Kam vsude jsi dal ten silikon?Ja neobjevil nic az na ty diry pro kablyCitace:
Původně odeslal Adio
Printable View
Kam vsude jsi dal ten silikon?Ja neobjevil nic az na ty diry pro kablyCitace:
Původně odeslal Adio
dal sem ho takřka všude jak psal vva ještě sem vyndal měnič a napatlal sem ho i pod měnič, a taky jsem utěsnil tim silikonem celou zadní kovovou stěnu.
:D :drool: >:} Tak to je cool!Citace:
Původně odeslal Adio
mno zkoušel sem i celý měnič obráti__takže membrána byla do prostoru kde je basreflex, ale asi nebyl rozdíl, tak sem to vrátil jak to bylo
Ja jsem zrovna ted vymenil zadni bednicky za 55cm vysoky bedny s 2x15W + 2 vejskovy...... ;D
a co jak to hraje? já sem si udělal ještě jeden sub, mam v něm 2x75W RMS, ale je to napíchlí na ten zesík od G. což je 45W
když sem si dělal sub do auta_menič je 100W RMS 96dB 4ohm s bassreflexem a zapojil sem ho na zesík od G. tak sem se málem zhrozil jak to hrálo hnusně když sem nechal basy na střed a volume sem dal víc jak přes čtvrtku tak to šíleně zkreslovalo, zkoušel jsi nekdy poslouchat ten sub když je otevřený ze zadu?
No jelikoz maj nasi loznici podemnou tak to nemuzu vyzkouset ale nebylo to spatny......jo ten woofer jsem skousel pustit otevrenej ale jen abch vedel jak chodi ta membrana.Hold z tech repraku se vic vyzdimat neda ale me bohate stacej,
hmm, docela mě lákaj Z-680 cca. 500W RMS :o ale je to pořád dost drahý :?:
mno nic jdu spát ráno do prace :evil:
Tak s tema bednama to hraje velice dobre.Jelikoz se mi valely v pokoji tak je tam necham ;D Jeste neco vymyslim s tema malejma zmetkama......
//Z-680= :drool: :mweheh:
Len doplnenie k utesneniu silikonom. Dodatocne som ho naniesol aj na plochu, ktorou sa opiera chladic o zadny hlinikovy panel.
Odpojte vsetky pridavne repra a potom treba lokalizovat chvejuce sa sucasti alebo netesnosti.Netesnost zitite uchom alebo navlhcenym chrbatom ruky.
vv
s tema wattama bych to tady neprehanel
Mám asi skratovaný AC-3 vstup - nehrá mi subwoofer. Môžem prepojit subwoofer a center zo zvukovky na vstup cinch cez kábel JACK - 2xCinch :?: :?: Kvalita by mala byť rovnaká :?: :idea: ???
Potom pôjde na reklamačku...
Zdravím všechny ohledně HT 5.1 ... sem uklízel sklep a našel sem tam ARN5604 už důchodce :) bejvá v těch regálovkách ke gramofonu; tak sem do šoupnul do HTček, do uzavřené části jsem dal na dno kde je bassreflex vatu, a připojil standartně. Zapnu to a hraje to o poznání lépe, už se tam ten orig repro tolik neplácá. Kdo tento reproš má doma, vřele doporučuji :)Citace:
Původně odeslal kubáč
Nasel jsem toto: http://dvdtoxvid.wz.cz/genius/hlavni.htm
No zajímavý popis, ale vcelku kničemu. Ani samotná úprava postrádá jakýkoliv větší popis a smysl. Autor akorát uvedl, že přijdete o pasmo kolem 300Hz, což je vcelku pochopitelné, vzhledem k jediné úpravě a to vytlumení SW materiálem, který tlumí právě nižsší frekvence ze středového pásma.
No a jelikož tahle úprava nepovede k našemu kýženému cíly, a to upevnit rozmatlané spodní kmitočty, je tahle stránka pro nás, již znalé v rámci tohoto a předchozího threadu, zbytečná. Škoda
A ještě něco ;) ... Autor píše, že májí HTčka kvalitní zesilovač .. mno jestli těm Low-End TDAčkům říká kvalitní, prosím ;D
Ale naskytl se nám nový pohled(foto) na vnitřek a znovu vidím, že velký problém bude i v samotné uspořádání komponentů v SW, prostě je jich tam na tak už malý objem moc a ještě jsou v nesmyslných polohách(třeba ty PCB) ... Oprvadu by mě zajímalo, jak by ten SW hrál, po uplném vykuchání všech komponentů(všechny PCB, trafo, apod.)
Artee, nechal by som na citatela, nech posudi, ci ma prenho clanok nejaku hodnotu alebo nie.
Vyjadrujes sa k niecomu, co asi poznas len z fotografii.Chces vediet ako by to hralo keby si vsetko vykuchal?Lahka odpoved.Nemalo by ako. :-)
Uz som tu pisal nieco o uprave, ktoru som urobil. K tomu dodatok.Trafo som uchytil na lavu bocnu stenu(pohlad zozadu), aby nezavadzalo prudeniu vzduchu cez natrubok. Z natrubku som odstranil nriezku, ktora je z vnutornej strany. Pri 90W sinus je to poznat.(SW do mostika)
Dalej spochybnujes TDA co sa kvality tyka. Co by tam asi tak pouzil? Myslim ze nasadenie pouzitych typov je v tejto konstrukcii plne postacujuce. Najväcsie skreslenie ti aj tak vznika v reproduktoroch.
Nic v zlom ale po precitani tvojho prispevku som nadobudol dojem, ze to pisal clovek so slabymi teoretickymi znalostami a este mensimi praktickymi skusennostami.
forum zdravi vv
V žádném případě jsem nezpochybnil znalosti autora článku, a pokud to tak vyznělo, tak se omlouvám .. jen jsem zpochybnil samotnou úpravu, která se netýká našeho prvitního problému.
Ano zpochybňuji kvalitu OZ TDA .. sám sem postavil asi pět zesilovačů z řady jejich nabídky koncových zesilovačů(TDA7250 nepočítám .. btw. největší šmejd co jsem od nich viděl, o jeho neduhu a následném měnění koncáku po každé akci nemluvě) a s produkcí nejsem spokojen(spodní kmitočty, středy naopak hraje příjemné), jediné co Thopsonům(Phillips) chválím jsou sluchátkové konce, ty hrají pěkně. parametry TDA jsou mnohdy ujeté(kusově), než uvádí katalog(obzvláště pak použité kusy v HT, ty nepatří k Hi-End, natož mainstreem typům z produkce Phillips). Osobně bych na příkon 50W/8Ohm použil LM3886, či novější revizi LM3775, stěmi mám velice dobré zkušenosti, hlavně co se týče dynamiky, rozsahu a hlavně jejich ochran. A to nemluvím o zapojení GC, se kterým jde z obvodů rodiny LM3xxx vyrábět doslova zázraky....
Teď mám zas já trochu pocit, že ty podceňuješ mě ... SW stavím, zesilovače navrhuji(poslední dobou jen pracuju s IO, na vymejšlení zesilovačů v klasických třidách není prostě čas). A rozhodně jsem nechtěl kritizovat článek, jen jsem zkritizoval úpravu s ohledem na naše cíle, a ty ten článek neřeší(prosté vytlumení spodní kmitočty prostě neuklidní).
No toť vše, každopádně tohle je dlouhý OT z mé strany, a sám teď produkuju něco, čeho jsem se chtěl vyhnout. Takže konec.
víte někdo kolik má výkon ten SW měnič RMS, je na něm 100W ale nevil jestli je to max nebo RMS.
zkoušel jste ten měnič někdo na jinym zesíku?
dal sem si ten měnič do plata a v úterý mi má přijít zesík, tak abych ho nevodhulil.
mam ho tam jen tak aby bylo vydět jak bude X-maxovat :D akorát bych na to chtěl udělat nějakou ozvučnici, ale jak velkou?
http://sweb.cz/p.u.l.i/jjjjjjjjjj.JPG
http://sweb.cz/p.u.l.i/jjjjjkk.JPG
Tak to právě bacha, vzhledem k objemu v jakým je v HTčkách, tak to určitě to není FreeAir měnič, takže teď v tom platu ho můžeš urvat i polovičním příkonem .... dávat měniče do plata, pokud o nich nemá vůbec žádný info, je dost riskatní.
Jinak někdo už tuším připojil celý SW na jiný zesilovač, a na nízkým příkonem to nebylo moc poznat(rozdíl).
já vím že neni free air, ještě to nemam zapojený, chci na to udělat ozvučnici, že ji pod ten měnič jakoby zavěsím. přemýšlím že bych udělal stejně velkou jak je v HT, myslim tu část jak je magnet
napadlo mě zkusit zapojit SW genius jako issobaric (nebo jak se to píše) myslíte že by byl rozdíl?
jako s jeste jednim stejnym menicem??? koukal jsem, ze se po nem shanis ;) ... no rozdil by moc nebyl, akorat by si zmensil objem ozvucnice. Ale co ti brani v realizaci tveho planu je furt fak, ze o tom menici NIC nevime, takze nemuzes navrhnou spravne ozvucnici .... :?
no už sem si ho sehnal, tak mi kolem pondělka má přijít, zkoušel sem hledat i jiné měniče 165 mm s Qts kolem 0.3 a našel sem jen TVM 100W RMS a 0.558Qts
POradte, nie o kvalite ale o nedostatku. UZ asi 3 mesiace mi vypadava zvuk z SW (proste nehra subwoofer) a samovolne sa zapne a vypne (proste niekedy ide 4 dni v poho a niekedy sa ku.. cely den, hra-nehra hra-nehra) . Uz ma to sere ziadne basy. Rozobral som to ci tam nieje nejaky chladny spoj, nic som nevidel.
Ď :-)
Chlapi poradte pls ...
nejsem na to vubec odbornik, HTcka mi obcas ( 2x denne) udelaji takovy zvysujici se huceni trvajici cca 5s. proste jako kdyby okolo projel nakladak ... a po tech 5 sekundach ticho. Kdyz mam zapnutou hudbu tak to logicky neni znat, ale kdyz je ticho tak to neni dobry. Kabely jsou v poradku, kontroloval jsem je. Ve zvuk. karte to take neni.
NEvite co by stim mohlo byt ?
Diky moc za info
D