-
Re: Jaky sluchatka? (cca 2.500,-)
nie, zosik nieje vobec potrebny, ak to mas napojene na PC nebudes pocut ziadny rozdiel. No ale aby si nepovedal ze klamem, su ludia ktory napojili hd 555 alebo 595 k zosiku a tvrdia ze rozdiel je maly ale je tam. Ale pre teba ako bezneho usera je k tymto sluchadlam nepotrebny. Niekto ma aj hd600ky bez zosiku a tvrdi ze je spokojny. Pritom tie maju 300ohm a bez zosiku uz hraju strasne nezivo a zastrene.
A co sa tyka uz lepsich zosikov(nie takych prenosnych k ipodu co napchas do konzervy od ryb ) nemas asi potuchu co to stoji asi, inac by si sa ani nepytal na to. Za super cenu sa da kupit teraz Corda headfive - 250USD, alebo gilmore lite za 300USD, ale corda je lepsia(a hlavne ma crossfeed ktory by som hrozne rad skusil) . Ak si zrucny(a mas pristup k dobrym suciastkam) tak si dokazes aj nieco zlozit sam (glassman vyrabal gilmora). Ja uz som bol skoro rozhodnuty ze zoberem tu cordu, ale nebolo to koli sennom ale koli tomu ze som si chcel este kupit beyery 880ky alebo akg 601, ale som sa na to vykaslal a zmieril sa s tym ze budem mat len jedny dobre sluchatka.
-
dalsia otazocka :)
sennheiser eH 350(2720sk) http://www.123mp3.sk/detail/159438
sennheiser HD 465(2720sk) http://www.123mp3.sk/detail/154022
tieto sluchatka maju rovnaku cenu ale dizajnovo su na tom ovela lepsie (aspon podla mna) HD 465 a preto si myslim ci nie je mozne ze na eH 350 kladol vyrobca doraz predovsetkym na kvalitu zvuku aj za cenu horsieho vzhladu. viem ze ste asi nemali moznost skusat, ale co myslite, je mozne ze eH 350 budu mat lepsi zvuk? viem ze kazdy user ohodnoti kvalitu zvuku inac, ale myslim to podla hodnotenia vyrobcu.
no, mozte to okomentovat hociako, som zvedavy :)
-
Ako co chces pocut? Kym si ich sam oboje neodskusas tak nezistis aky je v nich rozdiel, pochybujem ze najdes niekoho kto skusal zrovna tuto kombinaciu. Behni niekam do shopu kde ich maju a odksusaj. Ak ich nikde v tvojom okoli nemaju tak si obe objednaj online , doma v pohodli skus a vrat tie horsie (prip oboje) do 7 dni a hotovo.
-
No konečně se to trošku uklidnilo....dodám, že pro pražáky a okolí je možnost poslechu sennheiseru v panteru (zastoupení pro ČR včetně záručního servisu), ale je vhodné si telefonicky potvrdit požadavky.
-
teraz som sa na jednom fore docital ze aj SB X-fi prevzorkovava 44,1kHz signal na 48kHz :o
JE TO PRAVDA? lebo ja som si myslel (cital) ze prave X-fi to uz nerobi a je na tom so zvukom pre musis ovela lepsie a "moze sa uz porovnavat" s kartami ktore su urcene len pre musis (m-audio, juli ......) a teda uz aj hraci (ked ze SB je najlepsia volba pre hry (za dobru cenu) mozu mat kvalitnu music na svojom PC
-
Citace:
Původně odeslal
alizeeboy
teraz som sa na jednom fore docital ze aj SB X-fi prevzorkovava 44,1kHz signal na 48kHz :o
JE TO PRAVDA? lebo ja som si myslel (cital) ze prave X-fi to uz nerobi a je na tom so zvukom pre musis ovela lepsie a "moze sa uz porovnavat" s kartami ktore su urcene len pre musis (m-audio, juli ......) a teda uz aj hraci (ked ze SB je najlepsia volba pre hry (za dobru cenu) mozu mat kvalitnu music na svojom PC
Je to pravda, kazda SB od Live vyse prevzorkovava signal na 48kHz (vyjimkou je prehravani DVD-Audio, kde se u Live/Audigy obchazi DSP, u X-Fi se DSP prepne do specialniho modu, signal o frekvenci napr. 96kHz je zpracovavan paralelne - viz. spousta recenzi na X-Fi i na ceskych serverech).
U X-Fi sou ale prevzorkovavaci algoritmy na daleko vyssi urovni nez u Live/Audigy, proto uz neni tak potreba SSRC.
X-Fi se myslim s kartamy urcenymi primarne na kvalitni audio uplne srovnavat neda, prece jenom je to komplikovana zvukovka, urcena spise pro hrace. Signal prochazi pres DSP, kde je prevzorkovavan, a uz to ma nablahy vliv na kvalitu. Taktez analogova obvody, sic pouzivaji kvalitni soucastky, nejsou navrzeny optimalne.
Ale jak to v realu zni, by mohl vedet uberguru - jak na to byla X-Fi ve srovnani napr. s tou Emu co mas ted?
-
xfi...nebudu resit vzorkovani, ale vysledny vliv na zvuk...xfi plossi nekonkretnejsi zvuk nerikam ze spatny ale to co jmenuji dale je proste pro mne lepsi. M-audio, terratec a spol envy...jasne zvonive vysky + konkretni stredy...emu je proti tomu celkove vyvazena konkretni na vsech frekvencich a s prostorem. Nepamatuji si uz ovladaci panel xfi zcela jasne, ale neco mi rika, ze ASIO mod..tzn. audiocreation by vyresil s ASIO pluginem do foobaru nebo winampu problem resamplovani..doporucuji se jeste porozhlednout po googlim svete ale cekal bych ze ASIO pojede i v xfi nejprimejsi cestou.
-
Souhlasim
Kdyz pro domaci poslech za dobrou cenu tak UR-40!!!!!!!!!!!§§
-
Citace:
Původně odeslal
ROR
Souhlasim
Kdyz pro domaci poslech za dobrou cenu tak UR-40!!!!!!!!!!!§§
OMFG, coze? tie su fakt zle ... aj za svoju cenu
-
Citace:
Původně odeslal
MadCap
OMFG, coze? tie su fakt zle ... aj za svoju cenu
podle ceho tak usuzujes? Ja je mel domal vic jak rok a neprisly me jako nejaka tragedie.
UR/40
+krasne lehoucky
+pohodlny
+dobry i pro velky uši
+tenky privodni kabel
-krátký kabel (120cm tusim jenom)
-špatna zvukova izolace okolí
-mozna trosku přebasovaný
-
Citace:
Původně odeslal
Neller
podle ceho tak usuzujes? Ja je mel domal vic jak rok a neprisly me jako nejaka tragedie.
UR/40
+krasne lehoucky
+pohodlny
+dobry i pro velky uši
+tenky privodni kabel
-krátký kabel (120cm tusim jenom)
-špatna zvukova izolace okolí
-mozna trosku přebasovaný
Hlavní je přeci zvuk ;) a ten je dle mého horší jak u Koss PP za mnohem příznivější cenu.
-
ano, presne, shit zvuk, trosku prebasovany je imho slobe slovo ..
a neler .. konstrukcia shit ("krasne lehoucky"), shit kabel ("tenky privodni kabel") a zla izolacia? preco si kupuje open sluchatka ked chces izolaciu ???
-
postupne si to tu vse procitam. Take koukam po novych sluchadlech - uzavrenych tak do 3k. Nazory zde uvedene se me budou hodit.
koukam po tedletech:
http://www.audioexpert.cz/domaci-slu...nheiser-hd-215
-
ma nekdo zkusenosti s temahle
http://www.cybex.cz/Produkt.aspx?Sho...K&CategoryId=0
pripadne nejaka kritika by take bodla...
-
docela neutrální zvuk bez potlačených výšek, véééliké mušle velice pohodlné, výborná cena, made in Japan,...
-
Citace:
Původně odeslal
epidot
o tehlech taky uvazuju hlavne proto, ze maj kloub na otáčení mušle. napada někoho jina alternativa (aby měla take "kloub")?
-
urcite chci poradne ,,Ušáky,, :) ... pohodli nadevse;)
-
k těm UR40 ... zvuk je jiný než porta pro .... tyto sluchátka používám k MP3 a dlouhodobě jsem je testoval proti porta pro .... každé má své plus
UR40 mi například připadali mnohem pohodlnější a zvuk byl takový prostorovější
-
priesto musi byt lepsi a pohodlie je subjektivne, inak su imho v kazdom smere horsie :)
-
Citace:
Původně odeslal
Scorp
UR40 mi například připadali mnohem pohodlnější a zvuk byl takový prostorovější
Nechci se zas zastávat PP, ale prostě musím :). Oni se jmenují porta jako portable víš, to znamená, že pohodlí nebylo až taková priorita ;)
-
im back :)
uf aj som zozmyslal ci sa teraz prihlasit pod tym istym nickom koli mojmu nie moc slusnemu nabehu na toto forum, ale dufam ze vas to neovplivni. tak sorry no.
takze... kupil som si Sennheiser eH 350(2800sk) a podobne ako koss sb45(2500sk), poputuju tiez spatky do obchodu.
1) absolutne neprijatelne nausniky, ucho mi do nich vobec nevojde(mam normalne usi) a ta kozenka ci co to je, co je nou potiahnuty ten penovy nausnik, zvuku vobec neprospieva, ma to efekt uzavreneho priestoru.
2) no a ta najdolezitejsi vec, aj po maximalnom pridani na mojej SB audigy 4 ZASE TOMU CHYBAJU VYSKY. ono tie najvyssie vysky tam su, ale to nestaci.
nechcem to zrovnavat s koss, ale ten zvuk je taky nezivy, je to proste pridusene.
(basy su OK, celkom pekne, ale povedal by som ze ich je moc, lebo som ich takmer ani nemusel na mojej SB audigy4 pridavat)
uz som fakty zufali, moze mi prosim niekto poradit nejake sluchatka ktore maju kompletne cely vyskovy rozsah na jednotku ? prosiiiim
a nech maju tych vysok viac, radsej si ich uberem
ja by som aj kupil Sennheiser HD555, ale po tomto mam nedoveru k tejto znacke.
mozno keby niekto strcil mikrak medzi sluchatka a nahral zvuk tych Sennheiser HD555, ja si to potom pustim :D heh aspon si zasrandujem. aaah jaj, po obchodok v blave sa mi apsolutne behat nechce
-
Problém není ve značce, ale v nesmyslném nákupu (do supraaurální mušle se vleze ucho buďto srolované nebo nemluvněte).
Vybíráš-li sluchátka vočima a ne ušima, pak seš přesně tam, kam ses chtěl dostat.
Smysl strkání mikrofonu do mušle: :-D :-D :-D
-
Citace:
Původně odeslal
pHp
Vybíráš-li sluchátka vočima a ne ušima, pak seš přesně tam, kam ses chtěl dostat.
Sennheiser eH 350 som urcite nevyberal podla vzhladu. ocarilo ma toto...
hi - fi sluchátka eH 350 poskytují kříšťálově čistý zvuk s dobře definovanými výškami a naprostou přesností v celém spektru zvukových kmitočtů. Tyto vlastnosti z nich činí ideální nástroj pro profesionální monitoring.
- Vyrovnaná a velmi vyvážená reprodukce zvuku s průzračnými výškami
- Prostorový zvukový obraz a přesné středy díky modernímu pěnovému tlumiči
mam tu po ruke thomson hed550(800sk) sice celkovo maju zvuk na prd, ale vysky maju vyraznejsie.
a moje polamane TECHNICS RP-F400(teraz asi 1000sk. kupoval som ich za 2000sk) mali zvuk uplne krasny(mozno trocha menej basov)
-
vyraznejsie alebo lepsie? rozhodni sa, nie je to to iste
uzavrete ci otvorene > si si vybral sam, nausniky su presne take ako si si kupil
Inak z poslednych skusenosti, ak chces cosi vypecene do vysok, tak Beyerdynamic DT 440, netvrdim ze su presne ci neutralne, ale je ich tam viac nez dost :) porovnavam proti Sennheiser HD 485 (tie su pre zmenu take teplo basove, niekomu to moze vyhovovat) a proti Sennheiser HD 580 co je zase trosku ina liga ;)
http://graphs.headphone.com/graphCom...phID[]=537
-
Citace:
Původně odeslal
MadCap
Inak z poslednych skusenosti, ak chces cosi vypecene do vysok, tak Beyerdynamic DT 440, netvrdim ze su presne ci neutralne, ale je ich tam viac nez dost :) porovnavam proti Sennheiser HD 485 (tie su pre zmenu take teplo basove, niekomu to moze vyhovovat) a proti Sennheiser HD 580 co je zase trosku ina liga ;)
http://graphs.headphone.com/graphCom...phID[]=537
myslis tieto ? -> http://www.g-tec.sk/?mid=12&sid=39&v...id=484&do=info a ako su na tom basy(pohoda ci hruza)? a skusal si ich bez zosiku?
hmm ale ta cena nie je zrovna moc ludova, to je uz cenovo podobne s Sennheiser HD555. no ale keby som sa uz teda rozhodol dat tolko, tak teraz neviem ci tie Beyerdynamic DT440, alebo Sennheiser HD555. mal si moznost pocut aj Sennheiser HD555 ? keby s porovnal tie dva tipy, ktore maju jasnejsie-silnejsie vysky ?
vsetky Beyerdynamic su tak vyskovo ladene? vedel by si este nejaku znacku ktora kladie doraz na vysky?
inac dik ze si sa zval :)
edit: a co znamena/co hovori ten graf ? (nejak tomu nerozumiem)