-
Re: ICQ, QiP, Miranda a další IM messengery...
-
Jeste bych dodal, ze ti z vas, kteri aktualizuji ze starsi verze na 0.7, si take musi stahnout nove verze zakladnich pluginu (klasicky z filelistingu), ktere v stable release nejsou, predevsim pak:
- Clist Modern
- Clist Nicer
- TabSRMM
-
a navíc překonvertovat zprávy na UTF-8 pomocí dbtool.exe (nebo tak nějak)
-
Jaké zprávy by se měly konvertovat? Historie? Já sem nic nekonvertoval a všechno mi funguje...
-
Citace:
Původně odeslal
AXB
Jaké zprávy by se měly konvertovat? Historie? Já sem nic nekonvertoval a všechno mi funguje...
jj historie. když ti to funguje tak jedině dobře :) Já si to raději zkonvertoval.
-
Citace:
Původně odeslal
Camillek
No me osobne se to podrbalo totalne cele.. a jeste ze jsem udelal zalohu pred prehranim na verzi 0.7 ;-) nejaka chyba client_modern, zminovana historie a aby toho nebylo malo tak i tamsrmm_unicode 0.9.9.100 se odporoucel.. a nez to znova ladit :-/
-
No ja ted presel na 0.7 a nemel jsem vubec zadny problem, vsechno nastaveni mi zustalo. To me prekvapilo, protoze u minulych buildu jsem musel dost veci nastavovat pokazde znova.
-
Mne blbne diakritika v popup okynkach, jen si nejsem jist, zdali je to upgradem na novou verzi, nebo to bylo uz predtim, diakritiku skoro nikdo nepouziva.
-
Citace:
Původně odeslal
Camillek
Ano, je mozne (a doporuceno) novym dbtoolem prekonvertovat zpravy do UTF-8, usetri se tim cca 25% mista (u me srazena velikost profilu z 88MB na cca 60MB).
Citace:
Původně odeslal
Heady
No me osobne se to podrbalo totalne cele.. a jeste ze jsem udelal zalohu pred prehranim na verzi 0.7 ;-) nejaka chyba client_modern, zminovana historie a aby toho nebylo malo tak i tamsrmm_unicode 0.9.9.100 se odporoucel.. a nez to znova ladit :-/
Viz o par prispevku vyse - pro Mirandu 0.7 je treba novy clist_modern a tabsrmm. Achjo, kdyby lide cetli ;).
-
Citace:
Původně odeslal
WereWiking
Viz o par prispevku vyse - pro Mirandu 0.7 je treba novy clist_modern a tabsrmm. Achjo, kdyby lide cetli ;).
ja vim ;-) vsiml jsem si toho a samozrejme jsem to cetl, jen jsem potvrzoval Tvou 100% pravdu ! ;-) spis mi slo hlavne o to, ze bych IMO musel ten tabsrmm ladit ( a ze jsem ho ladil hoodne dlouho do takove podoby abych ja byl spokojen, takze "jen" kvuli 0.7 zase pulhodiny zkouset jestli se konverzace zobrazuje jak ja chci... )
-
Citace:
Původně odeslal
Heady
ja vim ;-) vsiml jsem si toho a samozrejme jsem to cetl, jen jsem potvrzoval Tvou 100% pravdu ! ;-) spis mi slo hlavne o to, ze bych IMO musel ten tabsrmm ladit ( a ze jsem ho ladil hoodne dlouho do takove podoby abych ja byl spokojen, takze "jen" kvuli 0.7 zase pulhodiny zkouset jestli se konverzace zobrazuje jak ja chci... )
Oh, tak to pardon :). Ja jsem presel z 0.7 #4 (jeden z prvnich buildu po 0.6.8 stable) a jak v Clist Modernu tak v TabSRMM se mi nezmenilo naprosto nic - za zkousku nic nedas (pokud predtim zalohujes ;)).
-
Citace:
Původně odeslal
WereWiking
Oh, tak to pardon :). Ja jsem presel z 0.7 #4 (jeden z prvnich buildu po 0.6.8 stable) a jak v Clist Modernu tak v TabSRMM se mi nezmenilo naprosto nic - za zkousku nic nedas (pokud predtim zalohujes ;)).
Aha.. Mno az narazim na neco co mi ted nefunguje, tak to zkusim ! Zatim nebudu menit funkcni build, ale diky za info !
-
Vysla Miranda 0.7.1 stable.
Znovu pripominam vsem, kteri by chteli upgradovat z jakekoliv pre-0.7-stable verze, ze je treba si stahnout nove verze TabSRMM (2.x.x.x), Clist Modernu ('07 0.7.x.x) a Clist Niceru (ze sekce add-ons).
-
Zprava z jabber.cz:
Vážení uživatelé,
máme pro vás dvě zprávy. Obě špatné.
ICQ transporty některým (je jich hodně) uživatelům ukazují všechny ICQ kontakty jako Offline. Společnost AOL změnila protokol a odřízla všechny klienty protokolu ICQ2000, všechny kontakty teď musí být v serverovém kontakt listu ICQ a musí být autorizovány oběma stranami. Pokud vás tento problém postihl, nezbývá než doporučit použití multiklienta jako je Pidgin, Miranda, Kopete (pouze unixy) nebo QiP Infium Beta, které umí nativně jak Jabber tak ICQ. Další (ale v mnoha případech nemožnou) možností je převést vaše známé na Jabber, ať už k nám nebo na libovolný jiný veřejný Jabber server.
...
Rozhodně by uživatelé neměli počítat s tím, že dojde k rychlému vyřešení tohoto problému.
Druhou špatnou zprávou je, že O2 Telefonica definitivně zrušila webovou SMS bránu, od této chvíle není možné přes naše sms transporty posílat SMS do této sítě, není v našich silách v současné chvíli to vyřešit uspokojivě.
Edit:
AjsTi: Ne kazdy jede pres jabber a chtel jsem zamezit zakladani temat "Pomoooooc, nejede mi ICQ?" :-)
-
Ono to doslo vsetkym co pouzivaju jabber , takze naco ju sem pastujes ? :rolleyes:
-
Citace:
Původně odeslal
AjsTi
Ono to doslo vsetkym co pouzivaju jabber , takze naco ju sem pastujes ? :rolleyes:
treba pro me ( Miranda ) je to zajimava zprava a jsem rad ze o ni vim :-)
-
Citace:
Původně odeslal
zivan
Druhou špatnou zprávou je, že O2 Telefonica definitivně zrušila webovou SMS bránu...
Definitivne ji nezrusila, byl to docasny vypadek, momentalne jiz opet funguje.
-
Citace:
Původně odeslal
ctrl_j
Definitivne ji nezrusila, byl to docasny vypadek, momentalne jiz opet funguje.
tak tak, shodou okolnosti jsem se na to podival a pokud je vse v souladu s timto clankem, tak je to ok :)
http://www.mobilmania.cz/Bleskovky/Z...5/default.aspx
-
Citace:
Původně odeslal
Heady
V soucasne dobe jiz plati co je zmineno v tom clanku, nicmene v prubehu dnesniho dne byla skutecne sponzorovana sms brana zcela nedostupna, az v podvecer byla opet zprovoznena.
-
Citace:
Původně odeslal
ctrl_j
V soucasne dobe jiz plati co je zmineno v tom clanku, nicmene v prubehu dnesniho dne byla skutecne sponzorovana sms brana zcela nedostupna, az v podvecer byla opet zprovoznena.
to je pravda, vsimal jsem si ze mi ten toolbar SMS od mojelogo.cz hlasil ze je brana O2 nedostupna.
-
-
Po dlouhém používání Trillianu, jsem se rozhodl vyzkoušet novou Miradnu a musím říct, že mě docela nadchla.
Začal jsem si jí nastavovat atd. jenže některé věci mi pořád nejsou jasné. Chci se tady zeptat, jestli tady je nějaký zdatný pluginář, který by mi dokázal poradit co a jak.
Kdyžtak prosím SZ, nebo možno rovnou na ICQ :).
-
nestyd se a ptej se rovnou tady :) myslim, ze by to mohly bejt obecne uzitecny rady
-
Citace:
Původně odeslal
kecinzer
Po dlouhém používání Trillianu, jsem se rozhodl vyzkoušet novou Miradnu a musím říct, že mě docela nadchla.
Začal jsem si jí nastavovat atd. jenže některé věci mi pořád nejsou jasné. Chci se tady zeptat, jestli tady je nějaký zdatný pluginář, který by mi dokázal poradit co a jak.
Kdyžtak prosím SZ, nebo možno rovnou na ICQ :).
Stahni si nejaky Miranda pack a inspiruj se na nem - to je podle me nejlepsi zacatek - i ja si takto pred par lety pomohl ;)
-
To jsem udělal a právě i pak mi není všechno jasné.
Tak třeba za 1) jak si vytáhnu výpis plug-inů?