-
Re: Aukro chrání podvodníky - stačí když platí provize...
dám příklad: prodejce (P), jeho známý (Z), kupující (K):
P: vyvolávačka 1500
K: přihodí 2100
P: vidí, že je přihozeno, ale neví kolik a chtěl by z toho dostat maximum, tak požádá Z
Z: přihodí např. 5000 a zjistí, že K končil na 2100
P: příhoz 5000 zruší
K: přihodí znovu 2100, aby pro P vytáhl cenu na maximum, ale aukci nevhrál
:-)
problém je jen v tom, že zrušené příhozy by měly být vidět... možná ale je v aukru nějaká díra nebo postup zrušení, který lze využít, aby nic vidět nebylo
-
Díky za názorný příklad (k+).
Mimochodem, už jsi nějak dopadl s tím objektivem? Musím to zaklepat, ale ten můj prodejce je (byl) OK - s chlapíkem byla i velice dobrá komunikace, na to že má za sebou už svoji první aukci :-)
Jinak jsem nelenil a na smazané příhozy se ptal telefonicky přímo u aukro.cz a bylo mi řečeno, že vidět nejsou, ale že u této aukce žádné příhozy mazány nebyly.
-
Kolikrat je to az nechutne pruhledne, podvodnici si ani nedaj praci vymyslet ruznorode nicky. Pak na aukci Péťovi prihazuje Víťa a Břéťa, kteri sroubuji cenu co to da.
Ci po vydrazeni a prodani predmetu se tentyz objevi za par dnu v aukci znovu, nebo ho misto Péťi prodávaá Víťa.
-
[OT]
hej, já nic na aukru neprodávám a žádného Víťu ani Břéťu neznám ;-)
[/OT]
osobně od určité doby obchoduji jen s lidmi, které znám osobně, mám s nimi dobré zkušenosti, nebo aspoň mají osobku nebo možnost prohlédnout / odzkoušet
-
Musím říct, že jako prodejce jsem nikdy problémy neměl, všechno jsem popsal až puntičkářsky detailně, takže mi spíš chodily maily v tom duchu, že kupující čekali zboží v horším stavu... většinou jsem si s nima i fajn pokecal a s některými jsem dosud v kontaktu, ale o to víc mě štve, když se jiní prodejci chovají jak prasata...
-
Jestli jsou na aukru rusit prihozy, tak je to fakt hodne marny....mylim se nebo na ebay to tak jednoduse nejde?
-
no-X: takže ještě jednou ;-) jak jsi dopadl s tím objektivem, vyřešilo se to nějak?
-
Petrik: Určitě jdou, ale podrobnosti nevím...
meteor: zatím jsem to hodil za hlavu, není to až zas tak podstatné... ale ještě jsem to neuzavřel :-)
-
Tohle je asi příklad aukce, kde prodávající a přihazující je jedna a táž osoba.
Prodávající MichalVrzacek, přihazující vrzi_10. Prodávající MichalVrzacek ruší vrzimu_10 příhoz (2009-07-14 14:35:13) a vrzi_10 nelení a hned přihazuje tak, aby byl druhý nejvíce přihazující (Út 14. červenec 2009, 14:36:41 CEST)
http://www.aukro.cz/item682298833_athlon_x2_3800.html
-
"Vyhrazuji si právo aukci kdykoliv zrušit."
Paráda a co takhle mít kdykoliv právo zrušit příhoz? To je fakt úchylárna. Už mi to příjde podobně jako si tady někteří lidé vyhrazují právo na neprodání pokud se jim nebude líbit cena.
Jo a vyhrazuju si právo smazat tenhle příspěvek, jestli mi ho někdo bude kritizovat.
-
:) vyhrazuji si pravo necist tvuj prispevek :)
a sorry za OT, ale nedalo mi to ;D
-
Škoda, že zbývá do konce jedna hodina... kdyby se to nareportovalo včas, tak tu aukci aukro zruší samo. Tohle je jedna z mála věcí, který vcelku řeší. Prodávající si výslovně v aukci nesmí vyhrazovat právo na zrušení aukce... k tomu ještě ten zrušený příhoz :-)
-
Sorráč, ale řešej prdlačky. Už jednou jsem dražil snowboard u kterého měl človek aukci od koruny a kup teď měl asi za 6k. Já měl příhoz asi za 2k minutu před koncem a ten člověk to zrušil. Aukro ho na to upozornilo...to je řešení jako prase. Tady už to není žádné slovo proti slovu...tady by ho měli obratem vyfuckovat.
-
O tom ale nemluvím. Mluvím o situaci, kdy člověk v aukci uvede "vyhrazuji si právo aukci kdykoli zrušit" a někdo to včas nahlásí. Aukro aukci zruší a prodejce přijde alespoň o poplatek. S tím jsem se setkal několikrát, takže nešlo o ojedinělý případ.
-
je to prasárna. z toho důvodu respektuju lidi co do aukce napíšou, že příhozy v žádném případě neruší a máš si velmi rozmyslet, jestli teda přihodíš.
-
na aukru to chodí takto: je třeba všechny nepravosti reportovat - bonzovat aukro týmu. oni přidělují uživatelům za prasárny jakési černé body. dále platí jednoduchá rovnice: 3 body = účet odstaven. toto je nezávislé na komentářích.
já konkrétně mám ale problém s jedním uživatelem, kterému jsem v lednu dal oprávněně negativní komentář, on si vymyslel svůj negativní ze msty a dodnes mě na aukru otravuje. přihazuje mi v aukcích, kde nemá zájem o ty věci, apod. nicméně už se mi podařilo zajistit mu zrušení 3. (!!!!!) účtu. ale obávám se, že si vytvoří další opět na jinou adresu. kde je bere, nevím.
nedávno mi také někdo zrušil aukci. procesor s cenou cca 1600 tam byl za 500 a to 2min před koncem aukce. upozornil jsem aukro tým. vyzval k tomu samému všechny další, kdo přihazovali. má myslím už druhý černý bod.
důležité je chtít to řešit, nevykašlat se na to. na druhou stranu je dobré mít cit a být ohleduplný k ostatním, především rozlišit kdy jde o nekalý úmysl a kdy prostě o maličkost, kterou lze nějak vyřešit.
-
Trosku ot. ebay drazba, co je zauimave a suvisi s temou, tak vcera tam bolo rovnych 12 000 a dnes to kleslo na 11 600 (aktualne). Vyzera to, ze sa tiez mazalo. :confused:
-
AmOK: treba ten vymaz souvisel s timhle:
To prevent possible disappointment with faulty bids, we will only accept bids from ebay members with feedback of 10 or greater. Other bids will be removed.
Jey: Ano, timhle zpusobem se da jedine "bojovat", ackoliv aukro tym je v tomhle velice benevolentni. Bohuzel.
-
Ano, s některýma lidma je to opravdu těžké a mnohdy se chovají dost divně.
Vždycky všechno popíši v Aukci a na stránce o mě a stejně se někteří diví. Aukro je podle mě dobré využívat z důvodu domácího úklidu. Je zvláštní, na kolik malých dětí tam člověk narazí, na druhou stranu se tam naleznou lidé z různých komunit s působením 5 a více let.
Startovačka od koruny = nevím stav bez záruky.
Nějaká cena/kup teď = záruka 14 dní.
-
Citace:
Původně odeslal
no-X
Musím říct, že jako prodejce jsem nikdy problémy neměl, všechno jsem popsal až puntičkářsky detailně, takže mi spíš chodily maily v tom duchu, že kupující čekali zboží v horším stavu... většinou jsem si s nima i fajn pokecal a s některými jsem dosud v kontaktu, ale o to víc mě štve, když se jiní prodejci chovají jak prasata...
Taky to u mě takto často dopadá, na aukru spíš prodávám... věci stylu domácí úklid. To co se neprodá tady, na aukru určitě. To by člověk nevěřil, co si jsou lidi ochotný koupit.
-
Citace:
Původně odeslal
Marty
Taky to u mě takto často dopadá, na aukru spíš prodávám... věci stylu domácí úklid. To co se neprodá tady, na aukru určitě. To by člověk nevěřil, co si jsou lidi ochotný koupit.
A navic kolikrat za jakou cenu :)
-
Ja som pred par rokmi kupil zopar veci na slovenskom OneTwoSold. Obchodovanie skoncilo po kupe upalenych Kingstoniek. 2 tyzdne som toho cloveka nahanal po telefone, nakoniec som si musel zohnat adresu...
V globale ma cele riesenie situacie stalo mozno 50% z ceny ram. Dakujem, v zivote nikdy!
Ak bazarove veci, tak cez slusne forum, ak aj bol problem, tak sa to vzdy korektne vyriesilo.
Btw, ta vetes a niektore ceny na aukre a pod., ma niekedy tiez dostava do nemeho uzasu. ;D
Ak by som v buducnosti nieco hodne chcel, tak jedine osobka s odskusanim. Za tie pripadne nervy mi to uz nestoji.
-
Citace:
Původně odeslal
Marty
Mě osobně přijde jednodušší odnášet věci na poštu než do ekodvora.
btw: neptal ses mě náhodou mailem na Compaq baterku?
-
Jen dodám k aukro příhozům, nic se rušit nemusí, stačí pořád dávat minimální příhozy a až dojedeš na částku kterou on hodil, budete mít vyrovnanej příhoz, tak prostě přihazovat přestaneš a vyhraje ten, kdo tu částku nabídl první, ala on, jehož cenu šponuješ.
-
No já když něco dražim, tak většinou dražim v poslední minutě, což je taky rešení. Podle mě je pořádná aukce až tu poslední minutu:-)