-
Re: Skodik - CASIO QV-R51
Jo mozna je to kapku prisaturovane, ale ne moc. Ta bila obloha vznikla, tak ze jsem v Levels stahl trochu bilou stranu spektra, protoze ten Karlstejn byl takove sasedlej a tak, proste je tam jenom prace s levels, myslim nic vic. Ale me se to hodne libi, takhle jak to tedka je.
-
karlstejn libi moc. neprijde me to presaturovane (ale je fak ze barvicky muzu) s tou bilou oblohou to ale nepusobi prehnane.
tvoji momentalni BW uchylku uz nebudu komentovat. me se libi stejne at se nehadaj;)
-
Citace:
Původně odeslal tominek
karlstejn libi moc. neprijde me to presaturovane (ale je fak ze barvicky muzu) s tou bilou oblohou to ale nepusobi prehnane.
tvoji momentalni BW uchylku uz nebudu komentovat. me se libi stejne at se nehadaj;)
Sak ja si taky nemyslim, ze by obloha ci opravdu rozumna saturace na Carlose to nema, se vsi uctou samozrejme :) Ja jsem to proste napsal, aby kazdej vedel co a jak a ze ta fotka takhle nevypadala.
Jinak prave uchylka na BW uz bych rekl oslabuje, vzdyt prave tu barevnou verzi jsem se dal az ted, na predchozi strance jsem vam tu fotku prezentoval jako BW, ted jsem sem prihodil i barevnou, ale i tak si myslim, ze u tohodle sminku zustanu u BW, pokud me tu nekolik lidi nepresvedci.
================================
Jinak samozrejme kdyby kdokoliv mel nejakej navrh na upravy ci upozornil na nejakej detail, na kterej si mam dat pozor, budu moc rad!
-
U focení takovýchhle míst (každý viděl tisíckrát) je potřeba buď nevšední invence a nebo nalezení zajímavého místa, odkud se fotí (a zrovna kolem Karlštejna jich je!) spolu s dobrou denní dobou ve vhodný den - obvykle jarní, nebo podzimní ráno.
Jde o to, že pokud se dostaneš někam, kde jsi nikdy nebyl a máš jen pár hodin, nebo dní, je docela velká šance udělat netradiční fotky a navíc není z první ruky moc s čím porovnávat (např. Tvoje fotky z Paříže). Tady je to naopak - všichni jsme viděli stovky fotek Karlštejna a to místo je snadno dostupné k tomu, aby se člověk buď dlouho pokoušel o něco netradičního, nebo aby se snažil o dokonalost. Tohle je jeden z nejsnazších pohledů, navíc za mizerných podmínek. Takže pro mě je to prostě slabé, nemůžu si pomoct.
Samozřejmě - focení našich hradů a zámků je sice snadno dostupné, ale je to jedna z nejtěžších disciplín. (minulý rok jsem sám dal 8 dní focení českých hradů a zámků a snažil jsem se - neřekl bych, že je v té kolekci jediná výborná fotka ...)
-
Jasny dik, bohuzel jsem moc casu nemel, takze z toho vzniklo takovehle klise :) Chapu co jsi chtel rict, priste na to budu vice myslet.
-
Karlštejn mne taky nezaujal...Bílá obloha mě nerajcuje, stejně tak studené barvy dané špatným světlem, žádná hra se světlem a stínem...Prostě mi to přijde jako obyčejné foto :-/
-
Taky trošku souhlasím s janem555, ale nemyslím si že to musí být zrovna na jaře nebo na podzim. Nicméně to chce buď netradiční zábeř, nebo netradiční světlo, popř. zajímavou oblohu ... pokud je to všechno v jednom tak je to ta nejideálněší situace :D
Konktétně k tvé fotce ... to uplně kompaktní bílý nebe na mne trošku působí jako by jsi ten hrad vzal, postavil do ateliéru a fotil s bílým pozadím. Je to na mne taky hodně natěsno .. je tam prostě jen hrad a nic víc. Příjde mi to takový trošky vytržený z kontextu. Zapracoval bych do toho víc toho lesa, kopce ... nevím okolí moc detailně neznám. Možná nějakou větev do popředí.
Je to talvé moc pohlednicové - žádná invence.
-
Citace:
Původně odeslal theedge
Taky trošku souhlasím s janem555, ale nemyslím si že to musí být zrovna na jaře nebo na podzim. Nicméně to chce buď netradiční zábeř, nebo netradiční světlo, popř. zajímavou oblohu ... pokud je to všechno v jednom tak je to ta nejideálněší situace :D
Konktétně k tvé fotce ... to uplně kompaktní bílý nebe na mne trošku působí jako by jsi ten hrad vzal, postavil do ateliéru a fotil s bílým pozadím. Je to na mne taky hodně natěsno .. je tam prostě jen hrad a nic víc. Příjde mi to takový trošky vytržený z kontextu. Zapracoval bych do toho víc toho lesa, kopce ... nevím okolí moc detailně neznám. Možná nějakou větev do popředí.
Je to talvé moc pohlednicové - žádná invence.
No z tam kde jsem byl ja se to fakt moc fotit neda, jak se k hradu blizite tak je les a navic jste moc nizko. A z tehle vesnice to mam vyfocene tak akorat, ze pod okrajem fotky je stracha domu. Nekde ale z okoli trosku s delsim sklem to musi parada, to jo no. Jinak popravde jsem z toho zamerne udelal takovej pohlednicovej kyc no, ono se to totis uplne nabizi :D
====================================
No jak jsem rekl, tak uz dam zase neco jineho jak architekturu, posledni dobou tu dost frci zviratka a cirou nahodou jsem vcera fotil i naseho Irskeho setra Deryka. Vim, ze tady tyhle domaci neexoticka zveratka moc nefrci a nekdo na tom nevidi nic vic, nez hele pes. Ale Ja jsem se tady snazil zachytit sobotni pohodicku na zahradce, jak je videt i pes muze krasne ukazat, ze ma prima naladu, kdyz uz je konecne hezky.
http://skodik.ic.cz/galerie/zvirata/deryk1.jpg
Pro zobrazení ve větším rozlišení klikněte zde.
http://skodik.ic.cz/galerie/zvirata/deryk2.jpg
Jinak budu rad, kdyz pripadne poradite i po technicke strance, zveratka moc nefotim, tak snad jsem to zvladl tak nejak, no :)
-
Hm, zase si sa moc nepoucil... Na prvej foteny objekt pozera von z fotky... Fotis ho od jeho brucha namiesto od jeho oci...
-
hele víš co ... je to prostě "jen" fotka psa ... moc v nich nevidím rozdíl od těch co máš na 1. stránce (mimo bravy), takže mi to i příjde zbytečný znovu komentovat. Pes 100x jinak a přitom pokaždé stejně ;)
-
Ten pes je krásnej (jako zvíře), dá se fotit různě a využít kreativity, když ho máš libovolně po ruce ;)
K těm fotkám - pozadí je prostě nepoužitelné, to se na mě nezlob. (můžeš ho nafotit jakkoliv, ale když bude takovýhle background, tak z toho nic nebude)
-
Citace:
Původně odeslal PiT
Hm, zase si sa moc nepoucil... Na prvej foteny objekt pozera von z fotky... Fotis ho od jeho brucha namiesto od jeho oci...
Hmm.. mas, pravdu, co dodat. No jo tak tohle nevyslo, no.. ne pokazdy se mi neco povede no. Tentokrat jsem myslel na to ze nemam fotit z leteckeho pohledu a zas jsem to moc prehnal.
Jeste s tim kouka ven z fotky, bych si mohl dovolit, aby koukal ven, tak bych mel nejlepe zvolit pouze portret hlavy (na sirku) a nechat mu misto na fotce tim smerem kam kouka, ze? Chapu to dobre?
theedge no jo no, ja vim, ze te toto moc nebere, mel to byt portret psa no :( Musim, tyhle jine kategorie fotek jeste vypilovat.
jan555: s tim pozadim, toho jsem si vedom, tohle byl maximalni bokeh jakeho jsem schopnej dosahnout, ale i tak je to pozadi na prd. Se zviratama to neni vubec lehky fakt :( Ovsem to me neomlouva, musim to vic zkouset, urcite to jeste zkusim nekdy az bude zase hezke svetlo, protoze ta jeho srst potom hazi takhle pekne odlesky a nejlepe jako pozadi nekde prirozene prostredi jako les/louka.
EDITED
theedge: dik urcite jeste mrknu na jine a necham se inspirovat ;)
-
Nejde o to že mne to nebere ( i když je to zčásti pravda). Foť to zvíře stejně jako člověka - zajímavě.
Pro inspiraci několik linků s portréty psů (nebo podobných zvářat), který mi příjdou OK:
http://www.fotoaparat.cz/index.php?r...0925&gal=photo
http://www.fotoaparat.cz/index.php?r...7329&gal=photo
http://www.fotoaparat.cz/index.php?r...7636&gal=photo
http://www.fotoaparat.cz/index.php?r...8090&gal=photo
http://www.photopost.cz/pp5free/foto...2&kat=12&aut=0
Musíš stejně jako u portrétování člověka (v podstatě se to dá vztáhnout na jakoukoliv fotku) vychytit dobré světlo, výraz nebo moment, atmosféru. A ještě si u toho zachovat soudnost, protože to je tvůj pes a ty máš k němu nějaký citový vztah, kdežto my ne. je to možná dost podobný jako fotografie vlasních dětí kde spousta lídí ztrácí soudnost (i když to je pochopitelné) a vystavují na internetu spousty cvaků svých dětí které se tak sotva hodí do rodinného albumu.
-
-
u te prvni se mi libi pohled.. skoda ze to neni jenom fotka hlavy.. ale u obou je to pozadi fakt dost spatny :-/ sry
-
1 Příloh-a(y)
Zdravicko,
no prinasim tady jeden experiment, je to takovej cvak, poradne nevim co si o tom myslet, zaujme to nekoho? V priloze je jeste jeden s delsima nohama, ale zase uz bylo slabsi slunce takze to je mene kontrastni. No vlastne poradne nevim proc to sem davam, protoze sam bych to chtel vyfotil nekdy lepe, tak tedy asi proto, aby bylo snad pozdeji s cim porovnavat :) V prve rade za lepsiho svetla (tohle je za kopcem, je to tam omezene) a hlavne asi na lepsim podkladu, nejaka hlina, pole. No ale i tak dik za komentare, jestli to nekoho zaujalo i takhle pripadne, kde to vypilovat ci jak upravit me predstavy, protoze napad to zas myslim neni spatnej, ackoliv asi uz to taky nekdo fotil predemnou, to si zas iluze nedelam :)
Stín
http://skodik.ic.cz/galerie/retro/stin.jpg
Btw: pro zpraveni chuti sem zase neco hodim, pozdeji ;)
-
Hele moc mne to nezaujalo. Je to takovy .... .... .... jednoduchy?
P.S. Predtebou to fotil Vinc ;)
-
Citace:
Původně odeslal Camillek
P.S. Predtebou to fotil Vinc ;)
Myslím, že tohle fotil každý ;)
-
Citace:
Původně odeslal jan555
Myslím, že tohle fotil každý ;)
no ja ne;)
ale ja jsme fotolamka jak vsichni vime:D
jen to jak je to na trave me hlavne ve zmensenem nahledu prijde trochu jako zrneni v TV.
ale rozhodne bych nerekl ze je to spatne
-
-
taky me to nebere, navic to zrno mi nici oci
-
No takove komnty jsem zhruba cekal, proste zadnej zazrak :)
No snad nebude tolik vadit, kdyz se zase vratime trochu do Parize, mam tu jeste par fotek, u kterych bych chtel znat nazor. Tahle prvni je spise tak na spraveni chuti po tom, co jsem sem dal.
http://skodik.ic.cz/galerie/pariz/place.jpg
btw: lampa nepada ;)
-
vsecko na stejny brdo;)
...a pro me opet nadherny
(doufma ze sem te nenas*al)
-
Citace:
Původně odeslal tominek
vsecko na stejny brdo;)
...a pro me opet nadherny
(doufma ze sem te nenas*al)
Ne v pohode, ale slibuju, priste uz sem dam mrakodrapy nejake ;) Naopak si cenim, ze mas jeste silu to komentovat, i kdyz je to podobne, ja bych si pak nedejboze myslel, ze to mam nejake braky :)
-
este se me zda ze to mozna malinko leti doleva...
-
no mne osobne prijde tahle nejslabsi, rozhodne velika chyba zakrytu lampy s domem v pozadi, navic dole malo mista, slaba kompozice... slo by rozhodne mnohem lepe...
-
1 Příloh-a(y)
Pocket, ten zakryt se mi osobne moc taky nelibi, ale zas ta lampa se mi tam libila, no aspon to konecne neni jenom chvala! dik!
K te predchozi fotce, opravdu je to az tak slabe jak pise Pocket, ci se to jeste da, pripadne se to nekomu libi - tominek? Ted jsem z toho trochu narozpacich, vim ze ta lampa tam splyva, ale jak moc to vadi...
========================
No tak snad tohle bude trochu jine, puvodni fotka mela hrozne velkou perspektivu, sbihali se linie a kdyz se to opravilo, tak to bylo jeste horsi, zkusil jsem s tim toto, docela se mi to libi, ale nevim jestli to neni takove to, mermoci z fotky dostat, co to nejlepsi asi bych to sem ani nedaval, ale prave zas jsem narazil na par lidi, kterym se to libi, tak to sem davam na posouzeni.
Jeste asi nekdo bude rikat, ze by byla barevna lepsi, taky bych si tu otazku polozil, ale neni to tak, ja bych rekl, ze tady u techto fotek ta barva neni potreba, proste tam je dulezite zduraznit ty linee apod. a ta barva naopak dle meho nazoru rusi. Ale zas vim, ze jsem tu mel 2 odrazy (bar. a BW) a nekterym by se u BW libila taky barva, celkove ta BW fotka dopadla hure o neco, tak nevim no.
puvodni foto, o kterem pokracuje diskuse

EDITED: dle Theedge navrhu (nize) jsem fotku dokoncil ja viz fotka pod textem. Delal jsem to zaprve, ze i kdyz mi on navrhl upravu, tak proste si to chci provest sam a zadruhe, chci ji upravenou i v plnem rozliseni.
Nove foto dle navrhu od Theedge
http://skodik.ic.cz/galerie/pariz/mrakodrapy2.jpg
-
me se to libi, jenom si nejsem jistej tim vrchnim 'veci' (nevim jak to nazvat), kdyby to bylo mozna bez, nebo ve stejnym uhlu jako spodni, mozna by to bylo lepsi, ale jinak je to ok
EDIT: mozna bych zkusil levou stranu srovna s linii fotky.. ale nevim
-
Myslis "ramecek"? :) No ty dily jsou uplne stejne, takze to je stejnej uhel, nebo to myslis tak, ze by vrchni a horni okraj byly rovnobezne? - To bych si nijak nepomohl a mohl nechat ten stadardni format, ve kterem to vypada prave divne.
To jak pises levej bok srovnat do vertikaly, to mozna neni spatnej napad, pokud jsi myslel toto, ale nevim to uz by bylo asi az moc neprirozene.
-
Citace:
Původně odeslal Skodik
Myslis "ramecek"? :) No ty dily jsou uplne stejne, takze to je stejnej uhel, nebo to myslis tak, ze by vrchni a horni okraj byly rovnobezne? - To bych si nijak nepomohl a mohl nechat ten stadardni format, ve kterem to vypada prave divne.
To jak pises levej bok srovnat do vertikaly, to mozna neni spatnej napad, pokud jsi myslel toto, ale nevim to uz by bylo asi az moc neprirozene.
jj, ramecek :) myslel jsem to aby okraje byly rovnobezne.. ale jak pises, asi by sis moc nepomohl.. .nevim jak vypada original
s tim narovnanim taky nevim :) jenom me to jen tak napadlo.. ale je pravda, ze by pak prava strana padala uz asi moc
EDIT: nebo to mozna zkusit narovnat vic doprava... aby to nejvyssi vez smerovala trochu do otevrenejsiho uhlu..
EDIT2: nevim jestli bude poznat co tim myslim, pisu jak lama...
-
no ja sem asi divnej ale me se ten ramecek proste libi. nejak se me to k tomu hodi
-
Citace:
Původně odeslal tominek
no ja sem asi divnej ale me se ten ramecek proste libi. nejak se me to k tomu hodi
No my mame dost stejne nazory, takze me to uz nejak neprekvapuje :) Ale dik za nazor, hlavne se nemas za co omlouvat, ze se ti to libi, lol :lol:
bufobufo: dik za napady, mozna neco zkusim az bude cas.
-
taky se mi ty mrakodrapy libi, i s tim sikmym orezem, mozna bych to nerezal po takovyh uhlem, ale to bych musel videt, jak vypada
u te predchozi opravdu vadi, ze ta lampa splyva s pozadim...za zkousku by stala kompizice, kdy by si stal o kousek vpravo a bral to vice z podhledu, aby sloup te lampy byl mezi tou kopuli domu vlevo a stenou domu vpravo a ty lucerny mimo...ale to uz tedka bohuzel nespravis:(
-
Je to profesionální... a nutno říct že se mi to líbí... přesně takhle, s tímhle ořezem, s tímhle rámečkem
-
Ramcek pekny, ale mam pri tom taky pocit, ze sa to kaca dolava :oops:
-
Citace:
Původně odeslal PiT
Ramcek pekny, ale mam pri tom taky pocit, ze sa to kaca dolava :oops:
Ja spis mam pocit, ze se to kaci dozadu :) Mozna nad tim jeste popremyslim, ono by asi stacilo dat mensi uhel a hned by se to tak nekecalo = bylo by to mene radikalni, tedy dik, aspon vidim, co mam kde jeste posolichat!
Honny: netahej sem jina fora ;) ale diky.
=======================
Tak dneska jsem se byl projet na kole a verte neverte, ale zadna architektura, ale zveratka :) Snad uz to bude lepsi s nima nez jak posledne. Zacnu tim slabsim, abych Vas mel potom cim prekvapit a ne naopak zklamat.
Je to kacer, to asi pozna kazdy. Jsem si rikal to bude docela prima, kacer skoro az u me, ale ono to kompozicne neni zadna sranda, normalniho kacera z boku to uz by bylo "no jo, kacer", takhle to sice taky neni buh vi jak originalni, ale nic lepsiho me nenapadlo, ono jsem taky mel tech prilezitosti malo. A nazaver snad jeste nezbyva nez zaplakat nad tim jak to "zmaknul" fotak, ale to je myslim vec trochu jina, tedy prosim o toleranci.
http://skodik.ic.cz/galerie/zvirata/kacer.jpg
Inu, co na to rikate? Budu rad, i za spekulace typu, kdyby bylo vice mista tady a tamhle (tohle je taky mirnej orez). A jeste prozradim, ze se muzete tesit na jestry (ano, bystre hlavy pochopily, ze to bude to lepsi :) )
-
Hezký "portrét"... škoda té neostrosti...
Btw, čím jsi kačera natíral, že je tak krásně vybarvený? ;)
-
pekne, mne se to zamlouva i kompozicne...akorat nejak netusim, kam bylo zaostreno... na male to poznat neni, ale kdyz se mrknu na tu vetsi, tak na cele hlave neni nic ostreho, coz je podle me nej. problem tehle fotky:(
-
Citace:
Původně odeslal Darth Maul
Hezký "portrét"... škoda té neostrosti...
Btw, čím jsi kačera natíral, že je tak krásně vybarvený? ;)
Dík, mělo to vyznít jako portrét. Jinak když jsem fotosopoval, tak jsem si rikal, dame jeste saturaci a a nebudem setrit at je to jak Carlos (Se vsi uctou, fotky mas uzasne, ale ty krajinky to je uz nekdy moc, ale proc ne.) :lol: ale fakt :)
Ostreno je v poradku, to je videt podle bokehu, ale ten muj borec (CASIO QV-R51), to proste takhle na slunicku absolutne nezmaknul.
-
K mrakodrapům: hmmm nevím ... Pro mne škoda že jsi právě nedokázal víc využít té sbíhavosti těch linií, popř nezkusil nějaký zajímavější záběry. Takto mi z toho vychází téměř klasická turistická fotka. Přitom takovej parádní objekt přímo svádí si s ním trošku pohrát. Pro mne je tato fotka škoda nevyužité obrovské příležitosti. Tím nechci říct že je špatná - jen to s takovým objektem mohlo být zajímavější.
BTW i při tom zvětšeným náhledu se mi ta TK zdá dost špatná - kolem celé budovy vidím 1mm linku a i ten převod do BW nepovažuju za moc povedenej. Možná by to nebylo špatný tentokrát v barvě - v té skleněné budově se zrcadlí stejně hlavně jen to modrý nebe.
-
1 Příloh-a(y)
Hmm, mas pravdu, ja to dneska taky vidim dost jako nevyuziti potencialu, ale v te dobe jsem premyslel trochu jinak, je to uz skoro rok, ale precejenom jsem byl trochu jinde. Schvalne sem dam original a pokud nekoho neco napadne budu jen rad, ale on ten samotnej snimek je asi docela o nicem no.
-
Tak u této se mi ta barva zdá mnohem lepší. Nic moc s tím nenaděláš .. je to prostě takto vyfocený a hotovo. Je to good ale chtělo sis tím prostě víc pohrát. Jen to máš trochu zašedlý -> rozjasnit.
Jediný co mě napadlo aby to mělo trošku šmrnc je toto:
http://theedge.jirulda.com/sample/total_1.jpg
nebo možná: http://theedge.jirulda.com/sample/total_3.jpg
Sakryš někdy se musím k takovýmu baráku s foťákem dostat :-)
-
-
Theedge: woe! :o Heh, no dobry no :D Tak jo diky, moc snad nebude vadit, kdyz tyto tve variace zaradim k sobe do galerky. Jako fakt se docela stydim, takhle progresne jsem hold nepremyslel :oops: Ale fakt pekny!
Bohuzel k+ ti dat nemohu, ale jinak by jsi ji mel ;)
==================================
A za odmenu ukazu zas neco noveho >:} Jak jsem psal vcera bylo kouzelne pocasi, tak jsem toho vyuzil projel jsem se na kole a vyfotil tu kacenu a pak nejake kozy, muflony a ja nevim co, ale mam snad trosku soudnost, takze si to necham pro sebe, fotky jsou to tak spise humorne, zviratka se fakt pekne usmivala, ale pres drateny plot se nedalo nic moc fotit, takze jsou to dost letecke fotky, protoze jsem si nechtel nechat sezrat fotak a na nejake vzdalenejsi zvire muzu se 3x zoom zapomenout. Ale nakonec dle meho nazoru to nejlepsi jsem nasel az doma na zahradce. Co? No vyhrivali se nam tu jesterky, a nejen to dokonce mi krasne pozovali, opravdu skoro jako ochocene, vsechny fotky z 10-15cm. No dost kecu o nicem, proste jsem zabrousil do oboru, kam casto nebrousim, takze tu mate konecne neco jineho nez architekturu.
http://skodik.ic.cz/galerie/jesterka/jesterka1.jpg
http://skodik.ic.cz/galerie/jesterka/jesterka4.jpg
No sak posudte sami, dal jsem sem prvni, ktera se mi libi asi nejvice (hlavne kompozicne, snad se nemylim) a potom ta druha je, takove ktera je z tech dobrych asi nejslabsi, dalsi dvojici fotek dodam pozdeji. Za kazdy komentar budu rad, dik.
-
Citace:
Původně odeslal Skodik
Theedge: woe! :o Heh, no dobry no :D Tak jo diky, moc snad nebude vadit, kdyz tyto tve variace zaradim k sobe do galerky. Jako fakt se docela stydim, takhle progresne jsem hold nepremyslel :oops: Ale fakt pekny!
Dej si to kam chceš když to nebudeš prodávat jako svoje dílo :-) a hlavně se nauč při focení přemýlet jinak než turista.
-
Citace:
Původně odeslal theedge
Dej si to kam chceš když to nebudeš prodávat jako svoje dílo :-) a hlavně se nauč při focení přemýlet jinak než turista.
Hehe prodavat to asi nehrozi, pokud mas nejake zajemce, tak se muzeme dohodnout :lol: :D Jj, polepsim se.
EDITED: Upraveny fotky na minule strance a vystavena fotka meho provedeni Theedge upravy, jeste jednou diky za napad.
-
Prvá fotka je podľa mňa kompozične zlá. Vôbec nevidieť tú potvoru, len jej hlavu a chvost. Neviem či to bolo ešte možné, ale škoda že si to nefotil na väčšiu dieru, aby to pozadie bolo ešte viac rozmazané.
-
Citace:
Původně odeslal e1
Prvá fotka je podľa mňa kompozične zlá. Vôbec nevidieť tú potvoru, len jej hlavu a chvost. Neviem či to bolo ešte možné, ale škoda že si to nefotil na väčšiu dieru, aby to pozadie bolo ešte viac rozmazané.
No jo, ne ze by to byl takovej problem ji dostat na trochu jine pozadi, ale co chces asi delat s jesterkou, ktera ma prave takove zbarveni aby nebyla videt, zas takovej borec nejsem abych ji dal do nejakeho umeleho prostredi, proste toto je priroda. Jinak na vetsi diru jsem opravdu fotit nemohl, ani na mensi :) A co se ti na tom kompozicne nezda? Pokud je to spatne kvuli tomu pozadi, tak to s kompozici jesterky nema nic spolecneho, ne? Ale prosto moc dik aspon za neco, ja ti nazor neberu, naopak jsem rad, ze ho znam.
-
Týbrďo, sorry!!! Chýba mi tam jedna veta, správna to malo byť takto nejak:
Citace:
Prvá fotka je podľa mňa kompozične zlá. Vôbec nevidieť tú potvoru, len jej hlavu a chvost. Druhá sa mi páči. Neviem či to bolo ešte možné, ale škoda že si to nefotil na väčšiu dieru, aby to pozadie bolo ešte viac rozmazané.
Takže ten koment a väčšej diere mal byť k tej druhej. Neviem kde som mal hlavu včera, ospravedlňujem sa za nejasnosť.
-
Mě se teda líbí obě a ta 1. asi víc. Pozadí nevadí - je ve svém přirozeném prostředí a kompozičně ze mi to právě zdá hodně dobré. Ten ocas tam dělá dobrou linii. Ta druhá s tím okem je taky fajn ale je to na mne asi už moc veliký detail /výřez.
-
e1: v pohode, taky bych byl minimalne ten den trochu mimo, kdyz bych rozbil polarizak :/ ale doufej ze o to vetsi stesti budes mit pri foceni ;)
theedge: presne, uplne stejne to citim. Tak aspon, ze tak :)
======================
No a pridava zbyle 2 jestery ze vcera. To prvni to je dost vyrez, je to vyrizle tak, ze pri zvetseni se dostavate do puvodniho rozliseni, takze omluvte kvatlitu, i kdyz je docela v pohode jeste.
http://skodik.ic.cz/galerie/jesterka/jesterka2.jpg
http://skodik.ic.cz/galerie/jesterka/jesterka3.jpg
Opet predem dik za komenty.
-
Tak ta poslední je asi nejlepší ze všech ... moc se mi tam libi to světlo a barvy.
-
No me se tam taky libi to svetlo a barvy, tolik nesplyva s pozadim, ale zase u te prvni se mi hrozne libi ta kompozice a ten ocas, ovsem par lidem se to prave nelibi kvuli pozadi no. Navic v te prvni je takova akce, ne nahodou jsem ji pojmenoval - V očích zabijáka. Ta druha je takova silne lezerni, pohoda, klidek :) Kazda ma hold neco.
EDIT: to jan555, dik... to je hlavni, kazdopadne to je lepsi jak pes, to je jasne i mne! :)
-
Dobré fotky, líbí se mi 2., 3. i 4. Vidím na těchhle fotkách posun ;)
-
Citace:
Původně odeslal Skodik
Navic v te prvni je takova akce, ne nahodou jsem ji pojmenoval - V očích zabijáka. Ta druha je takova silne lezerni, pohoda, klidek :) Kazda ma hold neco.
Jo ta 1. by se taky mohla jmenovat " jdu si pro tebe" :-) ale má na rozdíl od té 4. hodně ostrý světlo. Ta 4. má prostě naprosto parádní světlo - jako bys tam použil nějakou odraznou desku.
-
jo ta posledni jesterka je naprosto paradni. dokonale svetlo
-
ad 1. - paradni poloha jestera :)
ad 2. - skoda ze to neni vic zaostreno na tlamu.. ale zase paradne tak vynika jeho zbarveni
ad 3. - nevim, prijde mi ze to je zaostreno pred nej.. asi nejslabsi kousek, sry
ad 4. - jak uz bylo psano, naprosto perfektni svetlo a barvy
-
diky vsem za komenty!
===================
Jeste bych sem dal nejake pokusy z Parize :lol: :p
Versailes - fontana To se mi docela libi, ta mracky atd..
http://skodik.ic.cz/galerie/pariz/versailes2.jpg
Le Louvre
http://skodik.ic.cz/galerie/pariz/louvre2.jpg
La Defence - "Dvě věže" hokus pokus s sandwichem, asi ulet, tak mi to jenom potvrtdte-tedy bud jestli je to nezajimave, ci je to uplne hrozne :D . Sum je tam prave z duvodu vytazeni tech "stinu".
http://skodik.ic.cz/galerie/pariz/twotowers.jpg
Tak zas kdyby nekdo neco malo napsal, budu rad, tady u toho i klidne piste, ze se to nelibi at vim jak moc to hrozne :)
-
Fontána je pěkná, až na ten imho příšerný rámeček. Druhá mi nic neříká a třetí je zajímavé místo, ale padá mi to doleva a technicky je to dost mizérie. Chápu omezení foťáku, ale u architektury je technická kvalita prostě velmi důležitá. (ten telefonující hoch vepředu tomu taky imho nepřidal)
-
Citace:
Původně odeslal jan555
Fontána je pěkná, až na ten imho příšerný rámeček. Druhá mi nic neříká a třetí je zajímavé místo, ale padá mi to doleva a technicky je to dost mizérie. Chápu omezení foťáku, ale u architektury je technická kvalita prostě velmi důležitá. (ten telefonující hoch vepředu tomu taky imho nepřidal)
Dik, tak nejak plne souhlasim. U te treti jsem si prave vsiml, ze je to dost hezke misto az doma :( Jinac bych urcite udelal neco lepsiho i s tim mym fotakem, to si zas nebudu namlouvat. Oriznuti zespoda (=zbaveni kluka) by to zase dost znicilo, ale souhlasim, ze tam rusi.
Ale k tomu ramecku, asi zustanu u klasiky no, kdyz plny dokola cerny se mi zdal, ze to hrozne svazuje. Pro ostatni, co rikate na ten ramecek?
-
1. Skus orezat zhora a sprava - dostat tu vrchnu sochu viac do zlateho rezu, ramcek prec.
2. Padaaaa...
3. Uplne genialne svetlo. Pouzil si tam nejaky ps filter? :-o Byt tam, tak vytiahnem stativ a nacvakam z toho sandwich...
[edit - upravene hrubky]
-
Na to existuje jen jeden recept - pořádně kontrolovat všechny detaily a čekat, čekat a čekat. Taky samozřejmě škoda, že slunce není za budovou - s tímhle se čistě neporovná z dnešních digi prostě nic.
-
1 Příloh-a(y)
Pit: 1) myslel jsi to tak jak to mam v priloze? Me se to nezda lepsi, co si o tom mysli ostatni:
3) Diky, diky :) No je to tonemapping coz je vlastne takovej pristroj co si upravuje highlight end shadows, rekneme nahrazka sandwiche, jinak nic, jeste tedy denoise filtr, ale to jen kvuli kompaktu.
jan555: no jo, ja nevim, ale tanhle pohled mi nejak v tu chvili neprisel zajimavy. Lek je na to sandwich no, opravdovej myslim.
EDITED: to jan555 (17.04.2006, 21:09): no ja myslim, ze sendwich se da udelat i dost setrne, jako ze by se projevil prakticky jen na obloze, ktera by nebyla vypalena, tohle je hodne o tom jak si to kdo udela.
-
Jen poslední lehce OT koment - já si třeba vůbec nemyslím, že lék na tohle je sendvič. Sendvič je imho berlička, poslední ze všech možností a existuje překvapivě dost lidí, kteří to prostě nemusí ...
-
Skodik:
Yop, +- tak nejako... Este umazat ten stromcek uuuplne vpravo a bude to imho celkom fajn. Ale je to len moj nazor, uvidime, co na to ostatni...
Tiez pouzivam shadow/highlight... napr. tu som tym dost podstatne "zviditelnil" kostol a mierne doladil oblohu, nakolko to bolo taktiez fotene v protisvetle:
http://bic.sk/pit/gallery/images/ba_klarisky_church.jpg
jan555:
Nj, lenze co spravis s digitalom a jeho obmedzenym dynamickym rozsahom... Az to raz bude na urovni oka cloveka, tak to bude moc moc fajn :) Mna ako prve napadol stativ a normal zaber + zaber s polarizakom (alebo aspon podexponovany) a potom z toho sandwich... Tiez nelepim fotky pokial nemusim, ale obcas sa to imho dost hodi...
-
Tak ty 2 věže se mi líbí hodně. záběr j dobrej a i to světlo tomu dává zvláštní atmosféru. TK je teda příšerná - holt s tím tvým cvakátkem je to těžkej boj, ale v tom malým náhledu se mi to líbí.
Add dynamický rozsah: No mě se teda zdá že dynamický rozsah lidského oka taky není nic moc, akorát se dokáže hodně rychle adaptovat. Na jasným světle člověk většinou bez slunečních brýlí vidí taky prdlajz.
-
Citace:
Původně odeslal theedge
Add dynamický rozsah: No mě se teda zdá že dynamický rozsah lidského oka taky není nic moc, akorát se dokáže hodně rychle adaptovat. Na jasným světle člověk většinou bez slunečních brýlí vidí taky prdlajz.
Nie je to len o rychlosti prisposobenia sa, ale o celkovom dynamickom rozsahu ludskeho oka. Ked sa adaptuje na silne svetlo, aj tak vidi pod stromom v tieni texturu... Fotak v takej situacii nema sancu... Bud je zhorsena kresba v tieni alebo je prepalena obloha.
-
takze skodiku fontanka pro me az na uletovej ramecek (taky sem se o podobne pokousel) dobra. u druhe me nevim proc vadi ta pyramida srostla s tou "vezi". no a u techt dvou vezi se vyjimecne shodnu s theedgem. krom TK a toho telefonujiciho manika mi prijde paradni. super barvy super atmosfera.
k tomu dyn. rozsahu oka. asi bude lepsi ale neni to hlavne ponekud nabouchanejsim image procesorem?;)
-
Tak moc diky za pripominky, prevazne pochvali, popravde jsem fakt prekvapenej, docela jsem si myslel ze me tu sjedete, ze je to prumerne foto a hlavne ten prepal a typek s telefonem o sumi nemluve :) O tech chybach, vite to je jasny, ale presto jsem rad, ze to pusobi supr atmosferou. Tedy jsem prijemne prekvapen, dik.
Jeste ten Pituv napad na lepsi orez ( http://4um.ocguru.cz/attachment.php?...4&d=1145307353 ) libi se vam to vic jak puvodni foto ( http://skodik.no-ip.com/galerie/pariz/v-versailes2.jpg )? Predem dik.
=====================
Tak jeste neco, doufam, ze uz s tim nelezu na nervy, ale je to uz poslednich par snimku z Parize, ale jsou to zase vice mene hodne chvalena fota zatim, takze snad v pohode :)
Ve stinu historie - tady se mi dost libi to svetlo, nejak me to natchlo v takove prirozene mire, co vas?
http://skodik.ic.cz/galerie/pariz/louvre5.jpg
Sochy a lidé - libi se nekomu tahle fotka, respektive asi plno z Vas nebude nic rikat, je to tak nebo se mylim?
http://skodik.ic.cz/galerie/pariz/louvre6.jpg
Opet budu rad aspon za nejake kratke informace jak to na vas pusobi, dik.
-
Podľa mňa by tieto fotky boli zaujímavejšie vo farbe. ;)
-
Ta druhá na mě působí dost chaoticky, bez jasného záměru a kompozice. První sice zajímavá světla a stíny má, ale pro mě je to fotka z muzea. Kdyby tam nebyl podstavec, použitá menší hloubka ostrosti a jiná kompozice/úhel, bylo by to o něčem jiném - ale to by byla úplně jiná fotka.
Sry za kritiku, ale imho je na čase zase něco jiného :)
PiT: jj, ale to je pořád to samé - dnešní DSLR mají dost megapixelů, jsou dost rychlé, mají přesné AF a nešumí. Co jim v první řadě chybí je stále dynamika - byť se to zlepšuje, je to pořád málo.
btw: jinak souhlasím s e1, že některé z těch fotek by mohly fungovat líp v barvě.
-
2 Příloh-a(y)
jj, Jane555 2. je trochu chaoticka nazev je sochy a lide, proste nekteri jsou zivy, jini ne :) A u te prvni, no ano je to fotka z muzea a ma tak pusobit, ale nenic to vycvak z muzea, proste dle meho pohledu, ma v sobe kus historie coz se pri tom osvetleni krasne projevi. Tot muj nazor.
Jinak fakt netreba se za nic omlouvat, jinak na zaver slibuje posledni 2 z FR, ktere budou takove snad spise na chvalu at z Parize odchazime jenom v dobrem :)
A pro e1: v priloze mas v barve, ale namyslim ze by to bylo lepsi, mozna ta prvni no..
EDIT: bufobufo: dík
-
ad fontana: po orezu je to imho lepsi...
ad Louvre: bud to vic zabrat do detailu, nebo vic oddalit.. takhle mi to prijde neco mezi...
ad La Defence: pekny barvy a skoda toho clovicka s tel.
ad socha: nevim, mozna jinej uhel.. docela mi tam nesedi ten levej roh.. ale jinak pekny stiny...
ad Sochy a lidé: priklanim se k Janovi555.. sry
-
sochy asi lepsi v barve;)
-
Ufff to je fotek za par dnu...
Ted budu asi dost kritickej, ale musim to napsat. Je to psany klidne, pomalu, se smutnym vyrazem.
V posledni dobe si nas zahrnul obrovskym mnozstvim fotek. Je to ted jakysi trend tohoto fora. Ale vsechny ty fotky z Parize mi uz prijdou STEJNE, pekne ale stejne. Tvorene podle jedne sablony. Myslim si, ze by bylo lepsi, kdybys z nich zverejnil max cca tri. Mozna i to je moc. Stejne tak i ty jesterky (ktere se mi libi viz nize). To je muj nazor, s kterym muzete a nemusite souhlasit. Ale urcite plati, ze mene je nekdy vice.
A ted ty fotky.
lampa : Prvni ceho jsem si vsiml, ze ta lampa zakrejva celou tu budou, je s ni rovnobezna a je i stejne vysoka...
mrakodrapy: Uz asi bylo receno vse. Pekna uprava od Theedgeho a pekne i okopirovane ;)
kacer: Libi, konecne zmena. Zda se mi to povedene.
jesterky: 1. Takova rozriznuta, jakoby tam byly dve. 2. Jenom mrknout ;) Libi
jesterky2: 1. Moc mne neoslovila. Zda se mi nejaka neostra. 2. Libi. Pro mne to ma takovou spokojenou naladu. Jako by rikala: "Ahoj Skodiku"
fontana: Ta se fakt mi libi. Ten ramecek tam nesedi. Vim ze si to chtel zkusit jako Pocket, ale ... Po uprave pekne (na me ale moc kontrastu) 2.Le Louvre Opet se mi zda, ze ta pyramida zakryva neco dulezityho 3. "Dvě věže", Libi.
muzeum: 1. Svetlo se mi libi a jsem pro BW 2. Sochy a lidé. V barve asi lepsi, ale souhlasim, ze to neni ono. Z meho pohledu, jsou vsechny ty sochy v pohybu. U tech lidi ale neni tak vyrazny...
-
Obě fotky z muzea jsou IMHO lepší v barvě...
Já si prostě myslím, že pro černobílou fotku musí být nějaký důvod a opodstatnění a nejsem přítelem jejího používání za každou cenu. ČB fotka VŽDY postrádá část obrazové informace a tedy i sdělení a proto MUSÍ mít o to silnější motiv a téma... Samoúčelné převody do černobíla nemají smysl.
-
Citace:
Obě fotky z muzea jsou IMHO lepší v barvě...
Já si prostě myslím, že pro černobílou fotku musí být nějaký důvod a opodstatnění a nejsem přítelem jejího používání za každou cenu. ČB fotka VŽDY postrádá část obrazové informace a tedy i sdělení a proto MUSÍ mít o to silnější motiv a téma... Samoúčelné převody do černobíla nemají smysl.
Jo tak s tímto souhlasím. Něco podobného jsem napsal i v tom tutoriálu na převod do BW.
-
Citace:
Já si prostě myslím, že pro černobílou fotku musí být nějaký důvod a opodstatnění a nejsem přítelem jejího používání za každou cenu. ...
Souhlasim. Ja si ale navic myslim, ze CB fotka ma tu moc ZVYRAZNIT dany motiv, ktery by barve tolik nevyniknul. Zrovna u ty sochy je v barve neprijemny odraz v okna, ktery se v BW trochu ztrati...
-
Njn, poslední dobou dost lidí fotku, se kterou neví co provést, prostě foukne do BW. Neříkám, někdy to skutečně zabere, ale není to samospasitelné. Alespoň je dobré čas od času ty fotky obarvit (ink tint), nebo s nimi zkusit provést něco ne zcela standardního. (viz např. MadCapovy poslední portréty)
Udělat pořádnou BW fotku je taky obvykle těžší, než v barvě.
Tohle není mířeno konkrétně na Skodika. (byť to z části asi taky platí)
-
I když nejsem zastáncem velkých úprav fotografií, tak přesto si myslím že v některých případech je to celkem ku prospěchu věci. Zlášť když to nemění kompozici ani obsah fotky.
Skodiku co třeba takto ? : http://theedge.jirulda.com/sample/socha.jpg
Škoda že ses to nesnažil už takto vyfotit - pokud to ovšem bylo možné. BTW celá ta retuš mi trvala max 5 minut i s rámečkem.
-
skodiku, theedge tohle se vam povedlo;)
-
2 Příloh-a(y)
Citace:
Původně odeslal theedge
I když nejsem zastáncem velkých úprav fotografií, tak přesto si myslím že v některých případech je to celkem ku prospěchu věci. Zlášť když to nemění kompozici ani obsah fotky.
Skodiku co třeba takto ? :
http://theedge.jirulda.com/sample/socha.jpg
Škoda že ses to nesnažil už takto vyfotit - pokud to ovšem bylo možné. BTW celá ta retuš mi trvala max 5 minut i s rámečkem.
No jo to je pravda parada, ale ja zas do takovyhlech uprav nepremyslim, skoro je to tak trochu podfuk, ale jsem zastance uprav, takze v pohode.
Camillek: ne pohode, jsem rad, ze to napises.
jenom si trochu rypnu
Citace:
2.Le Louvre Opet se mi zda, ze ta pyramida zakryva neco dulezityho
Proto ji tam postavili, ona ma zakryvat neco duleziteho a to vyhled do zahrad :) Ale to je to je jina vec, no.
No jo s tim BW jsem to trochu prehnal, ale zpetne jsem zde zase zverejnil po uvazeni par fotek v BW, proste jsem mel nejakou momentalni uchylku asi.
Maule s tim zvyraznenim souhlasim, ale ja to proste u nekterych citim stale jako zvirazneni motivu. Ale dík všem za komenty, tedka sem dam nejake mozna "portrety", ale s mym fotakem jsem se v atelieru moc nechytal, uz jsem rozhodnutej pro E-500, takze snad bude zmena.
Zdravim,
tak zas neco naprosto jineho je to abstrakce, mozna i takovej minimalismus. Ale uz jsem tak zmatenej, ze ani nevim zda do te barvy ci ne, osobne se mi tady libi BW. Tak poradte, zda se libi a jaka verze, predem dik za hodnoceni.
btw: jsou to koleje od tramavaje foceno z busu co jel pobliz.
-
Vodorovné plochy naklonené skoro zvyslo nemusím, ale keď na tej BW verzií ešte trocha zvýšiš kontrast, tak by to mohlo byť zaujímavé.
-
No zajimave, ale u barevne mi vady ty modre koleje, a u BW ze je to tokove tmave. Ze ty koleje moc neviniknou. A u obou dvou mi vadi, ze to je trochu rozmaznuty.
-
koleje se mi libi vic v barve.. prave ta modra je tam hezka.. ale jak psal Camillek, taky mi prijde ze je to trochu mazle
-
e1: jo, naklon je az moc velkej, s tim souhlasim.
bufobufo, Camillek: mazle to neni, takhle foti ten muj "umelec" kdyz je ostre svetlo :)
==============================
Prinasim neco z Interkamery 2006 jsou to vsechno jenom modelky, prakticky moje prvni zkusenosti s atelierovym focenim a vubec focenim lidi :) Takze budu fakt rad za nazory, budu rad, kdyz napisete jak ktere se libi, tak i ty ktere se nelibi, pripadne nekde ukazat, co delam spatne, predem fakt moc dik!
Davat to sem, tak me asi prerazite, takze tady to bude asi i prehlednejsi ;)
+ http://skodik.no-ip.com/index.php?id.../denisa/denisa
+ http://skodik.no-ip.com/index.php?id...ympus_hosteska
+ http://skodik.no-ip.com/index.php?id...lky/topmodelky
Ukazka:
Denisa
http://skodik.ic.cz/galerie/denisa/denisa1.jpg
Jeste jednou predem diky.
EDIT: vlozena ukazka-
-
Připadá mi to slušné (v tomhle se moc nevyznám), ale minimálně některé z těch fotek jsou odšuměné, že?
-
Velmi sa mi paci po technickej kvalite aj vyzorovo uplne prva fotka z prveho linku. Spravna kompozicia, dobre farby. Pekny kontrast s tou bielou baretkou.
Ostatne ale bohuzial vobec, fotky, kde modelky pozeraju prec, na mna proste posobia divne. Nezaujate. Nepritomne...
Ale tiez mozes brat moj komentar z rezervou (taktiez sa v tom velmi nevyznam :oops: )
-
jan555: asi 3 dohromady :) Ale ten muj fotak me fakt prekvapuje, je to vsechno focene na 3Mpx a docela fakt kouzli v tech podminach, co tam byly. Samozrejme jsem upravoval Levels a nekdy barvy (spatne vyvazeni bile), jinak celkem nic moc.
Pit: No jo je tam plno zaberu, kdy proste oci nema na objektiv a urco by jich bylo par lepsich, kdyby mela, ale je tam hodne lidi. A nedivim se ji radsi, kdyz koukne do DSLR nez do meho kompaktu, ktery neni skoro ani videt :D Ale i tak si mysli, ze tyhle nekontaktni fotky nejsou zle, no nevim no...
-
z prvniho linku(denisa) se mi libi prvni a treti fotka, u dalsich mi vadi, ze se ta modelka diva na nekoho jinyho, tzn. ven z fotky, u ty posledni je zas skoda, ze neni ostrejsi a je tak zasumena, ale to si bohuzel nemohl ovlivnit:(
ty dalsi me taky moc neoslovily. Jak psal PiT, je to tim vyrazem/pozou modelek. Jak vis, tak ja byl na Interkamere taky a u dvou workshpu ze tri byly ty holky uplne mimo - vyraz, jak kdyby mely kudlu v zadech. Jedinej pouzitelnej byl ten zadni, kde byla ta Denisa
-
Tak to jsem si prohlédl zvětšené náhodou zrovna ty :o :)
-
taky se mi nejvic libi prvni fotka denisy a mozna jeste ta posledni ...
ty topmodelky mi prijdou ... takovy ... o nicem ... nechci te urazit, ale ja bych je prohlasil spis za reportazni (ale sam bych to lip nevyfotil, tak tomu nedavej moc vahu :) )...
a hlavne jsou spatne resiznuty (aspon mi to prijde - nasel jsem tam snad na kazdy fotce nejakou osklive zubatou hranu ...)beru zpet, ted jsem si vsim, ze jsou tam fullresy... pardon
-
pridavam se k ostatnim.. Denisa je moc pekna... ty dalsi pusobi trochu divne jak koukaji jinam, sry
-
Dekuji vsem za komentare.
================
Zdravicko,
no ja jsem byl na Interkamere, tak jsem mel cestu pres Vaclavak, bohuzel uz jsem mel plnou kartu, do Prahy na foceni pojedu stejnak jindy, ale proste na Vaclavaku me neco napadlo, neni to asi buh vi jak originalni, nevim no. Ale snad se bude libit.
Sv. Václav a Muzeum
http://skodik.ic.cz/galerie/architektura/vaclavak.jpg
-
Mne se to libii, hlavne ty lidi dole. Predpokladam, ze kvuli nim si to fotil.
-
je to pekne,.. ale na me uz je tam toho nejak moc a vlastne nevim, co je hlavni dominanta.. jinak to pusobi fajn
-
skodiku hod prosim i barevnou. tam ten vaclav nebude tak splyvat s muzeem.
jinak se me to ale libi. mam rad symetricke fotky palene primo zepredu
-
1 Příloh-a(y)
dík moc, jinak tominku ja myslim, ze bohuzel bude viz priloha bez uprav pouze resize. Jinak ta symetricnost to byl zamer, moc bych to zkazil i kdybych byl i o 10cm vedle :)
Pocket: dominaty jsou asi dve, i dle nadpisu, proste Muzeum a Vaclav to patri k sobe.
Camillek, to vis ze jo, ty lidi tam dotvareji atmosferu, bez nich je to onicem.
EDITed
-
velice pekne.. mozna bych byl o fotku o par metru vzdalenejsi (aby se tam 'veslo vic lidi') ale i tak je to moc hezky
-
Mluvím k té BW verzi: myslím že jsi to těma upravama docela zabil. Působí to zase jako sendvič a je vidět jak je to nebe blbě vysoftěný -> aura kolem budovy, u soch a za zábradlím. To ztmavení toho nebe se to fakt moc nepovedlo a ani to nepůsobí přirozeně.
Myslím že se naprosto zbytečně plácáš v úprvavách který ještě ani moc nezvládáš a těm fotkám to moc neprospívá. Líp foť a míň upravuj ... když není vhodný světlo na focení a nemáš ani přechoďák, tak to prostě nefoť a nebo počkej na příhodnější světlo. Pro mne je to ono zmiňované třískání maxima z průměrné fotky a už se v tom Skodiku dost opakuješ.