-
Re: Intel Core i5, i7 a p55 - zkušenosti, oc, atd.
Praveze som sa stretol s zopar reviews, kde robili testy a dopadalo to tak, ze troska lepsie bolo mat vysoku rychlost na ukor ostrejsieho casovania.
narychlo som nasiel iba toto http://images.anandtech.com/reviews/...ing/cin4da.jpg
zdroj: http://www.anandtech.com/printarticle.aspx?i=3589
urcite bol specialne renderingu (testy v Cinebebench/POV/este nieco) ale za toho svateho to teraz narychlo neviem najst
-
Jo, v renderingu nebo kompresích winraru určitě, v hrách ale spíš latenci. Nicméně je to stejně fuk protože rozdíl mezi 1066 a 2000 je do 5% výkonu tak jako tak. Když dá člověk CPU o 100mhz vejš bude to mít větší vliv.
-
1 Příloh-a(y)
Jen tak pro srovnání,mužu vás poprosit o výsledek z Everest benchmarku?
-
1 Příloh-a(y)
ty si strasne zlo, normalne som zas dostal troska chuti sa v tom vrtat.
Hovorim si , ze ked Gestler moze tlacit 1.44V, tak nejaky Hades tiez moze skusit aspon 1.4V
tu je vysledok.
-
Pěkný! a ještě si uvědom že já tam mám o pěknejch pár napájecích pinú v patici míň:) znám pár borcú kteří cpou do 920ky dlouhodobě 1,5+ a jedou 4,5GHZ HT zaplé a noproblémo....ale to už je asi fakt zbytečný,pro normání provoz.
-
ale RAM mas paradnu, take casovanie pri 2GHz, skoro som ejakuloval. Ono ja mam uz problem s radicom, obcas pri tych 4.4GHz a skoro 1.7GHz RAM nabehne iba 10GB z 12 a musim spravit par restartov. takze tiez pouzivam len 4.2GHz, to ide ako ma.
dosku som len pokusne skusal a fsb ide niekde okolo 220MHz, zial to je uz za hranicou co som schopny nejako efektivne vyuzit.
-
Ram má úplně normální, vtip je v tom, že jen 4GB a jeden modul na kanál, s 12GB takovou frekvenci prostě dosáhnout nelze. s 2GB by se dalo dostat na 2,5 ghz... ale k čemu.
-
JJ to časování jde ještě níž ale musim řádně přitopit a stojí to pak hodně tepla pro nepozorovatelný rozdíl,ramky dají i 2,2GHz 9-9-9-22 1T ale jak píše Zenith...k čemu...nikde to nepoznáš...možná super pi,to já ale moc nehraju:D
-
Citace:
Původně odeslal
DOC_ZENITH
R...s 12GB takovou frekvenci prostě dosáhnout nelze. ...
krutohusto megaprisnost
http://fileshosts.com/intel/Asus/P6T...70/everest.png
zdroj http://i4memory.com/f83/12gb-data-20...testing-20350/
-
Dost dobrý:D jak dlouho si to ladil?
-
to nie ja , pod obrazkom mas zdroj.
-
1 Příloh-a(y)
aha takhle,tak ať se jdou zahrabat
-
to sa porovnat neda, prave ze ten typan vyssie odladil 12GB na 2000mhz. Ako Doc pisal vyssie, s 2 ci 4GB nie problem vyhnat to na vysoke frekvencie. Problem pre dosku, radic nastava pri vela RAM a obsadenych vsetkych slotov.
-
Jasný,to mělo být tak jako že jsem si na tomhle dal tehdá taky záležet,ono odladit 258MHz BCLK taky není uplně sranda, aby to třeba vubec vjelo do woken:D a 2,6GHz na pamětech je myslím při CL9 taky alespoň trošku nadprúměrnej výsledek.
-
chlopi,
sused kupil kompa:
i5 750, 4GB (2x2) 1600MHz kingston HyperX mem a k tomu :confused: FOXCONN P55A-S :confused:
mno a erazky ze podme to nataktovat... skusal som podla toho navodu, co je v tomto vlakne, ale sranda je, ze nech menim v BIOSe voltaz CPU ako chcem - po nabehnuti do widli (w7 64b) vidim v CPU-Z na procaku stale iba 1.136V... dokonca v samotnom BIOSe sa niektore hodnoty neukladaju... Normalne dam save and exit, ale po dalsom restarte su niektore zmeny FUC (napr. pridam nejake napatie pamatiam , savnem a exitnem ale ked zase potom vleziem do BIOSu - je to znova na disabled... to iste robi EIST a mozno aj dalsie polozky - netestoval som vsetko...)
Dalsia haluz je, ze v BIOSe nieje ziadna polozka nazvana Intel HT , alebo podobne... Vo vidlach v spravcovi zariadeni vidim iba 4x i5 750... nemal by som to tam vidiet 8x ???
nejaka rada ?
-
Core i5 nema HT, takze 4 jadra jsou OK. S tim biosem moc neporadim, ale neexistuje ke stahnuti nejaka novejsi verze?
-
Mam mensi problem so stabilitou s Core i7 920@4200Mhz 200x21, 1.4750v, pri testovani v Linx mi cca po 150minutach (2.5 hod) a loop 10 pc kompletne zamrzne. Ma tu niekto podobne nastaveny system? moze byt problem len pri vysokej teplote NB?
-
-
1,475V je strašně moc. Můj CPU jede na tomhle taktu s 1,35V. Doporučuji tam dát 4ghz a 1,4V, pak už je fakt problém to uchladit.
-
Pokud je to C0 tak by měl ještě přitlačit,kámoš na vodě a na Rampage II Extreme potřeboval na 4,2ghz 1,58V,jinak to bylo nestabilní.
-
Je to revizia D0 a aby siel stabilne na 4.2Ghz musel som pridat QPI / PPL voltaz, ale aj tak sa mi to zda vela na tuto reviziu :( asi budem musiet ist na 4GHz
edit : Ake nastavenia voltazi mate na CPU, CPU PPL, QPI DRAM, IOH a ICH ? nieco okolo 4200 mhz
-
i7 920 @ 4.2Ghz ( co som doteraz najdlhsie aj prevadzkoval) revizia D0
CPU : 1.3875 V
CPU PLL: 1.868 V
QPI: 1.356 V
IOH: 1.312 V
ICH: 1.219 V
snad pomoze.
-
Snažil jsem se najít nějaký srovnání, ale moc toho nevypadlo, tak se zeptám tady: je mezi i5 a i7 nějakej výraznější problém kromě HT? Původně jsem si říkal, že prostě koupím i5, jenže např. v CzC už se prodávají ty nový 32nm verze, který mají o dost nižší takty, jen dvě jádra a tu pošahanou integrovanou grafiku.
-
Citace:
Původně odeslal
-=HaDeS=-
i7 920 @ 4.2Ghz ( co som doteraz najdlhsie aj prevadzkoval) revizia D0
CPU : 1.3875 V
CPU PLL: 1.868 V
QPI: 1.356 V
IOH: 1.312 V
ICH: 1.219 V
snad pomoze.
Dakujem, vyskusam... a dam vediet
-
Citace:
Původně odeslal
Octopuss
Snažil jsem se najít nějaký srovnání, ale moc toho nevypadlo, tak se zeptám tady: je mezi i5 a i7 nějakej výraznější problém kromě HT? Původně jsem si říkal, že prostě koupím i5, jenže např. v CzC už se prodávají ty nový 32nm verze, který mají o dost nižší takty, jen dvě jádra a tu pošahanou integrovanou grafiku.
Ja tedy nevim, ale i5-750 tam prodavaji stale...http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=68260, pokud chces HT tak rovnou 1366 socket.