Tady nejaka ta recenze na Extendery (telekonvertory) Kenko a Sigma pro prodloužení ohnisek 2x
http://www.fotografovani.cz/art/fore..._extender.html
Printable View
Tady nejaka ta recenze na Extendery (telekonvertory) Kenko a Sigma pro prodloužení ohnisek 2x
http://www.fotografovani.cz/art/fore..._extender.html
Takže Kenko je doma, zatím si hraju, ale první poznatky jsou veskrze pozitivní:
- jde použít na všechny mé objektivy
- AF i IS funguje na všech objektivech, kde je
- u skel s pevnou světelností f/4 klesá světelnost jen na f/5 (sedí i časy)
- ale hlavně u telete neklesá na nejdelším světelnost z f/5,6!!!
Udělám nějaké srovnávací zkušební snímky a postnu je sem... :cool:
OT: jj, to fajn, jenom zkus nekam dat seznam tvych skel ci vubec vybavy, popravde driv jsem se v tom ztracel, ale ted jsem se ztratil :D Vim, ze ti slo neco na reklamaci a ted zase ten novej 100-400, kdyztak to hod do sveho threadu, kdyz uz ne do podpisu, kam se ti to asi moc nevejde, dik. Nejde o zadnou zavist, ale by clovek videl s cim pracujes ci na cem co fotis apod, sak vis.
cosi me rika ze to nedavno Darth Maul psal sem
diky, jinak vysledky hodne solidni, krom te svetelnosti clovek fakt nepozna rozdil, az me to prekvapuje ten clanek byl docela skeptickej, kdyz pri resamplu to skoro vychazelo lepe, ale tohle je fajn.
A to mi ještě vBulletin degradoval velikost snímků z 500kB na 100kB!!!
Přidávám snímek vikýřů cca 3/4 km vzdálených na ISO800...
http://sorrel.czechian.net/LU/IMG_8169.JPG (jen trochu cropnuté)
Dobrééé :) už se na něj těším ;D
Postni pak nějakou fotku měsíce ;) 960mm ekv. je již docela zajímavých :)
hmmm... to kenko vypada slibne... ackoliv jsem o necem podobnem nikdy neuvazoval, zacina se mi to libit
Jj, vypadá velmi dobře a ta cena je zanedbatelná.
MikeD: TC je dobrá věc ;)
TC je fajn, protože je to malá a lehká věcička, s univerzálním využitím, např:
- prodloužení max. ohniska u telete (to je jasné)
- prodloužení ohnisek u jiných objektivů (často používané v případě výletu "nalehko" s univerzálním sklem - TC se v tašce ztratí, přitom udělá univerzální/základní objektiv ještě univerzálnějším)
- focení "nablízko" - při stejné ostřící vzdálenosti větší zvětšení
Samozřejmě je potřeba, aby TC byl opticky kvalitní, ale osobně se domnívám, že i kdyby zhoršoval kvalitu na úroveň cropu a resamplu (což by fakt neměl), pořád má min. jednu výhodu - v menší hloubce ostrosti, která se typicky u focení zvířat hodí. No a samozřejmě vzhledem k úbytku světla v řádu 1-3 clonových čísel (v závislosti na konkrétním TC) je vhodné mít co nejsvětelnější objektiv.
Suma sumárum - např. já sundávám TC z telete velmi zřídka ...
Taxem ještě udělal test na FF/BF u toho svého telátka a přikládám výsledek - myslím, že můžu být happy... :cool:
První je čisté sklo, druhý s tím Kenko 1,5x.
naprosta parada. kez bych to same mohl rict o mem 17-40. ale co serizeni neni pro servis problem. proc je tak odlisna WB? predpokladam ze byla nastavena jina teplota a ne ze ten TC to tak posouva.
imho skor AWB vs. rozdiel svetla/zmerania alebo uprava v editore :) inak pekne presne