A já bych se těch Maxů vůbec nebál. Ta změna je BRUTÁLNÍ.
Printable View
A já bych se těch Maxů vůbec nebál. Ta změna je BRUTÁLNÍ.
Což nikdy nebude tak účinný jako max samotnej... domnívám se.
ano, to je trošku problém, a osobně jsem k silentmaxu trochu skeptickej. pokud by se mělo dělat drahý pořádný řešení, vyžadoval bych pořádný chlazení, a to silentmax rozhodně podle testů nezastane. pomůže, ale málo. to samý hluk. Za ty peníze fakt ne.... to bych snad za 3k něco sám ubastlil.
Já ti nevím... mám to doma a je to pravej opak toho co píšeš.
Silentmax je fajn řešení, ale pro > 2 HDD jsem pro pořádnou skříň. Investoval jsem do Antec Solo EC a je to zatím asi moje nejlepší investice do HW. HDD mám 4 a skoro o nich nevím i přesto, že jde o WD-RE (první edice, které nebyly zrovna tiché).
Ale konec OT ;-)
Tak mi přišel zpět vyreklamovaný 425W enermax. Problém s větráčkem označili jako neekonomickou opravu, a zdroj poslali uplně nový. Teď už se zdá být vše v pohodě, nejvíce rambajzu dělá disk a case. Hurá na ztišování...
Celkem dobrý zdroj, ale má nějaký nestandardní větrák. Aspoň podle toho co jsem zjistil:
The new MODU82+ and PRO82+ series PSU fan cannot be substituted with a standard 3-pin fan or a 4-pin PWM fan. Doing so may cause the substitute fan to not run, run only at full speed, or be damaged. There is also a risk of damage to the SpeedGuard control circuit. The 4-pin configuration is not standard.
Co když se časem zadře, kde pak seženete nový. Noctua tam asi strčit nepůjde.
neřeším. napájení větráčku bych dal z Mainboardu.
Tak jsem nakonec poridil Enermax Pro82+ 425W a jsem spokojen. Splnil ocekavani - proste ho neslysim. Jedine co ted slysim je disk a vetrak na CPU. Jedine co me zklamalo bylo, ze napajeci SATA konektory jsou sice 3 ale na jednom kabelu, takze nedosahnou zaroven na disk a na dvd. Musel jsem to vyresit pridanim redukce molex->sata, ktere ovsem neni v baleni se zdrojem!
pekna recenze :)
koupil jsem ten zdroj mesic starej a az ted ctu zaruku a jsem rad ze jsem neslapl vedle :)
doost me prekvapily ty ucinosti, cekal jsem neco kolem tech 85%
Jak je to doopravdy s účinností netuším. Jde o chybu testeru zdrojů. :rolleyes: Přesněji řečeno, budu muset vyrobit novou verzi a kompletně ji přepracovat, to samé se týká testovací metodiky. Pokud jde o zvlnění napětí a vnitřní provedení, je vše v pořádku.
Výsledek je ten, že časopis Computer a Světhardware mi posloužili jako betatester testeru zdrojů. Z toho důvodu asi měření účinnosti vynechám, nebo budu jen vzájemně porovnávat (zdroj A má větší účinnost než zdroj B apod.).
Vyřešeno.
Žádná běžně prodávaná deska neumí monitorovat teplotu zdroje, to bude teplota CPU, příp. chipsetu (?)
Tos zkoušel vyměnit jen ventilátor, nebo zdroj? Každopádně je mi divný, že ten větrák slyšíš. Myslím, že jsem hodně náročnej, ale větrák na MODU82+ 525 mi přijde jako jeden z nejtišších, co jsem zatím měl v prackách, zatím mi prošly rukama dva tyto zdroje a oba jsou prakticky neslyšitelné.
Na MB s chipsetem Intel P45 se mi v Everestu ukazuje take polozka PWM (v prumeru na hodnote 52 stupnu). Na X38 se nic takoveho nezobrazovalo. Muze nekdo potvrdit ci vyvratit zda se jedna o teplotu ve zdroji?
Teplotu zdroje bys chtel zjistovat asi jak ? Po napajecich dratech ? Z tohoto zdroje vede jedine, dvojlinka na detekci rychlosti vetraku.
A vis tedy co PWM ukazuje?
PWM je pry teplota mosfetu u procesoru.
některé programy, jako třeba everest to občas spletou.
Zjistil jsem, že asi po 7 mesících provozu mi tento zdroj začal rušit signál analogové TV (TV karta). Ruší hlavně novu a primu. Po startu jsou viditelné silné proužky v obraze. Po nejaké době se to ustálí a trochu zeslabí rušení, ale nezmizí úplně. Mám za to, že se změní frekvence rušení, která pak už neruší tyto 2 kanály. Zdroj asi pracuje v MHz kvůli účinnosti. Docela mi to vadí, že zarušuje elekromagnetickým zářením zbytek PC. Měli to chlapci aspoň trochu odstínit :-(
Ukázka...