-
Re: ATI Radeon HD4850 / HD4870 - info, testy, recenze
To samozrejme mam :) Proste a jasne to nejede ani na jednom ze systemu a nevim proc.
EDIT: Vypada to takto. Onen EVR samozrejme nastaveny mam. Delal jsem to presne podle navodu na B3D. Opravdu, reinstalovat systemy jenom kvuli prechodu na jinou grafiku... Zvlast, kdyz predchozi byla taktez ATi, mi prijde prinejmensim nestastne. Takze doufam v lepsi reseni :)
-
No, kdyz uz jsme v tom. Funguje nekomu ono nastaveni de-noise a edge-enhancement v CCC z 8.7 BETA? U me se opet ve videu naprosto nic neprojevuje.
-
Předpokládám, že to video na kterém to zkoušíš splňuje AVC Level 4.1, jak jsem kdesi četl že by mělo? Což bych mohl i potvrdit, protože ne všechny x264 videa mi jsou schopny jet přes kartu...
-
Tak uz sem to nejak... rozbehl. V tom codecu, kdyz vypnu Ffmpeg check box a necham zaskrtly jenom DXVA, potom se DXVA zapne a jede jak ma. Mozna to bude tim, ze tu uz mam nainstalovany CoreAVC.
Tedy takto. Nicmene, ani pres DXVA nemaji na video vliv ony AVIVO nastaveni v novych Catalystech.(de-noise,edge enhance)
EDIT: jeste 1 mensi spam :) Nevim, jestli jste si toho vsimli, ale na nekterych starych H264 (2roky+) se video pri akceleraci podivne rozctvereckovava, takze se na to neda divat. Pres software je vse ok.
-
Citace:
Původně odeslal
falcon
Nad tim uz sem taky premyslel, nejpis by to slo spojit i s chladicem tech nizkych cipu vedle...nevis jakou maji vysku??
tak ty nizke cipy vedle by mely byt (den Googleni)
VOLTERRA VT1195SF a VT238AWF, bohuzel nemuzu nikde najit datasheety ohledne rozmeru...
-
Citace:
Původně odeslal
jimmy
tak ty nizke cipy vedle by mely byt (den Googleni)
VOLTERRA VT1195SF a VT238AWF, bohuzel nemuzu nikde najit datasheety ohledne rozmeru...
Tak to jsi s tim mel dost prace, ja se ptal jen orientacne - uz sem o 4870 uvazoval tak sem si promyslel chlazeni :) Kazdopadne diky.
-
ono vetsinu casu zabralo to procitani diskuzi a recenzi, aby clovek nekde narazil na nejaky nazev ceho se chytnout. ;) Mozna by bylo rychlejsi sundat stock chladic :-P
-
Zitra by mely vyjit Catalysty 8.7 WHQL. Sem zvedavy, jestli tam od bety neco vylepsili...
-
-
No jo to zas nekdo objevil Ameriku, asi budu muset koupit termovizi :D Ja uz se lek ze to bude zas neco na zpusob stareho radeon 9800 v kombinaci s AC Silencerem...
-
Citace:
Původně odeslal
jimmy
bohuzel nemuzu najit obrazek s takovym rozlisenim abych precetl, co je to za cipy, takze vysku bud zmerit nebo najit kvalitni obrazek. kazdopadne jsou nizsi. :)
EDIT:
takze je zde jeste moznost pouzit tuto variantu (na obrazku pouzito u 2900XT) a namisto vodniho chlazeni primontovat Accelero s 120mm pomalobeznym fanem. Original fan by se samozrejme asi musel demontovat a na VRM cipy pridelat nejaky bastl (i kdyz dle datasheetu by nemelo byt treba, ty svaby by mely vydrzet az 125°C a u originalu jsou take "chlazeny" pouze vzduchem od stock FANu, ktery je podle me nulovy)
http://3dxtreme.net/other/ontap/ATI%...0/IMG_4410.jpg
Na ty čipy se dá při trošce bastlení přidělat pasiv co se dodává s accelerem jsem to tam přimlask je to lepší ale bez ofukovaní větrákem to stejně peče jak čert jsem na accelero přidělal 12cm 1000ot arctika a atina je v sedmím neby studena i v zátěži a hlučnost je pořát na velmi přijatelný urovni
-
Uz ste nekdo premysleli o voltmodu? Alias 2 dratky, pajka a 30-50 ohm rezistor? :)
-
To vis ze jo :) Dneska mi dojde full cover block od Mawu, tak to konecne poradne potaktuju. Uvidim co z toho dostanu bez voltmodu. Kdyz to bude malo, tak to mozna modnu... ;)
I kdyz se priznam, ze se mi moc na karte pajet nechce. Skoda, ze na jadro neni tak jako na pameti "tuzkovy" mod.
-
-
Citace:
Původně odeslal
Don Carlos
To vis ze jo :) Dneska mi dojde full cover block od Mawu, tak to konecne poradne potaktuju. Uvidim co z toho dostanu bez voltmodu. Kdyz to bude malo, tak to mozna modnu... ;)
I kdyz se priznam, ze se mi moc na karte pajet nechce. Skoda, ze na jadro neni tak jako na pameti "tuzkovy" mod.
Ja o tom uvazuju velmi silne. Sice mi karta jde na tu bidu celkem slusne (875MHz na Vantage, viz. score), ale stabilne ve vsem jenom 825MHz. Tech 850/900MHz bych bral jako minimum. Sem na to zvykly z X1900, ktera mi sla z 625 na 775MHz :) Jeste uvidim jestli sezenu dobrou mikropajku (max 50W, regulovana teplota kolem 400C atd.) Jenom nevim o kolik to poslat nahoru. Jestli staci 47ohm nebo tomu prihulit nejakym 30ohmem :)
EDIT: Kdyztak W1zzard ma prehledny thread o voltmodu 4870. Ten je samozrejme i na XS, ale tam je to smichane s 4850 a je tam spousta zbytecneho balastu :)
-
-
Ona otazka tech stabilnich frekvenci je hodne diskutabilni. Da se rict, ze karta je "rock stable" jen do te doby, nez vam nekde spadne :D Me na 860MHz nepadla nikde dost dlouho(ani po 5ti hodinach GRIDu). Pak pustim UT3 a v menu(!) vyhodila VPU recover po 1 minute. To sem nechapal a nechapu do ted. Dela to tam skoro pokazde. Pricemz ve hre samotne to nepadne nikdy ani po x hodinach :) Takze s tou stabilitou bych to bral vazne hodne relativne. Jak rikam, Vantage to muze cyklit jak chce na 875MHz a nic se nedeje, ale stable to podle UT3 menu neni :)
-
Nuze, mam tu vse potrebne pro vmod. Rezistory od 27 do 47 ohm, takze ted se jen rozmyslet, jakou voltaz tomu dat. :) No chtel bych ji dostat na 900MHz, takze asi 39 ohmu? Jestli to karta prezije, tak vecer dam vedet.
EDIT: Snaha byla. Zkusil sem napajet profi mikropajkou nastavenou na 300C, ale po prvnim pokusu , kdy dratek u onoho (snad ani ne milimetroveho bodu) drzel jen silou vule, jsem to radeji zabalil. Opravdu to je tak malinkate mistecko, ze to az neni mozne. Na druhou stranu je to vyborne pristupne, zadne chipy nejsou okolo, ale asi sem zbabelec s parkinsonem :) Snad budete mit nekdo vic stesti. Za ten napajeny dratek staci jenom jehounce zatahnout a je fuc.
-
Citace:
Původně odeslal
Haste
Zitra by mely vyjit Catalysty 8.7 WHQL. Sem zvedavy, jestli tam od bety neco vylepsili...
Hmm, tak zatím nic... :rolleyes:
-
takže já mám OC odzkoušené zatím stabilní GPU 830MHz , 850 už po chvíli v UT3 začne blbnout, paměti zatím 1000
-
1 Příloh-a(y)
Haste: Skoda :(
Ted jsem pridelal vodnika a musim rict, ze zajimave teploty.
V zatezi, voda 23C:
-
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
Hmm, tak zatím nic... :rolleyes:
Velka skoda, sem to cele chtel dnes odklepnout, dokoncil sem vytuneni napajecich obvodu, chtel sem nahodit vmod a k tomu konecne whql drivery. Na vmod sem zjevne lama a drivery nikde, takze dnesek je totalni pru... :mad:
Citace:
Původně odeslal
sid
takže já mám OC odzkoušené zatím stabilní GPU 830MHz , 850 už po chvíli v UT3 začne blbnout, paměti zatím 1000
Paradox je, ze ja ani na 775 nevidim artefakty zadne. Teprve az na 875/1200, ale za to muzou pameti. Ale kdyz necham zhruba 10 minut jet uvodni menu UT3 v 1600x1200, tak se mi behem toho objevi VPU recover a hodi me to na plochu.
Citace:
Původně odeslal
Don Carlos
Ted jsem pridelal vodnika a musim rict, ze zajimave teploty.
V zatezi, voda 23C:
Pekne, ale voda 23C, to tam mas celkem zimu :) Mam v pokoji 25C, voda ma 27C a GPU 32C. Idle hodnoty. Nech nahrat vodu, aby se to nechladilo kapacitou vody, ale vymenikem a pak ty hodnoty budou zajimavejsi :)
-
1 Příloh-a(y)
No dobre ;)
Takze zahrata voda i pokoj. Pokoj 26,5C, voda 30C.
-
Citace:
Původně odeslal
Don Carlos
No dobre ;)
Takze zahrata voda i pokoj. Pokoj 26,5C, voda 30C.
GPU load nejak kolisal? Dej tam na pul hodky menu UT3 v 1920x1200 a pak to zmer. Nevim proc, ale to menu kartu vytezuje mnohem lip nez treba test v ATiToolu, ten probiha naprosto bez problemu :)
EDIT: Jo jenom je potreba v menu vypnout smooth framerate a vsync. To omezuje pocet FPS a GPU se flaka :) U me to ma v menu 145FPS+-.
-
Zdrawim, pred 3 dny mi dosla 4850 tak jsem na ni nainstaloval accelero S1 rev2 a 12cm Nexus. Trosicku jsem to chtel pretocit tak se mi podarilo 670Mhz na jadro a 1100 pameti. Teploty iddle 42stupnu a load 62. Chtel jsem ji vytahnout sice trosicku vys :( takme to lehce zklamalo. Prvni mi v CCC vyhodil jako "stabilni takt 690/1125 toto sice proslo v testu v CCC ale3d markem ne :( tak jsem snizoval snizoval az na 670/1100 toto projde 3d markem.
Ma cenu delat voltmod ? uchladilo by to accelero ? jestli jo tak popr kamaz by se s tim dalo dostat ? predem diky
-
Citace:
Původně odeslal
JARDAA
Zdrawim, pred 3 dny mi dosla 4850 tak jsem na ni nainstaloval accelero S1 rev2 a 12cm Nexus. Trosicku jsem to chtel pretocit tak se mi podarilo 670Mhz na jadro a 1100 pameti. Teploty iddle 42stupnu a load 62. Chtel jsem ji vytahnout sice trosicku vys :( takme to lehce zklamalo. Prvni mi v CCC vyhodil jako "stabilni takt 690/1125 toto sice proslo v testu v CCC ale3d markem ne :( tak jsem snizoval snizoval az na 670/1100 toto projde 3d markem.
Ma cenu delat voltmod ? uchladilo by to accelero ? jestli jo tak popr kamaz by se s tim dalo dostat ? predem diky
Accelero s 12cm větrákem to ustojí tutově - výsledný dosažený takt ale dost záleží na zvolené voltáži a dobré vůli toho nahoře... :p
-
Citace:
Původně odeslal
JARDAA
Trosicku jsem to chtel pretocit tak se mi podarilo 670Mhz na jadro a 1100 pameti. Teploty iddle 42stupnu a load 62. Chtel jsem ji vytahnout sice trosicku vys :( takme to lehce zklamalo. Prvni mi v CCC vyhodil jako "stabilni takt 690/1125 toto sice proslo v testu v CCC ale3d markem ne :( tak jsem snizoval snizoval az na 670/1100 toto projde 3d markem.
To te zklamu, ale to taky jeste nemusi byt stable. I kdyz bych spis sazel na pameti nez jadro. 3DMarkem mi projde 875, ale stabilni je to az na 825.
Citace:
Původně odeslal
JARDAA
Na 4850 mas radu moznosti. 1. editace BIOSu(az do 1.2v ~ 720MHz) a dal jednoduchy pencil mod az do 1.4v ~ 850MHz, ale to chce uz vodni chlazeni. Na accelero ti bude stacit BIOS mod.
EDIT: No a jinak ja sem bez voltmodu skoncil na 825MHz/4600MHz. Nic extra, ale vydrzi to 24/7 zahul i v menu UT3.
-
Citace:
Původně odeslal
JARDAA
Zauimanve ja mam 4870 od Gigabyte a tiez nejde bohvie ako pretaktovat podla toho co citam kazdy to da z orig chladicom omnoho vyssie ako ja z accelerom.
To ALL
bol by som rad kedy kazdy mohol napisat akeho vyrobcu ma a frekvenciu na aku sa dostal.(aj ked viem ze je to len o stasti) Chcel by som si spravit taky rebricek pretaktovania. A podla toho potom kupit druhu 4870 a otestovat tu z accelerom ci tam bude rozdiel. Vdaka
-
Tak kdyby to někoho zajímalo, tak rezistory R713 a R913, které je potřeba "pošmrdlat" tužkou na voltage mod pro paměti na 4870 mají odpor 221Ohm. Do pamětí teče přesně 1.5V. Teď jsem to měřil.
Nicméně tenhle mod se mi stejně nepodařilo udělat, i přesto že jsem zkoušel snad pět různě tvrdých tužek. Na tom pidirezistoru to prostě nedrží a navíc jsou těsně vedle něj další, takže to ani nejde objet dokola. Po asi 20 minutách snažení se mi podařilo snížit odpor na 216Ohm :( Snad se to někomu povede lépe...
-
2haste ma karta se v UT3 chova naprosto stejne vse nad 830MHz na jadre znamena v menu UT3 smrt (jedu v 1920x1200)
-
Njn. Jak rikam. UT3 menu je nejlepsi test stability a zaroven dukaz, ze ATi 4870 tentokrat neni OC friendly. A diky omezeni BIOS vmodu a pencil vmodu, ktery je dokonce i u blbe 4850, udelali z 4870 kartu opravdu nevim pro koho. Vazne me drsne nastvali. Kvuli tem par MHz to pomalu ani nestoji za to, tu kartu pretaktovat. Ze mame vodu a 30C na jadre je sice pekne, ale je nam to prd platne. Kde sou casy X1900/2900, kdy sem si mohl krasne nastavovat voltaz mezi 1.2-1.6 dle libosti v 0.25v intervalech. ATi me v tomto silne zklamala. A to jeste nepocitam ty priserne zhavici napajeci obvody. Navic sem zjistil, ze cim vic chladite mosfety, tim je karta stabilni na nizsich frekvencich. Nevim jak to vysvetlit. Ale kdyz je nechladim vubec, tak vydrzi v UT3 menu na 850/1150 bez problemu. Jak jim dam ten hlinikovy pasiv a ofukuju vetrackem(pasiv je pak nonstop vlazny), tak to padne do par minut.
EDIT: Jeste pridam finalni vzhled chlazeni tech napajecich obvodu. Abych nemusel nic lepit natvrdo lepidlem sem to vyresil takto:
http://sweb.cz/xhaste/pasivky-final.jpg
A tim s 4870 koncim. Je to dobra karta. Ma vse to, co mam na ATi rad a co NV chybi(ostry analog, rescaler videa, vyborne AA,...), ale nemoznost kvalitniho OC ji srazi zbytecne dolu. Z toho sem hodne zklamany. Pro me je to celkem podstatne a proto si to s ATi priste asi rozmyslim a muj nazor, ze X1900XT/XTX byly nejlepsi ATi karty, zustava.
-
Sapphire ATI Radeon HD 4850 Toxic 512MB DDR3 11132-04-40R
http://www.alfacomp.cz/php/product.p...0&SearchType=1
Můj kandidát na novou kartu. Pokud třeba Gainward nepříjde s něčím lepším...
-
Jen takový technický dotaz:
Nevíte proč na ofic.stránkách ATI/AMD ještě nemají drivery pro 4000 řadu grafik ? Ještě nejsou v nabídce.
-
Citace:
Původně odeslal
Premo
Nevíte proč na ofic.stránkách ATI/AMD ještě nemají drivery pro 4000 řadu grafik ? Ještě nejsou v nabídce.
Jeste nejsou venku zadne oficialni drivery pro 48xx.
-
Citace:
Původně odeslal
Haste
Jeste nejsou venku zadne oficialni drivery pro 48xx.
To mi přijde ze strany ATI/AMD velmi diletantské a popravdě jen další potvrzení obecně špatné pověsti jejich ovladačů... Vůbec nechápu, jak si něco takového může firma v tak tvrdé konkurenci dovolit... :rolleyes:
-
Nemohl by sem někdo dát odkaz na BIOS voltmod pro HD4850? Respektive - koukal jsem na W1zzardův návod na pencil voltmod HD4850. Ten dovolí, aby na jádro tlačilo větší napětí. Jenže - jak to napětí a frekvence nastavím? Frekvence normálně v ATIToolu, ale napětí se asi z Win nastavit nedá - potřebuji tedy flashnout BIOS? Pokud ano, kde seženu nějaký nástroj a návod, jak to udělat?
-
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
To mi přijde ze strany ATI/AMD velmi diletantské a popravdě jen další potvrzení obecně špatné pověsti jejich ovladačů... Vůbec nechápu, jak si něco takového může firma v tak tvrdé konkurenci dovolit... :rolleyes:
Moje zkusenosti jsou naopak mnohem horsi s drivery NV a to predevsim u starsich her. Tyto beta drivery behaji ve hrach naprosto bezproblemove. Doted jsem nenasel jedinou chybu(kdyz si odmyslim ty funkce pro video, ktere se navic poprve objevili az ted v beta 8.7). Co jsem mel X1900, tak od Catalyst 6.4, jsem nemel jediny problem s zadnou hrou. Naopak s 8800GTS512 jsem jich napocital hned nekolik. Opravdu nechapu lidi, co jeste porad prezivaji v te hloupe setrvacnosti s driverama. Moje zkusenosti jsou takove, ze drivery ATi jsou uz na lepsi urovni nez drivery NV. Sry za OT, ale tyto debaty o driverech uz dnes opravud patri tak maximalne na games.tiscali.
-
Citace:
Původně odeslal
Swamp01
Nemohl by sem někdo dát odkaz na BIOS voltmod pro HD4850? Respektive - koukal jsem na W1zzardův návod na pencil voltmod HD4850. Ten dovolí, aby na jádro tlačilo větší napětí. Jenže - jak to napětí a frekvence nastavím? Frekvence normálně v ATIToolu, ale napětí se asi z Win nastavit nedá - potřebuji tedy flashnout BIOS? Pokud ano, kde seženu nějaký nástroj a návod, jak to udělat?
1. pletes 2 veci dohromady a 2. si procti tady ten thread. Narazis na zajimave odkazy na XS forum, vcetne RBE(RadeonBiosEditor), ve kterem si muzes BIOS upravit. Cele se to tu uz resilo. A pencil vmod nema s BIOSem nic spolecneho. Proste vezmes tuzku (nejlepe B nebo 2ku podle ruznych standardu) a zacnes cmarat mezi kontakty. Tim se ti primo snizi odpor na rezistoru a tim zvysi voltaz. Kombinovane(BIOS + pencil) se dostanes i nekam na 1.4v.
EDIT. Sry za ten double post, nejak sem si to neuvedomil...
-
Citace:
Původně odeslal
Haste
ale nemoznost kvalitniho OC ji srazi zbytecne dolu. Z toho sem hodne zklamany. Pro me je to celkem podstatne a proto si to s ATi priste asi rozmyslim
Tohle mě zajímá. Proč je to tak podstatný? Když ti nestačí výkon, kup si výkonnější kartu, ne? Podle mě možnost přetaktování karty je bonus a rozhodně ne kritérium kvality a posuzování značky...
-
Citace:
Původně odeslal
Octopuss
Tohle mě zajímá. Proč je to tak podstatný? Když ti nestačí výkon, kup si výkonnější kartu, ne? Podle mě možnost přetaktování karty je bonus a rozhodně ne kritérium kvality a posuzování značky...
Tady jsi na OCguru, tady to je kritérium. :) Já osobně kupuji karty ne podle výkonu, nebo poměru cena/výkon, ale cena/výkon po předpokládanym OC.
Jinak u 4870 je to celkem pochopitelný, tak karta už je poměrně blízko svýho stropu. Ten čip hrozně topí a žere, na to jakej má výrobní proces a velikost už je na něm vidět že je hnanej dost na maximum, což se o GT200 říct nedá. Už když si člověk srovná spotřebu a velikost čipu GT200 s Rv770 tak mu dojde, že GT200 prostě na svym stropu neběží. Ten čip by zvládnul slušně voltáž a takty nahoru, ale Nvidii by se to nehodilo do krámu, proti CF by jedna karta stejně neobstála a akorát by se vyzdvyhovaly ty negativní vlivy aka teplota a spotřeba, ne nárůst ve výkonu. Možná NV něco takovýho udělá pří příchodu 55nm GT200. Ale spíš bych to tipoval že výkon nahoru rvát nebude, spíš využije snížení voltáže a spotřeby (teď už i top model bude žrát míň jak rv770) a nahodí to na GX2 model.
Jinak ještě k ovladačům. Je to často věc názoru, ale Haste nemůžeš srovnávat drivery X1900 a G80 generace, to jsou jiný karty, jiná architektura. Naopak NV to docela zvládla s postupem času, jediný kde měli problémy byla spíš Vista než starší hry.
Co se snažim říct je, že sposta her se stejnym driverem mi na X1800 chodila a na HD3870 ne. R600 a vejš používá jakoby jiný jádro driverů, starý karty si zachovávaj svou bezproblémovost ale nový měly ty problémy s naprosto stejnym driverem. Mě se dokonce příchod R600 negativně projevil i na X1800. V BF2140 mi blbly textury, začal vytuhávat CCC při přepínání profilů když jsem kartu OCnul, atd. Zhruba v lednu jsem koupil HD3870 a musel jsem ji jít vrátit a vyměnit za 8800GT, protože BSOD u méně známejch her při FSAA a podobně bylo zcela běžné. Dnes už to asi vypadá jinak, ale stejně bych to neriskoval podruhý.
-
Čili že by se pořád víc vyplatila 3870? Co jsem pochopil, 4870 je v zásadě jen rychleji taktovaná.. Plus samozřejmě novější paměti.
-
Citace:
Původně odeslal
Octopuss
Čili že by se pořád víc vyplatila 3870? Co jsem pochopil, 4870 je v zásadě jen rychleji taktovaná.. Plus samozřejmě novější paměti.
Doufam, ze si se jen prepsal a myslel si 4850 :)
-
Nepřepsal. 4850 je jen pomalejší 70, ne?
-
Citace:
Původně odeslal
Haste
Moje zkusenosti jsou naopak mnohem horsi s drivery NV a to predevsim u starsich her. Tyto beta drivery behaji ve hrach naprosto bezproblemove. Doted jsem nenasel jedinou chybu(kdyz si odmyslim ty funkce pro video, ktere se navic poprve objevili az ted v beta 8.7). Co jsem mel X1900, tak od Catalyst 6.4, jsem nemel jediny problem s zadnou hrou. Naopak s 8800GTS512 jsem jich napocital hned nekolik. Opravdu nechapu lidi, co jeste porad prezivaji v te hloupe setrvacnosti s driverama. Moje zkusenosti jsou takove, ze drivery ATi jsou uz na lepsi urovni nez drivery NV. Sry za OT, ale tyto debaty o driverech uz dnes opravud patri tak maximalne na games.tiscali.
Sorry, já nejsem vysazený ani na jednu značku a střídam to dost rychle - moje zkušenost je přesně opačná a problémy jsem měl především s Catalysty... taková chybějící zadní kola u aut v Crysis jsou fakt lahůdka... :p
Ale aby oficiální stránky výrobce čipu neobsahovaly ŽÁDNÉ ovladače pro nové karty, tomu říkám už opravdu velké FAUX-PAS!!! A můžou se fanATIci rozčilovat jak chtějí...
-
Citace:
Původně odeslal
Octopuss
Nepřepsal. 4850 je jen pomalejší 70, ne?
Potom podle: "Čili že by se pořád víc vyplatila 3870? Co jsem pochopil, 4870 je v zásadě jen rychleji taktovaná.. " mi prijde, ze si necetl zadnou recenzi? Protoze z te vety jasne vyplyva, ze si myslis, ze 4870 je jen rychleji taktovana 3870 s novejsima pametma, coz ani to neni pravda. 4870 je pomaleji taktovana nez 3870 :)
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
Sorry, já nejsem vysazený ani na jednu značku a střídam to dost rychle - moje zkušenost je přesně opačná a problémy jsem měl především s Catalysty... taková chybějící zadní kola u aut v Crysis jsou fakt lahůdka... :p
Ale aby oficiální stránky výrobce čipu neobsahovaly ŽÁDNÉ ovladače pro nové karty, tomu říkám už opravdu velké FAUX-PAS!!! A můžou se fanATIci rozčilovat jak chtějí...
Tak to jsem asi nejvetsi stastlivec na svete :) Crysis mi na X1900 bezelo uz od dema naprosto bez jedineho problemu a bezi dal i na 4870. Catalysty dostane kazdy majitel 4800 na CD ke karte, takze nevidim duvod je davat na hlavni stranku, kdyz nejde o oficialni. Jenom je skoda, ze mesicni update se zjevne o tyden zpozdil.
Jinak rozhodne nejsem priznivcem ani jedne znacky. Kritizuju jak ATi, tak NV. 100% mi nevyhovuje ani jedna z nich. Jen si vybiram to, co mi prinasi min problemu a to je momentalne ATi. Jen pro informaci. Na 8800GTS512 se mi v Crysis stala taky zajimava vec. V oblasti, kde se setkas s doktorem, ktereho to nasledne zmrazi a cela oblast kolem nej se pokryje snehem, mi po dohrani te sceny kleslo FPS zhruba na 1-2FPS a nepomohlo nic, jen save a restart hry.
-
S tím, že by se vyplatila, jsem spíš myslel to topení a problémy...
Recenze jsem čet, ale neznám konkrétní hodnoty, takže jsem prostě usoudil, že 4x bude výš taktovaná, protože lidi tak různě psali, že oproti 3x se žádný výrazný technologický změny nekonaly.
-
Jezismarja, lidi rikali :roll: ctes ty vubec neco o HW??? Treba tady je to psane do detailu od jednoho zdejsiho uzivatele...
http://www.extrahardware.cz/technolo...radeon-hd-4800
-
Citace:
Původně odeslal
Octopuss
S tím, že by se vyplatila, jsem spíš myslel to topení a problémy...
Recenze jsem čet, ale neznám konkrétní hodnoty, takže jsem prostě usoudil, že 4x bude výš taktovaná, protože lidi tak různě psali, že oproti 3x se žádný výrazný technologický změny nekonaly.
Ne, ani náhodou. 3870 je krám. (relativně, neberte doslova), úspěch měla kvůli slušný ceně, ale nezapomínej, že je to furt karta pod 8800GT a to nepočítám vyhlazování, kde je to občas i několikanásobnej propad, protože ta architektura prosě nic moc. Skoro žádný změny jsou mezi R600 a 670, výkon stejnej, akorát menší velikost a spotřeba. Naopak mezi 670 a 770 je rozdíl hodně velkej. Rv770 je dobrý jádro, netrpí problémy při vyhlazování, ba naopak má ho hodně slušný atd. 4850 je oproti 3870 o dost lepší karta. Pokud chceš ty rozdíly sepsaný tak Viz třeba:
Citace:
Původně odeslal Haste
Na 8800GTS512 se mi v Crysis stala taky zajimava vec. V oblasti, kde se setkas s doktorem, ktereho to nasledne zmrazi a cela oblast kolem nej se pokryje snehem, mi po dohrani te sceny kleslo FPS zhruba na 1-2FPS a nepomohlo nic, jen save a restart hry.
Známá věc. Víš co se stalo? Jednoduchý, došla paměť. G80 a tudiž i G92 maj mizernou správu paměti a potřebujou ji mnohem více než starší karty nebo soudobý ATI karty při stejný scéně. Pro tuhle architekturu je 512mb málo. Slušnejch je až těch 768 co má 8800GTX. I v některech testech se prokázalo jak v pohodě vyklepla 9800GX2 protože došla paměť. A teď nemluvim jen o FSAA. Mam v práci kolegu co měl 9800GX2 a musel Crysis dohrávat na medium textury protože jinak to prostě nešlo.
Ono tohle se bohužel moc v těch obecnejch benchamrkách neprojeví, projeví se to když procházíš více scén, atd. Já osobně bych třeba vzal radši 8800GTX než 9800GX2, protože vim co by mě čekalo a to nemluvim o problémech SLI. Proto úplně teču když vidim ty benchmarky kde ukazujou jak GTX280 neni z GX2 upgrade, je, je to všude funkční slušná karta, což GX2 neni, ta je jen na čísla do benchamrků.
Tyhle problémy co má GX2 s pamětí má logicky i 8800GTS512, jen na ní obvykle nejedeš takový FSAA a rozlišení, takže se neprojeví tak často, ale jsou tam. Je to dle mýho názoru i největší achylova pata 9800GTX a 9800GTX+, tyhle karty měly mít 1gb od základu. Už jen kvůli tomuhle bych je nevzal. Buďto Radeona nebo připlatit na GTX260.
Když jsem si pár měsíců dozadu vybíral novou grafiku, tak jsem si domu půjčil HD3870OC, 8800GT 512 a 1gb a 8800GTS512. Poté co jsem si všechny karty otestoval a chvíli na nich hrál, tak má volba byla jednoznačně 8800GT 1gb kterou mam doteď. Ačkoliv všude v recenzích na netu od toho spíš odrazovali. (mam Gainwarda golden sample 1gb @ 733 / 1833 / 2100) Výkon teď ala hd4850, takže upgrade ještě ne. A žádnejma problémama s pamětí netrpim.
-
Citace:
Původně odeslal
DOC_ZENITH
Ne, ani náhodou. 3870 je krám. (relativně, neberte doslova), úspěch měla kvůli slušný ceně, ale nezapomínej, že je to furt karta pod 8800GT a to nepočítám vyhlazování, kde je to občas i několikanásobnej propad, protože ta architektura prosě nic moc. Skoro žádný změny jsou mezi R600 a 670, výkon stejnej, akorát menší velikost a spotřeba. Naopak mezi 670 a 770 je rozdíl hodně velkej. Rv770 je dobrý jádro, netrpí problémy při vyhlazování, ba naopak má ho hodně slušný atd. 4850 je oproti 3870 o dost lepší karta. Pokud chceš ty rozdíly sepsaný tak Viz třeba:
Super, díky :)
Holt prostě víc chladit... No to asi přežijeme:)
-
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
no mě kola chyběli i s GF 8800GTX při patchi 1.2 a nepřišel jsem na to, co s tím
-
Citace:
Původně odeslal
sid
no mě kola chyběli i s GF 8800GTX při patchi 1.2 a nepřišel jsem na to, co s tím
Já vůbec netvrdím, že to není možné... jen jsem říkal, že moje osobní zkušenost je s ATI drivery dlouhodobě horší a nVidia mi s novými kartami většinou sedla líp.
A vůbec v tom není nějaký předsudek nebo setrvačnost názoru - třeba 8800GS byla po svém vydání fakt dlouho nechtěným dítětem...
-
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
Já vůbec netvrdím, že to není možné... jen jsem říkal, že moje osobní zkušenost je s ATI drivery dlouhodobě horší a nVidia mi s novými kartami většinou sedla líp.
A vůbec v tom není nějaký předsudek nebo setrvačnost názoru
Prave proto jsem tvrdil, ze tyto debaty patri nekam na Tiscali a ne sem na OCko, protoze reflektuji ciste osobni zkusenosti/preference a nikdy nemuze vezt k obecnemu zaveru.
-
Citace:
Původně odeslal
Haste
Prave proto jsem tvrdil, ze tyto debaty patri nekam na Tiscali a ne sem na OCko, protoze reflektuji ciste osobni zkusenosti/preference a nikdy nemuze vezt k obecnemu zaveru.
Osobní zkušenosti lidí na Tiscali jsou mi s prominutím k prdu - za prvé tam nechodím a za druhé komunitu OC považuji přeci jen za poněkud schopnější, zkušenější a navíc orientovanou na extrémní podmínky fungování jednotlivých komponent i celých sestav... stovka subjektivních názorů tady vydá za víc, než se Ti může na první pohled zdát...
-
1 Příloh-a(y)
Nabizim srovnani, ktere jsem delal v minulosti doplnene o hd4850, treba se nekomu muze hodit.
x1950gt vs 8800gs vs hd4850
-
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
stovka subjektivních názorů tady vydá za víc, než se Ti může na první pohled zdát...
Ano, vyda za hodne. Bude z toho poradny flame war :D
-
Citace:
Původně odeslal
Krimi 2000
Nabizim srovnani, ktere jsem delal v minulosti doplnene o hd4850, treba se nekomu muze hodit.
x1950gt vs 8800gs vs hd4850
Tohle asi nebude pod Vistama, že?
Moje 4850 má v Aquamarku jen cca. 130k ale dávám to za vinu právě OS.
-
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
Tohle asi nebude pod Vistama, že?
Moje 4850 má v Aquamarku jen cca. 130k ale dávám to za vinu právě OS.
nn, vse je na winxp sp2.
-
Se divim, ze to tu jeste neni, ale AMD (i kdyz sem to cekal uz v patek) vypustilo 8.7 WHQL s oficialni podporou 48xx.
-
Citace:
Původně odeslal
Haste
Se divim, ze to tu jeste neni, ale AMD (i kdyz sem to cekal uz v patek) vypustilo
8.7 WHQL s oficialni podporou 48xx.
Ale ono už to tu JE :-)
-
O tom vim. Myslel jsem samozrejme tento thread, kde chodi snad vsichni majitele 4870 z OCcka...
Jinak Catalysty 8.7 WHQL maji starsi verze ovladacu nez 8.7 beta >:E
A v CCC chybi i ono nastaveni pro de-noise, edge-enhance u videa. Aspon vime, co nas ceka v 8.8 :rolleyes:
-
dotaz jelikoz je to ma prvni ati tak se ptam staci preinstalovat nebo se musi odinstalovat a pak instalovat.( s nvidii jsem delal uninstall-vycisteni pomoci Driversweeper- restart- install novych)
-
Citace:
Původně odeslal
mada98
dotaz jelikoz je to ma prvni ati tak se ptam staci preinstalovat nebo se musi odinstalovat a pak instalovat.( s nvidii jsem delal uninstall-vycisteni pomoci Driversweeper- restart- install novych)
Uninstall neni v principu treba. Ale doporucuje se(zvlast u beta) postup:
1. spustit "Uninstall all ATi software", ten te donuti k restartu
2. po restartu instalovat nove ovladace.
Nicmene doporucuju zustat u 8.7 beta.(Pokud nemas problemy) 8.7 WHQL jsou starsi.
-
ja odinstaloval odebral drivesweeperem restart install novych a denoise i tu druhou polozku tam mam
-
Citace:
Původně odeslal
mada98
ja odinstaloval odebral drivesweeperem restart install novych a denoise i tu druhou polozku tam mam
Potom si reinstaloval jenom drivery a nechal si tam CCC z bety. Ale fungovat ti to teda nabude na 100%. CCC mas preinstalovavat spolecne s kazdyma driverama. To sem si myslel, ze je jasne :)
-
ne odinstaloval jsem to komplet vc. controllcentra viz zde http://uloz.to/596189/ccc.jpg a tady http://uloz.to/596199/ccc1.jpg
-
Potom je jenom jedina moznost. Pouzivas Visty, ze? :) Mi to prijde, ze tam dali nejakou divnou verzi CCC. V XP verzi CCC to totiz chybi.
-
Citace:
Původně odeslal
Haste
Potom je jenom jedina moznost. Pouzivas Visty, ze? :) Mi to prijde, ze tam dali nejakou divnou verzi CCC. V XP verzi CCC to totiz chybi.
Bude to Vistami - mám tam totéž co mada98 a taky jsem vykilloval úplně všechno před novou instalací ovladačů...
-
ano mam vistu x64 ultimate
-
Takze pod Vistama x86 to funguje, ale pouze u HD pres DXVA. U ostatnich videi de-noise ani edge-enhance nepozoruju.
-
nove drivery se mi zdaji byt v nekterych hrach pomalejsi (i ve vantage mam o 500 bodu min nez jsem mel-vim vantage nehrajem, ale jako jakesi meritko to na stejne sestave poslouzi dobre), dxva v HDTV titulech nestiha /sem tam se to rozctvereckuje) takze ja se vratil k 8.7beta a vse opet v normalu
-
Rozctvereckovani je i s 8.7 beta. Dost starsich titulu to dela. Je to verzi codecu jakym to bylo encodovane. Nema to s driverama nic spolecneho. A ze jsou 8.7WHQL pomalejsi ve Vantage je fakt. Proto sem rikal, ze si mas nechat 8.7 beta, ktere maji 8.52, kdezto WHQL jsou 8.51. Sem to zkousel jenom v grafickem testu 2, kde FPS kleslo z 29.5FPS na 28.1FPS. Je to rozdil zhruba 5% v neprospech WHQL. Nicmene 8.7 WHQL pod XP jsou napriklad v UT3 zase o 2 FPS rychlejsi.
-
S 8.7 beta mi to nedela zadny titul , s 8.7 whql vsechny (+-4 co jsem zkousel) :)
-
To si asi nezkousel starsi. Tak 1-2 roky zpet. Nove mi to nedelaji zadne ani s WHQL. Stejne ale pouzivam CoreAVC. Je to funkcni naprosto na vsem a kvalita obrazu je lepsi.
-
1 Příloh-a(y)
Hohó hlásím úspěch.
Nedalo mi to, tak jsem navštívil kamaráda co strávil půl života s pájkou v ruce. Trvalo mu to zhruba 2 minuty. :p
Paměti - použití 5K1 rezistorů dává napětí 1.57V.
Jádro - trimr zatím nastaven na 50Ohm dává do jádra 1,3V.
Jdu taktovat :cool:
-
Mooc pekna pracicka ;) Takovyho kamose bych taky obcas poteboval :) hlavne nezapomen postnout vysledky...jestli se to nekam pohne.
-
Jj, vazne profi pracicka. Bohuzel nikoho takoveho tu nemam :( Ale horsi to bude s pripadnou reklamaci.
-
No s reklamací jsem se samozřejmě rozloučil.
Jinak první poznatky:
Jádro: 1.3V - 900MHz, 1.35V - 925MHz.
Jedna věc mě ale dost zaráží. Jak postupně přidávám frekvenci na jádru, tak musím pomalu ubírat frekvenci pamětem, jinak hážou artefakty. Když bylo jádro na 900, tak paměti běžely v pohodě na 1050, při jádru na 925 už jsem je musel snížit na 1000. Přitom napětí do nich jde pořád stejné. Nerozumím...
Jdu spát. Pokračovat budu zítra. Přidám aspoň ještě na 1.4V. Uvidím co z toho dostanu. Zatím se to jeví dost dobře :)
-
Chtelo by to prolomit 1GHz barieru. To uz by ti Crysis bezelo vazne slusne :)
-
Pěkný Voltmod.... docela víc a víc začínám přemýšlet o upgrade grafiky :)
-
Jinak musím říct, že se nevyplatilo dělat voltmod pamětí. Frekvence se zvedla jen o pár MHz. Možná zkusím místo pevných rezistorů dát trimry a trochu to ještě zvednout. 1.57V je zjevně málo ;)
-
jj taky gratulace (na dilne mam dva slabouproudare tak se jich letim s tvym obrazkem zeptat jestli jsou neceho takoveho schopni) A mam jeste dotaz zkousel jsi to smrtelne menu v UT3ce (dle hasteho a mych poznatku je to opravdu test stability 4870ek :) a o jake kapacite jsi tam ten resistor dal na tech 1,35V?
-
UT3 nemám, takže to nevyzkouším, ledaže by to šlo i v demu (pokud existuje)?
EDIT [Ta kapacita :oops:] Ten odpor byl zhruba 40 Ohm, úplně přesně ti to neřeknu.
-
ano i demo obsahuje uvodni menu s options exit atd. tak to prosim zkus. Protoze max stabilita je max stabilita. Jestli se mam do toho vubec poustet. A prosim napis mi presne oznaceni toho trimru prosim udelam to presne podle toho obrazku (bratr ani jsem nevedel, ze spravuje projektory a halogenova svitidla za miliony :) )
-
Kapacita rezistoru? Mi neco unika? Odpor mas proste 50ohm na voltaz kolem 1.3v (staci maly 0.5w). Koupit se da jeden 47ohm rezistor (stoji zhruba korunu ;) ), ale z mych zkusenosti je lepsi nejaky 39ohm rezistor, ten by to mel zvysit na 1.35v. Lidi tam davaji i neco kolem 20ohmu, ale to uz je voltaz nekde na 1.5-1.6v. To uz chce opravdu dobre chlazeni.
-
:oops: Kapacita rezistoru. Pardon. Predpokladal jsem, ze se ptal na odpor, tak jsem tak odpovedel. Slepe jsem to opsal a ani nad tim nepremyslel. Jinak ty rezistory co jsem tam pouzil jsou 0,6W (a jsou uplne studene). Staci klidne i ty nejmensi. Skoro nic pres ne netece.
mada: Ten trimr je 64Y 200Ohm. Ale to je jedno, ktery pouzijes. Rozsah odporu co te zajimaji je od 50Ohm dolu. Ja vzal schvalne viceotackovy, kvuli jemnejsimu nastaveni odporu.
-
jj dik zkusim primo ten rezistor 39ohm jak rikal Haste, jen prosim az budes mit chvili zkus ten UT3demo a nech to uvodni menu jestli ti to nelehne.
-
Citace:
EDIT: Jo jenom je potreba v menu vypnout smooth framerate a vsync. To omezuje pocet FPS a GPU se flaka :) U me to ma v menu 145FPS+-.
Tak zkousim to vase UT3 a volbu smooth framerate tam nikde nemam. Porad i pri vypnutem vsyncu to jede 60FPS...
Jinak napeti zvednuto na 1,4V, ale zrejme jsem narazil na strop moznosti jadra. Frekvence se zvedla jen o par Mhz. Sotva na 930. Jeste to zkusim zvednout vic.
Ale konecne jsem dosahl ve Vantage GPU skore pres 10 tis. :o
EDIT: tak asi konečné poznatky. Voltmod pamětí jsem zrušil, protože nakonec nepřinesl naprosto žádné navýšení frekvence. Při odporu 10 Ohm teče do jádra 1.42V. Na této frekvenci je pro moji kartu konečná 930Mhz. Ovšem toto je frekvence, která se sice dá benchmarkovat, nicméně jak jsem bohužel zjistil pořádným testováním, ani zdaleka není stoprocentně stabilní. Jak jsem tak postupně testoval a kartu zatěžoval, tak jsem nakonec došel k naprosto stabilní frekvenci "pouhých" 890/1075 Mhz. Což je sice velice pěkné, na druhou stranu se ale nabízí otázka, jestli má kvůli tomu cenu dělat voltmod. Bude se to asi lišit kartu od karty, ale to si každý kdo voltmod chcete dělat zvažte sami.
Já jsem z toho poněkud na rozpacích. Paměti si dělají co chtějí, na určitých frekv. jádra dělají artefakty i na 1000 na některých jsou stabilní i na 1075. Celé chování této karty při přetaktu mi přijde hodně divné.
-
Jj, mam z toho naprosto stejny pocit. Jako by se ATi snazilo touto kartou vsem vzkazat neco ve smyslu: nepretaktujte, za rok tu mate dalsi generaci s 2x vykonem, radeji si kupte novou :)
Jinak to smooth framerate v menu dema neni. V demu je jeste zastarala verze menu a smooth framerate musis zrusit takto.
-
2haste tak dalsi poznatek. Pri prehravani DVD jede grafika na tech 300MHz (dle GPU-Z) a obevuji se chyby v obraze /sem tam problknou jakoby bile pixliky), kdyz video zastavim pres AMD GPU CLOCK TOOL nastavim 500MHz tak jsou chybky pryc. Dela ti to taky?
-
Citace:
Původně odeslal
mada98
2haste tak dalsi poznatek. Pri prehravani DVD jede grafika na tech 300MHz (dle GPU-Z) a obevuji se chyby v obraze /sem tam problknou jakoby bile pixliky), kdyz video zastavim pres AMD GPU CLOCK TOOL nastavim 500MHz tak jsou chybky pryc. Dela ti to taky?
DVD sem prehraval pres MPC (ne MPC:HC) a zadny problem jsem nepozoroval.
Tak i MPC:HC jede OK.
-
Zdravim
Chci se zeptat jestli je vysledek v 3D Marku 06 na teto sestave (zadne OC prozatim) a to 12tisic bodu v poradku ?
Kód:
grafika: HD4850 + AC S1 rev.2
procak: E8400 @ 3GHZ + AC Freezer 7 Pro
ram: 2Gb @ 1066Mhz
deska: GA-P35-DS4
Prislo mi ze pri CPU testu se to dost kousalo tak nevim jestli to je v poradku ... predem dekuji za rady
-
Citace:
Původně odeslal
dredd
Zdravim
Chci se zeptat jestli je vysledek v 3D Marku 06 na teto sestave (zadne OC prozatim) a to 12tisic bodu v poradku ?
Kód:
grafika: HD4850 + AC S1 rev.2
procak: E8400 @ 3GHZ + AC Freezer 7 Pro
ram: 2Gb @ 1066Mhz
deska: GA-P35-DS4
Prislo mi ze pri CPU testu se to dost kousalo tak nevim jestli to je v poradku ... predem dekuji za rady
cpu test se opravdu kousa.. preci jen rendrovat pres procak je neco jinyho nez renderovat pres grafiku :) .. ten vysledek je myslim naprosto v poradku .. ja mam pri taktu procaku na 3,2ghz a lehce taktle grafice 11740bodu .. pameti na 800mhz a winxp32bit a ty mas o pulku vetsi cache procaku
-
Tady:
Kód:
http://www.mvktech.net/index.php?option=com_remository&func=fileinfo&filecatid=2733
nějaký dobrák zveřejnil BIOS z ASUS 4870 Extreme. Flashnutím tohoto BIOSu se konečně v CCC posune limit na taktování jádra na 900Mhz.
Takže konec opruzu taktování přes AMD utilitu (dobré pro ty co chladí ventilátorem a vždycky se jim rozhodil profil).
-
Citace:
Původně odeslal
Don Carlos
Tady:
Kód:
http://www.mvktech.net/index.php?option=com_remository&func=fileinfo&filecatid=2733
nějaký dobrák zveřejnil BIOS z ASUS 4870 Extreme. Flashnutím tohoto BIOSu se konečně v CCC posune limit na taktování jádra na 900Mhz.
Takže konec opruzu taktování přes AMD utilitu (dobré pro ty co chladí ventilátorem a vždycky se jim rozhodil profil).
Půjde mi to normálně na Sapphire nebo je to ASUS only? Zkoušel jsi, jaké to má nastavené takty a voltáž pro 2D?
-
Co psali borci na xtreme foru, tak to flashnuli i na jiné výrobce (stejně jsou to všechno stejné karty). Voltáže na 4870 přes BIOS měnit nejdou. Zatím jsem se do toho BIOSu nedíval jakou má nastavenou frekv. pro 2D (mrknu večer doma), nicméně vzhledem k tomu, že je to orig. BIOS z běžně prodávané karty, předpokládám, že takty tam budou stejné jako máme všichni ostatní.
Večer udělám pokus. Upravím tento BIOS v RBE, změním si takty pro 2D a flashnu to. Jsem zvědavý jestli zůstane zachována možnost v CCC nastavení jádra až do těch 900Mhz, nebo jestli to RBE nějak zmrší...
EDIT: Tak voltáže jsou tam opravdu stejné a frekv. 500/925 a 815/925 Mhz... Jo a je tam i upravený FAN profil.
-
Si tak rikam, ze by melo jit i zeditovat vyrobce. Tj. nastavit mu v RBE vyrobce jako Build by ATi a meli by jste i stejny BIOS jenom s unlocknutym Overdrive do 900MHz :) To pak zkusim az bude cas.
-
1 Příloh-a(y)
Tak funguje to. Dokonce po to co jsem si flashnul upravený BIOS s 200Mhz ve 2D můžete na přiloženém obrázku vidět, že se dá frekv. najednou nastavovat od těch 200 až do 900Mhz. Pěkné ;)
-
zkoušel jsem WinFlash a nejde mi to, jede to někomu, nebo musím do DOSu a Atiflash
-
Citace:
Původně odeslal
Don Carlos
Tak funguje to. Dokonce po to co jsem si flashnul upravený BIOS s 200Mhz ve 2D můžete na přiloženém obrázku vidět, že se dá frekv. najednou nastavovat od těch 200 až do 900Mhz. Pěkné ;)
Mohl bys, please, ten svůj upravený BIOS někam nasdílet, abych se s tím nemusel patlat?
Myslím, že se svýma rukama bych v tom akorát něco domrvil... :(
-
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
Mohl bys, please, ten svůj upravený BIOS někam nasdílet, abych se s tím nemusel patlat?
Myslím, že se svýma rukama bych v tom akorát něco domrvil... :(
Vzhledem k tomu, ze ti grafika neda 890MHz, tak bych ti to moc nedoporucoval :) Leda si stahni ten puvodni a RBE si ho uprav na 200MHz 2D a 750MHz 3D, protoze jinak ma 815MHz.