1856x1392 ;)
A čo sa týka Canonov, tak tie sú v tomto smere vždy problémové, lebo netvária sa ako Mass Storage.
Printable View
1856x1392 ;)
A čo sa týka Canonov, tak tie sú v tomto smere vždy problémové, lebo netvária sa ako Mass Storage.
Aha, 1792x1344. Ani som si nevšimol že tam ešte mám niečo s takýmto pomerov nad 1600x1200. Doteraz som si myslel že používam o stupeň vyššie rozlíšenie, ale vyzerá to tak, že nie. Zase som o ničo múdrejší. :)
Ja by som mal jednu prosbu. Môzete sem neikto hodiť PrintScreen z Visty s Classic desktopom (s takým ako je vo W2K) a porovnať svižnosť systému oproti rozhraniu s Aerom? Na jednej strane by to malo byť rýchlejšie, na druhej strane to čo doteraz počítal GPU teraz má na starosti CPU, tak ma to zaujíma. Mám staré Pentium III 1GHz s 512MB RAM, preto ma to zaujíma. Vďaka.
boze, rozhranie je akcelerovane pomocou GPU, takze ak vies aeuro pustit, tak ti ho riesi grafika a nie procesor ... btw s 512 MB ram by som to neskusal
Aero potrebuje PS2.0 (tj. directX 9.0), takze odpoved je ne. V klasickem rezimu ti vista pojede normalne.Citace:
Původně odeslal ICE29
A pri klasickom zobrazení ako je vo W2K sa používa GPU? To sa mi nezdá. Samotné Aero je tiež vypínatelné/zapínatelní kvôli tomu že nie každý komp má výkonnú 3D grafiku.
Ne, pri vypnutem aeru se vista chova naprosto stejne jako starsi win.
Tak nevím na čem jsi testoval, ale když vypnu Aero u sebe(či spadne) tak jede systém stejně rychle..
A imho ani nema mit duvod byt pomalejsi nez rozhrani v XP
No, podle mne to taky nema duvod byt pomalejsi, ale vysledek u me je takovy, ze se to chova asi jako kdyz si vzpomenu na XP na Pentiu 166, 64MB :) Otevrit okno je proste cekani a cekani, kazde kliknuti trva, otrava, normalne se to pouzivat neda.
Jinak ja to ted provozuju na P4 3G, 2G ram, G550.
Me na rychlost dost pomohla volba Adjust for Best Perfomace a potom zpet zapnout Aero. Necha to zaskrtnute jen 3 volby vypada to temer stejne dobre, ale odezva se vyrazne zlepsi.
Tedy System properties ....Advanced .... Performance ...Visual efects ...Custom...
checked
Enable desktop composition
Enable transparent Glass
Use visual styles on wndows and buttons
ostatni uncheked.
Jo a jeste jsem vypnul ClearType.
Dokáže mi někdo prosím říct jak je to s licenční politikou. Na stránkách MS v tom mají taky pěknej bordel a každý tvrdí něco jiného.
1. Mě jen zajímá, jestli si můžu koupi OEM verzi Win Vista Ultimate pro stávající počítač nebo musím koupit krabicovku za 14 500kč?
- pokud to bude druhá varianta, pak se nikomu nebudu a nemůžu divit, že si je sežene jinde.
2. Když bych si koupil EN verzi, můžu nainstalovat český jazykový balíček (MUI)m aniž bych porušil licenci?
Díky
1) Co já mám informace, tak OEM verze je pouze k novému pc - takže NE. Ovšem nevím proč se pídíš zrovna po Ultimate Verzi
2) MUI podporuje pouze verze Ultimate a Enterprise(pro firmy)...takže v těchto případech ano. Ostatní verze ne.Nicméně druhou variantou je LIP, více informací v druhém vlákně(Tipy Triky)
Kdo chce psa bít, vždycky si hůl najde...vyber si z toho co chceš. Když na Mercedes E-Klassu nemám tak si ho nekupuju...to přirování je nadnesené nicméně věřím že to svůj účel splní.
vypl sem v nasteveni obrazovky cleartype a stejne mam dojem ze nektera pisma sou vyhlazovane..je to jen muj dojem?nebo se to da vypnout jeste nekde jinde?
Využítí Bitlockeru v kombinaci s Trusted Platform Modulem, kompletní backup, remote desktop. Sice to je jako argument málo, ale je to prakticky moje věc. Sice se to dá řešit aplikacemi třetích stran, ale proč už je nemít v základu.
To přirovnání mi trochu nesedí. Není to o tom na co mám či nemám, stejně si je zakoupím i přes to, ale ta cena je prostě mimo a nejsem jediný tohoto názoru. Dále mě rozčiluje, že je těžké se něco dozvědět a licenčních podmínkách, když ani na stránkách Microsoftu tvrdí nejdříve jednu věc a následně při kliknutí na detail jsou podmínky opět jiné. Na jednu stranu se vyzdvihuje, jak HW parametry nejsou vysoké, na druhou stranu zákazník stejně utratí vysoké peníze za licenci. Nicméně ti to neberu.
mno navic ceny v evrope jsou o dost vissi nez v usa
S tou licenční politikou je to škoda. Kdybych mohl koupit tu OEM verzi, která by po první aktivaci byla vázána na základní desku, bylo by to fajn.
Přemýšlel jsem, že bych tu OEM i koupil, aktivace by šla, aktualizace také, ale z právního hlediska bych to měl stejně nelegálně, takže to za ty peníze nestojí. Jediná varianta tedy krabicová verze. :confused:
Chápu Tedy variantu ultimate, nicméně potom bych zvážil nákup nového pc...
Máš hodně pěknou konfiguraci...záleží jak moc se Ti chce. Možná bych zkusil napsat kupříkladu na CZC s tím že chceš takovou a takovou konfiguraci ať Ti udělají cenový návrh
A co se treba domluvit s nekym kdo bude kupovat notebook at ti to k tomu koupi. A muzes si to dat kam chces.
EDIT: Aha koukam ze uz to pises... no nevim jak z pravniho hlediska ... mozna bude nekdo vedet vic.
Jsi presvedcen ze je nelegalni provozovat OS Vista OEM na jinem pc nez ke kteremu bylo zakoupeno ?
To je vyklad soudu ? Nebo M$ ?
2BlackMC: no u XPček pokud jsi nemel na PC (na Casu) nalepenou tu samolepku na PC kde to je nainstalovany tak se to bralo jako ilegalni win. (teda já v praci mam multilicenci pro x PC a na kazdym musí prý být štítek...taky nejsem právně znalý)
jinak k tomu ze by mi pripadne nekdo k PC koupil i OEMka...to me uz napadlo a byl bych rád a asi to i tak udelám. me nejde az tak o to mit legalni soft jako o to nemit nejakou crack verzi kde se bojim ze mi po x dnech spadne system protoze v posledni aktualizaci bude i aktualizace na tyto cracky...proste kvuli pohodli bych chtel original...
Tady nejde o to jak je karta pripojena, jestli je na desce nebo zvlast v AGP, PCIE apod, takze to ze je integrovana je uplne jedno.
Jde o to, zdali splnuje podminky, ktere Vista ma, jako PS2.0, WDDM drivery a ja nevim co jeste. keci ma stejne jako ja GMA900 pro kterou bohuzel drivery nejsou, takze Aero nejede, on myslel, ze mu to bezi svizne bez Aera.
Mne Mrkvosoft zaslal tuto ponuku:
http://www.windowsmarketplace.com/de....mc_id=0107_53
Hlavne je tam zaujimava moznost zaplatit a stianut si instalacku priamo od nich, cena je na urovni OEM verzii zo shopov, skusal niekto uz takuto moznost?
Takže pánové, kašlu na to, koupim si do domácnosti OEM verzi, nalepim na bednu samolepku, budu mít aktivaci a i aktualizace. Právní formu řešit nebudu. Na krabicovku mám, ale raději si koupím něco od PC nebo k foťáku. Nové PC by mě vyšlo ještě dráž.
Máte být studenti a mít to na MSDN AA :D
Existruje speciální Akademická Aliance s Microsoftem, a většina vysokých škol do té aliance patří. A její studneti mají možnost leáglně stahovat a využívat programy včetně operačního systému Windows Vista Business. Třeba já, či kolega Kecinzer jsme pár hodin po objevení Visty na MSND AA stahovali :) A aby se zabránilo masovému šíření ven s jedním klíčem tak systém každému jeden klíč vygeneruje po stáhnutí. Velice užitečná aliance
Každá vysoká škola (čili campus) má svůj prostor a svůj software...
2Zdenek: Musim se ve skole nekde registrovat abych tam dostal pristup?
hele lidi dívám se na amazon a tam mají krabocovou vistu ultimate za dobrej peníz nechce se někdo složit a udělat hromadnou objednávku aby vyšla pošta co nejmíň? já bych do toho šel hned.
to kecinzer: dexter rullez brácho
Pochybuju, ze tohle amazon posle, nejdriv si to radsi zjistete ;)
akorát se dívám že ti jarini to z amazonu nepošlou do čr(nečekaně). takže asi nezbívá než obvolat naše americké přátele aby nám pár krabic poslali
A nechcete si přes nějaký shop nechat poslat jen seriové číslo a ISO sehnat kdekoliv na netu, myslím že to bude celkem levné a čísla platí, jak jsem zde již zmiňoval, na všechny jazykové mutace.
No právě na netu nemám nikde jistotu že je to již to finální vydání. Všude jsou samé rádoby RTM a RC2 atd atd. Samožřejmě bych to nejradši udělal tak protože dávat 14k když v USA to stojí 8 se mi fakt nechce přitom těch 8-10k zaplatím bez problémů.
a kdy teda budou visty oficialne v prodeji u nas ?
CZ verze 1.3.2007
EN už se prodává.
mozno vam pomoze
http://vista.zive.cz/?q=windows-vist...o-kazde-rodiny
muzete nekdo zkust jestli jede ve vistach dscaler stejne vpohode jako ve WinXP? diky
Jasný, jen, že beru primárně od nich. Takže jestli jsem článek pochopil správně a můžu mu dávat věrohodnou váhu, tak já jako samostatný system buider si prostě OEM verzi mohu koupit i na stávající počítač bez nutnosti kupovat nový HW, akorát nebudu mít extra technickou podporu MS, po které jsem nikdy neprahnul.
OK? :)
EDIT:
Prtik: jsem to odeslali ve stejný čas. Takže stačí živnosťák?
Jasne. Jakmile to slo na ICO, tak bez problemu. A i zaruka byla na mys stejna.
Tak se mi stala taková věc, že mi přestalo fungovat aero s aplikací, s kterou normálně fungovalo jen proto, že když jsem se vrátil z hibernace a zapoměl přepnout AGP na 4x, tak se mi posrala grafika a samozřemě se to reslo a teď mají asi widle pocit, že ty programy to nějak blokovaly a teď to prostě s nimi Aero nespustí :(
jeste jedna takova drobna otazka :) mozna uz to tady nekde je ale jaky visty koupit ??? jsem z toho zmatek ...
tak jsem si objednal verzi ultimate v patek je budu mit :)
Do prace Business
Domu Home Basic (nonAero) nebo Home Premium(Aero)
Ja osobne bych bral domu Basic 600 Kc rozdil za pruhledny Titles bych nedal.
http://www.winsupersite.com/showcase...ions_final.asp
Aero ale neni len o priehladnosti ;) akcelerovane rozhranie ma aj rozne dalsie vyhody/vlastnosti :)
Jake? :) Zajimalo by me to.
Nahodil jsem Visty na ntb a aero jsem hned zakazal, zbytecne se zatezuje grafika i trochu procesor a tim padem se vice toci vetrak..a celkove to ma pak i dopad na spotrebu.
Jinak az na par nekompatibilnich programu (SiMoCo, Avira AntiVir, NHC, RMClock - mrsi power plany) vse slape bez problemu.
Prave diky tomu, ze je desktop akcelerovany grafikou, procesoru by se melo ulevit.Citace:
Původně odeslal Anduril
Na Slovensku
http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=9415004
Mno nevim, nicmene se dosti pritizi grafice, coz v pripade ntb neni imho idealni :)
2MadCap: Je to mozne, nekde jsem o tom cetl. Zkousel jsem akorat pustit aero rucne pri baterce a to slo v pohode. Akorat jsem krome nahledu pri Alt+tab (coz se da udelat i pres utilitu TaskSwitch) nenasel zadnou vyhodu.
a jeste asi po 10 tu padne otázka (omlouvam se):
stačí zivnosták? nebo co je potreba k OEM prodeji (kromě celého PC)?
kamarad by mi pripadne asi mohl stahnout i tu verzi "pro školáky" (je na čvutu), ale radsi bych asi normální shop. jeste dodam ze bych chtel bud home premium nebo ultimate.
diky za tipy...
Tak jsem si ji instnul taky. Bohužel obsahuje zase stejné problémy jako RC2 a to že mi tam nejde totálně rozjet internet. Všechno se tváří že je OK ale prostě se nedostanu ani na IP modemu. Používám ADSL modem od D-linku. Přitom u RC1 verze bylo všechno ok.
Potom mi to grafiku detekuje jenom jedním bodem v ratingu přitom mám 8800 GTX a instalovaný poslední forceware 100.59 s podporou vist.
A také mě dost překvapilo že v sobě ty win nemají podporu RAIDU kterou přitom už měla i RC2.
Osobně jsem silně zklamanej co to vydali za šunta.
Kdybyste někdo měl radu na moje problémy byl bych rád, děkuji.
To opravdu nechápu, zkus pohledat po netu.
S tím RAIDEM je to demence. U instalace i když dám načíst ovladače z flashky mě to prostě dva disky v RAID 0 identivikuje jako jeden a poloviční s tím že na něj i po akplikaci těch ovladačů nemůžu systém naisnstalovat a musím ho hodit na disk další samostatný. Potom ve windows už je všechno OK ale prostě instalace s tím nejede.
Můj druhý problém s internetem spočíval v tom že vista + ADSL modem D-link 362T jaksi na automatiku nekomunikujou tak sem si s tím hrál a nakonec pomohla v TCP/IP 4 zakázat NETbios. Vůbec nevím co to znamená ale po zakázání se všechno rozjelo jak má. Když bude nějaká dobrá duše a vysvětlí mě to budu rád. Díky
Konkretne napr. animace pri minimalizaci okna do taskbaru sezere trosku CPU - ve viste (kde je ta animace navic uplne na jine urovni) sem nepozoroval absolutne zadnou zmenu zateze CPU.
Jinak souhlasim s tim, ze Aero u notebooku (alespon v soucasne dobe) pouze pritizi baterce, u desktopu to ale imho neni na skodu.
Kazdopadne dokud nebude mozne menit styly (ten defaultni od MS se mi moc nelibi), pripadne povypinat ci zmenit nektere animace, bude pro me Aero kvuli problemove kompatibilite s nekterymi aplikacemi spise na obtiz.
No tak ja uz jsem se vratil zpet k XPckam.
Mel jsem s Vistou par problemku:
1) pri prihlasovani do systemu strasne lupne v reproduktorech, coz v pripade ticheho ntb je dost blbe - lupne to vzdy, nezalezi na mute, hlasitosti atd. Zkousel jsem dva ruzne drivery na zvukovku.
2) stvalo me, ze se pri nalogovani nastavi podsvetleni displeje podle nastaveni v power planu - snizil jsem podsvetleni pomoci klaves na ntb, po restartu se zase nahodi default z profilu...mozna to jde nejak vypnout, nevim
3) nefunguje poradne RMclock (budto zapasi s vistou o takt cpu nebo aspon mrsi nastaveni casu v power planech) - vista ma sice oproti XP slusnou moznost (pod)taktovani cpu, ale napeti nelze ovlivnit. NHC se vubec nechyta a zpusobuje BlueScreen.
4) je videt vetsi zatez pameti - chtelo by to aspon o 512MB vice.
5) jednou se mi stalo, ze se po probuzeni ze spanku notas zasekl pri prihlasovani do OS, u XP to neudelalo nikdy
Vzhledem k tomu, ze Aero me neoslovuje, vylepseny Explorer (Shell) neocenim, ani nove programy (prislusenstvi), ReadyBoost nefunguje s mou flashkou, vratil jsem se zpet k bezproblemovym XP :)
Visty mají neobyčejně rozesrané nastavení všeho možného do různých podskupin, jako pro blbečky amíky a tohle jsou windows budoucna, no děs a hrůza. Ať je zapnuté Aero nebo né, stejně si to vesele žere 500+MB RAM. Neustále si to pohrávalo nevím proč s některými soubory, např. z her, i když žádná hra neběžela a to neustálé pochroustávání hdd mi lezlo na nervy.
Skončilo to u Daemon Tools .. instalace, modrá smrt a Visty už pak nešly rozumně rozběhat ani s možností zvolit poslední funkční aktualizaci, některé věci tam jsou pěkné, ale zápory převládají, o tom že NVIDIA má na prd ovladače .. ale to pořeší.
Po mojich skusenostiach s RC verziou a po tom vsetkom co som si tu precital si asi radsej pol roka pockam a az potom zacnem uvazovat o kupe, moznoze aj cena potom pojde mierne nadol. Ved XPcka mi slapu spolahlivo, takze nemam dovod sa hrnut tam, kde treba idiotsky pridelovat prava na adresare aby som nainstaloval niektore softiky. Imho, podarilo sa niekomu vypnut ten otravny firewall?
RC verzia poletela z disku prec, ani som ju velmi nepouzival, zopar aplikacii mi na nej dost blblo a hlavne neslo mi nainstalovat Kasperskeho ktoreho mam zadara od AOL a AVG Free edition tiez obcas nenabehol...
Znáte přísloví "kdo chce psa bít, vždycky si hůl najde" ? ;)
Já jsem momentálně v situaci, kdy mě začalo taky štvát pár věcí, jako je např. to hrabaní na disku, pak také sekání videí v aeru, u čehož neznám řešení.
Každopádně to ale neni důvod, abych všechno zase přeinstalovával na XP. Protože řešení těchnto problémů teď na sebe nebude nechat dlouho čekat. Už vidím ty naštvané xichty těch, co se vrátili k XP a teď budou sledovat na netu, jak bylo vyřešeno toto a toto a budou mít dilema, jestli to už přeinstalovat na Visty nebo ne :D
Souhlasím, je na každém, zdali se rozhodne své problémy s Vistami vyřešit, či se vráti zpět k XP. Jen je hloupost tvrdit "co za brak to vydali". Nejedná se o dokonalý systém, ale je třeba vzít v potaz celkovou komplexnost. XPčka měly také porodní problémy a kde jsou dnes.
Tak ja pouzivam ntb jako pracovni nastroj a potrebuju 100% funkcnost, nejake vypadky a podobne chybky by me netesily, stejne jako me otravuji ruzne "nedostatky". Preinstalace zpet na XP u me byla 20minutova procedura obnoveni disku z image a nahrani zalohy posty atd. Stejnym zpusobem to pak muzu vratit na vistu :)
Samozřejmě,každý má právo na svobodný výběr, a je-li to ještě díky MSND AA legální, tak není co řešit :)
Tak internet zase nejede. S tím netbiosem to asi nemělo nic společnýho protože mě prostě někdy jede někdy ne. Obvykle jednou za tří restartů net naběhne i když se pokaždé všechno tváří že je to OK. good systém opravdu. chtěl jsem si ju koupit fakt sem se na ňu těšil ale díky bohu že je to takovej shit aspoň ušetřím
EDIT: tak vrchov všeho je že mi to teď hodilo modrou smrt (omg to sem snad 5 let neviděl) a visty už nenajeli takže pápá. Počkám rok pak uvidím.
ja nevim ze si kazdy myslel ze vyjde novy os a vsechno bude hneeeed v pohode,dyt i blbe hry nejsou poprve dobre hratelne, vyjde patch a uz je lip.. jsem si na stoprocent jisty ze az se ty visty vyladi tak se XPcka stanou minulosti. kazdy prejde..
samozdrejme zase jde jen a jen o muj nazor. mne treba posledni dobou trapi zvuk.. mikrofon ve skype/vystup zvuku na tv/5+1 bedny.. aby to jelo vsechno tak jak ma tak bych musel prehazovat dva drivery neustale... bohuzel, ale pockam si, ja si pockam
mam na druhem disku stale sve stare XP ale nevracim se tam temer vubec.
já marně doufal že k odladění ovladačů byly verze RC1 a RC2 atd aby se výrobci mohli s ovladačema poprat a při vyjití ostré verze widlý už prostě na ty visty byli připravení ale realita je bohužel taková jaká je. když se třeba podívám na stránky DFI tak tam snad chlapci ani neví že je nějakej novej systém. samožřejmě že se všechno časem vyladí ale přijde mi to prostě že to všichni ladí až teď a zaráží mě na co teda byli ty předchozí RC verze.
A třeba na SB Live! ani neplánují ovladače vydat kreténi :(
Tak včera jsem nainstaloval a doteď jsem na vlastním systému nenašel nic, co by fungovalo špatně, nebo dokonce nefungovalo. Pokud mám s něčím problém, je to doposud vždy mezi klávesnicí a židlí, nebo specifickou aplikací/driverem. Podobně brzy jsem přecházel z W2K na XP a bylo to horší (a přesto jsem se k W2K už nikdy nevrátil). Mimoto jsou Visty (alespoň na mé konfiguraci) citelně živější než XPčka a přes některé "maličkosti" (např. defrag, nebo restart při změně UAC) jsou jako celek rozhodně funkčně lepší, už jen diagnostika a logování je (konečně!) jako z jiné planety. Za pár měsíců budeme mnohem chytřejší, ale k XPčkům osobně zřejmě nemám důvod se vracet.
Tak to mas dobre :)
Ja bych byl rad, kdyby mi to taky tak bezproblemove fungovalo, nebot mam rad nove veci, ale proste to tak neni. Problemy jsem popsal a pro me jsou zatim podstatne. Nicmene doufam, ze se to casem vyresi. Za nejakou dobu zkusim Visty znova :) Par veci se mi tam taky libilo.
Ještě ad ten ReadyBoost - funguje mi se vším, co jsem zkusil - tzn. 3 různé flash disky, 3 různé USB int. i ext. čtečky a jakékoliv CF a SD karty (zajímalo by mě, jestli funguje s IDE flash moduly ...).
Kingston DT Secure a 2 no-name. Opravuji, čtečky nebyly 3, ale 4 - všechny bez problémů.
Mně k naprosté spokojenosti chybí pořádný driver na zvukovku, který ovšem nemá oficielně vyjít, tak nevím. Důvod k tomu, konečně koupit novou zvukárnu.
Dál by mi taky bodlo nastavit USB na 500Hz, z té necitlivé myši mi za chvilku jebne.
Ještě k tomuhle:
Na konto reportů jsem aktuální RMClock ani nezkoušel (nová verze bude), ale - Visty mají nesrovnatelně lepší power-management i u CPU, XP se omezovaly na základě FID/VID standardně na hodnoty min/max a přepínání mezi nimi, zatímco Visty standardně využívají všech postupných kroků mezi výrobcem definovanými min. a max. nastaveními CPU (pro takt i voltáž) a funguje to přesně, jak má. Podvoltovat neumí, ale to, jak se chovají, je imho samo o sobě dost velké plus a samotný RMClock tohle taky neumí.
(pokud to takhle někomu na XP fungovalo, tak mně rozhodně ne)
Musím potvrdit, že to nastavovní frekvecne je opravdu super, zkoušel jsem to na notebooku a pokud nastavím min. rychlost, tak se podle toho nastaví i voltage.
on rm clock zacina byt absolete, pretoze core duo a vyssie procaky uz undervoltovat nejdu v minimal stavoch, len v tych vyssich a tam to skoro nema vyznam ... inak mne na vistach (business, produkcne nainstalovanych, sony vaio) fungoval v pohode
To ano, ale v souvislosti s tím je důležitá ta druhá vlastnost, tj. automatické využívání všech mezikroků mezi mezními hodnotami. Pro příklad (čísla jsou modelová jen pro představivost):
- procesor je 2 GHz a má 20x100 1.50V max a 10x100 1.00V min
- v idle jede 10x100 1.00V (žádná změna ...)
- ve full loadu jede 20x100 1.50V (žádná změna ...)
- v částečném loadu je nastavený podle potřeby, tj. např. file search by mohl být třeba 12x100 1.10V - 14x100 1.20V (a nikoliv 20x100 1.50V - a to je sakra rozdíl)
Závěr je jasný - kdo nepoužíval na notebooku tvrdá nastavení např. pomocí RMClock, ten by si s Vistou měl ve výdrži polepšit.