Re: 2 radiatory a vrceni cerpadla
nevymyslaj si kraviny s MadCapom som sa vobec na nicom nedohodol, tak si nevytvaraj svoj paralelny vesmir.
Taktiez netusim co v tomto threade riesis, ale osobne sa divim ze si nenapisal aj zvysok svojej (v tomto pripade "velmi relevantna informacia") zostavy ze si za DFI zabudol napisat nF4 SLI EXPERT aby to kazdy vedel ;-)
skoda slov ....
Btw uz mate niekto nejaky ten LAING doma ?
Staci Laing DDC pump 12 volt alebo radsej rovno D4 ..kupit ... :?:
Citace:
Původně odeslal Sharker
skoda slov ....
naposledy N-E-M-A T-O S-M-Y-S-L, uvedu priklad:
Pokud ZTROJNASOBIS prutok u StormG5, budes mit o DVA stupne lepsi teplotu.Tech 55 je docela dost, prvne bych zmeril teplotu vody, at vis na cem jsi
jinak jestli tech 55 je na pasiv, tak je to uplne v poradku. co chces ? 35s pasivne ??
Citace:
Původně odeslal Sharker
mam DDC a D5...
DDC - male, kompaktni, relativne tiche, doporucuji koupit verzi s plexi vikem kvuli montazi libovolneho sroubeni
D5 - hlucnost na 12V stejna jako u DDC, ale plne se nevyuzije jeho potencial; imo zbytecne vyhozeny prachy davat ho do "bezne sestavy" a provozovat na 12V; jinak je to docela delo, sla by s nim zalevat i mensi zahradka
co tak pouzit cerpadlo z nejakej automatickej pracky? :D tie maju dost huste prietoky :D :D :D
2 Příloh-a(y)
Citace:
Původně odeslal Pirs
mam DDC a D5...
DDC - male, kompaktni, relativne tiche, doporucuji koupit verzi s plexi vikem kvuli montazi libovolneho sroubeni
D5 - hlucnost na 12V stejna jako u DDC, ale plne se nevyuzije jeho potencial; imo zbytecne vyhozeny prachy davat ho do "bezne sestavy" a provozovat na 12V; jinak je to docela delo, sla by s nim zalevat i mensi zahradka
jop tak zistujem ze 1048 bude stacit ... ;)
problem som nasiel ... a vyriesil :idea: http://4um.ocguru.cz/showthread.php?t=51293
:lol:
Btw sposobil som si dalsi problem mojou nesikovnostou ....
http://www.alphacool.de/xt/images/pr...ages/693_0.jpg
Maju to niekde v cr ? Bezna akvaristika alebo tak napr ... zalepit to nejde je to prilis mala plocha no aj keby to drzalo ... komp za 40 litrov ..nahodou by to prdlo ... to mi za to nestoji ... ak sa to uz niekde riesilo a niekto vie kde to zohnat tak sem stym diki ;)
Edit3 teploty su tu .....
Citace:
Původně odeslal
Pirs
mam DDC a D5...
ahoj můžeš mi prosím na sebe dát kontakt (chci se žě na něco zeptat)? Prosím písni mi na mail tomanf@gmx.de popř. moje icq: 162225002 Předem díky za Tvoji odpověd.
Citace:
Původně odeslal
tomanf
ahoj můžeš mi prosím na sebe dát kontakt (chci se žě na něco zeptat)? Prosím písni mi na mail
tomanf@gmx.de popř. moje icq: 162225002 Předem díky za Tvoji odpověd.
zkus se zeptat tady, co kdyz se v budoucnu bude nekdo chtit zeptat na totez ? tady to najde...
Citace:
Původně odeslal
Klon
jinak jestli tech 55 je na pasiv, tak je to uplne v poradku. co chces ? 35s pasivne ??
Co je na tom tak nerealnyho? Mam kolem 40 C Atlon 3200+ 1,7V, ale bez pasty a s jednim Kadettem.
teplota okoli?
co je to bez pasty ?
jen procesor ?
bez peltieru, pri normalnich teplotach okoli(20s) je 35s pasivne v rozumne velikosti radiatoru a sile cerpadla dost scifi.
napis co mas za okruhe nebo jeste lip fotky
btw. cidla na deskach dost haluzi..
Citace:
Původně odeslal
Klon
teplota okoli?
co je to bez pasty ?
jen procesor ?
bez peltieru, pri normalnich teplotach okoli(20s) je 35s pasivne v rozumne velikosti radiatoru a sile cerpadla dost scifi.
napis co mas za okruhe nebo jeste lip fotky
btw. cidla na deskach dost haluzi..
Hi
nemam 35 ale 42. Spocital jsem si PI na 32M mist (za 54 minut) a tep procaku 42-43, tep vody 35,5 a tep okoli 23,5. V idle je tep CPU cca 40C. Chladim CPU, GPU a dva disky a v okruhu je kolem 3l vody. Vymenik Kadett zatim bez vetraku. V case jedna 12cm vetrak na 5V na ofukovani stabilizatoru u procaku. Bez pasty je procak (furt jsem ho vyndaval a sndaval behem dodelavek a pak mi dosla pasta a jeste nemam novou). Bloky jsou home-made. Jo a cerpadlo NOVA zatim nehlucne))
Jeste to neni hotovy (radiator dam spis s Rekorda nebo oba, chlazeni zdroje atd.). Az dodelam poslu fotky a vice info.
v tuhle chvili zacina byt problem presnost cidla na desce, pokud neustreluje, pak je rozdil voda-cpu pro homemade blok vynikajici, spis bych se ale priklanel k tomu ze malinko ustreluje, ale to je jedno, teploty jsou na homemade hezky.
3 Příloh-a(y)
Hi
Dik za pochvalu bloku. Pro porovnani s "Artic cooling super silent" chladicem za par kil jsem mel 55-60C. Dneska uz se nepordava, ale neco podobnyho je treba http://www.alza.cz/chladic-primecool...dba-d52873.htm (dole medena desticka a na tom Al zebra a 80 vetrak).
Ustrelovani cidel na desce je fakt problem - nekde jsem cetl, ze chyba muze byt az 5C!! Jeste zkusim zmerit teplotu co nejblize CPU aniz bych ho zkratoval. I kdyz, co kdyz cidlo ustreluje dolu a ukazuje nizsi teplotu nez je skutena)))
Stejne me prijde tohle porovnavani teplot ruznych systemu dost pofiderni, prootze kazdy procesor prece topi jinak, ma jine napeti, ne kazde cidlo je stejne a i kazdy kus stejneho typu porcaku v podstate je unikatni.
BTW: Nejak mi prijde, ze jsi zabredl do stereotpu, ze dobry blok je 90% nizke teploty u vodnika. Pritom podle me (a ruznych testu) plyne, ze je tomu prave naopak a hlavni je radiator (nebo velky vymenik)) - vez testy bloku, kde je rzdil par stupnu vs testy radiatoru, kde je rozdil mnohem vetsi.
UPDATE: Tady jsou teda nejake ty fotecky, ale jak rikam - neni to finalni verze.
Citace:
Původně odeslal
Iguaner
Hi
Dik za pochvalu bloku. Pro porovnani s "Artic cooling super silent" chladicem za par kil jsem mel 55-60C. Dneska uz se nepordava, ale neco podobnyho je treba
http://www.alza.cz/chladic-primecool...dba-d52873.htm (dole medena desticka a na tom Al zebra a 80 vetrak).
Ustrelovani cidel na desce je fakt problem - nekde jsem cetl, ze chyba muze byt az 5C!! Jeste zkusim zmerit teplotu co nejblize CPU aniz bych ho zkratoval. I kdyz, co kdyz cidlo ustreluje dolu a ukazuje nizsi teplotu nez je skutena)))
Stejne me prijde tohle porovnavani teplot ruznych systemu dost pofiderni, prootze kazdy procesor prece topi jinak, ma jine napeti, ne kazde cidlo je stejne a i kazdy kus stejneho typu porcaku v podstate je unikatni.
BTW: Nejak mi prijde, ze jsi zabredl do stereotpu, ze dobry blok je 90% nizke teploty u vodnika. Pritom podle me (a ruznych testu) plyne, ze je tomu prave naopak a hlavni je radiator (nebo velky vymenik)) - vez testy bloku, kde je rzdil par stupnu vs testy radiatoru, kde je rozdil mnohem vetsi.
UPDATE: Tady jsou teda nejake ty fotecky, ale jak rikam - neni to finalni verze.
porovnavani teplot jinejch okruhu je opravdu jak rikas pofiderni, jde o rozdil vzduch-voda-cpu.
Pocitej s tim, ze ti teplota jeste poroste, az das cerpadlo do menci nadoby kterou uzavres.Takhle ti docela dost pomaha odparovani.