Tak jsme tam konečně s tatíkem zavolali a velké kulové.
Nějaká slečna nás slušeně poslala někam, že žádnou slevu nedostaneme atd.
To by mě tedy zajímalo, co jste jim kdo řekli, že vám odpoustili poplatek atd.
Printable View
Tak jsme tam konečně s tatíkem zavolali a velké kulové.
Nějaká slečna nás slušeně poslala někam, že žádnou slevu nedostaneme atd.
To by mě tedy zajímalo, co jste jim kdo řekli, že vám odpoustili poplatek atd.
prosim te a to ti stoji za to jim vypovidat smlouvu kvuli 100,- ??
je to 100,- to snad ma dneska kazdej, navic oni jasne pisou ze pri snizovani se plati poplatek
ja uz tady vidim 5 post kde ti radi vsemozny piˇˇˇˇˇˇˇabys usetril 100,-
to uz je vysmech panove
Tady nejde o 100 Kč, ale o to, že bych rád taky nějaké "spešl" ceny za služby.
Myslím, že jsme u nich dost dlouho, abychom nemuseli platit takové pálky.
Ne jen 5. post, je potřeba se podívat dále do historie...
Když jsi nový zákazník, tak máš 4 nebo i 6 měsíců slevu 50% a to už je rozhodně víc než 100,- Kč.
Jak jsem psal již dřív, tak to bývalo za 1.000,- a to za to stálo rozhodně.
Tímto postupem mám NA ROK poloviční cenu za internet a bez tisícovky za snížení. Operoval jsem pětiletým obdobím, co u nich jsem bez bonusů.
To neni o stokorune.
Pri novem uctu u UPC (doma v CR mame kabel 14 let, ale net jen druhy rok), jsem presel od Telefoniky (kterou mam stale v zasobe, ale uz neni primarni).
Pozadavek znel -- co nejdrive -- co nejrychlejsi pripojeni,
Do dvou dnu byli u nas, od te doby si s tim muzu delat, co chci.
A mam to ve smouve.
"Podle pozadavku koncoveho uzivatele bude vzdy upravena rychlost a kvalita sluzby, t.j. internet, digital TV, sifrovani po trase tak, aby odpovidala soucasnym podminkam u poskytovatele.
Veskere naklady za opozdene poskytnuti sluzby nese poskytovatel, jakoz i dodani - pronajem kabeloveho modemu - WiFi routeru, HDV transponderu a pronajmu tri kusu HDTV tuneru podle volby pronajimatele".
Psal bych to i dale, ale nebylo by to fer. Za jasne stanovenych podminek jsme zacali pouzivat neco, co uz doma davno bylo, jen takto prisel O2
o velmi dobre platiciho klienta, spolu se vsemi navaznymi smlouvami CISCO.
Ztrata pro O2 nekolik desitek tisic rocne( za vsechno). A ztraty u navaznych klientu, roste kazdym dnem.
Z O2 stale volaji, - muj prikaz zni pro vsechny -- zasadne vyrizovat jen se mnou, ktery je vecne v zahranici.
A jen dodam, ze jsem navzdy od O2 pryc.
Logicke.
Je to trochu atypicky pripad, takto se vsude postupovat prirozene neda. Ale nez na to prijdou, tak tvrde na individ. podminky. Budou se ptat
na predstavu.
Navic u nas ve meste, kde je ADSL, WiFi, kabel, pripojeni k paterni siti, optika k tomu. Kdyby nekde na samote, ale,....neumeji pocitat ??!
Venku se s tim neparou: viz priloha. A zavazek, ze to tak zanedlouho bude. U Telefoniky jsme si nerozumeli, u UPC velmi podrobne.
Já si loni vyjednal to stejné, když bylo UPC pozadu s reakcí na pokles cen u ADSL. Roční 50% sleva na net a TV byla velmi sympatická, nicméně mám po žních, pač sleva v září skončila. Já to v předstihu neřešil pač jsem se měl v říjnu stěhovat. Teď je situace taková, že stěhování se každý měsíc o měsíc posouvá a tak jsem zpět na 100% taxe a o dalších vyjednávání nechtějí logicky ani slyšet, neb jsem končící zákazník (jsem ve výpovědi, kterou dle aktuální situace se stěhováním prodlužuji :-D )
Taky jsme ve výpovědi, ale u nás začal nabízet centrio a při komplet odběru služeb zhruba 1/3 ceny úspora. http://www.centrio.cz/internet/popis_sluzby/ zatím zajímavé jsem zvědav na praxi, respektive možnost inetu zhruba do 2-3 týdnů. Docela se těším na slibovaných 1/1
30 mbit, hlavně inet pak jen 300,-
Má aktuální rychlost 250 kbit/s.. (@rychlost.cz) místo 10Mbit
Ping www.seznam.cz 9ms (?)
Posledních x testů z rychlost.cz není moc přívětivých. Z UPC psali, že je vše v pořádku až ke mě domů. Takže chyba bude modem/router/pc nebo ntb.. Nicméně, je možné že to způsobil ten TCP Optimalizer z předchozí stránky? Do té doby to fungovalo dobře.. Zvláštní je, že to teď takhle pomalu jede na všech počítačích. Ale upload jede jak má..
Vypadá to, že je postiženo více oblastí: http://www.upczone.cz/viewtopic.php?p=38090#38090
http://www.komunikuj.sk/blog/antalko...t-na-slovensku Jsem narazil při procházení stránek a porovnávání nabídek a třeba možného vývoje.... Možná je to ve špatném místě, pardon
Teď jsem se doslechl, že UPC nabízí i velmi levný tarif 1M (256kb up) za cca 200kč. Nevim jestli je v tom nějaký háček, opominu-li ten mizerný upload. http://www.upc.cz/internet/1M
Hacek v tom neni, chtel jsem to uz navest tchyni :-) avsak poplatek za snizeni neni 100, ale 1 000, nebot se jedna o ten nejlevnejsi tarif. Nicmene kdyz jsem tam zavolal a dozadoval se tedy nejake slevy (jinak jsem mel v planu zrusit 10M a nechat navest obratem 1M), pze 1 000 je fakt moc, tak jsem vyhral slevu 35% na 10M, coz jde... :-)
Hmm taky jsem usmlouval jenom 35%, pritvrzuje :)
http://www.speedtest.net/result/642563736.png[/URL] Velmi hezké, to vypadá slibně :drool:
http://www.pingtest.net/result/4884369.png
Na stedry den mi prestalo de-facto fungovat pripojeni, packet loss, vypadavani konektivity... Chtel jsem skypovat s prituli a ono prd:(
Ale vysledky z mereni:
http://www.pingtest.net/result/6234703.png
http://www.pingtest.net/result/6234699.png
Fuj, jste mě vyděsili. Nový firmware v Netgear routeru, trvalo, než si "sedl".
http://www.pingtest.net/result/6972471.png
http://www.pingtest.net/result/6972413.png
Jak jsou ted na tom torrenty u UPC? Budu budouci zakaznik a vim, ze pred rokem s tim melo UPC problemy, resp. znacne omezovalo P2P DL, tak jestli se situace zmenila nebo je stejna. Diky.
U me no problem. I DC jede
Jo, fici to plnou rychlosti
Ano jedou, ale v době od 16h do cca 23h (minimálně ve všední dny) má UPC torrenty nějak omezené... u mne se například v tuto dobu rychlost nepřehoupne přes 200kB/s, mimo uvedenou dobu jedou na full kapacitu mojí 10Mbit linky (pokud teda je tak rychlý "zdroj").
Takže například dám něco stahovat v 15h, do 16h mi to valí 1000kB/s, pak to hodí "ručku" na 200kB/s a courá se to až do večera, standardně mám nastaveno vypnout PC po stažení všeho a podle logu se pravidelně vypíná těsně po půlnoci.
Edit.: týká se to především "veřejných" trackerů... Na privátních trackerech mi to takovej bordel nedělalo...
Mne to jede full i v tehle dobe, ale je pravda ze ve spicce jsem posledni dobou pozoroval brutalni lagovani provozu, obcas packetloss, ale to snad skoncilo par dni zpet hodinovym vypadkem okolo pulnoci, a od te doby TUK TUK dobry
To omezeni vypada napr. nejak takto:
http://img20.imageshack.us/img20/374/eth06h.th.png
UPC nabídne nový tarif Fiber Power 25 za šest stovek
Zdroj: Živě.cz
Citace:
Největší český kabelový operátor UPC podle našich informací od 6. dubna nabídne nový internetový tarif Fiber Power 25 za měsíční paušál 599 korun. Ke stejnému datu by měl UPC zároveň ukončit prodej současného středního tarifu Fiber Power 30 pro nové zákazníky.
Konečně, tomu říkám solidní poměr cena/výkon. Hned do toho půjdu až mi doběhne momentální akce.
Chci se jen zeptat, jestli jsem sám, komu nejde stream z fotbalzive.cz? Nejde to v žádném prohlížeči, nejde to ani když otevřu URL přímo v přehrávači. Mám UPC 10M, těchto 10M dosahuji i při testech rychlosti připojení, včetně nízkých pingů atd.. Už nevím kde je chyba :/
http://fotbalzive.ct24.cz/article.asp?id=16637 Třeba tohle,mi normálně jde...Vista ff 3.6
Pod XP s FF 3.6.2 a IE 6 taky bezproblemu. Zkus aktualizovat media player, pripadne dohrat nejake kodeky od Microsoftu, co mas za system?
Mám W7 Ultimate CZ x64, mediaplayer mám 12 (myslím) a aktualizuju vše hned, jak mi systém něco nahlásí. Možná je to i rozvody u mě doma, ale na druhou stranu mi to už fungovávalo, nebo např. přenosy z olympiády (tedy pokud server ČT fungoval) taky, jenže to byl SilverLight..
Záznamy zápasů mi taky fungujou, nejdou mi jen "přímáky" - přijde mi ale divný, že bych se pokaždé trefil do momentu, kdy je server přetížený. Navíc se mi ve status řádku WMP zobrazí "Přehrávání 619kbps (nebo kolik to je)" a další údaje, jako při přehrávání, ale zvuk ani obraz nikde.
ja na fotbalzive koukam pres VLC... zkus az bude zase prenos
Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; en-US; rv:1.9.2.2) Gecko/20100316 Firefox/3.6.2
VLC 1.0.5 a hraje v pohode ...
POZOR:
Upc nyní nabízí speciální balíček služeb. (podotýkám, že oficiálně to nikde není uvedeno - akce asi nebude trvat dlouho)
Při uzavření smlouvy 12 měsíců výše citované za 899,-Citace:
Internet 30 Mbps
+
Digi TV Standard
+
Balíček programů PLUS
To vše za 900 Kč pro nové i stávající klienty!
Objednávka je možná na zákaznické lince.
Využijte toho! vyplatí se to!
Zdroj: UPCZONE.cz
Osobně jsem si tam včera zavolal a opravdu to platí, operátor mi sdělil, že mi zašlou novou smlouvu k podpisu, kterou poté odešlu zpět a služba bude aktivní. Telefonát netrval ani 5 minut, ušetřené peníze cca. 7500,- za rok, a to se vyplatí ne? :) Více informací je v tom linku z UPCZONE.
Přeji hodně štěstí! A určitě to zkuste! Na UPCzone jsou podobné zkušenosti.
P.S.
Jinak pokud tam voláte, tak na číslo +420 241 005 100 (kontaktní infolinka), zvolil jsem 3 - Řešení dotazů ke smlouvě, změny smlouvy a tuším oblast internet.
ZKUŠENOSTI:
Citace:
PetrS:
mě došla smlouva na balíček a tv STD a 30 internet a je tam napsané že balíček plus je zdarma na 12 měsíců..
cena 899
dá se to pochopit tak že po 12 měsících bude cena stále 899 ale bez plus...
Citace:
kockonos:
Diky za upozorneni , brnknul jsem tam a za 7 minutek hotovo . Mel jsem jiz 30M a DTV Standard , takze se pridal balicek "PLUS" a hotovo . Operator rekl ze zavazek je na 12 mesicu .
Citace:
Tomus - admin fóra
Tak podle mych informaci tento balíček stojí 899Kč s DPH a je k němu Plus na rok zdarma (Plus jen pro nové zákazníky, alespoň 1 služba musí být nová) Je tam úvazek na 12 měsíců a cena se po těch 12cti měsících nezmění.
Zdravim,
Volal mi ted UPC panacek, ze pry plosne a vsem davaji k UPC internetu zdarma ten analogovy tarif Mini, hrozne se tlacil na osobni setkani a ze i kdyz mam DVB-T, tak pro jistotu si to mam urcite nechat zavest.
Na webu o tom neni zminka, nekecal? ;-) Setkal se s tim nekdo?
Heady
I pro stávající zákazníky s internetem a TV? Nám tedy nevolali, ale bylo by příjemné platit jen 499 ;)
Ptal jsem se jeste na http://www.upczone.cz/viewtopic.php?t=2970 a tam jsem par odpovedi dostal.
Ja jsem prave stavajici zakaznik, ktery odebira jen UPC 10M. TV ne.
Mně taky volali a něco nabízeli, ale řekli mi, že je vše i na webu a tak jsem řekl, že se kdyžtak ozvu..
Každopádně den na to si vzpomněla žena, že by chtěla HBO - nevíte, jestli to jde úplně samostatně? IMHO ne, ale radši se zeptám. TV mám přes DVB-T a od UPC mám jen internet 10M.
HBO se dá koupit v balíčku HBO, HBO2 a HBO Comedy za 200 měsíčně tuším.
Jo takhle. To určitě ne. Vždy musíš mít základní nabídku za těch 299 Kč a k tomu teprv balíčky.
me u nich nejvic stve poplatek za snizeni sluzby kterej je cca litr :(
na vikendy mi staci net ktery davaji "zadarmo" tj 256kb, tak jsem se rozhodl zrusit bezny 10M net, ale poplatek za snizeni sluzby me dost vytocil, az jsem chtel zrusit i TV
Oni dávají net zadarmo? To bych chtěl tedy vidět.
maji to i v ceniku http://www.upc.cz/pdf/Cenik_internet.pdf
zdarma to je pokud od nich mas digitalni tv
je to 256 / 64
pokud budou platit tyto ceny, tak jdu do power 25
Tie ceny platia, ja som na Power25 prechadzal nedavno z Light (30/1,5) a stalo to akurat stovku za znizenie tarifu a usetrenych viac ako 2tisice rocne za takmer rovnaky program.
Objednal jsem si 50/5, obratem prisel mail, ze pozadavek potvrzuji a k navyseni dojde s platnosti k 1.5. Zkousim to ted merit a zatim jsem na nejakych 34/2.8.
Bavil jsem se o tom se znamym, ktery si na to konto porizoval stejny tarif jako ja, a bylo mu odpovezeno, ze mu budou muset vymenit modem (coz by se shodovalo s informaceni napr. na Lupe, ze UPC u 50Mbitu a 100Mbitu meni modemy na nove, podporujici EuroDOCSIS 3.0). V mem pripade zadna takova zminka nepadla... tak nevim :)
(oba nyni mame Motorolu SurfBoard SB5101E - EuroDOCSIS 2.0)
Mám pocit, že z nabídky UPC zmizel úplně balíček kabelovka+internet.
Je tam sice balíček, kde je k tomu ještě telefon, ale lidé, kteří ho nechtějí, musí asi kupovat oba produkty samostatně...
No, pokud downstream nepojede 50, tak to resit nebudu, o ten mi fakt nejde - jestli nejaky ISO stahnu za 6, nebo 4 minuty :). Co ale resit chci, je upload.
Jinak s tim "neni skladem" - ja jsem o zrychleni zazadal drive nez znamy, takze by to bylo docela zvlastni. Spis bych tipoval variantu "zapomneli". Uvidime, v nejhorsim si opet osvezim sve schopnosti vyplnovani mikro-formulare :(.
UPC představilo novou nabídku připojení pro firmy
.Citace:
Nejlevnější UPC Fiber Business 15 s maximální rychlostí downloadu 15 Mbit/s a rychlostí uploadu až 3 Mbit/s vyjde na 499 korun měsíčně bez DPH. Za 666 korun měsíčně bez DPH mohou firmy a živnostníci získat tarif UPC Fiber Business 40 s rychlostí downloadu až 40 Mbit/s a s maximální rychlostí uploadu až 4 Mbit/s. Nejvyšší tarif nese označení UPC Fiber Business 110 a za 999 korun měsíčně bez DPH zahrnuje připojení o maximální rychlosti downloadu 110 Mbit/s a uploadu až 10 Mbit/s.
Zdroj: http://www.lupa.cz/zpravicky/upc-pre...eni-pro-firmy/
Co na to říkáte?
BTW:
Objednal jsem si ještě předtím než byly uvedeny nové tarify a ceny v platnost balíček služeb 30M+DTV Standard + balíček PLUS na 12 měsíců za 899,- a dnes jsem viděl na inkasu od UPC 589,-
Pánové z UPC si zřejmě něco spletli, nebo prostě se do toho ještě započítává cena na 4 měsíce za nižší cenu jako pro nového zákazníka. Sám jsem z toho celkem zmatený, ale nezlobím se samozřejmě. :)
Uvidíme co vzejde za sumu v dalším měsíci. :)
http://www.speedtest.net/result/814274188.png
Za ty peníze to stojí, jede to zatím 1 den doma.
pro zajímavost, poslední týdny (možná už měsíce), pozoruji celkem často zhruba tohle:
někdy to dá pár dnů pokoj, jindy je to 20x za den a upřímně, dost mi to SERE. máte někdo podobnou zkušenost? protože k těm výpadkům není žádný očividný důvod, dějí se v různých denních dobách v různých dnech.Citace:
2010-06-19 00:20:21 3-Critical R002.0 No Ranging Response received - T3 time-out (US 29)
2010-06-19 00:20:20 3-Critical R003.0 Init RANGING Critical Ranging Request (17) Retries exhausted
2010-06-19 00:20:20 3-Critical R002.0 No Ranging Response received - T3 time-out (US 19)
2010-06-19 00:20:08 3-Critical R003.0 Init RANGING Critical Ranging Request (17) Retries exhausted
2010-06-19 00:20:08 3-Critical R002.0 No Ranging Response received - T3 time-out (US 23)
2010-06-19 00:19:54 3-Critical R003.0 Init RANGING Critical Ranging Request (17) Retries exhausted
2010-06-19 00:19:54 3-Critical R002.0 No Ranging Response received - T3 time-out (US 22)
2010-06-19 00:19:43 3-Critical R003.0 Init RANGING Critical Ranging Request (17) Retries exhausted
2010-06-19 00:19:43 3-Critical R002.0 No Ranging Response received - T3 time-out (US 21)
2010-06-19 00:19:32 3-Critical R003.0 Init RANGING Critical Ranging Request (17) Retries exhausted
2010-06-19 00:19:32 3-Critical R002.0 No Ranging Response received - T3 time-out (US 20)
2010-06-19 00:19:17 3-Critical T002.0 SYNC Timing Synchronization failure - Failed to acquire FEC framing
2010-06-19 00:19:17 3-Critical T001.0 SYNC Timing Synchronization failure - Failed to acquire QAM/QPSK symbol timing
2010-06-19 00:19:13 6-Notice M572.0 T1 No Ucd Timeout - Reinitialize MAC...
2010-06-19 00:19:13 3-Critical T002.0 SYNC Timing Synchronization failure - Failed to acquire FEC framing
2010-06-19 00:19:12 3-Critical U001.0 No UCD's Received - Timeout
2010-06-19 00:19:12 3-Critical T002.0 SYNC Timing Synchronization failure - Failed to acquire FEC framing
EDIT: 10/1M přípojka, plzeň
Log z modemu nemuzu poskytnout, ale v Plzni potvrzuju kratkodobe (~minuta) vypadky po dobu poslednich radove uz mesicu. Co se mi podarilo vysledovat, tak pingnu prvni hop v siti UPC (gateway), ale dal ani tuk. Posledni dobou uz je od toho docela pokoj, ale byly casy, kdy to padalo klidne 20x denne. Mel jsem Light 20 (nebo tak), ted mam 30/1.5 a stava se to porad
modem je standardne na adrese 192.168.100.1 , klidne se mrkni, imho tam budes mit totez. jinak diky za potvrzeni
Rad bych, ale jsem v praci a muj supr router uz odpociva vypnuty, nahrazeny chytrou krabickou za petikilo :) Ktera neni az tak chytra ... Kdyz si na to vzpomenu, doma na to mrknu, ale ted tech vypadku uz moc neni (tuk tuk tuk)
Predpokladam, ze je rec o starem SurfBoardu. Mel jsem pred nejakou dobou obcasne vypadky, hlavne se modem zasekaval (nepropagovalo to IP adresu z DHCP). Chvili jsem to resil s podporou, ktera se zuby nehty branila, ze to je moje chyba (ackoliv problem se resil resetem modemu). Nakonec jsem to prestal resit, protoze mi modem vymenili za ten novejsi a na ten jsem od te doby nepotreboval sahnout. To je mozna way to go.
nesetkáváte se někdo z Prahy 4 (Lhotka, Krč, Kunratice) během posledních 10 dnů s výpadky UPC?
situace je následující:
- modem se tváří, že je vše v pohodě, ale na web se nedostanu a ani se nikam nepingnu
- restart modemu (Motorola) - send, receive v pohodě, ale než začne svítit kontrolka online, trvá to klidně i pět minut
- a pak to jede, jak se tomu zrovna zachce - někdy to nevypadne 24 hodin, jindy člověk musí restartovat klidně i čtyřikrát do hodiny...
- eliminoval jsem jak chybu routeru (D-Link), tak síťovky v kompu (otestováno s notebookem - stejný výsledek)
Já jsem (zatím) v pohodě... ;)
Nezlobí to od doby, co to mám.
Chtěl jsem 50 mbit/sec, dostal bych stejně modem na gigovou síťovku. Tak mám 100 mbit a stejný modem Motorola SBV6120E SURFboard EuroDOCSIS 3.0 Digital Voice Modem.
Příloha 8447
Tak UPC nám zase přináší změny:
Takže můj UPC Internet 10M se sníženou cenou 299/měsíc mi asi zrychlí na 30/1.5, ale asi taky zdraží na 499+49/měsíc za internet+modem.Citace:
Původně odeslal Newsletter
Nevíte někdo (fox?), zda je možné si koupit vlastní modem a používat ho v síti UPC bez nutnosti pronájmu za takové nesmyslné peníze? Motorola SB51xx, který teď mám, se dá sehnat s přehledem kolem pětikila...
Me by stacilo, kdyby kazdych par mesicu nezacaly vypadky, ktere se po "oprave" za par mesicu zase vrati (Praha Krc).
Jednou problemy pry v celem dome, pak 2 akce s vymenou modemu, zajimalo by me co bude ted.
Jen at tam je pronajaty modem, pak by to pocitam cele skoncilo tim, ze je to muj spatny modem.
Nevim o tom ze by to kdy slo, nebo ze by se kdy uvazovalo o tom, ze by to jit melo. (ale urcite ode me ta informace neni 100%)
Jeden z duvodu muze bejt flashovani firmwaru a zasahy do modemu.
To zdrazeni neni uplne vtipny ... ale zase jestli te donutili se kvuli te sleve upsat na nejakou dobu, tak by to nemeli menit ...
moje zkušenost je ta, že když nic neměníš, oni neměni taky, tzn, tenkrát jsem měl 10/512 a ikdyž za stejné peníze měl kamarád 25/1 tak mě to jelo max 10M dolu - dokud jsem jim nezavolal, že chci změnu na 25M když to je za stejné prachy.. Ovšem tato situace byla před 3 roky...
Tech 49Kc za pronajem je za modem s wifi. Maji to ted jako default, ale pri objednavce to jde zrusit a mit zadarmo normalni modem bez wifi. Taky jsem na to cumel jak puk.
EDIT: tak to zmenili. Predevcirem to meli na strankach trochu jinak, takze asi nezbyva nez platit 49 :(
EDIT2: a jsou to kurvy, ty rychlosti u tarifu vymyslel nejakej kokot. Misto 25/1.5 (upload je uz tak slabej - ani ne 1/10) je ted 30/1. Jakoze WTF?
Už před nějakým pátkem jsem povýšil na UPC balík net 60/6+TV s HD za 797 včetně všeho, tj. i pronájmu modemu a HD set top boxu od nich. S tímhle spokojenost. Na televizi jsem se sice za těch pár měsíců podíval tak pětkrát, ale potřeboval jsem vyšší upload, a to se splnilo. Ani rychlý download není k zahození. Co se týče TV, nekoukám na to, ale kvalita mi přišla OK, dokonce i SD roztažené na velkou úhlopříčku se docela dá. HDfilmy z BD jsou samozřejmě lepší než HD z UPC, ale to je asi jasný. Předtím jsem platil 500 a snažil jsem se několikrát domluvit třeba na 20/5, bez televize za 600-700, ale mimo své nabídky o tom nechěli vůbes slyšet. Teď ale mají slušné roční akce na samostatný net 60/6 i v kombinaci s TV, jsou tedy jen do konce března.
Ja to mam ted z toho "akcniho" balicku, kdy internet s TV byl levnejsi a rychlejsi nez obyc internet. Takze 120Mb+TV za 799Kc. Set-top-box odpociva ve skrini a je za nej 50Kc mesicne pronajem, modem "zdarma". TV je na vyuctovani vtipne za 550 s 550 slevou :)
Dneska by to tedy vyslo o 100Kc levneji (internet 650+modem 50). Zmatek je to tedy pekny :)
Na stránkách UPC
AKCE: První rok 60 Mb/s internet jen za 550 Kč měsíčně! Akce platí pouze do: 31.3.2012
Může mi někdo vysvětlit tuto větu v tom novém portfoliu?
Od 1. 5. 2012 dochází k výraznému zvýšení rychlosti téměř u všech internetových služeb. V souvislosti s tím dochází u některých produktů ke změně názvu.
Kód:Nyní Od 1.5.
10/1 2/0,5
25/1,5 30/1
60/6 60/6
120/10 120/10
U tech akci je to normalni, vzdy po mesici se "refreshuji" na novou stejnou akci :)
W T F ? ? ?
To si dělaj legraci.Kód:Nyní Od 1.5.
10/1 2/0,5
edit
wongu, co to tu roznášíš za bludy, tady nic takovýho nepíšou:
http://www.upc.cz/o-upc/noveportfoli.../20988222.html
Prijde mi, ze tam v tom nekdo dela luxusni bordel ... :)
Vycházel jsem z toho, co bylo aktuálně na webu a co je v novým ceníku. O nějakých Tarifech 1M a 2M jsem nikde nic nenašel.
A navíc tam nebyla ta tabulka co je tam teď doplněná.
Omlouvám se tedy za mystifikaci.
EDIT: tarif 25/1,5 -> 32/1,5 je jenom pro stávající zákazníky...
Bezva, dnesni informace ze to neuctovani 50Kc za modem byla chyba a patrne to zpetne douctuji.
Tak jsem volal na upc a bylo mi 3x potvrzeno, že balíček obsahující internet + tv je stále za 649,- kč/měsíc.
A je to platné stále - nikoliv do konce března...
V souvislosti s mediální masáží kolem IPv6 jsem se zajímal, jak to je s IPv6 u UPC - zajímavé, zde ve FAQ píšou, že implementaci podpory IPv6 hodlají dokončit letos. To vypadá dost nadějně, máte někdo třeba aktuálnější informace o reálném stavu? ;)
Bude to ode me znit asi divne, ale k cemu je to IPv6 vlastne dobre? :)
(ja vim, rouhani v den IPv6 >:} )
Presneji, nepochybuji ze se na nej za par let urcite prejde, stejne jako prisly napr. LCD monitory, protoze delat 60" CRT televize o hmotnosti dodavky neni uplne optimalni, nicmene ani jako BFU, ani geeka, ani IT admina me vlastne vubec "nezajima" :)
To je jednoduchy, dneska se ipv4 adresy vyvazujou skoro zlatem, vetsi rozsahy uz neni sance ziskat ... prijde doba, kdy vic a vic lidi uslysi "sorry, IP adresy nejsou" a pak to prijde :) pro uzivatele to musi bejt transparentni, proto se stale nepreslo - neni motivace.
Pry az pristi rok: https://plus.google.com/109874011705...ts/dyKZYwzb2aZ
To prirovnani k televizi neni trefne. Novy IP protokol je potreba, protoze se internet rozrostl nade vsechny meze a je potreba mit zaklady k jeho dalsimu rozvoji. Pokud by se nikde nic nedelalo a nikoho to nezajimalo, tak prestane byt internet tim cim je.
Z technickeho hlediska jde hlavne o pocet adres, o snizeni soucasne fragmentace rozsahu adres (routovaci tabulky brutalne narostly) a o drobna vylepseni v navrhu protokolu (jednodussi hlavicka, konec fragmentace paketu apod.) Jedina prakticka nevyhoda jsou ty adresy jako takove: IPv4 adresu si zapamatuju, kdyz musim, IPv6 tezko.
Tak, sice to neni změna, ale minimalně je to hezká pohádka. http://www.novinky.cz/ekonomika/2731...0-milionu.html
Tak mně to teda zvedli, právě o tu cenu pronájmu modemu.
Já spiš myslel to, že UPC dostane pokutu, to bych se divil a samozřejmě taky platim za pronájem modemu, kterej ani nedodali a byla nutná reaktivace, užil jsem si s nima.
Díky už nechci.
Tak já nevím coo se stalo u mne, ale z mých pravidelných 698,- Kč/měsíc (649 + 49) jsem tentokrát (za červenec) měl zaplatit 429,- ?
ADD: tak už asi vím... Stále platím 698 (včetně 49 kč za modem) akorát mi KONEČNĚ odečetly nějaké peníze (konkretně 269,-) za minulé období, které jsem jim částečně reklamoval.
UPC dnes predstavilo nove tarify:
http://mobil.idnes.cz/upc-zrychluje-...-operatori_apo
Kdyz to porovnam s Netboxem, tak se me nabidka UPC zda zoufale draha a pomala :(.
http://www.netbox.cz/site/cz/internet.html
Na muj dotaz ohledne zmeny tarifu pred tydnem ani neodovedeli, je cas asi rovnou poslat postou vypoved.
Hlavne tim uploadem uz me stvou, klidne bych vystacil s 50Mb, ale symetricky.
njn upload na koaxu je draha zalezitost
Tak dneska mi přišel mail: "trvalé navýšení rychlosti Vašeho současného tarifu Fiber 120 o 120 Mb/s!" Což jsem 2měsíce zpět usmlouval na rok s 50% slevou, takže za 495 mít 240/20Mbit si myslím je skvělé.
Díky UPC. Takže, kdo jim tam nevolal, volejte :)
Jo mam to podobne, jen teda za 417. Akorad uz mam trochu problem to merit, servery na speedtest.net uz to proste nedavaj :)
EDIT:// Vida nasel jsem nejaky.
http://www.speedtest.net/result/2978190613.png
Chlapi, jaký máte modemy? Já mám zatím ten sockanet 30/1Mbps a přišla mi nabídka na upgrade na 60/5 Mbps. Jedinej problém je v tom, že mám starou Motorolu a mám pro ní vyrobenou montážní krabici ve zdi mezi vestavěnou skříní - a oni mi ten modem chtějí vyměnit.
jestli dobře chápu, tak teď rozdávají ubee evm 3236 - jestli ho někdo máte, můžete mi ho přeměřit? + ideálně ještě změřit napájecí konektor. + jaké má napájecí napětí?
Jestli si vzpomenu, tak Ti můžu ten CISCO krám změřit.