfgr88512gtoce.aspx (Support)
-
Presne muj pripad na tom TurboForce ....
Proste pameti 1800 MHz a vic ani tuk ...
A pritom z vyroby ma 700/1700/1900 - takze z vyroby nejede a musel jsem podtaktovat ...
jedu na 750/1890/1800 a rock stable ...
Pockam takhle rok - nebo jak bue zivotnost karty a pak ji vyraklamuju, vrati mi prachy, nebo daji lepsi zbozi ....
-
tyhle problemy pameti se tykaji jen Gigabytek ??? nebo i jinych vyrobcu ?
-
Jestli se jedna o gygabite (myslim pouze o gygabite) tak jsem měl pravdu, že nejsme tak bohatí abychom si kupovali levné věci a raději dražší a osvědčenou značku :). Jak říkám, BFG doporučuju, pokud je odemě dokažu zařídít reklamaci okamžitým dobropisem a vrácením penež.
-
Můj Gigabyte 8800GT Turbo Force Edition zatím šlape jak má... uvidíme až se oteplí, podle mne to asi souvisí s nedostatečným chlazením, už dlouho jsem totiž neviděl výkonnou kartu bez pasivů na pamětech (i když jsou teda alespoň ofukovány tím osazeným Zalmanem).
Jediné čeho jsem si zatím všimnul bylo, že mi v NFS Pro Street sem tam vypadnou textury třeba na těch balónech nad tratí, ale dělá to úplně nahodile, v ostatních gamesách no problem, 3DMarky 05 i 06 běží bez jediného problému na taktech z fabriky...
-
-
Citace:
Původně odeslal
pulec7
Jestli se jedna o gygabite (myslim pouze o gygabite) tak jsem měl pravdu, že nejsme tak bohatí abychom si kupovali levné věci a raději dražší a osvědčenou značku :). Jak říkám, BFG doporučuju, pokud je odemě dokažu zařídít reklamaci okamžitým dobropisem a vrácením penež.
Promin, ale gigabyte je spicka a ROZHODNE je tu o par desetileti dele, nez BFG ....
Nerikam, ze BFG je spatne, ale je to tak .... Pokud jde o nakup pres e-shop, tak si to taky kazdy dokaze vydopropisovat ... Pokud jde o kammeny shop, take menim kus za kus at nemusi zakaznik cekat ... To by dneska mela byt samozrejmost ... :-)
Na cenu ja pecu ... Prachy budou my nebudem ...
-
Citace:
Původně odeslal
Guide-Bot
Kurva to je opravdu DROBNA uprava .. :-D
-
Citace:
Původně odeslal
svaca
Kurva to je opravdu DROBNA uprava .. :-D
nicmene stale koukam, ze ty pameti jsou porad "obnazeny".
-
No ja nevim ...
Me se ty pameti u stare verze zdaji byt studene, pri full load na nich udrzim chvilku ruku ...
t`o jsem mel i karty, kde to proste neslo ...
A fungovaly ...
-
Tak male upraveni k tomu palitu, vypada to ze jsou vsude uvadeny chybne specifikace.
expertool 5.9. me default ukazuje 650/1625/1900
taktnul jsem ji na 700/1750/2046.
-
Ty paměti jsou problém všech výrobců..ne jen GB
-
Tiez mam Gigabyte GV-NX88T512HP so Zalmanom a mam presne tie iste problemy co popisujete, kazda hra skor ci neskor vytuhne a 3DMark06 vytuhne po cca minute.
Vsetko ide v pohode len ked mam otvorenu bocnicu a aj vtedy sa teplota GPU splha k 80ke.
Prve co cloveka napadne je ze mi stoji horuci vzduch v bedni, lenze...
Doteraz som mal Gainward 8800GT so stock chladicom, na ktorom som v 2D neudrzal dlho ruku, v 3D som sa okamzite popalil kdekolvek na karte, bocnica skrine mala odhadom tak 40C a vsetko islo uplne stabilne.
Teraz je komp relativne tichy a studeny, ale v 3D pravidelne vytuhne.
Vsetko nasvedcuje tomu, ze ide naozaj o nie velmi vydareny vyrobok. S podtaktovanim uz z principu nemozem suhlasit. Asi som si mal nechat Gainwarda a nasadit mu nejaky tichy chladic...chjo
EDIT: zostava v podpise je neaktualna, idem opravit
-
Citace:
Původně odeslal
Guide-Bot
tyhle problemy pameti se tykaji jen Gigabytek ??? nebo i jinych vyrobcu ?
bohužel se nejedná jen o Gigabyte ...... moje MSI dělá to samé a můžu se stavět na hlavu a nic s tím neudělám :-( ...... zkoušel jsem podtaktovat , chladit všelijak ( i 100% otáčkami větráku + 120mm Fan z boku ) a stejně se mi rozsypal obraz bu'd dřív nebo později :-( ......... 3D marky projely v pohodě ale ve hrách to prostě zatuhne , nebo-li rozsype se obraz a třeba i jen některé textury "zmodrají" :-( ............... případné nazorné foto i video dodám :-) .............. nakonec se mí objeví hláška NV4_DISP a je šmitec :-D
-
Citace:
Původně odeslal
ripptor
Tiez mam Gigabyte GV-NX88T512HP so Zalmanom a mam presne tie iste problemy co popisujete, kazda hra skor ci neskor vytuhne a 3DMark06 vytuhne po cca minute.
Vsetko ide v pohode len ked mam otvorenu bocnicu a aj vtedy sa teplota GPU splha k 80ke.
Prve co cloveka napadne je ze mi stoji horuci vzduch v bedni, lenze...
Doteraz som mal Gainward 8800GT so stock chladicom, na ktorom som v 2D neudrzal dlho ruku, v 3D som sa okamzite popalil kdekolvek na karte, bocnica skrine mala odhadom tak 40C a vsetko islo uplne stabilne.
Teraz je komp relativne tichy a studeny, ale v 3D pravidelne vytuhne.
Vsetko nasvedcuje tomu, ze ide naozaj o nie velmi vydareny vyrobok. S podtaktovanim uz z principu nemozem suhlasit. Asi som si mal nechat Gainwarda a nasadit mu nejaky tichy chladic...chjo
když tak koukám na ty tvoje operační paměti , jestli by nebyl problém právě v nich ...... a nebo opravdu reklamace , protože toto nejni normální ......... není hra která by prostě nezatuhla :-( ..... když ji shodím na lištu a nazpět , tak se leckdy rozjede ale k čemu to že :-(
-
dnes zkusim crysis konecne , tak jsem zvedav, ci to bude delat taky trable viz zde popsane ci nikoliv. Palit ma jine chlazeni(SONIC) i napajeni karty(3-fazove), tak uvidime...
BTW: kolik stupnu vam karta ukazuje normalne ve windows ?
-
Citace:
Původně odeslal
Guide-Bot
dnes zkusim crysis konecne , tak jsem zvedav, ci to bude delat taky trable viz zde popsane ci nikoliv. Palit ma jine chlazeni(SONIC) i napajeni karty(3-fazove), tak uvidime...
IDLE 48st vetrak na auto cize 29%
-
Tak dneska mi dorazila Inno3D 8800GT OC,takze doufam ze ji co nejdrive otestuju a dam nejaky vysledky (nejspis ale az o vikendu,neni casik).Ale nez mi byla odeslana,tak byla pry zbezne testovana a pry dala bezproblemu na jadre 745MHz a pameti jako vetsine 2000MHz.Takze to je celkem slusny vysledek.Uvidim co pak jeste udela modded BIOS se zvysenou voltazi.Treba jadro pujde jeste vice pres 750MHz. :)
-
Citace:
Původně odeslal
Guide-Bot
v izbe mam 19 C
zavreta bocnica, IDLE - 57 C
otvorena bocnica, IDLE - 51 C
zalman ide stale na tie iste otacky... idle, load, 2D, 3D je to uplne jedno, neda sa to nastavit; cez vikend ho skusim dat dole vsetko poriadne vycistit a pouzit Arctic Silver, dalej zreorganizovat skrinu a napisem co a ako, kazdopadne spokojny nie som
-
Citace:
Původně odeslal
ripptor
v izbe mam 19 C
zavreta bocnica, IDLE - 57 C
otvorena bocnica, IDLE - 51 C
zalman ide stale na tie iste otacky... idle, load, 2D, 3D je to uplne jedno, neda sa to nastavit; cez vikend ho skusim dat dole vsetko poriadne vycistit a pouzit Arctic Silver, dalej zreorganizovat skrinu a napisem co a ako, kazdopadne spokojny nie som
tak po 3 hodinovem testovani crysis na 700/1750/2046 bez problemu. Karta topi, protoze ta pitoma DFI ma aktiv na chipsetu a to fouka primo na grafiku ale i tak no problemo, zadny vypadavani textur, zadny zatuhy ani restarty.
-
Takze zatim jen zbezne testuju svoji Inno3D 8800GT OC Edition a na def. voltaz s def. chladicem jedu uz nekolik minut test v ATIToolu na frekvencich 756/1728/2000MHz a max. teplota je 81°C (okoli 66°C).Chladic je porad nadherne tichy,oproti jinym def. chladicum.
ATI Tool mi zjistil,ze nejspis max. frekvence GPU bude nekde okolo 850MHz,az u teto hodnoty grafika zamrzla.Kazdopadne az bude jiny chladic,tak budu testovat jeste vys + zkusim nahodit BIOS ktery zveda voltaz,takze bych se snad moh dostat nekam k 800MHz na GPU.Pak zalezi jen jak to zmaknou shadery.
Jeste bych se chtel zeptat,je mozny v ATIToolu zvedat shadery rucne a nebo se zvedaji automaticky kdyz se zvedne takt GPU?Celkem by se to hodilo.Diky
EDIT: Takze nakonec max. co stabilne vytahnu je 756/1782/2000MHz (pouze cas od casu si vsimnu max. jedne zlute tecky). Pres 770MHz na GPU a pres 1800MHz na shaderech to uz v ATIToolu v testu dela vice tecek,takze to je naprd.Rozchodil jsem i 783/1836/2000MHz,ale to uz tam bylo velmi hodne tecek,takze tohle by teoreticky mohlo slapat az s tim modded BIOSem,ktery zveda napeti na 1,22V.
Teplota se v zatezi zvedla o 1°C,takze je na 82°C.
No musim rict ze jsem zatim spokojenej.Ted asi nastoupim na testy typu 3DMark a COD4 nebo Crysis.
-
Citace:
Původně odeslal
Luk(y)isek
Takze zatim jen zbezne testuju svoji Inno3D 8800GT OC Edition a na def. voltaz s def. chladicem jedu uz nekolik minut test v ATIToolu na frekvencich 756/1728/2000MHz a max. teplota je 81°C (okoli 66°C).Chladic je porad nadherne tichy,oproti jinym def. chladicum.
ATI Tool mi zjistil,ze nejspis max. frekvence GPU bude nekde okolo 850MHz,az u teto hodnoty grafika zamrzla.Kazdopadne az bude jiny chladic,tak budu testovat jeste vys + zkusim nahodit BIOS ktery zveda voltaz,takze bych se snad moh dostat nekam k 800MHz na GPU.Pak zalezi jen jak to zmaknou shadery.
Jeste bych se chtel zeptat,je mozny v ATIToolu zvedat shadery rucne a nebo se zvedaji automaticky kdyz se zvedne takt GPU?Celkem by se to hodilo.Diky
EDIT: Takze nakonec max. co stabilne vytahnu je 756/1782/2000MHz (pouze cas od casu si vsimnu max. jedne zlute tecky). Pres 770MHz na GPU a pres 1800MHz na shaderech to uz v ATIToolu v testu dela vice tecek,takze to je naprd.Rozchodil jsem i 783/1836/2000MHz,ale to uz tam bylo velmi hodne tecek,takze tohle by teoreticky mohlo slapat az s tim modded BIOSem,ktery zveda napeti na 1,22V.
Teplota se v zatezi zvedla o 1°C,takze je na 82°C.
No musim rict ze jsem zatim spokojenej.Ted asi nastoupim na testy typu 3DMark a COD4 nebo Crysis.
No velice pekne, ked to budes testovat tak daj aj (pls ak sa ti bude chciet) vysledky na default frekvencii aj OC aby sme pekne videli aky tam je rozdiel
-
Jo jo, projed to jeste radsi vsema 3D Markama, ja kdyz jsem testoval strop sveho Zotacu 8800 Gt, tak jsem se dostal na hodnoty 735/1700/2000 (ramky a shadery jsem moc strop nezjistoval) a ve hrach a v 3D Marku 06 a 05 to bylo stabilni. Jenze pak jsem pustil 3D Mark 03 a druhy test hnedka na zacatku vytuhl. Tak jsem snizoval a snizoval a nez to proslo, tak jsem se dostal na hranici 700 u Gpu. Pak to bylo stabilini i treba po 20 minutach zacyklovaneho druheho testu v 3D Marku 03. Tak jsem si rikal ok, necham to tak je to v poradku. Jenze pri hrani PES 2008 mi to cas od casu rozhodilo obraz (objevily se artefakty treba po hodine hrani) a komp mi vytuhl. Tak jsem to dal na default takty a svete div se, PES 2008 mi to udela jednou za cas (dle odhadu tak jednou za 5-6 hodin hrani) zase. Zatim to nejak moc neresim, jedina hra ktera to dela je PES 2008, takze to necham (a nebo zkusim lehce podtaktovat), ale nedej boze, aby se ta karta posr*la, nez budou bezne dostupne v obchodech (nerad bych cekal na reklamaci, nez jim vubec nejaka karta dojde :) )
-
Citace:
Původně odeslal
Pitrs82
Jo jo, projed to jeste radsi vsema 3D Markama, ja kdyz jsem testoval strop sveho Zotacu 8800 Gt, tak jsem se dostal na hodnoty 735/1700/2000 (ramky a shadery jsem moc strop nezjistoval) a ve hrach a v 3D Marku 06 a 05 to bylo stabilni. Jenze pak jsem pustil 3D Mark 03 a druhy test hnedka na zacatku vytuhl. Tak jsem snizoval a snizoval a nez to proslo, tak jsem se dostal na hranici 700 u Gpu. Pak to bylo stabilini i treba po 20 minutach zacyklovaneho druheho testu v 3D Marku 03. Tak jsem si rikal ok, necham to tak je to v poradku. Jenze pri hrani PES 2008 mi to cas od casu rozhodilo obraz (objevily se artefakty treba po hodine hrani) a komp mi vytuhl. Tak jsem to dal na default takty a svete div se, PES 2008 mi to udela jednou za cas (dle odhadu tak jednou za 5-6 hodin hrani) zase. Zatim to nejak moc neresim, jedina hra ktera to dela je PES 2008, takze to necham (a nebo zkusim lehce podtaktovat), ale nedej boze, aby se ta karta posr*la, nez budou bezne dostupne v obchodech (nerad bych cekal na reklamaci, nez jim vubec nejaka karta dojde :) )
S mym Zotac to same pameti sice jedou na 2000 ale jadro sem musel snizovat az na 700 aby to bylo stabilni. V nicem to nepada - jednu chvili to zacalo ale stacilo otevrit case a prilepit odpadly pasivek na pameti ;)
-
No nejaky vysledky za chvili do 3DM06 hodim. Mam spoustu poznatku.
Pri nastaveni grafiky na 756/1782/2000MHz jsem s CPU viz. podpis vytahl 9500 bodu v 3DM06. Ale pri nastaveni 756/1728/2000MHz to uz bylo neco malo pres 10 000,takze to je o hodne vyssi vysledek.Ten stejny vysledek jsem mel i pri nastaveni 740/1728/2000MHz.Vypada to,ze uz potom je to limitovany a ta grafika to nezvlada,tak podava slabsi vykon,i kdyz cely test projde OK. Myslim si ze problem bude hlavne v tech shaderech. Def. ma ta karta 1500MHz a skoro tech 1800MHz uz asi neda. Jadro by ale slo asi jeste vys,kdyby se trochu upravilo napeti.
Dalsi vec je ta,ze mam ale stekjne nizsi vysledky v SM2.O a HDR/SM3.0 nez ostatni,tak okolo 500 bodu a i vic.Ale to je nejspis tim,ze pak uz muj AMD DualCore nestaci tu grafiku zivit,tak se ji o neco snizi vysledky.
Mam tu grafiku od Thomas CPU Killera,ten jich mel vic a testoval je a s C2Q od Intelu na 3,6GHz mu to vyhodilo pry okolo 12-14000 bodu na default,takze vykon CPU je hodne znat.Na hry by to ale melo byt perfektni,tam CPU nehraje zas tak velkou roli.
-
A neni tam ten samej problem/featurka jako bylo s 8800GTS G80, kdy clock generator generoval v nejakym danym rozsahu frekvence jadra (v ovladacich) stejnou vyslednou faktickou frekvenci (na jadre)?
Doufam ze to pisu srozumitelne..
-
Citace:
Původně odeslal
Luk(y)isek
T
ATITool zvedat shadery rucne neumi, takze se zvedaji v zavislosti na frekvenci GPU, coz neni idealni. Taktuj pres RivaTuner nebo ExperTool a pres ATITool jen testuj. Vykonove se dostanes dal.
-
Diky,zkusim.Kazdopadne jsem asi prisel na strop shaderu.Jak rikali kluci vyse,pres 3DM06 mi to projelo OK,ale ve 3DM03 se to kouslo a v 05 taky.Tak jsem musel jit niz - 740/1700/2000.Ale vyzkousim to,shadery necham niz a GPU zvednu,pak se uvidi.
Jinak u ATIToolu se mi libi to,ze ukazuje zeplotu dole v panelu,takze to mam porad pod kontrolou.To tusim RT nebo ExpertTool neumi.
-
GPU se nechava niz a shadery se taktuji na max., ne obracene.
-
No jeste to ruzne pozkousim.Zatim jediny co me usvedcuje v tom ze to neslape jak ma je 3DM03.Tam vzdy ve druhem testu grafiky se rozsype obraz(cerveny kratky cary) a zatuhne to.Zkusim dat niz teda to jadro a vytahnout shadery.
EDIT: 720/1720/2000 - KO. Dam jadro na 700,pripadne na def. a zjistim co to je.Mozna ze to delaji i pameti.
-
no ja sa dostanem so svojou XVi na 740/1750/2040 ..akonahle shadery dam na viac, tak mi restartuje ovladace, ak ich necham na 1700 tak GPU dokaze ist stabilne 755, ale ako pisal masster, jadro sa ma nechat nizsie a shadery na strop...preto nechavam svoju na 720/1750/2000 ..rozdiel vo vykone medzi 720 a 740 je u mna nulovy, rovnako ako aj s pamatami 2000/2040 ...neviem, mozno to bude aj tym ze mam len jednojadrovy procak
-
Citace:
Původně odeslal
Luk(y)isek
No jeste to ruzne pozkousim.Zatim jediny co me usvedcuje v tom ze to neslape jak ma je 3DM03.Tam vzdy ve druhem testu grafiky se rozsype obraz(cerveny kratky cary) a zatuhne to.Zkusim dat niz teda to jadro a vytahnout shadery.
EDIT: 720/1720/2000 - KO. Dam jadro na 700,pripadne na def. a zjistim co to je.Mozna ze to delaji i pameti.
Presne tohle mi to delalo taky a musel jsem jit na hodnoty 700/1700/2000 aby to bylo stabilni v 3D Marku 03.
-
No tak ted uz je to fakt divny.Zkousel jsem v ExpertToolu ty takty.Vse na def. a shadery asi na 1620 nebo tak nejak a v 3DM03 to padlo diky tem cervenym prouzkum.Ted jsem to zkousel totalne vse na def. a zase to v 3DM03 padlo,ale az ve tretim testu grafiky.Predtim to padalo ve druhym.Prvni probehl vzdycky OK.No a ted babo rad.Ostatni jak se zda slape OK.
Hry jsem jeste netestoval,ale marky 05 a 06 bezproblemu. :(
EDIT: Nakonec to dopadne tak,ze nataktuju a budu proste testovat tam kde je to nejdulezitejsi a kde se pozna nejlip jak to slape - HRY.Nainstaluju COD4,Crysis a dalsi a uvidim.Nebo se ji zbavim a poridim nejakou jinou.
EDIT2: Ufff,takze uleva,vypada to,ze kartu budu moct zase zvednout na vyssi takty.Pry to zpusobuji ovladace.Dela to i jednomu znamymu na 8800GTS,ale jinak mu jde vse naprosto OK.
-
Citace:
Původně odeslal
Luk(y)isek
No tak ted uz je to fakt divny.Zkousel jsem v ExpertToolu ty takty.Vse na def. a shadery asi na 1620 nebo tak nejak a v 3DM03 to padlo diky tem cervenym prouzkum.Ted jsem to zkousel totalne vse na def. a zase to v 3DM03 padlo,ale az ve tretim testu grafiky.Predtim to padalo ve druhym.Prvni probehl vzdycky OK.No a ted babo rad.Ostatni jak se zda slape OK.
Hry jsem jeste netestoval,ale marky 05 a 06 bezproblemu. :(
EDIT: Nakonec to dopadne tak,ze nataktuju a budu proste testovat tam kde je to nejdulezitejsi a kde se pozna nejlip jak to slape - HRY.Nainstaluju COD4,Crysis a dalsi a uvidim.Nebo se ji zbavim a poridim nejakou jinou.
Dej tomu pokourit ve hrach, me to ve vsech krome zminovaneho PES 2008 slapalo bez artefaktu a jakychkoliv problemu i pri vyssich taktech nez defaultnich. Takze hrej a hrej a kdyz to bude OK, tak to neres, ja uz jsem to resit prestal, proste mi jednou za cas PES 2008 spadne, jinak vse je naprosto v pohode. Jinak teplotama to neni, mam na tom AC S1 + 2*12cm vrtule na 800 otacek (a pasivy mam dany i na regulatorech, takze to chladi vse potrebne).
-
Ja si taky rikam ze je lepsi se na to vy*rat.Pokud to vsude jinde slape bezproblemu,tak to nebudu resit.taky uz instaluju Crysis a moc se na to tesim.Predtim jsem to nehral,jen demo (na X1950Pro) a chtel jsem si pockat prave na 8800GT at si to vychutnam vse na high a s celkem obstojnym FPS.
-
No tak problemy s taktama pretrvavaly - bohuzel.Ale je to nejspis (a to doufam) zpusobeno prehrivanim,protoze to def. chladic asi nestiha.Pri hrani Crysis se mi uz jen s def. takty a jen pameti na 2000MHz,popr. jen shadery z 1500 na 1700MHz rozpadl obraz (cerveny pruhy) a nasledoval zasek.To vse tak do 30min,pri vyssich taktech to padlo jeste drive.Pri vsech def. taktech jsem hral hodinu a pak jsem skoncil sam,takze nejspis by to slapalo dal bezproblemu.Mam doma uz pripraveny jiny chladic,ale tak trochu jsem pozapomel poridit jeste nejaky pasivky na mosfety,takze cekam az je budou mit v CZC a pak doufam grafika poslape i se zvysenymi takty bezproblemu.
Tohle presne to delalo,pak se to na tom kouslo a nezbyva nic jinyho nez reset - obrazek prevzaty z "xtremesystems.org"
http://www.treasure-cove.net/bioshockerror.jpg
Takze ted jen doufat aby to nedelalo i po vymene chlazeni.Dost lidem jak jsem cetl to delalo i po vymene chladice a i na def. takty.
-
podobnou sracku mi to [nekdy] delalo, kdyz jsem po delsi praci na pc restartoval pc do dualbootu xp pro hry s vyssimi takty grafiky. pomohl maly loudajici se vetracek na druhe strane grafiky v mistech, kde jsou napetove regulatory. par lidi psalo, ze si tam malem spalili prsty. teplotu jsem tam nemeril. zespodu napetove regulatory grafiky chladim loudavou 120.
ted ok.
-
No,pockam az dorazi do CZC ty pasivy co potrebuju a pak uvidim jak se to chlazeni zlepsi.Urcite to bude o nekolik desitek stupnu lepsi nez s default chlazenim.A snad to poslape OK bez toho,aniz bych musel resit dalsi chlazeni.
Jediny problem ktery tam asi bude je to,ze tahle pitoma deska (DFI SLI-DR) ma tak de*ilni layout az to neni hezky.Cipset je skoro tesne pod grafikou,mam na nem sice TR HR-05 SLI,ale ten musim mit dole pod grafikou,jelikoz nahore se nevejde,protoze koliduje s Noctuou.Socket na CPU je hodne dole,takze kdyz se da vetsi chladic,tak je kousek nad grafikou.Cili ten HR-05 SLI mam pod grafikou a jeste lehce nasikmo,aby se grafika mohla aspon co nejvic chladit,ale je to takovy napikacu.S tim Zalmanem VF-1000 to tam vleze,ale tesne na chlup a kousickem zeber se dotyka prave s tim Thermalrightem.
Uz aby byly money na ABIT IP35 Pro :)
EDIT: short24 - ted koukam k tobe do podpisu a vidim ze ji vlastne mas taky...
EDIT2: Jinak case mam myslim celkem dostatecne provetravany.FANs 2x120mm outtake+120mm zdroj a 120mm intake(sice takovy trochu utopeny,ale hold to v Gigabytu moc nedomysleli :confused:)
-
Mam to same co vy (DFI), a muzu potvrdit, horkej vzduch se na grafiku z chipsetu jen vali :o(
-
njn,proste je to spatny a uz se tesim az to vymenim (desku) a pobezim na Intelu...
Jinak jak se psalo vyse,ze jsou vzadu jeste ty napetovy regulatory co se prehrivaji,tak by v podstate mohl stacit i nejaky pasiv,ktery by to trochu snizil tu teplotu.Rozhodne lepsi nez kdyz tam nic neni.
-
Citace:
Původně odeslal
Luk(y)isek
Ja si taky rikam ze je lepsi se na to vy*rat.
Jo, to už sem si řekl dávno. Kvůli pár procentům výkonu takový obstrukce, pokusy, problémy se stabilitou - mě už to za to nestojí. Spíš mě štve, že teď kvůli stabilitě musím GK podtaktovávat, viz. moje starší příspěvky.
Jo v dobách, kdy jsem jel PII 266 na 450 absolutně stabilně, mě to ještě trochu bavilo, ale teď si radší koupím rychlejší komponentu :-)
-
No ja myslim ze az nahodim ten Zalman a vsechny pasivy kam se maji dat,tak ze by to melo byt OK.Ted jsem hral asi 2,5 hodiny Crysis na default takty a naprosto bezproblemu.Teploty max. tak 78°C.S takty to bylo 85°C a asi jeste vice.Ale i tak se mi to ted vijimecne poseklo tak na vterinu a pak hra zase sla,takze si myslim ze nejvetsi problem je prave v tom chlazeni a i kdyz mam dobre vetrany case,tak ty GT maji ty chladice proste tak spatne reseny ze se prehrivaji i na def.Proste uz jen cekam az dorazi ty maly uzky pasivy do CZC,ta je muzu dat na napajeci mosfety a doufam ze to pak vsechno poslape OK.
-
Jake pasivy mas prosim konkretne na mysli? Myslis, ze tam budou drzet "jen tak" (tj svoji teplovodivou samolepkou), nebo se budou muset lepit vterinovym lepidlem?
-
Tak na vetsinu mosfetu mam Zalman pasivy,ktery maji velmi dobrou teplovodivou samolepku.Drzet to tam bude urcite,hlavne po nejake dobe (dnes jsem sundaval z X1950Pro ty Zalman pasivy a musim rict ze jsem mel co delat abych je sundal,jeste ted me boli prsty z paceni ;)).
No a na ty mosfety ktery jsou v uzkem miste (kam se nevejdou ty Zalman) dam tyto: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=25928 (pokud by tam nahodu nechtely drzet,tak mam doma asi 2ks tech samolepek od Zalmana).
V zadnym pripade ale nebudu pouzivat vterinove lepidlo,to by byla fakt magorina,ktera by tam zustala uz naveky.To bych spis poridil teplovodivy lepidlo,ale s tim jsou take problemy.
Nezda se to,ale ta samolepka to fakt udrzi...
-
pokud snad jeste nekdo shani..... Palit 8800GT Sonic 512MB skladem 6,6k vcetne DPH, takty 650/1625/1900.
http://eshop.kak.cz/zbozi/gap156j-pa...super-sonic-g/
pripadne 1GB verze, ale ma def takty 600/1500/1800, skladem 7,4k vcetne DPH :o(
http://www.alza.cz/palit-xpertvision...dvi-d85466.htm
A propos, ma ji tu nekdo mimo me ?
-
-
Citace:
Původně odeslal
Luk(y)isek
Tak na vetsinu mosfetu mam Zalman pasivy,ktery maji velmi dobrou teplovodivou samolepku.Drzet to tam bude urcite,hlavne po nejake dobe (dnes jsem sundaval z X1950Pro ty Zalman pasivy a musim rict ze jsem mel co delat abych je sundal,jeste ted me boli prsty z paceni ;)).
No a na ty mosfety ktery jsou v uzkem miste (kam se nevejdou ty Zalman) dam tyto:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=25928 (pokud by tam nahodu nechtely drzet,tak mam doma asi 2ks tech samolepek od Zalmana).
V zadnym pripade ale nebudu pouzivat vterinove lepidlo,to by byla fakt magorina,ktera by tam zustala uz naveky.To bych spis poridil teplovodivy lepidlo,ale s tim jsou take problemy.
Nezda se to,ale ta samolepka to fakt udrzi...
koupil sem ty medeny zalmany a postupne vsechny odpadaly - tak sem je pridelal normalne lepidlem... doporucuju pocitat s odpadnutim a rovnou si koupit nejakou termo lepenku at nemusite lepit vterinakem ;)
-
Citace:
Původně odeslal
Poofy
koupil sem ty medeny zalmany a postupne vsechny odpadaly - tak sem je pridelal normalne lepidlem... doporucuju pocitat s odpadnutim a rovnou si koupit nejakou termo lepenku at nemusite lepit vterinakem ;)
jj,koukam na ne a hned mi bylo jasny ze asi nebudou moc drzet.Njn,neni to Zalman,ten ma tu termo lepenku hodne dobrou a jen tak to neupadne.Kazdopadne tady nejakou tu lepenku od Zalmanu mam,tak to muzu pridat jeste na ty medeny TT a melo by to drzet OK (snad)
-
3 Příloh-a(y)
Tak mam na te Inno3D Zalmana VF-1000 + vsechny pasivy kam se maji dat,ale jsem asi v r*ti...
Nechapu jak je to mozny,ale proste i na default takty mi po par minutach hrani Crysis vyskoci pres obraz ty cerveny pruhy (jak jsem psal uz nekde vyse) a PC zatuhne.Pritom teploty jsou v pohode - zatez max. tak do 55-60°C kdyz to prezenu a teplota okolo GK cca 45°C.Drive s origo chladicem to bylo okolo 80°/65°C.S origo chladicem jsem hral cca 2 hodiny naprosoto bezproblemu,takze nechapu jak to ze to ted pada.No mozna chapu,ta DFI SLI-DR me uz fakt pekne s*re,protoze stoji fakt za ho*no :mad: Bude to mozna zpusobeny tim,ze mam hned pod GK cipset a na nem HR-05 SLI,ktery je tesne pod grafikou a shodou okolnosti pod napajecimi mosfety.Nevim ale jestli je to ta pricina.Dalsi problem na tyhle desce je ten,ze je chladic CPU tesne nad GK,takze ji nejspis ohriva jeste zezhora.Ale kdyz jsem na ruznych mistech zkousel teplotu prstem,tak jsem nikde necitil nijak vyrazne paleni,proste byla GK jen teplejsi.
Uz aby byly penizky na ten Intel a tim padem novou luxusni desku.Bud to prejde a nebo bych musel nejspis asi zkusit poridit Accelero S1 (ktery by tam pak vlezl OK) a ten to treba uchladi - hlavne okoli,cili mosfety.
Nevim,proste to nechapu jak to ze to pada.Kdyztak mi zkuste nejak poradit,ale vidim to asi beznadejne... :( Kde by jen mohl byt problem.
Tady jsem vyfotil jak/jaky tam mam ty pasivy na mosfetech (prominte kvalitu,nemam u sebe fotak,takze foceno jen mobilem).
-
Citace:
Původně odeslal
Luk(y)isek
Tak mam na te Inno3D Zalmana VF-1000 + vsechny pasivy kam se maji dat,ale jsem asi v r*ti...
Nechapu jak je to mozny,ale proste i na default takty mi po par minutach hrani Crysis vyskoci pres obraz ty cerveny pruhy (jak jsem psal uz nekde vyse) a PC zatuhne.Pritom teploty jsou v pohode - zatez max. tak do 55-60°C kdyz to prezenu a teplota okolo GK cca 45°C.Drive s origo chladicem to bylo okolo 80°/65°C.S origo chladicem jsem hral cca 2 hodiny naprosoto bezproblemu,takze nechapu jak to ze to ted pada.No mozna chapu,ta DFI SLI-DR me uz fakt pekne s*re,protoze stoji fakt za ho*no :mad: Bude to mozna zpusobeny tim,ze mam hned pod GK cipset a na nem HR-05 SLI,ktery je tesne pod grafikou a shodou okolnosti pod napajecimi mosfety.Nevim ale jestli je to ta pricina.Dalsi problem na tyhle desce je ten,ze je chladic CPU tesne nad GK,takze ji nejspis ohriva jeste zezhora.Ale kdyz jsem na ruznych mistech zkousel teplotu prstem,tak jsem nikde necitil nijak vyrazne paleni,proste byla GK jen teplejsi.
Uz aby byly penizky na ten Intel a tim padem novou luxusni desku.Bud to prejde a nebo bych musel nejspis asi zkusit poridit Accelero S1 (ktery by tam pak vlezl OK) a ten to treba uchladi - hlavne okoli,cili mosfety.
Nevim,proste to nechapu jak to ze to pada.Kdyztak mi zkuste nejak poradit,ale vidim to asi beznadejne... :( Kde by jen mohl byt problem.
Tady jsem vyfotil jak/jaky tam mam ty pasivy na mosfetech (prominte kvalitu,nemam u sebe fotak,takze foceno jen mobilem).
Uz jsem se s Tebou o tom bavil po icq, zkus dat jine ovladace. Ja jsem mel na svym Zotacu 8800 GT + Accelero S1 + 2*12cm fan (pasivy i na regulatorech, takze teplotama to nebylo) na stejnych ovladacich jako Ty (tj. FW 169.21) s default taktama problem s padanim (uplne stejne priznaky jako Ty - tj ty ctverecky a pak to zatuhlo). Ale delala mi to jenom jedna hra, konkretne PES 2008. Dal jsem tam FW 169.28 a za posledni tri, ctyri dny intenzivniho hrani mi to neudelalo ani jednou. Mozna je to predcasny usudek, ale za pokus to stoji.
A nebo je zde taky varianta (a to ta nejneprijemnejsi), ze grafika bude muset na reklamaci :(
-
Citace:
Původně odeslal
Luk(y)isek
Jak uz jsem psal presne tento problem mam na svem vadnem gigabyte ...
Zkus podtaktovat pameti na 1800MHz ... a teplotama to NEMA nic spolecneho ..
-
Citace:
Původně odeslal
svaca
Jak uz jsem psal presne tento problem mam na svem vadnem gigabyte ...
Zkus podtaktovat pameti na 1800MHz ... a teplotama to NEMA nic spolecneho ..
Tim bych si nebyl tak jisty...Nahodil jsem zpatky zase origo chladic a cca hodinu jsem hral Crysis bezproblemu.Predtim to tak do 15-20min padlo.Cili to znamena ze se tam musel nejaky napajeci mosfet prehrivat.Vidim to spis na ty 3 co jsou pod sebou,mam na tom (mel jsem) ten medeny mensi pasiv,takze kdyz je kousek od toho jeste ten varici cipset,tak myslim ze to na to melo vliv.Pritom teploty byly v zatezi max. do 60°C a okoli tak do 45°C,otacky jsem mel v podstate na minimum.Ted s default chladicem to melo pri Crysis cca 78°C a okoli 65°C.Ale ten ventilator je hned nad tema mosfetama,takze to jeste jaks taks zvlada asi uchladit,proto to nepada.Zacne to padat az kdyz grafiku nataktuju.S tim Zalmanem to padalo bohuzel na default,i kdyz je to divny,protoze hodne lidi ma tenhle chladic na 88GT a slape to OK.Proste urcite na to ma vliv ten blizky cipset desky.
EDIT: Asi si budu muset pockat az bude nova deska (ABIT IP35 Pro),kde bude dostatek mista okolo GK a pak to budu muset zkusit znovu.Nebo projistotu Zalmana poslu dal do sveta a poridim Accelero S1 + 12cm FAN ktery bude rovnou ofukovat ty mosfety s pasivama.Ted bych tam diky ty desce Accelero nenarval :mad:
-
Jede ti OK 3dmark 2006 ? v loop ? Me to totiz delalo i po hodinach ... ale treba je to tedy u tebe opravdu ten problem s tim chlazenim ....
-
No jeste predtim nez jsem zkousel Zalmana jsem testoval 3DM03 a tam to na zakladni takty padlo ve druhym testu.Ale vsechno ostatni slapalo-3DM05, 06, Crysis (ale ten 3DM03 byl asi ovladacema,hodne lidi mi rikalo ze jim to delalo to samy).A myslim ze Crysis je velmi narocny na to,abych to tim moh testovat.S def. chlazenim na def. takty jsem hral Crysis asi neco malo pres 2h a no problem.S Zalmanem po 15-20min to padlo.Nahodil jsem zase def. chladic a hodinu jsem hral v poho.Pak jsem to sam vypnul.Ale to uz jsem psal...Myslim ze to je proste nejaky dost topici mosfet a jak je blizko nej ten cipset od MoBo,tak to Zalman na takovou dalku nemuze uchladit.Ten def. chladic ma ventilator prave hned nad nimi,tak to slape.Pokud jsem taktoval,tak to padlo,ale treba po 30min nebo nekdy i driv.Myslim ze to bylo asi fakt prehratim,protoze to pada tak divne,ze kdyby karta byla KO,tak by to bylo treba hned,popr. za nejakou mensi dobu,ale ne takhle vselijak nemozne...
-
Citace:
Původně odeslal
Luk(y)isek
No jeste predtim nez jsem zkousel Zalmana jsem testoval 3DM03 a tam to na zakladni takty padlo ve druhym testu.Ale vsechno ostatni slapalo-3DM05, 06, Crysis (ale ten 3DM03 byl asi ovladacema,hodne lidi mi rikalo ze jim to delalo to samy).A myslim ze Crysis je velmi narocny na to,abych to tim moh testovat.S def. chlazenim na def. takty jsem hral Crysis asi neco malo pres 2h a no problem.S Zalmanem po 15-20min to padlo.Nahodil jsem zase def. chladic a hodinu jsem hral v poho.Pak jsem to sam vypnul.Ale to uz jsem psal...Myslim ze to je proste nejaky dost topici mosfet a jak je blizko nej ten cipset od MoBo,tak to Zalman na takovou dalku nemuze uchladit.Ten def. chladic ma ventilator prave hned nad nimi,tak to slape.Pokud jsem taktoval,tak to padlo,ale treba po 30min nebo nekdy i driv.Myslim ze to bylo asi fakt prehratim,protoze to pada tak divne,ze kdyby karta byla KO,tak by to bylo treba hned,popr. za nejakou mensi dobu,ale ne takhle vselijak nemozne...
no ja nevim, podle meho je to otazka zda to DFI prehriva. Me to taky fouka na 8800GT, mam tam originalni aktiv (na chipsetu)na 3000 ot/min. Karta jako takova mi nepadla ani jednou na artefakty, dokonce ne ani na 700/1750/2046. teploty mam v zatizeni procak 50, ve skrini 60, chipset 70. graficke cidlo na GPU ukazuje teplotu po 3-5 hodinach v crysis i 80. A no problem s teplotami.
-
Citace:
Původně odeslal
Guide-Bot
no ja nevim, podle meho je to otazka zda to DFI prehriva. Me to taky fouka na 8800GT, mam tam originalni aktiv (na chipsetu)na 3000 ot/min. Karta jako takova mi nepadla ani jednou na artefakty, dokonce ne ani na 700/1750/2046. teploty mam v zatizeni procak 50, ve skrini 60, chipset 70. graficke cidlo na GPU ukazuje teplotu po 3-5 hodinach v crysis i 80. A no problem s teplotami.
No tak vis co,ja mam ty teploty vesmes stejny jako ty,hlavne na GPU a taky mi ta karta po takovy dobe nepadne.Ale jak ji pretaktuju,tak jo.A kdyz jsem dal Zalman VF-1000 se kterym byly teploty o poznani lepsi,tak to padlo treba do tech 20min.Me fakt prijde jako by se tam prehrival nejaky ten napajeci mosfet,protoze jinak to neni mozny.Uvidime,bud tam potom az bude nova deska zkusim dat Accelero S1+12cm FAN a nebo tu grafiku poslu dal a poridim nejakou jinou.Jako s def. chladicem a s def. takty problemy nejsou,jen se to s def. chladicem nesmi taktovat,to to pak proste hreje jeste vic a uz to neutahne.
-
Inno3D GeForce 8800GT 512MB (PCIe) CENA S DPH 5 758 Kč - momentálně skladem
http://www.powercomp.cz/komponenty/i...e-8800gt-pcie/
-
5 Příloh-a(y)
tak doplnuji jeste fotky, tentokrat z fotaku. 1280x960.
-
Gigabyte unveils Voltage Gear Overdrive, Gamer HUD, and 8800GT with new cooler
Citace:
We have reported Gamer HUD before. In those time we think other brand’s 8800GT flashed with Gigabyte’s bios can also use the applications. But now Gigabyte adds a power control chip on the card and it made our idea become impossible.
The chip is called “Voltage Gear Overdrive”. With the chip and the software Gamer HUD, users can adjusting the GPU voltage for 3D gaming, or save some powers from the electtricty intensive 8800GT.
Gamer HUD comprises 3 parts:
1. eXtreme: raise GPU voltage.
2. Dynamic power saving: save power when user don’t run 3D applications.
3. Ultra Durable 2: let GAMER HUD can work under more stable environment.
Expreview
http://i28.tinypic.com/k9xf1u.jpg
http://i26.tinypic.com/9ko6xl.jpg
http://i29.tinypic.com/261fbc3.png
-
Vyzera to super, len co uz s toho ze vacsina to tu uz ma kupene, a tato verzia bude aspon na SK nezohnatelna... :( a ten chladic vyzera dost biedne na to aby to uchladil pri tych taktoch :)
-
Mám tuhle verzi grafiky(možná ne s tím čipem, se ještě budu muset mrknout), ale ten zalman to neuchladí ani na 700/1715/1840(uvádí se 1900, ale já mám skutečně 1840), což je OC z výroby, takže bych to na těch 800 na jádře fakt neviděl reálně, možná tak pár minut. Já mám při záteži teploty těsně pod 80, a to větrám kromě toho co je v podpisu ještě 2x120mm(in+out),1x80mm(out) a 1x250mm(in)(a netvrdím, že je to tiché:D)
Edit:blbě napsaný takt shaderů, pokud to nemám blbě v podpisu.
-
V techto dnech by mi mela dojit karta Asus EN8800GT/HTDP 512MB a chci se zeptat jestli ji nekdo ma a jake s ni ma skusenosti hlavne co se tyka chlazeni teto karty.Prej se da dobre taktovat ale pokud nema poradne chlazeni tak dela karticka problemy.Pokud ji nekdo ma a pouziva s jinym chlazenim nez je ten origo tak at sem napise sve teploty a skusenosti s touto kartou.
-
asus má dvě rozdílné verze 8800GT - s původním referenčním stock chladičem a potom s chladičem GLACIATOR FANSINK. Mám tu s Glaciatorem.
Výhody- poměrně tichý a účinný chladič (oproti stocku)
Nevýhody-magoři z asusu dodali na tuto kartu nestandardní monitorovací čip-zatím nic Ti nepřečte teploty GPU (prý poslední asusácký smart doctor v 5.08 - mně nejde. Uživateli Tnema prý jakž takž funguje). Kablík chladiče je navíc dvoužilový, tedy i konektor - bez pájení nepoužiješ jiné typy chladičů.
Mám na ní paměťové čipy Quimonda, které mají problémy s přetaktováním (ale ty jsou na většině 8800GT).
Pokud tedy nechceš měnit chlazení, mohl by být asus dobrou volbou (mně teda sere i ten monitorovací čip).
-
Tak ale to mas pravdu,,bohuzel ty sis asi koupil TOP verzi ktera ma tento chladic...
http://www.czechcomputer.cz/product_...1004F1893.html
Ja mam obednanou tuhle http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=50814
-
není to TOP verze. Označení je EN8800GT/G/HTDP/512M. Liší se jen v tom "G" (asi Glaciator).
Btw-teploty to zobrazuje.
-
http://www.nc.cz/?cls=stoitem&stiid=13090 proc je tu uvedeno s /G/ kdyz ma referencni masku
ja to beru podle tohoto odkazu
http://www.czechcomputer.cz/product_...=50814&artno3=
jina karta neexistuje a ty musis mit zakonite tu s tim kulatym vetrakem...nejlepsi bude kdyz sem hodis fotku tve karty
-
krámu (nc) nevěř - mají tam blbej obrázek (stačí si projet stránky výrobce)
jasan, kartu mám s kulatým chladičem GLACIATOR FANSINK
Karty s tím "kulatým" chladičem dělá Asus jak TOP, GT 1024,512, 256MB i 8800GS. Podle všeho se odlišují "G" v názvu.
tady máš k problému víc http://vip.asus.com/forum/view.aspx?...age=1&count=60
je tam i obrázek té grafiky
-
Mam obednanou tuhle http://www.czechcomputer.cz/product_...40037BA7A.html a potvrzenou castku.Pokud by mi doslo neco jineho nez je v popisu tak ji to proste vratim...