-
Vono ani ta oprava neni koser, kdyz budou vymenovat plotnu kvuli vadnejm sektorum a vymenej pri tom celej disk, tak ty se vlastne nic nedovis a pak opisou VIN novyho disku s tim ze museli menit i novej otlucnej kryt... proste ten prodejce se z toho muze skvele vykroutit... aspon me to tak prijde... proto jak rikam k neopravitelny vade nemuze v CR dojit...
-
Heh, tak to bych netvrdil, protoze pokud dostanes novej disk a prodejce ti bude tvrdit, ze to opravit lze, tak by ses moh pripadne soudit a on pak musi dokazat, ze to opradu jde opravit, coz by me docela zajimalo jak by udelal a minimalne pri te vymene mi musi rict, kolik by ta oprava stala (jinak muze asi tezko tvrdit, ze by stala vic, kdyz to nevi).
Muj nazor na to je, ze pokud se jedna o vymenu casti podstatny pro funkcnost (= plotna), jde o vadu neodstranitelnou, protoze tu plotnu opravit nelze. Totez je asi vymena obrazovky v monaku/TV ...
Mozna jeste jinak, za vadu odstranitelnou lze povazovat (zase muj nazor) vadu, kterou muze/umi odstranit prodejce/servis, nikoli to co umi "opravit" vyrobce, kterej to stejne nikdy delat nebude, protoze je to nesmysl.
V pripade toho HDD bych si byl i dost jistej tim, ze mi primo vyrobce vystavi papir, kde napise, ze vadne sektory nejde opravit.
-
Prodejce ti nemusi rict kolik (by) stala oprava (pro tebe by byl stejne udaj nesmyslny, neznas smlouvu se servisem), co je pro nej vyhodnejsi, pokavad mi ale takhle vyridi neopravitelnou vadu a ja si budu jist ze to tak neni spravne, tak mam dle pravnika jedinou moznost a tou je soud, jenze to se zase dostavame do situace, kdo z uzivatelu tohoto fora by se soudil ...
Jeste jsem nevidel papir od jakehokoli vyrobce ze bad sektory jsou neopravitelny... zatim nikomu nevratili penize, vzdy prisel novej disk... a to bylo tedy spatne, protoze prijde-li novej disk tak se jednalo o neopravitelniu vadu a mel jsem narok na prachy...