-
Re: DFI LanParty NF4 serie - potrebuji pomoc
Mam zaujimavy problem. Kupil som NF4 Ultra-D a nedokazala mi deteknut klavesnicu + vypisovala CMOS checksum error, tak som ju poslal na reklamacku a poslali mi druhu a smola pokracuje. Ak zapojim grafiku do prveho PCI-E slotu, tak doska ani nepipne a ked zapojim do druheho, tak nabehne, ale hlasi zase CMOS checksum error, staci nastavit daco v BIOSe, hoci len datum a uz znovu nenabehne, musim resetovat CMOSku. Taktiez to musim urobit aj po restarte. Na tretiu dosku uz nemam naladu, skusim ich prehovorit na okmazitu vymenu za nieco ine, prip. kupim nejaku inu a za tu nech mi vratia peniaze, mam len investicie a doska stale nefacha. Skusal som aj modnuty BIOS - to iste, este navyse uz mi ani nenabehne s dvoma RAMkami. Vie dakto daco poradit co este skusit alebo im ju rovno poslat a kaslat na DFI???
EDIT: Takze nakoniec som objednal DFI Infinity NF4 Ultra-U a uz aj na nej slapem. Zatial sa nevyskytol ani jediny problem, uvidim aka bude stabilna. Tu Lanparty pravdepodobne mi bud vymenia za iny tovar alebo mi vratia peniaze, takze nakoniec to dopadlo celkom dobre...
-
1.Tak uz nevim co se SATA HDD. Mam 3HDD 1-ATA, 2SATA WD200 a 3SATA Maxtor. Mam verzi bez Sil radicu, nainstalovany mam nV ovladace. Pri bootovani BIOSu je zdetekovan jen ATA HDD. Pri volbe RAIDU pres F10 mne to najednou zdetekuje SATA WD200 (ale jen v RAIDu), SATA MAxtor tam neni. Po najeti Win XP je videt jen ATA HDD. Kdyz odpojim za chodu SATA Maxtor (je v supliku) a pak ho zase pripojim, tak ho Win stejne nevidi, ale vpravo dole na liste se objevi moznost bezpecne odebrat zarizeni. Kdyz ho rozkliknu, tak je HDD videt (jen pro moznost odpojeni zarizen). Nevi nekdo co s tim?
2. Dalsi sranda je, ze pri restartu PC mne vzdy najede seda obrazovka s blikajici_ Po opetovnem restartu je vse v poradku.
-
kupil som konecne poriadny chladic tak chcel by som z cpu dostat maximum, teraz mam posledny ofiko BIOS zo 4.6.2006 aky tam dat s tymto su nejake problemy s delickami pameti :? :?:
-
V druhem threadu se pise o modifikovanych biosech - je jich docela dost a od ruznych autoru. Zajimalo by me, v cem se lisi a tak...
-
Citace:
Původně odeslal
Octopuss
V druhem threadu se pise o modifikovanych biosech - je jich docela dost a od ruznych autoru. Zajimalo by me, v cem se lisi a tak...
v akom druhom :?
-
Tady http://4um.ocguru.cz/showthread.php?t=33132
edit: jeste by me zajimalo, jaka je posledni revize pripadne kde se o revizich muzu docist... nabizi mi tuhle desku a z te revize nejsem moc chytrej
-
A rovnou by me zajimalo, jestli je normalni, ze se deska odmita zapnout. Resp. ze ji to trva. Zmacknu bud tlacitko na bedne nebo na desce, nebo tuknu do klavesnice (mam nastaveny wake up on keyboard) - a nic se nedeje. Komp se pusti az tak za 10, mozna 20 vterin. Jinak funguje normalne.
-
Citace:
Původně odeslal
Octopuss
A rovnou by me zajimalo, jestli je normalni, ze se deska odmita zapnout. Resp. ze ji to trva. Zmacknu bud tlacitko na bedne nebo na desce, nebo tuknu do klavesnice (mam nastaveny wake up on keyboard) - a nic se nedeje. Komp se pusti az tak za 10, mozna 20 vterin. Jinak funguje normalne.
Zdar, to bych řek že normální není. Mě se začne spouštět hnedle.
-
potrebuju help... chci si do desky flashnout jinej bios.. Winflash ale na VISTA nefunguje. stahl jsme si AWDflash... ale jaksik po zadani úrikazu jen ceka a nic nedela( ze by tim ze tma chci dat neoficialni bios?) co s tim, poradi nekdo? diky
-
Hm, a mas nabootovano do DOSu?
Jinak to nejde.... Melo by te to vyzvat k napsani jmena souboru s biosem a pak uz samo...
-
Citace:
Původně odeslal
Octopuss
Hm, a mas nabootovano do DOSu?
Jinak to nejde.... Melo by te to vyzvat k napsani jmena souboru s biosem a pak uz samo...
ano ... pres spousteci disketu spustim awd flash... a chce to po me "source" tak zadam jsmeo soubpru ( 704-2Bt.bin) a dam enter..... pak jen zustane blikat enter source nebo co tam je , ale nic se nedeje funguje to vubec?(melo by)... nebo mate link na nejakou jinou flash utilitu?
-
No a pracuje mechanika nebo ne? Ja si taky myslel, ze to nic nedela - a jen jsem odvyk na pomalost ;D
Jakou verzi awdflash mas? Ja dneska uz nekolikrat palil timhle http://www.svethardware.cz/forum/dow...d=143&act=down
btw. ta bootovaci disketa je lepsi, kdyz je skutecne "cista", tzn. pouze io.sys, msdos.sys a command.com....
-
Citace:
Původně odeslal
Octopuss
No a pracuje mechanika nebo ne? Ja si taky myslel, ze to nic nedela - a jen jsem odvyk na pomalost ;D
Jakou verzi awdflash mas? Ja dneska uz nekolikrat palil timhle
http://www.svethardware.cz/forum/dow...d=143&act=down
btw. ta bootovaci disketa je lepsi, kdyz je skutecne "cista", tzn. pouze io.sys, msdos.sys a command.com....
skus mi vypsat co tam ma byt a co ne... + posli mi pláz ten bios (mas-li ten 704-2bt) nejak se mi nezda...
-
No ja nevim.
Ja si v XP proste dal naformatovat disketu, MSDOS, pak z ni smazal vsechno krome
io.sys
msdos.sys
command.com
nakopiroval tam
http://octopuss.webzdarma.cz/704-2BTA.BIN BIOS
a
http://octopuss.webzdarma.cz/awdflash.exe flashovaci program
nabootoval, pustil exe, nadatlil tam presne (maly i velky pismena) nazev souboru, enter a jelo to...
-
Citace:
Původně odeslal
Octopuss
diky oprubuju to k+
edit: zda se ze se zvedla stabilita pri o\c uz ho sroubuju na 250*11,5 jdu vys.. 2,9Ghz musi jit stable :drool:
-
Hm, mam SATA disk a DVDRW a pripojil jsem jeste starej ATA disk. Na ten nco kopiruju z flashky... Coz je problem. Spadne to vzdycky pod pul mega za vterinu a zabrzdi to veskery jiny prenosy... Vubec nechapu co se deje...
Jo a taky s pripojenym puvodnim diskem system hrozne dlouho nabiha. Na snad DFIcko problem se sata i pata zaroven?
-
Citace:
Původně odeslal
Octopuss
Jo a taky s pripojenym puvodnim diskem system hrozne dlouho nabiha. Na snad DFIcko problem se sata i pata zaroven?
Instaloval si tie Nvidiacke IDE drivery? Tie obcas vedia robit problem, treba skusit pouzit tie windowsacke.
-
Naopak, ty nVidiacky jsem nainstaloval hned coto slo. Pomalej start to castecne vyresilo.
Btw pouzivam ovladace 11.15 unified remix a nektery veci se musi instalovat rucne.. by me zajimalo, na co jsem zapomnel.
-
Tak nevim. Chova se to fakt divne... Ted instaluju 500mb patch na BF2 a celej system uplne zbrzdenej... napriklad.
Lidi vetsinou nechavaji default Windows ovladace? Nebo jaky?
-
Citace:
Původně odeslal
Octopuss
Tak nevim. Chova se to fakt divne... Ted instaluju 500mb patch na BF2 a celej system uplne zbrzdenej... napriklad.
Lidi vetsinou nechavaji default Windows ovladace? Nebo jaky?
Skus nahodit posledne oficialne drivery pre tuto dosku, tie unified sa mi nepozdavaju, z osobnej skusenosti mi po nich skapal system, pomohol len safe mode a driver cleaner. Nepouzi IDE driver od Nvidie.
EDIT: Povypinaj v BIOSe vsetko co nepouzivas.
Tuna najdes nejake tipy ako pekne vyladit tuto dosku, skus to otestit:
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=32936
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=48836
-
Takze se vratit k windows driverum. ok...
edit: ted jsem kopiroval v ramci jednoho disku 500mb soubor a jelo to cca 16MB/s... je to ok, plus minus?
-
Tak uz zkousim taktit.
...a ono to vubec nejde.
Mam A64 3000+ Winchester a 566MHz A-DATA.
Asi mam neco spatne v biosu, ale proste v 80% pripadu BSOD. Dokonce i napr. kdyz dam HTT na 250, LDT 3x, nasobic 8x (snad i 7x). Proste totalne prd. Do CPU uz jsem pustil i 1.6 a furt kulovy. Mam skoro dojem, ze je nejakej problem s jakymkoli jinym nez 9x nasobicem...
edit: ted jsem nabehnul 288x7, do CPU nechavam bezet 1.550V. Fakt ty desce nerozumim.
-
Citace:
Původně odeslal
Octopuss
Takze se vratit k windows driverum. ok...
edit: ted jsem kopiroval v ramci jednoho disku 500mb soubor a jelo to cca 16MB/s... je to ok, plus minus?
Ono to dost zavisi aj od celkovej fragmentacie disku, napr. moj systemovy disk si uz nutne pyta fragmentaciu, ak kopirujem subory v ramci jeho tak mam cca. rovnaku rychlost, ak medzi diskami tak mam viac ako 40MB/s. Ta doska co viem sla taktit dobre, takze sa mi to nezda. Mas dobry zdroj? Nedavaj polovicne nasobice, tie su velmi nestabilne. Tych 1,6V je uz dost vela, ja mam teraz napr. X2jku pretocenu z 2,2 na 2,7 GHz a dvihol som voltaz len o 0,15V! Defaultne mi nastavovala Infinity 1,3V, co bolo dost malo. Este over teploty jadra v CoreTemp a cipsetu napr. cez Speedfan.
-
Zkousel jsem jen cely nasobice. Ted treba jedu na 240x9, 4x LDT. Vcelku stabilni. Ale proste to jinak furt blbne. Musim vyzkouset, jestli delaji problemy nasobice nebo co...
A podle manualu vim kulovy, co jaky nastaveni v biosu dela. ASI je nekde neco spatne, ale netusim co.
Zdroj mam Seasonic 430W.
-
283*7 (myslim) jsem i nabootoval do woken
270*8 se to jako obvykle resetovalo
270*7 to samy
250*cokoli nad 6 (asi) = smrt
Ve frekvenci CPU to nebude, protoze jsem zpatky na 240*9 a ok nebo alespon "ok".
Prime95 ted jede uz pres pul hodiny bez chyby. LDT zda se nema na nic vliv. Bota je jinde...