No tak si parkrat odpustis hospodu nebo mlecny bar a koupis si Fortrona.Citace:
Původně odeslal Vitekv
Za kvalitu se plati.
Printable View
No tak si parkrat odpustis hospodu nebo mlecny bar a koupis si Fortrona.Citace:
Původně odeslal Vitekv
Za kvalitu se plati.
nejen ze je papirove lepsi, ale i prakticky lepsi.Citace:
Původně odeslal Vitekv
Opravdu? Co jsem cetl, tak Fortron taky neni nejlepsi na svete a bez chyb. Asi bych to nemel psat tady, kde jsou z nich vsichni nadseni ale nekomu piska, nekomu neutahne, nekomu se zda hlucny. A ten EC asi zadny srot nebude, takze si myslim, ze by za polovicni prachy mohl udelat stejnou sluzbu.Citace:
Původně odeslal Marty
Pokud si budu jisty, ze ty prachy nedam jenom za jmeno, tak je klidne dam.
na tvoji sestavu je EC vpoho. ja tu svoji zivim 300w ec a nestezuju si
No to jsem chtel slyset ;D
Opet jsem experimentoval. To piskani ve zdroji se objevuje jen u nekterych druhu operaci v Prime, pri bezne praci se nic nedeje. Podle typu vypocetni operace se meni vyska tonu. A taky se meni s frekvenci procesoru - pri 1,4 GHz to tak nejak bubla, ale kdyz dam na 1,53, tak je to neprijemne vysoky ton.
Pockam, az mi vybouchne a pak si asi koupim to ECko.
...no tak v tom pripade dufaj, ze ti zaroven nezoberie polovicu veci v PC do kremikoveho neba :roll: :?Citace:
Původně odeslal Vitekv
tak tenhle zdroj jsem mel taky a daval docela divoky napeti na 12V - v klidu okolo 12,70 a pri zatezi leckdy pres 13 ;D radeji jsem ho vymenil za fortronaCitace:
Původně odeslal Jirik
2VitekV>
Presne tohle se mi stavalo pri specifickych cinnostech (jako treba pokecani s Ormusem v Diablu2, aktu 3, jak jsem o tom uz tady nekde psal).
Zacalo to divne pistet a reagovalo to na mouseklikani.
Nevyresilo se to ani vymenou zdroje. Nevim ale uplne jiste, jestli piskal zdroj.
No to je ono, reaguje na klikani mysi.
A rikas, ze nepomohla vymena zdroje? Za jaky jsi to menil?
Jsem si jisty, ze to dela zdroj.
A s nim je to v pohode? Jakeho jsi vzal?Citace:
Původně odeslal riksa
Probuh uz tady po nicem nepatrej a nic neres..pokud nechces aby ti schorelo cele PC krom mozna monitoru a mysi tak si val koupit novej zdroj : ENERMAX,FORTRON nebo jiny kvalitni...treba BESTEC, ve vyprodeji v ATcomp jich maji dost a za dobre penize....
Nak
viz podpis - je uplne v pohode, 12V vetev pri zatezi nepreleze 12,4V. jinak viz Nakuv post vyse...Citace:
Původně odeslal Vitekv
Ach jo, tak jo. Chtel jsem si koupit vetsi kartu do fotaku, ale holt budu muset investovat do zdroje. Doufam, ze je sezenu.
Muzes, prosim, jeste porovnat subjektivni hlucnost toho Fortrona s EC?Citace:
Původně odeslal riksa
Jeste jsem zkusil ten puvodni zdroj potrapit. Taktnul jsem procesor pomoci na 1,54 (FSB 147) a pri Prime mi +12V vetev vystoupala na 13,1V. Tak jsem koupil Fortrona :evil:
No zadny zazrak to nejni:
+ voltaz drzi stabilne na 12,33 - 12,4 i pri taktovani
- teplota mi ve skrini a na procesoru stoupla, ale to me netrapi, mam tam rezervy
- vetracek je kulickovy, takze pri pozornem poslechu vrci jako traktor. A pri tech nizkych otackach mi rozvibruje celou skrin. Mam pod stolem takove jakoby vzdalene duneni jedouciho vlaku.
- navic mi presne jako se starym zdrojem pri nekterem testu v Prime piska (asi tlumivka). Jdu ho reklamovat.
fortron je tissi, ale subjektivne ne zas tak vyrazne. na druhou stranu ma ten 12cm fan, takze to ma pozitivni dopad na chlazeni celeho kejsu; ten 8cm vetrak v EC sotva neco vyfukovalCitace:
Původně odeslal Vitekv
Uz jsem mel tu cest a nezda se mi, ze by ten vetrak foukal nejak vic, nez muj predchozi 8cm, spis naopak. Ale je mozne, ze to EC fouka jeste min.
Diky za info.
Mám asi měsíc ten 300W EC zdroj s 12 cm větrákem - a nestěžuju si. Moji sestavu utáhne v pohodě a ten větrák je NAPROSTO neslyšný. Žádný pískání ani jiný zvuky z něho nejdou. Předtím jsem měl 2 různý Fortrony - první šel po měsíci na reklamaci, druhej mi nenajel vůbec - tak jsem ho prodal kámošovi, tomu kupodivu funguje normálně. EC zdroj fungoval hned napoprvý - jsem spokojenej :-)
moje EC jede bezproblemove uz 2 roky, pri zatezi(neustale - jedu UD) mam 12,52V a 4,89V coz se jeste da, vetrak je porad velmi tichy zadne vrceni, vibrovani...
budto sem mel stesti na dobry kousek, nebo ty ECcka nejsou az takovy shity ???
Asi mas pravdu - nejsou to takove shity, jak se tvrdi. Slysel (spis neslysel) jsem ted EC 350 Super silent u kamarada a je to opravdu parada tichoucke.
Jedina vyhoda Fortronu je v tom, ze to napeti drzi lip.
Kdyz bych si ted kupoval zdroj, tak vemu to EC 350 SS. Je tissi a jeste 300Kc usetrim.