je ja tam jeste doplnil 4 + 5 + 6 otazku :-) pls
Printable View
je ja tam jeste doplnil 4 + 5 + 6 otazku :-) pls
to celebris:
takze napriklad http://www.overclocking.cz/readers/p...tin_bx_01.html je dnes uz temer tulenarska klasika ;D
preciznejsi reseni: http://www.overclocking.cz/readers/c...alatin_01.html
:arrow: s tim, ze neni treba zeleny spoj delat tak dlouhy, ale staci AK4 -> AJ5. voltaze pro default staci jen AK36 (VID25mV) -> AM34 (VSS). izolovani napriklad navlecenim buzirky nebo koleckem ze silnejsiho pytliku ...
o voltazi se vice dozvis na http://mujweb.cz/www/PaoloCZ/cpu-voltage.html
z anglickych stranek napr. http://www.geocities.com/_lunchbox/t...t1_bx_mod.html (na _lunchbox je i navod podle, ktereho jsem delal mod na ppga slotket)
a Rainbow jiste rad doplni, ktere dva piny spojit, pokud standardni mod nestaci (ja si je uz zase nepamatuju :roll: )
To Celebris: Napeti se nastavuje primo na redukci pomoci kombinace nekolika jumperu, velmi jednoduse. Bios bych u tvoji desky dal nejnovejsi, ani bys nemusel tu beta verzi, neměl by s tim byt problem. Bilou vodivou pastu bych urcite doporucil aplikovat pri instalaci, opravdu zlepsuje chlazeni. Tu ti klidne pribalim zadaco, jestli chces. Objednat si muzes na mailu plcomp@seznam.cz.
To Honza Pohan: dik moc za odpovedi ...
Honza Pohan: Tomhle se říká, být ve špatnou chvíli na špatným místě :-)
4celebris: cece jesli jsi ochotny dat za redukci 1500,- jak jsi asi sileny.
Presne na te tvoji desce jsem testoval sveho tulene a jel na 1.1@1.5 v pohode. Na mem BXku jede jen na 1364 kvuli ramkam, nema smysl kupovat stare SDR ktere pojedou v BXku a budou kvalitni, protoze jsou nesehnatelne a CUSL2 jsme si nenechal, protoze mit CUBX s 2 radici je sakra vyhodne.
Ten procak jde upravit i bez niceni procesoru (rozumej trhani pinu) viz muj podpis, je to naprosto primitivni, nacpes do patice mikrotenovy sacek :)
A jen tak na okraj, CUSL ma na klasickou patici, nejak me uchazi jak do ni narves redukci SLOT1->FCPGA2 ;)
4Honza Pohan: nejak nechapu o co se tady snazis, snad ne obhajovat tu silenou cenu 1500,- za neco co zvladnu za hodku na redukci za 200Kc?
Celebris: Vsetko je v threade "MSI BX Master & Tualatin na redukci MSI 6905 už JEDE!" ktory je hned prvy v tejto sekcii :roll:
Citace:
Původně odeslal Honza Pohan
Hej!!! Taky jsi tenhle tenhle thread mohl zalozit driv asi tak v lednu? Sakra, mel jsem si pockat a dostal bych vodivku za daco k redukci :wink:
Jinak se musi nechat ze ten chod je fakt bezproblemovej. Jedina nevyhoda je odemykani procesoru (blbe se k tomu muze). Cena vysoka ale uprimne receno, ja to osobne neplatil :P takze to mam vlastne jednodusi.
Bielu tepelne vodivu pastu zozenies v hociktorom obchode z elektrosuciastkami za par supov... (30+- korun) :roll:Citace:
Původně odeslal Xeonix
:mweheh: :mweheh: :mweheh: :mweheh: :mweheh: Ja mam vodivy pasty dost, jen jsem si rejpnul. Zacina hezky >:} dava zdarma vodivku. Pockam si 10 let, treba pak k nejaky redukci od PowerLeapu dostanu novy auto :smoke:
Ať už to je jak chce nedělej desinformace lze tam dát PL-370/T http://www.sweb.cz/plcomp/370tcz.htm :wink:Citace:
Lopan: A jen tak na okraj, CUSL ma na klasickou patici, nejak me uchazi jak do ni narves redukci SLOT1->FCPGA2
Tak tak, tam jsou všecky strasti i slasti provázející zdárnou úpravu a mám radost, že threadík nezapadl někam do zapomění... :wink:Citace:
Původně odeslal Rainbow
Sice jsem kupoval Tuala 1,4 před "TOU" slevou :evil: , ale to byla jediná investice. Fakt nechápu proč platit tuala i PL redukci...
Milx: Tech. dotaz proc ho mas na 1,45 V a ne rovnych 1,50 V :?:
Zrejm preto, lebo to bola lahsia cesta, ako dratovat a zaroven mu to aj menej hreje.Citace:
Původně odeslal celebris
A je to potom stabilni a nevadi to cpu ci necemu jinemu ?
Moj Tualatin som tiez skusal pri 1.45V. Chodil na 1.46GHz bez problemov.
Přesně tak, zkoušel jsem i víc ale je to pro mne zbytečný. FSB na víc jak 100 mi nejde a to vše při max. teplotě +/- 35 stupňů bez náhlých restartů a jiných průs*rů. Prostě naprostá spokojenost do většího razatnějšího upgradu.Citace:
Původně odeslal Rainbow
No ja prave ohledne toho resim :|
Mam nastaveno 1,50 V a mam cpu 52 a deska 42 stupnu. Myslis ze kdyz dam 1,45 V snizim teplotu ? Ale aby to pak nepadalo :? Potrebuju aby to jelo na 100%
Vyzkoušej a uvidíš! :-)Citace:
Původně odeslal celebris
Presne tak.
Musis to vyskusat.
Zalezi len od kusu CPU... Moj napriklad potrebuje az tych 1.7V :| :wink:
Muze mit to nepatrne snizeni napeti vliv i na dalsi zarizeni PC nebo jen se to tyka cpu a muze to zpusobit nestabilitu nebo i neco jineho :?:
Jasne rejpalu si nevsimejte, nekdo ma treba celera na pekne desce (viz ja - nesmrtelna BH6) a tech 1500 ho navic nerozhazi, navic pri upgrade nemusim rozebrat celej comp , menit desku atd. To se pocita. Pro nekoho je sborka/rozborka na dennim poradku, ale pro ty co se PC strev boji je tu PowerLeap. Mj. upravena redukce neresi zvyseny proudovy odber Tualatina na BX deskach ( hlavne pri overclocku ) a je to na 100 procent min stabilni! Za to ruku do ohne, delal jsem tez jedno dratovani a kluk co na tom stroji dela video (rendering) si stezoval na stabilitu do doby co poridil PoverLeap.Citace:
Původně odeslal Honza Pohan
Este ti ta BH6tka nezhebla na nafuknute kondy ???Citace:
Původně odeslal Honda
O stabilite mi, prosim ta, nevykladaj. Bezne mam PC zapnute cez 20 a viac hodin bez nutnosti restartu. Nestability sa u mna vyskytli odkedy mam Tualatina len v troch pripadoch a ani v jednom za to nemohol CPU+MoBo+RAM.
Prvy bola potreba zvysit IO na default BXu 3.5V (mal som dovtedy znizene na 3.3V).
Druhy bolo odchadzajuce IBMko a
treti nedavno odchadzajuci zdroj (mal chudak asi po 3och rokoch dost...)
Bezne robim na PC serioznu robotu. Keby mi padol nejaky program, v ktorom robim niekolko hodin, tak by som sa asi isiel obesit :o
Takze basnicka otazka na zaver: Co je to stabilita :?:
Pusti si Prime95 aspon na 12hodin a uvidis ;D
[edit]
Na 4tu nestabilitu - nafuknute kondenzatory - som akosi pozabudol ;D
Stratovy vykon Tualatina nie je velmi vacsi ako PII Klamath - na to by mali byt BXkove dosky stavane.
[Este ti ta BH6tka nezhebla na nafuknute kondy ???
ne a ani se to nestane - mam ve skrini luft a jedinej duvod proc se to nekomu stalo je ten, ze kondy maj nejakou zivotnost - ta se teplem podstatne zkracuje. (M.j. ty odfoukle elyty ve filtraci jsou nekdy i diky zdroji - nektere maji na 5V i 5,93V!!!! Z osobni zkusenosti!
Elyty jsou v 5V sekcich i u now prken povetsinou 6,3V.....)
O stabilite mi, prosim ta, nevykladaj. Bezne mam PC zapnute cez 20 a viac hodin bez nutnosti restartu. Nestability sa u mna vyskytli odkedy mam Tualatina len v troch pripadoch a ani v jednom za to nemohol CPU+MoBo+RAM.
Prvy bola potreba zvysit IO na default BXu 3.5V (mal som dovtedy znizene na 3.3V).
Druhy bolo odchadzajuce IBMko a
treti nedavno odchadzajuci zdroj (mal chudak asi po 3och rokoch dost...)
Bezne robim na PC serioznu robotu. Keby mi padol nejaky program, v ktorom robim niekolko hodin, tak by som sa asi isiel obesit :o
Takze basnicka otazka na zaver: Co je to stabilita :?:
Pusti si Prime95 aspon na 12hodin a uvidis ;D
[edit]
Videl jsem co jsem videl a napsal - na BX-MASTERU zadratovana redukce a kousalo se to a kousalo. Nevim proc, ale po vymene za powerleap je to OK!!!!!
Kde byl zakopanej pes? Asi v redukci ZE!???
Samozdrejme ze to nekomu asi maka, chci jen rict, ze ta 1000Kc za tu jistotu stoji. (ona ani nejaka no name redukce neni zadacu a co az kdyz teprve zjistis, ze to s ni nemakacenko, a nebo ze je procak v riti...
(staci si precist tady forum a hned najdes par adeptu, co procak znicili - i treba mechanicky - pro ty je tu PowerLeap)
A Vo Tom To Je!
Na 4tu nestabilitu - nafuknute kondenzatory - som akosi pozabudol ;D[/quote]