Zalezi co mas "kolem", jaky zdroj, vetraky, atp. :)
Printable View
Tim padem si ale NV kaka do vlastniho hnizda kdyz prodava za 7500kc GTS s 320MB.A 640MB verze je drazsi a stejne rychla jako 320cka :)
Asus 1950PRO je v 2D uplne tichy.Bud ses netopyr nebo uz nevim :)
bud 1950pro/gt, sqela cena a cena/vykon
nebo 88gts320
nebo bazarovou x1950xt(x)
nebo (co bych asi vzal ja do 10k, ale i do 20k) : hd2900xt
duvody : rychlejsi nez 88gts640, nekdy i vys nez 88GTX, a uz se to bude jen zlepsovat, pak DX10 vypada ze sedne lepe na hd29 nez na gf88...a dx9 maji obe celkem dostatecny (proti spotrebe muzu rict je HAHA : karta za 10k tak me nezabije 300kc rocne navic, a hluk : budiz, ale pri hrani/filmu me to nezajima a pri spani bud spim nebo to vypnu...)
"tichej" chill a box chladic na cpu s 600ot beru jako tiche reseni. Hlucnejsi jsou disky (maxtor s AAM polozenej na gum sloupcich na dne kejsu). Samozrejme, ze kdyz rucne zvysim otacky vetraku na GPU, tak sice dosahnu nizsich teplot, ale za cenu hluku. Toho Asuse bych se nebal doporucit do relativne tiche sestavy. A to jsem narocnej na ticho.
ps: jak jsem cetl dal, tak chapu ze jsi az prilis precitlivelej na hluk a slysis vse. Tim padem chapu, ze cokoliv co nema ciste pasivni reseni je pro tebe hlucne :)
Mam ten Asus a bez ziadnych modifikacii v odhlucnenom case budes skor pocut akykolvek 3,5" disk v silentmaxxe nez tu kartu. Teda pokial nemas komp 40 cm od hlavy na stole, ale to by bola diagnoza ak chces tichy komp
DX10 padne 2900XT lepe? Ze tri her pro ktere jsou DX10 patche vede nV ve dvou...takze je to spis mytus.
A pri zmince o spotrebe nejde vubec o ucet za elektrinu, ale o to, ze by si nekteri lide museli koupit kvuli ATI novy zdroj, kdezto u nV ne.
Co se tyce toho problemu u starsich her. Ano problemy jsou ve hrach, ktere podporuji jen 16-bit rendering, ale s tim ma problemy uz i nova rada ATI, takze si nevyberes.
Rozdil ve frekvencich GPU i pameti je dan castecne architekturou, castecne vyrobnim procesem a vyteznosti a u pameti hlavne asi cenou.
Porovnavat podle frekvenci se uz neda.
Z najlacnejsou Geforce 8800gts 320mb nieje co pokazit,rozdiely v kvalite medzi vyrobcami su minimalne, rozdiel v cene castokrat aj 1000KC. Trosku clovek usetri a vykonu ma ta karticka tak akurat :)
myslis hd29xt vs 88gtx nebo gts? ale to je stejne jedno...ty veci s dx10 patchem bych jako dx10 vubec nebral...navic jednu vec sponzorovala nV a jednu ATI :-) vysledky podle toho nejsou zrovna verohodne pro budouci hry...myslel jsem tim spis ze s nastupem opravdovych "nepredplacenych" her to sedne ati lip uz jen diky architekture (a podle historie s ovladaci bych sel taky do ati, viz rozdily vykonu ve starsich generacich po nejake dobe).
a ke zdroji : kdo nema ec apod. tak to lidi rozjeli i na ne uplne nejlepsich. stejne pri koupi karty za 10k bych cekal ze i zbytek HW odpovida, a pokud ma shit zdroj tak udela jen dobre kdyz si koupi kvalitni
OK, tak na tebe mám (popř. kolegy s GF8800 od Gainward) dotaz. Grafika od tohoto výrobce je docela dost levnější. Jaký má chladič? Je potřeba koupit tišší (popř. výkonnější). Je celkově OK?
Dotaz na všechny -> jsou dnes (popř. v krátké budoucnosti) hry (BioShock, Stalker atp.), který by na GF8800 320MB nejely?
Chladic je uplne standardni stock, stejne jako na ostatnich GF8800. Pokud jde o rozdil v cene, tak to bude tim, ze ke grafice je jen klasicke prislusenstvi (kabely, redukce, cd s drivery) a nic "navic" (gamesy apod.). A hluk chladice je slusne nizky, na to ze je to stock chladic, tak se s nim da i zit :-)
Pokud chceš investovat víc,vem tu GF8800GTS,taky teď dělám radikální modernizaci na Core 2 a osobně jsem to zatím vyřešil tak,že jsem koupil X1950 GT 512MB od Palitu za 3700 i s DPH.Na recenzenty,co píšou,že 256MB pro tuhle kartu stačí jsem nedal,obdobně jsem dopadl s GF6800,kde jsem po roce měl se 128MB paměti problém,zatímco lidi s 256MB v pohodě.Taky nějaký blbec v recenzi psal,že 128MB pro tuhle kartu stačí.Rozdíl je pár korun.Pokud máš na kartu 10 litrů,tak si zbytek schovej a až vyjde nějaký schopný mainstream a ne tyhle parodie typu GF8600 a R2600,prodej jí a kup si novou.Tak to plánuji udělat já,jen doufám,že ta lepší karta bude od ATI,abych nemusel z Win XP odstraňovat ovladače,to je občas trochu náročná akce.Mimochodem ten Palit je výborná karta,desingem sice díru do světa neudělá,ale má krásně tichý chladič a je za super cenu.Až jí pořádně otestuji včetně možností taktování,napíšu o ní do příslušné sekce pár zkušeností
Ak mozem svoj skromny nazor nevahaj a ber 8800GTS 320MB. Veci na tom slapu jak prasa - FEAR napr. 1280x1024, full detaily, softshadows,xAA max 190 fps, average 90, minimum 41. ( ak mas aj normalny cpu samozrejme ) Da sa pekne taktovat, momentalne mi ide na 550/900 MHz. Viem ze ludia ju maju bez problemov na 600/1000 MHz ;D