-
Re: 4GB paměti ve WinXP -> 3,5GB RAM+512MB RAMdisk (swap) - jde to?
jaluvkap: Podařilo se ti to nějak rozběhat? Hází mi to stejnou chybu a víc jsem s tím nehnul. Takže soft je nepoužitelnej. :-)
-
Citace:
Původně odeslal
jaluvkap
2 Comby> Nevis, kde muze byt problem, kdyz mi hlasi v tom prvnim okne "The System Management BIOS reports 2048 MB of main memory installed in the system." ... nekde je asi neco spatne, melo by tam byt 4096 a ne 2048 ... /pae prepinac je zaply, bios pri postu hlasi 4096MB ... tim padem mi nejde zapnout sprava unmanaged pameti ... hlasi code 31 ... budu rad za kazdou radu
ja kdyz jsem presel ze 4GB pameti na 8GB pameti, tak se mi stalo, ze tenhle soft videl porad jen 4096MB pameti. Tak jsem rucne udelal "override" a napsal tam 8192. Po restartu uz mi to ten soft videl spravne jako 8196. Zkousels tedy rucne zmenit tu hodnotu 2048 na 4096?
-
Citace:
Původně odeslal
Over
imho není pravda, to ti klidně zahlásí i aplikace které stačí třeba i 512MB RAM a mužeš mít fyzické kolik chceš :) Prostě jsou aplikace, které natvrdo vyžadují virtuální pamět.
ano toto je pravda. sam jsem se presvedcil, napriklad hra Company of Heroes: Opposing Fronts, pri 4GB fyzicke ram, pozaduje pagefile 768Mb, jinak bye bye.
-
Citace:
Původně odeslal
Connor
jaluvkap: Podařilo se ti to nějak rozběhat? Hází mi to stejnou chybu a víc jsem s tím nehnul. Takže soft je nepoužitelnej. :-)
Nepodarilo ... bohuzel ... na GB-965P je to asi nepouzitelne :evil:
-
Citace:
Původně odeslal
jaluvkap
Nepodarilo ... bohuzel ... na GB-965P je to asi nepouzitelne :evil:
OK, díky za zprávu. O starost méně. :-)
-
RamDisk Plus 9 mě moc zaujal, ale nedaří se mi ho nainstalovat :(, zkoušel jsem zkušební verzi z ofic. stránek Superspeed.
Při dokončování instalace vyhodí Windows chybu "Unable to install bus device. Code: 1603"
Po odkliknutí další chybová hláška "Error 1722. There is problem with Windows Installer package, program nedokončil..."
Nainstaloval jsem nový Windows Installer 4.5, zkusil jsem i nainstalovat update Javy, viz. tady.
Když jsem se podíval na MS support 1603, 1722, tak jsem tam nic moc nenašel... ad. 1722: NetBios nad TCP/IP mám zakázaný kvůli požadavku ISP-bezpečnosti.
Netušíte někdo co s tím, prosím?
systém: XP Home CZ SP2+SP3 + updaty, EP35 DS4, E7200, 4GB ram.
-
Citace:
Původně odeslal
Comby
Tak já tedy mohu prohlásit že jsem skončil, udělal jsem si RAM disk 1024MB, restartovat, vše OK, pak jsem šel na bod 2 a dal restartovat a při nabíhání Windows se zaseknou a už se nerozběhnou...
-----------------------
Dell D630
-
Citace:
Původně odeslal
Rudánek
Tak já tedy mohu prohlásit že jsem skončil, udělal jsem si RAM disk 1024MB, restartovat, vše OK, pak jsem šel na bod 2 a dal restartovat a při nabíhání Windows se zaseknou a už se nerozběhnou...
-----------------------
Dell D630
Oni tam píšou, WARNING: Attempting to use this memory is risky and may cause the system to crash.
Jinak mně to funguje bez havárie.
-
Citace:
Původně odeslal
Marty
Oni tam píšou, WARNING: Attempting to use this memory is risky and may cause the system to crash.
Jinak mně to funguje bez havárie.
njn, tak holt si udělám RAM disk z těch viditelnejch 3,5GB.
Pro rejpaly, proč potřebuju RAM disk: protože startování/deploy atp. některých J2EE serverů je otázka mnoha minut, no a když se vyvíjí, tak se restartuje/redeployuje mockrát, no a ten můj je otázka 7-10 minut, což by znamenalo pouze 6x za hodinu, což je produktivita na houby, když se ladí chyby :(
-
Citace:
Původně odeslal
Rudánek
njn, tak holt si udělám RAM disk z těch viditelnejch 3,5GB.
Pro rejpaly, proč potřebuju RAM disk: protože startování/deploy atp. některých J2EE serverů je otázka mnoha minut, no a když se vyvíjí, tak se restartuje/redeployuje mockrát, no a ten můj je otázka 7-10 minut, což by znamenalo pouze 6x za hodinu, což je produktivita na houby, když se ladí chyby :(
Možná jsi měl zkusit udělat RAMdisk jen z těch neviditelnejch bajtů, tak jsem to udělal já - a v pohodě. WinXP Home.
Jinak recovery z crashe by mohl řešit nouzový režim + odinstalace...
-
Ma cenu se kvuli tomu zdrzovat? A proc si nenainstalujes 64-bit OS? Nedavno jsem take koupil 4 GB RAM, nainstaloval 64-bit OS a v pohode jedu dal.
-
Citace:
Původně odeslal
howard
Ma cenu se kvuli tomu zdrzovat? A proc si nenainstalujes 64-bit OS? Nedavno jsem take koupil 4 GB RAM, nainstaloval 64-bit OS a v pohode jedu dal.
Pokud můžu mluvit za sebe, tak kupovat si kvůli nějakým 700MB RAM navíc Windowsy za tisíce fakt nehodlám. Pod Windows ostatně neprovozuju aplikace, kde bych tolik RAM opravdu využil. (nehledě na případnou problematiku ovladačů na 64bit win)
Zjevně záměrně píšeš "OS" a ne "Windows" - ano, Solaris i Ubuntu mi plnou velikost RAM samozřejmě zpřístupní...
-
Citace:
Původně odeslal
Marty
...
Zjevně záměrně píšeš "OS" a ne "Windows" - ano, Solaris i Ubuntu mi plnou velikost RAM samozřejmě zpřístupní...
A jeste si rypnu s tim, ze normalni OS umi vic jak 4GB i ve 32bit verzi. CPU podporuji PAE (Physical address extension - umozni namapovat az 64GB pameti) uz od Pentia Pro - neni mi uplne jasne v cem ma MS problem - nebo jestli je to marketingovy tah jak donutit zakaznika prejit na 64-bit?
Kazdopadne moznost udelat si Ram disk z nevyuzite pameti je velmi zajimave.
-
Jasne ze to je jen o M$, sak 640kB staci vsem ne ? :D.
Zatim kazdy pouzivanejsi system od M$ dojel na hranici pametovych moznosti driv, nez byl nahrazen. Mam v zive pameti, jam sem resil instalaci w98 na pocitadle s tenkrat gigantickou pameti 3x 256MB. Ve finale se samo zadarilo, ale ta treti 256ka tam byla zbytecna, protoze se widlim muselo rict ze maj jen 512MB (v opacnem pripade nenabehly).
Totez se ted tyka XP, pricemz pouzivat vice pameti samozrejme neni problem a umel to kupodivu i DOS (za pomoci mapovani). Navic je to zcela bezna technika uz od dob 8mi bitu.
Kuprikladu Atari 130XE, kterezto se mi jeste nekde povaluje, ma 128!!kB!! pameti :lol: a samo ze umi adresovat jen 64 primo. Zbytek se adresuje po 16k namapovanim do tech 64. Dalo se to rozsirit az na neuveritelne 2MB! (samorobo uprava).
-
Citace:
Původně odeslal
NeMeM9aA
A jeste si rypnu s tim, ze normalni OS umi vic jak 4GB i ve 32bit verzi. CPU podporuji PAE (Physical address extension - umozni namapovat az 64GB pameti) uz od Pentia Pro - neni mi uplne jasne v cem ma MS problem - nebo jestli je to marketingovy tah jak donutit zakaznika prejit na 64-bit?
Kazdopadne moznost udelat si Ram disk z nevyuzite pameti je velmi zajimave.
Funkční verzi PAE obsahuje pouze Windows Server 2003, v případě XP Prof. není funkce podporována a ve většině případů je s ní víc problémů, než užitku...dohází k chybám a nefunkčnosti driverů např.grafických karet a programů.
-
Citace:
Původně odeslal
Over
Funkční verzi PAE obsahuje pouze Windows Server 2003
Ak mam sudit podla SBS 2003 co mame v robote, tak by som ani nepovedal :lol: :(
-
Citace:
Původně odeslal
PiT
Ak mam sudit podla SBS 2003 co mame v robote, tak by som ani nepovedal :lol: :(
Ok, tak víc funkční než v XP prof....jinak je to nejspíš na pendrek tak jako tak :)
-
Tak som to tiez skusil. 4GB ram, XP vidia 3.18GB, so 700MB ramdiskom 3.00GB . Mam ale problem s page file na ramdisku. Nastavil som pagefile na ramdisk a vypol ten na disku, restart ... a system ma nastaveny >1GB na C: a na ramdisku nic. Skusal som moznost ulozit ramdisk pri vypinani, ramdisk v unmanaged pameti aj v managed. Ako to robite, ze vam ten pagefile zostane nastaveny na ramdisku???
System: WinXP 32bit SP3 + updaty
-
v Properties - Settings uz u vytvoreneho RamDisku musis zaskrtnout "Use associated image file" a vybrat kde ma ten image ukladat - jinak se mi taky sam "nespoustel"
-
Citace:
Původně odeslal
Over
Funkční verzi PAE obsahuje pouze Windows Server 2003, v případě XP Prof. není funkce podporována a ve většině případů je s ní víc problémů, než užitku...dohází k chybám a nefunkčnosti driverů např.grafických karet a programů.
PAE je v XP plne podporovane, dokonca bezi default koli DEP
problem s >4GB nie je v implementacii PAE v XP ale koli tomu, ze memory manager zamerne ignoruje fyzicke adresy nad 4GB
keby PAE v XP nebolo funkcne, tak by nemohol fungovat ani uz spominany superspeed ramdisk
-
Podpora PAE ve verzích Win
http://www.microsoft.com/whdc/system...AE/PAEdrv.mspx
Samozřejmě že to PAE v XP, ti může zpřístupnit víc RAM pro aplikace (standard u 4GB je dělení na 2GB OS + 2GB SW) Přepínačem lze přes PAE zpřístupnit pro aplikace 3GB+(existuje přepínač i nad 3GB a tam už opatrně aby něco zůstalo pro OS z těch 4 GB), ale tam nastává pak praktickej problém se stabilitou některých aplikací, driverů..nemluvě o tom, že 32bit aplikace vždy využije max 2GB RAM, pokud není přímo napsaná pro využití 2GB+, což většinou není.
-
Citace:
Původně odeslal
Over
Podpora PAE ve verzích Win
http://www.microsoft.com/whdc/system...AE/PAEdrv.mspx
Samozřejmě že to PAE v XP, ti může zpřístupnit víc RAM pro aplikace (standard u 4GB je dělení na 2GB OS + 2GB SW) Přepínačem lze přes PAE zpřístupnit pro aplikace 3GB+(existuje přepínač i nad 3GB a tam už opatrně aby něco zůstalo pro OS z těch 4 GB), ale tam nastává pak praktickej problém se stabilitou některých aplikací, driverů..nemluvě o tom, že 32bit aplikace vždy využije max 2GB RAM, pokud není přímo napsaná pro využití 2GB+, což většinou není.
virtualny adresny priestor 4GB(2+2,3+1) a taktiez prepinac /3GB nema s PAE nic spolocne, PAE umoznuje systemu pouzit viac fyzickej pamate a nema nijaky vplyv na velkost virtualneho adresneho priestoru
uvadzany clanok hovori o velkosti podporovanej fyzickej pamate pre jednotlive edicie 32 bit Windows, virtualny adresny priestor je vzdy 4GB(2+2,3+1)
-
imho virtuální adresní prostor je přímo závislej i na PAE,ne ?
http://www.microsoft.com/whdc/system...AE/PAEmem.mspx
Problémy s kompatibilitou ovladačů způsobené režimem rozšíření rozsahu fyzických adres (PAE)
http://support.microsoft.com/kb/929605
------------------------------------------------------------
PAE v té formě v jaké bylo zamýšleno MS nefunguje, funguje pouze omezeně.
-
Citace:
Původně odeslal
Over
precitaj si to este raz
PAE zvacsuje fyzicky adresny priestor
virtualny adresny priesor v 32 bit. systeme je vzdy 4GB, pretoze na adresovanie je pouzity 32 bit pointer bez ohladu na to ci sa pouziva alebo nepouziva PAE
virtualny adresny priestor a mnozstvo podporovanej fyzickej pamate su dve rozne veci
Problémy s kompatibilitou ovladačů způsobené režimem rozšíření rozsahu fyzických adres (PAE)
Citace:
Původně odeslal
Over
bohuzial si to zle vysvetlujes, PAE funguje tak ako ma, v PAE rezime ovladace dostavaju 64 bit. adresy a nie vsetky ovladace su na tuto moznost pripravene, rovnako vznikaju problemy so zariadeniami, pouzivajucimi DMA v pripade ak nie su schopne pracovat so 64 bit. adresami, tento problem sa objavuje pre akykolvek OS pouzivajuci PAE, PAE nie je vymysel MS
PAE na klientskej verzii win funguje uplne identicky ako na servrovej verzii ktora podporuje napr. 64 GB RAM, jediny rozdiel je ten, ze na desktope memory manager ignoruje fyzicke adresy nad 4GB
-
Citace:
Původně odeslal
jimmy
v Properties - Settings uz u vytvoreneho RamDisku musis zaskrtnout "Use associated image file" a vybrat kde ma ten image ukladat - jinak se mi taky sam "nespoustel"
Toto je u mna default zapnute a skusal som aj ostatne volby v tom menu (mozno to nebolo uplne jasne z mojho predchadzajuceho prispevku)
Ide o to, ze RamDisk po restartenabehne ale page file na nom nie je "aktivny" (mozem ho beztrestne zmazat) aj napriek tomu, ze v nastaveniach page file je na tento disk prideleny page file pevnej velkosti.
Proste ako keby v case ked system vytvara page file este nebol ten disk k dispozicii. Nemohlo by to byt poradim nacitavania ovladacov alebo nieco take? neda sa to nejak ovplyvnit? Alebo som uplne mimo??