ja jsem byl vzdy docela odpurce media playeru ale je fakt ze tady ten vistacky se mi docela zamlouva, spousti se rychle a ma vsechno co je potreba.
Printable View
ja jsem byl vzdy docela odpurce media playeru ale je fakt ze tady ten vistacky se mi docela zamlouva, spousti se rychle a ma vsechno co je potreba.
Co presne nemeli? Se mi nechce verit, ze by ten system mel neco uzitecneho navic :cool:
Bohuzel momentalne nemam Visty nikde nainstalovane, tak si to nemohu osahat.
V XP stacilo kliknout pravym na soubor a vybrat Open with..., vybrat program a zaskrtnout, aby danou konzovku oteviraly v tomto programu vzdy, coz je plus oproti predchudcum.
Dale je zde samozrejme moznost jako uz asi od W95? v exploreru tuknout Tools, dale Folder Options.. a druha zalozka je File Types, kde si muzes natukat co chces.
Visty mají to samé. Mimoto je v start menu "Default programs", kde je z jednoho místa možné měnit asociace podle programu, asociace podle file typu, auto-play a default aplikace podle využití.
mam na vas dotaz. budu zrejme porizovat net pres WI-FI, tak bych chtel, aby to byla nejaka karta ktera bez problemu pobezi i na Vistach. Mate nekdo s tim zkusenosti
jak to vypada s plochou ve W Vista? Nekde jsem videl ze by mela byt mnohonasobna neco jako krychle a pujde menit... je to tak?
prosiim nevite nekdo kde sosnout ovladace na samsung SH-S183L ?? nebo proc mi to nece jet ?
Jsem s Vistami stále velmi spokojený, přesto (po delším zkoumání) reportuji problém, který je nepříjemný a je záhodno se na něj připravit - IE7 ve Vistách nepodporuje z důvodu bezpečnosti DHTML Editing, což znamená, že např. Outlook Web Access je prakticky nefunkční. Řešení je v updatu Exchange: http://support.microsoft.com/kb/911829 , bez toho zřejmě na kombinaci Vista+IE7 nejde OWA rozjet (v alternativních prohlížečích ovšem ano).
oni jeste nejsou ovladace na 8800 64bit?
readyboost je ještě evidentně v plenkách, ve čtečce jsem měl 1gb kartu nastavenou jako readyboost - vše ok starty velmi svižné, ALE po připojení 2gb flashdisku a jeho nastavení jako readyboost (to se šlo) přestala být 1gb karta naprosto přístupná - restart a v něm na úvod kontrola konzistence této 1gb karty - vše ok, bootování a po něm jak flashdisk tak karta vypadaly jak po naformátování - úplně prázdné a po readyboostu ani stopa....
spusť si regedit a nastav HKCU\Software\Microsoft\Windows\DWM\Composition nastavit na 1 (32-bit DWORD) HKCU\Software\Microsoft\Windows\DWM\CompositionPol icy nastavené na 2 (32-bit DWORD) 2/ Restartuj DWM otevřením příkazového řádku s administrátorskými právy : - Napiš 'net stop uxsms' - Pak 'net start uxsms'
příkazový řádek musíš spustit jako administrator!!
Tak mě napadlo, co kdyby každý,kdo užívá nějaké Gadgety, napsal co užívá a nahodil třeba obrázek?
Zatím jich moc užitečných není, tak třeba by to někomu mohlo pomoci ve hledání.
Já osobně využívám pouze analogové hodiny(součást instalace) a App Louncher - zástupci pěkně seřazeni pokupě - je možné stáhnout z Live Galerie.
http://img355.imageshack.us/img355/5484/snap1pj8.jpg
Mimo hodin používám MultiMeter(D), WeatherBug, Network Utilization a eBay Auction monitor.
Tak podařilo se mi právě sehnat další užitečnou věcičku - WinampRemote.Gadget - skin lehce upraven.
Domovská stránka projektu zde, pár drobností k dokonalosti chybí, ale i tak jsem nadšen :) - je vidět, že autor je šikula
http://img65.imageshack.us/img65/6428/snap1qg2.jpg
A proc by je nemel pomlouvat? Sou snad v necem revolucni, resi nejaky koncepcni problem, ktery windows maji? Ne, jedna se o dalsi balast nalepenej nad Windows NT a naopak prinaseji spoustu omezeni oproti XP.Citace:
Původně odeslal kecinzer
Nechci tu rozvadet flame, ale Vista byla pro me velkym zklamanim.
Koncepcnim myslim system registru a celkove krehkou strukturu systemu (minimalni sance neco opravit, kdyz windows nenabehnou),
neuspokojive vyresena otazka bezpecnosti (tj. prava uzivatelu a procesu)
dokonce ani Aero se mi koncepcne nelibi (spousta aplikaci vynucuje jeho vypinani - to je spatne, tyto aplikace by mely byt schopny fungovat nad Aerem, klidne v nejakem emulovanem rezimu),
system je stale striktne jednouzivatelsky atd. atd.
Prakticky nic co me na XP stvalo, Vista neresi, pouze pridava "neco" navic - nove mezivrstvy, nove workaroundy atd.
Vista rozhodne neni spatny operacni system, nemam pochyby o jeho budoucnosti (i na mem PC), pouze sem reagoval na kecinzeruv komentar - stejne jako on muze byt z Vist nadseny, muze z nich byt nekdo zklamany.
PS: Pro pripadne dalsi pokracovani teto diskuze by bylo dobre zalozit novy thread a nezasir*t tento o tipech a trikach.
Mám 1950pro DRIVERs stáhnuté ze stránek AMD určené pro win Vista verze 7.1
Visty mi nechtějí ohodnotit grafiku, ani jí neotestují, nechápu proč...ještě budu zkoušet jiné ovladače. Tento problém má více uživatelů tohoto systému.
Takže jsem použil již zmíněnou úpravu registrů a Aero začalo fungovat...prostě ho PC vnutíš, nejde na něj přepnout ve vzhledu Win.,
Jinak neni vlastně o co stát...průhledné rámečky si můžeš udělat i ve Win Xp.
Chtěl jsem tím říct, že tady píšeš jak zprovoznit Aero, přitom to funguje jen na WDDM ovladače, u kterých to většinou jde zapnout, čili návod na nic :D
Já ten návod nikomu necpal....zdejší uživatel mě o něj požádal a já mu vyhověl. A to že Aero funguje na WDDM ovladačích bez problému není tak jisté, jinak by net nebyl plný žádostí jak zprovoznit Aero bez ohodnocení GK. To že funguje tobě, naznamená že funguje i ostatnímu lidu ve 100 případech ze 100.
Jinak ty náhledy jsou opravdu jen v Aeru...je to užitečné.
Zdravim.Pre par dnami som si nanstaloval Vistu Home Basic CZ. Chcem sa spytat ako ziskam prava aby som mohol otvarat a upravovat rozne adresare.Napr nejde mi otvorit v User-Moj nick odresare skryte ako Local settings a ostatne stanardne skryte.Mam admin ucet.nasiel som tu len navod v anglictine viz.
Už několikrát jsme tu měli problém s právy k souboru, přikládám návod jak na to
Složitější způsob(pro Vista Home
Basic nebo Vista Home Premium):
- Click start
- Type: cmd
- Right-click cmd when it appears, and click Run As Administrator
- Change drive/directory to the drive/folder that contains your files (e.g.
f:<enter> cd files<enter>)
- Execute this command, where USERNAME is the user you wish to have
ownership:
icacls . /setowner USERNAME /T /L /Q
Avsak mohol by mi to niekto previest do mne zrozumitelneho jazyka teda CZ alebo SK ???
Dakujem
Složitější způsob(pro Vista Home
Basic nebo Vista Home Premium):
-klikni na nabídku start
-napiš příkaz cmd, enter
-klik pravou myší, a klik spustit jako administrator
-změn disk/adresář na disk/složku která obsahuje tvé soubory (třeba C: "enter", cd sobory "enter")
-proveďte tento příkaz kde USERNAME značí uživatele který chce mít práva
:
icacls . /setowner USERNAME /T /L /Q
Nemám vyukoušeno na CZ verzi!
Doufám že se ostatní autoři nebudou zlobit, ale nahodil jsem všechny tipy do prvního příspěvku, snad to bude trošku přehlednější pro nově-čtoucí :)
tak mě se stalo následující: vista cz v hybernaci, nic zlého netuše jsem připojil nový nenaformátovaný sata disk (hw identický s diskem se systémem)zapnul pc a konečná...už to nenajelo....
Najíždělo to a pak se to ihned restartovalo, zřejmě problém s identickými disky, nepomohlo nic, ani odpojení disku, do nouzáku se nedalo dostat, pokus s instalačním dvd a opravou instalace skončil hláškou, litujeme ale nejde to pošlete nám vzkaz.... Tím moje pokusy s vistou skončily už na to nemám nervy :-D jednalo se o dva disky WD2500KS-00MJB0, 250gb 16mb cache sata II.
Jak prodloužit dobu aktivace u Windows Vista na 120 dní
http://www.cdr.cz/a/20651
Instalace Windows Vista za 2 minuty!!
http://www.youtube.com/watch?v=FVbf9tOGwno
ovladani hry hlasem pod vistou
http://www.youtube.com/watch?v=t4XFiF3lRlo&NR
5)vypnutí otravných hlášek při každé operaci(UAP)a) je nutné se přihlásit s právy administrátora
b) zmáčkněte Win+R
c) spusť "msconfig"
d) záložka "Tools"
e) v dolní části je "disable UAP" pak stačí kliknout na "launch"
f) po provedení příkazu v příkazovém řádku okno zavřete a restart
Nikde sem to tam nenasel v Busines CZ.
Ja mam visty cz ja tam mam obecne, spusteni pocitace, sluzby, po spusteni, nastroje. A nikde nevidim disable UAP.
Tady najdes registr kerej to jednoduse vypne a pak staci jen restart.
http://4um.ocguru.cz/showthread.php?t=59451
Zdenek Dubnicky - Nezapomel jsi na mne.
To sem pochopil ale bohuzel to disable UAP tam nevidim. Tam neni zadna polozka k zaskrtnuti.
Rychlejsi postup panely uzivatelske ucty zapnout nebo vypnout nastroj rizeni uzivatelskych uctu.
No ja tomu rozumel ze se tam ma to disable UAP zaskrtnout.
Ahoj. Nevite jak ve Vista CZ (Ultimate) zrusit (nebo alespon zmensit) ty obrovsky sipky u zastupcu? Zde uvedeny postup v CZ verzi Ultimate nefacha (presne takova polozka v registru neni). Daji se nejak vyrusit ty otravne hlasky/upozorneni pri spousteni vsemoznych souboru (typicky pri sposteni *.exe, stejny hlasky byly uz v XP SP2)?
Ale fungujeto ten postup co je tady napsanej na ty sipky u ikon. To druhe panely uzivatelske ucty zapnout nebo vypnout nastroj riz uzivatelskych uctu.
Mas pravdu, za blbost se plati :) Ja totiz omylem hledal polozku Inkfile misto Lnkfile...
Co se tyka te druhe rady, to jsem samozrejme zrusil jako prvni, po instalaci Vist, ale to neni to co mi vadi. Nemyslim to otravovani, ze musim mit admin prava atd., ale to potvrzovani, zda chci opravdu soubor spustit...
Na "otravné" hlášce dole je checkbox zdali chceš upozornění zobrazit příště u daného typu souboru.
Viete niekto ako sa da vypnut kontrola kompaktibility? Lebo blokuje mi to jeden modul na Kasperskym AVS a tie otravne hlasky nie su moc prijemne :confused:
Další stránka s Gadgety pro Sidebar :
http://www.wincustomize.com/skins.aspx?libid=63&p=1
ahoj,
ve Vistach mam dva problemy, budu velice rad, kdyz mi poradite:
prehravani videa - porad mi cuka, at nainstaluji nejaky kodeky - CCCP nebo samotne FFDSHOW, porad po chvili cukne. tak sem si rikal, ze zacnu pouzivat WMP11, kde je to podstatne lepsi, ale funguje vam v nem prehravani DVD, ktere mate ulozene na HDD?? bud to nejde nebo nevim jak to udelat?
pouzivam programek AveDesk - neco jako YZDock, ktery vyuziva ruzne programky jako pocasi atd. asi znate, ale nerozchodim ho pod Vistama. Mate zkusenost?
dekuji za pomoc
Chci se zeptat jak spet zapnout centrum zabezpeceni. Kdiz kliknu zapnout nini tak mi to napise Tuto sluzbu centra zabezpeceni nelze spustit. Vi nekdo jak na to dik.
To jsem udelal jako prvni, ale (stejne jako v XP) u vetsiny *.exe souboru se toto upozorneni obevuje i nadale :-(
Ted jsem prisel na problem s Office2007 - pri kazdem spusteni Wordu na me bafne nasledujici otravna hlaska:
"Aplikace Word nemuze vytvorit pracovni soubor. Zkontrolujte nastaveni promenne prostredi TEMP."
Po kliknuti na OK hlaska zmizi a Word normalne funguje. Mam prava admina a TEMP je taky funkcni, nechapu :(
V sidebaru mam pouze App launcher, Outlook Tasks a Drive Info..nic vic, vse jsem vyhazel.. ted jsem nainstaloval pouze FFDSHOW, tak vyzkousim DivX, XviD v WMP11, v MPC se skube...
EDIT: ve WMP11 je to super, ale zajima me, jestli umi WMP11 prehrat DVD ulozene na pevnem disku? Zkousel jste to nekdo?
Tu kompatibilitu jsem zkusil, ale po chvili program vyhodi chybu a ukonci se.. :( skoda..
drive info? ak je to take zobrazenie diskov s ikonkou, vypni to a nahod nejaky iny/ziadny ... dost ludom od nas to robilo problemy so zatazou cpu a padanim sidebaru
2 MadCap: ano, to je presne ono...OK..zrusim ho a uvidime. diky za tip
S tim skubanim videa (Xvid) mam uplne stejny problem. V MPC to dela pomerne casto, ve WMP11 jsem to nezaznamenal. Zkousel jsem FFDSHOW i CodecpackAllin1. Sidebar mam prazdny a komp viz podpis (takze zadna slabota). DVD mi ve WMP11 jde prehravat i z HDD normalne (dam otevrit soubor - Video_TS.IFO)...
2 Pinhead: ahoj, ja si nechal v Sidebaru pouze App Launcher, nainstaloval pouze FFDShow a video beha suprove v MPC, jak Xvid,DivX, tak i DVD...ale to DVD mi proste ve WMP11 nejde. dam SOUBOR-OTEVRIT- vyberu film na HDD, soubory v adr. VIDEO_TS a VIDEO_TS.IFO ale nic se nedeje. proste cerna obrazovka v prehravaci. kde muze byt pls problem. diky
Tak to je zahada :( Mne video v MPC sentam cukne, tobe ne. Mne jde ve WMP11 prehrat DVD normalne, tobe ne. Divny. Pritom jsem ve WMP11 nikde nic nemusel menit, proste jsem jen otevrel ten prislusny VIDEO_TS.ifo (alespon myslim, ze to byl on) a video se normalne rozebehlo. A alespon v aplikaci MediaCentre ti DVD hraje? Neni treba problem s tvou DVD mechanikou ci s mediem? Pokud je problem jen ve WMP11, tak bych se tim na tvem miste ani moc nezabyval a sehnal bych si jiny DVD player (PowerDVD 7 napriklad).
Ty problémy co mají Pinhead a Keekus mám přesně také na notebooku. Ve WMP11 mi jedou videa úplně bez problémů, ale v MPC či jiném se to škube. Sidebar mám vypnutý. Mám pocit, že si chce MS udělat nějaký monopol na videopřehávače nebo co.
PS. To DVD mi také v WMP11 nejde otevřít :(
Tak mě na stolním WMP11 neběží vůbec, a videa (i dvd) přehrávám v MPClassic, bez problémů....
Na ntb něží WMP11 v pohodě,ale stejně jsem na MPC
Tip :
Pokud chcete využívat Flip3D pomocí myši, spousťte konfigurátor tlačítek Vaší myšky(pro Microsoft Intellipoint např) a přiřadně danému tlačítku funkci "C:\Windows\System32\rundll32.exe dwmapi #105" (bez úvozovek). Hotovo!
presne jak pise Zdenek...zustal sem a pouzivam MPC, kde zatim vsechny videa i DVD bezi suprove...ale je to skoda, myslel sem si, ze bych na vse pouzival WMP, ale ty DVD z HDD mi proste nejdou =(.
rad bych se zeptal jeste na jednu vec: vypnul jsem automatickou defragmentaci a myslim ze i indexovani, ale kdyz mi wokna nabehnou a nic nedelam, tak disk sosa jako svina.. nejakou dobu. je jeste neco co by bylo dobre udelat pro plynulejsi chod?
diky
Taky bych používal MPC, protože jsem si ho na XP dost oblíbil, jenže hlavní věc proč ho nepoužívám na Vistách je to, že neumí vypínat spořič obrazovky, potažmo vypínání monitoru.
Pokud vám přestane v Exploreru fungovat CTRL+A a další funkce výběru více souborů, pak řešení (nepříliš sofistikované, ale funkční) je tady http://www.computerperformance.co.uk...istry_bags.htm .
Teď mě ještě tak napadlo. Ve WinXP jsem se mohl pomocí FireWiru propojit s notebookem jako by přes síť.
Ale ve vistách už FireWire připojení nemám (v síťových připojeních).
Nemáte s tím někdo zkušenosti?
Windows Defender.. tak s tim jsem nic nedelal, co presne bych v nem mel vypnout pls...
MPC..asi ten samy problem jako kecinzer - zapina se mi sporic. =( neprisel bych na to, kdybych si nepoustel film z PC na TV a nemusel se zvedat a pohybovat mysi =(
to me fakt mrzi, prehravac, ktery mi vyhovuje chodi spatne s TV a WMP, ktery bych klidne pouzival, neotevre DVD na disku.. chtel sem pouzivat jeden z techto a neinstalovat zadne dalsi...
V ovld.panelech, centrum zabezpečení, a vypnout Defener.
Na stolním spořič nemám, a na ntb holt prostě ho vypnu když sleduju film..
jj nasel sem to. mam vypnout jak automatickou kontrolu, automatickou ochranu v realnem case i moznosti spravce - pouzivat program windows defender??
mas pravdu, mnohem lehci je vyponout sporic nez instalovat neco jinyho =)
tak jsem zkusil DreamScene a CPU na 60% :o
tak to moc nechapu k cemu takova volovina je.
EDIT: jeste k WMP 11 me se cukal povypinal jsem sidebar + nejaky veci v visual effects a je to v klidu
Jak otevřete složku "Data aplikací" ? Nejde mi do ní zaboha vlézt a zkoušel jsem snad už vše.
K cemu se do ni potrebujes dostat? Podle me je tam jakoby zbytecne (ze by ze zvyku?), data aplikaci by ted mela byt v adresari APPDATA. Takovych slozek, co nejdou nijak otevrit mam ve svem profilu vice.
ALL: Jinak co se tyka MPC, tak uz mi video necuka (mozna jsem si trochu pohral s nastavenim, uz si nepamatuji). Sporic se mi v nem nespustil.
jaky pouzivate drivery na AMD CPU?
jsou vubec pro Visty?
na www.AMD.com jsme nic nenael.
CnQ jsem nekde cetl ze to zatim nebude. nevite blizsi info
postup prejmenovani pro odstraneni sipek u zastupcu u me nefunguje...
pomohlo me to smazat ten radek jako u XP... sipky zmizely ALE nevim jak se zbavit sipek u odkazu na web, tam stale sipky jsou.
zkousel jste nekdo ten prikaz na prodlouzeni aktivace?
slmgr -rearm
ja zkousel upravu registru
http://www.mojevista.cz/neomezene-mn...e#comment-3049
a potom ten prikaz
http://www.cdr.cz/a/20651
a porad nic porad mam stejny pocet dni !! v registrech jsem byl jako spravce ale pri prikazu ne. to nevim jak na to. (mam udelat nstaveni admin na celou slozku WIN jak se to pise na str 1.?)
pouziva nekdo pod Vistama jinej nez MS firewall ???
a je nejaky duvod menit FW?
no me se prave libi, ze tenhle soft je uz rovnou ve widlích...myslim ze to k tomu systemu jako lepe sedne nebo jak to rici :)
Tak to si můžeš myslet leda tak do doby, než vyzkoušíš nějaký slušný 3rd party produkt (byť se zjevně built-in fw výrazně zlepšil). Osobně používám vždycky nějaké "IS" kombo, tzn. firewall, antivir, antispy, antispam, atd. a balík od Trend Micro je skutečně dost dobrý.
dik za tip, K+ // sorry, nejde, uz si odeme dostal tak musis cekat :-) :-)
nemate prosim tip na to, jak vypnout dvojklik? = aby stacilo napr ke spusteni zastupce pouze 1 klik (v XPto nastavit slo...ve V. Ultimate to nemuzu najit :( )
chci se jeste zeptat nezda se vam ze videa jsou podstatne mene kvalitni nez u XP ? nevim jestli to je kodekama nebo nejakym nastavenim ale zda se mi jako kdyby byly pod sedym povlakem...maji malo kontrastu atd.
pouzivam vistacodec
diky...nasel jsem to hned na prvni strance zkusil a funguje.....
jinak mam jeste jeden problem a to ze se mi porad IE cpe jako vychozi program i kdyz ho vubec nepouzivam...jasne jsem zadal nekde v ovladacich panelech ze chci FF jako vychozi ale stejnak obcas tam skoci IE....nechapu