Re: Mozilla FF vs Opera vs IE
Citace:
Původně odeslal
kecinzer
Abych se přiznal, tak se to zatím bojím nainstalovat a vyzkoušet :D
Mno, musím uznat, že poctivě stahuji všechny buildy co vyjdou (pečlivě sleduji www.qr.cz) a musím říct, že tento build 10.1 se mi zdá zase o kapánek svižnější a odladěnější, je vidět, že se Opera 10 blíží do finále ;)
Ačkoliv se v rychlosti zatím nevyrovná Chrome, Safari, vyhovuje mi featurama asi nejvíce. :eek:
@kecinzer: PS. JDI DO TOHO! Opravdu ten bug byl opraven. :cool:
Lze nastavit ve FF3 více suffixů pro adresy?
Našel jsem jen jeden browser.fixup.alternate.suffix, který je nastaven na .cz.
V Maxthonu si mohu pohodlně nastavit i jiné varianty kláves.
Citace:
Původně odeslal
Prtik
https://addons.mozilla.org/en-US/fir...suffix&cat=all
Citace:
Původně odeslal
Prtik
Jde to tusim i bez addonu, oddelovac je bud carka nebo mezera.
@Blackknight: Díky za info, úspěšně jsem instaloval. Jen upozorním, Ti, kteří z Vás testovali po buildech Opera 10 beta, tentokráte se instaluje již do klasické složky "Opera", takže zřejmě aktualizuje těm, kteří doposud užívali 9.64 jejich Operu.
Jinak co se týče novinek v tomto buildu RC, vidím zatím vizuelně pouze novou ikonu "óčka" ... jinak asi bylo opraveno pár dalších bugů.
Dotaz: Funguje vám v novém buildu (1733 RC) načíst hlavní stranu (popř. nějakou recenzi otevřít) u Games Tiscali ?
Díky za info. :)
Citace:
Původně odeslal
Tukancheez
Dotaz: Funguje vám v novém buildu (1733 RC) načíst hlavní stranu (
popř. nějakou recenzi otevřít) u
Games Tiscali ?
Díky za info. :)
Bez nejmenšího problému :)
Citace:
Původně odeslal
Tukancheez
@Blackknight: Díky za info, úspěšně jsem instaloval.
Není za co :)
Citace:
Původně odeslal
Tukancheez
Jen upozorním, Ti, kteří z Vás testovali po buildech Opera 10 beta, tentokráte se instaluje již do klasické složky "Opera", takže zřejmě aktualizuje těm, kteří doposud užívali 9.64 jejich Operu.
Ano, to se zdá pochopitelné, jedná se o "jakoby" finální verzi, ale ještě jde na poslední testy, čili i instalace a všechno ostatní se chová tak, jako by to bylo "naostro", čili verze finální. :)
Citace:
Původně odeslal
Tukancheez
Jinak co se týče novinek v tomto buildu RC, vidím zatím vizuelně pouze novou ikonu "óčka" ... jinak asi bylo opraveno pár dalších bugů.
Ano, vzhledových novinek už moc nebude.
Citace:
Původně odeslal
Tukancheez
Dotaz: Funguje vám v novém buildu (1733 RC) načíst hlavní stranu (
popř. nějakou recenzi otevřít) u
Games Tiscali ?
Ano funguje, jen úplně poprvé jsem se musel vrátit na index, bo se vlastní článek nenačetl (reklamy pochopitelně ano :D ), pak už to bylo OK a vše se načetlo jak mělo.
EDIT:
Praktické zkušenosti z používání:
- doba testování 2 hodiny
- počet pádů 0
- acid 2 ANO, acid 3 100/100
- SunSpider JavaScript Benchmark , výsledek zde, zde je výsledek FF 3.5.2 na tomtéž PC, viz podpis. Zde si Opera nevede moc dobře 18s proti 4s.
- zabírá 125 MB RAM
Problematické stránky jsem nenašel. Flash video běží výborně, v Mandrivě tomu tak vždy nebylo, proto jsem musel sem tam používat i FF, ač nerad. Zde ale asi hodně pomohl nový Flash 10, který vyšel někdy tento rok myslím, každopádně s každou novou Operou 10 to je lepší a lepší :)
Jediný problém tak je stále s psaním postů do bloggera, v FF vše OK, Opera někdy blbne, základní rozhraní je nepoužitelné (Opera přidává dva řádky po stitknutí enteru, FF normálně jeden, jak by asi člověk čekal), musím používat tzv. draft (http://draft.blogger.com).
Celkově hodnotím vývoj Opery 10 jako velmi pozitivní, a když jsem musel u Opery 9.64 v Mandrivě používat i FF, teď již nemusím. Pod Windows běžela vždy skvěle (bráno od chvíle co je freewarem), až na velmi problematickou verzi 9.5 a 9.51.
Citace:
Původně odeslal
jedik
Vidíš, na add-ony jsem úplně zapomněl.
Díky a K+
Citace:
Původně odeslal
Blackknight
- SunSpider JavaScript Benchmark , výsledek
zde,
zde je výsledek FF 3.5.2 na tomtéž PC, viz podpis. Zde si Opera nevede moc dobře 18s proti 4s.
Hmm...zvlastne, tu je moj vysledok, ktory som teraz skusal na notebooku (Opera 10.0 rc1, Windows XP Pro 32b).
//EDIT: Bohuzial netusim, ako je dany test zavisly na vykone cpu.
@M@to: Zvláštní to není, počítej s tím, že se lišíte testovaným OS. Blackknight to testoval zcela jistě na Mandrivě 2009.1 a Ty na Win XP. - to bude 100% důvod různých hodnot. aneb viz. podpis Blackknighta ;)
@Dismembered: Hmm, tak poté nechápu proč mi to nic z té stránky nenačítá, že bych měl nějak blokovaný obsah browserem, možná zkusím vypnout blokaci nevyžádaných oken, zda se něco změni. Každopádně díky za odzkoušení. :)
@Blackknight: Oki, díky za info. Pokusím se dle Tvého návodu a uvidím, zda to bude fungovat. - EDIT: Funguje. Akorát nechápu, proč to dělá takovou krpu tedy. Snad to poladí, vypadá to jakoby se to načetlo, ale neukáže se to.
Citace:
Původně odeslal
Tukancheez
@M@to: Zvláštní to není, počítej s tím, že se lišíte testovaným OS. Blackknight to testoval zcela jistě na Mandrivě 2009.1 a Ty na Win XP. - to bude 100% důvod různých hodnot. aneb viz. podpis Blackknighta ;)
Já bych neviděl problém v OS (distribuci), ale spíše v tom, že linuxová Opera je jiná než ta pro Windows. U FF na Mandrivě (zbytek viz podpis) mám velmi podobný výsledek, jako M@to, viz předešlý můj post.
novy skvely prohlizec
MAXTHON 3 alfa
pouzivam to cely a den a ani jeden zasek (cos se u maxthonu 2 rici nedalo) jeste tam chybi jakekoliv nastaveni.
ACID test na 100/100 http://go.maxthon.com/web/mx3/welcome/
http://dl.maxthon.cn/mx3/mx3.0.0.144.exe
Člověk zapracuje na diplomce a hned takových nových postů :D.
No, ta nová ikonka Opery vypadá hodně dobře. Hned jak bude čas, tak dám novou verzi.
Ještě stále jsem v euforii z opravy mizících favicon :D
Moralles: Také jej zkouším a vypada nadějně.
Standardně používám stále M1.6, protože mi M2 nepřirostla k srdci. Ale již nějakou dobu cítím potřebu přejít na něco novějšího.
Citace:
Původně odeslal
Prtik
Moralles: Také jej zkouším a vypada nadějně.
Standardně používám stále M1.6, protože mi M2 nepřirostla k srdci. Ale již nějakou dobu cítím potřebu přejít na něco novějšího.
Souhlasím, M3 vypadá velice dobře. Vzhledem k tomu, že se jedná pouze o prvotní alfu, nesetkal jsem se doposud s žádným problémem.
Trošku mě zamrzelo, že jde importovat záložky pouze z IE, ale tak snad do dalšího vydaného buildu to více poladí.
Našel z Vás někdo položku "Options", nebo zcela chybí? Docela rád bych oddělal ten status bar dole, je to zbytečně zabírající místo. Na netbooku, tento browser zatím testovat nehodlám :)
Jinak kdo rád něco zkouší, doporučím rozhodně zkusit. Přepínání módu mezi jádry renderování samotného browseru mi příjde jako zajímavý nápad.
me M2 nevadi. vyhovujou mi ty gesta mysi hlavne zpet / dopredu. ale prave jak pisou na forech tak se zacinala ta M2 dost srat. zasekavani atd. predtim jsem nedal na MAxthon dopustit, ale ted jsme byl posledni dobou na pochybach.
M3 - options jeste nejsou., ja si dal export z M2 do HTML a v M3 import z HTML a jde to paradne
Tak a je tu, Opera 10 RC2:
info:
http://my.opera.com/desktopteam/blog...se-candidate-2
http://www.zive.cz/bleskovky/vysla-o...8/default.aspx
download:
32 bit:
Linux, Windows, MacOS (PPC,Intel),MacOS (jen Intel), Solaris,FreeBSD, PPC Linux, Sparc-Solaris.
64 bit:
Linux, FreeBSD 64 bit
A mame tu Operu 10 final.
Changes since RC2:
- Minor fixes default search engines and bookmarks
Bohuzial stranka Opery je aktualne pretazena, takze na stiahnutie odporucam ftp Opery.
Tak to vypada ze se zas vratim k opere, je sice o trochu pomalejsi nez chrome, ale zas gesta a smooth scroll jsou must have vlastnosti...
Zdravim.
Synek se dneska všimnul, že mu nejedou některé flash gamesy, resp. ovládání z klávesnice. Nedávno jsem aktualizoval FF na v. 3.5.2, flash plugin mám poslední. V IE jde všechno normálně. Tak jestli někdo neví, nebo by nemohl zkusit třeba tuhle http://www.funnygames.nl/spel/duck_d..._missie_1.html (prasátko jaksi neběhá):)
Citace:
Původně odeslal
godgory
(prasátko jaksi neběhá):)
mam stejny problem :) asi bych na neho ani neprisel, kdybys to tu nenapsal.
Tak jsem práve přišel na to, kde se skrývá menu v Maxthon 3. Možná to mnozí víte, ale pro mne to je novinka.
Je to pod hlavním logem vlevo nahoře. Začal jsem to hledat až při přečtení změn v nové verzi.
Chrome Plus
Je to browser postavený na Chromium a má funkce, které Google Chrome chybějí.
Citace:
ChromePlus has all the functionalities that Google Chrome has. More, ChromePlus added some useful features such as Mouse gesture, Super drag, IE tab, etc. Meanwhile, ChromePlus is free with no function limitation and you can use ChromePlus to surf the internet in any case.
http://www.chromeplus.org/default.html
Rozhodně doporučuji alespoň odzkoušet.
INFO:
01.) Testuji, funguje vše skvěle, zřejmě tento browser má konečně to, co mi v Google Chrome chybělo.
02.) Synchronizace na Google Docs funguje naprosto v pohodě, dokonce transfer z Mozilla Firefox (bookmarks, historie,..) proběhlo vše hravě a v parádní rychlosti.
03.) Problém, zatím nemohu najít kde přesně, se nachází adresa instalace na disku.
ŔEŠENÍ:
Kód:
C:\Users\(uživatel)\AppData\Roaming
04.) Gesta myší fungují perfektně a bez problémů.
Kód:
Dolů+vlevo: Režim celé obrazovky (F11)
Dolů+vpravo: Zavře záložku
Vlevo: Zpět
Vpravo: Dopředu
Nahoru nebo dolů: V podstatě se jedná o způsob scrollingu dle určeného směru
Třeba objevím ještě další gesta.:-)
P.S. Zatím jsem s tímto browserem strávil téměř hodinu a můj verdikt: velicerád ho dám jako defaultní prohlížeč na mém PC.
1 Příloh-a(y)
Otázka pro zkušené Operáře: Jak přesně funguje RSS? Zobrazuje se pouze jako emaily?
Jsem zvyklý na kombinaci Firefox+Sage, tj. seznam zdrojů v postranní liště a přehledně si tam můžu vybírat server resp. zprávu (viz obr.). E-mailový styl ála Opera se mi vůbec nelíbí a nepřijde mi to přehledný.
Dá se to v Opeře zobrazit/použít nějak podobně?