Trochu schizo? Bez urazky ;) ...aj p95 je len program..uplne maly a jednoduchy...
a trochu flame.. :!:
Printable View
Omyl! Ty mas PC ktore je stabilne za urcitych okolnosti a nepada pri nicom co TY pouzivas, takze generalizovanie nie je na mieste. Urcite ste sa na strednej skole urcili dokaz vseobecneho kvantifikatoru. Tym, ze ukazes jeden priklad na, ktorom to plati este neznamena, ze to plati vsade.
ale ano dokazuje: to ze prime 95 je zavadzajuci nicnehovoriaci "test"
Blekoto, predevsim, Prime95 neni zadny test, jak si myslis. Je to program pro distibuovane pocitani mersenovych prvocisel. Aby byly vysledky od jednotlivych uzivatelu alespon trochu duveryhodne, lze pustit i v testovancim modu, kdy overuje, zda dany pocitac neprodukuje chybne vysledky. Shodou okolnosti se ukazuje, ze tento test je extremne citlivy na chybujici CPU / RAM, takze se da pouzit jako velmi kvalitni testovac stability pocitace. Pokud nekomu pada, tak to znamena, ze jeho stroj neni stabilni, protoze nedokaze pocitat mersenova prvocisla. A je vcelku logicke, ze bude padat i pri podobnych vypoctech, ktere bude provadej libovolna jina aplikace. Souhlasim ale s tebou, ze pokud na kompu jen hrajes, tak si klidne jet na te vetsi nestabilni frekvenci, pokud ti nic z toho co pouzivas nepada, tak to neres. Grabovani videa bych se trochu bal, mohlo by to produkovat chyby.
Odporucam nabootovat Linux a skusit nejaku vacsiu kompilaciu (napr. jadro). To vie padat celkom pekne pri nejakom probleme.
Ja osobne jsem mel opterona 144 a pri 2,8GHz mi hazel chyby v prime95 behem 20sec., ale pri hrani her, jakykoliv, to jelo stabilne, takze jsem jel na nestabilni frekvenci s tim, ze mi to ani jednou nespadlo(jelo to asi rok). Ale pouze jsem hral hry...
no ja okrem hrania hier kukam filmy - grabujem dvdcka do divxov a vypalujem.. surfujem po nete, chatujem, kecam cez skype atd..
cize bezne pouzitie..
povedzte mi ktory soft z bezneho pouzivania mi padne na zaklade toho zleho ratania cisla v prime? myslim soft ktory ja ako normalny bezny uzivatel pc vyuzijem na dane ucely..
mimochodom system stability test v evereste prebehne ok..
Ono je to aj zalezitost povahy, ako clovek k erroru v p95 pristupuje. Su typy ludi, co by nemohli kludne spavat, keby im p95 hodilo chybu po 24 hodinach a patrali by kym by to nevyriesili. A naopak, fatal error 20 sekund - nechumeli sa, ked mi nic nepada.. Dost zalezi na tom, na co clovek PC pouziva a aj na tom, co clovek riskuje nestabilitou. Ja patrim do tej prvej skupiny, lebo rikovat, ze mi po par dnoch padne, zmrzne napr. Easy Recovery pri 80%-nom scane rozbiteho HDD mi naozaj za to okruhle cislo OC nestoji. Scanoval som HDD uz aj tyzden v kuse, vytazenie CPU 100% nonstop, win mal odozvu jak na 100MHz Celerone.. BTW, bez UPS, uz to bol adrenalin.
IMHO, je to ako s autami. Niekto jazdi aj v zime na letnych, lebo nema dojem, ze by auto bolo v mestskej premavke neovladatelne.
Az sa raz vyberie v zime do hor.. :)
Osobne tiez p95 nepovazujem za univerazalny test stability PC. Je to len dobry test cpu a ram. Grafika, zdroj, kompatibilita HDD s chipsetom (Nf..) su dalsie, rovnako dolezite komponenty.