Tak posledni info, ze komercni verze je tesne pred prodejem. Doufam, ze bude nejaka akcni cena :) Jinak blok na 6800/GT uz je taky hotov. Tak jak ho budu mit v kompu napisi.Citace:
Původně odeslal neGryk
Printable View
Tak posledni info, ze komercni verze je tesne pred prodejem. Doufam, ze bude nejaka akcni cena :) Jinak blok na 6800/GT uz je taky hotov. Tak jak ho budu mit v kompu napisi.Citace:
Původně odeslal neGryk
hlavne je premluv na nejakej WB co se vleze(pod graf, kartu) na NB u DFICitace:
Původně odeslal neGryk
Pirsuv novy blok na 6800 Ultra/GT
http://h2o.kvalitne.cz/php/nv.html
nato se nedá říct nic jinýho než... NO KURWA! Totálně profesionálně krásně čistě udělaný!! GW!
my god ! :o :o fakt nadherny.. myslite ze to pude i na PCIe 6600 ???
vsechna cest tohle je HRUBOST, bys si tu GK i kvuli tomu koupil ;DCitace:
Původně odeslal LeXa
fakt cekam jak/a jestli bude vypadat ten blok na ATI a neni co resit
Parada, snad to do vikendu bude i na me grafice :) Uvidime teploty + novej zdroj, kam se konecne pohne taktovani...Citace:
Původně odeslal LeXa
Už dlouho chystám přechod z AIR na WC a tohle vypadá vážně k světu! Moc dobrá práce. Jen by mě ještě zajímalo, jestli nejdou udělat o něco tenčí žebra?
Urcite by to slo, ale nevyplatilo by se to, za prototyp bloku se plati bohuzel krute penize. Kdyby mml nekdo zajem tak napiste me na icq, nebo sz, zjistim vice informaci a muzu poresit prodej.Citace:
Původně odeslal Tantalos
Ahoj. Nevite zda jeste vyrabi jedna se mi o blok na Asuse 6800GT trebas neco takoveho http://h2o.kvalitne.cz/php/nv.html vypada to moc pekne, pekna prace.
Popripade kde nebo u koho se da sehnat.
O ty výkresy bych měl zájem, malá dílna pro pár kousků by se našla, ale na velkovýrobu to nestačí. :-( Dej vědět, jesstli mi to dás nebo ne. Dik!Citace:
Původně odeslal Pirs
tomas_t@post.cz
Na caste zadosti z rad byvalych zakazniku davam k dispozici vykresy spony pro graficke karty ATI X1800 a X1900. Archiv obsahuje DWG vykres pro ACAD 2000, DXF pro ACAD R14, obrazky TIF a MDI.
http://www.h2o.kvalitne.cz/Images/Pirs/spona_x1800.zip
Bylo by mozny hodit na web i schemata na puvodni sadu pro skA?
Myslim ze nekteri lide by to ocenili.
Nemohl by neko nekam dat schema spony 939 pro rev1,5? Pirsuv veb se zda prazdny.
Nevite jak nejlepe osetrit spodni dosedaci plochu? Znova jsem je prelapoval do zrcadloveho lesku a vidim jak rychle matni a oxidujou.
BTW Mam tu posledni kopletni sadu rev1,5 co jste vyrobili. Nevim proc se Honzaun zbavoval. Tesim se az ji asi koncem tydne zabuduju.
Spona pro s939 pro revize 1.x ve formatech DWG, DXF a TIF ke stazeni zde: http://www.h2o.kvalitne.cz/Images/Pirs/s939.zipCitace:
Původně odeslal woyta
Ohledne tech dalsich vykresu mi napiste presne co chcete, protoze od roku 2003 se toho nakreslilo neuveritelny mnozstvi a ja sam ani poradne nevim, kde co mam. :oops:
Dik za tu sponu.
Ohledne tech vykresu jsem myslel CPU v1,5, chipset 1,2 a VGA 1,0 a spony. Idealne vse v te specialni edici. Ta vypadala fakt pekne. Proste ty stare dobre bloky ktere uz nevyrabite.
Jeste jednou dik.
CPU, VGA a NB (DWG, JPG): http://www.h2o.kvalitne.cz/Images/Pirs/WB_public.zipCitace:
Původně odeslal woyta
pozn. Je to narychlo upravene do zverejnitelne verze, tzn. bude tam zrejme par chyb a nesrovnalosti, ale melo by to byt vyrobitelne ;) .
Diky. Moc dekuju.
//Edit Koukam ze tam v zipu chybi spony . Ale ty si kdyztak muzu nakreslit sam
ty se to chystas vyrabet?Citace:
Původně odeslal woyta
Kamarad premysly o vodnikovy. Jeste neni rozhodnut. Soustruh ma ale jestli to budeme vyrabet neni jiste. Takze presne rozmeri vyuziju pri tvorbe 3D modelu celeho meho PC (skolni prace).
neber to osobne, ale pri tom psani si davej bacha na pravopisny chybyCitace:
Původně odeslal woyta
rozmery s mekkym i je do oci bijici
kdyby se to rozhodl vyrabet v odpovidajici kvalite, bylo by to super
kontaktuj Duduho z dcase.cz on ti ji vyrizne laserem. Ja uz ji mam... sice vlastni konstrukce (ne X sponu ale I sponu) ale je uplne v pohode.
Trochu jsem si listoval v Receptari elektrotechnika (IV vydani 1988) a narazil jsem na ochranu proti oxidaci medi. Reseni ktere je pouzitelne u PC je silikonova pasta. Silkonove pasty se bezne pouzivaji mezi chladic a CPU. Coz tedy znamena ze pasta vede teplo a zaroven chrani proti oxidaci. No neni to skvele?
Tak jsem zjistil nemilou vec. Cpu block rev 1,5 mi tece. Mam tu 3 tone epoxi (ocelove plnivo, -20 az 120st, skoro na vse). Myslite ze kdyz to okolo jadra ocistim a udelam timhle epxidem sparu, ze bude OK? Pripadne co by jste doporucily jako opravu?
me se to stalo takyCitace:
Původně odeslal woyta
blok me protikal, kdyz se uvnitr zvysil tlak(zmacknutim hadice)
ja jsem to omotal stahovaci paskou a pomohlo to
to bylo docasny reseni, nez jsem to prodal
normalne tam dej to lepidlo a uvidis, ze to pomuze
byt tebou, koupim radsi novej blok, ja osobne uz bych mu neveril, ze bude bezpecnej
Ten epoxid drzi docela dobre. Snad to bude OK. Ja jsem je teprve nedavno koupil a ted se chystam je nainstalovat. :-) Bomba co?
no tak to by me nasraloCitace:
Původně odeslal woyta
jak jsou ty bloky stary?
bloky od Tebe sou na pohodu :-) tu pásku jsem odmotal....hadice můžu mačkat jach chci a nic neteče....ani kapičky se netvoříCitace:
Původně odeslal MISKOBOSS
tak to jsem radCitace:
Původně odeslal Tinky linky
ja jsem to prodaval jako polofunkcni, ty to mas plne funkcni
davej ale bacha, kontroluj to, ja jsem mel odpravdu kapicku na GK, tak at si tim nic neodpalis;)
Honzanun je mel myslim rok? Jsou z uplne posledni prodane. Ja je mel cca 2 mesice na stole?
Normalne z nej taky nic netece ale kdyz ucpu jeden vystup a necham cerpadlo bezet tak docela tece. Zbyle 2 bloky jsou OK. Uvidim co to udela az to jadro objedu epoxidem. Mista tam je na to dost a videt to nebude. Jeste jsem se chtel zeptat jakej inhibitor koroze a v jekem mnozstvi doporucujete pro tyhle bloky?
ty fakt mas v okruhu CU a AL dohromady?Citace:
Původně odeslal woyta
nebo to tam chces dat, abys mel jistotu
uvidis, ze jak to das do okruhu, ze ti ta voda nepotece
ten tlak, kterej udelas zacpanim jednoho vyvodu se v okruhu nikdy nedosahne
nez na to budes davat to lepidlo, prvne bych to zapojil na stole a vyzkousel tesnost
za to nic nedas
Z ceho asi jsou ty bloky vyrobeny? Telo eloxovany hlinik a jadro med. Nekde se tu myslim (mozna v tomhle treadu) doporucovalo pouzivat inhibitor koroze (myslim ze hlavne kvuli eloxu). Zbytek mam mosaz a med. Blok jsem vzal ocistil, mirne obrousil a vzal epoxidem (ALTECO 3-Ton Epoxy Adhesive). Ted mi to v pokoji schne (viz foto). Takhle by to uz snad nikdy utikat nebude. :-)
http://img68.imageshack.us/img68/6840/img21039zf.th.jpg
diky tomu, ze je ten hlinik eloxovany, neni potreba pridavat zadny inhibitor!!Citace:
Původně odeslal woyta
Oprava funguje. Netece to.
osobne bych do toho nepridaval VUBEC NIC, jen CISTOU DESTILKU, v momente kdy tam das neco jinyho, a usadise ti to v bloku to z toho nedostanes...Citace:
Původně odeslal MISKOBOSS
No hej, len ked clovek pouzije povedzme hlinikovy radiator tak cistu destilku by som urcite nepouzil. Ja by som to namiesal destilka + nieco proti riasam (niekto daval antibiotika ci lieh) + trochu etylenglykolu (proste trochu zimnej zmesi do ostrekovacou na aute). Alebo sa mylim?Citace:
Původně odeslal Klon
tod otazka, elox by ti mal zabezpecit, ze ku galvanickej korozii nedojde ... otazkou zostava ako to je v skutocnosti :)Citace:
Původně odeslal VodnikIN
ve skutecnosti ji stejne nezabrani, maximalne jen trosku zmirni :neutral:, hlinik do okruhu proste nepatriCitace:
Původně odeslal MadCap
Nezbyla vam jeste nejaka spona pro starsi bloky? Ted to nasazuju a koukam ze chipset chce sponu s rozeci der 53mm a me zbyva jen 59mm.
Nasel jsem nasledujici:Citace:
Původně odeslal woyta
1ks 55mm
2ks 59mm
8ks 50mm
3ks socket A (4 diry)
Radeji jsem zkontroloval. roztec. Je to dlouho co jsem to meril. Je to 55mm. Kolik za ni?
Nechci za to nic, ale na postu jen kvuli jedny spone nepujdu. Takze to poslu v prubehu mesice, az budu rozesilat i ostatni HW. Posli mi PM s adresou.Citace:
Původně odeslal woyta
Vzpomel jsi si na me s tou sponou? Dik.
uplne jsem na to zapomnel :oops:Citace:
Původně odeslal woyta
omlouvam se, poslu asap...
ahoj chci se zeptat na neco co je total offtopic tady, ale nevite jestli je Radek-B este aktivni? Asi rok sem tady nebyl a teď sem mu chtěl poslat PM a má plnou schranku
to je bohuzel pravda, pokud pouzivate eloxovany casti tak nezapomente pridat neco proti korozi.Destilka proste pocase prestane byt destilka...Citace:
Původně odeslal Lada Kolar
Uplne sem tady na to zapomel, ta moje minula formulace nebyla nejstastnejsi, neco proti korozi do okruhu rozhodne patri. Pokud je medenej radiator tak bych rasy neresil, postara se o ne sam - vzpomina nekdo na medeny plechy v zahradnim bazene? jedu na cistou destilku a nemam problem - okruhu nemam elox/hlinik
RadekB bohuzel uz nevyrabi - je to ve faq ;)
Diky. Spona dnes dorazila.
Posledni sance pro zajemce o KPcool bloky na socket 939/754
http://4um.ocguru.cz/showthread.php?t=50921
zdravím..
Sice už sem dlouho nikdo nepřispěl ale měl bych jeden dotaz..
Nemá někdo blok na CPU od Kpcool na socketu 775 ?? Pokud ano mohl by postnout nákres spony ?? Pokud teda lze vůbec tento blok na tento socket použít..?? Díky
Mam ho na 775. Sponu jsem si vyrobil - z plechu jsem proste sponu vyriznul (a to dokonce z nejakeho smejdskeho tenkeho plechu ze stareho morex zdroje). Nakres posilat nebudu, pac ta spona je totalne sprasena, ale funkcni.
Dal bych si dovolil upozornit, ze kpcool bloky jsou skvele (je to srdecni zalezitost - mam 2 sety) ale je tam na CPU blok medi a preci jenom med proste a jednoduse nestaci odvadet teplo dostatecne rychle. Ty bloky jsou na urovni kvalitnich vzduchovych chladicu. Neni to na zadne extremni zvedani voltaze.
1st revize - med+hlinik. Vychazim z testu na netu. Napr na pctuningu byly kdysi davno ve srovnani s kaskadou a ertyho vyrobky. V novejsich testech uz je jen kaskada a erty. Na to abych si vytvoril obrazek to staci. Taktez konstrukce nejvykonnejsich bloku omezuje masu medi mezi cpu a vodou na naproste minimum.
Dalsim voditkem je to, ze neuchladi c2d se zvedlou votazi, zejmena patrne je to na e8400 u ktere jsem zvednul napeti tusim na 1,35 (ale touhle hodnotou si nejsem zrovna jisty) a teplota v burn lezle nad 80stupnu. Taktez x2 3800 sotva uchladi na 1,55V. Teplota vody je OK.
Co se tyce srovnani s necim jinym tak to nemam - poridil jsem si D-Tek FuZion v2 (thx to ZeeZ), ale jeste nebyl cas ho zapojit.
Vsechny bloky mam z druhe ruky. Preci jenom v dobe prvnich bloku jsem zil jeste v dobe temna (bez netu) a tak jsou znalosti z te doby ponekud nekompletni.
mno sponu mi vyrobí známej tak uvidíme..Zatím na vzduchu při burn mám mmt při 3.24Ghz max 53°C ...
Ja tyhle bloky docela sleduji a mam doma jeste 2 sady. Nikdo myslim nikdy nedelal exaktni mereni, ale ta nova revize myslim na testy nesla( mozna na jeden, musel bych se zeptat). Pomerne dost by me zajimalo srovnani s dnesni generaci, ale jsem skepticky, blok v okruhu neni nejhlavnejsi komponenta, ale mit to podlozeno nejakymi vysledky by bylo fajn. Ja tady bohuzel uz mam jen vzduchove chladice a s temi se mi to porovnavat nechce, je to prace navic a testovaci umisteni, neni totozne s umistenim, ktere je obvykle pouzite kvuli skladnosti a preprave.
Tady je link http://www.h2o.kvalitne.cz/php/
Ty stranky jsou predelane,ale myslim ze ty puvodni byl rok 2003, nebo 2004, takze doba temna bez netu je trochu tvrdy vyraz pro tu dobu :)
Pro me to tak ale bylo, net jsem proste nemel (bud prelpnene ucebny na skole, nebo extremne pomaly a drahy modem doma). Az nekdy v roce 04 se dostal net na koleje a navic jsem 4um objevil az o 3/4 roku pozdeji :).
Jinak z obrazku je jasne, ze koncepce bloku nove generace je totalne jina a odpovida "modernim trendum". Vykon bude urcite trosku jinde.
Ano vystupky jsou dnes v mode ale tahle koncepce je uz stara a nema takovou ucinnost.
Moderni trendy vypadaji trochu jinak
Nabizi se porovnani se Stixionem. Posledni KPcool by byl vykonove horsi.
http://pctuning.tyden.cz/index.php?o...1&limitstart=2
Zkousel jsem navrhovat bloky a neni to takova sranda. :)
Tohle je reseni snadne na vyrobu ktere se snazilo kopirovat moderni trendy. (dnes uz opet zastarale :) ) Blok ma velikost 45*45*12mm pokud si dobre pamatuju.
http://woyta.jawagallery.net/data/PC...BLOCK-3.91.JPG
http://woyta.jawagallery.net/data/PC...ube/wb3.91.zip
(kdyby nekdo planoval vyrobu tak se zlobit nebudu ale rad bych ho videl v testu na PCT :) )