-
Re: Lenovo L220x 22" SPVA
miskoboss, dafer: S tou ostrostí je to nějaké divné, to bude nějaký háček nastavení, drivery, kabel nebo tak něco. Nechce se mi věřit, že by L220x nebyl tak dokonalý jak se tady v threadu píše. :-)
Nebo jste možná jen na ostrost víc citliví než zbytek populace a nezdá se vám to.
-
Citace:
Původně odeslal
duracer
....z vetrcich diel zadneho krytu mi vychadza jemne chrcanie resp.vrcanie.
Ked je PC vypnuty a LCD je v pohotovostnom rezime tak je to celkom zretelne pocut...Da sa to prirovnat k vrcaniu na niektorych CRT monitoroch.
Dokonca ten zvuk je iny ked je monitor zapnuty a iny ked je v pohotovostnom rezime. Da sa to nejako odstranit? Myslim tak ze zhodit kryt a nieco tam lepsie dotiahnut alebo dotlacit....:rolleyes:
ufff jestli az tak tak to radeji reklamacku ne?
Mimochodem je to pekne topitko nejenom primo pred monitorem ale i zezadu..... aspon mi nebude vecer zima :)
Jinak zkousel jsem vcera si hrat ve hrach s ruznym nastavenim obrazu.....samozrejme v jinem nez nativnim je to maznute.... ale nastesti ne tak jak jsem se obaval.... je to asi o zvyku.... nadruhou stranu vetsinu her jsem rozjel i nativnim modu bez problemu HL2, Hellgate London, Savage2......
Co se tyce odezvy tam vubec nic nepozoruju.... vse je OK a kdyby to melo byt prece jen rozmazle tak to v tom jinem rozliseni stejne nejde poznat......
Pismo a ikonky jsem si musel v XP zvetsit.
Osobne si ale myslim, ze jsem tak dlouho vybiral, az jsem nakonec prebral :( mozna jestli se mi nejak poradri doladit ty "presycene" barvy tak se treba uklidnim, ale ted z neho jeste nejsem 100% nadchnuty :(
-
Ale prd je to přesycené, přesycené to je když si dáš digital vibrance přes ovládací panely :p
A nevím co máte pořád s tím že to je rozmázlé, podle mě je to právě naopak ostré, kdybyste viděli 24" HP co jsem měl s větší roztečí bodu, tak tam to bylo majznuté, tady vůbec, u HP nepomohlo ani vypnutí cleartype na ostrost.
-
DAFER - ake si mal zobrazovadlo predtym? CRT? toto ma OMNOHO vacsi kontrast a to je velky rozdiel pre vnimanie farieb
-
Ještě je možné že se vám to zdá rozmázlé, kvůli povrchové antireflexní úpravě, která dělá obraz jakoby trochu perleťový nebo díky malé velikosti pixelu. Mě osobně se zdá monitor krásně ostrý a ta červená barva se mi zdá taky jakoby přesicená, ale měl jsem předtím 4 roky starou 19" CRT. Zatím jsem ale barvy nijak nekorigoval, nebyl čas. co se týče odezvy a inputlagu, tak ve hrách nic nepozoruji a jsem s monitorem 100% spokojený. Přemýšlel jsem ještě o tom novém 22" Eizu, ale to má jen standardní rozlišení a už bych jej nechtěl. ;-)
-
Já si nastavil barvy podle tohoto grafu, tak aby stupnice odstínů byla hezky přechodná a dál jsem to neřešil
http://www.lagom.nl/lcd-test/contrast.php
více nastavení zde
http://www.lagom.nl/lcd-test/
-
Citace:
Původně odeslal
MISKOBOSS
tak byl to asi blabol, ale ja nevim jak si to vysvetlit
mam oba pripojeny pres DVI konektory, protoze moje HD3780 ani jiny nema, pres DVI nelze menit ostrost
kdyz to zapojim pres ANALOG, tak sice muzu menit ostrost, ale je to v pruzich, neni to po celym panelu, coz je jeste horsi
ja jsem asi puntickar, proto se chci jit podivat k nekomu kdo ma tento panel at to taky vidim i jinde, nebo at nekdo prijde ke me a rekne me ze to je normalni a ja budu mit klid
uz jsem rekl i brachovi, aby se stavil a mrkl na to, mati ani tata to proste nepoznaji
ja jsem mel proste nejakou predstavu, ktera se nechytla, tak me zajima proc, a jestli je to normalni, tak se proste ptam kolem
muzete nekdo vyzkouset, kdyz date na DVI jiny rozliseni nez nativni, jestli se vam to zmeni i v OSD menu?
..suhlas s tebou
Ja som tiez co sa tyka LCD mitorov trocha puntickar(za posledne tri mesiace som uz vymenil dva modely a teraz mam tento avsak tentokrat nanestastie z kamenaku) a musim povedat ze sa mi tiez zda byt toto LCD malo ostre. Cakal som proste viac. Neostrost najviac pocitujem pri ciernych pismenach na bielom podklade. Zda sa mi akoby NAD ciernymi pixelmi pismien vznikal jemny tien.:(
Skuste niekto co mate tento monitor odfotit vo vyskom rozliseni (8mpix) a v supermakre nejaky text. Na tej fotke by malo byt detailne vidno ci sa jedna o rozostrenie alebo chybu zraku uzivatela.
...no pozeral som sa na pismo aj pod LUPOU, skumal som to zdanlive rozostrenie cca pol hodinu a je to tak ako som povedal pred tym.
Rozostrenie je ma severny smer a je dosledkom toho ze biely pixel ktory je na sever od svojho cierneho suseda ako obsahoval 3x4 "mensich pixelov" a jeden znich akoby sivietil na cierno.
...podotykam ze som na to cumel s lupou dost dlho kym som to objavil a jed dost mozne ze clovek so slabsim zrakom by to nepostrehol tak ako aj cele rozostrenie.
...no niekedy sa nevyplaca mat vyborny zrak :cool:
-
Citace:
Původně odeslal
MadCap
DAFER - ake si mal zobrazovadlo predtym? CRT? toto ma OMNOHO vacsi kontrast a to je velky rozdiel pre vnimanie farieb
Ehmmm hele nechci se tu hadat kazdej ma z toho monitoru svoje pocity, kazdej vidi barvy, ostrost apod jinak.... jen jsem chtel prihodit trosku meho skromneho a podotykam laickeho nazoru, ktery se nekomu muze pri rozhodovani hodit..... mne kolikrat veskera cisilka, mereni apod... nic nerikaji a jestli srovnavat ciselne hodnoty nebo dojmy jak se to doopravdy hybe..... jsem rad za oboje....
Jinak jak jsem psal jiz v predeslych textech tak jsem mel 19" LCD FSC P19-2, tedy zadne orezavatko.... v te dobe asi nejlepsi monitor.
Zasadne k tomu Lenovu nic nemam jen proste pri tom prechodu jsem cekal neco vic.... ale trosku to poladim, zvyknu si a bude to OK.... za tu cenu je to sice paradni kousek........
-
DAFER: Naopak, dobře že píšeš jak to vidíš ty. Málokdo totiž dokáže kritizovat to co má, často to bývá spíš naopak.
-
no ja jsem to byl dneska vratit do obchodu
me to proste vadilo strasne moc a ted nevim co koupit:(
ono totiz nic neni, cim se da to Lenovo nahradit
-
Citace:
Původně odeslal
MISKOBOSS
Podle mě jsi měl vadný kus, proč jsi nezkusil jiný kus LCD u nich na prodejně?
-
Citace:
Původně odeslal
Spajdr
Podle mě jsi měl vadný kus, proč jsi nezkusil jiný kus LCD u nich na prodejně?
jiny nemely, ja bych to rad zkusil
on me ten monitor fakt vyhovoval az na tu ostrost a to bylo fakt evidentni, ze to neni OK
kdyz jim reknu, ze chci jinej, tak me daji ten stejnej a reknou me do oci, ze to je ten druhej
proto jsem taky chtel videt ten panel u nekoho jinyho, ale v Brne ho snad nikdo nema:(
-
Já s ním (monitorem) teď zažil krásnou chvilku.... :)
stáhnul jsem si trailery v 1080 HD .... mlask :)
Jinak ta perleťovost nebo neostrost jak říkám já jde nejvíce vidět ve hře Spider Solitare ve win XP na tom zelenem pozadi..... zkuste pohybovat hlavou doleva a doprava :)
Jinak jsem si monitor posunul dál od sebe a je to lepší... cca 70 cm neříkám ostřejší ale lépe se na to kouká... zítra tomu dám zabrat co se týče her...
-
Citace:
Původně odeslal
MISKOBOSS
Divné, divné! Nebo, že by přeci jen mezi slepými jednooký králem?:D
-
Citace:
Původně odeslal
Connor
Divné, divné! Nebo, že by přeci jen mezi slepými jednooký králem?:D
tak myslel jsem to tak, ze za 9500,- 22'' s 1920x1200 a S-PVA obrazovkou
musim najit nekoho, kdo ma ten monitor a byl by ochotnej me na to nechat se podivat
-
Tak jsem zkoušel co mi ukazuje menu při různých rozlišeních a pokud to byly standardní tak to ukázalo správně, ale pokud jsem použil nějaké nestandardní tak menu ukazovalo 1920 x 1200. teď jsem nainstaloval nové catalysty 8.3 a opravdu v nich už funguje zachování poměru stran, přes GPU a je možné zapnout zachování poměru buď na pevno 1:1, že např. při 1024 x 768 jsou černé pruhy kolem celého obrazu, nebo zachování s roztažením, takže pruhy jsou jen zleva a zprava. U těchto ovladačů se mi v menu skoro vždy ukáže správná hodnota rozlišení. Nepodařilo se mi nahrát přílohu, takže malý výřez je zde
http://www.xsystem.org/lenovo.jpg
a celý obrázek zde
http://www.xsystem.org/P3070447.JPG
-
to je právě tady pěkně vidět na tom obrázku od Cyberlucase jak je červená barva normálně přestřelená, pokud se to nastaví správně, tak by ta červená napravo od písmen neměla být výraznější.
-
ve skutečnosti, když se dívám pod lupou, tak ta červená i modrá barva kolem černých bodů je úplně stejná jako na bílé ploše. Těžko se to fotí.
EDIT: když se podíváš na tu fotku v plném rozlišení tak jde vidět, jak se díky optické soustavě foťáku a malému ohnisku ke krajům fotky ta sytost modré a červené zvětšuje.
Jak tady zkouším všechny ty věci tak sleduju, že ikdyž mám v ovládacích panelech vyplé cleartype, tak některé programy nebo windows jej stejně u některých popisků používají....
-
Citace:
Původně odeslal
CyberLucas
ve skutečnosti, když se dívám pod lupou, tak ta červená i modrá barva kolem černých bodů je úplně stejná jako na bílé ploše. Těžko se to fotí.
EDIT: když se podíváš na tu fotku v plném rozlišení tak jde vidět, jak se díky optické soustavě foťáku a malému ohnisku ke krajům fotky ta sytost modré a červené zvětšuje.
Jak tady zkouším všechny ty věci tak sleduju, že ikdyž mám v ovládacích panelech vyplé cleartype, tak některé programy nebo windows jej stejně u některých popisků používají....
...mohol by si spravit take detailne foto aj v nativnom rozliseni?
Nech vidim to spomine rozostrenie aj zblizka. Mozem to potom porovnat s mojim. ;)
-
Citace:
Původně odeslal
duracer
...mohol by si spravit take detailne foto aj v nativnom rozliseni?
Nech vidim to spomine rozostrenie aj zblizka. Mozem to potom porovnat s mojim. ;)
To foto je v nativnim rozliseni.
-
Citace:
Původně odeslal
CyberLucas
To foto je v nativnim rozliseni.
...a nepoznas nejaku fintu na znizenie spominaneho rozostrenia pisma?
-
pro BRNAKY (nejen) : kdo si ho chce prohlidnout (to lenovo) muzete se prijit podivat ke me (ale casove to bude asi horsi, no proste icq a domluvime se....)
-
na té fotce, lze vidět, jak lehce prosvítají okraje černých pixelů, nevím na kolik je to způsobeno foťákem, ale je možné že to opravdu lehce prosvítá a díky tomu se zdá někomu písmo neostré. Zkusím to vyfotit s nějakým provizorním stativem. mě osobně se zdá být obraz ostrý, běžně nesleduji monitor z 5 cm vzdálenosti a lupou v ruce ;-)
-
No když nejsou barvy zkalibrované, tak červená složka svítí více, pokud se to opraví tak je vše pěkně ostré.
-
Citace:
Původně odeslal
Spajdr
No když nejsou barvy zkalibrované, tak červená složka svítí více, pokud se to opraví tak je vše pěkně ostré.
Můžeš mi napsat Tvé nastavení, popř. jaký máš icc profil?
-
....ja som sa uz s farbami bavil ale moc to nepomohlo. Stale ked sa pozrem z blizka a trocha sa sustredim tak vidim nad ciernymi pismenami akoby taky tmavsi tien alebo ako to nazvat. :mad::mad::mad:
-
banda pixel counterov sa tu zisla pekna ;)
-
Citace:
Původně odeslal
MadCap
banda pixel counterov sa tu zisla pekna ;)
no tak clovek co ma LP2465 nemuze chapat, co prozivaji lide s L220x :lol:
-
-
Citace:
Původně odeslal
duracer
Tak tu je vidno to o com som hovoril vyssie >:E
Tak to je ale fakticky hnus... :rolleyes:
-
2duracer: na kolik mas kontrast?
me trosku pomohlo pridat kontrast, neco kolem 75%, coz ve tme bylo docela husty na oci a samozrejmne mam pusteny dalsi svetlo
ten panel nemusi kazdymu sednout, skoda jen, ze je to jedinej vyrobce s temito parametry
-
Citace:
Původně odeslal
duracer
Myslíš ty šedé šmouhy mezi řádky co vypada jak moire?
-
Citace:
Původně odeslal
Spajdr
Myslíš ty šedé šmouhy mezi řádky co vypada jak moire?
...nie, tie budu asi sposobene fotakom
jedna sa mi o tien (rozostrenie) ktory vznika tesne nad pismenkami..pri "o" alebo pri "e" ale aj pri "n" ho celkom zretelne vidno. Ma severny smer a dosah 1 pixel.
-
a nemas fakt broken pripojenie? robi to aj analog? iny komp? skutocne podivne
-
...aj analog aj druhy comp >:E>:E>:E
...vsimnite si posledne tri pismena v slove "tlacou" tam to zretelne vydno aj vo vnutri pismen (dolna cast)
-
imho to nie je normal ... mozno by si tuto chybu mal vidiet aj na obrazci konvergencie
-
Ať na to čumím jak chci, tak já to nějak nevidím u sebe, ale možná jsem jenom slepý :) nemůže to být tím že na menší plochu je nacpáno více pixelů a proto když je například písmo, tak to rozsvítí i vedlejší pixel? nějakým směrem?
duracer : a když si tady dáš testo test, tak ti bliká jaký čtverec?
http://www.lagom.nl/lcd-test/inversion.php
tady ti to nebliká?
http://www.lagom.nl/lcd-test/clock_phase.php
-
Mám ho taky... a stejnej problém.. zajímavý je, že po otočení monitoru (i potom, co se otočí obraz) to dělá ve stejnym směru (takže od písmenek ne nahoru, ale doprava). Nejlíp je to vidět, když si v malování uděláte kříž z tenkých bílých čar. Ono to nijak extra nevadí, ale jestli je to jen chyba modelu, radši bych si ho vyměnil..
-
Citace:
Původně odeslal
Spajdr
nemůže to být tím že na menší plochu je nacpáno více pixelů a proto když je například písmo, tak to rozsvítí i vedlejší pixel? nějakým směrem?
tim to byt nemuze, ja totiz nic takovyho na svym 15'' lcd (1920x1200) nemam
-
No to se na to doma taky podivam.
Zase na druhou stranu, kdyby se to dalo brat jako skryta vada, tak aspon budu mit casem duvod k reklamaci (az bude na trhu neco lepsiho....)
-
Citace:
Původně odeslal
milka
No to se na to doma taky podivam.
Zase na druhou stranu, kdyby se to dalo brat jako skryta vada, tak aspon budu mit casem duvod k reklamaci (az bude na trhu neco lepsiho....)
jo ale to ti vymeni kus za kus, to si asi tezko budes moct vybrat jinyhej panel
to by ten Lenovo uz nesmeli vyrabet
-
Citace:
Původně odeslal
Spajdr
na prvom linku blika 4b
na druhom linku neblika ten vacsi stvorec
...ale na bielom pisme ktore ja na ciernom podklade (co je na tej stranke) nepocitujem ziadne rozostrenie
-
Citace:
Původně odeslal
Honza9
Mám ho taky... a stejnej problém.. zajímavý je, že po otočení monitoru (i potom, co se otočí obraz) to dělá ve stejnym směru (takže od písmenek ne nahoru, ale doprava). Nejlíp je to vidět, když si v malování uděláte kříž z tenkých bílých čar. Ono to nijak extra nevadí, ale jestli je to jen chyba modelu, radši bych si ho vyměnil..
jj...ked ho otacim o 90 stupnov tak rozostrenie pismen ide doprava (samozrejme pri spravnej orientacii pismen)...ale pravdu povedat ani horny okraj sa mi nezda byt tak dokonale ostry ako lavobok a spodok pisma (pri otocenom monitore).
...ake mas marketingove oznacenie monitora? B alebo N?
Kedy ho mas vyrobeny? Na krabici aj v Evereste by to malo byt uvedene.
-
Ehmmm nechci nijak prudit, ale nemůže to být způsobeno výstupem grafické karty?
Naštěstí tenhle problém nějak nepozoruji (možná ho nevidím)... já zase mám stále problém s "přesyceností" barev ať dělám co dělám :(
-
Citace:
Původně odeslal
DAFER
Ehmmm nechci nijak prudit, ale nemůže to být způsobeno výstupem grafické karty?
Naštěstí tenhle problém nějak nepozoruji (možná ho nevidím)... já zase mám stále problém s "přesyceností" barev ať dělám co dělám :(
...mat tak tvoje problemy:confused:
Mne sa zdaju byt farby v poriadku...cervena je troska vyraznejsia ale zdaleko to nie je take strasne ako na Samungu 2232.
...teraz ked tak pisem tento prispevok a pozeram sa na to tak cim dalej tym viac sa mi to pismo zda byt rozostrenejsie.
Ked bol monitor novy vyzeralo to ako tak, no ale teraz zacinam mat pochybnosti o tom ze ficim na nativnom rozlisenii >:E>:E>:E
-
Citace:
Původně odeslal
duracer
jj...ked ho otacim o 90 stupnov tak rozostrenie pismen ide doprava (samozrejme pri spravnej orientacii pismen)...ale pravdu povedat ani horny okraj sa mi nezda byt tak dokonale ostry ako lavobok a spodok pisma (pri otocenom monitore).
...ake mas marketingove oznacenie monitora? B alebo N?
Kedy ho mas vyrobeny? Na krabici aj v Evereste by to malo byt uvedene.
Tak je to 4433-HB2 a datum výroby 5.1.2008. Made in China.
Zítra ho jdu vrátit.. Fakt mě to celkem štvalo. Jen moc nevím, co si vezmu místo něj...
-
Citace:
Původně odeslal
Honza9
Zítra ho jdu vrátit.. Fakt mě to celkem štvalo. Jen moc nevím, co si vezmu místo něj...
ja mel uplne stejnou radu jako ty
a vratil jsem ho po dvou dnech
misto nej kouopis nejakou 24'' s TN panelem a jeste si budes muset priplatit:confused:
LCD s podobnyma parametrama a ale 24'' zacina od 15tis
ja jsem dlouho vybiral, Hyundai me jako firma na monitory moc nebere, LG ma prej nejakej divnej panel, HP zase imputlag, to stejny Dell, Samsung s FSC zacina na 20tis, Eizo ani nemluve
prestovsechno bych bral HP LP2465, ale je to 2 roky starej panel, to uz by taky mohli nejak obmenit u HP
-
hmm a já mám datum výroby nějak 11/2007, asi jste chytli blbou sérii.
-
Citace:
Původně odeslal
MISKOBOSS
ja mel uplne stejnou radu jako ty
a vratil jsem ho po dvou dnech
misto nej kouopis nejakou 24'' s TN panelem a jeste si budes muset priplatit:confused:
LCD s podobnyma parametrama a ale 24'' zacina od 15tis
ja jsem dlouho vybiral, Hyundai me jako firma na monitory moc nebere, LG ma prej nejakej divnej panel, HP zase imputlag, to stejny Dell, Samsung s FSC zacina na 20tis, Eizo ani nemluve
prestovsechno bych bral HP LP2465, ale je to 2 roky starej panel, to uz by taky mohli nejak obmenit u HP
Psal jsem to jinde, ta 24" Hyundai má Samsung obrazovku S-PVA, tak co furt řešíš?
-
LP2465 je "EOL" nahrada urcite bude, bohvie vsak kedy :)
-
zdravim, shanim 22" monitor na praci v programech jako je Inventor, Catia, ProE, Solid Works.. tedy na praci v 3D parametrickem software.. doted mam doma 19" Samsung 997DF tedy CRT, rad bych ted investoval do LCD, zaujal me zrovna model Lenovo L220x 22" mam par dotazu:
1) kdyz budu v prostoru otacet 3D modelem v nejakem vyse zminenem software bude viditelna stopa?? (odezva je 6ms, proto mam obavy..) :(
2) na jake minimalni rozliseni jde tento monitor nastavit? ve win jde zvetsit pismo a i nektere ikony.. ale ve vyse zminech software to nemusi jit (vetsinou nejde- zvetsit pismo ve stromove strukture, velikost nastrojovych ikonek-je jich spousta..) obavam se ze tento monitor neni idealni pro cteni textu nebo velikost ikonek v menu 3D programu diky svemu rozliseni :(
3) rad bych mel zapojene na jedne graficke karte-radeon 9800Pro oba zminene monitory jak samsunga tak lenovo, je to mozne? co je ktomu potreba? co kvalita obrazu..
delsi dobu shanim nejaky vyhovujici 22" lcd, vyse zminene body jsou pro me nejdulezitejsi parametry daneho budouciho lcd, na L220x se mi ale take mimoto libi moznost libovolneho nastaveni stojanu, dobre pozorovaci uhly oproti nekterym jinym lcd, usb porty..
predem Vam dekuju za rady a info.. Petr
-
Citace:
Původně odeslal
Spajdr
hmm a já mám datum výroby nějak 11/2007, asi jste chytli blbou sérii.
a ty mas tiez 4433HB2 alebo nieco ine ?
-
Citace:
Původně odeslal
Honza9
...to si kupoval v kamenaku alebo v e-shope?
Podla textu usudzujem ze v kamenaku...ale vy v CR mate zrejme trocha ine sluzby co sa tyka vracania tovoaru.
Ja som to kupoval v kamenaku ale mozem to ist maximalne reklamovat....a teda mi po mesiaci kludne moze clovek co tu reklamaciu bude posudzovat (nejaka lama pracujuca pre dodavatelsky sklad) povedat ze ziadnu chybu nenasiel a jemu sa zda byt vsetko v poriadku. :(:(
-
nekdo tu zminoval, ze by mohlo pomoci prehozeni na 60Hz, zkouseli jste to?
Uz jsem pro nej temer rozhodnutej a ted nevim...
-
Citace:
Původně odeslal
duracer
...to si kupoval v kamenaku alebo v e-shope?
Podla textu usudzujem ze v kamenaku...ale vy v CR mate zrejme trocha ine sluzby co sa tyka vracania tovoaru.
Ja som to kupoval v kamenaku ale mozem to ist maximalne reklamovat....a teda mi po mesiaci kludne moze clovek co tu reklamaciu bude posudzovat (nejaka lama pracujuca pre dodavatelsky sklad) povedat ze ziadnu chybu nenasiel a jemu sa zda byt vsetko v poriadku. :(:(
Ne ne, pokud to je alespoň trochu možný (tj. nemáš to daleko), tak je standardní způsob ten, že na reklamaci rozumně značkových výrobků využiješ autorizovaný servis a ne prodejce kde si to koupil. Takže to odnes do aut.servisu, tam k tomu přistupují jinak.
-
Citace:
Původně odeslal
pajkus
nekdo tu zminoval, ze by mohlo pomoci prehozeni na 60Hz, zkouseli jste to?
Uz jsem pro nej temer rozhodnutej a ted nevim...
ehmmm nechapu.... to je snad provozni doporucena frekvence monitoru ne?
spis nekdy resim problemy na analogu u starsich PC ze je hodim na 75Hz (rozostreni obrazu apod).
Jo prosim jak tu pisete ty vyrobni serie ... to je nejakej vseobecnej znamej problem u urcite serie? nikde jsem se o tom nedocetl a mam tu stejnou ale vyrobeno v unoru 2008 taky v China ....
-
Citace:
Původně odeslal
DAFER
ehmmm nechapu.... to je snad provozni doporucena frekvence monitoru ne?
spis nekdy resim problemy na analogu u starsich PC ze je hodim na 75Hz (rozostreni obrazu apod).
Jo prosim jak tu pisete ty vyrobni serie ... to je nejakej vseobecnej znamej problem u urcite serie? nikde jsem se o tom nedocetl a mam tu stejnou ale vyrobeno v unoru 2008 taky v China ....
nekdo tu psal, ze mel podobny problem na jinem LCD a pomohlo mu 60Hz...
zajimalo by me, zda by to pomohlo i u l220x
-
no tak ja jsem jel vzdycky na 60Hz
a mensi bych neprepinal a na vetsi to neslo
-
vetsina vyrobcu doporucuje 60Hz pri pouziti DVI a 75Hz pri analogu(D-Sub)
-
Citace:
Původně odeslal
pajkus
nekdo tu psal, ze mel podobny problem na jinem LCD a pomohlo mu 60Hz...
zajimalo by me, zda by to pomohlo i u l220x
To som bol tuším ja, na mojom pracovnom HP L1940T je u natívneho rozlíšenia 75Hz totálne rozmazaných pričom pri60Hz je obraz normálne ostrý. Pripojené cez analog.
-
Zdravím. Nedávno jsem zakoupil tento monitor, ostrost, barvy, pozorovací úhly na práci ve woknech i filmy SUPER, hry jsem nezkoušel. Jediný problém je nefunkčnost DVI propojení s GK HD2600PRO Sonic (Palit), analog jede. (Na jiné grafárně DVI funguje). Má někdo podobný problém? Dík za tipy.
-
zkus si dat napevno(lockem v ovladacich) 60 Hz (nebo to nejnizsi co ma) a pak to prepni na DiG
-
Díky, už to jede, ale zapne se to až ve Windows, do biosu se nedostanu, nicméně to až tak nevadí (přinejhorším se bude bios nastavovat přehozením na VGA).
-
Citace:
Původně odeslal
koxonok
Díky, už to jede, ale zapne se to až ve Windows, do biosu se nedostanu, nicméně to až tak nevadí (přinejhorším se bude bios nastavovat přehozením na VGA).
tohle se me stalo taky na ATI karte
pomohlo prepojeni do jinyho DVI na grafice
-
Citace:
Původně odeslal
duracer
...mozem to ist maximalne reklamovat....a teda mi po mesiaci kludne moze clovek co tu reklamaciu bude posudzovat (nejaka lama pracujuca pre dodavatelsky sklad) povedat ze ziadnu chybu nenasiel a jemu sa zda byt vsetko v poriadku. :(:(
Takze ja nejaka lama (servisny technik IBM/Lenovo) :-) pozrela na monitor a usudila, ze monitor je na reklamaciu a uz balia v Cine novy (iny )kus.:cool:
-
Tak už je v nabídkách kolem 9000 Kč a skladem... nebo je to kachna?
http://lcd.nej-ceny.cz/59820/lenovo-...6ms-tco03.html
-
-
DarthMaul: Neni to kachna, fakt stojí tolik.
-
ALL Vy co jste měnili/vraceli L220x: Jak jste dopadli? Máte nový monitor bez vad, nebo jste pořídili něco jiného?
-
Citace:
Původně odeslal
Connor
ALL Vy co jste měnili/vraceli L220x: Jak jste dopadli? Máte nový monitor bez vad, nebo jste pořídili něco jiného?
ja jsem ho vratil uplne
nevzal jsem si nic, asi nasetrim rovnou na 24''
-
MISKOBOSS: To je skoda. Takze cekas cim se v kvetnu pochlapi HP misto sveho evergreenu L2465?
-
Citace:
Původně odeslal
Connor
MISKOBOSS: To je skoda. Takze cekas cim se v kvetnu pochlapi HP misto sveho evergreenu L2465?
presne tak, ale neverim, ze vytahnout lepsi model
a kdyz uz bude lepsi, tak si na nej narazi strasidelny penize
jako jediny co na L2465 pujde zlepsit je, ze by tam dodali vstupy(vsechnymozny)
pak zlepsi ,,look,,
obrazovku za S-IPS nevymeni, to uz by zase malo lidi zaplatilo
a taky nemuzou vsechno zlepsit naraz, prisly by o penize, ktery oni samozrejmne chteji
nebo vytahnou uplne to stejny jak Lenovo a me zase nezbyde nic jinyho, nez do toho jit :)
-
MISKOBOSS: Vymenu za SIPS taky nečekám, ale nemusí to být zas tak nesmyslné, přeci jen L2465 je model určený k HP pracovním stanicím, tj. pro práci a ne pro široké masy (na to mají řadu Pavilion s w2408h a w2207h), ale spíš to tipuju na malinko jiný design a možná lepší příslušenství (porty). Jestli změní i typ (dodavatele) vlastního panelu těžko říct (jen kvůli tomu by HP neměnilo název modelu). Nechme se překvapit, bližší info zatím schází.
-
Trošku OT - klidně čekejte, že většina (už tak je jich málo a nových modelů minimum) consumer S-IPSů prostě skončí. Tlak na cenu je stále větší a IPS panely jsou na výrobu prostě nejdražší, proto dřív nebo později - možná až na pár výjimek - zůstanou IPS panely vyhrazeny profi segmentu ...
-
Citace:
Původně odeslal
Vont
zdravim, shanim 22" monitor na praci v programech jako je Inventor, Catia, ProE, Solid Works.. tedy na praci v 3D parametrickem software.. doted mam doma 19" Samsung 997DF tedy CRT, rad bych ted investoval do LCD, zaujal me zrovna model Lenovo L220x 22" mam par dotazu:
1) kdyz budu v prostoru otacet 3D modelem v nejakem vyse zminenem software bude viditelna stopa?? (odezva je 6ms, proto mam obavy..) :(
2) na jake minimalni rozliseni jde tento monitor nastavit? ve win jde zvetsit pismo a i nektere ikony.. ale ve vyse zminech software to nemusi jit (vetsinou nejde- zvetsit pismo ve stromove strukture, velikost nastrojovych ikonek-je jich spousta..) obavam se ze tento monitor neni idealni pro cteni textu nebo velikost ikonek v menu 3D programu diky svemu rozliseni :(
3) rad bych mel zapojene na jedne graficke karte-radeon 9800Pro oba zminene monitory jak samsunga tak lenovo, je to mozne? co je ktomu potreba? co kvalita obrazu..
delsi dobu shanim nejaky vyhovujici 22" lcd, vyse zminene body jsou pro me nejdulezitejsi parametry daneho budouciho lcd, na L220x se mi ale take mimoto libi moznost libovolneho nastaveni stojanu, dobre pozorovaci uhly oproti nekterym jinym lcd, usb porty..
predem Vam dekuju za rady a info.. Petr
panove fakt mi nikdo nepomuze a nenapise neco ktomu??
-
Citace:
Původně odeslal
Vont
Nejsem zrovna specialista, ale napisu svoje vlastni zkusenosti:
ad1, 3D modelovani nepouzivam, ale zkousel jsem vse od rolovani textu, posouvani obrazem do vsech smeru a ruzne dalsi blbosti samozrejme vcetne her - z 80% si doma jen hraju :) a nezpozoroval jsem zadne rozmazavani - teda nevim jak budes temi objekty rychle rolovat :)
ad2, ehmmm tohle nejak nechapu? monitor ti zobrazi co tam posles... jak to uz je jina.... pokud pouzivas jeho scaling tak to vseobecne u LCD neni zadna slava ale pokud potrebujes rozliseni nizsi s cernymi pruhy po stranach... proste 1:1 slo to nejdrive nastavit v ovl. jen u nVidia, ale ted to jde i u ATI s jejimy novymi catalysty..... funguje to, ale pouzivam to jen u nekterych her
ad3, tohle presne nevim, ale mozne to urcite je (podrobnosti ti ale asi napise nekdo zkusenejsi).... zase ale nevim co myslis tou kvalitou obrazu :( LCD je LCD a CRT je CRT rouzdily tam budou vzdy..... ted jen zalezi jak moc kvalitni je tvoje CRT :)
Pridal bych ze za tu dobu mam u nej ted jen jednu vycitku a to stale nedoladene barvy.... ale to uz je jen muj subjektivni nazor..... PS.: full HD filmecky....mlask :)
-
Citace:
Původně odeslal
Vont
vcera jsem chvilku modeloval v inventoru a nevidim zadnej problem, naopak ;)
-
takisto sa pozeram po vymene mojho benq fp991- stary MVA, 19", 1280x1024 panelu a nechcel som zakladat novy thread
cenovy limit 20K skk s dph- kvoli tomuto cenovemu limitu v podstate prichadza do uvahy max 22"
osobne hravam aj hry- 3D akcie len malo, najviac MMORPG, pozeram hodne filmy a serialy
TN panely som po zhliadnuti zavrhol, uhly mi az tak nevadia, ale machule namiesto farieb nemusim
ako myslim Jan555 spominal nasiel som Eizo 2231(1680x1050) s cenou 20k, toto lenovo ma rozlisenie 1900x1200 co mne moc nevyhovuje kvoli nutnosti mat stale top grafiku
cize moj dotaz je, existuje iny 22"(moze byt aj fakt dobry 20") wide screen LCD mimo tohoto eiza na trhu? su ocakavane nejake ine zaujimave monitory?
vdaka za odpoved
-
Citace:
Původně odeslal
tehla
....
top grafiku urcite mit nemusis, ja jedu na x1950pro a staci...taky jsem myslel ze pujde pryc ale stiha v poho, navic 3850 mas novou pod 3k coz zas tolik neni....
-
Citace:
Původně odeslal
Ssnake
top grafiku urcite mit nemusis, ja jedu na x1950pro a staci...taky jsem myslel ze pujde pryc ale stiha v poho, navic 3850 mas novou pod 3k coz zas tolik neni....
Myslim ze mel na mysli aby mu hra bezela ve full rozliseni na tomto monitoru (1:1) bude bude muset vyuzit scaling co tam je nebo ho vypnout (s nim je to ale hnusne), protoze hrat v 1920x1200 nebo kolik to je ....i ja s tou svoji sestavou nerozjedu vse - zatim tedy jen mizive procento ale s casem dalsich novych her to asi bez vykonejsi grafiky nepujde :(.... tzn. 8800GT a CD2 je opravdu nutnosti :( bavime-li se opravdu o hrach.
Napr WIC melo uz namale pri full HD.... nesmim pouzivat vubec vyhlazovani car a pak mam prumerne fps kolem 35-40 s vyhlazovanim uz padam na 20-27 a to se uz nedalo..... nadruhou stranu na to cumim s otevrenou ....ehmm usty :) a nejake vyhlazovani ani nepotrebuji protoze toto rozliseni + barvicky.... proste parada
-
Citace:
Původně odeslal
DAFER
Myslim ze mel na mysli aby mu hra bezela ve full rozliseni na tomto monitoru (1:1) bude bude muset vyuzit scaling co tam je nebo ho vypnout (s nim je to ale hnusne), protoze hrat v 1920x1200 nebo kolik to je ....i ja s tou svoji sestavou nerozjedu vse - zatim tedy jen mizive procento ale s casem dalsich novych her to asi bez vykonejsi grafiky nepujde :(.... tzn. 8800GT a CD2 je opravdu nutnosti :( bavime-li se opravdu o hrach.
Napr WIC melo uz namale pri full HD.... nesmim pouzivat vubec vyhlazovani car a pak mam prumerne fps kolem 35-40 s vyhlazovanim uz padam na 20-27 a to se uz nedalo..... nadruhou stranu na to cumim s otevrenou ....ehmm usty :) a nejake vyhlazovani ani nepotrebuji protoze toto rozliseni + barvicky.... proste parada
nikde nevidim ze by psal o hrach, takze nevim co na tom bude delat nebo ktere hry hraje. btw ja jedu taky vse 1920*1200, akorat nehraju nove hry, ktere maji sice peknou grafiku, ale vic nic nemaji (vetsinou) co nabidnout...:-(
a pak - do 20k se snad vleze i s grafikou (3850,96GT,3870,88GT)
-
Ssnake pisem, spominal som MMORPG(Lord of the rings online), ktore su hodne narocne na HW
ako stary quaker som pomerne citlivy na plunulost a 3d fps nehravam single pod 40fps a multi pod 80fps nejdem- ale ako som spominal uz len velmi zriedkavo takze to s odozvou a input lagom nemusi byt idealne, keby som chcel drtit 3d fps mam CRT
precital som si http://4um.overclocking.cz/showthread.php?t=68769 kde haste napisal postrehy, ktore som presne potreboval vediet a to preblikavanie mi urcite hrozi takze eizo 2231, ktore vyzeralo ako idealny monitor pre mna pada :(
cele to stoji za ....
-
Citace:
Původně odeslal
tehla
Ssnake pisem, spominal som MMORPG(Lord of the rings online), ktore su hodne narocne na HW
ako stary quaker som pomerne citlivy na plunulost a 3d fps nehravam single pod 40fps a multi pod 80fps nejdem- ale ako som spominal uz len velmi zriedkavo takze to s odozvou a input lagom nemusi byt idealne, keby som chcel drtit 3d fps mam CRT
precital som si
http://4um.overclocking.cz/showthread.php?t=68769 kde haste napisal postrehy, ktore som presne potreboval vediet a to preblikavanie mi urcite hrozi takze eizo 2231, ktore vyzeralo ako idealny monitor pre mna pada :(
cele to stoji za ....
tak to pak ok...btw jakou grafiku mas ted?
-
Citace:
Původně odeslal
DAFER
Nejsem zrovna specialista, ale napisu svoje vlastni zkusenosti:
ad1, 3D modelovani nepouzivam, ale zkousel jsem vse od rolovani textu, posouvani obrazem do vsech smeru a ruzne dalsi blbosti samozrejme vcetne her - z 80% si doma jen hraju :) a nezpozoroval jsem zadne rozmazavani - teda nevim jak budes temi objekty rychle rolovat :)
ad2, ehmmm tohle nejak nechapu? monitor ti zobrazi co tam posles... jak to uz je jina.... pokud pouzivas jeho scaling tak to vseobecne u LCD neni zadna slava ale pokud potrebujes rozliseni nizsi s cernymi pruhy po stranach... proste 1:1 slo to nejdrive nastavit v ovl. jen u nVidia, ale ted to jde i u ATI s jejimy novymi catalysty..... funguje to, ale pouzivam to jen u nekterych her
ad3, tohle presne nevim, ale mozne to urcite je (podrobnosti ti ale asi napise nekdo zkusenejsi).... zase ale nevim co myslis tou kvalitou obrazu :( LCD je LCD a CRT je CRT rouzdily tam budou vzdy..... ted jen zalezi jak moc kvalitni je tvoje CRT :)
Pridal bych ze za tu dobu mam u nej ted jen jednu vycitku a to stale nedoladene barvy.... ale to uz je jen muj subjektivni nazor..... PS.: full HD filmecky....mlask :)
add2) aha ja myslel ze natom monitoru nejde nastavit napriklad rozliseni 1280x1024..
full HD myslis 1080p filmy??
-
Citace:
Původně odeslal
Vont
add2) aha ja myslel ze natom monitoru nejde nastavit napriklad rozliseni 1280x1024..
full HD myslis 1080p filmy??
nastavis 1280*1024 a monitor z toho udela 1920*1200 (=fuj) nebo zobrazi jen 1280*1024 pixelu uprostred a zbytek zacerni
joooo 1080p rulez :-)
-
Citace:
Původně odeslal
Ssnake
tak to pak ok...btw jakou grafiku mas ted?
GF8800GT, lahko OCed
zatial to vyzera tak, ze ten cenovy limit budem musiet posunut vyssie a poobzerat sa po nejakej 24-26 ke, alebo kupit nieco ako NEC 20WGX2 S-IPS
-
Citace:
Původně odeslal
tehla
GF8800GT, lahko OCed
zatial to vyzera tak, ze ten cenovy limit budem musiet posunut vyssie a poobzerat sa po nejakej 24-26 ke, alebo kupit nieco ako NEC 20WGX2 S-IPS
24"+ maji taky 1920*1200 takze tim si nepomuzes :-)
pekne vypada 27" samsung 275t (v alze za 18k)
-
Citace:
Původně odeslal
Ssnake
24"+ maji taky 1920*1200 takze tim si nepomuzes :-)
pekne vypada 27" samsung 275t (v alze za 18k)
pomozem, nemusim hrat na celej ploche a vyrez s dajme tomu 1680x1050 nebude tak maly
dik za tip, skusim pozret
-
jake pouzivate nastaveni barev ?
-
Citace:
Původně odeslal
Ssnake
nastavis 1280*1024 a monitor z toho udela 1920*1200 (=fuj) nebo zobrazi jen 1280*1024 pixelu uprostred a zbytek zacerni
joooo 1080p rulez :-)
no to je vhaji, jake ma teda nejnizsi podporovatelne rozliseni?
-
Citace:
Původně odeslal
Vont
no to je vhaji, jake ma teda nejnizsi podporovatelne rozliseni?
jaka rozliseni ? vsechna mensi nez 1920*1200, ktera ti grafika umozni zvolit. Monitor nema moznost scale 1:1, takze sam o sobe ti vsechny rozliseni roztahne na plnou plochu. Jedina moznost je nastavit si 1:1 pres ovladace graficke karty, tj. pak budes mit obraz a kolem nej cernou plochu. Dyt takhle se chovaji vsechny LCD (nektere maji HW scale), tak co se divis ???
-
Jen tak jsem si zkusil nainstalit ten programek OnScreen Manager..... nekolikrat se updatoval a pak jsem v nem nasel techto par udaju:
Mode................1920x1200
Model Name..........L220xwC
Microcode...........M08
--------------------------------------------
Manufacturer........Lenovo
Model...............LEN1151
Serial number.......VL-09538
Age.................94 hours
Manufactured........2008 ISO week 1
Type................Digital
Screen size.........470 x 300 mm (~22")
Horizontal range....30 - 75kHz
Vertical range......50 - 75Hz
Video bandwidth.....170MHz
Recommendation......1920x1200 at 60Hz
Gamma...............2,20
EDID version........1.3
DDC/CI support......Yes
MCCS version........2.1
Display type........LCD
VCP version.........2.1
Scaler..............Genesis 0x00
Firmware version....8
Horizontal freq.....(n/a)
Vertical freq.......(n/a)
Je to v poradku? Minimalne ty rozsahy frekvenci se mi zdaji byt divne :(
Na netu jsem si vsimnul ze ted nachazim typy s 1200:1 a 325cmd ...... ja mam 1000:1 a 300cmd
Nebo jsou to jen tiskove preklepy? :( kde zjistim pravdu? :) Zaciman byt mozna trochu paranoidni a tak jsem hledal dale a zjistil na par forech ze se dokonce prodavaji dalsi verze s TN a S-PVA obrazovkou.... mozna jen kecy... ale jsem ted trosku mimo ......
Hraju ted totiz CB: JERICHO a staci abych se hlavou pohnul stranou a barvy blednou !!! chapu je to lcd :) ale...... ujistete me nekdo prosim ze mam S-PVA :)
Na krabici mam z cehoz taky nejsem 2x moudrej :(
Worldwide part number: 4433HB2
Type / Model: 4433-HN2
-
Podívej se hodně zespoda, pokud se neinvertujou barvy, tak to TN není;).
-
Citace:
Původně odeslal
Peca-on-line
Podívej se hodně zespoda, pokud se neinvertujou barvy, tak to TN není;).
tak jsem klidny to me nedela :) .... jak se tu furt probiraji ty B a N serie to ma na to nejak vliv nebo jsou vadne nebo co?
mel jsem ted divnej tejden :( reklamoval jsem fotak a pilu.... kazdej druhej den a ted to vypadalo na LCD takze toliko k memu "rozpolozeni" :)
-
Citace:
Původně odeslal
Jao
Takze ja nejaka lama (servisny technik IBM/Lenovo) :-) pozrela na monitor a usudila, ze monitor je na reklamaciu a uz balia v Cine novy (iny )kus.:cool:
...uuuuuuu, to ako ten moj co som poslal na reklamaciu? :cool::cool::cool:
Teda ak sa mi nevrati ten isty kus co som posielal na reklamaciu tak budem velmi rad.
...dufam ze vam clovek z EuroMedie preposlal ten detailny popis chyb co som mu poslal k reklamovanemu monitoru. Ale zrejme ano kedze tam spominam ze sa to riesi aj na overclocking.cz :mweheh:
A ked konecne dojde z ciny ten novy tak ho kludne otvorte a kuknite ci nebude mat tu istu chybu. Ak by mi prisiel po mesiaci cakania novy monitor a po rozbaleni by som zistil ze ma rozmazany obraz tak by ma trafil asi slak. :mad::mad:
-
Tak mi moje Lenovo zacalo jemne piskat. (teda je jista sance, ze piskalo i predtim, akorat jsem si toho nevsiml)
Nicmene mi ted prijde, ze to je skoro az neprijemny. Nepozorujete neco podobneho? Neni skoro na reklamaci?
-
Tak jsem taky čerstvým vlastníkem tohoto monitoru. Žádný pískání neslyším. Barvy a pozorovací úhly jsou dobrý. OnScreen Manager mi píše podobný co poslal DAFER, až na tohle:
Microcode...........M09
Manufactured........2008 ISO week 5
Podíval jsem se na tady diskutované stíny a fakt tam jsou. Vyfotil jsem to svým fotákem v režimu supermakro a k porovnání jsem taky vyfotil monitor co mám v práci - je to 17' DELL (asi PVA). Tak se na to podívejte:
Lenovo:
http://img186.imagevenue.com/loc426/..._122_426lo.jpg
Pro porovnání, Dell:
http://img19.imagevenue.com/loc1072/...122_1072lo.jpg
Zajímalo by mě, jestli to mají všechny, nebo jen jedna řada. Ten stín je vidět až z hodně blízka, ale když k němu dám vedle ten Dell, tak ji vidět, že Dell je trochu ostřejší.
Monitor se mi jinak líbí a nevím, co bych si místo něj vzal (ještě ho můžu vrátit). Potřebuju 22', ne TN, do 10 tis a jiný takový jsem nenašel.
-
Co se tyka jemneho piskani, zjistil jsem, ze to dela az po nekolika hodinach zateze (proste kdyz kolem druhe rano vypinam pocitac, tak je to slyset)
-
Toho pískání jsem si taky nedávno všiml, ale pokud není už úplně ticho jak jdu spát, tak to neslyším, ale musím vytáhnout napájení, jinak mě to při spaní ruší, taky jsem si všiml oproti DELL 20" v práci, že to je ostřejší než Lenovo.
-
Neni u toho monasu moznost "doostrit" obraz ? Na nejake mrdce v praci ta moznost je a napred jsem byl vzteklej, ze je pres analog tak hnusny obraz, ale pak jsem dosel na to, ze jen monas nebyl nastaveny ...
jinak panove diky, usetrili jste mi 9k :-D