Vime o tom a na reseni se pracuje, behem dneska bude ta anketa predelana.
Printable View
Vime o tom a na reseni se pracuje, behem dneska bude ta anketa predelana.
OK, omlouvam se za zdrzeni s novou anketou, uz je funkcni pro vsechny. Muzete se na to vrhnout :)
pre mna je nr.1 QIP
QIP rox :-) Libi se mi na nem extremni jednoduchost a graficka podobnost se starsima ICQ - zadny omalovanky, jednoducha grafika.
Bod pro Mirandu...ted momentalne mam Yaho's Miranda Pack s vypnutyma vecma co nepotrebuju a lahoda....
Nejvíc používám SIM. Teď mi dva dny nešel ("limit rychlosti"?), tak jsem zkusil QIP - jde o povedený program, ale SIM dnes znovu naběhl a zvyk je zvyk.
Muze mi prosim nekdo vysvetlit, v cem se lisi Modern / Nicer contact list v mirande?
Nejak kolem me maji vsichni hyper-nabuseny mirandy a ja takovou sedivku :)
neuveritelne, tento thread stale zije :)
divim se, kolik lidi tu opevuje QIP, pokud vim, umi jen ICQ, to jste nikdy nepotrebovali IRC, Jabber, AIM nebo MSN?
je lepsi mit multifunkcniho klienta - mimochodem, ani po letech nedam na Trilliana dopustit, ted je verze 3.1.6.0 a tesim se na 4 :)
Na irc mám xchat, ale to teďka už skoro nepoužívám a ostatní nepotřebuju ani jsem nikdy nepotřeboval.
Miranda BM pack nebo QIP, záleží na tom kde jsem.
Stačí mi ICQ, nic jinýho jsem nikdy nepotřeboval.
Na QIPu se mi líbí jednoduchost a stablita, BM pack používám protože mi vyhovuje (=jsem línej upravit si mirandu sám :-))
Oba maji rozdilne vlastnosti, je pravdou, ze Nicer je trosku mene narocny, na druhou stranu je i takovy "stridmejsi", tzn. skinu, ktere by se nejak supervyrazne lisily od jeho defaultniho tvaru, moc nenajdes.
Nicmene narocnost bych dnes, kdy zrejme kazdy staly uzivatel tohohle fora honi pod kapotou alespon 1GHz CPU a pul giga ram, povazoval za identickou. Co je skutecne mene narocne, je tvoje sedivka - clist classic :)
Jinak z me strany bod pro Mirandu - bavi me si hrat s nekterymi programy a vzhledem k tomu, kolik casu na ICQ travim, si rad klienta prizpusobim zcela svym potrebam, coz mi treba QIP/SIM/Trillian, ac vyborni klienti, bohuzel nenabidnou.
ve threadu o foobaru se taky hazej ruzny vlastni nastaveni a vzhledy, tak proc ne tady :) treba se to nekomu zalibi - tady moje miranda (14MB pameti)
No, kdyztak mrknete i primo "ke zdroji" :)
http://www.miranda.cz/forum/viewforum.php?f=8
QIP ma novou verzi 9000 - QIP Infium. Je to beta, ale vypada hodne pekne, akorat jsem nenasel moznost nastavit si vlastni status, precist cizi status a tak :)
Asi da (mozna na tom nasem Miranda.cz foru), ale nevim o tom, zase tolik jsem se o to nezajimal, temer odjakziva jsem pouzival Modern kvuli velkemu moznosti nastaveni; Nicer prisel az pozdeji a pro me neprinesl nic zasadniho, abych menil.
Jinak ja nepouzivam sedivej clist classic, mam velke cerne okno a v tom hromadu kontaktu, screenshota pripadne poslu na PM :).
Gaim byl prejmenovan na pidgin a zaroven presel na stabilni verzi 2. Zmena jmena kvuli hrobe zaloby od AOL kvuli AIM.
Driv jsem sice pouzival mirandu, ale presel jsem na gaim/pidgin kvuli multiplatformite. Od verzi 2 beta uz je i docela pouzitelny.
::::::::QIP Infium::::::
Velmi oblíbenému ICQ klientovi QIP je velice často vytýkáno, že podporuje pouze a výhradně protokol ICQ a není možno jej používat pro jiné protokoly.
Ve verzi QIP Infinum se vývojáři rozhodli tento nedostatek odstranit a QIP se tak stává více protokolovým klientem - konkrétně nabízí podporu pro protokol Jabber a XIMSS(SIP) a začíná se tak postupně dostávat kupředu i mezi další protokoly, nežli pouze pro nejrozšířenější ICQ.
Další funkce a vlastnosti:
* kompletní správa kontaktů,
* upozorňování na narozeniny,
* možnost vlastního nastavení pro jednotlivé uživatele,
* seznam uživatelů, kteří vás mohou vidět a kteří ne,
* černá listina kontaktů,
* změna vzhledu pomocí skinů, vlastní nastavení barev
* záložkové zobrazení při komunikaci,
* ukládání historie,
* vlastní stavové obrázky,
* možnost vytvoření více profilů (Práce, Doma apod.),
* kontrola pro spamovým zprávám,
* hlídání a záznam uživatelů, kteří se vás pokouší zjistit nebo kontaktovat,
* možnost hromadného odesílání zpráv uživatelů se seznamu nebo skupin,
* podpora pluginů,
* široké možnosti upozorňování (Okna upozornění, detailní informace uživatelích),
* a mnoho dalšího,
Program je sice zatím ve verzi Beta ale pracuje velice spolehlivě. Pro uživatele Stahuj.cz je připravena také vlastní čeština. Soubor czech.dll jednoduše nakopírujete do adresáře Langs. V nastavení a položce Languages češtinu vyberete.
http://www.stahuj.cz/komunikace/inst...ni/qip-infium/
zdroj: stahuj.cz ;)
už asi rok Psi, dřív sem střídal Mirandu a Exodus
Taky jsem přešel z Mirandy na Pidgina, kvůli multiplatformosti a pár věcem které se mi líbí ( oznamování podle konkrétních uživatelů apod. )
Ta diakritika blbne, protože zprávy každej druhej IM messenger v kódování jak se mu zachce.. Mně třeba chodí zprávy z QIPu po ruski, ale vzhledem k tomu, že se v Pidginu nastavuje kódování na celý protokol, asi to kvůli pár lidem měnit nebudu.
Mimochodem tohle mi dělala s QIPem i první verze mobilního QIPu ;)
Jinak jsem v Pidginu narazil snad jen na jednu zvláštní chybu, že nemůže přidat kontakt do seznamu z důvodu, že v něm mám maximální počet přátel. Neřešil to někdo?
Fičí vám ICQ/QIP ? mě to píše chybu : Služba je dočasně nedostupná :cry: