-
Re: Intel Conroe - novy kral
Citace:
Původně odeslal Eagle
To bohužel není pravda. Elektricky není možné tyto transistory odpojit. Stačí si například vzpomenout, že u Celeronů Intel garantoval úplně stejné Icc_max jako u Pentií.
To je potom zle, z toho plynie, ze Jadra Allendale nemaju nizsiu (realnu, nie TPD) spotrebu. Presny opak ako som cakal: menej cache - nizsia spotreba :?
-
Citace:
Původně odeslal iPoK
menej cache - nizsia spotreba :?
Menší dynamická spotřeba. Ta je ale u cache beztak minimální.
-
Citace:
Původně odeslal cluzoe
9x380=3420MHz mas tam chybu :-)
Ako si na tom ty? Od kedy mas chladic, nemas vacsie OC a vsimol som si, ze pokukujes po GB doske, tamta Biostar musi ist vyssie, alebo je niekde problem? :o
-
Citace:
Původně odeslal misokgb
Ako si na tom ty? Od kedy mas chladic, nemas vacsie OC a vsimol som si, ze pokukujes po GB doske, tamta Biostar musi ist vyssie, alebo je niekde problem? :o
máš pravdu problém je v doske už stráca stabilitu pri visom fsb
jej maximum je niekde pri 350-360 no proste nič moc :-(
ta gigabyte bude lepšia dúfam
-
Citace:
Původně odeslal cluzoe
Mas tam najnovsi BETA bios? Check: http://www.xtremesystems.org/forums/...hlight=biostar
-
Citace:
Původně odeslal
cluzoe
A co pameti? zvladaji to s tim casovanim (CL3, co mas v podpisu) stabilne? Mozna by pomohlo pridat jim par voltiku, nebo zmirnit casovani. ;-)
-
nevite nekdo jestli meli testovaci conroe odemceni multiplikator?THE CPU SPEC IS AS FOLLOWS: 2.13GHZ , 1066FSB, 2MB L2 CACHE, DUAL CORE. THIS CPU HAS FULLY UNLOCKED MULTIPLIERS.Nasel jsem inzerat na E6400-par mesicu stara-testovaci vzorek a ten manik rika ze ma odemcenej nasobic-ale me se to moc nezda-ale za4tis ji beru.
-
Citace:
Původně odeslal
redevile
nevite nekdo jestli meli testovaci conroe odemceni multiplikator?THE CPU SPEC IS AS FOLLOWS: 2.13GHZ , 1066FSB, 2MB L2 CACHE, DUAL CORE. THIS CPU HAS FULLY UNLOCKED MULTIPLIERS.Nasel jsem inzerat na E6400-par mesicu stara-testovaci vzorek a ten manik rika ze ma odemcenej nasobic-ale me se to moc nezda-ale za4tis ji beru.
Není to stejná situace jako s prodejem OBRova cpu? Imho Eagle tě od toho za chvilu odradí...
-
Citace:
Původně odeslal
redevile
je to ES
takze je to urcite odemcenej nasobic!
ale tyto CPu by se nemely vubec prodavat, je to protizakony
-
Citace:
Původně odeslal
MISKOBOSS
je to ES
takze je to urcite odemcenej nasobic!
ale tyto CPu by se nemely vubec prodavat, je to protizakony
Nehledě na to, že to ty desky v budoucnu nejspíš přestanou podporovat...
-
Citace:
Původně odeslal
Perfect_
Není to stejná situace jako s prodejem OBRova cpu? Imho Eagle tě od toho za chvilu odradí...
procpak?je s tim cpu neco spatne?to cpu bezi v pohode na vzduchu na 3,6Ghz,me se to zda jako dobra koupe,ale necham si poradit,jestli mam dat od toho radeji ruce pryc.
-
[OT] vsetky ES cpu su majetkom intelu, kto ich dostane sa zavazuje s nimi neobchodovat atd, cize ho nadobudnes nelegalne .. [/OT]
-
Citace:
Původně odeslal
SajmoN
[OT] vsetky ES cpu su majetkom intelu, kto ich dostane sa zavazuje s nimi neobchodovat atd, cize ho nadobudnes nelegalne .. [/OT]
to je to nejmensi co me trapi,me spis zajima jestli je to cpu stejne jako nynejsi-nebo jestli ma nejake mouchy-ten odemcenej nasobic je dobra vec.
-
Citace:
Původně odeslal
redevile
to je to nejmensi co me trapi,me spis zajima jestli je to cpu stejne jako nynejsi-nebo jestli ma nejake mouchy-ten odemcenej nasobic je dobra vec.
Děláš si srandu, že je Ti ukradená nelegálnost plánované koupě?
Tak to snad abys změnil fórum, ne? :mad:
-
Citace:
Původně odeslal
redevile
Obecne idu zle taktovat, su to predprodukcne kusy, prve revizie, prve kusy CPU vobec... Jedina vyhoda je ten nasobic, ibaze za cenu nizsej frekvencie... EE. ES radsej nie, nie preto, ze by si mal z toho problemy po stranke legalnosti, ale nie je to dobry CPU na OC, teda zalezi od kusku...
-
Jednak je to minimálně přestupek něco takového používat (ne-li rovnou trestný čin, pokud se jedná o věc vyšší hodnoty) a za druhé takový kus obsahuje chyby, protože je to stará revize, která nebyla natolik stabilní, aby jí dali do prodeje. Konečně taky ještě jsem neviděl ES, který by měl odemčený násobič směrem nahoru. Dolů ho má odemčený každý pomocí SpeedStepu.
Mimochodem, trošku off-topic, ale tohle mi přišlo asi před měsícem PMkem od uživatele jdidohajzlu s nadpisem "TY curacku ..."
Citace:
Původně odeslal jdidohajzlu
Nazdar ty chuda nedostudovana a chuda luzo, ktera zavidi ze nekdo ma Conroe, ty ho nebudes mit nikdy, protoze na to nemas co? Ty zmrde ... a neser me nebo na tebe poslu Ukrajince a ty si s tebou pohrajou mrdko ... me si neber uz v zivote do huby, protoze ja jsem 2x starsi nez ty ...nazdar OBR tvuj Buh ...
MadCap pak obdržel zprávu podobného charakteru:
Citace:
Původně odeslal jdidohajzlu
Ty slovenska spino, zerete na slovensku hovna a budes se srat do Cech ... OBRovi tvymu krali bys mel libat nohy aby te naucil testovat ... a ne si ho brat do huby mrdko ... tvoje testy jsou akorat k smichu ... stejne jako ten papirovej brak kde ti platej 500 mesicne ... Nazdar ty slovenska spino, tvuj kral OBR ...
Kdo z vás si myslí, že to je na trestní oznámení?
-
O.K.tak jste me ukecali,jdu do 6600.
-
ahoj, tak predbezne testy:
Conroe 6600@3.30 G , Asus 7950GX2, 2G Twinx CM2X1024-8500 @ 1098 (5-8-8-24 - kolega doladi o vikend)
ve zkratce:
SuperPI (1M) - 15s
Raptor 150GB (AHCI) - 80MB/s zapis
3DMark2006 (pri 3G) - 9199 bodu ....
-
EDIT: Doom 3 timedemo - 13s - 240FPS
-
Citace:
Původně odeslal
Sharker
Druha vec ako mohol obrovi predaj 6300 ES na susednom fore v bazari preist to takztiez nechapem :rolleyes:
On na to nový "majitel" dojede. Jednak by se mi nelíbila představa, že jsem zloděj (a to prostě podle trestního zákona je) a za druhé jakmile Intel začne dodávat nové soubory microcode update výrobcům základních desek a z důvodu úspory místa z nich vyhodí u Conroe CPUID starší než 6F6h, tak bude "majitel" dvěma slovy v prd***, protože najednou bude mít procesor bez opravených chyb. Asi se pak bude docela divit, až mu to začne samovolně zatuhávat, provádět chyby ve výpočtech atp.
-
Pekny OT :D Nejake prispevky som uz ja zachytil od OBRa, aj ked necitam zdaleka vsetko. Podla urovni nadavok moze mat max 14 rokov. A este ma napadlo ze moze mat tourettov syndrom (http://en.wikipedia.org/wiki/Turet_syndrome) - ked sa clovek nedokaze ovladat a nadava a nemoze proti tomu nic robit. Kombinacia so skizofreniou by vysvetlovala aj toho hulana?. hm?... :idea: :cool: ;D
Inac vsimli ste si ze intel viac podporuje OC? Odomknuty nasobic na EE, vraj viac oc frendly intel dosky, velka rezerva v cpu. Uz sme si mysleli ze aj proti zmene fsb nieco podniknu, ale stary dobry intel sa vratil. Uz viem na co budem uprgradovat z tulena :) (netburst sux)
-
Citace:
Původně odeslal
Sharker
Podarilo sa nekomu v Cr dostat conroe na viac ako 4000mhz :?:
Na DDWorld v tejto recenzii sa podarilo uchmatnut screen.
http://www.ddworld.cz/images/stories...uo/E6700OC.jpg
Citace:
Původně odeslal Pret
Inac vsimli ste si ze intel viac podporuje OC? Odomknuty nasobic na EE, vraj viac oc frendly intel dosky, velka rezerva v cpu. Uz sme si mysleli ze aj proti zmene fsb nieco podniknu, ale stary dobry intel sa vratil. Uz viem na co budem uprgradovat z tulena (netburst sux)
No ale Eagle tu pisal, ze ES maju nasobic odomknuty do dola, co je celkom na nic ak sa nechystas dosahovat vysoke FSB (co je zase super, ale kce to dobre ramky)
-
Citace:
Původně odeslal
iPoK
Na DDWorld v
tejto recenzii sa podarilo uchmatnut screen.
.....
No ale Eagle tu pisal, ze ES maju nasobic odomknuty do dola, co je celkom na nic ak sa nechystas dosahovat vysoke FSB (co je zase super, ale kce to dobre ramky)
[OT]
O RH uz jeden thread v "Mimo mísu" mame .Neviem ci si OBR special thread zasluzi no kazdopadne dokaze pisat kvalitne clanky co maju hlavu a patu a aku-taku uroven a ma odborne znalosti narozdiel od RH ktory iba vyvolava flame. Navrhujem zalozit special thread alebo aspon Ot z tejto sekcie presunut do "Mimo mísu" . Skoda by bolo to mazat.
[/OT]
Ked clovek pride na xtremesystems tak oc 4100 mhz je tam celkom bezne. No ja by som radsej pockal na ten novy ati chipset alebo aspon nejaku good mobo od DFI a pripadny pad cien E6700 ktora ma 10x nasobic.
-
Citace:
Původně odeslal
Sharker
Ked clovek pride na xtremesystems tak oc 4100 mhz je tam celkom bezne. No ja by som radsej pockal na ten novy ati chipset alebo aspon nejaku good mobo od DFI a pripadny pad cien E6700 ktora ma 10x nasobic.
DFI nebudu dake uzasne dosky to mi ver... GB, Biostar a aj Asus su vhodne dosky na OC a ludia s nimi nemaju problem = samozrejme ich treba ale vyladit a dobre nastavit co trva troska dlhsie... Take 4G je tam fakt dost bezne, ale zas tu nikto Conroe poriadne ani nema...
-
Citace:
Původně odeslal
Sharker
Ak kces mat 4G (kua to je ako z tej reklamy v SR :) ), tak musis mat stastie na to, aby doska dala 400MHz FSB. Cluzoe tu pisal, ze sa nemoze dostat cez 360MHz, co je skoda.
BTW uz som prisiel aj ja na chut OC Conroe-ho, ked som videl ako sa zvysuje spotreba systemu ako celku po napr. 50% OC (max. to bolo tusim 20 - 30W, co je super oproti NetBurst).
-
Citace:
Původně odeslal
iPoK
Ak kces mat 4G (kua to je ako z tej reklamy v SR :) ), tak musis mat stastie na to, aby doska dala 400MHz FSB. Cluzoe tu pisal, ze sa nemoze dostat cez 360MHz, co je skoda.
BTW uz som prisiel aj ja na chut OC Conroe-ho, ked som videl ako sa zvysuje spotreba systemu ako celku po napr. 50% OC (max. to bolo tusim 20 - 30W, co je super oproti NetBurst).
Hej, ibaze cluzoe sa asi nejak malo snazil, keby tam da novy bios a prelze aspon trosku XS tak ta fosna chodi 500FSB neviem, kde furt hladate chybu, si daj na XS vyhladat Tforce a kazda jedna 965 Tforce doska tam slape 400-500FSB... :roll: Osobne moc neuznavam tuto firmu, tak ale mam napisat, ze je to shit, ked na nej ide takto krutit? A ide o to, ze neni AZ tak draha a hlavne JE dostupna...
-
-
No já jsem zatim skoncil na 8x413MHz 1,375V s jakousi rezervou, chybovat mi sestava zacina pri 8x425MHz (nic strasneho - zadna modra smrt, pouze chyba v prime po 3h),testuji pomoci ORTHOS BETA, ale kdyz zvolim Blend (test CPU/RAM) tak mi to hodi nahodnou chybu i na def frekvenci - nesetkali jste se s tímto problémem? - ostatni testy bezi 45h OK
-
on prime neni uplne 100% test na vsetko :) takze by som to nehrotil
-
Citace:
Původně odeslal
MadCap
on prime neni uplne 100% test na vsetko :) takze by som to nehrotil
Na stabilním systému běží bez chyby.
2 Julian: Zdroj jsi měřil? Kompatibilitu RAM s čipsetem jsi zkoušel? P965 umí DDR2-800 jen s časováním 5-5-5 nebo 6-6-6.
-
Citace:
Původně odeslal
Eagle
tak to pozor, uz tu bolo XYZ pripadov ked nebezal bez chyb. Vacsinou to spravila novsia verzia prime ...
-
Citace:
Původně odeslal
Eagle
2 Julian: Zdroj jsi měřil? Kompatibilitu RAM s čipsetem jsi zkoušel? P965 umí DDR2-800 jen s časováním 5-5-5 nebo 6-6-6.
1. zdroj jsem momentálně netestoval, avšak dlouhodobě jel na různých systémech OK
2. ano RAM jsem zkoušel měnit, v současném nastavení 5-5-5-13 jede bez chyb a nejefektivněji
3. další kroky jsou natolik zdlouhavé, že jsem prostě chtěl požádat ostatní lidičky s podobným HW o jejich radu, abych neopravoval chybu, která možná není chybou (prosím testněte to někdo)
-
Citace:
Původně odeslal
misokgb
Hej, ibaze cluzoe sa asi nejak malo snazil, keby tam da novy bios a prelze aspon trosku XS tak ta fosna chodi 500FSB neviem, kde furt hladate chybu, si daj na XS vyhladat Tforce a kazda jedna 965 Tforce doska tam slape 400-500FSB... :roll: Osobne moc neuznavam tuto firmu, tak ale mam napisat, ze je to shit, ked na nej ide takto krutit? A ide o to, ze neni AZ tak draha a hlavne JE dostupna...
ja sa budem dnes "snazit" som trocha studoval extremesystems
http://www.xtremesystems.org/forums/...=107945&page=2
tak vecer budem vediet viac.
-
Cez Orthos test blend hadze chybu aj mne okamzite a je jedno ci default alebo pretaktovany proc.Testy small ffts large ffts bezia ok.
-
Citace:
Původně odeslal
Chodec
Cez Orthos test blend hadze chybu aj mne okamzite a je jedno ci default alebo pretaktovany proc.Testy small ffts large ffts bezia ok.
mne idu ok aj default alebo pretaktovany :-)
-
Citace:
Původně odeslal
MadCap
tak to pozor, uz tu bolo XYZ pripadov ked nebezal bez chyb. Vacsinou to spravila novsia verzia prime ...
Tak to se mi ještě nestalo. Nebylo to třeba nestabilitou zdroje / napájení na desce?
-
Citace:
Původně odeslal
Eagle
Tak to se mi ještě nestalo. Nebylo to třeba nestabilitou zdroje / napájení na desce?
tazko povedat, ja som to osobne nezazil na vlastnom PC ale vzhladom na komplexnost pocitacov to tazko urcit. Obecne by ma ale padaju blend prime vobec nesral ked to prezije v klude hocico ostatne :) to je asi ako padajuce superPI na am2jke co som zazil ... (prime bezal v pohode cely den :D )
-
Citace:
Původně odeslal
Chodec
U mně běží všecky testy naprosto bez chyb na E6600 + ASUS P5W-DH, takže problém asi nebude tak jasně v SW, příčina se bude těžko hledat, pokud to chybuje i na defaultu.
-
Citace:
Původně odeslal
Over
U mně běží všecky testy naprosto bez chyb na E6600 + ASUS P5W-DH, takže problém asi nebude tak jasně v SW, příčina se bude těžko hledat, pokud to chybuje i na defaultu.
F00F strikes back! :-D
-
Citace:
Původně odeslal
Fox!MURDER
F00F strikes back! :-D
Potká Athlon 64 Core 2 Duo a povídá mu
"vvvvíííííšššš kkkkoooolllliiiikkk jjjjeeeee 1+1 ?".
Core 2 Duo mu odpovídá "Tři".
Athlon 64 na to "Aaaalllleeee ttttoooo jjjjeeee šššššppppaaaaattttnnnněěěě".
Core 2 Duo: "To nevadí, ale rychle"
8)
-
Citace:
Původně odeslal
Eagle
Potká Athlon 64 Core 2 Duo a povídá mu
"vvvvíííííšššš kkkkoooolllliiiikkk jjjjeeeee 1+1 ?".
Core 2 Duo mu odpovídá "Tři".
Athlon 64 na to "Aaaalllleeee ttttoooo jjjjeeee šššššppppaaaaattttnnnněěěě".
Core 2 Duo: "To nevadí, ale rychle"
8)
Trošku starší...
...protože to patřilo 486ce a Pentiu, když se prolátlo, že Pentium počítá blbě.
K tomu znám i jinej:
Víte proč Pentium počítá tak rychle?
Ne?
Protože nepočítá, ale odhaduje. :D
-
Citace:
Původně odeslal
MadCap
tazko povedat, ja som to osobne nezazil na vlastnom PC ale vzhladom na komplexnost pocitacov to tazko urcit. Obecne by ma ale padaju blend prime vobec nesral ked to prezije v klude hocico ostatne :) to je asi ako padajuce superPI na am2jke co som zazil ... (prime bezal v pohode cely den :D )
Musim zase souhlasit s Eaglem, s prime95 mam jen100 pro zkusenosti, sice treba den nepadne, ale pak stejne padne ... .-) Pouzivam jednu a tu samou verzi nekolik let .....
-
Male preview "K8L" architektury a porovnanie s Core 2. Celkom zaujimave veci tam pisu a oplati sa precitat
-
Citace:
Původně odeslal
tomase
Tohle už je známé tak čtyři měsíce. Prakticky nic nového jsem se nedozvěděl. K8L je stále velká neznámá - nevíme o tom téměř nic.
-
Citace:
Původně odeslal
Eagle
Tohle už je známé tak čtyři měsíce. Prakticky nic nového jsem se nedozvěděl. K8L je stále velká neznámá - nevíme o tom téměř nic.
to ze si sa ty nic nedozvedel je jedna vec, druha vec je, ze sa tam mozu nieco dozvediet ludia, ktory tomu nevenuju tolko casu co ty. Myslim, ze je to velmi pekne porovnanie tychto dvoch architektur.
-
Citace:
Původně odeslal
tomase
to ze si sa ty nic nedozvedel je jedna vec, druha vec je, ze sa tam mozu nieco dozvediet ludia, ktory tomu nevenuju tolko casu co ty. Myslim, ze je to velmi pekne porovnanie tychto dvoch architektur.
Porovnání? Z těhle informací nevyvodíš o architektuře téměř nic. Jedná se o popsání jednoho slidu AMD na pěti stranách. Nic víc, nic přehnaně konkrétního. Navíc ten člověk možná věděl, o čem mluví, ale nedokázal to podat. Chceš-li se něco dozvědět, přečti si popisy architektur K8 a Core na Ars Technica, zkombinuj to s tím slidem z prezentace AMD a získáš jakousi představu, co tam asi tak změní.
Velké weby jako Xbit, Anandtech a THG nedělají články špičkové kvality (vyjma Johana De Gelas z Anandtechu a několika testů zdrojů na Xbit).
-
E6300, GB-P965-DS3 a pamet
Ahoj, mam problem s E6300 deskou GB-P965-DS3 a pameti corsair 5-5-5-15 667Mhz value select (VS512MB667D2).
Vse je do FSB 347 (proc.: 7x347=2429Mhz, pamet: 2x347=694Mhz; 5-5-5-15) naprosto ok (2x prime 10 hodin OK). Ovsem pokud du na FSB 348 (CPU2436Mhz,MEM696Mhz), je problem - Prime vyhodi do peti sekund chybu. Nejdriv jsem testoval jestli to neni procesorem - pridaval jsem napeti az do 1,5v. Nepomohlo. Zmenil jsem nasobic procesoru na 6x (6x348=2088Mhz), porad stejna chyba - vylucuji tedy, ze je to procesorem. Vrhnul jsem se na pameti (na stare desce s P D920, jdou na zakladni voltaz na 720Mhz) pridaval jsem napeti az k 2,2v. Nepomohlo. Zkusil jsem zmenit FSB, tak aby pamet mela podobnou frekvenci (696Mhz), ale FSB nizsi. Nastavil jsem 278Mhz FSB a pro pameti jsem dal nasobic 2,5x (278x2,5=695Mhz), porad stejna chyba (prime konci do 5 sekund).
Zadne pameti na vymenu momentalne nemam (napr. nejake DDR2 800), ale nemyslim si ze je to pametí. Mam takovy tuseni, ze pri zmene FSB na 348 zmeni deska nejake delicky a system je nestabilni. Zkousel jsem i FSB 425Mhz (pameti na 850), system nabehne OK, ale prime zase hazi chybu do 5 sekund.
Uz jsem zkousel vse - zvedat napeti chipsetu i fsb, casovani pameti mam nastavene porad na mirnych CL5-5-5-15, ostatni casovani je nastaveno na auto (act to act delay, rank write to read delay, write to precharge delay, read to precharge delay) a refresh to act delay je nastaveno na 0 (je tam ale moznost nastavit az 255), mozna by chtelo tyto ostatni casovani nastavit rucne, ale neznam hodnoty (datasheet k temto pametem - VS512MB667D2, jsem nenasel).
Nevíte nekdo proc se nemuzu dostat pres FSB 347, aby byl system stabilni???
EDIT: pokud pouziji k pretaktovani utilitu od gigabytu EasyTune5, tak se pres FSB 347Mhz dostanu stabilne ...
-
Instantní chyba Prime95 je na 99% způsobena pamětí / řadičem.
-
Trocha testujem zatial najviac 378 x 9 - 3402MHz
no nabehol aj pri 3500MHZ ale prime chyba po par skundach :-(
-
Citace:
Původně odeslal
cluzoe
Daval si novy BIOS? Pri akom CPU napati to skusas? BTW ako moc to hreje s tym Thermalrightom? :)
-
Tak to na sebe nenechalo dlouho čekat - New Core stepping is on the way.
-
Citace:
Původně odeslal
misokgb
Daval si novy BIOS? Pri akom CPU napati to skusas? BTW ako moc to hreje s tym Thermalrightom? :)
hej BIOS som dal novy. napatie mam 1.32-1.34v skusam 3350NHz je stable 4h prime teraz skusam 3400MHz zatial ide ram cl.4-4-4-14
teplotu mam FULL 62-67°c idle 27-31°c
-
Citace:
Původně odeslal
cluzoe
hej BIOS som dal novy. napatie mam 1.32-1.34v skusam 3350NHz je stable 4h prime teraz skusam 3400MHz zatial ide ram cl.4-4-4-14
muzes me prosim zmerit propustnost pameti v sandre 2007?
diky
-
Citace:
Původně odeslal
cluzoe
Myslíš že ty teploty sou opravdu reálný?
Nebo to špatně detekuje deska or bios?
Jaký fan na SI-120, ot.
-
Citace:
Původně odeslal
tnema
Myslíš že ty teploty sou opravdu reálný?
Nebo to špatně detekuje deska or bios?
Jaký fan na SI-120, ot.
spis cim to meri
2Cluzoe meris to softem z cidel desky ci coreTemp? pokud z cidel postni jeste teploty z coreTempu
-
Citace:
Původně odeslal
Pavlis
spis cim to meri
Tipuju že má dig. teploměr ;-)
-
Core 2 Duo se hodně zahřívá (přehřívá), takže ty teploty nejsou vůbec překvapující.
-
Citace:
Původně odeslal
tnema
Tipuju že má dig. teploměr ;-)
mas pravdu ;-)
-
Citace:
Původně odeslal
Eagle
WOW, takze este min. 3 mesiace cakania. To je super, po vianociach si doprajem novy systemik. To uz budu dobre dosky (i965 c2), dobra cena za dobry procesor. Dufam, ze aj DDR2 800 budu mat nejaku funky cenu.
To som fakt uz neveril, ze Intel to stihne este tento rok.
-
Rekl bych, ze toto bude idealni thread na diskuzi, takze:
Planuju poridit toto:
Core 2 Duo E6600
Gigabyte DS4
2x1GB Corsair 800MHz 5-5-5-12
1. Co sem procital fora, tak s DS4 bylo na zacatku dost problemu s USB+Overclock a dokonce i DVI na grafikach :) Sice to pak vyresil F3d BIOS, ale nejak sem ke GB lehce ztratil duveru. Nuze, je nejaka lepsi deska na OC, nejaka odladena a bezproblemova ?
2. Co pameti, videl sem na GB dost casto GSKILL a OCZ, Corsairs uz min, co vy na to ?
-
Citace:
Původně odeslal
Haste
Core 2 Duo E6600
Gigabyte DS4
2x1GB Corsair 800MHz 5-5-5-12
1. Co sem procital fora, tak s DS4 bylo na zacatku dost problemu s USB+Overclock a dokonce i DVI na grafikach :) Sice to pak vyresil F3d BIOS, ale nejak sem ke GB lehce ztratil duveru. Nuze, je nejaka lepsi deska na OC, nejaka odladena a bezproblemova ?
2. Co pameti, videl sem na GB dost casto GSKILL a OCZ, Corsairs uz min, co vy na to ?
S doskou by som pockal do polovice Septembra, vyjde nova (opravena) revizia chipseu P965!
-
Citace:
Původně odeslal Haste
Měl jsem na zkoušku DQ6 s revizí čipsetu C0 (ESko) a byl to děs a běs. Nové desky s C1 jsou na tom nesrovnatelně lépe. Nicméně osobně počkám na C2 s opravenými úspornými režimy. Momentálně je nedostatek čipsetů, tak snad nebudou velké skladové zásoby a desky budou v obchodech brzy.
-
Citace:
Původně odeslal
Eagle
Měl jsem na zkoušku DQ6 s revizí čipsetu C0 (ESko) a byl to děs a běs. Nové desky s C1 jsou na tom nesrovnatelně lépe. Nicméně osobně počkám na C2 s opravenými úspornými režimy. Momentálně je nedostatek čipsetů, tak snad nebudou velké skladové zásoby a desky budou v obchodech brzy.
Jenze jak poznas, ze dana deska uz ma C2 revizi. Jinak usporne rezimy podle for fungujou spolehlive i na C1 (S1 i S3) a FastMemoryAccess me moc netrapi tam nebude prakticky zadny rozdil.
Zvlast kdyz kupujes pres eshopy, tam ti asi nikdo nerekne jestli ti poslali C1 nebo C2, v horsim pripade ani nebudou vedet co po nich chces...
-
Citace:
Původně odeslal
Haste
Jenze jak poznas, ze dana deska uz ma C2 revizi. Jinak uzporne rezimy podle for fungujou spolehlive i na C1 (S1 i S3) a FastMemoryAccess me moc netrapi tam nebude prakticky zadny rozdil.
Zvlast kdyz kupujes pres eshopy, tam ti asi nikdo nerekne jestli ti poslali C1 nebo C2, v horsim pripade ani nebudou vedet co po nich chces...
Kdyby to fungovalo, tak Intel nedělá novou revizi. Fast Memory Access vypadá jako out-of-order řazení příkazů - docela revoluční věc IMHO. Já si rád počkám.
V eshopu máš 14 dní na vrácení.
-
Citace:
Původně odeslal
Eagle
V eshopu máš 14 dní na vrácení.
No, to mi jako chces rict, ze jim budes ty desky vracet do te doby, nez ti poslou novejsi revizi ? Nicmene si mi nerekl jak to poznas. Je to nekde vubec napsane na desce ?
Jinak co vim, tak FMA ma pouze jistym zpusobem preskladavat prikazy, aby se za stejny cas vykonalo vic(vice pristupu do pameti). No, ne nahodou mi to pripomina NCQ a oba vime jak to s nim dopadlo...
-
Citace:
Původně odeslal
Haste
No, to mi jako chces rict, ze jim budes ty desky vracet do te doby, nez ti poslou novejsi revizi ? Nicmene si mi nerekl jak to poznas. Je to nekde vubec napsane na desce ?
napr. tak ze dosky s novsimi chipsetmi budu v 1.2, v 2 a pod. ?
Navyse ak je nedostatok chipsetov, tak to asi znamena ze su vsetky vypredane, takze az vyjde nova revizia, tak sa okamzite dostane k vyrobcom a teda rychlo aj do novych dosiek....
-
Citace:
Původně odeslal
THX
Navyse ak je nedostatok chipsetov, tak to asi znamena ze su vsetky vypredane, takze az vyjde nova revizia, tak sa okamzite dostane k vyrobcom a teda rychlo aj do novych dosiek....
To je mi jasne, ale kdybys chtel po prodejci aby ti dal revizi co chces, tak mu taky v 90% pripadu budes muset rict co ma na te desce hledat za oznaceni...
-
Citace:
Původně odeslal Haste
Poznat se to dá softwarově. A asi pak bude i odlišná revize desky (ale to není zaručeno).
Citace:
Původně odeslal Haste
Jinak co vim, tak FMA ma pouze jistym zpusobem preskladavat prikazy, aby se za stejny cas vykonalo vic(vice pristupu do pameti). No, ne nahodou mi to pripomina NCQ a oba vime jak to s nim dopadlo...
Docela svérázné tvrzení. Někteří z nás ještě pamatují Pentium vs. Pentium Pro a jak to s ním dopadlo ;-).
-
Citace:
Původně odeslal
cluzoe
prosím víš již jaký strop ti dává FSB MB (třebas při sníženém násobiči) - dík
-
No, tak sem prekopiruju veci primo z Intelovskeho DataSheetu k 965 chipsetu a revize C1/C2:
Citace:
1. MCH ME ROM Initialization Hang
Problem: The C-0 MCH internal ROM programming causes two ICH8 B-0 logic devices
to have conflicting resource base addresses preventing LAN initialization.
Implication: The system may not boot if the Intel® ICH8 internal LAN is enabled.
Workaround: An updated MCH ROM Programming sequence is available through a
firmware update on the engineering portal of ARMS.
Use firmware build Beta 2.0.0.1067 (under Kit #9050) or greater for platforms
supporting ME (Intel® Active Management Technology (Intel® AMT), ASF and Intel®
Quiet System Technology (Intel® QST)).
Use firmware build version 2.0.0.1061 (ARMs->Product Documentation & Other
Software->Test Software-> “Build 1061 (no ME)”) for platforms NOT supporting ME
(Intel AMT, ASF Intel QST)
Notes: Exact steps for implementing workaround depend upon method of building
SPI image. See release notes for details.
This workaround only required for pre-production systems; work around should be
backed out for production systems.
Status: PlanFix. For affected steppings, see the Summary Table of Changes.
2. P965 Express Chipset Platforms Intermittently Lockup after
Start\Shutdown initiated from OS or from Power Button
Problem: When powering down to/from S0 to S3, S4, or S5 a P965 Express chipsetbased
platform with an enabled Integrated Graphics Device or PCI Express*
Device from either DOS or the Microsoft Windows* Operating System, the
system may hang if the power button or Start/Shutdown option is utilized.
Implication: Powering cycling a platform from S0 to S3, S4 or S5 may cause the system to
hang.
Workaround: Under Investigation.
Status: PlanFix. For affected steppings, see the Summary Table of Changes.
ZADNE zmeny v C2 v FMA, toto jsou jedine zmeny C1->C2 a to zatuhnuti pri S1-S5 se tyka pouze chipsetu s integrovanou grafikou, podle meho je to naprosto vyvolany HYPE, pro normalni lidi C2 NIC NERESI.
Muzete se sami presvedcit zde, podstatne je v zalozce errata.
Je videt, ze 965 ma jeste 2 dalsi bugy, ale pro ty Intel neplanuje nove revize...
-
ad 1) To se má týkat jen předprodukčních systémů. Každopádně to v C2 opraví.
ad 2) "with an enabled Integrated Graphics Device or PCI Express* Device from either DOS"
To se rozhodně netýká pouze čipsetu s integrovanou grafikou. už jenom z toho důvodu, že v první verzi tohohle Specification Update o tom taky bylo a to ještě v době, kdy se prodávala pouze P965.
A k tomu FMA - informace je neoficiální z jednoho čínského webu. Obecně se takovéto věci do Specification Update nepíšou. Taky tam teba nepsali, že u jedné revize i865 zablokovali možnost zapnout urychlovací režim známý z i875. Ve veřejných dokumentech obvykle dost věcí chybí.
-
Citace:
Původně odeslal
Eagle
ad 1) To se má týkat jen předprodukčních systémů. Každopádně to v C2 opraví.
A k tomu FMA - informace je neoficiální z jednoho čínského webu. Obecně se takovéto věci do Specification Update nepíšou. Taky tam teba nepsali, že u jedné revize i865 zablokovali možnost zapnout urychlovací režim známý z i875. Ve veřejných dokumentech obvykle dost věcí chybí.
ad 1) Jen predprodukcnich systemu ? Jaksi nechapu co tim chces rict. Nicmene ta chyba je i v C1.
A k tomu FMA, no... co na to rict. Muze to byt pravda, ale taky nemusi. Osobne sem z cinskych webu videl uz hodne bludu na to, abych to tu ventiloval jako jasny fakt. To je od tebe HODNE odvazne a "neprofesionalni".
-
Citace:
Původně odeslal Haste
ad 1) Jen predprodukcnich systemu ? Jaksi nechapu co tim chces rict. Nicmene ta chyba je i v C1.
"This workaround only required for pre-production systems; work around should be backed out for production systems."
Aspoň čti. Nějak si s tím poradí pomocí firmware.
Citace:
Původně odeslal Haste
A k tomu FMA, no... co na to rict. Muze to byt pravda, ale taky nemusi. Osobne sem z cinskych webu videl uz hodne bludu na to, abych to tu ventiloval jako jasny fakt. To je od tebe HODNE odvazne a "neprofesionalni".
Já taky nikde neříkám, že je to 100% informace. Ale bylo to z webu, který mívá poměrně přesné zdroje.
-
Citace:
Původně odeslal
Eagle
"Já taky nikde neříkám, že je to 100% informace. Ale bylo to z webu, který mívá poměrně přesné zdroje.
Rozhodne si precti svych poslednich par postu, ze kterych je jasne videt, ze ses o tom presvedceny.
-
Ano, to vcelku jsem. Jak už jsem řekl, je to z poměrně důvěryhodného zdroje. P965 má mít nový řadič, přesto je se stejnými RAM pomalejší než 975X.
Mimochodem, podívej se na Specification Update pro Conroe. Revize B2 se podle toho od B1 vůbec neliší. Ale to je docela divné, když udělat novou revizi stojí miliony dolarů na litografických maskách, že?
-
Citace:
Původně odeslal
Eagle
Ano, to vcelku jsem. Jak už jsem řekl, je to z poměrně důvěryhodného zdroje. P965 má mít nový řadič, přesto je se stejnými RAM pomalejší než 975X.
Mimochodem, podívej se na Specification Update pro Conroe. Revize B2 se podle toho od B1 vůbec neliší. Ale to je docela divné, když udělat novou revizi stojí miliony dolarů na litografických maskách, že?
Ono taky B1 byly predevsim samply a CPU urcene pro odbornou verejnost. Paradoxni je, ze tyto procesory sly zpravidla mnohem lip pro OC nez nynejsi B2, u ktere je 3.3 hodne pricemz B1 sla i na 3.6GHz+. Taky to mohlo byt jenom "prestepovani" kvuli marketingu aby lidi nekupovali vydane vzorky. Uz fakt, ze se NIKDE nezminuji v cem je to stabilnejsi o necem svedci, Intel totiz zpravidla zverejnuje bugy u CPU.
-
Citace:
Původně odeslal Haste
Uz fakt, ze se NIKDE nezminuji v cem je to stabilnejsi o necem svedci
Svědčí to tak maximálně o tom, že něco tají,
Citace:
Původně odeslal Haste
Intel totiz zpravidla zverejnuje bugy u CPU.
Nebuď naivní. Ve veřejně dostupných materiálech chybí alespoň 10 až 20 % informací.
-
Stejně bude nejspíš nakonec potřeba "urychlovací" featurky pro RAM a chipset při OC vypnout, pro vyžší frekvence a stabilitu, jak je ostatně běžná zkuženost z praxe, takže bych to tak neprožíval a nečekal tady nějaké značné nárůsty výkonu :)
-
2 Haste a nejen pro nej:
DFI ma mi dve desky pro Conroe: http://www.dfi.cz/text.detail.php?idText=54. Jednu Infinity a jednu Lanparty. Lanparty s oznacenim LanParty UT NF590 SLI-T2R/G ma byt dostupna od rijna.
-
Citace:
Původně odeslal
short24
DFI jako jo, ale 975X je uz starsi a bude tim padem mit starsi ICH7 a nForce chipset na Intel... nevim no. Nechapu proc neudelali poradnou desku s P965.
-
Me by nejvic zajimyly nove cipsety od ATi (RS600), ale zacinaji se objevovat informace ze vyrobci uz predem omezi produkci atd... sem z toho dost spatny. Vypadal hodne nadejne.
A cipset G965 ma stejne bugy jako P965? Nebo u nej je to uz od zacatku opraveno?
-
1 Příloh-a(y)
tak zasa nieco nove 390x9 3510MHz ale v biose mam nastavene 1.37v :-(
-
Citace:
Původně odeslal
cluzoe
No ten screen s CPU-Z snad ani neposilej, je to zavadejici kdyz to ukazuje spatne.
-
Citace:
Původně odeslal
cluzoe
Vypni si speedstep, mozna se v OC dostanes dal...... ;-)
-
Citace:
Původně odeslal
MV
Vypni si speedstep, mozna se v OC dostanes dal...... ;-)
super "a" ako :oops:
-
v BIOSe? hladaj "EIST" alebo cez RM Clock v system
-
Citace:
Původně odeslal
MadCap
v BIOSe? hladaj "EIST" alebo cez RM Clock v system
jasne bios ale nevedel som co... dik :-)
-
Mno hlavně se zapnutým Speedstepem(EIST) nejede cpu v zátěži naplno, viz. recenze na cdr.cz.. http://www.cdr.cz/a/18362/4
-
Citace:
Původně odeslal
Over
To, co popisují na CDR, opravila ta záplata na Windows XP. Je to jen o špatně nastaveném threshold. Pokud třeba budu uvažovat, že CPU se má přepnout na vyšší PState při vytížení 60 %, pak je logické, že se dvoujádrový nepřepne, pokud bude mít průměrné vytížení single-threaded aplikací 50 % (0 % + 100 % / 2 = 50 %).
Větší problém Enhanced Intel SpeedStep s více PStates a taky PowerNow 1.2 a 1.4 je v tom, že jsou softwarově ovládané. Pokud běží aplikace s realtime prioritou, může se stát, že na ovladač procesoru nezbude žádný strojový čas, tudíž nedojde k přepnutí na vyšší PState.
-
Citace:
Původně odeslal
Eagle
To, co popisují na CDR, opravila ta záplata na Windows XP. Je to jen o špatně nastaveném threshold.
ups...kterou záplatu máš ted na mysli, vylovíš číslo (KB....)?
-
Citace:
Původně odeslal
Over
ups...kterou záplatu máš ted na mysli, vylovíš číslo?
Urcite tuto http://support.microsoft.com/?kbid=896256.
Edit:
Mel bych jeden dotaz na vsechny. U her/aplikaci, co pouzivaji na synchronizaci primo RDTSC instrukci a obchazi tedy WIN API resp. HPerfTimer jako napriklad NHL05/SS2 a jine dochazelo na AMD DualCorech k poskakovani dokud AMD nevydalo onen Dualcore optimizer. Tak me zajima jestli ma tuto synchronizaci jader Intel uz vyresenou HW (asi by mel kdyz ma sdilenou L2) nebo je na to update nebo to neni vyresene a hopsa to ?
Resp. mohl by tu nekdo s C2D zkusit SeriousSam2 nebo NHL05 ?
-
Citace:
Původně odeslal
Haste
Mel bych jeden dotaz na vsechny. U her/aplikaci, co pouzivaji na synchronizaci primo RDTSC instrukci a obchazi tedy WIN API resp. HPerfTimer jako napriklad NHL05/SS2 a jine dochazelo na AMD DualCorech k poskakovani dokud AMD nevydalo onen Dualcore optimizer. Tak me zajima jestli ma tuto synchronizaci jader Intel uz vyresenou HW (asi by mel kdyz ma sdilenou L2) nebo je na to update nebo to neni vyresene a hopsa to ?
Resp. mohl by tu nekdo s C2D zkusit SeriousSam2 nebo NHL05 ?
Ani jedno nemám,ale nepomohlo spřažení procesu na jedno jádro ve správci úloh?
-
Citace:
Původně odeslal
Over
Ani jedno nemám,ale nepomohlo spřažení procesu na jedno jádro ve správci úloh?
Jasne ze pomohlo. Ale s AMD DC Optimizerem uz to neni na AMD treba. Tak me zajima jak je to u Intelu...
Ono porad nastavovat affinitu jak moula neni zrovna prijemne u DC.
-
Ted mi neni jasný, jestli byla už ta záplata ke stažení, nebo ještě neni, nějak to moc nekontroluju. Zatím jsem problém nezaznamenal. Jak se to přesně projevovalo, kolísání výkonu?
Jinak by mně zajímalo jak je to s tim def. v core Conroa, podle specifikace Intelu je to 0,8500 - 1,3625V, na krabici je max 1,35V, RMClock detekuje 1,325V max., furt se nemužu dobrat kolik je max. def. voltáž při maximálním vytížení bez zapnutého EIST.
-
Tak uz mam taky objednano. Nakonec vyhral e6600 a Asus P5B-dlx, ve stredu to budu mit snad slozene, tak podam info. V pulce zari mi kamarad odveze pameti z USA-G.skill 2x1GB GBHZ PC6400 s chipy MicronD9, takze zatim jen s A-daty.
-
Ano. Případně jakoukoli jinou, která upravuje NTOSKRNL a je novějšího data (třeba ta nedávná veřejná na hibernaci).
Citace:
Původně odeslal Haste
Je někomu z vás jasné, jak tohle může fungovat? Nedokážu si totiž představit, jak by měly být RDTSC synchronizovány při té frekvenci, kterou používají. Přijde mi to jako nesmysl, leda by to udělali přímo na úrovni CPU, ale pak by zase nefungovaly některé programy.
BTW, v 64bit režimu je RDTSC napevno bez ohledu na aktuální frekvenci procesoru.
Citace:
Původně odeslal Over
Ted mi neni jasný, jestli byla už ta záplata ke stažení, nebo ještě neni, nějak to moc nekontroluju. Zatím jsem problém nezaznamenal. Jak se to přesně projevovalo, kolísání výkonu?
Projevovalo se to tak, že DC procesor mohl mít u MT aplikace např. trojnásobný výkon oproti ST. Prostě když bylo vytíženo jen jedno jádro, Windows ho pořád přepínaly z jádra 0 na jádro 1 a zpět (to se můžeš podívat třeba v Core Temp, že to tak je), přičemž ani na jednom z jader nedošlo k překročení prahového vytížení, čili ovladač nedostal příkaz přepnout na vyšší PState. Procesor tedy nevěnoval ST aplikaci vysokou frekvenci.
Tady je mimochodem vidět, jak jsou Windows v tomto hloupé. Přepínání mezi jádry je totiž hrozný nesmysl, protože:
1) Jádro, které dostane úlohu přidělenu, nemá potřebná data prefetchovaná, tudíž je tam větší zátěž na RAM a pokles výkonu.
2) U multiprocesorových řešení je ztráta ještě větší, neboť tam probíhá komunikace přes FSB / HyperTransport, což je pomalé až hrůza.
Resumé: SC procesor může být (a často taky je) kvůli tomuhle u ST aplikace rychlejší.
Citace:
Původně odeslal Over
Jinak by mně zajímalo jak je to s tim def. v core Conroa, podle specifikace Intelu je to 0,8500 - 1,3625V, na krabici je max 1,35V, RMClock detekuje 1,325V max., furt se nemužu dobrat kolik je max. def. voltáž při maximálním vytížení bez zapnutého EIST.
VID = 0.85 - 1.3625V
Icc_max = 75A, resp. 90A u XE
4MB verze:
Vcc = VID - 0.001306667 * Icc.
Tedy:
pro Core 2 Duo: Vcc_max = 1.3625V - 0.098V = 1.2645V
pro Core 2 Extreme: Vcc_max = 1.3625V - 0.1176V = 1.2449V
2MB verze:
Vcc = VID - 0.0014 * Icc.
pro Core 2 Duo: Vcc_max = 1.3625V - 0.098V = 1.2575V
Obdobným způsobem lze spočítat Vcc pro libovolný Icc. VID je pak Vcc při Icc = 0A.
-
Eagle > pokial spustim dve isntancie Prime95, bude jedno jadro pocitat stale tu istu, alebo moze dojst k vzajomnej vymene? ASi je to blbost, ze?
-
Citace:
Původně odeslal
tomase
Eagle > pokial spustim dve isntancie Prime95, bude jedno jadro pocitat stale tu istu, alebo moze dojst k vzajomnej vymene? ASi je to blbost, ze?
Pokud si program vysloveně nevyžádá přítomnost na konkrétním CPU (což je navíc pro Windows spíše doporučující než že by to měly přikázáno respektovat), bude je systém přehazovat. Pro jistotu je lepší nastavit afinitu.
-
Citace:
Původně odeslal
Eagle
Pokud si program vysloveně nevyžádá přítomnost na konkrétním CPU (což je navíc pro Windows spíše doporučující než že by to měly přikázáno respektovat), bude je systém přehazovat. Pro jistotu je lepší nastavit afinitu.
az se soudruzi z MS konecne naucej designovat, bude nam vsem lip ...
-
Citace:
Původně odeslal
Eagle
Je někomu z vás jasné, jak tohle může fungovat? Nedokážu si totiž představit, jak by měly být RDTSC synchronizovány při té frekvenci, kterou používají. Přijde mi to jako nesmysl, leda by to udělali přímo na úrovni CPU, ale pak by zase nefungovaly některé programy.
Co sem cetl, tak je maji nejakym zpusobem synchronizovat s ACPI timerem. Navic mi prijde, ze se to deje jenom pri bootu pres ten jejich exac optimizeru a AMDUtil, kterou nainstaluji jako systemovy driver.
Kazdopadne to je celkem fuk jak to delaji. Podstatne je, ze jim to v podstate funguje a zajima me jak bezi C2D na SS2/NHL05. TO tu s C2D nikdo nehraje ??? Celkem by me to zajimalo, u NHL se to projevuje jako by nizkym FPS (ktere je ovsem treba i 100+) ale poskakluje to jako by bylo jenom 20 treba, proste pohyb je silene sekany a paradoxne mi to prijde s casem hrani cim dal horsi. Proste jde o to jak XPcka rozdeluji zatez mezi obe jadra...