-
Re: Softcom: velke rozhorceni!
Citace:
Původně odeslal
fr33k
Kdyz vracim zbozi do 14 dnu, musi mi prodejce vratit penize do mesice, nemusi drive?
zakon rika (nove zneni § 53 odst. 10 OZ), ze je musi vratit "nejpozdeji do 30 dnu" - v praxi tedy 30. den je ok. podotykam, ze pri prevodu na ucet se penize povazuji za zaplacene dnem, kdy jsou na ucet prijemce realne pripsany, ne kdy byl podan prikaz k uhrade
-
Jen updatuji aktualni stav, maila sem zaslan na jejich hlavni mail a odepsal mi jeden z obchodniku,ze ma dovolenou a jeste pan plasil
Citace:
Původně odeslal Plašil
Vyjádření zašleme zítra poštou i emailem.
Ing. Aleš Plašil
Asi vymejslej nejaky pravni klicky, hehe
tak uvidime co z nich zitra vypadne...
-
Chvilku jsem tu nebyl a jaký se tu dějou věci...to je něco.
Jelikož mám se Softcomem jen dobré zkušenosti a to jsem tam už vymejšlel různé kraviny jako výměny zboží, vrácení peněz bez udání důvodu, reklamace na počkání tak mám dojem, že ti opravdu pan Plášil nevěří a myslí si že ho chceš podvést. Jeho zbraní je také to, že si je dost jistej tím že nepůjdeš k soudu, toho využívá snad 99% lidí v ČR.....každej se na soud vykašle kvůli průtahům a vysokým nákladům. Musim tě ale podpořit, že máš velkou šanci případný spor vyhrát, od smlouvy jsi odstoupil a to že je monitor poškozen je Softcomu věc...ne tvoje. Ale to že si stojí za svými zaměstnanci je jeho opravdu velká chyba....kdyby věděl co se děje v jeho skladech tak by je snad dojednoho vyházel.
-
do softcomu v praze chodim občas (hlavně pro média :) ) .
ale ti dva retardové za pultem mě taky pěkně krkaj :mad: .
-
Citace:
Původně odeslal
abel
do softcomu v praze chodim občas (hlavně pro média :) ) .
ale ti dva retardové za pultem mě taky pěkně krkaj :mad: .
jojo tohle balil jeden z tech dvou elementu...
2forst: urcite mi neveri, to bylo zrejmy uz z prvniho telefonatu. On si pry vyslechl sve zamestnance a veri jim..... (prijemny to slyset kdyz vim,ze na 100% je to jejich chyba) kdyz sem mu popisoval jak to vsecko probehlo,tak se jeste rozzlobil a temer rozkricel " a to jako chcete rict,ze je to nase vina ??!" nebo neco v tom smyslu... fakt prijemna zalezitost, tohle resit...
jinak zatim nic neprislo
-
Citace:
Původně odeslal
Chihuri
jojo tohle balil jeden z tech dvou elementu...
2forst: urcite mi neveri, to bylo zrejmy uz z prvniho telefonatu. On si pry vyslechl sve zamestnance a veri jim..... (prijemny to slyset kdyz vim,ze na 100% je to jejich chyba) kdyz sem mu popisoval jak to vsecko probehlo,tak se jeste rozzlobil a temer rozkricel " a to jako chcete rict,ze je to nase vina ??!" nebo neco v tom smyslu... fakt prijemna zalezitost, tohle resit...
jinak zatim nic neprislo
Fakt to byl jeden z nich? A kterej? Ten co sedí v pravo u zdi (jeho vyjadřování je jak kdybych mluvil s mongolem) nebo ten s brýlema (černé kudrnaté vlasy)? Ješte je tam teď jeden novej blonďatej, ale s tim jsem zatim neměl žádnej výstup. Ten brejlatej je pěkně drzej....na ubohýho prodavače za pultem si dost vyskakuje.
-
takovej mensi, tusim blondak, kratky vlasy, zadny brejle, takze asi ten novej. Jeste mi psal mejla na svoji obranu ohledne stiznosti na jeho praci pri predvadecce a prej je obrazovka chranena folii, resp podle nej dokonce dvema foliemi : )))takze k ochmatani nebo poskozeni dojit urcite nemohlo... bohuzel tam neni ani jedna... no skoda slov
jinak nejprotivnejsi a nejdrzejsi byl nejakej chlapek ve skladu,kterej se do toho porad michal, kdyz sem tam s tim byl...
Kazdopadne zadny dopis ani mejl mi zatim neprisel, takze bych potreboval vedet co mam ted delat ? do kdy tam musim zbozi dorucit, abych vedel jestli jeste ma smysl cekat na nejake jejich vyjadreni...
Zase bych tam s tim nerad jel zbytecne, protoze sem cekal,ze budou klast odpor...
takze ted vazne nevim jak dal postupovat
dik za odpoved :)
-
Citace:
Původně odeslal
Chihuri
takovej mensi, tusim blondak, kratky vlasy, zadny brejle, takze asi ten novej. Jeste mi psal mejla na svoji obranu ohledne stiznosti na jeho praci pri predvadecce a prej je obrazovka chranena folii, resp podle nej dokonce dvema foliemi : )))takze k ochmatani nebo poskozeni dojit urcite nemohlo... bohuzel tam neni ani jedna... no skoda slov
jinak nejprotivnejsi a nejdrzejsi byl nejakej chlapek ve skladu,kterej se do toho porad michal, kdyz sem tam s tim byl...
Kazdopadne zadny dopis ani mejl mi zatim neprisel, takze bych potreboval vedet co mam ted delat ? do kdy tam musim zbozi dorucit, abych vedel jestli jeste ma smysl cekat na nejake jejich vyjadreni...
Zase bych tam s tim nerad jel zbytecne, protoze sem cekal,ze budou klast odpor...
takze ted vazne nevim jak dal postupovat
dik za odpoved :)
jestli se muzes rozumne domnivat, ze jim to odstoupeni doslo postou, tak jim to jed vratit, nejlip s nejakym kamaradem (a mozna dvema), kteri pripadne dosvedci, ze jsi jim ten monitor predal. porizeni par fotek pri predani by nebylo na skodu. jestli to akceptujou a daji ti predavaci protokol, pak je zapotrebi si ohlidat, aby popsanej stav lcd odpovidal skutecnemu stavu lcd.
jinak oni maji 30 dnu na to, aby ti vratili penize. vic a detailneji viz sticky thread o odstoupeni - http://4um.ocguru.cz/showthread.php?t=58667
-
Prave vcera sem nasel ve schrnace dodejku,taze ho tam uz musi mit...
Takze zitra tam jedu s kamaradem a fotakem,dam pak info
Ale co mam delat v pripade,ze si ho nebudou chtit prevzit ?
-
Citace:
Původně odeslal
Chihuri
Prave vcera sem nasel ve schrnace dodejku,taze ho tam uz musi mit...
Takze zitra tam jedu s kamaradem a fotakem,dam pak info
Ale co mam delat v pripade,ze si ho nebudou chtit prevzit ?
tak to tam nech klidne lezet, ale musis byt pripraven to prave pomoci sveho svedka a/nebo fotek pozdeji prokazat
btw, zakon rika (§569 OZ, ze veritel - tj. softcom v tomto pripade - je povinen ti vydat na tvoje pozadani pisemne potvrzeni o tom, ze jsi svoji povinnost jim desku dat, splnil)
-
Ta to sem se dnes zase pobavil... nejdriv sem to tam resil trdlem od pultu ten( co to pravdepodobne udelal), rekl mi,ze poskozene zbozi zpatky neveme... kdyz sem mu vysvetlil,ze je to jejich povinnost zbozi vzit,bylo videt, ze nevi ktera bije a sel to resit nekam dozadu... pak prisel s sefmanagerem oddeleni monitoru, ten mel stejnej zaver...
Celkem dlouho sem se o tom s nim dohadoval, on to prej resil s jejich pravniky a a dokonce prej s čes.obchodni inspekci, tvrdil mi,ze ta je vicemene na jejich strane...
Pak,ze softcom teda udela vstricnej krok a ze mi to vemou, s tim,ze mi nemuzou vratit za pskozenye zbozi plnou cenu a vyresime to formou reklamace-odectou z ceny cenu opravy a to mi vrati.. (vysi ty ceny by vzali z faktury od autorizovaneho NEC servisu)
tak sem mu znovu zduraznil,ze odstupuju od smlouvy v souladu se zakonem, takze mi proste musi dat plnou castku penez.. v tu chvili se zacal ohanet,ze sem nedodrzel ani tu 14ti denni lhutu...!! rekl jsem,ze sem psal maila a dokonce posilal dopis s dodejkou,takze mam doklad,ze sem ji dodrzel. Na to mi rekl,ze se zase radil s pravnikem a,ze sem tam mel dojet, prej nejakej kus papiru nic neznamena...!!!!!!! ufff to je vazne moc
no skoncili sme to tak,ze si to tam nechaji pouze jako reklamaci a poslou cast penez, nebo ze to prej mam resit pres pravnika... a jeste kecy,ze je videt,ze se asi nechci dohodnout, kdyz sem nepristoupil na "vynikajici" nabidku s reklamaci apodobne... od cloveka co mi tam lze do oci,mi to prislo vazne prehnany....
Ten monitor sem si tam nelajznul jen tak nechat, precejenom nechci bejt bez penez i monitoru. Tak sem rekl,ze se poradim s pravnikem a ozvu se.
Takze co ted ?
jinak sorry za sloh,"velke rozhorceni" uz nabylo takovejch vysin,ze se nic lepsiho ani plodit neda...
-
neuvazoval si o nejake publicite? myslim, ze by si to zaslouzili...
-
Citace:
Původně odeslal
Opty
neuvazoval si o nejake publicite? myslim, ze by si to zaslouzili...
jj , Obcanske judo by si na nich zgustlo :D
> Chihuri : mal si tam niekoho so sebou?? / svedkov ako ti radil Riksa??? /
-
to je sila co ten softcom posledni dobou vyvadi, mno uz u nich nic nekoupim
2Chihuri pokud jsi tam mel svedky a nafotils to jak radil Riksa tak jsi ho tam mel nechat a oznamit jim ze cekas platbu tam a tam. a cekal bych
-
2proe: mel sem sebou svedka, o zverejneni jsem uvazoval,rozhodne by si zaslouzili "peknou" reklamu,za to jak se se mnou snazi vyjebat...
2Pavlis: tak to tam s tim jeste muzu sjet, jenze je jasny,ze penize neposlou a vymahat je z nich nebude snadny...
-
Posli na ne joudu...toto si dovolit nemuzou, stejne tak me jednou nasrali, kdyz na on-line objednavce uz byla faktura hotova s presnou castkou a kdyz jsem si osobne dojel do brnenske pobocky, tak chteli o cca 1000 navic, protoze distributor zvedl cenu...no jelikoz jsem monitor potreboval, tak jsem s nema uhadal asi 5% slevu + nejakou oem ctecku SD karet, ale i tak uz tam kupuju jen pametove media a DVD.
-
Citace:
Původně odeslal
Chihuri
no skoncili sme to tak,ze si to tam nechaji pouze jako reklamaci a poslou cast penez, nebo ze to prej mam resit pres pravnika... a jeste kecy,ze je videt,ze se asi nechci dohodnout, kdyz sem nepristoupil na "vynikajici" nabidku s reklamaci apodobne... od cloveka co mi tam lze do oci,mi to prislo vazne prehnany....
Ten monitor sem si tam nelajznul jen tak nechat, precejenom nechci bejt bez penez i monitoru. Tak sem rekl,ze se poradim s pravnikem a ozvu se.
Takze co ted ?
jinak sorry za sloh,"velke rozhorceni" uz nabylo takovejch vysin,ze se nic lepsiho ani plodit neda...
Mno je to tazke, ale myslim, ze si uim to tam mal nechat a VOBEC NEPRISTUPIT na REKLAMACIU... Pravo je velmo zaludne a je mozne , ze ked si pristupil na reklamaciu - stracas narok na postup vratenia tovaru... neviem, niesom pravnik... Ja by som im to tam proste nechal lezat na pulte spolu s mojim pisomnym vyjadrenim a kopiami dokumentov (faktura, vypis telef hovorov, odstupenie od zmluvy, dorucenka...) pekne by sopm si to nafotil a so svedkami by som odisiel s doraznym upozornenim, ze pokial v zakonnej lehote nebudem mat na ucte plnu ciastku - pozenies to na sud a povlacis ich po mediach....
-
Citace:
Původně odeslal
Chihuri
Ta to sem se dnes zase pobavil... nejdriv sem to tam resil trdlem od pultu ten( co to pravdepodobne udelal), rekl mi,ze poskozene zbozi zpatky neveme... kdyz sem mu vysvetlil,ze je to jejich povinnost zbozi vzit,bylo videt, ze nevi ktera bije a sel to resit nekam dozadu... pak prisel s sefmanagerem oddeleni monitoru, ten mel stejnej zaver...
Celkem dlouho sem se o tom s nim dohadoval, on to prej resil s jejich pravniky a a dokonce prej s čes.obchodni inspekci, tvrdil mi,ze ta je vicemene na jejich strane...
Pak,ze softcom teda udela vstricnej krok a ze mi to vemou, s tim,ze mi nemuzou vratit za pskozenye zbozi plnou cenu a vyresime to formou reklamace-odectou z ceny cenu opravy a to mi vrati.. (vysi ty ceny by vzali z faktury od autorizovaneho NEC servisu)
tak sem mu znovu zduraznil,ze odstupuju od smlouvy v souladu se zakonem, takze mi proste musi dat plnou castku penez.. v tu chvili se zacal ohanet,ze sem nedodrzel ani tu 14ti denni lhutu...!! rekl jsem,ze sem psal maila a dokonce posilal dopis s dodejkou,takze mam doklad,ze sem ji dodrzel. Na to mi rekl,ze se zase radil s pravnikem a,ze sem tam mel dojet, prej nejakej kus papiru nic neznamena...!!!!!!! ufff to je vazne moc
Takze co ted ?
jak uz bylo receno vyse u odstoupeni po tobe chce zakon jedine - a sice vydat to, co jsi kupni smlouvou nabyl, a k cemu uz pravni titul (v dusledku odstoupeni) nemas. z tve perspektivy je tedy nutne tuhle povinnost splnit prokazatelne - osobne se svedky, nafotit, nebo prijit s notarem nebo exekutorem, kteri udelaji zapis o tom, ze jsi jim to tam nechal (to je nejjistejsi, ale drahe).
proste jim to tam nech a nepodepisuj v zadnem pripade nic o reklamaci
-
Koukam ,ze Softcom a jeho popularita stoupa. To jak se snazili "vys*at" se mnou bylo ocividne jeste dost slabe pocinani oproti tomu ,jak se snazi s tebou :/.
Drzim palce at ti to dopadne ,fakt tohle by chtelo dat do medii - protoze neprijde mi to jako normalni jednani ,ale spise dost tragicky.
-
Ted jsem s vyvalenyma ocima procetl celou diskuzi -v softcomu nakupuju obcas ze to mam blizko... ale po tomhle threadu s nima koncim!
Jinak drzim palce v dalsim postupu. Z tveho pohledu by asi bylo fakt nejlepsi zavolat obcansky judo, cerny ovce nebo podobny porady -oni by to vyresili asi nejrychleji a mozna by ti jeste notare a pravniky zaplatili.
Jinak by to chtelo tam vzit pravnika ktery by to primo se sefem! projednal a vysvetlil mu jak jsou psany zakony...protoze to vypada ze si toho nejsou vedomi a nic ti do 30 dnu nezaplati.
hodne stesti !!
EDIT: ano ty dva retardove na pokladne jsou fakt image firmy... mozna by si sef mel precist tuhle diskuzi
-
2Chihuri: Mozna budu prvni, ale trochu se Softcomu zastanu.
1) Nemuzes cekat, ze ti vymeni monitor, ktery jsi prinesl z domova poskrabany, to by to tam takhle mohl nosit kazdy, to je proste realita.
2) Kdyz uz si neco nechavas vybalit = kupujes to rozbalene, nemuzes si to nechat balit nekde, kde na to nevidis. Ja bych si to na tvem miste uz vzit nenechal, anebo bych si to jeste v kramu prekontroloval. V Czechcomputeru prodavaji rozbalene notebooky, protoze pry musi zkontorlovat, zda v tom obalu je zabaleny spravny notebook. Takze si to i ja kontroluju zda to je ten spravny a zda jim neupadl na zem a uz ho nedam z ruky. A rovnou mi rekli, ze jakmile opustim jejich shop, tak veskere reklamace tohoto a podobneho razu neberou....a je to logicke.
3) Jak to asi bylo: nejaky jejich zamestanec = zm*d, nejak poskodil nejaky jiny monitor a aby to nebylo na nej, dal ho tobe... to je samozrejmne hrozne, ale neni to ani tak vina celeho Softkomu, jako proste selhani jednoho cloveka. A ty ses bohuzel nedostatecne presvedcil, ze ten, ktery ti ukazovali, ti take skutecne dali.
Jedine nesoudni reseni, nyni uz asi pase, bylo vyzadat si video zaznam ze skladu, urcite tam nejaky maji. Dalsi moznost je ji na soud, ale pouze pokud mas verohodneho svedka, ktery videl, ze jsi to skutecne vybalil poskozene. Drzim palce..
-
Citace:
Původně odeslal
Petrik
2Chihuri: Mozna budu prvni, ale trochu se Softcomu zastanu.
1) Nemuzes cekat, ze ti vymeni monitor, ktery jsi prinesl z domova poskrabany, to by to tam takhle mohl nosit kazdy, to je proste realita.
2) Kdyz uz si neco nechavas vybalit = kupujes to rozbalene, nemuzes si to nechat balit nekde, kde na to nevidis. Ja bych si to na tvem miste uz vzit nenechal, anebo bych si to jeste v kramu prekontroloval. V Czechcomputeru prodavaji rozbalene notebooky, protoze pry musi zkontorlovat, zda v tom obalu je zabaleny spravny notebook. Takze si to i ja kontroluju zda to je ten spravny a zda jim neupadl na zem a uz ho nedam z ruky. A rovnou mi rekli, ze jakmile opustim jejich shop, tak veskere reklamace tohoto a podobneho razu neberou....a je to logicke.
3) Jak to asi bylo: nejaky jejich zamestanec = zm*d, nejak poskodil nejaky jiny monitor a aby to nebylo na nej, dal ho tobe... to je samozrejmne hrozne, ale neni to ani tak vina celeho Softkomu, jako proste selhani jednoho cloveka. A ty ses bohuzel nedostatecne presvedcil, ze ten, ktery ti ukazovali, ti take skutecne dali.
na druhou stranu ze vseho zde uvedeneho vyplyva, ze ne kazdy, kdo jim tam prinese poskozeny produkt jim vola ihned pote, co si ho donesl domu. navic, z pohledu chihuriho, je jeho partnerem k jednani softcom, nikoliv nejaky jeho zamestnanec. to je jen veci softcomu, jake lidi zamestnava.
a propos - u bodu 2 mas pravdu, ale podle meho se dobry obchod pozna prave podle toho, ze takovou - az skoro paranoidni - opatrnost nemusis vynakladat. ja bych napriklad do obchodu, kde bych musel ten "svuj" produkt neustale sledovat, proste nesel...
-
Já být na místě vedoucího pražské pobočky Softcomu, tak budu samozřejmě věřit svým zaměstnancům. Je na tom něco divného? Od Chihuriho byla chyba, že si to nepřekontroloval, teď mu to nezávidím. Ale pražská pobočka je asi opravdu nějaká divná, už jsem reklamoval v Brně vícekrát a jednou dokonce rozbitý case v originálním obalu a vždy to bylo bez problémů. Je to vše o lidech, možná by bylo vhodné na toho vychcánka ve skladu upozornit vedoucího pobočky, případně mu taktně naznačit, že si ho vyfotíš a dáš na všechna diskusní fóra na internetu, aby se mu lidi vyhýbali a žádali po vedoucím jiného pracovníka, protože mu nevěří.
-
-
bohuzel zatim nijak, tenhle tejden sem nemel vubec cas,takze sem nec nevyresil...
v pondeli sem mi snad povede zajit na SOS a jeste to tam s nima probrat... v nejhorsim ve stredu mam cas urcite. (a jindy tam nejsou.. + sem zjistil,ze telefonicka poradna se tyka pouze zakladnich dotazu)
jinak kdyz tam necham monitor, urcite penize neposlou a bude soud
kdyz si vemu k predani executora, zase to bude dost penez..
popravde se mi zda, ze prestava existovat mimosoudni reseni, ci reseni, kery by stalo mene nez oprava...
Nevim jestli zkusit taky napsat na čoi..
ale stejen doufam,ze hajzlove v tomhle pripade nezvitezi!