No ja mam vepredu 92mm a vzadu 120mm - oba na 5V
K tomu Ninja 120mm 5V a 120mm ve zdroji...
Printable View
mam to podobny jako Maul...200GB Samsung SATA2 25st,Seag 320GB 29st..teploty v klidu serfovani...jsou oba v chieftecovym supliku+fen..teplota v mistnosti 20st..spis jsem moc spokojenej..je brutal rychlej oproti mymu starymu PATA 7200.7 120GB :) myslim ze veskerej hluk trumfne turbina na 1900XT 8-)
Copy that. Navíc WD podporuje AAM a se zapnutým není z cca 40 cm slyšet seek nikdy (bez molitanu :) ). Bez AAM jsou citelně tišší než např. DM10 300 GB a také míň topí (spolehlivé měření rukou). Celkově nejtišší SATA disky, které jsem měl v ruce, s AAM vyřešily konečně mou potřebu "bezhlučného" počítače. Pro ty, kdo chtějí ticho, mohu jen doporučit.
to je picovina, vsetky znacky maju obecne rovnake percento reklamacii s rozdielom desatin percenta ...
U nas ve firme ne. Seagate 3,8%, Samsung 5,1%, WD 6,2% (z prodanych kusu). Takze takova pitchovina.
aby to malo nejaku hodnotu, tak by si tych diskov musel predavat 10tky tisic a kazdeho samozrejme rovnomerne rozvstvene cez modelove rady ... to asi nemas co? ;)
Dvolim si prisadit. S disky od WD mam velmi spatnou zkusnost. asi 20 disku co jsem mel v ruce odesli do 1 roku. Zbylych 5 odeslo v rozmezi 1.5-2 roky. Naproti tomu stary Quantum 10gb kterych z puvodnich 8 kusu vydrzelo do dnes 7. Vim ze to neni zadne meritko, ale WD jsou pro me jedny z nejhorsich. Maxtor je o neco lepsi.
Konkrétně YS řada má delší MTBF než min. většina ostatních SATA disků a také 5 let záruku místo běžných 3. Pokud si tohle může výrobce dovolit, tak předpokládám, že ví proč a taky předpokládám, že to procento (byť jakékoliv), bude u YS nižší ...
Soudit podle značky je obecně nesmysl, sračkové série/řady disků udělal a dělá každý z výrobců. A není to vůbec tak dávno, co někteří velkoprodejci přestali zrovna Seagate dočasně prodávat vůbec - kvůli příšernému procentu reklamací. Takže keep cool, jak je na tom např. 7200.10 se trochu uvidí možná za rok.
Sám bych si toho Seagata koupil, ale odradil mě ve finále hluk a teplota, konečně po letech mám v ruce SATA disky, které lze nazvat tichými a pro někoho je to rozdíl zásadní.
Stejný disk? S ohledem na to, že mám pod nosem desktop, ve kterém se hýbe přesně jedna 80tka @1300 rpm (rated 18 dB @2000 rpm) ve zdroji, tak tichost a vibrace disku posoudím imho dost dobře. Stejně hovoří i testy, které jsem četl.
To už je v tomhle threadu ale dost OT ...
tak sa podivaj a nezabudni dodat pocty predanych kusov a ktore modely su to, obecne to je tak ako pisal aj jan555 > kazda znacka cas od casu vytvori poruchovejsiu seriu ale v GLOBALNOM pohlade sa poruchovost nijak vyznamne neodlisuje aby to malo vyznam pri vybere
Takze statistika (wd vs sg):
globalne wd 5.36%, sg 3.57% (sg prodanych 1.23472x vic nez wd)
posledne dva roky wd 4.12%, sg 3.16% (sg prodanych 1.45786x vic nez wd)
btw, posledne dva roky z duvodu, ze wd melo sveho casu hodne problemy a docela to meni stat global vs aktual (2 roky)
btw2, je ale docela hezke, ze postupom casu se vseobecne u vsech vyrobcu zlepsuje % reklamaci:)
konkretne modely:
wd raptor (vseobecne) 1.09%
wd RE (vseobecne) 3.01%
wd XL (vseobecne) 7.65%
atd
sg 9 (vseo) 2.86%
sg 10 (vseo) 2.98% (relativne "malo" kusu prodanych - na trhu neni moc dlouho)
sg older (vseo) 4.12% (cca prumer)
atd
btw, psano "2x vic" a pod je z duvodu, ze se jedna o interne informace a takove na forum zas nepatri:(
takze pokud bereme do uvahy beznu kat, tak jednoznacne sg... v pripade, ze par stovek rozdil nehra ulohu, tak RE taky neni spatny (kostuje ale vic... tak proc ho kupovat, ze?)
naprosto mimo kat je pak raptor... vynikajici reklamovatelnost, supr vykon, 5 let zaruka (tusim first disk od wd co to mel)... ale je to vse dano ze se nejedna o "klasicky" disk... a cena je taky jinde... :-/
takze nazor si muze udelat kdokoliv, cisla tady jsou...
Tohle procento je dost nízké, co je do něj započteno? Ptám se jen proto, že ten inkriminovaný model, o kterém šla řeč (nevím přesně) se před pár lety dostal za necelé 3 roky na o dost víc než 80% reklamovaných ...
Jinak z tohohle k tématu vyplývá, že 7200.10 a RE mají stejné procento, přičemž RE je na trhu o dost déle.
btw: pokud se dobře pamatuji, tak mi neodešel nikdy žádný disk a to jsem začínal s 5.25" ... :cool:
zapocteno je: filter sg, ctrl+a minus sg 9 + 10... asi tak:) kazdym konkretnym diskom se mi nechtelo zabyvat... a ani cas na to moc neni:(
jj, to je pravda... ale a) RE kostuje vice b) casem se % znizuje (nove revize a pod) c) kdyby 10-tka byla vadna serie, tak ma min 5% jiz a vice... tudiz plati b)
takze lip vychadza sg... aspon dle meho nazoru... (na zaklade a + c;)
mno, ani ja se napamatuji ze by mi odesel nejaky disk:) zaklepu, jsem jenom rad:)
Jestli dovolite, tak bych se vratil k prinosum 320GB 7100.10.
Jednim timhle diskem na SATA1 jsem na presne stejne konfiguraci nahradil RAID-0 pole dvou IDE ST1200026A.
Rychlost je srovnatelna, cista rychlost sekvencniho cteni velkych souboru je sice o neco mensi, ale vsechno vyrovnava rychlost kopirovani z jedne partition na druhou v pripade 7200.10. Tedy kombinovane operace cteni a zapisu, tam mely podle meho nazorou Segate vzdycky velke problemy napriklad oproti WD.
Tenhle disk to resi. Rychlost zapisu pokud probiha ve stejnou dobu cteni z jineho mista je vic nez uspokojiva. (stabilne > 20MB/s i pri pomerne silne fragmentaci, u jednotlive ST1200026A to klesalo pod 5MB/s zatimco WD800JB mel susne pres 10MB/s)
Hluk seeku je ovsem vetsi nez v pripade dvou najednou seekujicich ST1200026A.
tak sused si kupil 250GB model a doniesol ku mne a sa mi zda ze je tichsi od mojho v idle vobec som u neho nepozoroval ten zvukovy prejav ako pri mojom 320GB je to zvlastne...
Ja som minuly tyzden poridil WD320gb YS seriu a mozem povedat ze je fakt tichy. Pri boote ho trocha pocujem (este som nedefragmentoval pretoze pomaly migrujem zo starych diskov kedze nemam cas) ale inak je velmi tichy. Napr kopirovanie dvdcka z disku na disk som nepocul vobec nic pri asi 50MB/S. Teplota tiez relativne super 37st, ofukovany 12cm fanom z predu a je zapichnuty medzi dvoma ata diskami.
tak mne sa uz tento disk zda byt hlucny ale v idle ked zapnem comp tak to nieje az take vyrazne ako sa platne rozbiehaju ale prave ked pc vypnem a platne zastavuju tak vtedy je to pocut a dost mam pocit ako keby som mal nejaky stary disk s gulickovym loziskom bez toho katastrofalneho piskania hehe presvedcil som sa o tom ked som mal v pc rovnaky disk len 250GB model to bol ten bol tichsi bez toho hlukoveho prejavu... este si to pojdem otestovat ale asi tichssi 320GB disk nekupim alebo viete nieco doporucit?
alebo mi zostava uz len 250GB disky ked tak ake? dik
Divam se na film, najednou cvak, HDD se vypl, restart systemu... uz nenajel :) vadny sektor. Nastesti sel udelat ghost a jedu dal, ale i tak, Seagate jeden :( (PATA 320GB).
Tak jsem si taky pořídíl 320gb Seagate 7200.10 SATAII a nahradil jsem jim 2x160GB Seagate 7200.9 SATA a naprosta spokojenost.
ehmm nemuzu nikde najit rozumnou odpoved ale co je vyhodnejsi, respektive rychlejsi
2 x seagate 7200.10 250 RAID
nebo
1x RAPTOR ten novej 150GB
??? jde mi o rychlost ani ne o kapacitu
chapu ze pro RAID si dam jeste jeden pro dulezita data
diky za nazory predem :)