-
Re: Mozilla FF vs Opera vs IE
Já jsem naprosto spokojen, jediné co mě dost vytáčí je mizíci ikonky favicon v panelu oblibených (uživatelský panel).
Házím si tam oblíbené bez textu - rozeznávám stránky pomocí ikon a ty když mizí, tak to nepotěší :).
Naštěstí to již někdo reportovat na team opery, tak to snad fixnou.
-
1 Příloh-a(y)
Netušíte někdo čím by mohlo být způsobeno toto? (příloha)
Text je jakoby dvojitý, tzn. přes původní text je ještě jeden mírně posunutý.
Zatím jsem to pozoroval jen na této stránce - předchozí verze Opery to nedělala :(
-
Tak jsem taky updatoval na Operu 9.5 a ty bugy se mi ale vůbec nelíbí. Ať už se jedná o mizející favicons v personal toolbaru nebo pro změnu žádné ikonky v menu na Vistách. Navíc když zavřu jednu ze záložek, tak Opera na chvíli zatuhne. Nový look je zajímavý, ale třeba černá lišta se záložkama mi tam vůbec nepasuje. No, doufejme, že to brzo vyladí, protože zrychlení je docela velké.
Podle mě to tak trochu uspíšili kvůli novému Firefoxu 3 a doladění šlo do kytek.
-
Sem zvedav jak dopadne s funkcnosti FF3, pro nedockavce uz je k dispozici final na mirrorech, pro ty co se chtej podilet na rekordnim stahovani bude v 19:00 naseho casu oficialne.
-
Mno... Zrychleniam som rad, ale abnormalne ma serie ten "inteligentny" navigation/address bar... Idem ho vypnut, bo ma trafi...
[edit]
Este tak zistit ako sa to rozumne vypina...
browser.urlbar.richResults uz tam zjavne nie je...
btw, RC3 je Final ???
-
Citace:
Původně odeslal
PiT
Mno... Zrychleniam som rad, ale abnormalne ma serie ten "inteligentny" navigation/address bar... Idem ho vypnut, bo ma trafi...
Co tě na něm štve? Mně připadá výbornej, často si nemůžu vzpomenout, jak přesně vypadá adresa, ale co je v titulku vím (typicky třeba u fór, kde url tématu si zapamatovat nejde, ale co je v titulku naprosto bez problémů).
-
Citace:
Původně odeslal
frelichl
Co tě na něm štve? Mně připadá výbornej, často si nemůžu vzpomenout, jak přesně vypadá adresa, ale co je v titulku vím (typicky třeba u fór, kde url tématu si zapamatovat nejde, ale co je v titulku naprosto bez problémů).
Pozeram, ze sa to uci... Na prve spustenie po prvych par pouzitiach sa to znormalizovalo... Predtym mi to ukazovalo uplne haluze...
A co sa mi nepaci? Ja vzdy zadavam prvych par pismen, automaticky dam malickom sipku dole a enter. Teraz mi to vybera aj podla nazvu, takze mi to tam po zadani napr. dvoch pismen hodi uplnu blbost... Aspon mi to robilo, uz sa to zjavne "naucilo, co to ma robit"...
-
Bude se FF sám aktualizovat z verze 2, nebo to chce novou instalačku? Stačí přemazat starou, nebo to chce úplně čistě?
-
Staci pustit novou instalacku, vsechno zustane jak bylo.
-
Mě štve jen ten novej skin. Vůbec nechápu, proč mi to překopalo vzhled záložek i přesto, že jsem používal a používám úplně jinej než defaultní skin. A jako výchozí barvu icon v bookmarkách zvolit černou je demence. Na tohle fakt šmatat nemuseli.
Ale z technickýho hlediska jsem spokojen.
-
Citace:
Původně odeslal
silenec
díky, zatím jenom vidím nový ikony, je to na mě nějaký moc barevný :)
-
Octopuss:
Ja som mal nainstalovany skin Qute, po installe a spusteni FF3 si to rovno vypytalo update (3.3.2), takze nemam zmenene nic ;D
[edit]
Jeeezis, ten defaultny skin je teda fakt na pogrcanie sa :oops: :o
-
No jo, já bohužel používám http://my.opera.com/community/custom.../info/?id=2297 tuhle prehistorickou věc :)
-
Mno tak mi nefucka ani jeden ze dvou skinu :/ a to automaticky vyhledavani mi taky zatim pekne haluzi.
Ale rozhodne pozoruju narust rychlosti, trebas tu na 4u je odezva znatelne lepsi
-
Citace:
Původně odeslal
silenec
Jo, to je pravda. Ale jak jsem se dočetl, tak se doporučuje odinstalace 2. FF3 by měla být nabízena jako automatická aktualizace až později, snad až po skončení podpory FF2.
Jinak osobně používám Operu i FF (začínal jsem na IE...Netscape...Mozilla, atd., nejsem tedy zaujatý) a nyní jsem čekal na obě nová vydání. Musím říci, že to, co mi na FF nejvíce vadilo, není zcela vyřešeno - práce s pamětí. Nerad bych vyvolal flame, chyby a výhody mají oba prohlížeče...
Diskuze k Download Day.
-
Citace:
Původně odeslal
PiT
about:config -> browser.urlbar.matchOnlyTyped - True
[edit]
U mna: html validator OK, flashblock OK, FxIF OK
All-in-One Gestures 0.18.0, musel som menit RDF subor (max. verziu ma default 2.0.0.*). Po uprave funguju.
-
Pro info, FF3:
Noscript po nekolik aktualizacich OK, Adblock+ OK, web developer OK, html validator OK.
Tolik k podstatnejsim addonum ktery pouzivam.
-
Info k prechodu na FF3:
Addons az na Autocopy jedou, bookmarks se polovina ztratila, obnovena ze zalohy. Skin pouzivam defalutni. Prijemna zmena je viditelne zrychleni. Celkove spokonejenost :-)
Edit: To zapraskany defalultni razeni v adress bar je diky PiTovi zase v poradku.
-
Citace:
Původně odeslal
Dismembered
Netušíte někdo čím by mohlo být způsobeno toto? (příloha)
Text je jakoby dvojitý, tzn. přes původní text je ještě jeden mírně posunutý.
Zatím jsem to pozoroval jen na této stránce - předchozí verze Opery to nedělala :(
Zmen prohlizec resp. jeho verzi. IE6 taky neumi ukazat www.alphacool.cz . Uplne to rozhodi, zatimco Opera mi to otvirala v klidu. Patch na IE7 to opravil :).
Tak nam dnes vydali novy jadro na Maxthona. Changelog zde. Vylepseni hledani na strance se mi libi moc :). Ale zase se jim povedlo zrusit kombinaci pravy alt + f na levou hranatou zavorku pokud pisete prispevek na forum treba... S touhle klavesovou zkratkou je asi nejaky problem, protoze se jednou za cas vyskytne a pak se zase odstrani...
-
Mně štve že jsem si před upgradem nezjistil, že do FF3 není žádný mouse gestures plugin. Nebo se pletu? To mi chybí hodně. Pak undo close tab, a měl jsem taky pěkný skin - nebarvičkatý... snad nějaký vyjde. Servery na addons byly včera poněkud pomalé :-(
-
Citace:
Původně odeslal
Marty
Mně štve že jsem si před upgradem nezjistil, že do FF3 není žádný mouse gestures plugin. Nebo se pletu? To mi chybí hodně. Pak undo close tab, a měl jsem taky pěkný skin - nebarvičkatý... snad nějaký vyjde. Servery na addons byly včera poněkud pomalé :-(
Mě ve FF3 normálně funguje Mouse Gestures Redox
-
Citace:
Původně odeslal
Marty
Ja pouzivam All-in-One Gestures... ako som uz pisal o par postov vyssie...
-
Citace:
Původně odeslal
Marty
... Pak undo close tab...
něco málo je přímo integrováno ve FF. Musíš kliknout nahoře na "záložky oken" a pak "undo close tab"... Ale je pravda, že ten plugin byl lepší.
-
1 Příloh-a(y)
Citace:
Původně odeslal
PiT
Ja pouzivam All-in-One Gestures... ako som uz pisal o par postov vyssie...
Tak asi něco dělám špatně, update se mi nenašel a mám to disabled.
-
Citace:
Původně odeslal
Marty
Tak asi něco dělám špatně, update se mi nenašel a mám to disabled.
chjo :rolleyes:
Citace:
Původně odeslal
PiT
All-in-One Gestures 0.18.0, musel som menit RDF subor (max. verziu ma default 2.0.0.*). Po uprave funguju.
Uprava = zmena textoveho RDF suboru konkretneho pluginu, kde prepises 2.0.0.* napr. na 20.0.0.*, ulozis a restartujes firefox...
[edit]
A prave mi ponukol v tabulke "get add-ons" firefox -> FireGestures, ktore predpokladam robia to iste, co All-in-One Gestures...