Re: Vista-is that our future?
Citace:
Původně odeslal
Anduril
No ja porad cekam, kdy neco vyjde. Autor sliboval nejakou beta verzi, ale nic jsem nenasel.
Tak jsem letmo testnul RMClock 2.3 Beta2 a jede mi na Vistách v pohodě. Je to Beta a je to ještě trochu vidět (není to komplet hotové), ale min. se základní funkčností problém není.
Ke stažení případně zde: http://cpu.rightmark.org/download/rm..._bin_beta2.rar .
Mam dotaz, jak pod Vistou resite image systemu.
Image XP systemu se vsim potrebnym softem se mi vejde na jedno DVD. Takze v pripade poruchy (at uz HD, ci soft issue), mam do 10 minut system opet funkcni.
Jak to mate pod Vistou? 4DVD? nebo externi USB disk?
Full instalace Ultimate má nějakých 8 GB, takže se imho v komprimovaném image na DVD vejde (nevím, co je "všechen potřebný soft", ale na DL médium by se to vejít mělo).
Citace:
Původně odeslal
jan555
Full instalace Ultimate má nějakých 8 GB, takže se imho v komprimovaném image na DVD vejde (nevím, co je "všechen potřebný soft", ale na DL médium by se to vejít mělo).
64bit ma dokonce 9.6 GB :D
Citace:
Původně odeslal
EllE
32bit ma na DVD nejak 2.3GB a 64 ma 3.5 zhruba.
On se pta ale uplne na neco jineho...
Chce mirror disku uz s nainstalovanym systemem a programy, aby nemusel porad vse instalovat.
Citace:
Původně odeslal
Masster
On se pta ale uplne na neco jineho...
Chce mirror disku uz s nainstalovanym systemem a programy, aby nemusel porad vse instalovat.
Ty mi to oznamis jak je to mysleno a ja si to logicky opravim, ale vyjadris se k puvodnimu prispevku :)
...no blbost vladne svetem :D
Citace:
Původně odeslal
kecinzer
Já bych prostě zálohoval veškerá nastavení z Users, případně další konfigurační soubory a provedl čistou instalaci české verze. Nic jiného se nedá dělat.
Nastaveni programu a systemu se uklada vetsinou do registru... ja to delam tak ze automatickejma skriptama zalohuju specificke klice k programum z registru a po formatu je opet zaregistruju... jinak samozrejme vetsina dnesnich programu se vubec instalovat nemusi.
Citace:
Původně odeslal
EllE
Ty mi to oznamis jak je to mysleno a ja si to logicky opravim, ale vyjadris se k puvodnimu prispevku :)
...no blbost vladne svetem :D
Ja jsem s tebou kozy nepasal, takze si podobne narazky na moji osobu vyprosuju.
To ze nejsi schopen si vyresit svoje zalezitosti v soukromi je jedna vec, ale na forum nam to prosim netahej, dekuji.
Citace:
Původně odeslal
Masster
Ja jsem s tebou kozy nepasal, takze si podobne narazky na moji osobu vyprosuju.
To ze nejsi schopen si vyresit svoje zalezitosti v soukromi je jedna vec, ale na forum nam to prosim netahej, dekuji.
Ja to jako prvni nezacal verejne komentovat :P
kazdopadne zpet k tematu:
Citace:
Původně odeslal
Croog
Tak já jsem teď chvilku sledoval chování sidebaru. Mám v PC digitální televizní kartu, která při přehrávání přez sw ProgDVB žere asi 30% CPU a krásně může demonstrovat plynulost.
Tak s timdle jsem se setkal take a doporucju pouzit "oficialne neoficialni" testovaci 5.X.X verze.
Citace:
Původně odeslal
EllE
Nastaveni programu a systemu se uklada vetsinou do registru... ja to delam tak ze automatickejma skriptama zalohuju specificke klice k programum z registru a po formatu je opet zaregistruju... jinak samozrejme vetsina dnesnich programu se vubec instalovat nemusi.
Muzete mi rict, na co vam budou zalohy registru, pokud lehne HDD?
To budete delat znova instalaci systemu na novy disk a do neho potom natahovat registry?
Neni jednodussi natahnout znova celou partition? Se vsim potrebnym softem?
Citace:
Původně odeslal
milka
Muzete mi rict, na co vam budou zalohy registru, pokud lehne HDD?
To budete delat znova instalaci systemu na novy disk a do neho potom natahovat registry?
Neni jednodussi natahnout znova celou partition? Se vsim potrebnym softem?
Pokud se jedna o dulezite data nebo o slozite nastaveni nejakych programu, tak to samozrejme musite zalohovat jeste na jiny disk popr. na DVD RW.
Zalohovat celej system pomoci ghostovacich programu popr. celou partition mi jako idealni neprijde... jakakoliv zmena HW nebo aktualizace programu nebude v teto zaloze aktualni a mohla by pak pri obnoveni delat problemy.
Citace:
Původně odeslal
EllE
Pokud se jedna o dulezite data nebo o slozite nastaveni nejakych programu, tak to samozrejme musite zalohovat jeste na jiny disk popr. na DVD RW.
Zalohovat celej system pomoci ghostovacich programu popr. celou partition mi jako idealni neprijde... jakakoliv zmena HW nebo aktualizace programu nebude v teto zaloze aktualni a mohla by pak pri obnoveni delat problemy.
Pri zmene hw ci sw neni problem udelat nejprve zalohu (10 min).
Ostatne stejne zalohy mam i pro zname, kterym jsem delal komp, pokud si rozkopou system, je stale jednodussi jim tam dat znova celou puvodni partition, nez pracne patrat, co vsechno pokopaly.
Citace:
Původně odeslal
milka
Pri zmene hw ci sw neni problem udelat nejprve zalohu (10 min).
Ostatne stejne zalohy mam i pro zname, kterym jsem delal komp, pokud si rozkopou system, je stale jednodussi jim tam dat znova celou puvodni partition, nez pracne patrat, co vsechno pokopaly.
To delate zalohy docela casto protoze nove verze ovladacu a nove verze programu vychazi docela casto obvzlast kdyz jich pouzivate nejakou tu desitku...
Ja osobne preferuji formatovani a zaregistrovani cca 10 programu ...je to cistej zpusob a system je porad v plne sile.
Asi uz posledni k tomuto OFF topic tematu:
A vite, ze ne? Ridim se heslem, neopravuj co neni rozbity. Neboli pokud mi soucasna verze vyhovuje, tak nac upgrade.
Adobe reader mam 4.0 protoze nabiha rychle a bez trapne reklamy nahore, nero mam verzi 6, atd atd. A aktualizaci XP mam zakazanou a nejak mi to nechybi, vsechny nepotrebne servisy jsem manualne zablokoval.
A i kdyby zaloha postradala nejaky ten update, tak neni problem ho po restoru doplnit (ala Firefox...)
Citace:
Původně odeslal
milka
Asi uz posledni k tomuto OFF topic tematu:
A vite, ze ne? Ridim se heslem, neopravuj co neni rozbity. Neboli pokud mi soucasna verze vyhovuje, tak nac upgrade.
Adobe reader mam 4.0 protoze nabiha rychle a bez trapne reklamy nahore, nero mam verzi 6, atd atd. A aktualizaci XP mam zakazanou a nejak mi to nechybi, vsechny nepotrebne servisy jsem manualne zablokoval.
A i kdyby zaloha postradala nejaky ten update, tak neni problem ho po restoru doplnit (ala Firefox...)
No vidite a proc se nezeptat co je lepsi nez vsechny Adobe? ...a mozna by vam bylo odpovezeno ze Foxit Reader :) je to malej jeden exe a umi vse co Adobe.
Nj jdeme na to kazdy jinym zpusobem, kazdopadne ja preferuju absolutni cisto :D
Citace:
Původně odeslal
EllE
No vidite a proc se nezeptat co je lepsi nez vsechny Adobe? ...a mozna by vam bylo odpovezeno ze Foxit Reader :) je to malej jeden exe a umi vse co Adobe.
zobud sa, foxit nevie ani zdaleka to co adobe reader a panovi s readerom 4 doporucim 8cku, aby v PDFkach zacal vidiet aj priesvitnost poriadne :))
Citace:
Původně odeslal
MadCap
zobud sa, foxit nevie ani zdaleka to co adobe reader a panovi s readerom 4 doporucim 8cku, aby v PDFkach zacal vidiet aj priesvitnost poriadne :))
Ja s nim zadne problemy nikdy nemel takze at si kazdej udela nazor sam : http://www.foxitsoftware.com/downloads/
--- --- ---
kazdopadne k tematu threadu:
- Deset otázek a odpovědí k Windows Vista
http://technet.idnes.cz/deset-otazek...9_software_vse
- Proč miluji Windows Vista
http://www.lupa.cz/clanky/proc-miluji-windows-vista/
[QUOTE=EllE;696573]Ja s nim zadne problemy nikdy nemel takze at si kazdej udela nazor sam : http://www.foxitsoftware.com/downloads/
--- --- ---
Foxit jsem samozrejmne take zkusil, ale bohuzel mi nevyhovoval, uz ale ani nevim co presne, myslim ze pod CTR+L a CTR+N ma neco jineho nez adobe..
Nebyly tu zmíněná skvělá věc, kterou měly umět Winy vždycky a umí až Vista - spodní řádek v Exploreru, kde u souborů zobrazuje metadata.
Jinak kdo má velké disky a hodně souborů, bude z rychlosti searche v porovnání s WinXP na větvi, navíc konečně funguje i parametrizované vyhledávání, byť by parametrů na výběr mohlo být víc.
Hledani je pekny ale mnohem zajimavejsi je podle me technologie SuperFetch
http://vista.zive.cz/?q=co-nabidne-t...gie-superfetch
...ta ma automaticky detekovat casto spoustene aplikace (tim se nemysli ty co bezi na pozadi) a pokud je volna pamet tak je "prednacte" a udajne i v pripade hry. V systemu je tedy stale zabrano X stovek mega pameti navic, ale zase se casto pouzivane aplikace spousti podstatne rychleji.
Citace:
Původně odeslal
EllE
Hledani je pekny ale mnohem zajimavejsi je podle me technologie SuperFetch
Ono je sice jedno, co je "zajímavější", protože funguje všechno najednou ... Ale imho není - jestli se mi něco spustí za vteřinu, nebo za 2, to mě osobně moc netrápí. Nezkoušel jsem SuperFetch vypnout, takže nevím, za co může a za co ne (jako v případě ReadyBoost). Rozdíl vidím, pokud trvá search na XP 10 minut, na Vistách 1-2 minuty (a pokud má někdo full-index tak mnohem rychleji).
Mnozi "neznali" si stale mysli ze jim Vista bude samovolne mazat nelegalni soubory...
takze: http://vista.zive.cz/?q=windows-vist...rm-do-soukromi
Na DSL.cz pisou:
Další způsob, jak získat (ne)legální Windows Vista
Na serveru KezNews.com vyšel nový návod, jak si odemknout operační systém Windows Vista. Možná někoho napadne, že prolomit ochranu Vist není nic tak nesnadného, jak můžeme často slyšet. Tento generátor ale neláme přímo ochranu Vist, nýbrž jen náhodně generuje a zkouší číselné kombinace, které jsou k odemknutí systému potřeba.
Jak se na serveru píše, stačí udělat pár malých úprav a spustit generátor klíče. Ten za jednu hodinu vyzkouší kolem 20.000 kombinací. Jak uživatelé píší, během několika málo hodin není obtížné získat rovnou několik platných klíčů. Ty se hodí v tom případě, že některé z nich budou později zablokovány.
Tento způsob náhodné generace klíče ale ve výsledku nejvíce poškodí ty, kdo si Windows Vista koupí — pirát totiž může náhodou získat kód, který bude odpovídat tomu, který přijde s legální verzí zakoupenou poctivým zákazníkem.
CO myslite, je to Fake, nebo pravda?