-
Re: Karneval a UPC - aktualni zmeny
Citace:
Původně odeslal
Paolo
Přestěhoval jsem se v Brně a ze sítě bývalého UPC jsem na síti bývalého Karnevalu. Několikrát jsem řešil reklamaci nízké rychlosti a na uploadu to bylo žalostné (cca třetina uvedené rychlosti).
Vystřídali se tu tři různí technici a od jednoho z nich sem se dozvěděl, že problém není ani v modemu ani v drátech ale na distribučním místě. Síť po Karnevalu jede totiž ještě na EuroDOCSIS 1.1, kdežto síť původního UPC jede na 2.0. Letos se má právě síť po Karnevalu převádět na 3.0, ale zatím jsou stále místa, kde nejsou schopni utáhnout plnou rychlost na uploadu.
Celý můj problém je tedy řešen slevami z paušálu, ale rychlost stále plnou nemám.
a v jake ses lokalite?
-
Citace:
Původně odeslal
Paolo
Přestěhoval jsem se v Brně a ze sítě bývalého UPC jsem na síti bývalého Karnevalu. Několikrát jsem řešil reklamaci nízké rychlosti a na uploadu to bylo žalostné (cca třetina uvedené rychlosti).
Vystřídali se tu tři různí technici a od jednoho z nich sem se dozvěděl, že problém není ani v modemu ani v drátech ale na distribučním místě. Síť po Karnevalu jede totiž ještě na EuroDOCSIS 1.1, kdežto síť původního UPC jede na 2.0. Letos se má právě síť po Karnevalu převádět na 3.0, ale zatím jsou stále místa, kde nejsou schopni utáhnout plnou rychlost na uploadu.
Celý můj problém je tedy řešen slevami z paušálu, ale rychlost stále plnou nemám.
pokud si to pamatuju spravne, tak docsis 1.1 uz by nemel bejt vubec nikde. vsude by mel byt 2.0 a postupne bude 3.0. coz ale nic nemeni na tom, ze pokud je nekde moc lidi na moc tenkej drat, tak to ma sanci se zlepsit az s tou 3.0kou... zase do doby, nez nejakej marketak vymysli, ze se budou prodavat 100mbity ...
-
Citace:
Původně odeslal
Paolo
Jakym zpusobem ses nakonec dobral slevy a jake (proporcionalne k rychlosti, kterou skutecne mas)?
Problem s pomalym netem (momentalne mi upstream jede okolo 0.5Mbitu strop, nad 80 jsem to snad jeste od te doby, co to spadlo, nedostal) je v tom, ze kdyz prijede technik, tak to zrovna v tu chvili muze jet rychle, ale pak to zase tyden pojede naprd.
Tady se pak tezko dokazuje, ze to vetsinu casu jede takhle pomalu. Nejaka idea, jak v tomhle pripade postupovat? Kdybych misto 20/1.5 mel treba 16/1.2, tak nereknu nic, ale mit dlouhodobe tretinovou rychlost je fakt otrava...
-
Citace:
Původně odeslal
MISKOBOSS
a v jake ses lokalite?
V Židenicích.
Citace:
Původně odeslal
Fox!MURDER
pokud si to pamatuju spravne, tak docsis 1.1 uz by nemel bejt vubec nikde. vsude by mel byt 2.0 a postupne bude 3.0. coz ale nic nemeni na tom, ze pokud je nekde moc lidi na moc tenkej drat, tak to ma sanci se zlepsit az s tou 3.0kou... zase do doby, nez nejakej marketak vymysli, ze se budou prodavat 100mbity ...
Abych pravdu řekl, tak mě tím překvapil, ale bavili jsme se spolu přes půl hodiny a imho věděl velmi dobře o čem mluví.
Přestavba měla probíhat už dříve, ale po sloučení to usnulo a až po přesunu správy do Holandska si vyžádali podrobnou zprávu o stavu a finančních nárocích na přebudování na 3.0. Výhodou v té nevýhodě je, že se budou prvně předělávat na 3.0 technologie, které jsou 1.1. Výměna měla začít už od ledna a pravdou je, že za poslední půl měsíc už mi upload občas atakuje i 1,5Mbit (tarif 20M).
Citace:
Původně odeslal
WereWiking
Jakym zpusobem ses nakonec dobral slevy a jake (proporcionalne k rychlosti, kterou skutecne mas)?
Problem s pomalym netem (momentalne mi upstream jede okolo 0.5Mbitu strop, nad 80 jsem to snad jeste od te doby, co to spadlo, nedostal) je v tom, ze kdyz prijede technik, tak to zrovna v tu chvili muze jet rychle, ale pak to zase tyden pojede naprd.
Tady se pak tezko dokazuje, ze to vetsinu casu jede takhle pomalu. Nejaka idea, jak v tomhle pripade postupovat? Kdybych misto 20/1.5 mel treba 16/1.2, tak nereknu nic, ale mit dlouhodobe tretinovou rychlost je fakt otrava...
Neustále jsem otravoval a to hned od instalace připojení. Ještěže mám VoIP telefon, takže mě hovor na linku UPC s půlhodinovým čekáním stál necelých 20Kč. Jedno volání z mobilu by bylo pomalu dražší než měsíční paušál.
Zhruba v týdenních intervalech jsem volal na linku, že se to nezlepšilo a tak mi poslali technika na proměření. Až skoro po měsíci se kolísání rychlosti na lince vyhodnocovalo i z druhé strany (monitoring sítě - diagnostika na modemu) a protokol o měření předali na reklamační oddělení.
Tak jsem napsal reklamaci a ještě jednou jsem jim psal, protože mi nabídli jen jednorázovou slevu. Tak do vyřešení problémů s rychlostí mám slevu 50% a od toho, co internet pojede tak jak měl jet od počátku budu mít ještě 4 měsíce 50% slevu - tak jako jsem na ni měl nárok u nového připojení.
-
Citace:
Původně odeslal
Paolo
Výměna měla začít už od ledna a pravdou je, že za poslední půl měsíc už mi upload občas atakuje i 1,5Mbit (tarif 20M).
Mohu též potvrdit, že se rychlost na uploadu pomalu a jistě zvedá.
Dnes naměřen UP cca. 1,3Mbit, takové hodnoty u uploadu jsem nikdy nenaměřil (dřívější max. 1,18Mbit)
Lokalita: Brno-Černovice
Tarif: 20M
-
já můžu potvrdit 2mbps/128kbps
Brno - Řečkovice
tarif - Light
-
Dnes se mi poprvé podařilo na torrentu dosáhnout rychlosti 2,5 MB/s. :p
-
Asi před deseti minutami mi zavedli UPC a s rychlostmi jsem spokojen. Snad jim to vydrží.
http://rychlost.cz/rs/2009076302.png
-
Citace:
Původně odeslal
Paolo
...Síť po Karnevalu jede totiž ještě na EuroDOCSIS 1.1, kdežto síť původního UPC jede na 2.0. Letos se má právě síť po Karnevalu převádět na 3.0, ale zatím jsou stále místa, kde nejsou schopni utáhnout plnou rychlost na uploadu....
Ja bych rekl ze se prevadet na Eurodocsis 3 100% nebude ;-)
-
A tuto informaci máš odkud?
-
Brno - Zabiny, dnes od obeda sa to vlecie ako sopel ~ 100kbps
-
Se nediv, dneska byla down 1/2 Praglu, nejlepsi je, kdyz si managorstvo vybralo UPC jako poskytovatele, jelikoz cokoli jineho stoji 10x vic a pak ti vola co dva dny pipina, ze "to zase nejde", jako kdybys stim moh neco delat.
-
Citace:
Původně odeslal
Paolo
A tuto informaci máš odkud?
to bych taky chtel vedet :-O
-
Citace:
Původně odeslal
Fox!MURDER
to bych taky chtel vedet :-O
Primo od zdroje. Kdyby zavadeli hodne drahou EuroDocsis 3.0 tak se budou urcite hooodne chlubit. Nerikam ze nemaji nejaky testovaci lab nebo pilot ale plosne podle me ne.
Je to sice trochu starsi rozhovor ale rekl bych platny.
http://www.lupa.cz/clanky/vaclav-bar...polovine-roku/
Citace:
Značky chcete sjednotit do konce ledna, do kdy plánujete sjednocení technologických platforem?
Je to běh přibližně na 18 měsíců. EuroDocsis 2.0 máme v současné době na většině sítí, na některých místech je v provozu ještě EuroDocsis 1.1. Zvyšující se počet zákazníků a zlepšování parametrů služeb nás vede k rozšiřování kapacity sítě. Mluvíme-li o 18 měsících, je to doba, po jejímž uplynutí bychom chtěli mít všude karty standardu EuroDocsis 2.0. S tím souvisí například i výměna modemů u zákazníků, což je z hlediska plánování celkem složitá záležitost.
PS: ja bych si taky pral EuroDocsis 3.0 ;-)
EDIT: Jestli se mylim prosim poslete odkaz. Bohuzel doted jsem videl zminky o EuroDocsis 3.0 pouze v diskuzich od uzivatelu.
-
Citace:
Původně odeslal
Petano
Primo od zdroje. Kdyby zavadeli hodne drahou EuroDocsis 3.0 tak se budou urcite hooodne chlubit. Nerikam ze nemaji nejaky testovaci lab nebo pilot ale plosne podle me ne.
PS: ja bych si taky pral EuroDocsis 3.0 ;-)
EDIT: Jestli se mylim prosim poslete odkaz. Bohuzel doted jsem videl zminky o EuroDocsis 3.0 pouze v diskuzich od uzivatelu.
mno promin, ale delat (zvlast v internetovejch technologiich) zavery na zaklade 2 roly staryho clanku...
chlubit se tim nemusi, od o2 jsem taky nevidel nejqaky velky chlubeni s novejsima verzema adsl ,,, co zakazniky zajima jsou tarify ...
a jinak tve prani budiz splneno ... odkaz poslat nemuzu ale uz jsem videl par zivejch docsis3 cmts ... a dalsi prubezne pribejvaj ... ona je to totiz pri stavajicich tarifech nutnost ...
Omluvte pls preklepy, pisu z mobilu...
-
Citace:
Původně odeslal
Fox!MURDER
...
a jinak tve prani budiz splneno ... odkaz poslat nemuzu ale uz jsem videl par zivejch docsis3 cmts ... a dalsi prubezne pribejvaj ... ona je to totiz pri stavajicich tarifech nutnost ...
Ty jsi zamestnanec UPC? Nebo dodavatel? Muzes prosim te pustit nejake dalsi informace protoze do ted to vsude byli akorat kriklouni. Jestli jsi vazany mlcenlivosti tak chapu ale treba neco malo pustit... :)
Skoda ale ze management UPC vic neinformuje.
-
Citace:
Původně odeslal
Petano
Ty jsi zamestnanec UPC? Nebo dodavatel? Muzes prosim te pustit nejake dalsi informace protoze do ted to vsude byli akorat kriklouni. Jestli jsi vazany mlcenlivosti tak chapu ale treba neco malo pustit... :)
ROFL, myslím, že poskytnuté informace od Foxe by Ti mohly stačit a věř tomu, že se na ně můžeš naprosto spolehnout... :mweheh:
-
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
ROFL, myslím, že poskytnuté informace od Foxe by Ti mohly stačit a věř tomu, že se na ně můžeš naprosto spolehnout... :mweheh:
Vsak ja mu verim ... nemam s Foxem problem ;-) Ja chci vic informaci :)
-
Citace:
Původně odeslal
Petano
muhehehe :D za takovou informaci bych ti za dal i K-, ale pobavil si mě natolik, že nic dávat nebudu
PR a ještě k tomu dva roky staré...
Fox dělá přímo na UPC a já jsem tu citoval člověka, který jako technik udržuje síť UPC. UPC se o síť většinou nestará přímo, ale prostřednictvím dalších firem, od kterých nakupuje služby.
A teď jedna otázka pro selský rozum: Myslíš si, že je ekonomicky výhodnější vyměnit EuroDOCSIS 1.1 za 2.0 a pak začít vyměňovat 2.0 za 3.0 nebo rovnou těch pár 1.1 vyměnit rovnou za 3.0, které je zpětně kompatibilní s 2.0?
-
Citace:
Původně odeslal
Paolo
EuroDOCSIS 1.1 za 2.0 a pak začít vyměňovat 2.0 za 3.0 nebo rovnou těch pár 1.1 vyměnit rovnou za 3.0, které je zpětně kompatibilní s 2.0?
mno, selskej rozum rika, ze je vyhodnejsi to druhy, ale ptal jsem se na to dost konkretne a 1.1 uz v siti pomerne hodne dlouhou dobu neni ... posledni se menily nekdy kolem oficialniho prechodu pod spolecnou znacku
-
V tom případě nechápu, proč mi to ten technik takto vysvětloval, ale co víc, že se postupně začala rychlost zvyšovat z rychlosti přibližně 1/3 objednané na skutečně objednanou a to až od konce roku.
Tato má reálná zkušenost mi spíše potvrzuje slova toho technika. Bohužel na něj kontakt nemám, tak to nejsem schopen opětovně dokázat.
Pro mě je na finále nejdůležitější, že už mi to jede tak, jak je objednáno:
http://www.speedtest.net/result/416294140.png
-
Citace:
Původně odeslal
Paolo
V tom případě nechápu, proč mi to ten technik takto vysvětloval, ale co víc, že se postupně začala rychlost zvyšovat z rychlosti přibližně 1/3 objednané na skutečně objednanou a to až od konce roku.
Tato má reálná zkušenost mi spíše potvrzuje slova toho technika. Bohužel na něj kontakt nemám, tak to nejsem schopen opětovně dokázat.
Pro mě je na finále nejdůležitější, že už mi to jede tak, jak je objednáno:
http://www.speedtest.net/result/416294140.png
to nechapu, jak by melo souviset. kdyby tam byla stara technologie a preslo se na novou, tak se ti rychlost zvedne skokem a ne postupne. duchove budou nejspis jinde. krom toho je moje zkusenost s externima technikama takova, ze bych si od nej nenechal nastavit ani IP ve widlich... a vzhledem k tomu, ze jsou externi a ze s UPC komunikuji tak mozna pres podporu/dispecing, jsou tak duveryhodnej zdroj informaci, asi jako blesk je duveryhodnej zdroj informaci o duvodech vyvoje kurzu koruny ....
-
-
Tak mám pocit, že s tím pánové zas něco dělají. Celý internet je takový zbržděný, zvláště pak torrenty.
-
Citace:
Původně odeslal
kecinzer
Tak mám pocit, že s tím pánové zas něco dělají. Celý internet je takový zbržděný, zvláště pak torrenty.
Same here, pres den docela katastrofa, v noci se to jakz takz uklidni.