co rikate na tyhle:http://www.amazon.com/Seiko-Mens-Tac.../dp/B000EIA0MQ
Printable View
co rikate na tyhle:http://www.amazon.com/Seiko-Mens-Tac.../dp/B000EIA0MQ
Zdravím,
rád bych dostal nějaký dobrý tip na hodinky podle těchto parametrů (nechci zakládat nové téma a věřím, že mi dobře poradíte :-) ):
Sháním pro otce svojí přítelkyně hodinky do Kč 3.500,- (vím že to je nic moc, ale věřím že se dají i za tuto cenu sehnat dobré stroje) s tím, že budou celé v kovu, fungovat budou na baterii a budou mít tmavší ciferník s arabskými číslicemi. Ještě by snad mohly být odolné proti postříkání vodou, vše ostatní je navíc. Jde mi zejména o kvalitu - aby byly přesné - jinak je to celkem fuk. Dám hlavně na vlastní zkušenost, ale ocením i dobré tipy.
Díval jsem se tak různě po netu, ale nabídka je veliká a momentálně mám k netu špatný přístup a nemůžu se s tím moc babrat. Taky to trošku spěchá.
Díky za reakce a jsem s pozdravem (snad se tu zase dostanu dříve než za měsíc :-) ).
Jestli můžu přidat trošku vody do mlýna. Já osobně nedám dopustit na hodinky značky Casio typ G-shock. Nosím je už hezkých pár let a vždycky super!
http://www.zlato-stribro-hodinky.cz/...io-controlled/
http://www.zlato-stribro-hodinky.cz/...io-hodinky.jpg
OT: na diskotéku? Proč ne :-D
No pozor, takový G-SHOCKy maj i jiný využití!
Oni toho totiž hodně vydrží (viz název). Taky jedny mám, na diskotéku je nenosím - beru je na ruku, když hrozí nárazy, poškození, extrémní podmínky...
já teď momentálně vybírám hodinky k obleku... :) a je to těžký... :)
Já nosím k "oficiálnímu" oblečení Seika viz. pravý obrázek (jen bez titanu). Na moji ruku ideál.
hehe... jedny fajnové jsem shodou okolností dostal teď o víkendu (Omegy - podle sériového čísla druhá polovina 30. let), ale nestihnu je dát dokupy (a opravu potřebují)
http://www.miked.eu/omega1.jpg
http://www.miked.eu/omega2.jpg
nejsem chronomaniak, jako třeba Dolby, takže žádné Breitlingy nepotřebuju... :)
pěkný... já přemýšlel nad Seiko 5 Sport...
Ono je tezky skutecne neco doporucit, nebot ma kazdej jinej vkus a smysleni a take jinak uvazuje o cene hodinek.
Typicke "oblekovky" - tak jak si je vetsina obeznamenych predstavuje jsou hodinky jednoduche, zlateho nebo stribrneho plaste (barvy kovu), rucniho ci maximalne automatickeho natahu, kovove rucicky v barve pozdra, pripadne modrene, cifernik opatren obvykle rimskymi cislicemi ci jen indexy, rozhodne na kvalitnim pololesklem nebo lesklem kozenem pasku cerne nebo hnede barvy (podle barvy obleku, bot, pasku a doplňku) obvykle ve velikosti pouzdra do cca. 40mm.
Komplikace jako datumka, chronograph, perpetual calendar ci neco jeste vice "extra" muze byt tez, ale je to jaksi pripustne az u velmi drahych hodinek (a kdyz mylsim drahych, tak myslim skutecne drahych - cena slusneho auta atp.)
Nicmene ne kazdy ma na takove hodinky a ne kazdy i z tech, co na ne ma je tuto castku za ne ochotny investovat a ne kazdy kdyz si veme oblek musi chodit do spolecnosti, kde mu nekdo bude vubec hodinky zkoumat.
Tim jsem chtel rict, ze klasicke "oblekovky" by mely vypadat asi nejak takto
Příloha 9139
.
Cenove se daji sehnat od nekolika tisic do bambilionu (zrovna postovany jsou trosku "drazsi" :) ) , ale obdobnych "oblekovych" modelu dela skoro kazda rozumne draha znacka dost.
Tedy je to o cene a kvalite, kde hlavni soucast ceny dela predevsim renome znacky, pak kvalita strojku a pouzdra.
Pokud chces nejake relativne slusne hodinky skutecne jen pro noseni k obleku (jinak bezne budes nosit neco jineho), pak klidne koukni treba na produkci Jacques Lemans do Koscomu
http://www.hodinky-koscom.cz/cz/jacques-lemans-1-1316b
do 3 kkc tam maji dost modelu, ktere vypadji pekne a noblesne i k obleku od Zegny a nadelas s nimi vice parady, nez joudove, co si ke stejnemu obleku na ruku vemou nejake "obludy", sice s cenovkou asi x krat vyssi, ale naprosto se k obleku nehodici.
Ale ze nic neni dogma ukazuji i "celebrity" ktere modu v podstate tvori a klidne si vemou k obleku i Graham Chronofighter či Big Bang do Hublotu :)
Tedy dnes uz je to v podstate jedno, nicmene pokud chces skutecne "oblekovky" a rozpocet na ne mas mensi, drzel bych se uvedenych indicii k velikosti, tvaru a provedeni (musis se samozrejme spokojit s Quartzem, coz neni nejaky problem) - nic tim nezkazis a budes vypadat, tak jak vypadat v obleku mas :)
Moje oblekovky vypadají takto.
A na tahu je nosím velmi rád i k dost neformálnímu oblečení.
EDIT.
Jak píše tiktak, pokud jsi dost drsnej, tak není problém dát stylem hodinek, které si vezmeš k obleku, najevo svoji příslušnost k nějaké skupině lidí - například IWC Portuguese Yacht Club Chronograph zrovna nejsou nejtypičtější oblekovky. Nicméně vnímavější obchodní partner si tě hezky zaškatulkuje a pokud budete doslova na stejné vlně, tak je obchod skoro jistě uzavřen :)
A nebo takové Seiko MarineMaster můžou zase jasně dát najevo, že jsi nadšený potápěč :)
...nicméně pozná to asi tak 0,1 % lidí, kteří si vůbec všimnou, že máš nějaké hodinky...
EDIT2.
Byl jsem teď svědkem toho, že oddávající na svatbě měl TOHLE (samozřejmě v obleku)...
Já teď nosím kažý den v podstatě ke všemu tyto a moc spokojenost... (Teda ke všemu, nějaké sportovní kraťasy a Nike triko u mě nehrozí.)
http://eshop.ingersollcz.cz/katalog/...-apache-7.html
WTF, OMG!
To myslíte vážně? Já si tady připadám jako v módním bulváru (kde jedna slepice hodnotí ty ostatní podle lodiček co si vzala na nákupy....)
Hodinky jsou pro mě užitečný zařízení na ukazování času a potažmo dalších informací podle potřeby každého z nás. Ale abych měl doma jedny k obleku, jedny na kolo a další do kina, nebo nevímkam. To mi přijde malinko úlet. Nikomu jeho choutky neberu, jen mě překvapuje, že to tady tolik lidí řeší.
Chápu, že moje potápěčské speciály by vypadaly ke smokingu blbě, takže do divadla si vystačím chvilku s hodinkama na mobilu, ale rozhodně mě nikdy nenapadlo kvůli tomu kupovat další.
Teď to schytám...
Jak od koho, ode mě určitě ne ;-)
Na druhou stranu chápu, že od určité pozice je vhodné mít skutečně třeba dvoje společenské hodinky (tmavý / světlý oblek) atd. Mno a někteří lidé si v hodinkách "jedou", což se dá taky chápat... anebo neví co s prachama, a to jim pak závidím :-D
Facpalm jak hovado takhle při pátku.
Ne, ode mě to rozhodně neschytáš. Jelkož jsem pouhý klikač od počítače, stačí mi jedny hodinky :)
Pak tu máme studentíka bez fyzičky, který má hodinky jako koníček a sbírá je a dokáže o nich hovořit s láskou a zapálením. Proč ne.
Dál to snad asi nemá smysl komentovat, alébrž jsem jenom klikač od počítače. A pisálek/m*dka mediální by se taky neměl vyjadřovat, protože prostě proto. Pořádné Hodinky jsou totiž výsadou hustomanagerů, kdy napomáhají k zakázkám, zvyšují výkon PC/Auta/přirození a mají další nepřeberné množství nadpozemských vlastností. Proto je třeba vlastnit ke každým slipům ladící hodinky, protože mít jendy vobyč kvarcovky je dokonalé faux pas (čti fó pá).
jsem zvyklý nosit hodinky, ale prostě když jednou za čas vezmu oblek, moje G-Shocky se k tomu nehodí...
jakožto tvůj oblíbený pisálek (a mrdka mediální) musím podotknouti, že tvé hodinky, drahý klikači od počítače, jsou elegantnější než ty moje, čili se hodí pro každou příležitost :)
a pro studentíka (pozor, teď už s fyzičkou!!!) jsou hodinky vskutku koníček...
Hele odpusť nezkušenému, ale nebylo by teda lepší mít jedny hodinky a k nim dokupovat pořád ty samý slipy, než mít různý slipy a k nim dokupovat různý ladící hodinky? To by asi vyšlo líp ne? ;D
Jinak k hodinkám - já mám svoje co jsem dostal za promoci a jsem s nima spokojenej, nosím je jak k obleku tak k méně formálnímu oblečení, ale momentálně pokukuju po jinejch, který by se daly brát na vyloženě sportovní aktivity či někam, kde hrozí jejich zničení/zasrání čímkoliv.
Třeba za tejden pojedu na dovolenou na loď a tam bych si představoval asi trochu jiný hodinky, než nosím běžně... Zřejmě kouknu na něco jako G-Shock... Takže IMHO dvoje nejsou ještě taková zhovadilost ;D A nebo jsem teda zatím neviděl hodinky, které by se hodily jak třeba na kolo a padání někam do bahna, tak i k obleku pro slavnostní příležitost ;D
Festiny 16062 mám cca 5 let, od té doby přežily vše možné od potápění přes surfování po bahnosračky všeho druhu. Takže stačí mít jedny trošku univerzálnější (ty moje nemají kožený řemínek) a jsi v klidu. Pochopim mít dvoje hodinky, případně je mít jako koníčka - ale mít jedny oblekovky, jedny na sport, jedny na neděli, jedny na soulož ve středu, jedny na soulož v pátek, jedny na povídání si o souloži... a ještě to odůvodňovat společenskou nutností - OMFG facepalm^2
Tema hodinek je vzdy kontroverzni, je to stejne, jako u mnoha jinych hobby, co si pestujeme. Nekdo hodinky nepotrebuje vubec, nekomu staci G-Shocky ci jine digitalky, nekdo rad utrati i nekolikanasobek vyplaty za hodinky. Kazdemu z vyse uvedene skupiny rozumim a zda-li nekdo ma/nema dobre a primerene hodinky treba k obleku je jen jeho vec.
Pokud ovsem jses treba v pracovni pozici, kdy je "kvadro" jedinym oblecenim, ktere musis do prace nosit, pak stejne blbe jako "hawajska" kosile v nem ci boty ala farmarky tak stejne blbe vypadaji ty G-Shocky. A pokud nekdo travi cele dny jen v obleku (at se mu to libi nebo ne), asi by se mel zamyslet nad tim, ze by mel nejak vypadat a pusobit nejak tak, jako ze v tom obleku skutecne chodi a pracuje v nem. Pokud se jeho pracovni pozice poji prave s obchodem - je ve styku s koncovymi zakazniky ci uzavira dokonce nejake obchody, ktere nejsou marginalni, pak je opravdu dobrym doporucenim vypadat dobre a vhodne k tomu, co dela. Coz neznamena, ze musi mit skutecne jen obleky od Zegny, kosile od Zilariho, boty od Bally a na ruce "orloj" v cene auta. Ale vetsinu lidi je schopen daleko lepe presvedcit k nakupu ci prodeji "neceho" clovek, ktery je nejen mily, dobre mluvici a znaly ve svem oboru, ale take dobre a vkusne obleceny. Tedy rozdil uspesnosti mezi uplne stejne jednajicim prodejcem, oblecenym v podivnem obleku, v kvetovane kosily, na nohou Martensky a z rukavu kosile mu koukaj velky digitalky oproti slusne a na prilezitost dobre oblecenemu prodejci (tedy i s rozumnymi hodinkami) bude markantni. Tohle je obecne platne,
Nikdy neposuzuju cloveka podle hodinek nebo obleku, ale podle toho, co ma v hlave, Ale primerene spolecensky obleceny clovek budi proste vetsi duveru uz jen v tom, ze vi, co jde delat (uzavirat nejaky obchod ci o nejakem jednat) a tak je k tomu prihodne oblecen, upraven, obut, ohodinkovan atd. A neni to skutecne o penezich - za par tisic se da vypadat velmi prijemne a bezchybne relativne kamkoliv, kam vlezu. A tohle bohuzel nastavila a nastavuje nase uzasna demokraticko kapitalisticka spolecnost, zamrena jen na "vykon", at se nam to libi, nebo ne.
Eee, šukahodinky fakt nepotřebuju, stačily by mi popravdě spíše než nějaké "vymazlené sportovní" naopak nějaké "levnější sráče", co budou svou funkci dělat dobře, budou i celkem slušně vypadat, ale když je nedej bože rozflákám, tak z toho nebudu špatnej. Ale kupovat nějakej uberšunt od větví se mi zase nechce... Takže představa tak něco kolem 1000-2000 Kč (spíš k té spodní hranici), základní funkce - hodiny, světýlko, stopky, datum, nemusím tam mít ani dvanáct světových časů, ani mi to nemusí ukazovat akutální tlak krve v pinďouru ;D
http://hodinky.heureka.cz/casio-g-30...FRk03wodDnLjPg - slouží mi skvěle (jen se nehodí ke všem příležitostem)