Dakujem ze odpoved....ak by sa este niekto nasiel co by mi vedel nieco povedat o mojej "trojke" DVBT tunerov budem len rad.
Printable View
Dakujem ze odpoved....ak by sa este niekto nasiel co by mi vedel nieco povedat o mojej "trojke" DVBT tunerov budem len rad.
Včera jsem si pořídil přes AUKRO (dražba - 650Kč) k druhé televizi základní set-top box značky Philips DTR 220.
http://www.digizone.cz/clanky/philip...nem-provedeni/
Na rovinu říkám, že je výborný i přesto, že se jedná o základní model. Kompletně v češtině, velmi dobrý tuner (Philips je prostě v tomhle nepřekonatelný). Hodnoty signálu mám nyní 100/100. Obraz vynikající bez nejmenších chybiček, žádné artefakty. Tam, kde není požadováno nahrávání na HDD je to výborný kauf. Doporučuji.
P.S. v tom článku je uváděna nějaká krytika ke složkám barev v režimu RGB. Jedu na RGB a nic takového nepozoruji. Vše je v naprostém pořádku. Já k němu nemám jedinou výhradu. V souvislosti s tímto uvedeným popisem mám už docela sllušnou zkušenost co se kvality SCART-RGB kabelů týče. Mnoho z nich je uděláno tak humpolácky, že špatně sedí v konektoru a potom může být výpadek jedné barevné složky naprosto normální jev. Doporučuji nekupovat ty úplně nejlevnější SCART kabely, co jsou k mání ani k obyčejným zařízením.
Ono scart je zoufalost samo o sobe, ten konektor je proste blbe navrzenej - moc pinu, moc tlusty draty => moc velka paka ....
Mam DTR220 i starsi DTR210. Muzu potvrdit, ze to co umi, dela velmi dobre, na druhou stranu ma oproti starsimu modelu spatny teletext (pamet jen cca 10 str.) a ukazatel kvality/sily signalu ma tu stovku snad predvolenou :) tusim mi u vsech multiplexu ukazuje na nejake pozici stovku, i kdyz vse ostatni je nekde na 80.
Btw. zakladni model? co jineho by STB mel umet?
Mě ten signál občas kolísá od 95-100, takže přednastaven určitě nebude :-) na obraz to nemá žádný vliv.
Co by tak mohl umět. Tak třeba mi u toho Philipse chybí S-Video výstup, display, možnost nastavit kvalitu obrazu (kolorizaci, ostrost a td, řada STB to umí) u vyšších modelů různé vychytávky PIP, nahrávání na HDD a podobně .... nicméně to není pro mě zásadní. Proto jej považuji za základní model STB.
Nasazení ST od Philipsu (viz víše) jsem ze zbavil posledních nedokonalostí, které způsoboval předchozí STB Sigmatek. Obecně se uvádí, že za špatnou funkci Sigmateku je často zodpovědný HDD, což potvrzuji. BOhužel HDD se v Sigmateku doslova "upéká" a nemám odvahu tam dát kromě obstarožní a ne moc spolehlivé 40ky znovu zánovní 160ku. Poprvé tam vydržela 3dny, než se odporoučela do věčných lovišť. Disk je tak horký, že se o něj doslova spálíte. Sigmatek totiž nemá vůbec nijak vyřešeno odvětrávání a hlavně, disk se točí neustále i když nic nenahrává, prostě pořád, jakmile zapnete STB, takže se doslova upeče. Po cca dvou měsících provozu bohužel suše konstatuji, že tento STB není vhodný ke koupi v provozu s HDD.
Můj favorit do budoucna je dán, tohle mám k druhé televizi.
Takze som nakoniec zakupil Evolve DT-1201 za nejakych 850Sk fungel z obchodu.
Vsetko hned slapalo na prvy sup.Vyhladanie kanalov a ulozenie...uplne bez problemov.EPG vie perfektne po cesky.
Obraz troska horsi...ale ako antenu pouzivam ledabolo nejaky kabel.
Moze vplyvat na kvalitu obrazu (zrnitost) aj SCART kabel (je dlhy 1m) lebo oproti USB DVBT tuneru co som mal pripojeny cez notebook k telke je znatelne zhorsenie obrazu. ??
Dakujem
Mám Sencor 8801T DVD/DVB-T a půjde do reklamace; už pak ale nechci kombinované zařízení, takže budu kupovat samostatný STB a DVD. STB zřejmě Philips DT210 nebo DT220, jen co se někde objeví za přijatelnou cenu :-) a DVD koupím nějaké seriozní... Sencor je tak nehorázný šit, že už to nikdy nekoupím. To jsou ty rychlé nákupy "honem něco potřebuju pořídit" :rolleyes:
Tak jsem pořídil Philips DT220 za příjemných 990 kč v Datartu.
Co se mi ale nezdařilo je připojit video přes receiver - můj receiver má buď komponent nebo kompozit a Philips umožňuje nastavení TV výstupu CVBS, Svideo, RGB. Bohužel ani jedno z nastavení mi nezafungovalo (připojeno přes SCART redukci kompozitním kabelem).
Fungovala by redukce SCART - RGB (3x cinch) a připojit na komponent? To by mělo být z hlediska kvality nejlepší...
zatím to nijak nehrotím, protože mám AV sestavu v troskách, ale po stěhování na podzim to budu potřebovat ošéfovat a chci všechno propojit přes komponentní kabely.
Trochu oživím toto téma, pořídili jsme k velké radosti domů novou LCD televizi s DVB-T tunerem, so far so good... Pokusil jsem se naladit DVB-T vysílání a chytil jsem Multiplex 2 (Nova, Nova Cinema, TV Barrandov), Multiplex 3 (Óčko...)... Jediné, co zatím spolehlivě odolává pokusům o naladění, je "veřejnoprávní" (no ještě aby to šlo naladit, když za ty stanice jak kreténi platíme...) multiplex s ČT1, ČT2 atd...
M2 i M3 chytám docela bez potíží na "kus drátu" - a to, pánové, doslova, píchnul jsem tam nějakej kus drátu s anténním konektorem co jsem dostal k Asus My Cinema a jede to docela prima, předtím na "pokojovou anténu se zesilovačem" to samozřejmě kostičkovalo a Óčko nešlo skoro vůbec... Při ručním hledání na kanálu 53 to nenajde nic a hlásí to "žádný signál"... Jsem v tomhle oboru fakt lamka, je možný, aby to dva multiplexy (předpokládám) ze stejného vysílače, tj. ze Žižkova, chytalo krásně, a ten třetí nešel? Pomůže v tomto případě nějak výrazně změna (zakoupení) antény?
Jinak předesílám, že na střechu si nic dát nemůžu a na fasádu radši taky moc ne, protože náš dům je bohužel pod "patronátem" těch hrabivejch úplatnejch k*ev.... Ano, myslím takzvané "památkáře".. Čili jsem odkázanej defacto na pokojové antény :-( Ale jak vidno něco tu chytat jde...
zkus signal za oknem (mag. antena na parapetu). V Brne ve dvou pokojich chytam vsechny Mulpl. a v poslednim jen CTcka a Novu. Primu atd uz ne. Antena za oknem ale pomuze. V Brne se multiplexy lisi vysilacim vykonem, jak to mate v Praze? Neni to podobne? Viz parametry na www.digitalnitelevize.cz
Nema ten CT mux jinou polarizaci ? Jinak antena co se tu nekde probirala (yagina za cca 300) je dost mala na umisteni i za okno (pokud neva ze to bude blbe vypadat).
Jinak mas dle telekomunikacniho zakona narok na zajisteni prijmu => majitel domu bud musi zajistit spolecny rozvod, pripadne ti umoznit si nekam dat tu antenu. Placena kabelovka do toho nespada, musela by poskytnout ten verejne sirenej zaklad zdarma (coz taky tam kde vytrhala puvoni rozvody dela, ovsem ne dobrovolne, musi se jim vypovedet smlouva).
PetrT: Dík za možnou inspiraci, projdu, produmám.
Jezevec: Dům je ve vlastnictví SVJ, nicméně nabídky, které jsme na realizaci přechodu STA na digitální příjem obdrželi, byly natolik "cenově úchylné", že jsme se to zatím rozhodli zkoušet pokojovkama... Mě by spíš zajímalo, jestli mám možnost v krajním případě odmítnout ČT platit konc. poplatky, když jejich nablblej multiplex ne a ne chytit :-)
Na polarizaci atp. mrknu...
EDIT: Polarizace by dle toho webu DigitalniTelevize.cz měla být u všech stejná...
Ad estetika s různými anténami v interiéru - mám "pokojovou anténu se zesilovačem" zn. Hama
http://img.bscom.cz/ImgW.asp?fd=f2&cd=JT850b
A mám ji za ten dolní pohyblivý kloub přichycený na zadní stěně TV. Nikde to nepřekáží, příliš nevyčujuje a i trochu poštelovat to jde. To jen takovej tip :)
Marty: na tudle kravu nic nechytnu. Osobne chytam vsechny plexy na koax s urcitou odizolovanou delkou hlavniho vodice (delka viz frekvecne atd, nevim to uz z hlavy). TV hlasi kvalitu 60%. Na aktivni antenu u Digipalu2 jsem mel 100%. Nemam ale cas/chut resit jinou nez uvedenou "antenu" (tv totiz neumi aktivni anteny napajet a trafo se k nim standardne nedava). A na zpravy to staci :)
Není to sice Hama, ale mám něco velice podobnýho a potvrzuju to, co píše PetrT - na tohle "hovado se zesilovačem" mám horší příjem než na uvedený kus drátu na okně :-) No asi se půjdu projít a zjistím, kde je nějaký shop, kde by mi případně proti záloze anténu půjčili na vyzkoušení.. Co jsem tak četl na netu tak totiž ani náhodou neznamená bezproblémový příjem na jednom místě také bezproblémový příjem jinde (se stejnou anténou). A nakoupit si pět antén a zkoušet která to bude, to se mi moc nechce :-D
Topení jasný, to vím že pomáhá, ale třeba na TV kartu jsem aspoň zjistil že tam ten signál je (i když se to sledovat skoro nedalo, tak to ČT1 atd. aspoň nějak našlo), tady to ani neprdne :-(
Jinak ohledně té polarizace
Síť 1 ("čétéčková") a Síť 3 mají dle Digitalnitelevize.cz ze Žižkova obě vertikální polarizaci? Nebo jsem blbej a čumím do těch tabulek špatně?
Antena co postoval Marty byla opravdu uplne napytel, ale s touhle antenkou na parapetu naprosto bez problemu, sekani a kostickovani veskere zadne, vsechny 4 multiplexy.
Jak uz vyplyva z tohoto threadu, mene je nekdy vice.
Kurník, tenhle vocásek bych tu myslím k tý TV kartě z PC měl taky někde mít :-) Jdu hledat :-)
Jinak přišmodrcháním drátu na trubky topení chytám už docela dobře i čtvrtý multiplex (O2 Info a testovací kanály), jen ten první veřejnoprávní, na ten to zatim sere :evil:
Muzes k tomu napsat neco detailnejsiho? To je pasivni antena nebo aktivni a napajis to ze settopboxu nebo z externiho adapteru? Neco takoveho chci koupit, ale pasivni se bojim (jestli si proti tomu memu dratu polepsim) a aktivni s napajecim adapterem je uz draha a bojim se stejneho rizika.
Mam vyzkousene, ze po vylezeni z bytu (0 signal na vsech kanalech) na chodbu a udelani 3 kroku k oknu na druhe strane panelaku = 80% signalu na vsech multiplx :-(
Ještě bych se chtěl zeptat - má nějakou váhu označení antén (typu) "DVB-T ready" nebo "DVB-T" enabled? Jde o to, že mám doma anténu podobnou jako má Marty tu Hamu (tu maj v Datartu, zesílení 40 dB), já mám doma podobnou, regulovatelnou, max. zesílení 39 dB v UHF pásmu... Akorát nemá nálepku "Analog + Digital"... Je tedy teoreticky možné, že ta Hama bude poskytovat lepší výsledky? :-) Nebo jsou "digitální" nálepky na anténách jen lapák na zákazníky? :-)
Jinak "vocásek" zatím nenalezen :-(
Jj četl jsem, jen se chci ujistit :-) Takže v tom případě tu Hamu tedy ani nemá smysl zkoušet (je to v podstatě stejná konstrukce i zesílení), right? :-)