jak to je s ROPs? stejny jako u R600 a nebo vic?
Printable View
jak to je s ROPs? stejny jako u R600 a nebo vic?
K čemu víc, když je paměťová sběrnice poloviční? :-)
To uz asi nebude ne? Prece R680 mela nahradit 2xR670. Navic proc DDR3?? Kdyz i R670 ma DDR4? Nechapu...
Oficiální specifikace jsou vždycky slabší...nakonec tam spousta výrobců nacpe DDR4 a TADY by to mohlo dost zvednout výkon, takže se to bude i kupovat. Jinak ty dva čipy RV670 možná budou i v jednom pouzdru, kdyby jo tak AMD vstoupí do dějin i těch grafických :) taková "dvoujádrová" grafická karta...
Osobne neverim, ze by to vubec slo nacpat do jednoho jadra, natoz, ze by to ATI udelali. Ten cip nebude zas tak maly a navic spojit to v jednom pouzdre neni zas takova legrace. Jen doufam, ze to bude mit nejake rozumne rozmery...vykon vypada fakt dobre.
To je komedie, to si uz z nas delaji srandu ne ????
K cemu DX 10.1, kdyz nikdo jeste poradne nepouziva DX10 ???
To je vsechno na nic, protoze koupim-li si super grafiku s HW DX10 je mi v nove vrstve DX nanic ....
Buzny .. At radsi delaji poradny hry a ne takovy kraviny. At ty karty k necemu jsou ...
RV670 je méně než poloviční oproti R600
Víš k čemu je dobré DX10.1? Přepokládám, že ne, jinak bys ho nekritizoval.Citace:
Původně odeslal svaca
V ATi/AMD dělají hry, aby jim čas ušetřený zrušením vývoje grafické karty přinesl více prostoru pro jejich přípravu? :rolleyes:Citace:
Původně odeslal svaca
----------------
RV670 Gladiator CrossFire @ Phenom
http://xs220.xs.to/xs220/07406/wcg_rv670test_rv670b.jpg
link
To podle me stejne nemeni nic na tom, ze se tam ty dve jadra nevejdou. Navic predpokladam, ze aby bylo umozneno Crossfire, tak tam musi byt nejaky ten chip, ktery je na gemini (nepamatuju si nazev). Tohle pujde kam? Externe? To by asi nebylo dobre reseni.
Samozrejme tohle reseni bychom videli radsi, protoze dve samostatne chipy budou zabirat vice mista PCB, ale fakt si nemyslim, ze by to bylo vubec hypoteticky realne.
No tenhle me prastil do oci a myslim ze tyhle zpravy by mel clovek prechazet. Radsi si prectu neco konkretniho abych si udelal predstavu nez nic nerikajici steky pisalku co chteji byt zajimavy a dohromady se clovek stejne nic nedozvi.
BTW: R670 vypada zatim zajimave. Dvoucipova karta ale ve me zrovna duveru nebudi. Uz jen predstava tepla ,delky karty, zravosti a hlucnosti mi nedela dobre. Jsem zvedav jak se s tim AMD popere a zvlast jak se popere s ovladaci.
Dva cipy do jednoho pouzdra ala Core 2 Quad. Kam jinam?:-)
Citace:
Původně odeslal VR-Zone
Takže s lepším procesorom by mohol byť výsledok okolo 11400 v poriadku, čo potvrdil aj No-X.Citace:
Původně odeslal No-X
Hladis: INQ po odchode Fuada už nie sú tí "pisálkovia", aspoň ja mám taký pocit.
2950X2X má podle neoficiálních zpráv překonat 20kCitace:
Původně odeslal Comby
http://www.mraky.net/trash/dualRV670.JPG
Tak jsem si to tu trochu hypoteticky rozkreslil. V pozadi je R600. Pokud ma byt jadro RV670 dvakrat mensi, tak je to zhruba cerveny ctverec. Pokud bychom ty dve jadra pleskli vedle sebe, tak jsou to ty dva modre ctverce, pricemz by to imho zasakovalo az minimalne k zelene linii, pak jeste nejaka PCIExpress propojka.
Tohle si myslim neni realne. Ale klidne mi tu teorii vyvrat. Ale povazovat to podle toho meho nakresu za realne je imho sakra velky optimismus.
to mraky : podle me to mozne je docela lehce, vzdyt se podivej jak to vypada na 8800...takove velika placka pres vice nez pulku sirky karty, takze tohle by mohlo byt velikostne treba podobne
Ty jádra můžou být ještě menší, navíc na tom je ještě IHS ne (když tam bude jedno dohromady, tak se dovnitř vejde víc). Nakonec to vypadá že vlastně udělají úplně jinej čip, můžou ty jádra přepracovat, nebo jen celej ten obdélník co si namaloval otočit a dát ho zešikma :)Citace:
Původně odeslal mraky
Btw, co kdyby jádra byly obdélníkový...? :p
RV670 je 13,4x14,5... jinak balení samozřejmě může být zcela libovolný - vždyť každý čip má jiné :-)
Prominte pane Dokonaly. .... :-)
Nevim, k cemu je dobre DX10.1 a ani ME TO SAMOZREJME nezajima jako zakaznika a obyc. spotrebitele ... :-) Zajima me to, k cemu se pouziva a to jsou HRY.
Technologie pro graficke karty nesleduji, nebot je to ztrata casu, ale hlavne to NENI dulezite.
Myslis ze k tomu nVidia a ATi nemaji co rict ?? Ale no tak ...
Právě proto, že nejsem dokonalý a všeznalý, si svoje názory na problematiku, které nerozumím, nechávám pro sebe.
Nezajímá tě to, nerozumíš tomu, ale jako správný Čech to samozřejmě musíš kritizovat :p
Tohle ale není téma hry, nýbrž grafické karty.
Takže opět... nesleduješ to, není to pro tebe důležité, považuješ to za ztrátu času, ale zkritizovat to, ačkoli uznáváš, že tomu nerozumíš, za ztrátu času nepovažuješ :)
Mno, předtím jsi napsal trochu něco jinýho. Ale i tak :-) Myslíš si, že inženýři, kteří navrhují hardware, spolupracují s herními vývojáři a píšou pro ně kód? Jako jestli si tohle opravdu myslíš, je to tvůj názor, je to špatný názor, ale já s tím nic neudělám ;D
Neber to z mojí strany nijak ve zlým, jen mě to pobavilo. DX10.1 je v podstatě to, co se původně čekalo od DX10, ale co bylo na poslední chvíli ze specifikací a požadavků odstraněno. Takže to nejsou nějaké "efekty navíc", jak si většina lidí myslí, ale spíš zefektivnění některých procesů/postupů a z toho, co má potenciál ovlivnit běžné uživatele, bych vyzdvihnul hlavně (konečně) standardizovanou podporu pro AA, což v praxi znamená, že je stanoveno, jakým způsobem (co do kompatibility a kvality - rozložení/počet vzorků, případně filtr) musí být FSAA podporováno, takže vývojáři budou mít možnost sami určovat, jakým způsobem bude FSAA ve hře použit. To znamená, že bude-li mít vývojář korektní engine, bude-li mít zájem implementovat FSAA a bude-li karta a její driver podporovat DX10.1, pak FSAA skutečně bude fungovat a ne jako dnes, kdy v majoritě nových her FSAA nefunguje, protože vývojáři nemají prostředky a ovladač karty nemůže pod DX10 zasahovat do chodu hry takovou měrou, jako tomu bylo pod DX9, kdy se dal pro každou hru v rámci driverů napsat nějaký hack/workaround, aby AA běhalo. DX10 je v tomhle ohledu striktnější, takže případné úpravy tohoto druhu (pokud je vůbec pod DX10 lze realizovat) pak způsobí, že driver neprojde WHQL certifikací atd. Jestli má tyto (a další problémy podobného charakteru) DX10.1 vyřešit, pak ho jedině vítám.
TO NO-X: Ty jsi prvni urazel ja se jen branil ...
Ja chapu o co ti jde, ale sleduju tvoje posty naoko, protoze problematice rozumis a vis o cem ty technologie jsou.... Ovsem to je asi tak vse, pozadavky normalniho cloveka te evidentne nezajimaji ...
Stale tvrdim, ze normalni clovek chce HRAT hry a techlogie je mu vesmes ukradena ... Pouze vnima to, ze ty hry jsou hezci a hezci - kdyz si obcas poridi novou grafiku .... Me pak toci to, ze mam kartu (7600GT) ktere mi je dnes uplne na hovno, na trh prichazeji hry ktery chteji kartu 8800 nebo 2900, ze by si spousta lidi udelala radost k vanocum ??? NEbot 90 procent lidi stale nema DX10 kartu ? Ok. Klidne a pak se tu doctu, ze je to vlastne na hovno, protoze prijde DX10.1 ... A zase mi ty karty budou na dve veci ....
Sorry ale to uz si z nas zakazniku nekdo dela prdel ... :-) Pises ze to musim jako spravny cech kritizovat .... Ale prdlacku, kolik si myslis ze treba Amiku tomurozimi jako ty ??? Myslis si ze vsichni sedi doma a studiji graf. technologie ??? Ale no tak ... A propo - zase z meho uboheho konzumniho pohledu: Prechody mezi DX a OpenGL jsou porad stejny porad je to jen o par exektu navic, dneska ty hry vypadaji jen vice kovove (DOOM, Airbone) ale stale je to to same. Az ra bude vypadat jako film, treba 15 let stary Jursky park, pak tomu budu rikat zmena, ale do te doby pujde kvalita hernich titulu do kytek, protoze mi pripada, ze dne je ve hre dulezita jen grafika ...
Chapu na druhou stranu, ze to musi jit dopredu, ale melo by to mit nejakou hlavu a patu ... Ale jde prece o penize ....
EDIT: Vyhlazovani je pekna vec ... 95 procent zakazniku na ni nema penize ....
Tohle sem opravdu, ale opravdu nepatri, takze kdybyste si to mohli vyrikat jinde, tak bych vam byl opravdu vdecny.
mno ale nie predsa ziadny problem vyrobit lubovolny PCB pre cip, moze byt aj kludne obdlznikovy. Mam na mysli nieco taketo (sry nie som ziadny fotošopista :)). Taketo riesenie je IMHO najelegantnejsie ako robit DC graficke karty.