Jedete už někdo s GTX na win vista? Instl jsem tam nejnovější forcewary 100.59 který by už měli mít podporu vist ale při ratingu grafiky mě vista vyhodí docela slušných 1.0 bodů. Je to vina ovladačů? nevíte?
Printable View
Jedete už někdo s GTX na win vista? Instl jsem tam nejnovější forcewary 100.59 který by už měli mít podporu vist ale při ratingu grafiky mě vista vyhodí docela slušných 1.0 bodů. Je to vina ovladačů? nevíte?
Tak to nevim, me to po refresh nahodilo nove skore.
Mimochodem 320MB GTS v 3DMarku
http://www.xtremesystems.org/forums/...d.php?t=133033Citace:
10012 @ E6300 2.8GHz card clock @633/1984
A taky se zda, ze 320MB verze maji 1.1ns pameti oproti 1.2ns u 640MB verze.
kua je to možný, sou normální ??
Bo to bude stejný počáteční záchvat jako u X1900XT ty měli myslím taky zpočátku 1,1 a pak 1,2 pokdu se nemýlím.
Edit: takys jim to sem mohl hodit M., http://img205.imageshack.us/my.php?image=img1747vm4.jpg
No ani nemohl, protoze v dobe kdy jsem to postoval, tak xtremesys forum nejelo :)
ASUS EN8800GTX AquaTank/HTDP/768M
http://www.vr-zone.com/?i=4625Citace:
Users have always demanded greater performance while retaining a cool temperature for their graphics cards. ASUS answers this need with the new ASUS EN8800GTX AquaTank/HTDP/ 768M graphics card. With an innovative all-in-one watercooled module, this graphics card is able to push performance by 11% and still be 12°C cooler than generic GF8800GTX cards.
http://resources.vr-zone.com//newspi...00GTX_9_H1.jpg
Geforce 8800 GTS 320MB naked, tested
http://www.theinquirer.net/default.aspx?article=37553Citace:
WE HAD a chance to take the cooler off one of the Geforce 8800 GTS 320MB cards and do some basic benchmarketing. The card we tested worked at 500MHz core and 1600MHz memory but some manufacturers might have the faster clocks.
The NDA about this card expires on Monday but why shouldn't you read about it today?
NVIDIA GeForce 8800GTS 320MB reviews
- Anandtech
- Bjorn 3D
- Firing Squad
- [H]ard|OCP
- HEXUS
- PC Perspective
- The Inquirer
- Tweak Town
škoda tých prepadov vo výkone, niekedy
to je síce pravda ale takto sa tá karta vlastne neoplatí :)
baví me sa o verzii 8800GTS 320MB
a o tom že má dosť velké prepady vo výkone...oproti 8800GTS 640MB
U her ktery nevyuzijou 512MB pameti je skoro stejne vykona i s AA a AF.Jako treba G3, raibow six vegas, oblivion.
Ale treba CoD2 nebo Company of heroes toje katastrofa...ten propad je obrovskej.:( .Nekdy dokonce vice jak 100% a to uz je sila.
8800GTS 320MB Pencil Voltage Mods
http://www.vr-zone.com/?i=4641Citace:
Unfortunately for GPU core voltage, due to the small resistance of the resistor, it is quite impossible to tune voltage with a pencil mod. You will need to solder a 500 ohms Variable Resistor to the spot marked and hook the other leg to any grounded spot. Set VR at Maximum Resistance and tune down resistance to increase voltage.
Ok, so you got this at your fingertips, simple stuff really, now just dump plenty of cooling onto the card and I'm quite sure you will see a substantial increase in overclocks. Eventually, this card is modified the exact same way as the original 8800GTS 640MB.
Všichni majitelé GF8800 vědí jak horká je to karta a dost tepla vyprodukuje i v idle režimu a naneštěstí je konstrukce chladiče jaká je...tzn že část horkého vzduchu karta vyfukuje průduchy zpět do skříně pod sebe (to neplatí pro BTX,tam je to opačně) a větrák zpětně nasaje teplý vzduch, čímž se chlazení karty stává méně efektivní...teplota se zbytečně zvyšuje a ohřívá se vzduch v celé skříni...to má i další dopady. Existuje jedno prosté a řešení a elegantní řešení, které jsem objevil na zahraničních forech.
Pokud máte pod kartou volnou pozici (záslepku), tak stačí instalovat slotový ventilátor co odsává teplý vzduch od karty ven ze skříně.
http://img295.imageshack.us/img295/610/dscf0922lr9.jpg
Efekt je znatelný, nejen že se sníží příjemně teplota karty, ale i teplota vzduchu ve skříni. Investice do cca 200,-kč.
např.něco takového..
http://www.thermaltake.com/product/D...2426/a2426.asp
http://www.thermaltake.com/product/D...2375/a2375.asp
Určitě pomůže i demontáž záslepky těsně pod kartou, aby mohl unikat horký vzduch ven, popřípadě ho usměrnit nějakým windtunelem domácí výroby :)
Odkaz na celé téma v angličtině http://www.hardforum.com/showthread.php?t=1121688
Zle to napisal. Proste verzia 640 ma viac ako o 100% vyssi vykon ako 320ka
Jednoduše řečeno, je to zas marketingovej tah, jak prodat "levnější" kartu a přitom ji sprznit. Na grafiku téhle výkonové kategorie by se slušelo min 512MB, jinak její potenciál zůstává nevyužitej... a je směšné číst recenze kde upozornují jen na ty grafy, kde je na tom karta dobře. Do budoucna je to velkej hendikep, když už dám za grafiku kolem 9-10tis.
Pozrel si si tie test dokladne? V niektorych hrach je rozdiel radovo niekolko percent (=zanedbatelny) tak aky marketingovy tah?
Ano,viděl jsem všecky...taky ani nepíšou jaké nastavení použili ve hře,,,např velikost textur a podobně. Logicky většina lidí kouká na max. FPS a bodíky ve 3Dmarku, že....jenže v praxi je důležité spíš minimální FPS a plynulost samotné hry. Nové hry(a hlavně ty budoucí budou) jsou právě o velikosti operační a grafické paměti, která, pokud je jí dostatek, ti zajistí plynulej běh s maximálním nastavení detailů. Neni nic horšího, než poškubávajicí hra, i kyž máš ten "nejnovější" HW. Věř, že jakmile doje na MAX detaily + vysoké AA/AF v 1280x1024 a vyším, tak prostě pamět nebude stíhat. Budou tam propady v min FPS daleko větší, popř. se projeví pocukávání. Nikomu nevyvracím, že to na dnešní hry stačí, ale je to jako bych na závodní speciál nacpal běžný pneumatiky.
A jak jsi správně napsal, "jen v některých" je rozdíl zanedbatelný a speciálně na Oblivion s Hi-res balíčkem textur to opravdu nestačí.
Hallo mozete niekto potvrdit tuto tabulku. Ci to nie je fejk. Lebo je tam vela zaujimavych poloziek.
Problemem podle me je, ze vetsina recenzi zacina na nejnizsim rozliseni 1600x1200, coz je rozliseni, na ktere spousta lidi se 17/19 LCD (a i 20-22" wide lcd) nedosahne. Co jsem bezne proletel recenze, tak snad jen FiringSquad testuje vse i v 1280x1024 a tam rozdil mezi 320MB a 640MB temer neni. Budouci hry, to je otazka, ale vazne nebudou na tehle karte v 1280x1024 pouzitelne chodit? Ma smysl si kupovat 640MB verzi karty, kdyz ji clovek na svem monitoru nevyuzije (a az to bude potreba, budou takove karty cenove uplne jinde, tedy klasicke dilema upgrade)?
no rozdiel je tuším 1500sk ... tak každý uváži či mu to stojí zato...
podla mňa tie prepady neveštia nič dobré...
inak väčšina tých recenzií porovnáva OC 320MB vs 640MB ale bez OC hm...
jo a hlavne tá 320 je takmer vždy pomalšia...ja viem že ,5 - 1 fps je nič ale...
podľa mňa má tej ramky málo...
No jen jsem vyjádřil svůj názor, je na každém co preferuje, já si nekupuju kartu za 10tis abych na ní hrál hry na medium detaily, chci max. kvalitu a plynulost a to i u her které přijdou třeba za půl roku, pokud je to možné a mužu si to dovolit. Nejsem tak bohatý, abych si kupoval levné věci a ani si nekupuju ty nejdražší, to je moje kredo.
Pamet neni jenom o rozliseni a AA. V budoucich hrach, az budou standardne vyuzivat detailnejsi textury (uvedomte si, ze mate napriklad 1xdiffuse, 1xspecular, 1xDOT3...normal mapa, 1xalpha a to nepocitam ruzne efekty blendovani vice materialu dohromady, potom tolik cubemaps, kolik mate stinu x pointlights, resp shadow mapa pokud nepouzivate point lights). Az budou hry naprosto standardne, tedy az to dovoli vykon, pouzivat tyhle efekty, tak bude 320MB hranicnich i bez AA. Je to videt na modernejsich hrach. A 8800 uz ma dostatecny vykon, aby to vice/mene zvladla, takze davat 320MB k tomuto chipu je do budoucna o nicem. Nicmene, NV i ATi vydavaji nove generace skoro kazdy rok a na rok dopredu by to melo, az na vyjimky jako Crysis, stacit :)
Jasne to chapu, jen jsem psal, ze takove recenze (test jen 1600x1200 nebo 1920x1200 a vic) se mi nezdaji kompletni. Grafika to neni buhvijaka, ale pomer cena/vykon je dle meho nazoru stanoven hodne slusne; i presto ze takove recenze kartu srazi hodne dolu, coz je sice fakt, ale vyplatilo by se ji testovat i v rozliseni nizsim a doporucit ji pro majitele mensich lcd, ze ano ;-). Ja osobne mam psychologicke maximum okolo 8000,- za grafiku, vic proste nedam :-)
Ted tedy mimochodem stejne nevyslo nic, kvuli cemu by bylo nutne grafiku vymenit a jak to bude do budoucna - to se tezko odhaduje...
Pokud za rok vyjde neco, kde proste 8800vka s 320MB zvladat plynule nebude, tak se urcite vyplati ji prodat a koupit neco lepsiho a jsem si jisty, ze to cenove vyjde nastejno, jako kdyz ted koupim drazsi 8800gts se 640MB (jen za rok ta upgradovana grafika bude urcite lepsi).
Snad už rozumný review:
http://www.madshrimps.be/?action=get...34&articID=543
pokud si jiz nekod zakoupil/ zakoupi LEADTEK 8800GTS 320 MB, ktera default jede 500/1600, leadtek uvolnil od 13/2/07 do 13/3/07 specielni oc-bios, ktery kartu nakopne na 540/1680.
ftp://ftp.leadtek.com.tw/graphics/PX8800GTS-320M-OC.rom
vim ze karta pujde vis, ale pisu to zde jako zajimavost.... ze by to nekdo chtel zkusit.
EDIT:
tak ted koukam na GTX, kde neco takoveho uz probehlo a stahnout se jiz oficialne neda, je tam uvedeno service ended. melo jit o OC na 648/1890 biosem.
Neni prece zadny problem si takty v BIOSu Nibitorem upravit a flashnout zpatky sam. Ja jsem si takhle upravil a flashnul BIOS na sve 8800GTS na 675/2000 MHz...
Nibitor je idealni utilita pro overclokcing spolu s nvflashem. Ja jsem si nahral novy bios takze ted bezi na 540/1680. Jde to flashnout i pres win. Pomoci nibitoru otevrete novy bios a zmenite Subsytem ID na 2AB2 z 2AB3 a ulozite. Potom v prikazovem radku spustite nvflash s parametrem nvflash jmenonovehobiosu.. podotykam ze jsme pouzil nvflash ktery mi bezi ve winech (http://bod.wz.cz/nvflash.zip) a je to. v 3d marku mam 9080 bodu !
EDIT: pro me je strop 600/1800 MHz.. zkusil jsem i tech 675/2000 ale seklo se mi to u obrazovky prihlaseni-cerna obrazovka. Nastesti se mi podarilo v rezimu VGA to dat zpatky na 600/1800
..nechapem preco by som si mal flashovat bios, ked je jednoduchsie kartu nataktovat.
Staci v riva tuneru zaskrtnout aby si karta pamatovala pretaktovani a nemusite nic flashovat;) .Staci 1 zvolit takty a uz naporad ji mate pretaktovanou nechapu naco flashovat bios...
Poprosim o radu pri vybere znacky karty pre 8800GTS 640MB. Nezalezi mi na cene, ale ide mi skor o dobry vykon, pretaktovanie, aby nebola prilis hlucna. Mozno je to tu niekde aj rozoberane, ale fakt by som nezvladol prest tych 30 stran... Budem rad aj ak mi posle niekto nejaky odkaz...diki moc.
majú rovnaký dizajn, stále, pokial nekúpiš s vodníkom...
takže skorej by som mrkol na cenu...
gigabyte, msi, asus...
oc je prakticky rovnaké od 600 - 650 jadro +- a približne 2GHz pre ram +-
teploty 60idle - 80load
hlučnosť sa mi zdá OK...vetrák neprkročí 1500/min
myslím ťe EVGA robí niečo ako extra (ACS30ale pri bližšom pohlade sa mi to javý iba ako vymenený kryt na org chladiči :o
Karty jsou prakticky identické, spíš koukej co nabízí výrobce navíc (bundle) a na cenu. Např. ASUS má mimo jiné utilitku SmartDoctor, kterou se poměrně pohodlně daj nastavit urovně otáček ventilátoru podle teploty, něco podobného má i Gainward (ExpertTool).
mozno trochu OT ale chcem sa spytat ci ma zmysel na moju zostavu davat 8800GTS 320Mb..
THx
určitě má, nebál bych se toho vůbec, zdroj to utáhne v klidu
..
Tak uz ji mam doma, mrsku jednu:) Je to MSI GeForce 8800GTS 320MB OC..
Predne me hodne prekvapil vetracek..je krasne tichej!:) Ten LeadTech 7600 byl strasnej bzucak!.. A vykonove je to urcite lepsi.. i kdyz jsem cekal trosku vetsi narust vykonu .. V 3D marku 05 jsem mel s predchozi kartou cca 6000bodu a ted 8500.. Hry jsem zkousel zatim jen dve (Gothic 3 a Hitman:BM) a klido by tom mohlo letet vic.. Obzvlast ten Gothic! - nastavil jsem vse na max a rozliseni 1024x786 - dam naloadovat level a cekal jsem tak 3min nez sem byl ve hre:( A plynulost hrani byla taky zvlastni.. Kdyz jsem stal na miste a rozhlidl se, tak to svistelo krasne, ale jak jsem se rozbehl, furt hrabal z disku a potrhavalo se to:( .. Prijde mi ze me mozna brzdi disk..nevim. Hitman jel pekne, ale na to ze uz je to nejakej patek stara hra, tak bych cekal ze uplne poleti! ..ale jak jsem vyprovokoval vetsi prestrelku, dostal jsem se tak na 15fps :( (nastaveni vse na max -AAF2,AA4 a roz. 1280x1024) -drivery- ty co byly na CD
Mno...verim ze to jeste doladim..jdu cerpat informace..
No na takovou kartu uz by taky chtelo ji prikrmit nejakym lepsim procesorem (hlavne treba v tom nizkem rozlisenim), nebo PentiumD pretaktovat nekam ke 4GHz... ;-)
hmmm...mam tiez tu MSI 8800gts 320 HD-OC a v 05 marku mi to hodilo bez OC 15500 bodikov (E6400@3,2Ghz) ...
Inak z original FW97.92 to nejak blbne...vsetko ide krasne plynulo a zrazu mi fps klesne na 1/3 ...napr. v TES4 zo 100 na 35fps a to je dost citit...potom pomoze alt+tab ...ale takto si to nepredstavujem:(
Takisto to robi vo Fearovi combatovi, Coh ... teraz skusam original od MSI 97.44 ..uvidime ake budu
Zdravim..
tak jsem testoval a je to naprosta pohoda:) .. Ten Gothic3 je fakt nejaky psycho, ale na to kaslu..Mel jsem trosku zaprasenej komp, udelal jsem cistku a hned to vali o poznanio lepe:) Vsechno co jsem zatim zkousel slo nedherne v rozliseni 1280x1024.4AF.4AA.HDR a proste vse na FULL!!.. Testoval jsem CompanyOfHerose, TestDriveUnlimited, DarkMessiash apod.. Vsechno vypada opravdu dokonale a bezi to jeste liip:) Hlavne ten TestDrive..kdyz valite 200 ve svoji audine a mysi se kouknete ze sveho 3D kokpitu z okenka, uz to nema do reality moc daleko!!:)
Za ty prachy je to opradu delo!!!
p.s.: Ja ji kupoval za 9200, ale ted jsem koukal na JSC a tam maj toho LeadTecha za 7900!!! .. a to uz je fakt parada:)
to nebolo teba ale mtexovi, ale nevadí :)
mno, pokiaľ nemáš pokles výkonu na 1/3 a pod. tak sa tým nemusíš zaoberať ;)
2crux: je to mozne, ja som stare po 7900 len odinstaloval... som si povedal, ze vzdy to fungovalo a mozno tam bol problem...
teraz ked som daval tie 97.44 od msi tak som v nudzovom precistil aj registry...uvdim, dnes ju musim podusit v oblivione alebo combatovi (len niektore mapy)
ak nepomoze, tak reinstal win ...mozno este skusim tie 100.95 pre win XP
Furt se kocham tim co ta karta dokaze vyrenderovat!!:) To uz je fakt pokoukanicko:)
Jen tak na ochutnavku: ..
http://img440.imageshack.us/my.php?image=racewn0.jpg
http://img337.imageshack.us/my.php?image=gtec0.jpg
..vytipany ze hry (1280x1024 +FULL detaily) a bezi to naprosto plynule..fraps ukazuje 55fps!:)
To mozna ano..ale za prve pochybuju ze to poleti takhle rychle a za druhe obe zminovane karty jsou cenove vys nez GF8800.. Podle me tato karta patri do kategorie "vyssi mainstream" od chvile kdy cena poklesla pod 10000,- ..
http://www.czechcomputer.cz/cat_tree...CnVidia%5C7800
http://www.czechcomputer.cz/cat_tree...%5CATI%5CX1800
G8800
http://www.czechcomputer.cz/cat_tree...th_order=Price
v podste sú dnes 2 možnosti X1950Pro alebo 8800 :)
a čo tak niečo takéto:
1280x1024, max. detaily, HDR, 4xS, TSSAA, 16xAF:
http://img517.imageshack.us/img517/226/tdu5nf2.th.png
;-)
Zdravim, do novej zostavy mi nakoniec putovala MSI 8800GTX...cudoval som sa preco ma defaut takt 610, 2000, no vsimol som si dnes na krabici z karty, ze je to OC Edition...tak fajn, no aj tak by som ju chcel testnut ako ide taktovat, no rad by som najprv pridal napatie na chipe karty, ale akosi to neviem nikde najst, ani v biose ani v utilite nTune, nevite niekto kde to najdem?....Co som pozeral na predvolene mody oveclokingu v control panely tak ten najvyssi (Commander) ma frekvencie az 671, 2100...fuuu, neni to nejak vela?...Ten VGA voltage je napr. v utilite Dual Core Center, no tam akosi nefunguje, taktiez tam nefunguje par inych veci(prepinanie na taktovani dosky, zvys. ot. ventilatorov...atd)..poradte
2 radone: u nvidia karet (alespon co znam 6, 7 a 8xxx serie) nikdy neslo menit voltaz pres soft, jedine upravit PCB (pencil mod, vodivy lak, preletovani odporu apod.). to same plati pro 8800.
Vůbec neni pravda. Nqa všech kartách na bázi NV40 šlo měnit voltáž úpravou biosu, a když někdo chtěl ze svý 6800LE třeba udělat 6800ultru, tzn přetočit jádro třeba až k 450mhz, musel to udělat, protože default voltáž LE je 1,1v a ultry 1,4v. Jinak nastavit lze až 1,5v. A na OC to bylo opravdu dost znát. U jedný LE jsem se s jádrem dostal na 345 bez
toho a potom na 430. A podobně tu fungovalo na všech GF6/7 kartách, G80 to musí umět taky, spíš ten bios ještě nikdo moc do hloubky neprovrtal.....
no na GF78 to ide už iba z 1.4 na 1.5...
a u GF79 tuším ani to
potom už iba HW...
ale na GF6800 to išlo celkom v slušnom rozpätí...
Zdarvim, nainstaloval som najnovsi ovladac 97.94 na MSI 8800GTX a akosi mi to nejde teraz v nTune vobec taktovat, takisto ani v DualCoreCentre nie....Nemam ani Control panel, ten som skusal najst niekde na nete, no nepodarilo sa. Mam zvlast nainstalovat Control panel z original CD?...
ja mel 6800GT a nejak jsem nepotreboval menit napeti, tudiz jsem si toho nevsiml. LE a Ultra ale mela stejne pcb, pouze mirne orezana (vypnute jednotky) s jinym biosem...tam to slo, az na detaily to byly temer identicke karty, pokud se nemylim. Jenze 7900 a 8800 rady maji svoje vlastni pcb, kde napeti ti neurcuje bios, ale soucastky na pcb. A i kdyby to slo, me by asi nebavilo flesovat bios abych mel o par fsb mozna navic, ztracet zaruku u karty za 15t, kdyz za rok je tu karta 2xsilnejsi. U levnejsich modelu bych do toho samo sel, ale neslysel jsem o nikom, kdo v pripade naflesovani spatneho biosu kartu dal do puvodniho stavu. Rad se necham poucit, pokud mate nejake informace. A dalsi vec - nemuzes zvedat voltaz kdyz tam nechas chladice co tam jsou stock. Uz tak to topi az az. To bych tam nacpal alespon vodu abych to neupekl. Dalsi investice, dalsi cas a adrenalin pri montazi...jenze kdyz uz neco udelat, tak poradne. A ne jen prevoltovat a za rok se divit ze karta uz nejede.
"ja mel 6800GT a nejak jsem nepotreboval menit napeti, tudiz jsem si toho nevsiml. LE a Ultra ale mela stejne pcb, pouze mirne orezana (vypnute jednotky) s jinym biosem...tam to slo, az na detaily to byly temer identicke karty, pokud se nemylim."
No, to se bohužel velice pleteš. 6800LE,XT a 6800 maj stejný PCB. 6800GT má jiný a 6800Ultra má taky jiný (dvojitý napájení). Ale jádro maj všechny stejný a pokud sedne i typ pamětí (nesmíš nahrát GDDR3 bios na kartu s GDDR1) tak jsou biosy i navzájem kompaktibilní. Tvá 6800GT má napětí 1,3v, kdybys jí vrazil 1,5, určitě by se ti zvedlo OC. To právě řada 7800 má stený PCB a 7900 taky. Nicméně voltáž zde jde taky SW měnit, jen zde nejsou takové možnosti. U radeonů to jde dokonce měnit za chodu a v mnohem větším rozmezí, takže pořád nechápu, proč by něco takovýho na G80 nemělo jít.
lebo sa na niečom šetrilo ? ;D
2DOC_ZENITH: aha, dik za doplneni informaci. Idealni byly atiny, treba na X1900XT (dle vlastni zkusenosti) slo sibovat s voltazi dle libosti a svedomi...nicmene prochazel jsem XS forum, 8800 rady opet jenom Vmody, nekdo zkousel vymenit hodnoty v biosu, ale nemelo to na realnou hodnotu zadny vliv. Taky si myslim, ze by to pres soft ci bios "jit mohlo", ale vse nasvedcuje tomu, ze uz dve generace to "nejde". Skoda. Treba nas priste necim prekvapi. Takove "Forceware High Voltage 110.35" by se hodily.
Za povsimnuti hlavne stoji verze driveru ;)
Příloha 3448
Obe firmy se pripravuji na prichod R600. NV zbroji novyma driverama a pripravuje 8800Ultra, ktera uz je potvrzena a je soucasti novych FW158.16, ktere budou zrejme jako prvni drivery s podporou 8800Ultra. Navic kdyz pricteme az o 30% lepsi vysledky v 3DM, tak se mame na co tesit. Jenom doufam, ze nezjistime, ze to bylo na ukor kvality. Nebylo by to prvne...
Test CellShadingu na 8800GTX s novyma FW z Fudzilly:
Citace:
In Cell shading the 97.92 does the job in 682,3311 msec and scores 403,3983 GFlop/sec. The same card, still clocked at 575 MHz for the core, but with the 158.16 drives now performs the same task in 584,9589 msec and scores 470,5480 GFlop/sec.
The third scenario included an overclocked G80 card clocked at 700 MHz, what can easily be the clock speed of G80 Ultra and the job was finished in 496,1952 msec and the card scored 554,7236 GFlop/sec.
Tak mam doma 8800GTS od Leadteku a je to neco:
- vetrak se musel upravit aby nedrncel
- OBRAZ JE NEKOUKATEWLNY !!! - uroven S3 trio 1M ve 1024x768 - HNUS
- 2x 12V napajeni - asi to bude zrat jako krava ...
Proste shit. Cim drazsi kram, tim vetsi humus. Ach jo.
Jezisi to je kram ....
Rikam si, ze neni mozne, aby ta karta mela tak humus obraz, takze odpojim digitalne propojeny LCD wide (1440x900) a pripojim klasiku (1280x1024) a vse v naprostem poradku...
To je na tom nVidia stejne tak blbe jako ATi, ze neumi udelat poradne ovladace ??? :-) Karta za 8000 co neumi udelat 1440x900 :-)
Ach jo.
Dell zverejnil špecifikácie GeForce 8800 Ultra:
http://img409.imageshack.us/img409/7...t5e3e96sr7.jpg
Zdroj: www.pcinlife.com
takt SPs by podľa toho mal byť 1.5 GHz
Ty mi nerozumis, nevim co s tou kartou je, ona da 1440x900, no problem,ale obraz je STRASNY ... Jako kdyz na 19 LCD nastavis 800x600 - takove kvalita.
1. bud je to tim rozlisenim (proste ma problemy s 16:10)
2. Nebo je to DVI vystupem ...
Protoze na klasickou 4:3 a na analogu to jede uplne normalne.
To je kram , co ?
Tak to bude asi specifickej bug ovladače. Karta je nejspíš OK, pokud pouští přes redukci DVI-VGA obraz v pořádku. Zkoušel jsi poslední forceware 158.19 ?
Jinak mužeš zkusit tenhle postup
http://forums.nvidia.com/lofiversion...hp?t21993.html EN
http://www.parabola.cz/diskuze.php?v...176805275&pg=0 CZ
ten chybný obraz je chyba ovládača... :(
ale dá sa to urobiť
nvidia control panel, display, manage custom timings, create, advanced, Timing standard, CVT reduced blank, test, exit.
nvidia control panel, display, spravovať vlastné časovanie, vytvoriť,
pokročilé, CVT znížené vymazávanie, test, exit...
ja som xcel reklamovať kartu :o
huraaa, tak konecne s novymi ovladaci forceware 158.19 ve hre Call of Juarez na WinXP vypadaji stiny na Asus 8800GTX tak jak maji...predtim se rozsypavaly stiny ze stromu apod., vypadalo to , jako kdyz prilis pretaktujete pameti...
Ahoj,
mám k 8800GTX na chvilku zapůjčenou 8800GTS. Zapojil jsem ji do druhého PCI-E, který běží na X4. Při spuštění Windows Vista se detekovala a musel jsem znovu přeinstalovat ForceWare 158.18. Po restartu mám ve správci zařízení obě karty, ale v nVidia Control Panelu můžu nastavovat fičury jen na 8800GTX.
V 3D Marku 05 mám cca. 16 000b. což mi oproti jedné 8800GTX s cca. 14 000b. připadá málo. V 3DMark03 mám cca. 38 000b oproti jedné 8800GTX s 34 000b.
Je potřeba ještě někde něco poupravit nebo nastavit?
Díky
a chces ich prevadzkovat koa SLI alebo ako dve rozne karty kvoli 4 monitorom? Lebo monitory by mali ficat v pohode , ale nie som si isty ci nepotrebujes na SLI dve rovnake karty - minimalne cip musi byt rovnaky, cize bud dve gtx alebo dve gts. Ale ruku do ohna za to nedam
karty musia byť zhodné, a na tejto doske nejde SLI ani s 8800 upravenými ovládačmi
vidis, to som si nevsimol, dexterav ma pravdu. Tvoja doska ma cipset p965 od intelu a ten podoruje Crossfire od ATI a nie SLI od nVidie. A ani nie je modnuty bios na p5b ktory by podporoval SLI, takze 2 grafiky mozes pouzit len na zobrazovanie na viacerych monitoroch
na netu jsem narazil na pěknou tabulku taktů jádra G80
G80 GPU clock generator/krystal funguje v určitých skocích (přírůstcích).
Zde je přehled "nastaveného" taktu (např. při OC) a skutečného taktu (MHz):
"nastavený"takt....skutečný takt
od-do..................core....shader
========================
509-524...............513.....1188
525-526...............513.....1242
527-547...............540.....1242
548-553...............540.....1296
554-571...............567.....1296
572-584...............576.....1350
585-594...............594.....1350
595-603...............604.....1404
604-616...............612.....1404
617-617...............621.....1404
618-634...............621.....1458
635-641...............648.....1458
642-661...............648.....1512
662-664...............675.....1512
665-679...............675.....1566
680-687...............684.....1566
688-692...............684.....1620
693-711...............702.....1620
712-724...............720.....1674
725-734...............729.....1674
735-742...............729.....1728
743-757...............756.....1728
Majitele 88GTS, jake mate teploty idle? Mi se pri zavrenem case pohybuji kolem 75°C, coz je dost teda... pri zatezi stoupne o 10°C.
(gainward 88gts, 320mb)
tak sa pozri na otacky ;) 8800vky sa drzia horuce, ale su kvoli tomu aj slusne tiche v IDLE prave ...
Presne tak, i GTX si drzi otacky slusne dole, staci jen nainstalovat RivaTuner a nastavit si defaultni otacky na vic nez 66% a neni se ceho bat, protoze ani pak neni karta vubec slyset.
I kdyz zalezi pri jake pokojove teplote si to meril, jestli mas otevreny case atd., pri zavrene case a vedrech bych se teplote vubec nedivil.
Slysim ji i na 50% ... zase tak ticha neni. Ve 3D uragan (vent. na 75%). Teplotu jsem meril vcera, pokojova byla 22°C, takze chladno celkem. Case zavreny, po otevreni case 62°C ... pritom zadni i predni vetraky, musim to poresit, vsecko jede na 5V tak pruvan nikde, ted jsem ji zkusil uplne ven z case, na stole pod zatezi 75°C.
Musim to ted psat pomalu a rozvazne, abych nedostal rovnou infarkt.
Po lonskem problemu se 7900kou, ktera mi jako spouste dalsich lidi odesla a zacala artefaktovat, jsem bohuzel az po nakupu zjistil, ze 8800GTX maji problemy s piskajicimi/vrnicimi soucastkami nekde v oblasti napajeni. A nebyl bych to ja, abych presne tuhle kartu nevyfasoval.
Takze se ptam majitelu 8800GTX: kdyz si pustite treba tu rotujici krychli v atitoolu, slysite hlasite piskani, jehoz frekvence se meni synchonizovane s tim, jak se ta krychle toci?
No vypada to ze nekdo nahore nechce abys pouzival karty od nV :). Zkusil jsem ATItool a zadne piskani. Karta mi zapiska jen pri vypnuti viz. prislusne tema. Jinak nikdy.
Tak jsem to taky zkusil, ucho jsem nacpal ke grafice a taky mi to nedělá, ale když jsem zvedal hlavu, tak mě CPU větrák seknul do ucha a zkončil jsem na šití :-?
Jezis, tak to me mrzi. Asi jsem mel napsat, ze je to fakt HLASITE, tzn. ze bys to slysel i zdalky. Doufam, ze jsi v poradku a moc dekuju za tuhle obet.
Kazdopadne kartu zitra posilam na vymenu a jsem pevne rozhodnuty, ze jestli se nekdy do CR stavi Jen-Hsun Huang, nebo jiny congolik z vedeni nVidie, tak si vezmu volno jen proto, abych mohl dojet do Prahy straslive ho kopnout do riti...
EDIT: tady to je celkem slyset, juknete: http://www.youtube.com/watch?v=wfq7cmmF_vw