Citace:
Původně odeslal Luks
tak čas pokročil a jestli to tak ještě máš :-) tak si můžeš nasimulovat 7.1 ;D sorry za fakt hodnotný příspěvek, trochu jsem to tady UPnul
Printable View
Citace:
Původně odeslal Luks
tak čas pokročil a jestli to tak ještě máš :-) tak si můžeš nasimulovat 7.1 ;D sorry za fakt hodnotný příspěvek, trochu jsem to tady UPnul
sice je to silne outofdate ale me to delalo kdyz sem mel zaplej mikrak a bedny sem lehce zesilil tak ruzne hucely.. Ne treba furt ale kdyz teda jo tak to byl silne nechutnej zvukCitace:
Původně odeslal danikd
Myslis zpetnou vazbu? To se celkem stava... :arrow:Citace:
Původně odeslal NazQul
Taak koukam na to co ste tu vsichni zplodili :-) Jo sou tu docela uzitecny informace, ale ted me tak napadlo: uvedenej papirovej freq. rozsah je snad 10-300Hz Tak to se musim smat. tech 300 bych veril, ale ta spodni hranice bude tak 50... a to s nakym poklesem (vetsim) reprak sem vytah a vyskousel v jinym repraku se zesakem TDA230A a 2052 sice je jeden na 4ohm a druhej na 8 ohm aale to neva. Reprak hral pomerne slusne, takze to muze bejt uz jen v tom silenym zesiku, a nebo taky telata týwoe. Jak může hrát asi 200-300Hz mozna i nizssi kmitocty v takovyhle ozvucnici!!! uzavreny! to je pro frekvence do 100Hz a tam kde je ten basreflex naladenej! cistej zvuk vydava poze mnenic! a pokud ho má vydávat (zesilovat) jeste neco jinyho tak je jasny ze to bude zkreslovat. To jako ze muj nazor je takovej ze i pres vsechny chyby je takovahle ozvucnice pouze na ultra low frekvence, aby to jen dunelo, to proste nemuze hrat citelny basy...
tedy rekl si jinymi slovi, co zde bylo vyrceno jiz nekolikrat ;)
nedavno jsem si koupil toto http://www.phaselinear.cz/box12v.html a basy jsou lepší, když jsem měl měniče tesly, tak chraptili když jsem dal volume na čtvrtku, s tímto SW to hraje normálně
Hah. Tak to je potom jina. Este aby to lip nehralo... Tet me tak napadlo - mozna by tam sedel subik z altec lansing CS21, ten ma o 5W(50Wcelkem) vic nez ten HTeckovej... jen kdo by si kupoval ty altecy kvuli tomu za 3000 ze.
jetli ho máš doma ještě nějaký SW stejně velký, dej ho tam, jd_oizo když měl tyhle geniuse, tak tak fouknu nějaký SW Tesla a bylo to lepší!
Jsem čerstvým majitelem hátéček, tak nějak jsem k nim přišel jak slepý k houslím a prošel jsem si tuto diskuzi a už vím, co budu dělat odpoledne. :-) (krabice s reprákama je ještě v autě, moc jsem to ještě neobhlížel). Ale napadla mě jedna věc - nemůže tam pazvučit ta plechová zadní stěna? Jak by to ovlivnilo zvuk, kdyby se - teoreticky - ten zesik s elektronikou dal ven (ovládání by se mohlo nechat na SW), do nějaký krabice a zadní stěna SW by se zacpala poctivou dřevotřískou??
co se tyce interference, je naskodu kazda prekazka uvnitr ozvucnice, takze vyndat elektroniko neni blbej napad, jen je na ukor pohodlnosti no.
add zadni stena, plech neni rozhodne dobry akusticky material, spis je na druhe strane vhodnosti. Je jasne kvuli cemu tam je, takze pokud das pryc zesilovac, muzes dat tam drevo, a zvuk se muze trochu usadit, je to jen teorie, az praxe ukaze ;)
OK, zkusím to, doma to rozeberu a přeměřím, náš dvorní truhlář mi to z nějakýho zbytku lamina (je to na zadní stěnu, tak na barvě nezáleží) vyřízne. Nevím, jak to stihnu, motá se mi do toho dovolená a přestavba bytu, ale jak to stihnu, tak poreferuju. BTW plánuju ty hátéčka dát ne k počítadlu, ale k domácímu kinu, sedí mi barvou k nábytku ;-)
no to by mě zajímalo jestli se to změní, ten SW je fakt divně udělanej :roll:
nedavno jsem se domlouval s jednim chlapíkem, a někde tu někdo na začátku psal zvíšit filtrační kapacitu pro SW, tak to asi v co nejbližší době zkusím :?
Tak jsem se koukal do svejch SW5.1 koukal jsem se donich protoze mne nejde otaceni zvuku DO motorek se toci ale zvuk se neprida a kolecko se neotoci asi se ulomil prevodnik mezi motorek a hlasitosti koukal jsem je to 1 spojenej celek a nejde nijak rozmontovat jedine to celi vymnenit coz by znamnenalo prepajet to coz je dost blby tedy nova elektronika ta horny deska a to se mne nechce nemate nekdo nejaky reseni?
Jo a pri otevreni repro jsem zjsitl ze trafo je dost horky trochu jsem se toho lek mam HT asi 3 roky a ty 3 roky je ma porad zapli v elektrice jen je vypinam nanoc tlacitkem na bedne, premyslim jesli je nema uplne vypinat z elektriky ale to se mne zase neche delat.
nn pokud je mas vyply tim tlacitkem, trafo by nemelo bejt horky. to az pri hrani kdyz sou potreba vykony. no to vis, poddimenzovanej zdroj to je svinstvo :-D no a co se tyce HTecek jako celku: posrali to. kdyby vybrali lepri mnenice do satelitu tak by cena treba o 500 stoupla ale nikdo by se nad tim nepozastavil kdyby hrali ok. No a co se tyce subu, tak ma napsanej rozsah 10-300Hz. takze: ani by mi nevadilo ze tech 10Hz neda, ale kdo muze chtit hrat frekvence nad 200Hz (neli 100) v ozvucnici bandbpass s basreflexem? se uplne pomatli ne? kdyz sem ho mel vyndanej venku(mnenic) nezdalo se mi ze by hral nejak "hrozne"...
artee nauc se ceski :wink:Citace:
Původně odeslal Arteee
mam naprosto stejnej problem a taky je mam stejnou dobu asi mame stejny zmetky:)Citace:
Původně odeslal Martyr-M
ale to si me vubec nepotesil ze to nejde nijak jednoduse opravit..:(
ja uz to nepoduzivam dlouho ale dost me to sejri kdyz lezim v posteli a musim se zvednout a jit to ztlumit protoze se me klepou vokna..:)
Da sa opravit vselico - nedavno som opravoval radio, ktore padlo na potak hlasitosti (s vypinanim). Plastove telo bolo rozlomene na 4 kusy, odporova draha len na dva ;D Kedze bol aj s vypinanim, tak by som taky asi nezohnal. Tak som 4 kusy plastu zlepil sekundovym lepidlom, odporovu drahu na to nalepil a spojil vodivym lakom. Aby sa to dalo zlozit, musel som ten zvysok este rozobrat. Prekvapivo to po namontovani naspat fungovalo ;D Aby sa to nerozpadlo, nakoniec som to plastove telo stiahol kusom drotu a este zalepil.
Takze myslim, ze to Geniusacke riesenie pojde urcite rozobrat - viac alebo menej destruktivne ;D
Taky me vadi ze pise nekdo s chybama a blbe se to cte ale nedela to asi na schval takze ma nejaky problem urcite o nem vi ale mnohokrat se s tim neda nic delat takze si myslim ze upozornovat na to nicemu neprospeje....skoda prizpevku....(hodne lidem se to stava i tem lepsim :-))Citace:
Původně odeslal aminak
hmm to ale taky neni nijak zvlast prizniva odpoved... vim ze to zni hloupe ale rikal sem si ze by to mohlo bejt treba tim ze me spadnul nejakej retizek nebo gumicka z toho motorku necekal sem ze to muze bejt takle slozity...:)Citace:
Původně odeslal Rainbow
ja to mnel rozdelany ale je to celej kus kterej jedine odpajet a vymnenit nebo nejak opravit ale envim jak jedine ansilne otevirt nejde to noralne rozdealt a slepit neco jesli jste to nekdo dela dejte nejaky help ja sitaky nato zvyk ale sere mne to zvedat se z postela a chdoit k repro
Tak aspon nejake fotky urobte, ja tie repraky nemam (nastastie ;D )
Ahoj
procetl jsem vsechny prispevky, ale nikde jsem nenasel stejny problem jako mam ja.
HTcka mam pripojeny jen k DVD prehravaci kterej ma vystup 5.1 -Sinch.
Muj problem spociva v tom, ze se mi ze subu line jakesi brumlani.Je to slyset ve scenach kde sub neni aktivni. pak se trba baveji lidi a ja slysim i ze subu a to samo v podobe jakehosi brumlani.Nejdriv jsem myslel jestli mi to nechyta napr radio ale vypada to jakoby se do subwooferu prosakovali ostatni kanaly.
Zkousel jsem jiny DVD prehravac a je to stejne.
kdyz vzadu z wooferu odpojim vsechny vystupni kabely na repro, tak to dela porad.
Dokonce jsem vzal AC3 kabel co je na propojeni k PC, a misto tech tri stereo jacku tam naletoval 6x sinch, ale vysledek je stejny (ty vstupy jsou nejspis propojene)
Nemate nekdo podobnej problem?
Poradte pls