myslel jsem na webovou stranku fora, ale kdyz bude podrobnejsi clanek s vice fotkama na zive, tak to nevadi. :-) hlavne podrobnejsi (vetsi) foto a vic fotek zdroje a grafiky.
Printable View
myslel jsem na webovou stranku fora, ale kdyz bude podrobnejsi clanek s vice fotkama na zive, tak to nevadi. :-) hlavne podrobnejsi (vetsi) foto a vic fotek zdroje a grafiky.
no Madcape.... ja jsem si computer kupoval nejradsi kdyz tam byli clanky o upravenych PC atp. Pozdeji se to tam zacalo objevovat mnohem mene a kdyz jsem to tam nekolik cisel po sobe nenasel prestal jsem ho kupovat.
Jinak kdyby jste udelali computer ktery by se cely zbyval Overclockingem, Casemoddingem a systemy chlazeni urcite bych si ho koupil. Co takhle udelat nejaky specialni cislo venovane jenom tomuto... Udelat tam treba spoustu recenzi od cerpadel, radiatoru... peltieru... proste takovy extrem. Dat tam treba i podrobne navody na vyrobu (kdo je trosku sikovny (a prasak) tak si vodni bloky vyrobi doma vrtackou). Co tam treba popsat i vyrobu heatpipe? Nezlob se na me, ale informace o komponentech se doctu nejlepsi na forech a v recenzich na netu a ne v casopise. Veci v reflektoru vidim v computeru i pul roku pozdeji nez na webu. IMHO uz se mi ten casopis tolik nezamlouva.
v reflektore najdes veci, ktore sa uvadzaju na nas trh, ukaz nejaku pol roka staru ;) a to co chces (pure hardcore) je komercne nezaujimave, casopis by stal 400 Kc a to by si si ho nekupil ;). Kompromisom jest Katalog Hardware (minulorocny https://cpbooks.cz/Pocitac/Book.asp?...g&SearchType=4 tento rok uz jeden vysiel, neviem vsak rychlo najst link a dalsi este vyjde) ale ako tak vidim aj tak si nekupujes ziadne casopisy takze si si to nevsimol ;).
TU je to vsak tazke OT takze END or delete
Dneska vychází opět díky MadCapovi, za což moc dík :), komplepní článek o mé fanless case na zive.cz : http://www.zive.cz/h/Uzivatel/Ar.asp...=1&EXPS=&EXPA=
Aby v tom byl trochu pořádek, tak v sekci chlazení jsem udělal thread k tomu určený, odhlučnění a "casemodding" se může dál řešit zde.
Konečně jsme viděli i vnitřek, ale že to trvalo ;). Smekám před kvalitou provedení, celkovou jednoduchostí a precizností. Ovšem někde výše zmiňované náklady bz mě odrazovaly :). Líbivost vzhledu je subjektivní, mě se například moc nelíbí barva, mnohem víc by mi seděla černá v kombinaci s eloxovanými hliníkovými profily.
2VlasTik:
Dovol, abych podotkl dvě věci:
a) Jsi totální BLÁZEN, narvat 50k Kč do casu, to musíš být opravdu nadšenec :-)
b) Odvedl jsi ZATRACENĚ DOBROU práci a smekám. Ten case je super...
Jen bych se chtěl zeptat, proč jsi třeba pro chlazení zdroje nepoužil taky měďěné bloky, namísto hliníku?
Je obecne znamo, ze hlinik odevzdava teplo vzduchu daleko snadneji, proto ze napr. nevyrabeji medene pasivni chladice atd. Med ma sice lepsi tepelnou vodivost, ale potrebujes vyssi prutok vzduchu u medeneho chladice aby odevzdal vzduchu stejne energie nez hlinikovy (tj. medene chladice sou efektivnejsi pri vyssich otackach vetracku).
No a myslim ze hlinik je porad levnejsi nez med, ne?
Vzduchu ano,to máš asi pravdu. Mě to spíš jen zaujalo z toho hlediska, jak grafiku chladí mědí a zdroj hliníkem... Hliník je sice lacinější, ale pokud je někdo ochoten investovat 50k do casu, tak ho to myslím už nevytrhne . Ale je fakt, že ty hliníkový žebra vypadají líp :D
myslim, ze on u grafiky pouzil med, aby predal co nejvic tepla do hlinikove bocnice - proto je imho vhodnejsi v tomto pripade med. Na druhe strane ve zdroji se snazi predat - pokud jsem si vsiml dobre - hodne tepla primo do vzduchu, tak proto pouzil hlinik (nasava zespoda chladny vzduch a proto je med a prenos na velkou plochu asi zbytecnost).
Nemám rád posty tohoto typu, ale fakt je to hodně drsný. Jsem zvědavej co příjde po tomdle :).
EDIT: Mě osobně by se taky více líbila jiná barva. Ale asi spíš něco míň tradičního než černá...
no na tom case neni nic extra objevneho. proste jen pouzil co nejvic hliniku a medi.
a to se meprave libi. je to co se tyce principu hrozne jednoduche ale evidentne velmi ucine. remeslne co jsem se dival to musis me t naprosto dokonale zvladnute ze ti vsechno tak nadherne sedi. smekam pred tebou. nekde jsi psal ze by byl problem vyrabet to univerzalne pro ruzne komponenty. zda se mi ze by se lisilo jen minimul dilu. Lko odvadejsci teplo od CPU, dily ofvadejici teplo od GK a chlazeni zdroje. prot se me nezda tohle reseni az tak neuniverzalni jak jsi naznacoval. co se tyce designu ten se me tvarove libi. jediny problem ma se zvolenoubarvou. cerny umely kamen + hlinik nebo cerne eloxovany hlinik by podle me vypadal lepe. az se jednou rozhodnes vyrobit jeste par kusu tak mozna zacnu sertrit ;)
pro me zatim (alespon v ceskych zemich) nejlepsi doma vyrobeny case co jsem videl. skoda jen te modre barvy. (druhy je tvuj prvni dreveny - ten se me osobne vzhledove libil vic)
Nekde se probiralo, kdyz lidi neverili, ze to neni render, ze bys ho musel privezt na Invex, aby uverili? No.. mne by to nevadilo kdyby tam to PC bylo >:} Docela bych to rad videl v realu. Jinak docela pekna soutez.. http://www.svethardware.cz/art_doc-5...600481058.html :))
Již zmiňované ceny v hodnotě až 1milion dolarů jsou určeny pro PC designéra a výrobce, který navrhne a vyrobí nejhezčí domácí PC.....
takze si myslim ze by na tu soutez klidne mohl. Podle me takovato domaci prace je a vzdy bude mnohem peknejsi nez jakekoliv seriove vyrabene. Otazka jak se na to bude koukat porota.
Jirecek: Mas to cele moc pekne, jedine co povazuji za nedostatecne je chlazeni procesoru, tam jsi podle me "setril"
2Matess: Jenže IMHO neuspěje... Ačkoli je tenhle case skvělej... Protože většinou spíš zaujmou nějaký ubohý splácaniny s trochou imitace rzi na povrchu a obalený v katodách, aby to svítilo... a když to bude ještě "votuzený" pár lacinejma nálepkama typu "I am megacool" "Doom coming" a podobně, tak to pro některý lidi bude extáze... :-(
V te soutezi slo o navrh media pc, ktere si myslim ma byt tiche, protoze neco poslouchat pri filmu jineho nez film.. Mozna jsem to spatne pochopil, co ja vim..
Jinak k tem svetylkum, prave proto se mi tenhle case libi, sam mam z desky vyskubane kontrolky HDD i POWER, jedina co blika je na supliku. Rozptyluje to no..
A at ten prispevek k necemu je. Zminovany clanek na zive.cz
http://www.zive.cz/h/Uzivatel/AR.asp?ARI=131256
díky, zdroj jsem z počátku testoval s hliníkem a šlo to, tak jsem to tak použil i ve finále, ono ta měď je dost drahá a taky mnohem těžší než hliník, ač se to nezdá, tak jsem se snažil hlídat i tu váhu a cenu, jinak bych tam mohl narvat bloky velký jako kráva :), ale s těma penězma to nebylo nijak růžový, já bral kolem 12k měsíčně :)
já psal že problém je akorát s grafikou, tam to chce pomalu na každou jinej blok, ale problém s výrobou je hlavně ten, že je to moc drahý, takže se to nevyplatí. Jinak díky...
ono ten procesor hodně klame tou teplotou, kde je uváděna teplota jádra, což u jiných procesorů takto uváděno není, teplota heatspreaderu na CPU je kolem 55°C, zase nelze chtít zázraky, aby to pasivně chladilo všechno líp než aktivně, to prostě není možné, ale uspěch je to, že to je určitě ješte dostatečně chlazený, kdyby to bylo špatný, tak by to muselo throttlovat a k tomu rozhodně nedochází. Ale pokud máš nejaký nápad, jak to zlepšit, tak dej vědět :)
To sis precetl na SHW jen preklad ne? :rolleyes:
Ja si cetl anglicke podminky v pdf-ku....prihlasit se tam jako samostatna osoba nejde a je tam spousta dalsich podminek.
Citace:
Companies may submit up to five different and original designs featuring an Intel® Core™2 Duo desktop...
Systems must comply with all Challenge requirements, be fully functional and cannot be released in the market prior to March 1, 2007
The Challenge is not open to members of the general public or to individuals.
no mas pravdu anglicky jsem to necetl.
VlasTik:
nelibi se mi ten napad umistit na procesor vejir, kdyz mas ve skrini minimalni prutok vzduchu. Ma by se libyli neco jako mas na grafickych kartach...
méně výkonný CPU (zkoušeno A 3000+) to uchladí bez problému i bez vějíře, ale když jsem zkoušel sundat vějíř z toho bloku u D930, tak teplota stoupla o 15°C a už to bylo špatný i boční chladič byl o dost teplejší a tím pádem i deska a zdroj byly horší. Navíc ten vějíř napomáhá rychlejší cirkulaci vzduchu v case, protože více ohřeje vzduch a ten rychleji cirkuluje, tím se i líp chladí zdroj.
Chlazení se tady už ale neřeší, to se řeší tady: http://4um.ocguru.cz/showthread.php?t=53468
jj to mi potom doslo.... sice teplota CPU je trosku vetsi, ale asi bych to sam nevymyslel lepe (asi ani takhle)... ode me mas plus
na defaulním napětí trosku vetší je, ale pokud se sníží napětí, tak je to pro tento procesor teplota slušná teplota jádra a pokud se to přetaktuje, tak v porovnání s box chladičem je to srovnatelný, ty si asi pleteš teplotu jádra C2D s teplotou ničeho co ukazuje základní deska u starších procesorů, když jsem tam mě D930, tak mě to všude ukazovalo kolem 40°C ale teplota IHS byla 60°C, takže nelze porovnávat hloupé údaje ničeho s přesnou teplotou jádra, teplotu Heatspreadru mám 50°C (na 1,18V), pokud mi Core Temp ukazuje teplotu jádra 72°C (tj. def. napětí) , tak program Dual Core Center dodávaný k základní desce ukazuje teplotu CPU 51°C a pokud přitom změřím teplotu IHS, tak ta je 55°C, takže mohl jsem uvést naměřenou teplotu CPU 51°C a uvést jiný program, tak bych měl taky pravdu. Kdybych to testoval s D930 a s minulou deskou (nForce) tak tam to ukazovalo kolem 40°C, teplota na pohled pěkná, kdo si nezměří teplotu IHS, tak tomu i věří, ale jsou to hlouposti. Stejně tak když jsem tam měl A 3000+ na DFI expert, tak to všude i v BIOSu hlásilo teplotu kolem 30°C a IHS mělo 45°C ....teplota jádra byla jistě ještě větší, ale bůh ví jaká ....pokud se pletu tak mě opravte