Původně odeslal
jbrachtl
mel bych dotaz na serii CABGE.
mam železo viz. podpis a a uz cca tyden testuju overclock procesoru a za boha se nemuzu dostat přes 270 (*9)! z netu a predevsim od membera dymONEna (timto mu děkuji) jsem dostal rady jako snizit HTT na 3x, stahnuti delicky pameti na 180 (nebo 166), dokonce i nejaky přehazováni SATA konektoru...no vsechno mozny a furt nic. porad stejny problem a to tenhle:
kdyz to dam např. uz na 280 tak PC normal nastartuje, zobrazi se fat tabulka a najednou zamrz! nevim proc, ale proste se nedostanu k bootscreenu woken!
myslel jsem ze to je tim, ze neumim nastavit (pro mě) docela složitej bios resp. nastavení pameti ale skousel jsem uz dost nastaveni a furt ne a ne. ikdyz jsem dal vse v nastaveni RAMek na auto a ikdyz jsem treba dal CL 2,5 tak furt nic!
proto uz podezrivam to, ze proste procik uz nejde vic točit, ikdyz na nem mam normalni teplotu neco kolem 40stupnů (ted nevim presne, jsem v praci). napětí Vcore jsem zvysil na 1,5 (samozrejme nepohohlo)
ted jedu na 270*9, RAM (neboli děličku mam na 166 a CL2
ma nekdo nejaky napad jak o jestě trochu "zmáčknout"? :-) zda je jeste nejaka sance...