No jo, jsem trochu zaostalý co se týče práce na forech. Vlastně tohle je jediné kam píši:)
Printable View
No jo, jsem trochu zaostalý co se týče práce na forech. Vlastně tohle je jediné kam píši:)
No přesto by nebylo od věci se pokusit udělat to, co Ti MikeD v minulém postu doporučil a ne to znovu zopakovat úplně stejně!!!
To tlačítko vypadá takhle http://4um.overclocking.cz/images_oc..._cs_1/edit.gif a mohl jsi ho použít už pro tenhle dvojpost...
Zdravim, shanim ted telatko k tomuhle telu. Nechci do toho vrazet miliony, nakup nejspise z EBay.
Premitam nad Canon 55-250IS, ten ma pritelkyne, takze ho mam celkem okouklej, no neni spatny, ale mam o neco vyssi rozpocet, tak proc nezkusit neco lepsiho ze?
Canon 70-300 IS USM - ma znamy, USM a vyborny IS se mi libilo, ale mel jsem ho tak na 10min v ruce, takze nic moc zkusenost.
Pak jeste Canon 70-200L F4 - to je asi takova cenove krajni varianta. Rozsah by mi postacoval, ale bojim se absence IS a uprime si nejsem jisty, jestli rozdil ve vystupu vubec v realnym svete poznam.
Mohl by mi nekdo trochu shrnout vyhody a nevyhody tehlech reseni, pripadne navrhnout i jine? Recenze mam nacteny, ale to neni vsechno...
Diky moc
Keby si vedel ten rozpočet rozšíriť na 70-200/4 IS, tak to by bolo asi nejlepšie riešnie. Podľa testov je ostrejšia ako 2.8-ka a 2.8 IS. Váha toho skla ja tiež akceptovatelná. Keď sa chceš držať aktuálneho rozpočtu, tak by som bral asi 70-300 IS. Samozrejme musíš rozmýšlať aj podľa toho, že čo chceš fotiť.
No nic vyhranenyho fotit nechci, spise takova d*vka pro vsechno :)
Mas pravdu, ze 70-200L F4 IS by byl nejlepsi, ale 650USD a 1000USD je uz od sebe opravdu hodne daleko.
Takze u me vitezi nejspise 70-300IS, ale klidne si to necham jeste rozmluvit ;)
Kdysi jsem měl 70-200/4L a bylo to výborné sklo... jenže se mi stařecky klepou ruce, takže výstupy byly tak 50/50 superostré nebo superrozmazané snímky... věděl jsem, že pootřebuju IS a tak jsem ho musel prodat.
Překlenovací období mi vyplnil 70-300/IS, který delal velice slušné obrázky a kdybych už nebyl plně orientovaný na L-ková skla, asi by mi zůstal. Jenže ten build už pro mě prostě nebyl to pravé.
Teď jsem skončil u 100-400/L IS, což je ideální sklo pro mě, ale nedovoli bych si tvrdit, že pro každého. Pokud překousneš non-L build, 70-300 je pro Tebe dost dobrá volba, když se Ti klepou ruce jako mně...
extra neklepou, ale vim, ze Sigmu 70-300 APO jsem proste v beznych podminkach neudrzel...
L-build bych prekousnul, ale moje studentska penezenka nikoliv, takze tu 70-300 IS USM asi vezmu
V nejhorsim by se nechal v servise seridit...
Mám 70-300 IS USM, a co mi vadí nejvíc, je taky právě ten build. Celý výsuvný tubus se při ostření otáčí a vysunuje, v ostřícím kroužku je malá vůle.. Ale jinak je to docela fajn sklo, ostří celkem rychle (zatím jsem neměl možnost fotit s L sklem), a stabilizátor je super věc :) Na 300mm to jde opravdu hodně poznat i okem.
Ke konci (300mm) už trochu ztrácí ostrost. Celkově jsem zatím spokojen ;)
build je vec, kterou zatim musim prekousnout, protoze jak jsem premital, tak L bez IS nechci. Az bude jednou pravidelnejsi prijem penez, tak muzu zacit pestovat uchylku na L skla. Zdravim te Maule :)
Tak to mame stejny problem, ovsem me gramlave ruce se klepou snad uz od narozeni ;)
Kazdopadne bez IS ted taky nemuzu zit, na makro (mezikrouzky) se vytecne hodi a hlavne crappy telum (D30, 400D) pomaha spravne zaostrit (a v hledacku se obraz netrepe). Tohle beru jako genialni vyhodu oproti stabilizaci cipu, nekdy fotit na drncajici lodi bez IS ani poradne nejde.
Moznym problemem je energeticka narocnost - naposledy jsem menil dve baterky z gripu po cca 200 snimcich (pravda, zaostroval jsem pokazde docela dlouho bez stativu s bezicim IS).
Tohle výhoda rozhodně je, na druhou stranu platit IS jednou a n-krát je mnohem větší rozdíl. Osobně bych tohle uživil málokdy, ale potom o tom víc - v rozsahu cca 700 mm eq. a víc z ruky je to dost poznat.
Ta spotřeba (resp. nízká výdrž aku) mi připadá být extrémní, to snad nemůže být jen stabilizátorem ...?
riesim prave mensiu dilemu. Kupujem prvu zrkadlovku a vyber sa zuzil do relativne odlisnych pristrojov.
Canon 450d a Sony A200. Pouzitymi materialmi sa mi hnusia obe.
Ak by mal Canon stabilizaciu v tele, neriesim. Kupim akykolvek lepsi tamaron a som na dlho vysmiaty.
Z cien stabilizovanych skiel (ano, mam tiez triasku v rukach...) sa mi krizia oci a vyhoda lacnejsich objektivov tym pre mna pada.
Zajtra si idem asi pre A200vku, k nej po case Tamron AF SP 17-50mm F/2.8. Ak ma fotografia zacne vyraznejsie zaujimat, po roku pouvazujem o zmene znacky.
Ak by mi niekto vedel povedat, ze sa zasdne mylim, budem vdacny.
a na tu A200 nemozes kupit nejaky lepsi tamron? preco potom menit hned znacku (preco nie kupit si lepsi model od sony? :) )
a zmenu znacky si ujasni uz teraz, lebo potom to uz moze byt trosku zlozitejsie ci uz financne (ak teda nahodou na tu alfu kupis nejake dalsie veci) alebo z hladiska specifik tej ktorej znacky (ovladanie, spravanie, IS atd)
IS v objektivech je resen stale bezicim motorkem (mozna jsou dva - pro kazdou osu), lze to poznat podle zvuku. No a pokud se toci dve hodiny v kuse, dokaze baterie uplne vysosat.
Jo cena je samozrejme problem, navic v kazdem skle je stabilizator ruzne generace, jinak ucinny.
Stale bezicim? Snad len pri namacknuti/preostrovani (v zavislosti ci AF-S alebo AF-C)
Pak by to nemělo výhodu stabilizovaného hledáčku ;) .
No jasně, já bych to ani přechytračit neuměl, ale je to zajímavé, teď jen nasekat 1000. příspěvků a budu se moct aspoň mrknout, co?:) Jo mám i pár sběratelských kusů, Moskva 5, Pentacon Six, dokonce i staré dalekohledy Minox:) Některé věci jsou moje jiné jsem pokupoval z bazarů, ale deskáč Hasselblad mi ještě chybí:)¨
Jo a ta Moskva samozřejmě pořád fotí
Jeste k tomu vyberu zakladaku. Mate nekdo zkusenosti s
http://www.megapixel.cz/tamron-sp-af...f-2-8-xr-di-ii
??
Samozrejme jsem prolitnul recenze, ale zajimal by me osobni nazor nekoho kdo mel moznost s nim delsi dobu pracovat.
Diky