Tak pravdu mají IMHO všichni, ale každý myslí na trochu jiný segment a jinou aplikaci.
HollyG měl pravdu, když mi na ICQ psal, že tahle diskuze se zvrhává někam do hospody k pivu ;D
Printable View
Tak pravdu mají IMHO všichni, ale každý myslí na trochu jiný segment a jinou aplikaci.
HollyG měl pravdu, když mi na ICQ psal, že tahle diskuze se zvrhává někam do hospody k pivu ;D
Jak rika Marty.
Jinak ja s tim taky naprosto souhlasim, jen diskuse o trochu vyse se stocila k tomu, zda ty nejnarocnejsi servery maji smysl provozovat na virtualnim prostredi, k tomu taky smerovalo ono blade/FC/whatever reseni, kde ma smysl uvazovat zda mi to vezme 10% vykonu navic oproti provozu primo na zeleze ;-)
Akorad nejuzsim hrdlem se ted nestavaji procesory, ale velikost RAM, ktera je pri virtualizaci at uz v SOHO nebo enterprise proste porad maaalo :)
I kdyz ono kdyz se na jeden server naseka xy virtualnich, taky uz to neni idealni, i primo vmware doporucuje tak max kolem 10 serveru na jeden fyzickej.
Ono co se pole tejce, jeho cena cca 10x preleze cenu serveru. Pole potrebujes pokud chces ten cluster, ale jinak bud proto, ze potrebujes vykon nekolika diskama nedosazitelny nebo proto ze potrebujes obrovkej prostor.
Mimochodem, 4 SSD nahradej vykonem (IOps) cca 60 disku (oboji R10). Mam informace, ze to takhle uz leckde kupujou, je to vyhodny i cenove, a to pres to, ze 1 SSDcko te bude stat 1/4MKc.
já souhlasím s tím pivem ;)
Nevim co je na tom pravdy, ale podle http://www.cdr.cz/a/26452 bude pri mnoha nahodnych zapisech (typicky DB) na SSD vznikat vnitrni fragmentace a vykon (otazka zda i IOps) pujde drasticky dolu. Kazdopadne ja osobne bych SSD na databazi v zadnem pripade nenasadil, leda nejaky RO pristup..