-
Re: Karneval a UPC - aktualni zmeny
Citace:
Původně odeslal
LM
nedavno jsem se stehoval a vcera jsem se pripojoval prez switch na kabelovy modem karnevalu majitele domu (ma tu 3mbity a jeste jednu IP volnou).
kolem pul desate vecer jsem to zapojil, nastartoval kompa a nestacil se divit.
DHCP mi pridelilo IP 192.168.100.11/24 a DNS 192.168.100.1 -- na internet jsem se samozrejmne nedostal :o
chvilku jsem s tim sasil, zkousel ruzne pripojovat kabely, odpojil jsem majitele a pichnul se naprimo do modemu, prubezne restartoval modem, bootoval jsem ze vseho mozneho,nemozneho ;D, ale vysledek stale stejny :eek:
tak jsem to vse zapojil znovu prez switch, jeste chvili zkousel - nic - a tak jsem sel pekne nastvanej spat
rano zapnu kompa a uz jsem dostal normalni adresu z verejneho rozsahu + i DNSka uz jsou dobre -- wtf?
karneval:confused:
-
V poslední době je to s karnevalem opravdu šílené, nevím co s tím pořád dělají, ale tak týden, 14 dní zpátky, mi šlo vše naprosto bez problémů, neměl jsem výpadky a nic.
-
no me to nekdy v kvetnu ci cervnu taky porad vypadavalo. proste "zlepsuji sluzby"
-
jj, vcera byli u nasich a vnucovali digitalni TV krabku. Na dotaz co budou delat s druhou TV, videem ... "tam je rozbocka". Este se sem nasim osvetlil, ze by krabka musela mit vic tuneru a takovejch moc neni, jinak by se mohli maximalne cumet 2x na to samy a jeste si to nahravat.
-
Citace:
Původně odeslal
Jezevec
jj, vcera byli u nasich a vnucovali digitalni TV krabku. Na dotaz co budou delat s druhou TV, videem ... "tam je rozbocka". Este se sem nasim osvetlil, ze by krabka musela mit vic tuneru a takovejch moc neni, jinak by se mohli maximalne cumet 2x na to samy a jeste si to nahravat.
Přesně tohle říkal tuším předevčírem po telefonu nějakej jejich zaměstanec tátovi, že prej 2 TV nejsou provlém, na každé se dá dívat na něco jiného, 3 jsou prý už problém. Tak nevím co jim věřit.
-
Nechat je, at to predvedou.
-
Citace:
Původně odeslal
Jezevec
Jj, u nas byli taky.. Taky mi ten jejich jezisek tvrdil, ze TV v obyvaku bude zapojena na settopa, ale ze neni problem udelat nezavislou rozbocku a ze to pojede... Dusoval se takovym zpuisobem, ze bych mu i veril ;-)
Nakonec jsme to vzali jenom pro jednu TV, pze ja u sebe stejne jedu na spolecnou antenu ( CT1,CT2,PRIMA,NOVA :-) ) .Nic vic k zivotu nepotrebuju :)
-
tak to by me teda zajimalo. ten digitalni signal je v tom kodovany. v settop boxu je dekodovaci karta (takhle me to rekl jejich technik a povazuju to za logicke). takze me vysvetlete jak to dokazu jednim settop boxem dekodovat a pouste neco jineho do 2 TV. opravdu silne pochybuju ze to ma 2 tunery. dalsi vec je ze dle me se pote ovlada TV dalkacem k settopboxu (prepinani programu, EPG, ...) DO k TV slouzi jen k zapnuti a prepnuti na vstup ke kteremu je stotopbox.
takze dle nich to ma 2 tunery, a 2 DO s radiovym prenosem (aby mohly byt TV v jinych pokojich). o tom opravdu silne pochybuju. navic jak sem se rozciloval uz mockrat jde to do TV analogove.
nejak me nenapada lichotivejsi vyrok nez projev totalni demence.
http://karneval.cz/storage/att/karneval_TV.swf
:mweheh:
perfektni obrazova kvalita
spickovy zvuk
me jebne
asi tam zas budu muset brnknout jestli to jako mysli vazne a zda palnuji zmeny. a vysvetlit jim ze existuji TV s digitalnim tunerem a digitalni tunery do (HT)PC. zle je ze pokud to zavadi zpusobem ze filtrace programu probiha az uz zakose v byte tak se jim to nebude chtet predelavat na neco jineho :-/
-
Na digit TV zapomen, toto je uzavreny reseni, kteri ti s vysokou pravdepodobnosti nebude fungovat ani u jiny kabelovky => digit TV ti bude uplne nanic, stejne budes muset pouzit nejaky analogovy vstup.
A tu jejich uasnou kvalitu predvadej den co den, kostickuje to skorem furt, vypadava zvuk, casto je zvuk a obraz rozhozenej ... protoze prenos po pateri samo digitalni uz je.
-
Citace:
Původně odeslal
Jezevec
Na digit TV zapomen, toto je uzavreny reseni, kteri ti s vysokou pravdepodobnosti nebude fungovat ani u jiny kabelovky => digit TV ti bude uplne nanic, stejne budes muset pouzit nejaky analogovy vstup.
A tu jejich uasnou kvalitu predvadej den co den, kostickuje to skorem furt, vypadava zvuk, casto je zvuk a obraz rozhozenej ... protoze prenos po pateri samo digitalni uz je.
toho uz si vsimam snad vic jak pul roku na analogu. je to desne obcas de zvuk mimo. obcas zni plechove, obraz vypadava...
takze porad bude nejlepsim resenim spokojit se na sport s hroznou kvalitou, na zpravy koukat pres net (aspon si je muzu zapnout kdy chci) a filmy resit "alternativnima" cestama
-
Citace:
Původně odeslal
Jezevec
nemam s tim doma problem - obraz je opravdu mnohem lepsi, zvuk +- stejny (plusem je naprosto cisty prijem radia), vysledek pro me je, ze jsem po zapojeni s kvalitou velmi spokojen
-
Citace:
Původně odeslal
pajkus
nemam s tim doma problem - obraz je opravdu mnohem lepsi, zvuk +- stejny (plusem je naprosto cisty prijem radia), vysledek pro me je, ze jsem po zapojeni s kvalitou velmi spokojen
a sledujes to na nejakem LCD ci plazme s vysokym rozlisenim?
-
Citace:
Původně odeslal
tominek
a sledujes to na nejakem LCD ci plazme s vysokym rozlisenim?
mno nesleduju...normalni plocha 72cm panasonic... je mozny ze na vetsi plazme muzou byt chyby vic videt..
ale na normalni tv je to opravdu viditelne zlepseni
-
Citace:
Původně odeslal
pajkus
mno nesleduju...normalni plocha 72cm panasonic... je mozny ze na vetsi plazme muzou byt chyby vic videt..
ale na normalni tv je to opravdu viditelne zlepseni
visco me de halvne oto abych to digitalne protahl kkompem. mohl zachytavat...
-
-
Chtěl jsem se zeptat, těch co mají net od Karnevalu a bydlí v bytě, zda zároveň přišli o možnost mít TV ze společné střešní antény. Podle všeho u nás v baráku udělali takové rozvody, které tuto kombinaci neumožňují. Na infolince Karnevalu mi taky řekli, že o signál ze střešní antény přijdu. Pikantní je, že dva známí, kteří mají UPC, ovšem možnost internet+TV ze střechy v pohodě využívají...
Na TV koukám velmi zřídka, čímž mě avizované "odstřihnutí" střešní antény vytáčí. Teď mám stále ADSL (o2), paušál za telefon jsem překousl, neb jsou v celé ČR shodná pravidla, ale u kabelovky mě nutnost platit TV nakrkla, když v případě UPC tato nutnost neplatí. Navíc dvakrát podtrženo, když nyní Karneval a UPC jedno jsou...
Máte s tímto někdo zkušenost? Nejedná se jen o nějaký obchodní fígl a vynucení nákupu další služby?
-
Citace:
Původně odeslal
-melda-
Chtěl jsem se zeptat, těch co mají net od Karnevalu a bydlí v bytě, zda zároveň přišli o možnost mít TV ze společné střešní antény. Podle všeho u nás v baráku udělali takové rozvody, které tuto kombinaci neumožňují. Na infolince Karnevalu mi taky řekli, že o signál ze střešní antény přijdu. Pikantní je, že dva známí, kteří mají UPC, ovšem možnost internet+TV ze střechy v pohodě využívají...
Na TV koukám velmi zřídka, čímž mě avizované "odstřihnutí" střešní antény vytáčí. Teď mám stále ADSL (o2), paušál za telefon jsem překousl, neb jsou v celé ČR shodná pravidla, ale u kabelovky mě nutnost platit TV nakrkla, když v případě UPC tato nutnost neplatí. Navíc dvakrát podtrženo, když nyní Karneval a UPC jedno jsou...
Máte s tímto někdo zkušenost? Nejedná se jen o nějaký obchodní fígl a vynucení nákupu další služby?
no, zkus si zjistit u spravce baraku jak to doopravdy je ...
jestli to maj vyreseny tak, ze pouzivaj rozvod STA pro privedeni kabelovky, pak je to celkem jasny ... a s nejakym smesovacem se asi nikdo s**t nebude.
jinak Karneval a UPC jsou uz vpodstate jedno ale UPC BI a Karneval I jsou oddeleny site. nikdo neni tak rychlej, aby za dva mesice (a jeste pres vanoce) sloucil dve takhle velky site ...
-
Citace:
Původně odeslal
Fox!MURDER
no, zkus si zjistit u spravce baraku jak to doopravdy je ...
jestli to maj vyreseny tak, ze pouzivaj rozvod STA pro privedeni kabelovky, pak je to celkem jasny ... a s nejakym smesovacem se asi nikdo s**t nebude.
jinak Karneval a UPC jsou uz vpodstate jedno ale UPC BI a Karneval I jsou oddeleny site. nikdo neni tak rychlej, aby za dva mesice (a jeste pres vanoce) sloucil dve takhle velky site ...
O slučování není pochyb, spíš jsem to myslel ve dvojím přístupu k odstřižení střešní antény...
Dík za re, od člena výboru SV mám toto:
karneval je zaveden tak, ze si do stupacek pridali vlastni rozvodne skrine vedle skrini STA. Pokud s nima sepises smlouvu, tak tvuj sta kabel vypoji z nasi a strci do sve. Takze v z tve STA zasuvky "potece" neco, cemu rozumi jen jejich krabice ze ktere je vyvod do televize a ethernet. Par desetikorun mesicne das za elektriku do jejich "krabice", kterou podle smlouvy nesmis vypinat.
-
Citace:
Původně odeslal
-melda-
O slučování není pochyb, spíš jsem to myslel ve dvojím přístupu k odstřižení střešní antény...
Dík za re, od člena výboru SV mám toto:
karneval je zaveden tak, ze si do stupacek pridali vlastni rozvodne skrine vedle skrini STA. Pokud s nima sepises smlouvu, tak tvuj sta kabel vypoji z nasi a strci do sve. Takze v z tve STA zasuvky "potece" neco, cemu rozumi jen jejich krabice ze ktere je vyvod do televize a ethernet. Par desetikorun mesicne das za elektriku do jejich "krabice", kterou podle smlouvy nesmis vypinat.
no takze jak sam vidis, to neni o dvojim pristupu, ale o technologickym provedeni ...
-
Citace:
Původně odeslal
Fox!MURDER
no takze jak sam vidis, to neni o dvojim pristupu, ale o technologickym provedeni ...
...které předpokládám realizuje Karneval :-)
EDIT:
No nic, bohužel jsi mi potvrdil, že je to tak.... :-(
dík
-
tudsi tu nekdy kdy se firmy uplne slouci? a jak to bude s tarifama na net? to co me ted pousti karneval je totalni ojeb.
doufam ze budu moct co nejdriv uzivat tarify UPC. tech pos*anych 20GB me doma uz nestaci ani na surfovani a vzdalene plochy. clovek zkoukne par HD traileru a je to v pr...
-
Chci se zeptat blbne vam taky traffic meter ...
Mne uz potreti byly znovu vraceny puvodni rychlosti, vzdy to vystahuji a vrati se mi , resp. pripocte se mi 5GB/5GB a jako kdybych se vratil o par dnu zpet...
Citace:
Tarif: TURBO 2000
Přeneseno dat: 25,57GB / 6,3GB
Přístupová rychlost: 5000 / 500 kbps
Datový limit FUP: 20GB / 20GB
Zbývá vyčerpat: 5,1GB / 5,35GB ( 5343274 / 5606676 kB)
koukal jsem i na forum Karnevalu a tam se deji daleko lepsi veci nekterym viz. tento obrazek
http://www.uploadwire.com/show.php/795_Beznzvu.JPG.html :p
Navic jsem pocitil mirne zrychleni sluzby drive se rychlost pohybovala kolem 4,3Mbitu
ted se pohybuje takto
http://www.speedtest.net/result/75316456.png
Ne ze by mi to vadilo, ale je evidentni, ze s tim Karneval nejak sachuje. Stalo se Vam neco podobneho?
-
Citace:
Původně odeslal
Tukancheez
Chci se zeptat blbne vam taky traffic meter ...
Mne uz potreti byly znovu vraceny puvodni rychlosti, vzdy to vystahuji a vrati se mi , resp. pripocte se mi 5GB/5GB a jako kdybych se vratil o par dnu zpet...
jop, to same :-)
Přeneseno dat: 6,06GB / 348,59MB
Přístupová rychlost: 5000 / 500 kbps
Datový limit FUP: 20GB / 20GB
Zbývá vyčerpat: 20GB / 20GB ( 20968851 / 20971026 kB)
nicmene se divam, ze dopoledne tam bylo teda rozhodne mene dat k vycerpani :-D
-
jeste na tom vydelate :-))
-
Citace:
Původně odeslal
Hard Atack
jeste na tom vydelate :-))
Tjn ;-) u me se to stalo uz asi potreti.. Vzdy tak co dva dny.. data zustanou napocitana, ale FUP se resetuje.