-
Re: Vista-is that our future?
Jj, vim vim..Zkousel jsem si hrat s nastavenim power planu. Ale jsem zvykly na RMClock. Podvoltovanim jsem myslel v tech vyssich nasobicich. V minimalnim to opravdu nejde. Mezi kroky si pak muzu nastavit v RMClocku taky.
Hlavnim problem u me zustava prasknuti v reproduktorech - je prilis silne nez aby se to dalo ignorovat, bohuzel. Snad to vyresi nejake dalsi ovladace. A pak to bude stejne chtit vice RAM..giga uz je malo.
-
postupem casu taky zjistuji ze giga ram je opravdu malo.. ty2giga by byly lepsi, nebo pak pouziti te flashky ke zrychleni.
-
Citace:
Původně odeslal
jan555
To ano, ale v souvislosti s tím je důležitá ta druhá vlastnost, tj. automatické využívání všech mezikroků mezi mezními hodnotami. Pro příklad (čísla jsou modelová jen pro představivost):
- procesor je 2 GHz a má 20x100 1.50V max a 10x100 1.00V min
- v idle jede 10x100 1.00V (žádná změna ...)
- ve full loadu jede 20x100 1.50V (žádná změna ...)
- v částečném loadu je nastavený podle potřeby, tj. např. file search by mohl být třeba 12x100 1.10V - 14x100 1.20V (a nikoliv 20x100 1.50V - a to je sakra rozdíl)
Závěr je jasný - kdo nepoužíval na notebooku tvrdá nastavení např. pomocí RMClock, ten by si s Vistou měl ve výdrži polepšit.
Teda nejak nechapu, co by tohle melo byt za novinku, naopak me to utvrzuje v tom, ze Vista je uplne naprd, neni tam nic noveho a jsou s tim jen problemy. Presne takhle se mi cpu chova a nepouzivam zadny RMClock ci nejake podobne utilitky. Treba 6x133 - 0.98V 10x133 - 1.15V, 12x133 - 1.23V, 15x133 - 1.35V apod.
-
a vies preco sa ti tak chova? lebo mas Dell a ten to vie robit ;) a vobec, pouzival si vobec niekedy nejaku mobilnu platformu na WXP?
Radsej uz ani nebudem hovorit co to je ODCM, ktory by visty mali robit tusim tiez ;)
-
Tak prima, předpokládal jsem, že by to mělo fungovat - mně ne, tedy pokud Ti to tak funguje na Dellu D610 s WinXP, tak např. mně na Dellu D810 s WinXP ne ... (a na všem ostatním s Baniasem/Dothanem/Yonahem také ne)
-
Hmm, to jsem do ted netusil, ze je to neco extra. Ja driv mel notebooky s takovymi kousky jako P2, P4-M, apod, takze tam nic takoveho nebylo. A ted, kdyz prisel tenhle Dell, tak jsem to povazoval za samozrejmost.
-
Teď když o tom tak přemýšlím, co jsem sledoval chování mého procáku na XPčkách s CPU-Z, tak je pravda, že jsem tam vždy viděl jen nejnižší a pak nejvyšší hodnotu (RMClock jsem nepoužíval). Mezihodnont jsem si všimnul, až když jsem ho sledoval pod Vistama.
Takže na tom něco bude.
Každopádně jsem si myslel, že to po těch krokách měly umět i XP, asi jsem se pletl.
Ale notebook mi teď opravdu na baterku vydrží déle, to jsem si již ověřil.
-
První nepříjemné překvapení - veškerý software flashdisku Kingston DTS pod Vistami nefunguje, ale to není problém systému. Kingston mi obratem odpověděl, že je jim líto a do 14 dnů budou nové verze ke stažení, takže np.
-
neprijemne rpekvapeni...Visty se kousou. Celej den mne bezi pc a nic.pak k tomu sednu a makam a nic.pak si pustim hudbu a nekdy to drzi dlouho a nekyd se to proste hryzne..a to jakoze natvrdo...pisti zvuk a sek,nebo rovnou cerna obrazkovka
zvukovka je audigy 2,ovladace sem zkosuel ty bety,pak i kx
mno a ted mam ten problem ze nevim jak nastavit boot do xpcek,tak sem msuel odpojit disk
chjo:/
-
To je problém ovladačů, na vině je s největší pravděpodobností Ati/mám stejný problém
-
Citace:
Původně odeslal
Zdenek Dubnicky
To je problém ovladačů, na vině je s největší pravděpodobností Ati/mám stejný problém
to byla reakce na cojestli na mne tak proc ait kdyz se to kouse pri zvuku?
-
Citace:
Původně odeslal
Wolferine
to byla reakce na cojestli na mne tak proc ait kdyz se to kouse pri zvuku?
Koukal jsi se do výpisu paměti při pádu? Souvisí to přímo se zvukovou kartou?Já to neříkám jistojistě, jen tento problém má vícero Ati uživatelů Vist.
-
Citace:
Původně odeslal
Zdenek Dubnicky
Koukal jsi se do výpisu paměti při pádu? Souvisí to přímo se zvukovou kartou?Já to neříkám jistojistě, jen tento problém má vícero Ati uživatelů Vist.
tak budu za lamu ale kde ten vypis najdu?me se to totiz hryzne tak ze se kousne zvuk a windwos bud zatuhnou nebo rovnou zcerna obraziovka..zadny bluescreen
ted prolizam net a na nejake problemy sem narazil..chjo..a to sem byl jediny zastance vist v mem okoli...
-
Citace:
Původně odeslal
Wolferine
tak budu za lamu ale kde ten vypis najdu?me se to totiz hryzne tak ze se kousne zvuk a windwos bud zatuhnou nebo rovnou zcerna obraziovka..zadny bluescreen
ted prolizam net a na nejake problemy sem narazil..chjo..a to sem byl jediny zastance vist v mem okoli...
Nic se neděje, podívej se na vlastnosti systému, advanced system settings, v bloku "Start up and recovery" Settings a tam položka "Dump File". Základní nastavení by mělo být :
%SystemRoot%\MEMORY.DMP
Po restartu by Ti měly visty říci že spadly ( :) ) a je tam možnost zobrazit detaily...tam mkrni, pak také projeď ty výpisy
Ale jiná možnost - když zakážeš zv.k - pc se neseká? Dnes jsou bohužel veškerou alfou a omegou stability Vist ovladače. Chce to čas..
-
Citace:
Původně odeslal
Zdenek Dubnicky
Nic se neděje, podívej se na vlastnosti systému, advanced system settings, v bloku "Start up and recovery" Settings a tam položka "Dump File". Základní nastavení by mělo být :
%SystemRoot%\MEMORY.DMP
Po restartu by Ti měly visty říci že spadly ( :) ) a je tam možnost zobrazit detaily...tam mkrni, pak také projeď ty výpisy
Ale jiná možnost - když zakážeš zv.k - pc se neseká? Dnes jsou bohužel veškerou alfou a omegou stability Vist ovladače. Chce to čas..
mno ony myslim jen neco napisou pri startu...na coz mam dotaz...ta nabidka co delat je dost chuda..ale kdyz sem rucne pridal do bootu dalsi win(ktere ale nejely) tak nabidka po f8 byla bohatsi..jak zpristupnit bohatsi nabidku bootu vist bez druheho os?
do toho dumpu mrknu...kdyztak nouzove muzu jet na integrovane pokud problem dela jen audigy+ati...ale stve mne to
edit:
zvuk sme zatim zakazat nezkousel ale pc se men vzdycky kousl kdyz nejaky zvuk hral..radio,mp3,... nikdy jen tak...ja ho ranu zapnu,neco delam a pak du prace a pc bezi (nez usne,ale hlubsi spanek na nem nemam,jen monitor se snad vypne) a nikdy se nekousl..vzdycky kdyz sme dosel z prace bezel.a obcas sem na nem z prace delal pres terminal a tak pohoda...
-
Já sám jsem měl problém se zvukem (Realtek ovladač),tiskárnou (HP), grafikou (což více méně přetrvává)...a nejlepší je, že na to není žádný recept :) Ani univerzální rada
-
Tak už vím, jak je to s corporate verzemi - nebudou :)
http://vista.zive.cz/?q=existuje-pod...treby-aktivace
-
mam par otazek ... bezi vam nekomu nejaka hra ?
je mozny ze nepotrebuje vista ovladac od desky ?
je potreba nainstalovat driver od dvd mechanik ?
-
Citace:
Původně odeslal
H3D_kRu
mam par otazek ... bezi vam nekomu nejaka hra ?
je mozny ze nepotrebuje vista ovladac od desky ?
je potreba nainstalovat driver od dvd mechanik ?
hry nehram
je to mozne, ale aj tak ich tam osobne davam
odkedy maju dvd mechaniky ovladace?
-
Vysla beta verze Pgp 9.6, ktera podporuje Vistu. Zkousel jsem tam v rychlosti naimportovat klice a otestoval mount pgp disku a chodilo to ok. Tak pokud nekdo cekate na funkcni Vista pgpcko snad se vam to bude hodit.
-
Citace:
Původně odeslal
MadCap
hry nehram
je to mozne, ale aj tak ich tam osobne davam
odkedy maju dvd mechaniky ovladace?
tak proc mi to nece spoustet autorun?
a napise to nejaky blabol a nespusti to ?
-
je tu nekdo kdo hraje neco na viste ?
-
Trocha blba otaska... pouzivate 32b alebo 64b verziu ???
a este jedna ako je to s OEM ??? ked menim dosku cca 3x rocne ???
P.S. cena je uz slusna chcem ist do nej
http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=9520857
-
Citace:
Původně odeslal
cluzoe
ja pouzivam vistu ultimate 64bit ... ale zaboha nemuzu rozbehnout gamesku a ani postu :(
-
Imho by měl každý volit podle procesoru a potom podle zařízení a ovladačů. Já používám 32-bit, protože mám 32-bit procesor.
-
64bit pouzivajte az ked najdete vazny dovod, tj. mate 64bit aplikacie co zrychlia, alebo mate 4+GB ram. Inak si akurat sposobite problemy, pretoze v 64bit vistach idu len WHQL certified ovladace a dost vela veci vobec nema 64bit ovladace a toboz nie certifikovane.
P.S.> trosku OT > je dostupny MS Virtual PC 2007 pod Visty, velmi prakticka vec pre niektore special softiky (nie hry!) co vam pod vistami nejdu (aj ked compatibility rezim je mocny)
-
Citace:
Původně odeslal
MadCap
64bit pouzivajte az ked najdete vazny dovod, tj. mate 64bit aplikacie co zrychlia, alebo mate 4+GB ram. Inak si akurat sposobite problemy, pretoze v 64bit vistach idu len WHQL certified ovladace a dost vela veci vobec nema 64bit ovladace a toboz nie certifikovane.
Dikes za zrozumitelnu odpoved tak pojdem fakt radsej do 32b verzie ;-)
bude to asi rozumnejsie...
-
Citace:
Původně odeslal
MadCap
P.S.> trosku OT > je dostupny
MS Virtual PC 2007 pod Visty, velmi prakticka vec pre niektore special softiky (nie hry!) co vam pod vistami nejdu (aj ked compatibility rezim je mocny)
Na druhou stranu pokud uz si nekdo Visty porizuje, tak je to na delsi dobu. Tak 4 az 5 let. Takze by mozna bylo vhodnejsi bylo napsat, ze 64bit verzi poridte pokud mate duvod ted a nebo v nejblizsich 4 letech.
Nebo lze nejak levne prejit mezi verzemi?
-
a 64bit vista neumi aji 32bitove operace ? myslel jsem ze je prave lepsi v tom ze umi oboji nebo alspon tak mi to bylo zdeleno .... :???:
-
Citace:
Původně odeslal
NeMeM9aA
Na druhou stranu pokud uz si nekdo Visty porizuje, tak je to na delsi dobu. Tak 4 az 5 let. Takze by mozna bylo vhodnejsi bylo napsat, ze 64bit verzi poridte pokud mate duvod ted a nebo v nejblizsich 4 letech.
Nebo lze nejak levne prejit mezi verzemi?
Ked mas ultimate (ako sa tu vacsina 64bit ludi tvari) tak mas rovno dve dvd, s 64 aj 32bit :) ked mas nizsiu verziu, tak by malo platit toto:
Windows Vista Ultimate comes with both 32-bit (x86) and 64-bit (x64) versions in the box, on separate DVDs; purhcasers of other retail 32-bit Vista versions can order the 64-bit version from Microsoft for a nominal fee.
Takze by som si nikdy nekupil 64bit verziu a radsej si ju za mensi poplatok nechal poslat (bude to zrejme do 200 Kc, nemozem to zistit lebo to v objednavacom procese chce overit a ja visty nemam viac info tu http://www.microsoft.com/windows/pro...ons/64bit.mspx ).
takze odpoved je > nie levne, ale vlastne zadarmo ;).
H3D_kRu> samozrejme ze vedia, ale ako som uz spominal, problemom su OVLADACE, takze ak nemas dovody, ktore som pisal, tak to nerob ...
-
Citace:
Původně odeslal
MadCap
Ked mas ultimate (ako sa tu vacsina 64bit ludi tvari) tak mas rovno dve dvd, s 64 aj 32bit :) ked mas nizsiu verziu, tak by malo platit toto:
Windows Vista Ultimate comes with both 32-bit (x86) and 64-bit (x64) versions in the box, on separate DVDs; purhcasers of other retail 32-bit Vista versions can order the 64-bit version from Microsoft for a nominal fee.
Takze by som si nikdy nekupil 64bit verziu a radsej si ju za mensi poplatok nechal poslat (bude to zrejme do 200 Kc, nemozem to zistit lebo to v objednavacom procese chce overit a ja visty nemam viac info tu
http://www.microsoft.com/windows/pro...ons/64bit.mspx ).
takze odpoved je > nie levne, ale vlastne zadarmo ;).
Tak to je rozumne. Tak v tom pripade mas naprostou pravdu - radsi 32bit.
-
Mám další zkušenosti s Vistami...na ntb běhají jako z praku, mnohem stabilněji než na stolním pc. Rozdíl si vysvětluji stařím hardwaru stolního pc(viz popis). Své jistě i dělají komplet certifikované ovladače na notebooku...
-
pod vistama hraju enemy territory (wolfenstein multiplayer) a dlouho jsem nemohl přijít na to proč mě občas vyhodí punkbuster s hláškou corrupted win API.. při online hraní se nesmí měnit rozlišení obrazovky - potom je to vše ok. Pro větší fps je taky dobré vypnout tu záložku s hodinama, kalendářem atd. Jinak na české 32bit verzi po cca měsíci užívání zatím bluescreen pouze jednou..
-
nerad bych to zakrikl ale s nvoyma ovladacema od ATI se mne pc jeste nesekl..snad to vydrzi.....
-
Máte někdo zkušenosti s přehráváním WMV souborů?
Já jsem se setkal s docela problémy, přes WMP11 mi obraz podivně problikává, v Zoom Playeru dokonce mění barvy, navíc se i seká.
Nechápu co to způsobuje, pod XP bylo vše v pohodě.
Jedná se hlavně o WMV soubory prvnicasting :D
-
Anduril: aktuální verze RMClock je poslední bez podpory Visty - už další verze (RC1) bude kompatibilní (a zřejmě značně přepracovaná).
-
Citace:
Původně odeslal
jan555
Anduril: aktuální verze RMClock je poslední bez podpory Visty - už další verze (RC1) bude kompatibilní (a zřejmě značně přepracovaná).
No ja porad cekam, kdy neco vyjde. Autor sliboval nejakou beta verzi, ale nic jsem nenasel.
-
Citace:
Původně odeslal
Anduril
No ja porad cekam, kdy neco vyjde. Autor sliboval nejakou beta verzi, ale nic jsem nenasel.
Teď je poslední beta, další (RC1) už má být pro Visty.
-
Citace:
Původně odeslal
kecinzer
Máte někdo zkušenosti s přehráváním WMV souborů?
Já jsem se setkal s docela problémy, přes WMP11 mi obraz podivně problikává, v Zoom Playeru dokonce mění barvy, navíc se i seká.
Nechápu co to způsobuje, pod XP bylo vše v pohodě.
Jedná se hlavně o WMV soubory prvnicasting :D
I pod XP to mění barvy, tipnul bych,že to záleží spíš na kodekách než na win. Pokud to přehrávám v BSPlayeru, tak no problem. Pokud na jejich stránkách nebo přes MVPlayer,tak není nic vidět.
-
Tak už se mi to podařilo vyřešit tím, že jsem tam vynutil používání WM9 Windowed, ale nějak mi to vytěžuje dost procák podivně.
No nic, budu si s tím ještě hrát.
Ono vůbec mám pocit, že se mi veškerá videa tak nějak občas seknou a dost mě to štve, v XP takové problémy nebyly.
-
Mně jedou WMV naprosto v pohodě - stejně jako na XPčkách ...
-
Ono obecně ty Visty žerou procesor mnohem víc. Největší zásluhu na tom má sidebar a ten desktop manager... Myslel sem si, že na Athlonu 2500+ přehraju vždy bez problémů jakýkoliv film, ale ve Vistách má někdy co dělat aby zvládal. :o (Je to taky podle toho ratingu Vist nejslabší článek.)
Tak trochu doufám, že toto ještě trošku zoptimalizují, páč speciálně ten sidebar mi přijde jako naprosto zbytečně náročnej na to co dělá.. to muselo programovat nějaký prase.
-
kolegovia maju visty aj na sbasich kompoch (2,4NW B, 2600+ Athlon) a nikto nemal s vykonom problem ... mne je osobne uplne jedno, co robi procesor ked to je stolny pocitac. Na notase ma to trapi na baterke, inak tiez nie ... (vydrz visty neskracuju)
-
No mě by taky nevadila vyšší zátěž procesoru, problém je v tom, že při více spuštěných programech a například minimalizaci jednoho z nich mi procesor skočí na chvilku na 100% zátěž, což je například problém, pokud chci při práci na vedlejším monitoru ještě sledovat video... začne se škubat. To samozřejmě vyvolá řetězovou reakci, přehrávač videa začne procesor vytěžovat ještě více, protože mu dělá problémy synchronizovat zvuk s videem a pokud do toho dál blbnu s jinejma aplikacema, video se seká ještě několik sekund..
Takové problémy jsem na WinXP moc neměl, může to být ale také jinými použitými kodeky pro to přehrávání videa. Se současnými si nedovedu představit dobu minulou, kdy jsem bez problémů přehrával videa na celeronu 550MHz.
Nemám to zatím moc vysledované, ale skvělý je na toto ten nový nástroj vist, (nemám to teď před sebou - performance monitor?), kde lze perfektně pozorovat chování jednotlivých procesů.
A ještě k tomu sidebaru. Ono bych možná přežil, že zobrazování vytížení procesoru a hodin žere kontinuálních 5% výkonu(!), ale že se díky němu v pravidelných dvousekundových intervalech snižuje o 30% FPS v hře, kterou jsem na Vistách testoval (LFS), tak to už mi nepřijde ok. To není moc dobrá práce s prioritama...
-
-
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
zaujimava, ale nejde sa jej zbavit, uz to neodinstalujes, teda skoro to nejde
-
Croog:
Tak mám přesně stejný problém jako ty. Taky mi to přesně při minimalizaci či nějaké operaci vytěžuje na max. a pak se díky tomu seká videa.
Je možné, že to je třeba ovladačema na grafiku, nebo na desku. Protože mám pocit, jako kdyby nebylo zapnuté DMA a všechno rval procák, fakt to nechápu.
-
Problém není v sidebaru, ale ve špatně napsaných gadgetech. Také mi to dělalo, nicméně při jiném výběru gadgetů je již po problému.
-
No kdyz ctu o problemech visty, tak stejnak radeji pockam.
Ano vim, ze xp meli take porodni bolesti, ale spis mi Visty prijdou podobne k WinMe, neboli od predchozi verze skoro nic navic, krome problemu...
-
Citace:
Původně odeslal
Zdenek Dubnicky
Problém není v sidebaru, ale ve špatně napsaných gadgetech. Také mi to dělalo, nicméně při jiném výběru gadgetů je již po problému.
jj, tohle mě samozřejmě také napadlo. Mám právě ale pocit, že jsem to již testoval i tak, že jsem vypnul všechny gadgety a zlepšení moc nenastalo. Moc jsem tomu testování nedal, tak třeba to bylo jen tím, že po odstranění ze sidebaru gadgety zůstavají v paměti dokud nerestartuji celý sidebar.. A tomu bych klidně věřil, sidebar mi přijde šitý rychlou jehlou s tím, že mnohokrát větší důraz byl na všemožné průhlednosti a efekty než na "čistotu" kódu.. :)
EDIT: a ještě rada pro testovače: Pro zavření sidebaru ho nestačí pravým myšítkem nechat zmizet z obrazovky, musí se vypnout pomocí ikonky vedle hodin!
-
Citace:
Původně odeslal
Wolferine
nerad bych to zakrikl ale s nvoyma ovladacema od ATI se mne pc jeste nesekl..snad to vydrzi.....
tak sme to zarekl,vcera zase zasek:/
-
Citace:
Původně odeslal
Wolferine
tak sme to zarekl,vcera zase zasek:/
Mně předevčírem. To ale není problém OS, nechce se mi věřit, že jsou vývojáři ATi i nV tak neschopní - oboje ovladače stojí za starou bačkoru.
-
Něco se mi stalo se systémem a začíná mě to opravdu točit...
(bavím se o NB P-M 1.8GHz, 1GB RAM, GMA900)
Začalo se mi kousat přehrávání videa, začalo to docela nevinně, ale teď je to brutální třeba při přehrávání DVD.
Vůbec tomu nerozumím, po nainstalování VIST, když jsem videa přehrával přes WMP11, tak šly nádherně plynule. Přes MPC se sekaly. Teď se fšak sekají i v WMP11, vůbec nechápu čím to je. Používám kodeky CCCP, se kterými se mi to nesekalo. Nejhorší je, když přehrávám DVD, kdy se prostě brutálně seká, že se na to nedá dívat, i zvuk, přitom procák je na 25%.
Při přehrávání třeba seriálů v xvidu se to občas cukne, ale dá se to přežít, jenže prostě mi to vadí.
Vůbec mám pocit, že celé visty jsou nějaké divné, jako kdyby vypadl nějaký ovladač na něco podstatného a všechno najednou tahal procesor.
Nemáte někdo nějaký nápad či radu?
Zkoušel jsem i instalovat ovladače na grafiku od Intelu a pořád to samé.
-
Tak já jsem teď chvilku sledoval chování sidebaru. Mám v PC digitální televizní kartu, která při přehrávání přez sw ProgDVB žere asi 30% CPU a krásně může demonstrovat plynulost.
Hlavní objev: hlavně nazapínat sekundovou ručičku u toho gadgetu analogových hodin, co je v základu Vist! Pak se seká vše a sidebar žere kontinuálně 5%. (Čímž se držím stále pod 50% celkem a vzhledem k tomu, že obě aplikace běží s normální prioritou, tak mi nikdo nevymluví, že to programovalo prase..)
Po vypnutí této featurky se TV přestane škubat a sidebar si hraje na nevinného, kdy žere v průměru pod procento. Každopádně ho stále beru za velkého podezřelého a určitě jsem s ním zatím neskončil. ;-) K naštvání je například jak vytíží procesor při najetí myši, kdy se vykresluje ten efekt zvýraznění sidebaru. U mě to vyskočí na 90-100%...
EDIT: Jo a k přehrávání DVD jsem se zatím moc nedostal, ale vím, že po instalaci poslední verze Power DVD se to taky nehorázně škubalo i když bylo zatížení CPU relativně malé. Po instalaci Power DVD 5 i přez warningy o nekompatibilitě apliace DVD šlapou dobře. Určitě budou problémy s kodeky.
-
Citace:
Původně odeslal
jan555
Mně předevčírem. To ale není problém OS, nechce se mi věřit, že jsou vývojáři ATi i nV tak neschopní - oboje ovladače stojí za starou bačkoru.
ja vim,ale setjne mne to desne sere...potrebuju aby to na zacatku dubna jelo..takze maj mesic:/
Citace:
Původně odeslal
Croog
Hlavní objev: hlavně nazapínat sekundovou ručičku u toho gadgetu analogových hodin, co je v základu Vist! Pak se seká vše a sidebar žere kontinuálně 5%. (Čímž se držím stále pod 50% celkem a vzhledem k tomu, že obě aplikace běží s normální prioritou, tak mi nikdo nevymluví, že to programovalo prase..)
kurna kdyz mne se tam ta sekundovka tak libi....:)
Citace:
Původně odeslal
kecinzer
Něco se mi stalo se systémem a začíná mě to opravdu točit...
(bavím se o NB P-M 1.8GHz, 1GB RAM, GMA900)
Začalo se mi kousat přehrávání videa, začalo to docela nevinně, ale teď je to brutální třeba při přehrávání DVD.
Vůbec tomu nerozumím, po nainstalování VIST, když jsem videa přehrával přes WMP11, tak šly nádherně plynule. Přes MPC se sekaly. Teď se fšak sekají i v WMP11, vůbec nechápu čím to je. Používám kodeky CCCP, se kterými se mi to nesekalo. Nejhorší je, když přehrávám DVD, kdy se prostě brutálně seká, že se na to nedá dívat, i zvuk, přitom procák je na 25%.
Při přehrávání třeba seriálů v xvidu se to občas cukne, ale dá se to přežít, jenže prostě mi to vadí.
Vůbec mám pocit, že celé visty jsou nějaké divné, jako kdyby vypadl nějaký ovladač na něco podstatného a všechno najednou tahal procesor.
Nemáte někdo nějaký nápad či radu?
Zkoušel jsem i instalovat ovladače na grafiku od Intelu a pořád to samé.
nepamatuju si uplne secko takze si ted nejsu jisty...mas ti visty koupene a legalne aktivovane?
-
Zapoměl jsem zmínit, že sidebar vůbec nepoužívám, takže se mě ty problémy se sidebarem netýkají ;)
Citace:
Původně odeslal
Wolferine
nepamatuju si uplne secko takze si ted nejsu jisty...mas ti visty koupene a legalne aktivovane?
Ano mám.
-
Citace:
Původně odeslal
kecinzer
Ano mám.
abych to vysvetlil...nedke sme cetl clanek kde nekdo tvrdil ze se podival vistma na zoubek a ze nektere cracky postupne zpusobuji "odumirani" windowsu...jako ze treba se zhorsi prace s diskem a seka se tak video se zvukem a tak
mno mel to tam docela pekne technicky vysvetleny ale nevim:) pokud najdu odkaz tak to sem nekdy hodim...
-
To by musel ty cracky vyvíjet asi sám Microsoft :mweheh:
-
Citace:
Původně odeslal
kecinzer
Zapoměl jsem zmínit, že sidebar vůbec nepoužívám, takže se mě ty problémy se sidebarem netýkají ;)
Tak proč teda používáš Visty? :mweheh:
Né, ještě se chci zeptat, jestli někdo nevíte co jsou v Resource Monitoru u výpisu paměti ty "Hard Faults/sec"? Napadá mě tak akorát neplatné zápisy programů do paměti... ???
-
The number of hard faults per minute that are currently resulting from the application instance.
Note:
A hard fault (also known as a page fault) occurs when the page of the referenced address is no longer in physical memory and has been swapped out or is available from a backing file on disk. It is not an error. However, a high number of hard faults may explain the slow response time of an application if it must continually read data back from disk rather than from physical memory.
http://technet2.microsoft.com/Window....mspx?mfr=true
-
setkal se nekdo z vas s problemem pri instalaci na SATA disk? zkousel jsem to s drivery, s naformatovanim na primary active partition, testoval jsem nekolik postupu, ktere mi nasel google, ale stejne jsem neuspel... pise mi to, ze disk (WD2500KS) je nekompatibilni se systemem Windows Vista
-
funguje vam ve viste autorun ?
-
Citace:
Původně odeslal
H3D_kRu
funguje vam ve viste autorun ?
samozrejme
-
Citace:
Původně odeslal
MadCap
samozrejme
a nevis proc me nende? nic jsem s tim nedelal a kdyz tam hvizdnu dvd nebo cd tak mi nabehnou slozky a nic ..
-
Citace:
Původně odeslal
H3D_kRu
a nevis proc me nende? nic jsem s tim nedelal a kdyz tam hvizdnu dvd nebo cd tak mi nabehnou slozky a nic ..
Vybral jsi si "neprovádět žádnou akci po vložení média",návrapa je možná v ovládacích panelech - "default programs - change autoplay settings"
-
Koukám, že můj příspěvek se jaksi ztratil, tak se zeptát znovu.
Nesetkal se někdo po čase používání Vist s burtálním zpomalením? Trháním videa (bez sidebaru) atd.?
-
Dobrý den.
Mám dotaz:
Dá se někde stáhnout ČEŠTINA do Windows Vista AJ (na MS jsem to nikde nenašel) ?? Jde mi o to, že bych si koupil o dost levnější Vistu v USA a zřejmě tam asi CZ verzi neseženu a proto by mě to zajmalo.
Děkuji za odpověď.
-
Citace:
Původně odeslal
Gizmo_CZ
Dobrý den.
Mám dotaz:
Dá se někde stáhnout ČEŠTINA do Windows Vista AJ (na MS jsem to nikde nenašel) ?? Jde mi o to, že bych si koupil o dost levnější Vistu v USA a zřejmě tam asi CZ verzi neseženu a proto by mě to zajmalo.
Děkuji za odpověď.
Stačí když si koupíš seriové číslo, funguje na jakoukoliv jazykovou mutaci.
Čili i když ti pošlou EN, můžeš si někde půjčit CZ verzi a při instalaci použít svůj serial.
-
Citace:
Původně odeslal
MikeD
setkal se nekdo z vas s problemem pri instalaci na SATA disk? zkousel jsem to s drivery, s naformatovanim na primary active partition, testoval jsem nekolik postupu, ktere mi nasel google, ale stejne jsem neuspel... pise mi to, ze disk (WD2500KS) je nekompatibilni se systemem Windows Vista
Jak může být disk nekompatibilní, fakt to není řadič? Jinak ne, install včetně na RAID1 bez ovladačů a hladký.
-
Nevíte jak je to s reinstalací Vist? Mám Vista Business ENG z MSND AA, ,díky politice se seriovými čísly, platí stejné číslo pro CZ verzi, takže mohu s klidem reinstalovat. Nicméně lze zachovat nastavení programů a systému?
-
Citace:
Původně odeslal
Zdenek Dubnicky
Nevíte jak je to s reinstalací Vist? Mám Vista Business ENG z MSND AA, ,díky politice se seriovými čísly, platí stejné číslo pro CZ verzi, takže mohu s klidem reinstalovat. Nicméně lze zachovat nastavení programů a systému?
v tvojom MSDN nie su dostupne MUI balicky? alebo tie idu tentokrat skutocne len na ultimate/enterprise?
-
Citace:
Původně odeslal
MadCap
v tvojom MSDN nie su dostupne MUI balicky? alebo tie idu tentokrat skutocne len na ultimate/enterprise?
MUI je použitelné přesně jak říkáš pouze na Ultimate/Enterpsise a LIP prý nebude vydán vzhledem k faktu že CZ verze se prodává samostatně.
Popřípadě jsem slyšel o možnosti počeštit ENG ISO, které jsem s microsoftu stáhnul. Nicméně chtěl bych zvolit cestu nejmenšího odporu.
-
koukam, ze tu na to este nikdo neupozornil: Windows Vista mají problém s ukládáním AVI
-
Citace:
Původně odeslal
Zdenek Dubnicky
Dobrý den.
Teda nevím, ale tohle bych na 99,9% neriskoval a troufám si tvrdit, že to Visty "nerozžvejkaj" (přeinstalovat EN na CZ). To sem zvědavej, jestli Vám tohle půjde :D :D
-
Citace:
Původně odeslal
Zdenek Dubnicky
Já bych prostě zálohoval veškerá nastavení z Users, případně další konfigurační soubory a provedl čistou instalaci české verze. Nic jiného se nedá dělat.
-
Citace:
Původně odeslal
Anduril
Tak jsem letmo testnul RMClock 2.3 Beta2 a jede mi na Vistách v pohodě. Je to Beta a je to ještě trochu vidět (není to komplet hotové), ale min. se základní funkčností problém není.
Ke stažení případně zde: http://cpu.rightmark.org/download/rm..._bin_beta2.rar .
-
Mam dotaz, jak pod Vistou resite image systemu.
Image XP systemu se vsim potrebnym softem se mi vejde na jedno DVD. Takze v pripade poruchy (at uz HD, ci soft issue), mam do 10 minut system opet funkcni.
Jak to mate pod Vistou? 4DVD? nebo externi USB disk?
-
Full instalace Ultimate má nějakých 8 GB, takže se imho v komprimovaném image na DVD vejde (nevím, co je "všechen potřebný soft", ale na DL médium by se to vejít mělo).
-
Citace:
Původně odeslal
jan555
Full instalace Ultimate má nějakých 8 GB, takže se imho v komprimovaném image na DVD vejde (nevím, co je "všechen potřebný soft", ale na DL médium by se to vejít mělo).
64bit ma dokonce 9.6 GB :D
-
Citace:
Původně odeslal
EllE
32bit ma na DVD nejak 2.3GB a 64 ma 3.5 zhruba.
On se pta ale uplne na neco jineho...
Chce mirror disku uz s nainstalovanym systemem a programy, aby nemusel porad vse instalovat.
-
Citace:
Původně odeslal
Masster
On se pta ale uplne na neco jineho...
Chce mirror disku uz s nainstalovanym systemem a programy, aby nemusel porad vse instalovat.
Ty mi to oznamis jak je to mysleno a ja si to logicky opravim, ale vyjadris se k puvodnimu prispevku :)
...no blbost vladne svetem :D
-
Citace:
Původně odeslal
kecinzer
Já bych prostě zálohoval veškerá nastavení z Users, případně další konfigurační soubory a provedl čistou instalaci české verze. Nic jiného se nedá dělat.
Nastaveni programu a systemu se uklada vetsinou do registru... ja to delam tak ze automatickejma skriptama zalohuju specificke klice k programum z registru a po formatu je opet zaregistruju... jinak samozrejme vetsina dnesnich programu se vubec instalovat nemusi.
-
Citace:
Původně odeslal
EllE
Ty mi to oznamis jak je to mysleno a ja si to logicky opravim, ale vyjadris se k puvodnimu prispevku :)
...no blbost vladne svetem :D
Ja jsem s tebou kozy nepasal, takze si podobne narazky na moji osobu vyprosuju.
To ze nejsi schopen si vyresit svoje zalezitosti v soukromi je jedna vec, ale na forum nam to prosim netahej, dekuji.
-
Citace:
Původně odeslal
Masster
Ja jsem s tebou kozy nepasal, takze si podobne narazky na moji osobu vyprosuju.
To ze nejsi schopen si vyresit svoje zalezitosti v soukromi je jedna vec, ale na forum nam to prosim netahej, dekuji.
Ja to jako prvni nezacal verejne komentovat :P
kazdopadne zpet k tematu:
Citace:
Původně odeslal
Croog
Tak já jsem teď chvilku sledoval chování sidebaru. Mám v PC digitální televizní kartu, která při přehrávání přez sw ProgDVB žere asi 30% CPU a krásně může demonstrovat plynulost.
Tak s timdle jsem se setkal take a doporucju pouzit "oficialne neoficialni" testovaci 5.X.X verze.
-
Citace:
Původně odeslal
EllE
Nastaveni programu a systemu se uklada vetsinou do registru... ja to delam tak ze automatickejma skriptama zalohuju specificke klice k programum z registru a po formatu je opet zaregistruju... jinak samozrejme vetsina dnesnich programu se vubec instalovat nemusi.
Muzete mi rict, na co vam budou zalohy registru, pokud lehne HDD?
To budete delat znova instalaci systemu na novy disk a do neho potom natahovat registry?
Neni jednodussi natahnout znova celou partition? Se vsim potrebnym softem?
-
Citace:
Původně odeslal
milka
Muzete mi rict, na co vam budou zalohy registru, pokud lehne HDD?
To budete delat znova instalaci systemu na novy disk a do neho potom natahovat registry?
Neni jednodussi natahnout znova celou partition? Se vsim potrebnym softem?
Pokud se jedna o dulezite data nebo o slozite nastaveni nejakych programu, tak to samozrejme musite zalohovat jeste na jiny disk popr. na DVD RW.
Zalohovat celej system pomoci ghostovacich programu popr. celou partition mi jako idealni neprijde... jakakoliv zmena HW nebo aktualizace programu nebude v teto zaloze aktualni a mohla by pak pri obnoveni delat problemy.
-
Citace:
Původně odeslal
EllE
Pokud se jedna o dulezite data nebo o slozite nastaveni nejakych programu, tak to samozrejme musite zalohovat jeste na jiny disk popr. na DVD RW.
Zalohovat celej system pomoci ghostovacich programu popr. celou partition mi jako idealni neprijde... jakakoliv zmena HW nebo aktualizace programu nebude v teto zaloze aktualni a mohla by pak pri obnoveni delat problemy.
Pri zmene hw ci sw neni problem udelat nejprve zalohu (10 min).
Ostatne stejne zalohy mam i pro zname, kterym jsem delal komp, pokud si rozkopou system, je stale jednodussi jim tam dat znova celou puvodni partition, nez pracne patrat, co vsechno pokopaly.
-
Citace:
Původně odeslal
milka
Pri zmene hw ci sw neni problem udelat nejprve zalohu (10 min).
Ostatne stejne zalohy mam i pro zname, kterym jsem delal komp, pokud si rozkopou system, je stale jednodussi jim tam dat znova celou puvodni partition, nez pracne patrat, co vsechno pokopaly.
To delate zalohy docela casto protoze nove verze ovladacu a nove verze programu vychazi docela casto obvzlast kdyz jich pouzivate nejakou tu desitku...
Ja osobne preferuji formatovani a zaregistrovani cca 10 programu ...je to cistej zpusob a system je porad v plne sile.
-
Asi uz posledni k tomuto OFF topic tematu:
A vite, ze ne? Ridim se heslem, neopravuj co neni rozbity. Neboli pokud mi soucasna verze vyhovuje, tak nac upgrade.
Adobe reader mam 4.0 protoze nabiha rychle a bez trapne reklamy nahore, nero mam verzi 6, atd atd. A aktualizaci XP mam zakazanou a nejak mi to nechybi, vsechny nepotrebne servisy jsem manualne zablokoval.
A i kdyby zaloha postradala nejaky ten update, tak neni problem ho po restoru doplnit (ala Firefox...)
-
Citace:
Původně odeslal
milka
Asi uz posledni k tomuto OFF topic tematu:
A vite, ze ne? Ridim se heslem, neopravuj co neni rozbity. Neboli pokud mi soucasna verze vyhovuje, tak nac upgrade.
Adobe reader mam 4.0 protoze nabiha rychle a bez trapne reklamy nahore, nero mam verzi 6, atd atd. A aktualizaci XP mam zakazanou a nejak mi to nechybi, vsechny nepotrebne servisy jsem manualne zablokoval.
A i kdyby zaloha postradala nejaky ten update, tak neni problem ho po restoru doplnit (ala Firefox...)
No vidite a proc se nezeptat co je lepsi nez vsechny Adobe? ...a mozna by vam bylo odpovezeno ze Foxit Reader :) je to malej jeden exe a umi vse co Adobe.
Nj jdeme na to kazdy jinym zpusobem, kazdopadne ja preferuju absolutni cisto :D
-
Citace:
Původně odeslal
EllE
No vidite a proc se nezeptat co je lepsi nez vsechny Adobe? ...a mozna by vam bylo odpovezeno ze Foxit Reader :) je to malej jeden exe a umi vse co Adobe.
zobud sa, foxit nevie ani zdaleka to co adobe reader a panovi s readerom 4 doporucim 8cku, aby v PDFkach zacal vidiet aj priesvitnost poriadne :))
-
Citace:
Původně odeslal
MadCap
zobud sa, foxit nevie ani zdaleka to co adobe reader a panovi s readerom 4 doporucim 8cku, aby v PDFkach zacal vidiet aj priesvitnost poriadne :))
Ja s nim zadne problemy nikdy nemel takze at si kazdej udela nazor sam : http://www.foxitsoftware.com/downloads/
--- --- ---
kazdopadne k tematu threadu:
- Deset otázek a odpovědí k Windows Vista
http://technet.idnes.cz/deset-otazek...9_software_vse
- Proč miluji Windows Vista
http://www.lupa.cz/clanky/proc-miluji-windows-vista/
-
[QUOTE=EllE;696573]Ja s nim zadne problemy nikdy nemel takze at si kazdej udela nazor sam : http://www.foxitsoftware.com/downloads/
--- --- ---
Foxit jsem samozrejmne take zkusil, ale bohuzel mi nevyhovoval, uz ale ani nevim co presne, myslim ze pod CTR+L a CTR+N ma neco jineho nez adobe..
-
Nebyly tu zmíněná skvělá věc, kterou měly umět Winy vždycky a umí až Vista - spodní řádek v Exploreru, kde u souborů zobrazuje metadata.
Jinak kdo má velké disky a hodně souborů, bude z rychlosti searche v porovnání s WinXP na větvi, navíc konečně funguje i parametrizované vyhledávání, byť by parametrů na výběr mohlo být víc.
-
-
Hledani je pekny ale mnohem zajimavejsi je podle me technologie SuperFetch
http://vista.zive.cz/?q=co-nabidne-t...gie-superfetch
...ta ma automaticky detekovat casto spoustene aplikace (tim se nemysli ty co bezi na pozadi) a pokud je volna pamet tak je "prednacte" a udajne i v pripade hry. V systemu je tedy stale zabrano X stovek mega pameti navic, ale zase se casto pouzivane aplikace spousti podstatne rychleji.
-
Citace:
Původně odeslal
EllE
Hledani je pekny ale mnohem zajimavejsi je podle me technologie SuperFetch
Ono je sice jedno, co je "zajímavější", protože funguje všechno najednou ... Ale imho není - jestli se mi něco spustí za vteřinu, nebo za 2, to mě osobně moc netrápí. Nezkoušel jsem SuperFetch vypnout, takže nevím, za co může a za co ne (jako v případě ReadyBoost). Rozdíl vidím, pokud trvá search na XP 10 minut, na Vistách 1-2 minuty (a pokud má někdo full-index tak mnohem rychleji).
-
Mnozi "neznali" si stale mysli ze jim Vista bude samovolne mazat nelegalni soubory...
takze: http://vista.zive.cz/?q=windows-vist...rm-do-soukromi
-
Na DSL.cz pisou:
Další způsob, jak získat (ne)legální Windows Vista
Na serveru KezNews.com vyšel nový návod, jak si odemknout operační systém Windows Vista. Možná někoho napadne, že prolomit ochranu Vist není nic tak nesnadného, jak můžeme často slyšet. Tento generátor ale neláme přímo ochranu Vist, nýbrž jen náhodně generuje a zkouší číselné kombinace, které jsou k odemknutí systému potřeba.
Jak se na serveru píše, stačí udělat pár malých úprav a spustit generátor klíče. Ten za jednu hodinu vyzkouší kolem 20.000 kombinací. Jak uživatelé píší, během několika málo hodin není obtížné získat rovnou několik platných klíčů. Ty se hodí v tom případě, že některé z nich budou později zablokovány.
Tento způsob náhodné generace klíče ale ve výsledku nejvíce poškodí ty, kdo si Windows Vista koupí — pirát totiž může náhodou získat kód, který bude odpovídat tomu, který přijde s legální verzí zakoupenou poctivým zákazníkem.
CO myslite, je to Fake, nebo pravda?
-