-
Re: ATI Radeon HD4850 / HD4870 - info, testy, recenze
To samozrejme mam :) Proste a jasne to nejede ani na jednom ze systemu a nevim proc.
EDIT: Vypada to takto. Onen EVR samozrejme nastaveny mam. Delal jsem to presne podle navodu na B3D. Opravdu, reinstalovat systemy jenom kvuli prechodu na jinou grafiku... Zvlast, kdyz predchozi byla taktez ATi, mi prijde prinejmensim nestastne. Takze doufam v lepsi reseni :)
-
No, kdyz uz jsme v tom. Funguje nekomu ono nastaveni de-noise a edge-enhancement v CCC z 8.7 BETA? U me se opet ve videu naprosto nic neprojevuje.
-
Předpokládám, že to video na kterém to zkoušíš splňuje AVC Level 4.1, jak jsem kdesi četl že by mělo? Což bych mohl i potvrdit, protože ne všechny x264 videa mi jsou schopny jet přes kartu...
-
Tak uz sem to nejak... rozbehl. V tom codecu, kdyz vypnu Ffmpeg check box a necham zaskrtly jenom DXVA, potom se DXVA zapne a jede jak ma. Mozna to bude tim, ze tu uz mam nainstalovany CoreAVC.
Tedy takto. Nicmene, ani pres DXVA nemaji na video vliv ony AVIVO nastaveni v novych Catalystech.(de-noise,edge enhance)
EDIT: jeste 1 mensi spam :) Nevim, jestli jste si toho vsimli, ale na nekterych starych H264 (2roky+) se video pri akceleraci podivne rozctvereckovava, takze se na to neda divat. Pres software je vse ok.
-
Citace:
Původně odeslal
falcon
Nad tim uz sem taky premyslel, nejpis by to slo spojit i s chladicem tech nizkych cipu vedle...nevis jakou maji vysku??
tak ty nizke cipy vedle by mely byt (den Googleni)
VOLTERRA VT1195SF a VT238AWF, bohuzel nemuzu nikde najit datasheety ohledne rozmeru...
-
Citace:
Původně odeslal
jimmy
tak ty nizke cipy vedle by mely byt (den Googleni)
VOLTERRA VT1195SF a VT238AWF, bohuzel nemuzu nikde najit datasheety ohledne rozmeru...
Tak to jsi s tim mel dost prace, ja se ptal jen orientacne - uz sem o 4870 uvazoval tak sem si promyslel chlazeni :) Kazdopadne diky.
-
ono vetsinu casu zabralo to procitani diskuzi a recenzi, aby clovek nekde narazil na nejaky nazev ceho se chytnout. ;) Mozna by bylo rychlejsi sundat stock chladic :-P
-
Zitra by mely vyjit Catalysty 8.7 WHQL. Sem zvedavy, jestli tam od bety neco vylepsili...
-
-
No jo to zas nekdo objevil Ameriku, asi budu muset koupit termovizi :D Ja uz se lek ze to bude zas neco na zpusob stareho radeon 9800 v kombinaci s AC Silencerem...
-
Citace:
Původně odeslal
jimmy
bohuzel nemuzu najit obrazek s takovym rozlisenim abych precetl, co je to za cipy, takze vysku bud zmerit nebo najit kvalitni obrazek. kazdopadne jsou nizsi. :)
EDIT:
takze je zde jeste moznost pouzit tuto variantu (na obrazku pouzito u 2900XT) a namisto vodniho chlazeni primontovat Accelero s 120mm pomalobeznym fanem. Original fan by se samozrejme asi musel demontovat a na VRM cipy pridelat nejaky bastl (i kdyz dle datasheetu by nemelo byt treba, ty svaby by mely vydrzet az 125°C a u originalu jsou take "chlazeny" pouze vzduchem od stock FANu, ktery je podle me nulovy)
http://3dxtreme.net/other/ontap/ATI%...0/IMG_4410.jpg
Na ty čipy se dá při trošce bastlení přidělat pasiv co se dodává s accelerem jsem to tam přimlask je to lepší ale bez ofukovaní větrákem to stejně peče jak čert jsem na accelero přidělal 12cm 1000ot arctika a atina je v sedmím neby studena i v zátěži a hlučnost je pořát na velmi přijatelný urovni
-
Uz ste nekdo premysleli o voltmodu? Alias 2 dratky, pajka a 30-50 ohm rezistor? :)
-
To vis ze jo :) Dneska mi dojde full cover block od Mawu, tak to konecne poradne potaktuju. Uvidim co z toho dostanu bez voltmodu. Kdyz to bude malo, tak to mozna modnu... ;)
I kdyz se priznam, ze se mi moc na karte pajet nechce. Skoda, ze na jadro neni tak jako na pameti "tuzkovy" mod.
-
-
Citace:
Původně odeslal
Don Carlos
To vis ze jo :) Dneska mi dojde full cover block od Mawu, tak to konecne poradne potaktuju. Uvidim co z toho dostanu bez voltmodu. Kdyz to bude malo, tak to mozna modnu... ;)
I kdyz se priznam, ze se mi moc na karte pajet nechce. Skoda, ze na jadro neni tak jako na pameti "tuzkovy" mod.
Ja o tom uvazuju velmi silne. Sice mi karta jde na tu bidu celkem slusne (875MHz na Vantage, viz. score), ale stabilne ve vsem jenom 825MHz. Tech 850/900MHz bych bral jako minimum. Sem na to zvykly z X1900, ktera mi sla z 625 na 775MHz :) Jeste uvidim jestli sezenu dobrou mikropajku (max 50W, regulovana teplota kolem 400C atd.) Jenom nevim o kolik to poslat nahoru. Jestli staci 47ohm nebo tomu prihulit nejakym 30ohmem :)
EDIT: Kdyztak W1zzard ma prehledny thread o voltmodu 4870. Ten je samozrejme i na XS, ale tam je to smichane s 4850 a je tam spousta zbytecneho balastu :)
-
-
Ona otazka tech stabilnich frekvenci je hodne diskutabilni. Da se rict, ze karta je "rock stable" jen do te doby, nez vam nekde spadne :D Me na 860MHz nepadla nikde dost dlouho(ani po 5ti hodinach GRIDu). Pak pustim UT3 a v menu(!) vyhodila VPU recover po 1 minute. To sem nechapal a nechapu do ted. Dela to tam skoro pokazde. Pricemz ve hre samotne to nepadne nikdy ani po x hodinach :) Takze s tou stabilitou bych to bral vazne hodne relativne. Jak rikam, Vantage to muze cyklit jak chce na 875MHz a nic se nedeje, ale stable to podle UT3 menu neni :)
-
Nuze, mam tu vse potrebne pro vmod. Rezistory od 27 do 47 ohm, takze ted se jen rozmyslet, jakou voltaz tomu dat. :) No chtel bych ji dostat na 900MHz, takze asi 39 ohmu? Jestli to karta prezije, tak vecer dam vedet.
EDIT: Snaha byla. Zkusil sem napajet profi mikropajkou nastavenou na 300C, ale po prvnim pokusu , kdy dratek u onoho (snad ani ne milimetroveho bodu) drzel jen silou vule, jsem to radeji zabalil. Opravdu to je tak malinkate mistecko, ze to az neni mozne. Na druhou stranu je to vyborne pristupne, zadne chipy nejsou okolo, ale asi sem zbabelec s parkinsonem :) Snad budete mit nekdo vic stesti. Za ten napajeny dratek staci jenom jehounce zatahnout a je fuc.
-
Citace:
Původně odeslal
Haste
Zitra by mely vyjit Catalysty 8.7 WHQL. Sem zvedavy, jestli tam od bety neco vylepsili...
Hmm, tak zatím nic... :rolleyes:
-
takže já mám OC odzkoušené zatím stabilní GPU 830MHz , 850 už po chvíli v UT3 začne blbnout, paměti zatím 1000
-
1 Příloh-a(y)
Haste: Skoda :(
Ted jsem pridelal vodnika a musim rict, ze zajimave teploty.
V zatezi, voda 23C:
-
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
Hmm, tak zatím nic... :rolleyes:
Velka skoda, sem to cele chtel dnes odklepnout, dokoncil sem vytuneni napajecich obvodu, chtel sem nahodit vmod a k tomu konecne whql drivery. Na vmod sem zjevne lama a drivery nikde, takze dnesek je totalni pru... :mad:
Citace:
Původně odeslal
sid
takže já mám OC odzkoušené zatím stabilní GPU 830MHz , 850 už po chvíli v UT3 začne blbnout, paměti zatím 1000
Paradox je, ze ja ani na 775 nevidim artefakty zadne. Teprve az na 875/1200, ale za to muzou pameti. Ale kdyz necham zhruba 10 minut jet uvodni menu UT3 v 1600x1200, tak se mi behem toho objevi VPU recover a hodi me to na plochu.
Citace:
Původně odeslal
Don Carlos
Ted jsem pridelal vodnika a musim rict, ze zajimave teploty.
V zatezi, voda 23C:
Pekne, ale voda 23C, to tam mas celkem zimu :) Mam v pokoji 25C, voda ma 27C a GPU 32C. Idle hodnoty. Nech nahrat vodu, aby se to nechladilo kapacitou vody, ale vymenikem a pak ty hodnoty budou zajimavejsi :)
-
1 Příloh-a(y)
No dobre ;)
Takze zahrata voda i pokoj. Pokoj 26,5C, voda 30C.
-
Citace:
Původně odeslal
Don Carlos
No dobre ;)
Takze zahrata voda i pokoj. Pokoj 26,5C, voda 30C.
GPU load nejak kolisal? Dej tam na pul hodky menu UT3 v 1920x1200 a pak to zmer. Nevim proc, ale to menu kartu vytezuje mnohem lip nez treba test v ATiToolu, ten probiha naprosto bez problemu :)
EDIT: Jo jenom je potreba v menu vypnout smooth framerate a vsync. To omezuje pocet FPS a GPU se flaka :) U me to ma v menu 145FPS+-.
-
Zdrawim, pred 3 dny mi dosla 4850 tak jsem na ni nainstaloval accelero S1 rev2 a 12cm Nexus. Trosicku jsem to chtel pretocit tak se mi podarilo 670Mhz na jadro a 1100 pameti. Teploty iddle 42stupnu a load 62. Chtel jsem ji vytahnout sice trosicku vys :( takme to lehce zklamalo. Prvni mi v CCC vyhodil jako "stabilni takt 690/1125 toto sice proslo v testu v CCC ale3d markem ne :( tak jsem snizoval snizoval az na 670/1100 toto projde 3d markem.
Ma cenu delat voltmod ? uchladilo by to accelero ? jestli jo tak popr kamaz by se s tim dalo dostat ? predem diky